söndag

Lördagen spenderades mestadels inomhus då det var svårigheter att ta sig från Mälarhöjden då det för andra gången under en och samma vecka var rökutveckling i tunnelbanesystemet. Är det bara jag som blir oroad? Visserligen har det inte varit någonting allvarligt, men jag skulle ändå inte vilja sitta fast i en metallorm om det började välla fram rök omkring oss.
Däremot fick vi skjuts av diverse snälla vuxna till Uppsala för att fira Maria som fyllde år. Intressant att studera hur hon efter att ha sprungit Lidingöloppet står i träningskläder och lagar mat, oduschad, 10 minuter innan gästerna började droppa in. Som vanligt var det mycket folk och trevlig stämning hos Notricas.

Söndagen var som vanligt en seg dag. Jag tycker visserligen om söndagar på det sättet att det alltid är okej att ta det lugnt. Sova och slappa. Tillbaka hemma i Stockholm nu och förbereder mig inför en hektisk vecka. Senare ikväll blir det nog TV-tittande och hemlagad äppelpaj.


kvällen & regnrusk

Usch vad det är ruskigt väder ute, men det gör inte så mycket för idag är dagen då det passar sig att bara ligga hemma och mysa. Är en aning seg efter utgången igår trots att vi rörde oss hemåt i en anständig tid.
Var på Nilssons med en massa trevliga människor och drack öl och lyssnade på rock igår. Ett extra plus för att födelsedagsbarnet Sofia var med samt att Andreas och Emilia tittade förbi! Hur som helst, en riktigt lyckad kväll måste jag säga!

Ikväll bär det nog av till Uppsala för att fira ytterligare födelsedagar. Mycket jäktande fram och tillbaka måste jag säga. Ha det bra!

dags att ställa sig i skamvrån

Verkligen, jag skäms. Jag måste ha legat under en filt eller något de senaste dagarna - avskärmat mig helt från samhället för jag har missat två enormt viktiga händelser. Jag har helt missat att det var dags att rota fram de röda plaggen ur garderoben idag för att protestera mot det som händer i Burma. Jag vet självfallet vad som händer i Burma, så mycket har jag hängt med men inte att det var manifestation idag på Medborgarplatsen kl. 17 eller dagens klädkod. Det andra jag har missat totalt är att TTA spelar ikväll på Debaser, något som jag hade velat se. Väldigt gärna faktiskt.

Nu vankas middag och sedan blir det utgång på ingång. Inte dansandes svettig till Koka-Kola veins utan snarare lite vindrickande med klassisarna på södermalm. Inte helt tokigt det heller!

pojkar och flickor, hör ni mig?

Jag har hittat en ny guldgruva. Som vanligt är jag sist på tåget men äntligen har jag upptäckt SVT:s internetarkiv där man kan titta på gamla och nya program, alldeles gratis. Så jag har precis roat mig med att titta på Sveriges, eller kanske världens snyggaste just nu levande rockstjärna - Thåström. Eftersom karln är så otrolig medieskygg får man ju knappt aldrig läsa, ännu mindre höra vad han har att säga så det var riktigt trevligt att se den halvtimmeslånga intervjun från 1999 som fanns upplagd. Ja för alla som känner mig där ute vet att jag är absolut galen i allt som har med denne man att göra.

Titeln på dagens inlägg är lånad från "Miss Huddinge -72" av Thåström.


torsdag

Jag hatar att vara sjuk. Och jag hatar ännu mer att min förkylning sätter stopp för alla dekadenta utsvävningar jag skulle vilja ägna mig åt. Ännu mer hatar jag förkylningen sedan jag såg Klasson glimma på Stureplan.se från Laroys Decadance-night igår. Inte för att jag vill slingra mig om Matthias utan snarare för att jag också vill vara ute och ta pulsen på nattlivet. Jag vill inte ligga hemma och snörvla mer.

