dance until dawn

Nu ska jag ut och slå klackarna i taket medan pojkvännen rengar bort i Halland och hösten kommer med stormsteg. Stay tuned!

finders & keepers

Hur coolt är inte det här gatukonstprojektet egentligen? Imorgon ska jag hålla ögonen öppna efter en liten tygpåse!

självdestruktivitet och kultur

Jag har precis kommit upp med näsan för luft ur boken jag legat begravd under sedan pojkvännen pussade mig hejdå och begav sig mot Skåne. För tillfället så läser jag med en sådan rasande fart att jag knappt hinner uppfatta de printade orden. Boken som ligger mig så kärt om hjärtat heter "How to kill a rock star" och är skriven av Tiffanie DeBartolo. Jag trodde att det skulle vara vanlig lättläsning som spelar på chic-lit. linjerna men icke. Det är hjärtslitande och självdestruktiv litteratur. Inte som "Vingklippt ängel" som fick ännu fler flickor än vanligt att karva sig i underarmarna utan den här boken tillhör den sorten som får hjärtat att krossas litegrann för varje sida. Så fantastiskt vackert och dramatiskt är allting. Och allt jag kan göra är att fortsätta läsa för att sedan känna det där enorma tomrummet som jag alltid gör när någonting fint tar slut.

Litteratur har blivit ett vanligt samtalsämne i min vardag. Främst igår efter jag hade fått börja skriva på litterära gestaltningen. Vi provade på ett Stephen King-perspektiv. Det vill säga, att berättelsen redan finns och att vårt jobb som skribenter är att hitta den och lösa gåtan för att sedan skriva ner det. Till motsats av Denise Rudberg som i en intervju menade att skriva en roman är som att vara kissnödig, man bara måste helt enkelt.
Hur som helst så var det en givande lektion idag även om jag fasar för att skicka in mitt resultat på Fronter och bedömas för en sådan simpel text.

Onsdagen fortsatte i kulturens tecken i och med att det var dags för Baryshnikov & LagunaDansens Hus. Mötte upp mamma strax innan klockan fem för middag på STRIX innan vi anlände till Norra Bantorget. Jag kände mig lite lurad faktiskt då det framgick att det först visades en kortfilm på 30 minuter som hetter Car-Men, för er som är kvicktänkta så har ni redan förstås upptäckt att det Carmen det handlade om. En stumfilm med koreografi till de klassiska tonerna, ingenting som föll mig i smaken.
Resten av föreställningen satt jag dock som klistrad. 22 minuter av himmelrike då Baryshnikov förtrollade mig totalt med sina klara steg och känslan som Mats Eks "Ställe" förmedlade. Fantastiskt och rörande. Jag var i extas. Som vanligt tar allt slut alldeles för fort och jag gick på moln därifrån i höstkvällen. Det var fantastiskt att se en av världens mest betydelsefulla dansare genom tiderna efter Nurejev.

Torsdagen har spendetats med pojkvännen på en solig uteservering med lunch och syndigt vitt vin mitt på dagen, precis så som livet ska vara!

smile like you mean it

Det finns många små glädjeämnen varje dag, så stoft i luften som förgyller de mest simpla situationer. Som idag tillexempel så räddade Vici eftermiddagen då vi fikade i mitt kök med bullar från Nästan Hemma och sedan tog vi en lång promenad och pratade i höstrusket. Nu på kvällen ringde Chris och muntrade upp mig i pluggandet.
Sedan något som var skrattretande roligt var att jag blev erbjuden en plats i Lilla Melodifestivalen på fredag som körtjej tillsammans med andra Kühlers-elever, någon som har hört mig sjunga? Inte? Tur det. Roligt var det i alla fall. Nu har mamma bakat bullar, och det är minsann en värdig avslutning på dagen!

tisdag

Herregud, vad har hänt med vädret? Vad hände med den mysiga sensommaren då temperaturen sakta kryper neråt och man börjar fundera på strumpbyxor och ankelboots mest för att man är trött på sina slitna ballerinas. Väderguden verkar ha skippat den perioden i år, precis som han förbisåg sommaren också. Imorse märkte jag av hösten redan när jag rullade ur sängen och möttes av kylan i mitt rum (jag har som vana att sova med båda fönstrena vidöppna). Trots jacka och jeans så frös jag konstant idag och av någon mystisk anledning var det ännu kallare inomhus på Östra än utomhus, jippie. Ta det och inga cigaretter så får du en killer combo som gör vem som helst lycklig.

