en diva i familjen

image397
Lillebror i rörelse, för ca. 2 år sedan


Niornas cabaré var alltid en höjdpunkt under skolåren i Mälarhöjden. Nu som länge sedan utgången elev får man bara uppleva vad lillebror skvallrar om. När jag gick i sjuan blev jag utnämnd till årets sötaste flicka, och nu när lillebror går i sjuan blev han utnämnd till årets diva. Ja man kan ju i alla fall säga att vi tycks synas och utmärka oss i vår familj, på gott och ont.

politik på ett underhållande sätt:

Lånat från Josefine, skrivet av Per Stenberg.

Tänk dig att tio personer går ut varje dag för att äta middag. Notan för de tio tillsammans hamnar på 1000 kr. Om de delade upp notan på samma sätt som vi betalar skatter, skulle det bli ungefär så här: De första fyra - de fattigaste - skulle inte betala någonting; den femte skulle betala 10 kr; den sjätte skulle betala 30 kr; den sjunde 70 kr; den åttonde 120 kr; den nionde 180 kr. Den tionde personen - den rikaste - skulle betala 590 kr. De bestämde sig för att betala notan på det viset. 
     De tio åt middag på restaurangen varje dag och kände sig nöjda med uppgörelsen, tills en dag, då ägaren till restaurangen gav dem rabatt. "Eftersom ni är så bra kunder," sa han, "ger jag er 200 kr rabatt på era middagar." Middag för tio skulle då bara kosta 800 kr. Gruppen ville fortfarande betala middagen på det sätt vi betalar skatter. Så de första fyra påverkades inte, de fick fortsätta äta gratis. Men hur skulle de andra sex göra - de som betalade? Hur skulle de dela upp rabatten på 200 kr så att alla skulle få sin "beskärda del"? De sex personerna insåg att 200 kr delat med sex blir 33,33 kr. Men om de drog bort det från varje persons andel skulle den femte och sjätte personen få betalt för att äta. Restaurangägaren föreslog då att det vore rättvist att reducera varje persons nota med ungefär jämt och han satte igång att räkna på de belopp varje person skulle betala. Resultatet blev att även den femte personen fick äta gratis, den sjätte fick betala 20 kr, den sjunde betalade 50 kr, den åttonde 90 kr, den nionde 120 kr, vilket lämnade den tionde personen med 520 kr istället för tidigare 590 kr.
     Alla sex personerna fick lägre pris än tidigare och de fyra första fick fortsätta äta gratis. Men plötsligt utanför restaurangen började personerna jämföra vad de sparat. "Jag tjänade bara en tia av 200 kr", började den sjätte personen. Han pekade på den tionde: "men han tjänade 70!" "Precis", sa den femte personen. "Jag sparade också bara en tia. Det är orättvist att han fick sju gånger så mycket som jag!" "Det är sant!" skrek den sjunde personen. "Varför ska han få 70 kr tillbaka när jag bara fick 20? De rika ska alltid få det bättre!" "Vänta ett tag", skrek de fyra första unisont. "Vi fick ju ingenting alls! Det här systemet utnyttjar de fattiga!" De nio personerna omringade den tionde och gav honom stryk.
     Nästa kväll kom inte han till middagen, så de nio andra satte sig ner och åt utan honom. När notan kom in, upptäckte de något viktigt. Det fattades 520 kr.

torsdag

Som vanligt såhär på sluttampen så händer det inte mycket spektakulärt i skolan, förutom att vi kan kostatera att Seth drack en öl för mycket igår och valde att ligga hemma under duntäcket idag. Bra val.
Idag har jag lyssnat på ett helt gäng redovisningar om diverse ämnen och sedan var jag som tidigare skrivet på min sista matte-lektion och fick mitt slutbetyg med härliga två bokstäver nämligen VG, jippi!
Tog en runda i Fältan för att fira och kom hem med Ocean Mist från Proffs samt nya pärlemorörhängen, perfekt till morgondagens studentmottagning då barndomsvännen Sara springer ut.
Mötte pojkvännen och på den vägen är det, har bara varit hemma hela kvällen, titta på Robin Hood och myst. Perfekt.

härligt!

Det är härligt att sista matte c-lektionen är över, att det gick kanon på sista provet och att jag äntligen fick mitt välförtjänta vg!


onsdagsbanan

Onsdagar har verkligen en tendens att vända från botten till toppen och vice versa. Imorse när jag vaknade var jag brutalt trött, min outfit kändes tråkig och luggen platt. Pallrade mig till skolan där Johans griniga humör drog ner mig ännu djupare, men sedan vände det. Kanske har det någonting att göra med att jag fick ett välförtjänt mvg i samhälle b? Eller kanske att jag fick ett mvg på engelska b-nationella? Eller kanske helt enkelt bara för att det var dags att rycka upp sig och fira att det snart är över. Och det gjorde vi. Ett gäng av oss hamnade på Kontoret där vi drack Starobrno och åt chilinötter. Vissa drack mer än andra, vissa välte stolar och andra fnissade högt skymda av den vilt växande plantan. Hur som haver, var det väldigt trevligt att fira lite lill-lördag (samt att all onsdagsspanska är över med Gittan).

Åkte hem och det kan erkännas att jag var lätt rund under foten för sussa en stund, läsa klart Gardells "En komikers uppväxt" och äta söndagsmat i form av ugnsstek och murkelsvampsås till middag. Titta på härliga Men in trees samt House med mammi och pappi. Hann även klämma in ett samtal med älsklingen också. Nu ska det sovas lite mer så jag är fit for fight imorgon och redo att sega mig igenom ännu en meningslös dag på Östra Real. Arrivederci!

kvällens soundtrack:

Nyupptäckta The Tough Alliance med låten Koka-Kola Veins får bli det som pulserar i podden ikväll.

ett stilsäkert val

Såg för inte så länge sedan en ursnygg kombo i Carolinas blogg signerad Acne. Att något så otippat som orange och grå skulle vara ett så stilsäkert val. Men det svenska märket misslyckas sällan, så med andra ord är det ett säkert kort att köra på färgerna tillsammans. Något som jag minsann ska prova på.