Dagens plus var i alla fall en kort skoldag och lite mer verkställande av planer inför nästa vecka då Sarah fyller 18 år. Det är många som fyller år nu. I måndags var det Sofia som vi sjöng för, och idag fyller Thea och Elma år. Imorgon är det fredag och om inte dansen ikväll gör mig ännu sjukare ska jag minsann också kämpa mig iväg på stilettklackarna bara för att jag dör av tristess om jag måste ta det lugnt en kväll till. Arrivederci!


heroes

Jag har blivit smått besatt av TV-serien Heroes. Dock inte lika besatt som Gustav som har tecknat en liten tatuering på vristen inspirerad av våra superhjältar, men nära på. Det skadar ju inte heller att Milo Ventimiglia som spelar Peter Petrelli är ganska snygg också med sitt sneda leende. Att jag sedan är en sådan som inte laddar ner film eller tv-serier straffar mig nu, för när det bara sänds två avsnitt i veckan så får man lätt abstinens.

framför kameralinsen

Idag var det skolfotografering. Det finns nog ingenting som ger mig lika mycket ångest, inte ens matte c-nationella gör mig så nervös. Men imorse är jag vaknade kände jag mig lugn trots att jag inte ens valt kläder. Jag antar att ångesten dämpas med åldern. Däremot är min nervositet befogad: en gång blundat på ett foto - alltid rädd för att blunda. Och tillslut föll valet på min nya MbyMJ-kofta.
Hade jag däremot varit nervös idag hade jag inte blivit mindre skakis av att fotografen borde gå under namnet psycho bitch (kanske är lite väl inspirerad av Mr. Ellis bok för tillfället) då hon högg mot alla som vågade yppa ett ord. Särskilt under MSU-fotograferingen. Valvinsten kanske trampade någon på tårna?

Annars så längtar jag mest efter helgen och lite vintern faktiskt. Har börjat skriva igen och trots att det är knackligt än så länge så fungerar det. Dock jagar tankarna på dramaturgin mig varje gång jag sätter fingrarna på tangenterna. Det förstör. Jag tycker bäst om att skriva fritt, gärna beskrivande texter utan någon egentlig handling. Som kapitel ur en roman kanske, om man slår upp det på måfå mitt i boken. Nu svamlar jag bara, så nu är det dags att ta tag i livet och äta middag!

journalistpinglor

image484

Såhär coola är journalistpinglorna när vi är ute på uppdrag!

inspark 2007

Igår var det dags för det årliga eventet som går under namnet Insparken. Som trea har spänningen helt försvunnit i och med åldern men som trogna anhängare av elevrådet (då Arman är ordförande) samt då vi skulle jobba för skoltidningen så befann vi oss på Berzelii Bar för att rapportera. Innan dess mötte jag, Empan och Lova upp Andreas för lite drinkar innan och efter ett tag kom även Kalle förbi. Mycket trevligt måste jag säga.

Så vad finns det såhär i efterhand att berätta om Insparken? Som vanligt var flickorna i ettan enormt kamerakåta och svärmade runt Andreas och hans systemkamera (officiella bilder finns på
Credd). Många var villiga att svara på våra smått töntiga frågor och en hel del ljög friskt i ett försök att make the cut och faktiskt publiceras. Sedan var det som vanligt fullskaligt slagsmål på dansgolvet när vi kom dit då alla dansade så vilt att man slog till varandra i farten i takt med fjortisdunket. Jag kände mig enormt gammal som drog mig mot utkanten av klungan att kunna röra mig alls. Jag kände mig även gammal som tackade nej till efterfest och tog sista tunnelbanan hem strax före 01. Hur som helst, så tror jag att ettorna uppskattade insparken. Det var precis som vilken inspark som helst, och det är väl egentligen det man vill ha i ettan? Normalitet uppskattas.

