torsdag

Jag skulle vilja berätta allt om balen, men då det inte blev många timmars sömn inatt så orkar jag knappt knappa på tangenterna just nu. Ni får hålla till godo med Facebook så länge. Idag har jag mest gått omkring som en zombie, solat lite i trädgården, lyssnat på en intressant föreläsning av en bildjournalist samt varit på studentmottagning hemma hos Jenny. Där drack jag mousserande i solskenet och kände huvudvärken från imorse släppa. Det var ganska trevligt faktiskt. Nu är det inte många dagar kvar till studenten. Men nu, fina vänner, så ska jag packa för imorgon åker jag till Uppsala och lugnar nerverna inför nästa hektiska vecka!




Foto: Hedi Slimane

vad är väl en bal på slottet...

Inte mycket spännande har hänt idag. Vi har städat ur våra skåp i skolan. Mitt liv under tre år tog 30 sekunder att städa ut och det mesta åkte i papperskorgen. Det var lite sorgligt tycker jag. Sedan spelade vi kubb i solskenet och njöt av livet. Nu sitter jag med en turban på huvudet och Essies prinsessiga nagellack på fingrarna. Ikväll är det bal ute på Lidingö Sjövilla. Jag ska träffa alla mina fina vänner på Stadskajen för det blir båtfärd ut till balen. Det blir nog väldigt trevligt. Stockholm sprakar av förväntan ikväll. Massor av releasepartyn och Justice som lirar på Sturecompagniet. Vi får se hur länge vi slår klackarna i taket ute på Lidingö, men det blir nog tillslut lite utgång inne i stan också. Det ska bli väldigt trevligt!





nattliga sysslor

Nu borde jag verkligen sova. Det är bal imorgon och massa annat som är spännande och kul, men istället för att ligga med huvudet på dunkudden sitter jag här. För det finns ju så mycket spännande man kan syssla med på natten. Lyssna på bra musik på jättelåg volym för att inte väcka lillebror. Skriva på den där romanen i byrålådan. Läsa gamla söta sms och bli lite tårögd över vilka fina människor man har i sitt liv. Eller det som jag har pysslat nu med i en timme: försöka översätta en fransk hemsida där man ansöker om bostadsbidrag. Jag kan ingen franska och förstår inte ens rubrikerna på de olika avsnitten i texten, men det är spännande. Ska ge Google translate en chans innan jag somnar tror jag. Jag vill trots allt veta hur mycket pengar jag tros kunna få av den franska staten när jag ska leva mitt drömliv i Paris. Men när jag har fnissat klart åt roliga översättningar så ska jag minsann sova, om inget annat spännande dyker upp. För det är när mörkret lägger sig omkring oss som det riktiga äventyret börjar.

det ljuva livet, part II

Det ljuva livet fortsätter. Dagens enda lektion spenderades på Östasiatiska museumetSkeppsholmen. Efter vi hade studerat lerkrukor i en timme satt jag och flickorna i gröngräset och pratade. Sedan traskade vi vidare in mot stan, lunchade på Sawadee och därefter gick jag runt Djurgården med My. Det är så härligt att vara helt fri att göra vad man vill, särskilt när solen lyser ute. Sedan gick jag visserligen på anställningsintervju samt vaccinerade mig. Det var lite mindre mysigt.

Imorgon är det bal på Lidingö Sjövilla. Det ska bli fint. Därför ska jag nu lackera naglarna prinsessrosa och passa på att njuta lite extra. Det finns inget som får människor att se så vackra ut som just lycka. Puss!


Foto: Annie Leibovitz for Vogue

det ljuva livet

Idag var det en riktigt fin dag. Jag och Chris strosade runt på stan. Spanade in rean på PUB, handlade bikinis och nagellack från Essie. Sedan kom Lova och gjorde oss sällskap och tillsammans traskade vi tre ner till L'Angolo och åt lunch i solskenet. Det var så härligt. Länge sedan jag fick känna på det ljuva livet och L'Angolos hallonpaj. När ett par timmar hade gått pussade jag Chris hejdå och begav mig för lite klipp och sling. Nu har jag fräscha toppar och blonda slingor igen. Därefter bar det av till solariumet där jag grillade mina stackars vintervita ben.




Foto: Lina Scheynius

måndag

Mjau. Jag lyssnar på Death Cab for Cuties nya och det är +20 utomhus. Jag har haft lång sovmorgon med pojkvännen och nu ska vi glida ner på stan för att titta i butiker och äta glass. Sedan blir det klipp och sling hos fantastiska Tina och därefter får vi se var vinden för mig. Det är snart studenten och alla måsten är över. Det känns bra.

söndag

Nu är jag slut som artist, på riktigt alltså. Mina tre år på linjen på Kühlers är över och det blir nog ingen fortsättning för min del. Jag har sedan jag var 11 år gammal showat på Vasateatern och dansat mig svettig med fina flickor och pojkar, men nu är det slut. Det känns lite tomt faktiskt. Jag tror visserligen att jag ska gå på auditionen i alla fall, bara för att se, men även om jag kommer in så är det slut för min del. Till hösten är det dags att omstrukturera livet.