dags att re-la-laxa

Idag skrev jag mitt sista prov i matte c (och för detta år!) samt höll min sista redovisning. Slogs för att höja med betyg på svenska nationella skriftliga delen och sedan var det över. Visst ska vi gå i skolan fram till den 13 juni men hey, det är ingenting kvar att göra så det är dags att re-la-laxa! För att fira tog jag en tur på stan innan jag och Lova fikade utomhus på L'Angolo med iskall coca-cola och hallonpaj som tog slut i ett nafs innan Jocke hann cykla dit. Lämnade sedan de två turturduvorna för att bege mig till Rabarber och en rejäl uppfräschning på hårfronten. Så nu har jag en masserade hårbotten, nya sandfärgade slingor och en jädrans läcker lugg. Tackar vet jag Tina.



image396
Nu är det inte långt kvar till sommarlovet och då kan vi alla se lika fräscha ut som Elsa Hosk
foto: Mikas

Irriterar mig fortfarande på vädet (såklart) men funderar på att trotsa gudarna och bege mig upp i "Dagisskogen" för att plocka lite liljekonvaljer att ställa i rummet. Har blivit bortskämd med snittblommor ett tag nu men då det är levande ting så dör de också vilket gör att min bänk ser ovanligt tom ut. Sedan ska jag pyssla ihop en låda och ha en skön TV-kväll. Så livet ser inte allt för dumt ut inte!


klagomuren anfaller

Jag måste bara klaga lite innan sängen kallar (men först måste La Paz torka på naglarna). Jag är så himla enormt extremt trött på regn. Det borde vara förbjudet med droppar från skyn, i alla fall i slutet av maj. Nu vill jag bara strutta omkring i repsandaler och bara ben men istället måste jag tvinga på mig jeans och loafers för att klara väderleken. Jag vill ha det som i lördagskväll då jag gick i shorts fast klockan passerat 22-bläcket och inte ett uns av kalluft passerade mina ben. Och ska det envisas med att regna vill jag minsann att det ska vara mysigt sommarregn som vara i sisådär 10 minuter innan solen penetrerar molnen igen. Jajamensan.

Imorgon ska jag till frisören och jag är i valet och kvalet kring frågan att behålla luggen eller inte, suck.

en dag på hasseludden

08.52 befann jag mig i Slussen och mötte upp Sarah för en lång bussresa och tokspring i Orminge för att ta oss långt ut på vischan för att äntligen nå Hasseluddens Yasuragi Spa. Yasuragi betyder inre harmoni och i det tecknet gick hela dagen. Det bjöds på japanskt tvagningsbad, ångbastubad, varma källor, färsk frukt och färskpressad juice. Vi simmade, gottade oss med aroma massage och ansiktsmassage samt åt en fantastisk 3-rätters lunch.
Trots att jag är hemkommen är jag lugn och avslappnad och att det är matteprov imorgon känns plötsligt inte alls jobbigt utan allt jag vill är att lägga mig i sängen och sova en stund för att riktigt fullända denna dag.



image394


 

Verkligen ett toppentips att ge bort ett presentkort eller liknande i födelsedagspresent till nära och kära, en upplevelse som jag sent kommer att glömma!

för bra för att vara sant?

Såg i Louise blogg att hon hade registerat sig på en sk. "Gratishemsida" och enkelt och smidigt fått hem ett presentkort värt 500 kr från MQ. Själv är jag alltid skeptisk men samtidigt känner jag längtan efter att vara blåögt naiv när det kommer till sådana här saker så jag surfade själv in på hemsidan och registerade mig.
Att få hem SATC-boxen eller Desperate Housewives-boxarna eller kanske en iPod skulle inte sitta helt fel, eller hur? Därför uppmanar jag dig att registera dig här, det är helt gratis och jättelätt att tjäna ihop poäng!

fruktansvärt fantastisk helg

Jag är så himla lycklig just nu. Och inte sådär skrapa-på-ytan lycklig utan djupt djupt lycklig för jag har haft en sådan fantastiskt underbar helg måste jag säga.

Fredagskvällen startade med kaos på MUF då lokalen var allt annat än städat. Darling-K hade påbörjat grovjobbet tidigare på dagen som Kim sedan hjälpte till med, själv stod jag i köket med couscous upp till armbågarna och fetaost på klänningsfållen men det var okej. Trots förseningar så fortlöpte middagen bra och det var väldigt trevligt att träffa diverse hedersmedlemmar och nya ansikten ur föreningen. MSU Östra äger, det kan vi konstatera. 

Mötte upp Lova, Li och grabbarna inne på Södermalm för att hoppa på deras barrunda men själv vinglade jag hemåt inte allt för långt senare. När man börjar beställa vatten i baren istället för billig öl så är det ett tydligt tecken på att det är dags att åka hem. Däremot var tunnelbaneresan hem förvånandsvärt underhållande i mitt tillstånd då jag träffade lågstadiekompisen Elin med pojkvän samt Vici, super! Slocknade efter en baugettsmörgås och ett glas vatten vid två-snåret.

Uppe okristligt tidigt på lördagen och som en zombie tog jag tåget till soliga Uppsala. Sommarvärme indikerade picknick och mycket riktigt så hamnade jag och Chris på åsen med muffins, pannkakor och saft. Otroligt mysig aktivitetet för sönderfestade fötter och bakistungt huvud. En power-nap och TV-kväll fulländade dagen.

Söndagen gick i samma stil med promenad och glassande i solen (i dubbel bemärkelse) för att sedan åka hem och äta lammytterfilé med familjen för att fira lilla mammi på mors dag. Nu väntar jag bara på tårtan och sedan ska jag nog lägga mig i soffan med Jonas Gardells "En komikers uppväxt" som jag fått av lillebror min. Hoppas er helg också var brutalt bra!

partyplaner

Nu: MSU Östras säsongsavslutning.
Senare: Krogrunda med Johan (Mr. Towel-day) & Lowie

stressad!

Vilken stressig dag! Först seminarium i 3 timmar kring Människans Framtid och presentation av vårt arbete kring DNA-register. Funderar på att publicera artikeln här i bloggen, den är verkligen tankeväckande! Sedan sista matte c lektionen innan provet och antagligen den sista officiella någonsin? Skönt!
Vidare till Odenplan med
fröken Ordförande för att handla mat inför MSU Östras säsongsavslutning imorgon, det kommer säkert bli jättetrevligt! Hem för att tillaga tre miljoner kycklingspett ungefär, vilket tog sin tid, nästan 3 timmar i runda slängar, slitigt!

