Torsdag - trött, sliten and what more?

Jag är jämt trött och sliten nu för tiden, synd. Men jag antar att det är ett bevis på att jag gör det mesta av mina dagar och har sjukt kul på vägen? Så är det i alla fall!

Idag hade vi jordens längsta håltimme då vår TEX-lärares fru passade på att föda barn nu i veckan vilket resulterade i att vi fick ledigt då den nyblivna pappan var hemma med dottern/sonen och ingen vikarie tillkallades.
Jag brukar vanligvis ogilla håltimmar starkt då det bara är en massa meningslös tid men idag var det riktigt skönt med ett avbrott som spenderades hemma hos Lova i hennes söta K-märkta lägenhet på södermalm där det bjöds på pasta och prosciutto di parma och trevligt sällskap. Äntligen fick jag träffa Jocke också, Lovas pojke.
Efter en långlunch vinkade vi av Lova och Jocke som cyklade iväg på eskapader som involverade en vattenpipa i solskenet medan jag och Empan fick dra oss tillbaka till skolsalen för Matte C, som gick ovanligt bra idag!

Imorgon kommer
Maud Olofsson till Östra real för att föreläsa om Centerpartiet, kan bli intressant. Kvällen kommer spenderas i mina älskade Converse på Grönalund för att se Håkan Hellström uppträda innan det blir lite vin och sällskap om mina planer går i lås. Sedan ryktas det om fest hos Lova på lördag...  Brutalt bra ser det ut att bli!

Nu ska jag äta en snabbmiddag och sedan bege mig på dubbelpass på Kühlers, först balett och sedan jazz. Synd bara att jag kommer somna över balettstången, men well, sådant är livet, Ciao!

ett litet tillägg...

Glömde jag berätta att jag för tillfället svävar på moln, är sjukt glad och lycklig och har så sinnessjukt kul med mina pinglor varje dag? well, det är dagens verkliga sanning!


Onsdag - the morning after the night before

Det brittiska uttrycket i titeln på dagens blogginlägg passar perfekt för just den här dagen och beskriver även gårdagen på ett perfekt sätt.

Igår får ändå klassas som en relativt händelselös dag, till en början. Jag var hos läkaren och fick en kortisonspray utskriven och farbror doktor upptäckte ingenting om mitt smärre nikotinberoende vilket fick mig att andas ut på riktigt, så länge inte mammi och pappi vet så skadar det dom inte heller. Tack!
Hem för att beta av läxberget men jag kan knappast skryta med att jag kom speciellt långt för det plingade till i min mobiltelefon där jag fick reda på att två grabbar ifrån Uppsala var på besök i den kungliga huvudstaden och att jag minsann borde slänga mig in emot stan för att vara lite social.
Sagt och gjort kom Vici och plockade upp mig innan vi åkte in mot stan för att träffa Ruffe, Chris och My som troget väntade på oss vid Svampen medan Chris kampanjade för MUF. Karln var iklädd en tandläkarblå Nya Moderaterna-jacka (ja, jag är borglig men jag kan inte säga att jag varken gillar den tandläkarblå färgen eller namnet "Nya Moderaterna") och delade ut Moderat-godis till höger och vänster. Så går det när man har kommit upp sig inom hierarkin.

Vidare till Hammarby Sjöstad för middag och en snabbvisit för min del hos Em som stod vid spisen och lagade mat, mums, det såg riktigt smarrigt ut måste jag erkänna. Sedan hem till My där även jag fick mat i magen och fick bevittna ett par intressanta diskussioner där politik och det uppkommande valet var ett hetsigt ämne (rösta gärna blått, alla ni som är röstberättigade och läser min blogg. En liten uppmaning ifrån Bells bara). Vidare till Obeservatoriet (nej, inte parken vid Rådmansgatan) vid vattnet där det drogs vodkashots, kedjeröktes och pratades så som det bara gör en tisdagnatt när andan faller på. Jättetrevlig stund och även Em och hennes vän Solberg kom förbi en stund, trevligt.
Landade hemma i min egen säng någon gång efter 02 och ja, det hade varit en mycket trevlig, spontan kväll!