Gårdagens föreställning var grym. Det var en jättespeciell känsla på scenen under våra nummer och trots att vi inte dansade felfritt så var det helt underbart. Det blev dock inte Lovas fest utan istället åkte jag hem för att äta nattlig supé med vitt vin och räkor. Idag var det ytterligare en föreställning och det gick bra. Vi dansade felfritt men faktumet att det var sista gången gjorde att stämningen var en aning låg. Däremot fick vi fina rosor av Sofie efteråt och det var inte helt fel!

Nu blir det hyrfilm och Raspberry Bohemian för hela slanten. Puss!

lördag

Idag mår jag bra. Jag har ätit frukost i solskenet med morgontidningen och nu ska jag småtitta lite på House och sedan svida om till något finare än slappis t-shirt och pyjamasshorts. Det är trots allt soligt ute, jag är ledig ett par timmar till och det spritter i benen. Promenad och glass tror jag bestämt att det blir när pojkvännen dyker upp i Stockholm.

Ikväll är det föreställning, sedan har Lova en tillställning hemma hos sig!


människor och medmänsklighet

Jag är fördomsfull, precis som alla människor. Ikväll så besökte jag McDonalds efter min föreställning för snabba kolhydrater och salt. Eftersom Vasateaterns loger inte är utrustade med allt för många toaletter så var jag tvungen att snabbt smita iväg på McDonalds. I toalettkön stod tre alkoholiserade uteliggare. Varsin ölburk i handen, fettigt hår och lite för yviga gester. Alla tre besökte toaletten utan att betala och passade noggrant dörren eftersom den inte går att låsa om man inte lagt i en femma. Innan den siste mannen i sällskapet skulle gå in genom dörren så stannade han upp, log emot mig och pekade mot toaletten. Förbryllad och en aning skrämd stod jag kvar på min plats tills jag hörde hans röst: "Vill inte flickan gå före?". Jag tackade och gick in, medan mannen vänta utanför och såg till att ingen skulle öppna dörren. Den lilla gesten av mänsklighet förbryllade mig något enormt och resten av kvällen bannade jag mig själv för att jag är så trångsynt. För den mannen var fortfarande en människa med godhet i hjärtat.

nattliga ord

Premiären gick okej. Mina fina vänner som var och tittade tyckte visst att vi var tajta på scenen och att jag var duktig, men jag själv vet inte. Bond gick jättebra men 5th Element är jag mer osäker på. Hur som helst fick jag fina orkidéer av Vici och drack sedan goda drinkar och skvallrade med flickorna på Street. Det var väldigt trevligt!

Imorgon hoppas jag att dansen går bättre, det är min näst sista föreställning (någonsin?) och jag vill att allt ska sitta perfekt!

frihetens fredag

Nu är skolan över. Ja, inte officiellt förstås men allt skolarbete är avklarat. Jag höll ett tal till morfar och sedan var det över. Jag önskar att jag kände en större, euforisk frihetskänsla men det gör jag inte. Istället är jag mest stressad inför ikväll. Det ska sys scenkläder och lockas hår. Jag måste hinna slänga i mig lite mat också, annars kommer jag svimma på scenen och det vill jag ju inte. För efter premiären ska jag ut och dricka sockersöta drinkar med mina vänner. Puss!

23.34

För tre minuter sedan kom jag hem efter ett dansrep på Vasateatern från kl. 16 i eftermiddags. Men imorgon är det premiär, då smäller det! Nu ska jag försöka äta middag (nattmat?) och duscha innan jag får hoppa i säng. God natt!


principfast

Jag har tänkt på det ganska länge. Det där med att vänta på folk som alltid kommer för sent. Det finns nästan ingenting som irriterar mig så mycket som att stå vid tunnelbanespärrarna eller Svampen och vänta på en vän som är försenad. Oftast har denna vän ingen vidare ursäkt och jag får dras med ett surmulet humör resten av dagen. Därför har jag nu bestämt mig för att jag aldrig mer ska vänta på vänner som är sena. Det är en helt annan sak om kollektivtrafiken krånglar eller liknande. För ju mer jag tänker på det desto mer irriterad blir jag. Där står jag, ensam och i tid, medan mina vänner har stannat hemma en stund extra eller sovit någon timme till. Ska det vara mitt fel? Det finns nog ingenting så respektlöst som att vara försenad.

Ofta får jag höra att det fanns en massa sista-minuten-måsten att avklara eller att man är notoriskt sen, kanske föddes ett par timmar sent eller liknande. Bortförklaringar om att man mår dåligt själv av att alltid komma för sent accepteras inte heller. Nej, hädan efter ska jag gå i för väg och mina sena vänner får jaga ikapp mig!

onsdag?