Idag är jag supersjuk och enormt hes efter allt kedjerökande. Dock ska jag inte viga dagen åt DVD-tittande utan måste faktiskt plugga, mindre kul. So long!


måndag och dags att svira

image483
Foto: Kate Moss, IMG

Ikväll är det dags för jobb och för att gå ut och svira litegrann. Det vankas inspark för Östra Real och det ska rapporteras till skoltidningen. Så snart ska jag ge mig iväg med blocket i högsta hugg för att tillsammans med mina pinglor fixa ihop ett mingelreportage. Ganska intressant att reflektera över att för två år sedan var jag enormt förväntansfull inför insparken: middag, förkrök och defintivit nya kläder. I år sitter jag hemma i pyjamas fortfarande utan en aning om vad jag ska svida om till, och utan de där nervösa fjärilarna i magen. Däremot så är jag lite smått pirrig för Armans skull, då det här är hans första tillställning som elevrådsordförande.
Synd bara att min förkylning tar livet av mig, men ingenting som inte ett glas vin eller två kan hjälpa. So long!

helgen

Trevlig helg med ett ganska lugnt innehåll då jag praktiskt taget varit däckad av min förkylning. Babel på DVD i fredags, i lördags blev det långprommis och chailatte på stan och idag har vi haft en brunch hemma hos Chris för lite kompisar. Skönt med andra ord. Veckan som kommer blir hektiskt, skolfotografering och inspark som ska bevaknas för skoltidningen samt alla andra måsten. Förhoppningsvis släpper den envisa förkylningen snart i alla fall så jag får lite mer ork att göra saker. Hoppas ni haft en bra helg!


en tur i skog och mark

En supersjuk Bella har jagat omkring i skog och mark ute i Enebyberg idag. Inte så himla lockande kanske men ganska kul att snacka skit med Sarah i två timmar och ta små pauser när det passade. Kanske inte så hurtigt då vi inte sprang någonting men vad ska man göra när den ena av oss har en skadad hälsena och den andra hostar upp lugnorna titt som tätt?
All den friska luften fick mig att tänka på en bok jag läste för ett tag sedan "Ovan höjden av sankmarken" av Stig Dike, ett riktigt lästips för er som inte vet vad ni ska sätta tänderna i. En ganska obskyr berättelse men kan lätt liknas vid Strindberg, Fogelström och Moberg.


image482
Foto: Annie Liebowitz for Vogue

Nu ska jag duscha, luncha med mamma och sedan hoppa på tåget. So long!

journalisttorsdag

image481
Foto: Style

Idag var det dags att ta fram sin teatrala sida för det var journalistinriktningens dag för året och min grupp av treor hade ordnat en teaterövning. Så hela dagen har jag tittat på ettor och tvåor som har agerat eller helt enkelt suckat och betett sig allmänt oförskämt. Det var ungefär kul i en halvtimme. Annars har det varit en väldigt dramatisk dag. Hela fyra par har gått skilda vägar och det känns tråkigt även om det resulterar i en massa skvaller.
Ikväll är det dans och imorgon drar jag till Uppsala och som vanligt kanske bloggen blir lite lidande. Men innan dess är det orientering i Danderyd som gäller för hela slanten, det ska springas en mil!

onsdag

Onsdagar är sämst. Eller rättare sagt det händer ingenting kul på onsdagar. Litterära gestaltningen i skolan är rolig men annars, knappast. Dagens ljuspunkt var smaskigt skvaller samt att jag hade på mig min nya kofta från Marc by Marc Jacobs. Och det är inte så mycket att höja till skyarna. Nej, ikväll är det Heroes vilket kanske kan rädda dagen litegrann, annars har jag lust att göra som Sasha nedan och bara lägga mig ner och dö en smula.



image479
Sasha Pivovarova, foto
IMG

övningsköra

Och för att mamma-Sarah ska bli lycklig kan jag meddela att idag bromsade jag för rådjur, harar och en skenande SL-buss samt fick köra hela vägen hem! Det där med övningskörandet gör mig supernervös men det är samtidigt ganska roligt.


tisdag

Usch, jag tror att jag håller på att bli förkyld. Än så länge så har alla runt omkring mig snörvlat men jag har klarat mig galant men imorse satt halsontet minsann på sin rätta plats och jag kände mig allmänt risig. Trots det duschade jag och tog mig iväg till skolan för att upptäcka att dagens enda lektion var inställt. Det resulterade i en mycket trevlig fikastund på mocco med klassisar och sedan lunch med Josefine då jag åt en mycket höstig murkel och kantarellsoppa.