Nu vaknas nagellack och geografi-panik-plugg inför slutprovet imorgon, so long!

it is time to run

disciplin, allt som krävs nu är lite disciplin och efter tisdag så är allt över.
 fokusera

dagens soliga

image393

Vit topp m. Twiggy-tryck, Stay Free
Beige storkofta, H&M
Napoleonjacka, Zara
Scarf, Missoni
Ugglehalsband, Urban Outfitters
Leggings
Svarta ballerina
Svart bandeaubikiniöverdel


onsdag - oh happy day!

Sov länge imorse och snabbade mig i duschen men hann ändå med att äta långfrukost och bläddra i tidningen. Riktigt mysigt och det ger verkligen en bra start på dagen också. Med andra ord kanske jag ska sluta vara tidspessimist och börja sova lite längre på morgonen istället!

Skoldagen var slapp. Det märks att det snart är sommarlov och att lärarna inte riktigt vet vad de ska säga åt oss att göra så mycket av tiden går till att sitta vid fontänen på skolgården, skvallra, äta glass och tjuvröka cigaretter. Det är faktiskt inte helt tokigt måste jag säga. Plus att idag fick jag höra überskvaller vilket praktiskt taget gjorde min dag, you know gossip makes your skin glow!

Traskade på stan med Johan ett tag och fixade klart en del på pojkvännens present. Vilken jakt det där har blivit! Mötte sedan upp min söta lillebror för att köpa mors dags present och det blev ett fint litet armband från NK Details med diverse stenar på en silverkedja, kanske kan passa mammi trotsallt. Njöt i solskenet, åt en Twister och begav mig sedan hemåt. Det var väldigt trevligt att hänga lite med lillebrorsan på neutral mark också. Förresten fick vi se en jätteäcklig men definitivt fungerande kampanj på plattan idag. Green Peace visar upp
brutalt mördade valar som ligger på isbäddar och besprutas med vatten för att inte ruttna i solskenet. Det delas ut flyers och det finns representanter att prata med. Verkligen motbjudande men som en politiknörd måste jag säga att det såg väldigt effektivt ut.

Nu ska jag bege mig från datorn för middag och Men in trees!

var din egen vädergud

Idag diskuterade jag och pojkvännen det urusla vädret. Själv hade jag shorts och leggings dagen till ära då SMHI enligt sin uppdaterade hemsida lovade +15 och solsken utomhus (notera att jag hade jeans på mig innan men väderexperterna fick mig att ändra kläder). Det var svinkallt idag. Jag huttrade och förbannade omvärlden i beige trenchcoat och förfrusna ben. Hade jag inte varit så hoppfullt naiv att jag tror på SMHI över allt annat hade jag själv insett att det inte skulle bli fint väder idag då jag tittade ut genom fönstret 06.15, men självklart inte. Istället klippte jag med mina figurativt blåa ögon och bytte kläder. Suck.
Om SMHI skulle vara tvungna att gå ut med en offentlig ursäkt varje gång de lovade fel väder skulle åtminstone jag inse efter ett tag att man kanske inte ska lite alltid på vad andra människor säger. Undra vad som väntar oss på lördag då det utlovas +21 och strålande solsken, kanske en hagelstorm skulle sitta fint?

TV-junkie?

image390


Hjälp, jag har blivit en riktig soffliggare på senaste tiden. Visserligen har jag tidigare alltid dansat men nu när det är slut för terminen har jag bestämt mig för att ta det lugnt veckan ut och sedan börja lufsa i löpspåret från och med nästa vecka men ändå. Jag är på väg att bli en riktig TV-junkie. Saknaden efter OC måste fyllas och jag har den optimala tablån för att lindra min abstinens. Vi talar om Anna Pihl, House, Men in tree's, Ugly Betty, Desperate Housewives... det är inte likt mig. Plus att idag bakade jag supersmarriga muffins också med hallon, havregryn och kokos. Men men, jag ska bara ta det riktigt lugnt den här veckan för utan träning blir jag som ett litet monster, och jag menar det. Får jag inte ut min överskottsenergi klättrar jag på väggarna, och tro mig, det är ingen vacker syn.

tisdag

Slitig tisdag. Eller egentligen inte, men jag har mest lallat runt i skolan då alla lektioner tycks vara vigda åt eget arbete och har man ingenting att pyssla med blir man förpassad till caféterian och kycklingklubborna till lunch. Men att allt känns så slitet idag är delvis för att jag har sovit alldeles för lite och delvis för att jag blir jätteirriterad när min planering spricker. Den här veckan var det meningen att det skulle vara slutspurt, sedan skulle allt jobbigt vara över men bara för att några i min mattegrupp inte har läst på ordentligt har vi flyttat fram det tyngsta till nästa vecka. Jobbigt med matteprov dagen efter jag har latat mig på Hasseluddens Spa.

Jagade runt på stan med Josefine efter skolan och hann även låna lite böcker på stadsbiblioteket, mysigt. Nu ska jag snart slappa med
Drömfakulteten av Sara Strindberg i sängen och dricka lite thé men först måste jag fila lite mer på pojkvännens 18årspresent samt en morsdags-present. Vad ska man egentligen köpa till sin mamma på söndag? Att bara traska in på NK och köpa något känns så tråkigt och fantasilöst och min mamma har inte en lika stor faiblesse för lyx och flärd som jag har heller. Några förslag?

Dock känns livet ändå ganska positivt, det är trots allt snart sommar och jag är lycklig och välmående så jag borde inte klaga så bittert i bloggen varje dag, arrivederci!

myskväll

Har tittat på Anna Pihl på TV, säsongsavslutning och väldigt spännande idag. Känns konstigt att inte ha dans på måndagar längre men ganska mysigt att ligga i soffan och dricka thé, för att sedan avrunda kvällen med telefonsamtal med pojkvännen. Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa i novellsamlingen "This is not chick lit".

get excited

image389

It is time to get excited like Gisele Bündchen
(foto:
IMG)

måndag

Läste ett peppande inlägg om sommaren hos fröken Magnusson men inte blir jag mer taggad för det. Att det skulle duggregna idag då jag hade både min nya magtröja och mina nya röda esprandrillos var ju lagom lyckat. För att referera Erik från lunchen så tror jag också att meterologerna på SMHI imorgon kommer rapportera om att hösten är på intåg och att det inte blev någon sommar i år. Alla gnäller om växthuseffekten och ökad värme men hey, jag fryser ihjäl. Morr.