Jag minns inte ens vilken dag det är. Är det onsdag? Jag har för mycket på hjärnan för att minnas, eller ens försöka minnas. Det enda som betyder något just nu är att klara helgen. För då smäller det, fina läsare. Då snurrar jag runt på scenen på Vasateatern. Det är nämligen Lasse Kühlers Stora show. Därför bloggar jag dåligt, och därför har jag dansrep hela kvällarna.

Idag var det en fin dag trots all stress. Vi var på Historiska på morgonen och låtsades titta på guldmynt men vi skvallrade mest, som vanligt. Sedan var det flakmöte och på eftermiddagen var jag hos fotspecialisten och fick mina sexiga inlägg. Därefter var det dans dans dans. Som vanligt alltså.

Något som inte är som vanligt är att ni anonyma läsare bakom datorerna börjar springa på mig i verkligheten. Inom loppet av en månad har jag/Chris träffat på två av er, båda i Uppsala. Spännande värre. Så ni, min fina lilla läsarskara, ni får gärna titta in i kommentarsfältet och säga "hejhej!" så jag vet om att ni finns. Det blir roligare så och mindre läskigt. Självfallet är det kul att ni vet vem jag är, och att ni faktiskt orkar med mitt tjat, men lite läskigt då jag inte har någon aning om vem just du är. Så hälsa! Jag är inte så farlig som jag ser ut...


det är alltid samma visa, om och om igen


Foto: Drew Jarrett

framtid

Idag ringde det två olika män, från två olika företag och bad mig komma på anställningsintervju. Det var läskigt men samtidigt befriande. Arbetslivserfarenhet är inte allt ser det ut som. Även om jag vid mitt senaste jobb fick löneförhöjning för att jag gör ett bra jobb, det gjorde mig glad. Att jag ska på anställningsintervju gör mig också glad, men livrädd. Ett rekryteringsföretag samt ett presskontor. Jag håller tummarna det sista av dem. Men hur det än blir så ser det allt ljusare ut inför framtiden.

tisdag

Idag var det en fin dag trots att det regnade. Supersöta Empan var tillbaka i skolan efter en läskig sjukhusvistelse, Sarahs njurar verkar ha tagit en paus i allt bråkande och well, jag och Lova var också där. Efter skolan hann jag kila runt på stan. Inga balskor blev det då alla fina verkade vara slut och de ganska så fina inte ville sammarbeta med mina fötter. Men istället blev det ett prinsessrosa rouge, jeansshorts och en studentklänning (!). Jag har inte alls varit på jakt efter en vit klänning till studenten så jag anser mig ha mitt på det torra men plötsligt hängde den där så den fick följa med hem.

Ikväll ska jag äta alldeles för mycket Häagen Dazs och titta på Gossip Girl och Desperate Housewives. Nu blir det sista spurten av allt pluggande. Hemprov i religion och talskrivande. So long!

måndag

Hm. Jag borde blogga mer, det är en tanke som poppar upp i huvudet väldigt ofta. De tidigare så blanka sidorna i min kalender är fullklottrade med tankar som jag vill dela med mig av. Men blir det några spännande inlägg om dagen? Knappast. Just nu fingurerar bara tid i min hjärna. Hur lite tid jag har. Hur lite tid det är kvar. Hur mycket tid jag egentligen behöver. Och hur respektlöst många behandlar tiden. Förresten, tid? Det är bara ett mänskligt påhitt.

Under helgerna så existerar inte riktigt tid. Man tar dagen som den kommer. Så i fredags kikade jag och Chris Sopranos hela kvällen, käkade pez och kokosmuffins. Under lördagen åkte vi tillbaka i tiden till 1000-talet och vikingatiden. Vi drack mjöd för fulla muggar, lekte lekar (som mitt, Cemils och Viktors lag såklart vann!) och åt kött direkt från benet. Det var kul. Synd bara att jag glömde min kamera hemma, på grund av tidsbrist, så det blev inga bilder på när vi sköt med pilbågen eller drack isländska shots.

Idag hade jag en kort lektion. Det var få i klassrummet och vi läste lite dikter. Sedan var det frivilligt om man ville gå på Gabriel Lidströms minnesstund i aulan. Jag valde att inte göra det. Det känns makabert då jag inte kände honom, att sitta där bland alla sörjande elever. Så jag valde att gå hem.

Stora elevshowen närmar sig med stormsteg. Det är premiär på fredag och hela veckan är fullbokad med repetitioner. Därför kanske bloggen blir lidande. Man vet aldrig. Men den som sa att den härligaste tiden är vårterminen i 3:an måste ha gått i en extremt slapp skola eller inte ha haft någon verklighetsuppfattning. Ska det här vara härligt? Vi stressar hit och dit. Försöker komma närmare 20,0 i betygssnitt genom att slava över skolböckerna. Där emellan ska man försöka hinna roa sig och springa på studentskivor men när måndagens inlämning gnager i bakhuvudet blir även skivorna ett måste. Så ska man hitta den perfekta klänning, snyggaste skorna och slänga iväg ännu mer pengar på små papperslappar som ska ta oss till stjärnorna för en kväll. Det är helt absurt. Jag längtar bara tills den här helvetes veckan är över.

torsdag

Jag känner mig trasig, igen. Mina knän ser ut som två fotbollar. Dock inte lika illa som Mikas när hennes knä hoppade ur led på dansträningen så att ambulansen kom. Det var läskigt.