Som vanligt när man umgås med Josefine blir det många intressanta diskussioner och dagens ämne var väl egentligen dumma politiker och sektkänslan i ungdomsförbunden. Kanske tabubelagt att tala om som medlem i ett men det finns mycket att diskutera och analysera.

Skönt med ett avbrott i vardagen trots att det alltid känns lika hopplöst att inte ha lektioner utan bara glida omkring. Dock har jag en hel hög med skolarbeten hemma på skrivbordet samt en höstinventering att göra av garderoben, så so long!

att leva i en liten bubbla?

På senaste tiden har jag börjat fundera mycket över min livssituation. Inte hur jag lever idag utan snarare min uppväxt. Allt som oftast har jag fått höra att jag är bortskämd eller att jag lever/har levt i en liten bubbla hela mitt liv utan att någonsin kommit i kontakt med den yttre världen. Detta är självfallet en grov generalisering men på det stora hela är det den uppfattningen folk tycks få om mig. Jag själv har annat att säga om saken.

Jag må ha haft en privilegierad uppväxt med mamma som hemmafru, pappa och lillebror. Villa i en lugn närförort med stora grönområden och Mälararen som badplats. Två bilar, sommarstuga, två båtar och ändå minst en utlandssemester varje år. Det går inte att komma ifrån att de har färgat en del av min uppväxt men jag blir lika irriterad varje gång det ses som någonting negativt. Jag tycker att det är förolämpande att se att en lugn uppväxt ska innebära att jag aldrig någonsin kommer vara förmögen att ta hand om mig själv eller anpassa mig till ett nytt liv.

Mycket händer i barndomen och det är också då våra värderingar skapas. Jag anser själv att jag har sunda värderingar även om jag ibland skämtsamt meddelar att jag aldrig någonsin skulle klara mig utan vår städerska som sopar undan dammet under sängen som jag så ofta kan upptäcka hos vänner i min omgivning. Jag tror verkligen inte att jag hade varit en bättre människa om jag hade växt upp i ghettot eller en sämre människa, bara en annan människa med en annan syn på samhället. Det är ingen hemlighet att jag har vuxit upp i en politiskt blå sfär och att jag sympatiserar med moderaterna. Trots detta är jag en hejare på att städa och lägga upp en ekonomisk budget. Jag klarar matlagningen sisådär men handtvätta är jag riktigt duktig på.

Trots min lilla bubbla som jag så ofta blir anklagad för att ha levt i så anser jag personligen att jag har sett stora delar av världen runt omkring och kan sympatisera med människor med annan bakgrund. Jag har vandrat i fattiga områden i Thailand, träffat nomader i öknen i Dubai, jag har rest i större delen av Europa både genom färdmedel som tåg (genom Polen), bil och flygplan. Jag tycker att jag har sett en hel del av världen runt omkring mig för att endast vara 18 år gammal. Dock ses det som fult att semestra och föredra att bo på dyrare hotell eller äta fina middagar ute. För att det ska ses som rätt ska man bo i ett hål i väggen och gärna äta middag från gatustånden. Jag tycker att det är synd att den mentaliteten finns hos så många svenskar. Att det klassas som fult att faktiskt uppskatta det vackra i världen.