Måndag är aldrig speciellt inspirerande eller roligt men idag känns det ganska bra att ha satt igång med arbetsveckan och veta att det snart är fredag och en trevlig liten middag med mina fellow MSU Östra-medlemmar. Hoppas bara att det inte blir allt för kallt, så man kan gå med klänning utan strumpisar. Men väldigt trevligt ska det bli med mycket sång och glada miner.

Det här är verkligen slutspurten och nu gäller det att ge järnet. Hungrig som en varg är jag också så det blir inte att bita tag i geografin fören efter middagen men sedan gäller det. Efter den här veckans slut väntar bara slappa dagar och roliga aktiviter, oh joy!

telefonsamtal nr. 2

Dagens andra långa telefonsamtal blev med min favoritasiat på hela denna jord, nämligen Josefine som följer med mig till Zakynthos i sommar! Jättetrevligt att gnälla om växthuseffekten, skvallra och diskutera sista OC-avsnittet och erkänna att jag blev lite våt i ögonvrån när Seth och Summer gifte sig. Finare får man leta efter, samt det inger trotsallt lite hopp till oss med långdistansförhållanden trots att det bara är en TV-serie.
Känns förövrigt lite som om jag spam-bloggar idag men det finns så mycket att skriva efter en nästan fem dagar utan riktig bloggning, abstinensen ni vet.

Nu väntar hemmapedikyr, en dikt som ska publiceras och lite Vogue, puss!

dagens tips

Lyssna på fantastiska Objects of my Affection, av Peter Bjorn and John. Skivan med det fyndiga namnet "Writers block" blir absolut nästa inköp!


härliga härliga helg

Pratade med Klasson i telefonen som var på väg hem från WASS på ett skramlande pendeltåg och vi diskuterade denna härliga långhelg. Hon har debatterat sig gul och blå med fellow moderater medan jag har tagit det lugnt men pojkvännen och lekt "mamma-pappa-barn" (och inte så som det låter) genom att han har bott hemma hos mig medan min familj var utflugen. Det är mysigt att komma hem till någon efter en föreställning som ger en jättebuketter blommor, lagar middag och tittar på Desperate Housewives med mig i soffan. Det är mysigt att bläddra i tidningen och äta pannkakor till frukost. Det är mysigt att somna med någon. Summan av kardemumman är att helgen var väldigt trevlig.

Nu väntar en ny vecka och det är dags att ta tag i livet och satsa järnet på slutspurten i skolan. Jag har inte riktigt greppat än att det är skolavslutning om mindre än en månad och att det enda jag har kvar är geografiprov, seminarie kring vår forskningsartikel, nyhetsbevakning samt ett simpelt matte c-prov. Sedan är allt över. Då väntar sommaren med oändliga dagar av frihet, solsken, båtutflykter, bikini, vinpimplande och myspys. Jag längtar. Det ser ut att bli Marbella, Båstad och tennisveckan, Zakynthos och Savannah med pojkvännen. Det ser faktiskt brutalt bra ut, för att återanvända en stadig favorit i mitt vokabulär. Vad ska ni göra?

kvällar hos Lova och sega söndagar

Igår kväll var vi hemma hos Lova och det gav mig en rejäl dos av flashbacks från när jag fortfarande gick i ettan på gymnasiet och vi hängde hemma hos Lova alla de där ljumma försommarnätterna. Drack boxvin, öl och rökte alldeles för många cigaretter. Andreas som dansade balett, Jonas med sina lockar och hur alla dansade på vardagsrumsmattan. Igår var det av ett mer lugnt slag hemma hos Lova med pistagenötter, salta pinnar och öl. Mysigt att lyssna på Bob Marley och prata. Fick även träffa en riktigt celibritet i mina Harry Potter fanatiska ögon - nämligen grabben som gör den unga trollkarlens röst i filmerna, haha! Kan även delge er informationen att jag är tydligen en hejare på att häva öl och vann över min pojkvän som annars är en hejare på sporten!

Idag var det desto segare att gå upp ur sängen trots tidig hemgång igår. Inte mycket av spännande slag idag utom en promenad i solskenet, en tripp till Skärholmen för att byta min Monki magtröja till en small och så ikväll ska jag bänka mig i TV-soffan inför de allra sista OC-avsnittet, jag kommer dö. Arrivederci!


stormvarning?

Vaknade imorse av att det blåste något enormt ute - stormvarning någon? Hur som helst har en massa "fnösk" blåst in och lagt sig på min vita matta vilket betyder att jag måste dammsuga senare i kväll. Suck.
Efter att vi ätit långfrukost, bläddrat i tidningen och läst att min gamla grundskola ska bli friskola så begav vi oss in mot city i regnet. Första stoppet var Apollo där bokningsavgiften för vår Zakynthosresa i juli betalades och lite andra saker korrigerades, sedan hamnade jag och pojkvännen inne på Monki där jag föll för en short tee i vit bomull, synd bara att den inte fanns inne i small men en medium fick i alla fall följa med hem.

Grillen är tänd, tonfisken är marinerad och småpotatisen borstad. Efter middagen vaknas det kalas hos Lova alternativt filmkväll, arrivederci!


känner du pulsen, jag känner pulsen

image388


Känner du pulsen? Jag hoppas innerligt att publiken känner pulsen, rytmen och dynamiken i dansen för det gör jag. Två kvällar på raken har jag uppträtt på Vasateatern med linjen t4 på Lasse Kühlers dansskola. Vi dansade öppningsnumret Kill Bill, Tomb Raider samt Happy Feet i denna show med filmtema för att fira att det var 30 år sedan skolan höll sin första show.
Som vanligt var det fantastiskt att få stå under strålkastarljuset, känna adrenalinet rusa och nervositeten i maggropen. Sedan är det mindre roligt att sitta och uggla på teatern hela dagarna mellan repetitionerna men det får man leva med.