Projektarbetet ger mig ångest. Första lektionen idag och trots att jag redan har en idé så kvävs jag långsamt av tanken på att faktiskt sätta mig ner och jobba. Precis likadant känner jag för att göra läxan i historia samt litterär gestaltning till imorgon. Suck. Jag har inte gått i skolan i en vecka men har redan tappat sugen, förhoppningsvis är det vädret som har gjort mig låg.

Dock har jag mycket att se fram emot i veckan. Imorgon är det MSU-kampanj på Östra och det ska bli roligt, förhoppningsvis attraheras Bildts son av föreningen och dyker upp, det vore roligt. Sedan ska jag ut och äta middag med mamma innan Baryshnikovs sista föreställning i Stockholm med Ana Laguna väntar. Ska bli jätteroligt och fascinerande att se en sådan stor dansare göra en av sina sista föreställningar. Dock hade jag varit ännu mer lockad om det hade gällt modernt istället för balett, men kul ska det bli! Sedan blir det förhoppningsvis drinkar på kvällen. Morgondagen ser bra ut.
Stay tuned

helgen

Söndag equals uppdatering so here we go; fredagen var en alldeles förträfflig dag skolmässigt sätt. Det var intressanta diskussioner på filosofilektionen och en helt vettig religionslärare, sådant tycker jag om.
Efter skolan var det hem för att slumra en stund innan kräftor och vin packades ner och vi begav oss ut mot Tyresö för kräftskiva. Då vädergudarna var på vår sida så skippade vi att sitta inne hos Sarah utan placerade oss vid strandkanten istället med goda vänner, gott att äta och mycket att dricka. Supertrevligt sätt att prata igenom sommaren, återknyta banden med vissa samt träffa nya bekantskaper. En eloge till (mamma)-Sarah som hade bakat potatis, fixat egen ishavsröra och var allmänt gullig och tog tag i alltihopa. Superplus för det!

image476



Lördagen innebar Robin Hood-marathon för min del. Jag och Chris har följt
serien på TV4 hela sommaren men missat de tre senaste avsnitten då vi varit i USA så det blev pyjamasdag för hela slanten vilket passade mig perfekt efter fredagens strapatser. Kvällen fortsatte med film och det blev Little Children med Kate Winslet i huvudrollen, sämre har jag knappast sett. Dock piggades jag upp litegrann av den fantastiska Sleepers som sedan gick att se på Kanal 5. Och det är bara att konstatera, om det är någon som kan röka så är det Brad Pitt.

Idag har det inte hänt mycket. Hemmamys och lite ledsna miner då pojkvännen ska iväg med MUF de två kommande helgerna. Detta innebär övningskörning (första gången!) för mig och antagligen en del utgång, så jag klarar mig alldeles fint jag. Hoppas ni har haft en bra helg!


torsdag

Sovmorgon är himmelriket - och mitt nya schema tillåter mig att spendera många kvällar ute och ändå få en chans att få sluta ögonen tillräckligt många timmar. Att dagen efter lill-lördag endast innehåller en lektion är också någonting att prisa. Med andra ord slipper Klasson kalla mig för torrboll det kommande året då jag har en tendens att prioritera skolan och sömnen under veckorna.
Att geografi och lokalsinne aldrig har varit min starkaste sida är sant men idag på mediekunskapen fick jag en ny syn på att det hela. Franska Rivieran vet jag åtminstone var det ligger, men det kan vara lätt hänt att peka på Normandie istället, eller? Hur som helst gav det resten av klassen ett gott skratt när andra flickor misstog sig rejält. Inklusive den händelsen var det trevligt att höra vad andra klasskompisar gjort under sommaren, plus jag tycker om min klass.

Då jag trippade ut från Östra strax efter tolv tog jag bussen ner mot stan för att gå i affärer. Jag har shoppat en hel del under augusti men ingenting i Stockholm så det var trevligt att spatsera lite. Upptäckte att Souk har expanderat och att Monki äntligen öppnat lite mer centralt. Passade på att köpa en tulpankjol i svart och en marinblå topp där. Besökte äntligen Awesome Rags också i PUB-huset, mycket fint fanns det där. Annars var det ungefär som vanligt. Förra hösten var jag överlycklig över att H&M hade fräschat upp sig lite, men det känns fortfarande som de är fast i lite samma hjulspår, så jag fann ingenting revolutionerade där inte.
Hem för att fortsätta att leka TV-junkie framför Desperate Housewives och nu väntar middag, so long!