Och precis som jag sa idag: "när jag blir vuxen vill jag dricka o'boy ur vinglas och äta finmiddagar på onsdagar." För det är det vackra som piffar till en annars så grå vardag. Och visst, även om jag lever i min lilla bubbla håller jag mig á jour med vad som händer ute i världen och trivs väldigt bra med att ha mitt liv på det här sättet. Tack.


måndag

Hade en mycket trevlig lördagkväll hemma hos Victoria med middag och mycket skratt innan vi vinglade ut i Stockholms nattliv för att dansa lite och sippa cosmopolitans. Att jag till och med fick upp pojkvännen för att dansa under en låt är stort, och mycket mycket trevligt.
Söndagen å andra sidan var superlugn och avslutades i Uppsala med hembakad äppelpaj och TV-tittande. Skönt avslut på en helg. Men ledigheten är inte slut: det är studiedag idag och i veckan inträffar även aktiviteter som friluftsdag och inriktningsdag. Skönt!

lördag

Fredagen var... lugn. Det är ungefär det som finns att kommentera förutom en spårad filosofilektion samt en massa mysande på kvällen. Typ.
Nu ikväll väntar det å andra sidan firande av Vici som fyllt 18 år med middag och sedan utgång!


image478
Såhär snygg och dekandent vill jag vara ikväll
bild: style.com


leave britney alone?

Är det bara jag som har missat det här? Superläskigt!

torsdag

Hösten i allmänhet brukar göra mig deprimerad men sådana höstdagar som det var idag gör mig bara lycklig. Precis lagom kyligt utomhus så att jag kunde ha min napoleonjacka och strålande solsken. Vilken härlig dag!
Sedan fanns det självfallet en massa andra glädjemoment under dagen. Så som en tur på stan som resulterade i att den underbara kappa som jag tidigare hade sett och fått svaret att den aldrig mer skulle komma in fanns nu hängandes framför min näsa i rätt storlek! Jag fick även chansen att umgås lite med flickorna på stan samt en massa hysteriskt fnittrande i skolkorridorerna.
Efter skolan övade jag även lite på min engelska (eller snarare att förstå andras engelska) genom att hänga med Mr.Miller och hans brittiska vän Hadrian (?). Ett himla sluddrande men en aning söt var grabben. Lyckligt upptagen som jag är så lämnade jag över raggandet till Empan.

Imorgon är det fredag och som vanligt lockar helgens planer. Bloggen kanske blir lidande men snart kommer en större uppdatering med lite bilder också på alla mina nya fina inköp. Ha det så bra så länge!


onsdag

Vilken dag! Jag är helt slut men har ändå ett leende på läpparna för den här dagen var nog en perfekt blandning av det mesta även om jag var en aning butter imorse. För idag har jag lufsat runt i skogen med orienteringskartan i högsta hugg. Jag var mycket negativ mot idéen men det var ganska mysigt att jaga runt bland snåren i en timme - motion + frisk luft är en hejdundrande kombination. Plus att nu fanns ett mål med joggingen också - något som jag annars saknas. Sedan har jag även varit på Teater Högskolan med litterära gestaltningen och sett Mia Björnes examenspjäs om fascinerande Lou Andreas Salomé som jag nu i efterhand har insett var en av Europas viktigaste kulturella personligheter under tidigt 1900-tal. Hur som helst, superintressant! Föreställningarna pågår bara veckan ut så vill ni känna er lite kulturella så pallra er dit, det är gratis!


tisdag

Puh, vilken dag! Jag har hela förmiddagen haft en klump i magen för att det igen var dags att gå till frisören. Jag lider egentligen inte av någon direkt frisörskräck för jag vet att jag är i goda händer. Tina är fantastisk och jag älskar att kunna sitta och bläddra i brittiska Vogue och dricka thé medan någon pysslar med mitt hår. Kruxet är snarare att jag är rädd för mig själv. Jag får alltid galna idéer precis innan frisörbesöket om vad jag borde göra. Klippa mig drastiskt efter någon cool modellbild och göra en superförändring - sedan händer aldrig det såklart för jag har en mer resonerande sida av mig själv också som alltid tar överhand. Dock är jag alltid besviken när jag går traskar ner längst Grev Turegatan. Jag är besviken stylingen och mig själv. Så idag blev det ungefär en centimeter kortare och med lite lugg. Simpelt men ändå fint. Sedan vet jag att när jag vaknar upp imorgon kommer jag vara nöjd och lättad över mitt konservativa beslut.