Imorgon sticker jag till Uppsala, kikar på Sopranos och dricker mjöd. So long!

timbrotimbrotimbro

Ah jäklar vad spännande det var hos Timbro! Nu är det verkligen inpräntat i mitt huvud: vill man påverka ska man bli journalist. Missupfatta mig inte nu, det var säkerligen inte Timbros budskap men oh, det var så jag tolkade det. Så trevligt att sitta på WTC, dricka lite öl och gnugga hjärncellerna samtidigt.

onsdag

Usch och fy för regn. Idag har jag varit ute i regnet så mycket att jag nästan vill gråta. Det var inte fint någonstans. Jag och Lova åkte vilse när vi skulle spela tennis i Haga parken och när vi väl kom dit blev mina Converse ännu blötare av att jag var tvungen att vispa bollar utomhus. Det är synd om mig. Sedan svek min grupp mig på litterära gestaltningen och jag fick redovisa själv.

Dagens plus är i alla fall att Death Cab for Cutie har släppt ett nytt album. Jag har inte hört det än men förhoppningsvis snurrar det snart i min CD-spelare. Just nu laddar jag ner Nine Inch Nails nya platta, helt gratis och lagligt, vill tilläggas. NIN bjuder nämligen på det. Det är ganska fint, eller hur?

Nu ska jag borsta igenom håret, slänga i mig en muffins och kila till World Trade Center för Timbros "It's all politics". Puss!

natti natti

Nu ska jag hoppa i säng. Alla sjukgymnastövningar är gjorda och jag har kikat på sista avsnittet av Skins. Det var sorgligt men fint måste jag säga. Nu känner jag hur John Blund börjar grusa mina ögon. Vi får se hur mycket bloggande det blir imorgon. Timbros "It's all politics" på kvällen och allt. Puss!

tisdag

Åh, idag är jag helt pirrig i magen. Jag vaknade och var helt grusig i ögonen av trötthet men sedan när jag väl dansade runt till Håkan Hellström i mitt rum blev jag helt pirrig i magen. Visst har jag hur mycket plugg som helst och vill inte alls ta studenten men trots det så blir jag helt varm inombords när jag tänker framåt. Det är snart sommar och då får man springa barbent och få fräknar i hela ansiktet. Man kan sitta om nätterna utan jacka och snacka skit och dricka rosévin. Hoppa ner i båten och åka jättefort på öppet hav men Gotland som närmsta ö. Lyssna på bra musik i iPoden när vi är på familjesemester i USA och dansa sig svettig till Håkan Hellström, Kent, Thåström och alla andra sommarkonserter jag vill gå på. Gå hem om morgonen när solen redan bränner i nacken och fåglarna kvittar jättehögt. Ja, det finns mycket som är fint som jag nu ser fram emot.



image701

måndag

Måndag igen, men det var inte lika farlig när jag vaknade utvilad bredvid Chris imorse. Inte farligt alls faktiskt. Två inställda lektioner och sovmorgon. Jag hann även bli fotograferad av My i Humlegården till hennes fotoprojekt innan jag kilade till religionskunskapen och läste om Kristendom för ateister. Ganska spännande titel i alla fall. Sedan snurrade jag runt på stan ett par varv och letade pjucks till studentbalen. Vidare till sjukgymnasten där jag fick en massa nya övningar och lite beröm.

Dagens nyhet är definitivt att min älskade Thåström lirar fyra gånger i sommar på med turnén "Nästan akustiskt". Passade på att boka biljetter till superspelningen på Zinkensdam den 28 juni då han spelar tillsammans med Kent. Missförstå mig inte nu. Jag gillar Kent, mycket, men tillsammans med Thåström? Absolut inte. Kent är ingenting annat än ett par gnälliga grabbar jämfört med Thåström. Men det får duga. Annars så bränner pengarna på bankkontot och jag vill gärna hinna se hans spelning i Köpenhamn också. Det vore fint att dricka öl, dansa sig svettig och lyssna på Thåström med Ellie i Danmark. Det bör noteras att nyheten om de fyra konserterna gjorde min dag!

Nu ska jag fortsätta läsa Naomi Klein innan ögonlocken får sänka sig. Puss!


stockholms pinglorna

Igår var det dags för den efterlängtade reunion:en med mina gamla fina flickor. Det var väldigt mycket back in the days och således också väldigt mycket skratt, flams, trams och bus. Det var fint.

Vi samlades i Slussen för att ta båten över till Djurgården. Väskorna var fulla av vinboxar, kubbspel, frukt och andra godsaker. Efter mycket om och men, hittade vi en bra picknickplats. Mitt lokalsinne svek mig när jag försökte hitta tillbaka till en plats som jag besökt en blöt natt i ettan på gymnasiet.