Ikväll var det meningen att vi skulle gå ut med dansgruppen och jag hoppas att de andra fick det roligt men själv åkte jag hem tidigt för att äta jordgubbar med mjölk och mysa i tv-soffan, det kan gå så när man är helt slutkörd!

stressigt stressigt...

Har dansshow på Vasateatern de närmsta dagarna så det blir inte så mycket bloggning, men har ni vägarna förbi den anrika teatern så passa på att köpa en biljett, det kommer bli grymt!

watch out!

Morr, jag blir som ett litet monster när jag inte mår perfekt fysiskt. Det finns mycket som irriterar mig denna vackra dag men jag försöker hålla tillbaka och inte bita huvudet av mina medmänniskor. Förhoppningsvis blir det bättre när jag får dansa ur mig mina aggressioner, det brukar bli det. Nu är det dags att packa ner dansskorna och bege mig iväg men först ska jag ringa Victoria angående intervjun imorgon. Arrivederci!

recension: bodyfarm

image386                        image387



Som jag
tidigare berättat kom det hem en trevlig överraskning på posten igår med två produkter från BodyFarm. Jag var sedan tidigare inte bekant med märket men efter att ha surfat in på hemsidan samt provet produkterna så är jag övertygad om att det här är ett slående koncept. Producerade i Grekland, kultur och skönhet i samma förpackning, vem kan tacka nej?
Himmelskt doftande av mango var duschcrêmen och lotionen jag fick prova och precis en sådan subtil doft jag letat efter som bara lämnar ett svagt spår i huden men inte tar över doften av din vanliga parfym.
Duschcrêmen som innehåller aloe vera samt jojobajuice skummade precis lagom och verkade återfuktande och milt för kroppen. Lotionen gjorde mig inte heller besviken. Smart pumpflaska som minskar risken för bakterier i crêmen och är rik på antioxidanter vilket vi alla vid det här laget vet är en viktig och aktiv ingrediens.

Det är i dagens samhälle viktigt att kunna balansera harmonin mellan både sitt yttre och inre och har man svårt att hitta de perfekta produkterna tycker jag verkligen att man bör besöka BodyFarms webshop. Sedan kan jag även meddela att för att få 10% rabatt på varorna så skriver du bara in ordet favoriter i rutan för rabattkoder när du kommer till kassan. So long, and happy shopping!


tisdag - oh boy!

Oh boy, vaknade utan halsont imorse! Eller ja, jag ignorerade det sista lilla raspiga i halsen och bedövade den och resten av min kropp med en Aspirin Extra Strong och knatade iväg till skolan. Premiär på älskade Missonin idag också tillsammans med min nygamla favorit Napoleonjackan och ballerinaskor. Mys.

Engelska-nationella gick som väntat alldeles strålande och sedan tog jag och Lova en sväng i den stora staden. Passade på att handla upp mig på diverse BUS-relaterade produkter då att lägga sig i dubbelgrillen inte känns så lockande när solen lyser utanför. Hann även starta jakten på födelsedagspresenten till min än så länge (men snart inte mer!) minderåriga pojkvän, ojojoj det ser ut att bli en kämpig resa minsann.

Ikväll blir det repetition på Vasa Teatern inför showen i helgen och jag är mer än taggad!

lousy monday

Oproduktiv dag, vilket ger mig ångest. Det enda jag har gjort idag av värde var att bli skjutsad till läkaren, ta ett halsprov och få höra att jag inte är döende i strupcancer eller dylikt (ta i trä!) så nu slipper jag oroa mig i alla fall.
Det är dansshow i veckan på Vasa teatern och imorgonkväll är första repet på scen, jag börjar få lite fjärilar i magen minsann. Imorgon är det även sista delen på nationella engelska b-provet men det tror jag går alldeles strålande.

Jag borde sova, men jag vill egentligen bara ligga och bläddra i nya glossiga ELLE och drömma om sommaren. Sedan borde jag förstås börja fila på mitt nya artikelprojekt vilket förhoppningsvis bättrar på sommarbudgeten litegrann och så borde jag plocka undan alla kläder i mitt rum... men icke! So much to do, so little time som man brukar säga men ifrån datorn ska jag i alla fall. God natt!

smile like you mean it

image385



Såhär happyhappy vill jag också vara idag men det är svårt när man varken kan äta eller dricka på grund av den förbannade halsen. Sarah ringde mig och meddelade att hundratals människor har drabbats av ett elakartat halsvirus och att jag troligen också har fått det. Suck. Jag får hoppas att vår husläkare kan hjälpa mig imorgon om det här fortsätter.
Dock blev jag väldigt glad när jag imorse fick ett paket på posten från Bodyfarm med två mangodoftande hudvårdsprodukter för att recensera i bloggen. Mumma kan jag bara säga och det dyker upp en text om dessa imorgon för alla nyfikna.

Dagens bästa med att vara sjuk är att jag tillåts dricka all coca-cola jag vill samt titta på värdelösa dagsprogram, heja heja!


måndagmorgon

Men åh, dumma dumma hals! Jag har känt mig smårisig i halsen väldigt länge men nu har det brutit ut totalt och det blev ingen premiär på Missoniscarfen idag utan snarare en burk starka Aspirin. Suck.
Det regnar ute, jag slog mig i duschen och jag har absolut ingenting att roa mig med eftersom jag gjorde alla nödvändiga saker igår. Jaja, jag ska sluta klaga och helt enkelt lägga mig i TV-soffan och se ett gammalt avsnitt av Ordförande Persson tror jag, samt hålla tummarna för pojkvännen som tentar i detta nu!

söndag

Dagen har varit allt annat än sysslolös och nu är jag helt slut men snart ska jag få gotta ner mig i soffan framför det näst sista OC-avsnittet någonsin.

Vaknade av att pojkvännen var på väg tillbaka till Uppsala, en aning chockerande men har man en tenta på måndag så har man. Slumrade lite till och när jag vaknade nästa gång kände jag mig väldigt förvirrad av att ligga ensam i sängen men en långfrukost senare började allt klarna lite mer.