Traskade på stan både innan och efter jag klippte mig. Mötte upp Josefine och handlade ett par stövlar i svart skinn på Rizzo, lite ridstövelmodell sådär. Tror att dom kommer fungera bra i vinter med raggsockor/benvärmare innuti. Annars så hittade jag ingenting. INGENTING som föll mig i smaken. Är trött på att H&Ms utbud har sett likadant ut i över ett år. Trött på alla andra kedjor. Särskilt att det alltid är så rörigt inne på Zara. Affären i sig har fina kläder men att storlekarna varierar något enormt och att ingenting hänger på sin plats gör mig alldeles matt. Istället köpte jag en flytande eyeliner och ett oranget nagellack.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och titta på House, kan inte få nog av den serien!

so much time

Jag har verkligen mycket tid på händerna nu med mitt nya schema och det känns som om jag inte har någonting värt att fylla den med. Men så ljuger jag för mig själv igen. Jag har massvis med saker jag borde göra men ingenting som direkt lockar annat än novellen i litterär gestaltning - vi skrev om barndomsminnen. Traumatiskt värre men nyttigt också. Det är lätt att skriva om saker man har varit med om, särskilt då den artistiska friheten ger mig en chans att förfina och göra det mer dramatiskt. Det jag skrev idag blev så pass bra att det kanske ska med i mitt projektarbete. Skönt!

Imorgon väntar frisören och efter en diskussion med flickorna så har jag mer frisörångest än vanligt. Jag vet som vanligt inte alls vilken frisyr jag borde ha utan vill helst ha massvis med pengar till extensions eller helt enkelt coola peruker. Peruker is the shit men det måste vara riktigt bra gjorda också inte inte plastiga från något skämtbutik.
Just nu lutar det åt att jag bara ska toppa håret och fixa till luggen litegrann, men vi får se.

Ikväll blir det dans igen. Skönt. Jag tycker verkligen om att röra på mig och förhoppningsvis är jag inte lika simmig i huvudet som förra gången. Stay tuned.

HåkanBråkan och popprinsessor

Så igår var det HåkanBråkan på Grönan och det var helt okej. För nästan exakt ett år sedan stod vi där i den då varma natten med tårar på kinderna och pussade på varandra till höger och vänster - nästan golvade av stämningen. I år småfrös jag, brottades och knuffade undan fjortisar som försökte dansa på mina tår och smygdrack snaps. Helt okej med andra ord. Ett jätteplus för covern på Almedals låt som spelades, tack för nu fick jag upp ögonen för ett nytt band och deras 5spåriga EP ska inhandlas pronto!
Lite intressant att upptäcka att jag nog har en insomnad popprinsessa i själen för så fort det kommer lite teaterljus, såpbubblor mot himlen och ljuva toner så får jag lust att kladda på mig BD-stjärnan och vira in mig i en palestinasjal. Inget ont nu om varken Broder Daniel eller Palestina, det var en grov generalisering.

Det blev både lite öl innan och efter men den förnuftiga Bella tog över och efter att jag hade hälsat på alla som jag borde och faktiskt ansträngt mig på krogen ett tag så tog jag tunnelbanan hem för att sussa sött i min säng medan regnet smattrade utomhus. Ett klokt val för idag är det söndag och det är skönt att inte vara skakis och bakis utan istället kunna fixa med läxor och övningsköra. Och yes, idag börjar kanal 9 sända Drömmarnas tid på TV igen, min gamla favvo serie! Jag mår alldeles för träfflig och är på riktigt bra humör trots att det är sista dagen på helgen. Puss!

lördag

Det har hellregnat i snart ett dygn - utan uppehåll. I Uppsala regnar det säkert än, det gjorde det konstant medan jag var där men visst är det något speciellt med att somna till smattrandet? Jag tycker det i alla fall.
Imorse vaknade jag som en prinsessa med precis lagom mycket sömn i kroppen och fick ägg och bacon till min frukosttoast, mumma. Sedan tog jag tåget tillbaka till huvudstaden och ställde in stövelshoppingen då jag inte hade något paraply. Istället köpte jag Desperate Housewives säsong 2 på DVD-box och åkte hem för att äta lammytterfilé till lunch.