   


Hela dagen spenderades i solskenet där vi pratade och pratade och spelade lite kubb. Skam den som ger sig. Team Drogsved vs. Team Mälzide. Det var en tuff turnering som kantades av snedsteg och ännu mer rosé. Tillslut kammade Team Mälzide hem vinsten (såklart!). Då mötte vi ett gäng grabbar som ville lira. Där var utgången inte lika positiv men resultatet håller jag tyst om.



   


När solen börjat dala och kylan kom krypandes gled vi över till Strandgrillen och köpte pommes frites. Åkte hem till mig för att laga middag och dricka mer vin. Huset visade sig vara fyllt av min lillebrors vänner så det var andra kvällen på raken då lammkött fick haka på. Tillsammans rökte vi vattenpipa in på småtimmarna, lyssnade på fjortistechno från nian och hade det väldigt trevligt.



  


Det var en så himla trevlig dag och kväll igår, men idag mår jag ungefär så bra som man gör efter flera liter vin. Det är dumt. Bilderna på oss flickor är inte det minsta seriösa och det är inte vi heller, när vi är tillsammans, så det är kanske det som är så himla skönt!

ere efterfest på klassons balkong?

I fredags var det nog inte bara efterfest på Klassons balkong utan förfest, själva festen och efterfest. Med andra ord satt vi där väldigt längre, långt efter att vi sett solnedgången. För att fira att en helvetesvecka var över så bjöd Klasson hem en massa vänner på rosévin, jordgubbar och mys. Det kändes väldigt vuxet i si sådär 5 minuter och sedan blev det helgalet, som vanligt. Kvällens bästa var alla spännande konversationer, helt klart. Men nog med ord för här kommer bilder:



image683

  

  

klassons balkong

image682


Såhär kul hade jag på Klassons balkong igår. En mer utförlig rapport kommer senare. Nu ska jag iväg på reunion med mina gamla pinglor, dricka mer rosévin och sola på Djurgården. Puss!


sommartecken

Åh, bikinilinjer. Inte mycket men en svag skiftning i huden, det är så mycket försommar!

fredag, ljuva fredag

Det var en ganska turbulent skoldag det här. Vi diskuterade Sartres existentialismen och förutom det intressanta politiska sidospåret det gav upphov till så utlöste det även en rejäl framtidskris. Hyperventilerande fick Johan försöka skrika på mig tills jag blev lugn ute på skoltrappan. Den pojken har fina metoder han. Fortfarande skakis höll jag mitt svenska c-tal som gick bra. Det brukar alltid gå bra men trots det är jag alltid nervös. Jag tycker så mycket bättre om att föra mig i skrift.

Nu sitter jag i solen, äter passionsfrukt och sippar coca-cola. Det är fint. Det här blev årets första bikinidag. Jag gräver ner tårna i gräset och bara njuter. Snart kommer Fabi förbi med ett par boxar vin inför kvällen hos Klasson och sedan ska jag äta en god middag. Det här ser ut att bli en alldeles fantastisk kväll. För vad är bättre än kvällar i goda vänners sällskap?


tack och hej!

Nu är det dags för mental avrättning. Svenska C, muntligt reflekterande tal. Jag har ingen aning om vad jag ska säga... så det bådar riktigt gott!

Kvällens tips

Kvällens tips är att komma och se mig dansa! Den 23/5, 24/5 och 25/5 svänger jag på höfterna på Vasateatern. Lasse Kühlers Stora elevshow går av stapeln och där kommer jag vara med och dansa mest hela tiden. Eftersom detta är mitt sista år på 3åriga linjen så blir det således också min sista show, och er sista chans!

Så om ni är sugna på en kväll fylld av medryckande musik, häpnandsväckande rörelser och ett himla drag så köp biljetter på Ticnet eller Vasan, och köp dem nu!

torsdag

Jag är så trött. Jag känner mig mest som en heliumballong som någon stuckit hål på. Långsamt singlar jag ner mot marken. Och jag har ingen aning om varför jag känner mig så. I skolan är det mest frid och fröjd faktiskt. Särskilt idag då vi traskade omkring med studentmössor på huvudet. Det kanske är slutspurten i skolan, framtidsångest och knäproblem som framkallar min extrema trötthet, vem vet.

Nu längtar jag till helgen. Chris ska åka till Skåne och det är väldigt tråkigt men för att slippa känna mig ensam och övergiven har jag ett fullspäckat schema. Imorgonkväll ska jag pimpla rosévin i Sjöstaden hos Klasson på hennes terrass. På lördag ska jag leka i gröngräset då det är SP-reunion och sedan dricka lite mer vin, lyssna på fjortistechno och drömma sig tillbaka till när jag, Josse, My, Soffi och Vici faktiskt bara var fjorton. På söndag är planen att kurera mig samt skriva ett frilansjobb. Ett tajt och spännande schema med andra ord!


en valborgssaga

En kort novell skriven på ren impuls. Jag brukar aldrig publicera här, men idag gör jag ett undantag.