Idag har jag roat mig med hemma-SPA, rensa bland mina hundratalsböcker och lyckades tömma två skåp fyllda med
Tvilling-böcker. Kommer ni håg dom? Blonda kloner från Sweet Valley var min största obsession i mellanstadiet och idag flyttade jag mina ca. 300 böcker av de slaget upp på vinden.
Har även fyllt på iPoden med lite ny bra musik, blev så himla inspirerad under middagen igår att ta och fräscha upp min playlist litegrann. Annars har jag organiserat garderoben och alla mina modemagazine också. Hurtigt värre tycker jag, och att hela tiden vara upptagen hindrar den sedvanliga söndagsångesten att slå klorna i dig. Just nu målar jag naglarna i färgen Hong Kong från Mavala, ger starka flashbacks från förra sommaren vill jag lova, Arrivederci!


utomhussäsong

Äntligen har min utomhussäsong startat. Eller ja, den smygstartade redan veckan efter påsklovet då Chris fick för sig att vi skulle äta vår grillade middag utomhus men då satt jag invirade i filtar och huttrade ändå men nu har säsongen för att vara utomhus officiellt startat.

Det hela började i fredags hemma hos Alle som fyllde 18. Vi kom traskande uppe på kullen kring sjubläcket och möttes av förvånandsvärt lättklädda människor som drack Corona utomhus. Mysigt. Själv placerade jag mig i en trädgårdsmöbel och fick sällskap av någon så otippad som Niklas som jag knappt sett sedan Gotland sommaren efter 9:an. Mycket trevligt att ta igen och diskutera gamla minnen! Jag fick även äran att träffa Kritte, någon som jag hört så mycket om men aldrig träffat tidigare. Spännande. På det stora hela var kvällen mycket angenäm och det var mysigt att kicka igång utomhussäsongen med öl och cigaretter på Alles tomt.

Lördagen var en fullspäckad. Amanda skulle konfirmera sig och hela Notrica-huset vändes upp och ner då det skulle lagas mat och städas. Jag och Chris passade på att ta en långpromenad på rullstensåsen i solskenet och äta isglass. Ett jättetrevligt initiativ tycker jag. Fin utsikt, trevligt sällskap och lite kultur i form av ett vikingarös.
Vidare till kyrkan för att delta under konfirmationen. Själv är jag inte allt för hemma i Guds hus men trivdes ändå. Dock var jag tvungen att bege mig strax efter konfirmationens slut för att jäkta iväg på ett annat event: nämligen Johans grillning. Två timmar efter att jag hoppade på 20:an i Sunnersta befann jag mig med Lova i släptåg ute i Spånga och hemma hos Johan.


    
Trots att merparten av gästerna var en aning försenade och jag höll på att frysa ihjäl roade jag mig kungligt. Lova visade sig vara en riktigt duktig kock och briljerade med grillspett och couscoussallad, mumsigt. Det blev mycket prat, skratt, slagsmål om vem som skulle få leka DJ och vattenpipa. En riktigt bra uppföljare på kvällen innan med andra ord!

smokin' hot

image378

Dagen till ära är det dags att publicera en bild på Sid Vicious som idag skulle ha firat sin 50-årsdag ifall han hade haft turen att leva kvar. Enligt en gratistidning var det dags att fira hans födelsedag med pompa och ståt; kör in en säkerhetsnål i kinden och drick kopiösa mängder öl till tonerna av Sex Pistols. Själv kan jag inte delta i firandet av denna punklegend utan nöjer mig med en stillsam hyllning i bloggen.

onsdagens

image377

Napoleonjacka, från Zara Barcelona
Korallfärgad t-shirtklänning, Gina Tricot
Ribbade strumpbyxor
Vit pashminasjal
Brun väska m. broderier
Stora pärlörhängen
Svarta sammetspumps m. rosett

torsdag

Jag hade kunnat gissa att dagen efter sådana perfekta dagar som tisdag och onsdag skulle slå tillbaka mot mig - men icke. Naiv som jag är med mitt barnsliga lilla leende (Per Hagman referens) så kastade jag ur mitt paraply ur väskan imorse för att solen lyste utomhus, ett mycket dåligt drag kan vi såhär i efterhand konstatera.
Morgonen förflöt smärtfritt med solande utomhus på Östras skoltrappa och hårt jobb på TEX-lektionen men det var under mattelektionen som herren där ovan valde att straffa mig. Vår lärare meddelade att en brandövning skulle äga rum men att det enbart skulle ta 10 minuter och att vi sedan skulle återgå till lektionen. Plötsligt ringer larmet och vi reste oss alla sakta och lämnade våra saker för att bege oss ut på skolgården. Det regnade. Jag hade inget paraply eller tröja med luva och jag har samtidigt drabbats av ett elakt halsont. Såklart hade Östra råsatsat genom rökbomber och brandbilar som kom för att hämta riktiga elever med stegbil, som var "fast" i diverse klassrum. Så medan älskade Urs stod hurtig på skoltrappan iförd sin självlysande, reflexprydda väst i färget orange så stod vi andra ledsna i regnet. Och ännu ledsnare blev vi när vi meddelades att brandövningen skulle ta 30 minuter och att vi fick gå hem efter vi blivit inräknade - men såklart låg mina mattesaker kvar i klassrummet. Summan av kardemumman är att jag kommer bli dundersjuk.

Ibland beter sig folk som barn. Triangeldraman är vanligare nu än när vi gick i mellanstadiet och jag förstår inte hela hypen med det. Tröttnar folk aldrig på att skvallra, snacka skit och baktala varandra? Jag är åtminstone sjukligt trött på alltihopa men på något sätt blir jag ständigt indragen. Jag ska ständigt försvara min oskuld i frågan och blir ständigt störd under skoldagen/natten för att jag ytterligare en gång ska upprepa min version av händelsen (som jag ofta inte ens upplevt själv). När växer man upp egentligen?

Sjuk som jag är vill jag verkligen inte gå på jazzen ikväll men det är sista gången innan showen på Vasa teatern under Kristi Himmelsfärdshelgen. Nu gäller det att knarka halstabletter så jag mår någolunda bra på lördag då det är grillfest hos Johan. Något som åtminstone piggar upp mig är att jag slutar redan 10.45 imorgon då det är halv studiedag!

dagen mitt i veckan

Onsdagar brukar vara världens absolut segaste dag och det spelar ingen roll att det klassas som en partydag i och med stämpeln som "lill-lördag" för klockan vara segar sig fram. Idag däremot tog jag sovmorgon och slapp debatten om drogkulturen som uppenbarligen enligt vår vikarie existerade i vår klass och inte alls var ett stureplansfenomen på 90-talet. Irriterande med dömande människor (även om vi alla dömer ut personer direkt) som har mage att meddela sina falska tankar.