image477
Håkan Hellström, förra året på Grönan



Nu lyssnar jag på Håkan och försöka tagga till för att bege mig ut i regnet och mot Gröna lund. Efter det, om jag inte är allt för dyblöt så blir det utgång!


fredag

Är i Uppsala igen. Superkallt utomhus så det blir hemmamys för hela slanten! Tidigt imorgon beger jag mig till Sthlm igen i alla fall för stövelshopping med Josefine och sedan blir det Håkan för hela slanten!

torsdag

Åh vad jag älskar att ha korta skoldagar och torsdagar är precis en sådan dag. Mötte Johan vid tunnelbanan imorse och kombinationen av en god natts sömn och ceriserosa strumpisar gjorde mig på strålande humör och dagen förflöt i samma anda.
Vi har äntligen tagit tag i allt kring studentskivan och det var jättekul att titta på lokaler och diskutera priser. Plötsligt känns allt så verkligt: jag ska ta studenten. Dock verkade klassen mindre taggade på flak, så istället lutar det åt den ultimata kombinationen: "journalistslynorna + en jurist".

Efter skoldagens slut trippade jag runt på stan för att leta skinnstövlar, kappor och höstiga klänningar. Hem med mig fick jag två klänningar från H&M, benvärmare med volang och en superstor stickad halsduk. Dock inga stövlar, men på lördag tar jag upp jakten igen.

Veckan har bara flugit förbi och nu står helgen inför dörren igen. Imorgon åker jag till Uppsala för en blixt visit och på lördag blir det Håkan Hellström för hela slanten plus utgång. Det ser mycket mycket bra ut, om vädret fortsätter att vara på min sida det vill säga! Och ikväll blir det modernt, skönt!

it's britney, bitch?

Det är för mig ett under att Britney Spears kan producera sämre musik än innan, men sedan jag hörde hennes nya singel för någon timme sedan har jag svaret: det var möjligt. Det som mest är en massa stön och ett montont upprepande av "Gimme more" samt en inledande fras som fick titulera inlägget, är ännu sämre än tidigare. Och till vilken målgrupp kan jag inte låta bli att undra. Vem tycker egentligen om Britney?

onsdag

Vaknade upp på tisdag med träningsvärk. Inte lite lätt ont i magmusklerna utan snarare så ont att jag kände mig handikappad resten av dagen, men det kändes bra. Att träna hårt och känna hur musklerna växer och det överflödiga fettet förtvinar är en härlig känsla. Chockerande dock att vi är så få kvar i dansgruppen i år.

Då jag firade 11 månader med pojkvännen på tisdagen tog jag tåget till Uppsala efter skolan och möttes av ännu mer regn än i Stockholm. En chailatte senare på café 018 så kändes livet lite lättare och resten av kvällen var mysig ute i Sunnersta med säsongsstart av House på Tv4.
Däremot har varje händelse sina baksidor och att imorse vara tvungen att gå upp 06.45 fast jag inte började fören 09.30 var mindre roligt. Men det mesta kan vändas till sin fördel. Jag kom tidigt till skolan, promenerandes längst Karlavägen med en thé i ena handen och en cigarett i mungipan samtidigt som jag bländades av det starka solskenet - sådant tycker jag om.

Lite boot camp-feeling över hela dagen. Jag har känt mig utmärglad och svag och idrottslektionens hårda övningar på militärbasen i Karlberg gjorde inte livet lättare. Nästan alla journalisttreor hoppade, klättrade och ålade sig igenom hinderbanans 20 moment innan vi fick åka tillbaka och duscha. Det var inte bara fysiskt krävande utan även psykiskt. Att klättra 5 meter upp och inse att man helst av allt vill brista ut i gråt och ropa efter mamma då repstegen svajade så är inte någonting att föredra. Sedan är jag uppenbarligen ur urbota fegis och jätterädd för att göra mig illa, så jag maskade efter repstegsincidenten från vidare klätterövningar.