Valborg är alltid ungdomar, ungdomar överallt. Vi hade samlats i parken med mellanöl och jordgubbar. Någon hade en flaska mousserande och jag kedjerökte Vogues. Långsmala och vita mellan mina smutsiga fingertoppar. Jag blåste rökringar och frös inte det minsta om benen trots att det bara var sista april.


Jag fick solen i ögonen och nös. Det var ljust överallt och jag tror att du kunde se igenom min vita sommarklänning. Tillsammans med mina bara ben, lätt brun nu efter flera timmar i solen, så skrek hela skapelsen lycka. För kan man vara annat än lycklig när man halkar runt i gröngräset med en rosa prinsessbakelse i magen och bubblande hallonsoda i blodomloppet? Jag trodde inte det då i alla fall.


Du föll rakt in i mig och tillsammans tumlade vi ner för backen. Du fick gräsfläckar på din t-shirt och jag fick en massa skräp i mina lockar. Sedan pussade du mig på munnen och skrattade. Där låg vi längst ner vid Vita bergen och pussades tills det inte fanns någon morgondag. Åtminstone trodde jag att det var så då. Istället var det nog mest ungdomar, ungdomar överallt. Tomma burkar med mellanöl och tårar. Det var så jag fick det berättat för mig i alla fall. Fast just då upplevde jag det bara som ren lycka.


Du var klädd som en matros med hatt och allt. Det enda jag saknade var en vit tamp så jag kunde knyta fast mig i dig, eller kanske en flytboj när det börjar storma inom mig. Du ropade "Skepp o'hoj!" och dundrade ner för klipporna. Ända fram till elden som på kvällen smög fram.


Det var så mörkt. Jag stod lutad bakom trädet med elden i ryggen. Jag kunde se flammorna dansa i dina ögon där du stod nära mig och andades öl och cigaretter, ungdomar, ungdomar överallt mot min ömmande hud. Jag vågade inte röra vid dig men jag andades alldeles för tungt. Tillslut rörde du vid mitt kindben, min matros och sedan nuddade dina läppar mina. Jag slöt ögonen och befann mig i elden. Varmt utanpå och inuti. Nerverna under huden kan inte avgöra om man känner saker utanpå eller inuti kroppen. Men jag vet att jag bar mitt hjärta kring halsen den kvällen. Det dunkade och blödde. Du log och tog hand om det en stund. Lånade det för kvällen och pantsatte ditt eget för att ha råd med insatsen.


Det var barr som stacks och ett lakan som luktade unket. Jag vaknade av att det var varmt och du låg och sov klibbandes intill mig. Vi var hemma hos mig. Alla mina puderrosa skor stod uppradade invid sängen och tusentals minnen hängde i garderoben. Naken hud saknar spår av det förflutna och jag tog på mig din matroshatt och gick ut i köket. I din vita t-shirt rökte jag första cigaretten under fläkten och satte på kaffe. Framtiden väntade innanför kylskåpsdörren och jag log. Det var den första maj och utanför fönstret var alla fanor röda.


image681

onsdag

Nu är jag slut som artist. Både mentalt och fysiskt, ungefär. Morgonen var stressig men efter ett litet sms från finaste södertösen Lova att första lektionen var inställd så då slappade jag och Chris framför ett avsnitt av Sopranos. Därefter var det en era som gick i graven. MSU Östra Real hade årsmöte och en ny styrelse valdes efter lite kuppning och sura miner. Det sorgliga var att nu när jag, Felicia och Klasson tar studenten så fick vi helt enkelt finna oss i att lämna våra poster efter två fina år tillsammans. Med tårar i ögonvrån lämnade vi över vår fina pärm och tog emot avtackningstal och böcker. Nu finns inte världens bästa styrelse längre.

Därefter sprang jag bort mina ledsna känslor på Gärdet där klassen spelade fotboll. Sedan hann jag med lite litterär gestaltning innan jag traskade till fotspecialisten. Nu har jag officiellt ingen fritid längre för mellan pluggtimmar och träning/stretch-timmar så finns det ingen tid kvar. Fotmannen lassade på mig fyra stretchövningar och en styrkeövning som skall göras varje morgon och kväll. Lägg till de övningar jag redan har från sjukgymnasten så har ni mitt liv. Men jag fick åtminstone göra gipsavgjutningar av mina fötter, det var lite häftigt. Det gäller att se ljuset i tunneln, som ni kanske märker.

Ikväll ska jag bara skämma bort mig själv med hallonmuffins jag har bakat, thé, Desperate Housewives och slutet i Unni Drougges senaste roman. Det ska bli fint.

sjung om studentens lyckliga dagar...