Efter skolagen bestående av prat prat prat om pojkvänner och problem så åkte jag och Sarah till Apollo för att möta upp Josefine och diskutera sommarplaner. Då min Ayia Napa-resa inte blev av som tänkt så gjorde vi en ny bokning till soliga Grekland och Zakynthos för tre pinglor och två grabbar. Blir den här resan av kommer det bli röj röj röj, vilket vi aldrig klagat på!

Då jag numera är ett förklarat mattegeni sitter jag och bloggar parallellt med att jag hjälper Klasson med matten inför B-nationella imorgon. Vilken vän jag är som ger upp Men in tree's och hemma-manikyr och hjälper en PIC i nöd, en helgonförklaring är på sin plats. Arrivederci!

och resten var inte heller fy skam

Efter en toppen förmiddag som denna, väntade jag bara på att den stora katastrofen skulle inträffa men icke. Jag träffade på Arman och Johan på skoltrappan på väg in mot stan men istället blev det en spontanfika för oss tre (samt Felicia med vänner vid bordet brevid) på MOCCO. Mysigt även om jag hade bestämt mig för att inte spendera mer pengar på något ät/drickbart i veckan. Dagens samtalsämne är Arman och alla hans flickor. För mig är Arman urtypen av en romantiker men på något sätt hamnar han alltid i situationer med för många flickor och för lite tid. Tydligen visade det sig att vara gatumusikant är nyckeln till framgång hos flickorna för min mörkhåriga vän hade nu även skaffat sig alldeles för unga beundrarinnor som han umgås med som vän. Dock känns det inte som man har ett sådant jätteutbyte av att umgås med 92:or, eller? Kärleken är trots allt blind?

Angående kärlek diskuterade jag och en vän en väldigt intressant sak i telefonen i drygt en timme idag. Passion och kärlek är våldsamt och går hand i hand, men var går gränsen? Alla har vi varit involverade i mer eller mindre destruktiva relationer oavsett om det gäller vänner eller kärlekar men hur länge är det egentligen okej? Ett ämne som florerade särskilt hett var när folk blir slagna. Går gränsen egentligen vid det första slaget, första gången näsbenet knäcks eller när man hamnar på akuten med en punkterad lunga? Själv har jag aldrig varit i situationen och har svårt att relatera till känslan av att älska någon som slår dig men problemet finns definitivt i hög grad runt omkring oss. I mina ögon är ett slag något så kränkande för båda personerna. Att sänka sig till den nivån och förlora all respekt för sin partner så att man tar till knytnävarna är någonting förbjudet. Det får inte hända men ändå gör det det. Att sedan vara flickan som tar tillbaka mannen som misshandlar henne visar bara att hon saknar helt självrespekt, eller? Detta är ett ämne som inte går att sluta diskutera men som man allt för sällan yttrar åsikter om.

Såg skolpjäsen
"Döda poeters sällskap" idag i aulan och jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Filmen är utomordentligt fascinerande och fantastiskt och det är svårt att som amatörskådespelare kunna mäta sig med storheter som Robin Williams men Sebastian gjorde en jättebra tolkning av rollen som den inspirerande och något excentriska läraren John Keating. Annars var Bessie och Mimmi också solklara i sina rollprestationer. Även musiken förhöjde hela stämningen och att avsluta teatern med tonerna av Another brick in the wall av Pink Floyd var lysande! Jag kan verkligen sakna att stå på scenen när jag ser sådana här uppsättningar för jag trivdes verkligen att klä på mig olika roller och stå under strålkastarljuset.

Nu ska jag kika på Ugly Betty, dricka Rooibos-thé och sedan traska med Vici och njuta av vårkvällen, arrivederci!


oh happy day!

Yes yes yes! Det spelar ingen roll om jag vaknade okristligt tidigt imorse med grov träningsvärk efter gårdagen för jag kom till mattelektionen och hade säkrat mitt VG i och med ett solklart VG+ på kursprovet, oh happy day!
Nu skiner solen och jag har håltimme till kl. 14 då Östra Real sätter upp "Döda poeters sällskap" vilket inte heller går att klaga på. Jag har skrivit klart min del på framtidsartikeln och planerat en brutalt bra helg, livet leker!


ingenting är omöjligt

Jag har påbörjat mitt författarporträtt, hunnit lusläsa dagstidningen och skrivit litegrann - vill man så kan man!


en förkärlek

image376

Per Hagman är med största sannolikhet Sveriges mest fascinerande författare. Plötsligt känns det inte alls jobbigt att börja med mitt författarporträtt. Mitt enda hinder är att frestelsen att börja läsa "Att komma hem ska vara en schlager" är stor och för att citera Oscar Wilde:
 "I resist anything but temptation".

en blandad måndag

Solsken och regn, en kombination som inte går ihop i mina ögon. Det är frusterande att vakna och gå till skolan i regn för att sedan svettas i solen under lunchrasten, ta en cigg på vägen hem från skolan för att sedan i nästa sekund dränkas i vatten från skyn.
Skoldagen var som vanligt inte vidare spektakulär men jag och Lova hann i alla fall med en trevlig lunch som avbrott på dagen.

Jag har funderat mycket över streetstyle-hemsidor så som
the Sartorialist, Facehunter och Stockholm Streetstyle för att nämna några. Det är en stereotyp form av människor som fotograferas och hyllas för sin stil (med undantag för the Sartorialist som skrivit ett mycket bra inlägg om det!). För att skaffa streetcredd krävs det idag rätt mix av plagg från H&M, kladdigt läppstift och oborstat hår. Jag klankar inte ner på människor som väljer att ha den här typen av stil, absolut inte för jag fascineras också av deras sätt att se så nonchalant coola ut, men det är inte allt. Stil för mig är någonting personligt och smaken likaså. Att klä sig snyggt är inte något som egentligen går att greppa men smådelarna som material, konst att matcha färger och former är lättare att bedömma. Det är synd att bara visa en viss typ av stil på streetstyle hemsidor för jag känner ett ton av snyggt och originellt klädda människor som inte skulle fotograferas och hamna på internet. En större radar och blandning skulle åtminstone göra mig glad. 