onsdag

Första skoldagen och det var faktiskt riktigt mysigt att komma tillbaka till skolan och inte alls så kämpigt som jag trodde. Träffade en massa folk på skoltrappan och sedan bar det av till den nya journalistsalen. Mitt schema ser än så länge toppen ut och kurserna verkar helt okej, vissa mer eller mindre lockande. Högst upp på min lista ligger för tillfället Litterär gestaltning som efter introduktionen verkar passa mig som handen i handsken. Ska bli extra intressant då vi ska sammarbeta med Kungsholmens gymnasium också med diverse skrivarträffar och likanande.


image475


En annan positiv nyhet är att jag har fått en av platserna i redaktionen till MUF Stockholms "Forum Magazin". Fick nyss mailet från Joar och det ska bli jättekul att få sätta igång och skriva lite igen.
Något annat som fick min dag att lysa lite extra var att min iPod mirakulöst nog överlevde ett vattenbad och fungerar igen, äntligen kan jag lyssna på min egen musik och slipper radioskvalet från stereon.
Plus att veckan känns redan kort för på fredag väntar kräftskiva hos Sarah och genom att döma från tidigare strapatser i hennes lägenhet kan det gå vilt till, riktigt vilt.
Förövrigt kan jag bara tillägga att jag chockerades smått över siffrorna som nyligen presenterades över vad diverse bloggar är värda, x-antal miljoner hade inte suttit helt fel. Det hade kunnat finanseriera min otroliga förälskelse i Pradaväskor.

tisdag

 

Långärmad tee, American Eagle
Shorts, H&M
Vita Converse
Pärlörhängen
"Savannah" by Marc Jacobs

Trots att jag gick upp tidigt imorse så har jag haft en förträfflig sista dag på sommarlovet (mitt sista någonsin som Johan nyss glatt påpekade). Jag tog tåget till Uppsala och klev av i den soliga staden för att träffa pojkvännen som haft sin första skoldag. Lite för att fira så gick vi till Carl Philip och åt dagens fisk samt drack lite vin. Efter det blev det en kortare tur hem till Chris innan jag tog tåget tillbaka till Stockholm och spenderade kvällen med Desperate Housewives på DVD. Somliga har tur. Och somliga har otur och börjar skolan okristliga 08.00 imorgonbitti, ses på trappan!

Förresten så fick jag delta i SL:s kundundersökning idag som tydligen sker i traffiken, spännande. Äntligen fick jag en chans att öppna munnen och skriva ner vad jag egentligen tycker om kvalitén i lokaltraffiken.


måndag

 

Minikjol, H&M
Vit t-shirt, Zara
Tygpåse, "Savannah" by Marc Jacobs
Svart cashmerekofta, från Paris
Armband: Topshop & mormors gamla
Vita Converse
Metallic hårband


Vaknade efter över 12 timmars sömn och kände mig en aning groggy för att milt uttrycka mig. Frukost och ett bad senare så började livet återvända och jag tog tag i att packa upp resväskan och organisera lite lätt i min garderob. Dock föll suget på och jag tog en vända in till stan för att leka lite med Josefine och spana in väskor och block inför skolstarten. Hem med Desperate Housewives säsong ett på DVD så det bådar för en lugn kväll i soffan. Imorgon åker jag till Uppsala för att heja på pojkvännen efter hans första skoldag och sedan börjar jag skolan på onsdag. Fick nästan ett mindre psykbryt idag då jag insåg att jag ska börja trean på gymnasiet (meaning: jag tar studenten) och kom fram till att det känns som om jag började ettan igår. Jag ska alltså om mindre än ett år ta på mig den vita klänningen och mössan samt sjunga som studentens glada dagar och sedan är jag officiellt arbetslös och utan framtidsvisioner. Jag har ingen aning om vad jag ska ta mig till. Oh well, enligt Elisabeth så kommer planerna så småningom och jag litar fullt och fast på den kvinnan.

hemma från sydstaterna.