Det är inte alltid så lättsamt och lättjefullt att vara student. Det slog mig nyss under ett samtal med Klasson att det är hela tiden så mycket som ska fixas under studenttiden. Det ska bokas flak, ordnas studentskivor, betalas olika räkningar till höger och vänster och där emellan ska man hinna sjunga om studentens lyckliga dagar och hinka champagne. Egentligen borde det inte vara studenterna som ska ta ansvar för allt skoj som ska ordnas. För nu, när det är tusen saker som ska fixas så ringde Klasson och meddelade att ingen, absolut ingen, kunde följa med henne på det sista flakmötet. Hon precis som jag känner för att bara släppa allt. Ansvar är kul i en lagom mängd men att alltid behöva bära en hel klass på sin rygg är tungt och tröttsamt. Om jag inte hade ett sådant enormt kontrollbehov skulle jag gladeligen strunta i att ordna studentskivor och flak. Det skulle ändå vara roligt att se klassens snopna min när det inte blev varken skiva eller flak.



image680
Två fixarflickor som knappt hunnit bejaka sin ryckande rosénerv eller andas mellan alla möten och trassel. En gång i tiden var vi oskuldsfulla ettor som allra helst drack vin på Djurgården och fnissade åt allt ansvar.

tisdag

Idag har jag en ny sidenklänning på mig, det är fint. Ni vet hur vissa saker känns snälla mot kroppen? Det gör siden. Det är som när man smörjer in benen efter duschen med en dyr, fet kräm. Allt blir lent och mjukt. Precis så känns det att ha siden mot bar hud. Lent och fint. När jag blir stor vill jag bara gå omkring i siden, cashmere och finaste bomull. Det är sådant som förgyller varje dag. När vi ändå är inne på ämnet om klädmaterial så köpte jag nya svarta ballerinas i skinn idag. En riktig förbrukningsvara hos mig.

Nu ska det pluggas. Det där med sluttampen i skolan är ingenting för mig. Jag ogillar att plugga när det är ett tvång och just nu ogillar jag det ännu mer då det är solsken ute och min rosénerv rycker frentetiskt. Men har man en plikt så har man. Men som tur är kommer pojkvännen och räddar mig från skolböckerna om ett par timmar!

måndag

Idag var det idrottsdag. Så mycket till yoga blev det inte då filmen som vi skulle se inte riktigt fungerade. De två teoripassen "Etik och livsfrågor" samt "Meningen med livet" var mer spännande. Men nog om det. Jag har så mycket att plugga att jag måste fatta mig kort. Det är så jobbigt att ha hela kalendern full då man bara känner sig låst. Jag orkar varken läsa John Pilgers "Den dolda dagordningen" eller skriva en essä. Jobbigt med andra ord. Ikväll blir det dans mellan 18.30-22 så jag hoppas att lite fysisk aktivitet får tankarna att snurra. Annars vill jag mest springa barfota i gröngräset, sippa rosé och ha på mig min studentmössa. Härliga lediga dagar, med andra ord.

söndagkväll

Efter att Chris hoppade på tåget har jag nästan bara pluggat och lyssnat på Dylan. Fick höra av David att License to kill skulle vara Bobs bästa och efter cirka 30 gånger på repeat kan jag hålla med om att den är bra i alla fall. Sedan traskade jag och Vici runt i Mälarhöjden. Det var så himla fint. Lagom kyligt och lite halvmörkt. Det var perfekt väder för att alla blommor skulle börja dofta starkt och jag bara gick och insöp den fina atmosfären. Ibland är det trots allt fint att bo i en villaförort. Därefter har jag knåpat på en helt spontan novell och sedan legat och läst i Unni Drougges nya bok. Nu väntar nog sängen. Imorgonbitti blir det yoga kl. 10, för Östra har idrottsdag. So long!



image679

jo3:s version av stockholmsnatt

I fredags gick min skiva tillsammans med min fina klass av stapeln. Det var riktigt fint även om inte bilderna vittnar om samma sak, men alkohol i blodet och glädjefnatt resulterar oftast inte i de allra bästa bilderna, men men. Kvällen var fin, det var mycket sång och flams. Fina toastmasters i form av Klasson och Felicia. Många välkända ansikten och trevliga möten. Alla ord är överflödiga känner jag så därför kommer här ett axplock av bilder tagna av mig och mina vänner. Enjoy!



image666

   

   

   

paris, mon amour

Det är lite sent egentligen att dela med mig av mina fina minnen från Paris, då det nästan gått en vecka sedan jag kommit hem och det har hänt miljontals andra spännande saker. Men jag bestämde mig trots allt, att för min egen del, dela med mig av vad jag egentligen pysslade med i romantikens huvudstad.

Den första dagen traskade vi mest runt i Marais-kvarteren och dregglade över alla fina designerplagg i de små butikerna. Jag föll pladask över en balklänning som jag senare även fick med mig hem till Sverige. Förutom det så hann vi även med att luncha i solskenet, äta rosglassar och sedan även köpa ytterligare en sidenklänning. Mycket promenerande blev det även då det inte var det allra lättaste att hitta till Marc Jacobs butiken. Kvällen spenderades på anrika Bofinger där vi åt sniglar, pilgrimsmusslor och drack Chablis.