 Åh, det finns så mycket jag borde göra nu men hela kroppen bara strejkar och istället för att göra klart mitt författarporträtt ska jag nog ta och boka in en ny klipptid istället för luggen börjar hänga ner i ögonen, arrivederci!

konsten att bara ta det lugnt

Hela helgen har gått i lugnets tecken. Efter nationella engelskaprovet och ett par pass på friskvårdsdagen i fredags mötte jag upp pojkvännen för att åka hem mot Mälarhöjden. Ett avsnitt av Renegade (världens kanske sämsta dagsserie men grovt beroendeframkallande) och färsk pasta till lunch började vi planera kvällens aktiviteter men kom fram till att bara ta det lugnt hela helgen. Traskade till videobutiken och hyrde Scarface med favoriten Al Pacino i huvudrollen. Jag är kanske den enda som inte sett filmen tidigare men den var riktigt bra måste jag säga. Konsten att dö med stil fulländades.

Att ta dagen som den kommer har aldrig varit något för mig men i lördags lyckades jag faktiskt riktigt bra. Lugn morgon med långfrukost, dusch och slapp innan åkte in mot stora staden för att möta upp Klasson, Gustav, Jade och Josefine för att kika på utförsäljningen på C/O Sthlm som tyvärr ska stänga. Det var precis som befarat väldigt utplockat men jag kom i alla fall hem med YSL:s Poudre de soleil och ett lipgloss från Laura Mercier i den härliga färgen Cancun Coral. Några tog en öl i solskenet men jag höll mig till coca-cola och lunch i Björnsträdgård.
Även lördagskvällen spenderades på samma lugna sätt som fredagen.


  


Det är helt klart underskattat att bara ta det lugnt. Jag minns den tiden då en helg räknades som bortkastad om den inte innehöll festande och hur jag aldrig skulle kunna tänka mig att ta det lugnt två kvällar på raken. Men när man väl provar på så är det faktiskt väldigt mysigt och avslappnande, och en bonus är att känna sig alldeles utvilad på söndagen! Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag, arrivederci!

torsdagens

Ett fullspäckat schema har gjort att jag inte hunnit ta tag i livet och ladda över bilder från min kamera, men här kommer torsdagens outfit:




Cashmerekofta, Marc Jacobs
Vitt baslinne, Filippa K
Ljusa stuprör, Miss Sixty
Basker, H&M
Vita Chuck Taylors, Converse


en nickedocka utan vilja

Det är fascinerande att studera hur allt bara rasar sönder när man inte själv kan kontrollera allting. Utan att skylla på andra människor så hatar jag när jag inte kan dra i alla trådar själv till mitt livsöde utan andra människor ska komma och putta undan mig från tronen.

hoho jaja..

Det är underligt hur mycket konstigheter det kan hända på en vecka men den här har nog tagit priset i alla fall. Hur som helst så känns det som om vårvindarna börjar vända nu mot sommaren och att livet kommer bli (ännu) lättare att leka framöver. Jag menar känn på det, nu är det inte långt kvar till sommaren inte och då smäller det!

CV är en knepig sak måste jag säga och frågan är om jag så himla gärna vill ha det där jobbet? Jag uppfyller inte direkt kriterierna som krävs i och med att jag är född som kvinna och inte som en individ med hår på bröstet men man kan ju alltid försöka. Därför har jag inte kommit längre än innan på det där med att skriva ett curriculum vitae utan mest larvat mig i telefonen, just typiskt. Nu ska jag nog ta tag i livet och hoppa i säng med Vanity Fair "the Green Issue" och hata växthuseffekten lite till. So long!

onsdag - alldeles perfekt!

Underhållande morgon då jag kommer till skolan och upptäcker att istället för att plugga grammatik så ska vi ta hand om studenter från Ukraina på engelskalektionen. Jag må erkänna att jag alltid har haft stora fördomar mot öst-statsländer och att det besannades vid anblicken av de björnlika grabbarnas multifärgade fleecetröjor. Jag förstod inte ett ord av deras engelska men Arman tycktes trivas som fisken i vattnet och underhöll gruppen av utlänningar medan jag diskuterade valborg med Sarah över en cigarett.

Lunchade med Emelie Klasson och diskuterade vår uppkommande MSU-middag. Mysigt. Förhoppningsvis kommer lite nya ansikten också, vi har himla många medlemmar men få aktiva så vi får hoppas att fler vågar komma fram när vi lockar med mat och mingel i lokalen.

Efter skoldagen var slut hann jag med en tur på stan innan jag skulle till läkaren och gissa gissa gissa vad jag äntligen har i min ägo? En underbar Missoni-scarf som jag länge suktat över och som nu äntligen är min! Köpte även ett par skor från Indiska för det fördelaktiga priset av 149 kr, perfekta slit-och-släng-skor. Jag tycker om att handla saker inför sommaren, det känns så mycket härligare än att bunkra upp på dunjackor och lammullströjor inför vintern.

  


Ikväll ska jag skriva CV och leta resmål inför sommaren, arrivederci!

mysdag

Idag har jag bara tagit det lugnt och riktigt myst. Världens superduperbästa pojkvän (jodå, efter att han tog hand om mig så duktigt igår samt åkte till Sthlm med min väska idag förtjänar han den titeln!) kom hit strax innan kl. 14 och sedan dess har vi bara latat oss. Riktigt skönt.
Ikväll väntar lite Ugly Betty och sedan sänggång för trots att jag mest sov igår och hela natten lång så är jag dödstrött och imorgon är det trots allt skoldag. För er som är intresserade av hur det gick med artikeln kan jag meddela att det gick strålande och att den nu är inlämnad till min chef och förhoppningsvis får ett positivt bemötande!

just typiskt valborg

Att ingenting går som planerat är något man får räkna med på valborg men att bli matförgiftad och missa hela valborgsfirandet är definitivt ingenting man kan ha med i beräkningen. Med andra ord missade jag champagnefrukosten, stadsparken och grillningen hos Billy. Helt slut efter en natt utan sömn fick jag istället bege mig hemåt och lämna min fellow stockholmare Johan i händerna på Chris. Jag fick fira min valborgsmässoafton med knäckebröd framför gamla avsnitt av OC hemma i TV-soffan. Hoppas du fick en bättre valborg!