Hemma igen med två fulla resväskor och ett trött sinne efter över 24 timmar på resande fot, ibland är livet inte lätt. Nu ska jag ta en kall läsk och lägga mig i soffan ett tag tror jag. Skolan börjar inte fören på onsdag - tack!

going home

Imorgonkvall amerikansktid flyger jag hem, ser Sverige igen 18.20 pa sondag och det ska bli lite skont att komma hem trots en supertrevlig semester med mycket minnen (och klader!) i bagaget. Ses snart!

update

Ett litet break i Chris forsenade fodelsedagsfirande for att kika in pa Facebook och skriva ett litet inlagg har. Nu har vi varit har i lite mer an en vecka och det ar toppen. Tittade pa filmen "Midnight in the garden of good and evil" regisserad av Clint Eastwood, ett tips om ni vill se mer av Savannah eller bara dreggla over en ung Jude Law.
Har lamnat Tybee Island nu och resterande dagarna har i sodern ska vi antagligen hanga med vanner till Chris, besoka innerstaden och Marc Jacobs nyoppnade butik samt passa pa att ta det lugnt da skolan startar (huh!) onsdagen den 22/8. Well, see you soon!

greetings from Savannah

Tankte bara skriva ett litet inlagg och meddela att jag lever och har det toppen har i Savannah! Dividerar tiden mellan Tybee Island och strandhuset samt Savannah, perfekt med andra ord. Jag har hittills shoppat massvis, battrat pa brannan pa stranden och fiskat. Snart vantar Marc Jacobs butiken och downtown. Hoppas ni har det bra i Sverige och stay cool sa ses vi igen!

ha det så bra Sverige!

Nu har jag packat klart, tvättat håret, pratat med Jade i telefonen hela vägen borta från USA och nu måste jag sussa lite. Planet går 06.30 imorgon så jag ska upp kring 04. Suck. Hur som helst, det lär bli all time i Savannah så hoppas ni får det bra i Sverige så ses vi lagom till skolstarten (eller lite bloggande från staterna kanske...)!

lätt ångest

Usch, nu var det dags att packa resväskan igen för att jet:a över Atlanten och landa i Savannah, USA. Denna gång är det mindre nöjessemester och mer av en släktvisit, dock är det inte min släkt som ska besökas utan jag ska för första gången introduceras för pojkvännens pappa och hans amerikanska liv. Hjälp.
Enligt BBC är det i runda slängar +35 grader i luften och en enorm fuktighet, det klarar jag väl? Det går inte upp emot +45 i Zakynthos direkt då jag mest såg ut som en levande svettpöl efter alla försök till promenader i solen. Så vad ska man ta med sig? Det känns som om jag borde ha blivit ett packningsproffs vid det här laget men knappast, jag får alltid en mindre panikattack och hispar som satan. Yes, det här ser ut att bli en rolig söndag.

Uppdatering: jag har packat i x-antal timmar nu och ändå inte kommit någon vart. suck.

en bellakväll

Inget middagssällskap då Klasson ska leka med MUF och ingen annan vill leka så istället blir det en Bellakväll med god mat och TV-tittande, myspys!

Uppdatering: Josefine kom över och lekte, vi tittade på American Pie 2 och fnissade en hel del. Jag tycker om min asiat!


pingla på stan

Jag får lätt abstinens, men min längtan efter storstan har varit så stor att jag knappt känt av den på senaste tiden men när jag väl vinkat av pojkvännen på centralen och började strosa i butiker slog den till med ett pang igen.
Först efter en klänning, en hel drös med underkläder, Amy Winehouse senaste, ett folklore-armband från TopShop och en herrhatt var jag nöjd. Och då hade jag ändå funderat på att införskaffa ett
Cassandra Rhodin-plagg från H&M, men jag blev ytterst besviken på modellerna. Synd.

Nu ska jag redigera artiklar och maila Joar, so long!


en liten lista

Blogg: Mimis
Stilikon: Jag inspireras av många men Mischa Barton, Audrey Hepburn och Nicole Richie samt en massa streetstyle.
Mascara: Hypnôs - Lancôme (vattenfast)
Väska (du måste inte äga denna): Hermés birkin i krokodilskinn
Modell: Gemma Ward, Lily Cole och Kate Moss. Tråkigt men sant.
Skådespelare: Al Pacino.
Parfym: Just nu: Gucci II
Resemål: Paris, älskade Paris.
Skor: Marc Jacobs i mitt hjärta.
Designer: Se ovan.
Färg: Svart.
Fulaste plagg: Jag tycker inte om neonplagg, gräsligt.
Fulaste accessoar: Taxklackar på skor. Antingen ska det vara flats eller high heels.
Mest användbara plagget: Välsittande jeans.
Godis: Sura nappar i cola-smak.
Skönhetsprodukt: Lipbalm.
Tv-serie (genom tiderna): SATC.