  



Andra dagen var det om något ännu varmare än den första. Jag hade varit beredd på att möta våren i Paris men istället mötte jag sommaren. Så den andra dagen höll jag så smått på att krevera i mina jeans. Vi hann med Lafayette innan lunchrusningen var total och sedan åkte vi till St Germain-kvarteren. Där fick jag äntligen sitta på Café de Flore och drömma om Sartre och de Beauvoir en stund. Fint var det där med alla fransmän i solskent. Det blev ändå mest strosande. Vi fortsatte att röra oss mot Latin-kvarteren och sedan upp mot Luxembourg-trädgården för glass och nybakade croissanter. Kvällen spenderades med att dricka ruskigt smaskiga mojitos på Barrio Latino och sedan röra på höfterna till lite salsatoner.




  


Tredje dagen var helt och hållet till för att bilda oss litegrann. Vi tog tåget till Versailles och traskade runt i trädgårdarna, drömde om rosa bakelser och Marie Antoinette. Förutom det hann vi såklart med en guidad tur i slottet. Sista kvällen föll valet på att äta i Latin-kvarteren och mycket riktigt gjorde vi det också. Det är så typiskt franskt att bara hoppa in på första bästa uteservering och ändå få bra mat. Kvällen avslutades med att traska runt över halva Paris, sitta vid Seine och äta crêpes. Det var riktigt fint.



Som vanligt älskade jag sönder Paris med mitt hjärta och jag är mer besluten än någonsin på att åka dit och läsa på Sorbonne i framtiden!


så otroligt mycket söndag

Det är så otroligt mycket söndag idag. Efter massor av studentskivor, en weekend i Paris och nu långhelg så känns den här söndagen så enormt jobbig. Det vankas plugg, plugg, plugg och så kommer hela veckan se ut. Där emellan ska jag försöka klämma in lite jobb och möten. Det känns riktigt tungt just nu. Men något som i alla fall piggar upp är att jag och Josse (lite med Kevins hjälp) slog ut Chris igår när vi lirade Risk!


dagen efter...

... min studentskiva. Mina skor är totaltrashade, jag känner mig överkörd av en pansarvagn, rösten är puts väck och mina kläder stinker sliskiga drinkar och cigarettrök. Det är med andra ord precis som det ska vara! Fy sjutton vad jag hade roligt igår. Nu vankas coca cola i mängder och Weeds. Ikväll blir det ett blodigt slag på köksbordet då det blir en Risk-afton.

studentstress!

Oj hjälp! Ingen hade förvarnat mig om att studenttider var så stressigt. Igår när jag och Chris hade släpat oss hem från Uppsala var det bara att slänga i sig lite grekiskt och sedan kila över till Lova för att göra bildspel och fixa med bordsplacering. Idag har jag bus:at och målat naglarna chockrosa inför ikväll. För då mina vänner, går JO3:s skiva av staplen på Frans August! Världens bästa klass ska festa ihop, det kommer bli tipptopp!


studentmössor och ölburkar

Igår var det dags igen - valborg. Förra året hade jag otur att bli matförgiftad och spenderade hela valborg hemma i soffan men i år var det dags för min valborgsdebut i Uppsala. Men först på morgonen var det dags för Östra Reals mösspåtagning. Det såg inte ut som att vädergudarna stod på vår sida när jag och flickorna (plus Johan) möttes på morgonen för lite melon i gröngräset. Sedan trippade vi bort till skoltrappan och sjöng om studentens lyckliga dagar, lyssnade på Armans fina tal och tryckte ner våra vita, fina mössor på huvudet.



  
  



Därefter bytte jag om och tog tåget till Uppsala. Jag kom hem till Chris lagom till att champagnefrukosten var på topp. Mellan rundor av lambo åt jag pannkakor, muffins, bacon, melon och annat smarrigt. Det blev mycket sång, tjo och tjim medan vi tömde champagneflaskorna.

image652



Efter mycket virrande fram och tillbaka, som brukligt, tog vi oss i alla fall till Stadsparken där vi minglande runt ganska länge innan vi hittade en fin plats att slå oss ner på. I solskenet dracks det rosé och åts jordgubbar medan vi träffade många trevliga människor. Dagens mest otippade var att en bloggläsare kom fram till mig. Tagen på sängen kände jag att jag inte gjorde det allra bästa intrycket, men jag hoppas att Sofie hade överseende med att jag hade både den ena och den andra alkoholhaltiga drycken i blodet och solsken i ögonen.



   


Resten av dagen hann vi med två grillfester. Först uppe på ett tak där vi spelade kubb, klunkade vin och åt god mat. Sedan rörde vi oss mot Sunnersta och hem till David där mer välbekanta ansikten befann sig. Där diskuterades det politik och andra världsnyheter med lammkött till flickor, blandades drinkar, lyssnades på Bob Dylan och allmänt hade vi väldigt trevligt. Kvällen avslutades när regnet började falla över oss och fotbollsfansen hade fått annat att göra än att sitta med oss utomhus.




  


Imorse mådde vi bättre än vi förtjänade och hade fått en bonuskompis under natten. My hade vandrat hem till Chris mitt i natten för ett par pyjamasbyxor och en säng. Det resulterade i en mycket trevlig morgon i solen med mycket skratt och prat.