Ikväll ska jag bara slappa, samt kanske titta på Heroes på fyran, jag har hört mycket positivt så det kanske vore värt att ge serien en chans.

måndag

Det är någonting som gör att när pojkvännen ligger sovandes i sängen och väckarklockan ringer för att tvinga mig att gå upp så har jag förbannat svårt att resa mig upp. Jag är annars en relativt principfast och envis ung dam men imorse hade jag kunnat göra allt för att få dra mig ytterligare en timme. Och min eftermiddags-nap stördes också, denna gång av regnet smattrandes mot fönstret så jag är en aning gnällig idag. Precis som ett litet barn.

Ganska trevlig dag i skolan. Litterär gestaltning verkar fortfarande vara ett toppenämne och Sven som jag inte tålde i ettan har visat sig vara en fantastisk lärare som till och med fick mig fängslad vid den dramaturgiska modellen idag. Det spelar ingen roll att det är 08.00 på en måndag, jag tycker om att diskutera litteratur i alla fall.


Idag börjar dansen på Kühlers igen. Sista året på treårigalinjen och sedan tror jag inte att jag återvänder till Tegnérlunden mer för då ska jag ut i vida världen, förhoppningsvis. Men det är skönt att börja träna igen och bli av med sommarlovshullet. Balett och jazz står på schemat ikväll och lärarvalet är fortfarande oklart men jag håller tummarna.


Stay tuned, för nu ska jag bege mig ut i regnet.


söndag

Kvällen igår var en riktig höjdare med film och popcorn, det är alldeles för sällan som jag unnar mig sådana totala slappiskvällar då jag faktiskt somnar redan klockan 23.
Söndagen har varit en riktig höjdare. Klockan är bara halv sex och jag har redan fixat klart allt jag borde, samt målat naglar och badat. Plus jag har övningskört för första gången och det gick superbra!

Nu väntar jag på att pojkvännen ska komma hit från Halland/Skåne så jag har någon att umgås med de sista timmarna av frihet innan skolveckan kickar igång igen!


konsten i att festa som i ettan

Hade fruktansvärt roligt igårkväll hemma hos Fabi. Mycket vin och snacks i lägenheten på Kungsholmen, lite "presentutdelning" då vi frossade i smink och sedan blev det en hel del tjejsnack också. Precis sådant som behövs ibland. Det blev en fair share av flashbacks från ettan på gymnasiet då vi festade som om det inte fanns någon morgondag, och lite så var stämningen igår. Särskilt då jag och Fabi slog klackarna i taket på riktigt och jag inte ramlade hem fören åt halvfem-hållet.

Morgonen var dock inte lika underbar. Att vakna skakis och bakis av solskenet i rummet vid niotiden är inte att föredra. Det blev en väldigt lång frukostprocedur och jag satt i badkaret i en halvtimme för att försöka vakna till ordentligt men det fungerade.
Åkte sedan in till stan för att luncha med Ellie som flyttar till Canterbury på torsdag för engelskastudier. Vi hamnade på L'Angolo över cannelloni och mycket snack om framtidsångest och Harry Potter. Underbart att träffa min Potter-vän igen så vi kunde nörda ner oss ordentligt i twisten med Snape och Dumbledore eller bara dreggla över vår bild av Sirius Black ett tag. Jag vet att det må låta töntigt, men Harry Potter är coolt.
Sedan promenerade vi i höstvädret till Slussen, upp på Götgatsbacken för ett stopp på Muggen där det blev isthé och färsk frukt. Ett sista shout-out för sommaren alltså; uteservering, cigaretter och svalkande dryck.

Ikväll ska det bli fruktansvärt skönt att sjunka ner i TV-soffan med Walk the line som går på Canal+ och en påse godis, det har jag minsann gjort min förtjänt av!


september

Solig septemberförmiddag och med en ryslig morgon i bagaget ska jag i alla fall ut och njuta av solen!