pride och 10 månader

Idag inträffar två viktiga ting: Pride-paraden och 10 månader med älskling. Det var faktiskt Mona Sahlin som uppmärksammade mig på att det är idag paraden går av stapeln då hon sommarpratade igår och jag tvingades lyssna på väg hem från landet. Jag irriterar mig även på att hon lyssnar på samma typ av musik som jag. Suck, men musik och politik kanske inte måste gå hand i hand.
Snart väntar frukost med pojkvännen och sedan ska vi in till staden för att träffa hans amerikanska/svenska-vän samt shoppa upp mig på diverse nödvändigheter inför USA. Ikväll blir det middag med Klasson hemma hos mig. Som ni säkert märkte så ska jag inte gå i Pride-paraden. Varför vet jag faktiskt inte, det är viktigt med HBT-frågor men det kanske är för att jag inte har någon att gå med. Jag skulle vilja gå som privatperson och inte med MUF och därför tackade jag nej när Klasson frågade om jag inte ville följa med. Jag tycker om ungdomsförbund men jag tror att jag egentligen är en person som vill agera på egenhand. Hur som helst, ha en bra dag!

zakynthos - en charterpinglas bekännelser

Att jag och Jade röjde rejält i Ayia Napa förra året är knappast en hemlighet och det har blivit mycket prat om den resan sedan dess även om de flesta inte har hört mer än en tiondel av allt galet vi var med om. I år var det dags för Zakynthos. Denna gång med andra förutsättningar: större resesällskap, älskad pojkvän hemma i Sverige och ytterligare ett år och förhoppningsvis lite mognad i bagaget. Trots allt det så var det en upplevelse som heter duga!

Jag, Sarah, Johan, Ronnie och Josefine möttes upp på Arlanda, en del mer förväntansfulla än andra och sedan bar det av. En vecka i +43 grader och solsken kan inte gå fel, även om man inte har pepparkaksgener utan istället har en tendens att bli röd och förväxlas med britterna. Inte för att peka ut någon, men jag tror att Johan led en aning av den smäktande hettan.
Om dagarna låg vi mest vid poolen utanför Karras hotell där rum 108 och 113 var det som gällde. Annars traskade vi på den finkorniga stranden, badade i havet och höll utkik efter Carettas Carettas (havssköldpaddor). Det blev mycket god mat (en överdos av pommes), färsk frukt och Bret Easton Ellis som avkoppling. Dock tog vi tag i den kulturella-biten redan på fredagen då vi tog en båtutflykt till Smuggler's Wreck, en turistfälla utan like som samtidigt bjöd på sjösjuka för 75% av alla passagerare på båten. Dock fick vi se mycket av ön från havet, Blue Caves och bada i turkost hav med kristaller på botten.
När mörket lade sig över den bergiga ön belägen där det Joniska havet möter det Adriatiska havet så var det högklackat på, middag på någon mysig restaurang och sedan fördrinkar på modernistiska Q-bar innan vi dansade tills fötterna blödde på Zero, Rescue, Ministry of Sound sponsrade the End eller Club Medousa. En promenad längs stranden och kanske ett nattbad på vägen hem.





    
    
 Att hålla sig i skinnet är inget man gör på charter, utan allt sker utan att man egentligen reflekterar över eventuella konsekvenser. Hade vi haft en poängtävling hade jag inte samlat många poäng, om man inte räknar en klapp på rumpan av en treåring som kom utkutande ur en buske. Däremot Ronnies dans med en Playboy-bunny, Johans nakenbad och Josses romantiska äventyr med Gay-Mannen (aka. Lill-bögen) hade samlat desto fler. Annars är det där med smeknamn i brist på information om det egentliga namnet en stor hit, även om det inte kan vara kul att vara känd som Trosmannen även om Prince Harry är mer smickrande.
Upplevelsen handlade inte egentligen om vad vi gjorde utan om vad vi beskådade. Det finns ingenting som liknar charter. Människor som släpper alla hämningar och ger sig hän för sina (ibland förbjudna) lustar. Hur som helst, jag hade superkul tillsammans med alla, men gissa om det är skönt att komma hem!


back, not on track

Tillbaka i Sverige efter en kul vecka i Grekland med vänner, nu bär det av ut till landet med pojkvännen för något dygns mys och förhoppningsvis lite vattenskidor. Hör av mig igen när jag kommer hem, men innan jag hoppar på flyget mot USA på måndagmorgon!