Vaknade imorse efter ca. 4 timmars sömn för att bege mig mot Sjöstaden igen för den megafrukost som jag blivit utlovad. Kommer dit, brutalt sliten, för att upptäcka att 1) majoriteten sover 2) minoriteten och karln med kock-kunskaperna var bakfull och hade inte lagat amerikanska pannkakor till mig, morr. Med andra ord hamnade jag och Em (som förövrigt var en aning bakfull, haha!) på Donken för deras frukost Happy-meal innan vi släpade oss till skolan.
Föreläsning med
Gustav Fridolin ifrån Miljöpartiet på morgonkvisten var ett skönt sätt att starta dagen på. Karln är söt, han talar bra och underhöll oss med diverse anekdoter, det kan inte bli fel. Även om jag inte sympatiserar med Miljöpartiets politik så var det intressant att lyssna.
Luncha ute med Em som fortfarande inte återhämtat sig efter gårdagens eskapader, haha och sedan bar det av till skolan igen. Att bara sova 4 timmar är ingenting jag rekommenderar då jag var så trött att mina ögon höll på att falla igen.

Hamnade på Zanzi efter skolan där vi åt mat, drack kopiösa mängder coca-cola och knaprade på belgisk choklad, mums. Trevligt sällskap var det också! Är du småseg finns det inget bättre sätt att spendera eftermiddagen på än att sitta på ett fik i timmar, det är dagens sanning. Min nyupptäckta fablesse för Zanzi skrämmer mig däremot, vad har hänt? Jag gillar inte ens fik där man sitter in public och hela Stockholms fjortispack glider förbi. Däremot är det ett fik som är perfekt för people-spotting, en av mina favoritsysselsättningar. Jag gillar caféer som ligger lite avsides, med bra service och trevlig personal, kan man önska sig något mer? Knappast! Zanzi må vara trevligt, och dagar som dessa är det ett perfekt alternativ men jag är trotsallt L'Angan trogen i hjärtat, haha. 
För övrigt, dagens skvaller: vad har hänt med mannen som en gång klassats som en av Stockholms snyggaste men som numera ser ut som en läskig stand-in för Hep Stars-stjärnan som precis har avlidit? Förklara, tack!
 
Hem med Arman som var en gentleman och följde mig till dörren, så ska det se ut! Middag och nu väntar Matte C på mig innan jag får sjunka ner i soffan med glass och lite gamla OC-avsnitt.

SHIP AHOY!

Måndag - welcome back

Trött efter helgen kan jag knappast förneka att jag är när ögonen nästan föll igen på spanskan imorse, och då är det rätt illa. Fast att vara trött och sliten brukar ofta hänga ihop med en bra helg, och det var det verkligen så jag antar att jag mår som jag förtjänar, för att citera Em.
Lunchade på L'Angolo och fikade på Kofi på eftermiddagen, dags att dra ner på att äta ut tror jag,det blir lätt skralt i kassan annars och det finns så fantastiskt mycket snygga saker att spendera pengarna på nu i höst. När vi ändå är inne på ämnet kan jag meddela att bilder på mina USA-köp kommer, ta det lugnt, det är bara det att det händer för mycket i mitt liv för tillfället för att jag ska ha tid att fotografera diverse klädesplagg.

Dansen kickade igång igår och Modernt stod på schemat, kul det eftersom Lasse Kühler himself ansåg oss vara det bästa numret på vårshowen eftersom vårt moderna-nummer stack ut så pass mycket ur mängden bland alla andra smetiga jazz-nummer. Kul! Detta resulterade även i brutal träningsvärk, aj.

Planerar redan inför kommande helg, men bara sådär i smyg. Men det ryktas om Håkan Hellström på fredag samt middag&party på lördag, inte illavarslande någonstans med andra ord.

Längre blogginlägg än såhär blev det inte idag, Ciao!


Helgen i bilder

CENSUR är ordet man kan sammanfatta helgen med och därför kommer inga långa beskrivningar över vad som har hänt utan jag huvudevenemangen var Jades födelsedag (visserligen i torsdags men bilder kommer nu!), Sarahs middag och Josses kräftsskiva. Dessvärre finns inga bilder ifrån vilda eskapader inne i stan under lördagsnatten, men man kan inte få allt här i världen.
Enjoy!





En brutalt bra helg har det varit och en superbra kick-off på en förhoppningsvis brutalt bra termin med mina pinglor!

HELGEN

OH MY, OH MY här behöver det censureras, en stor dos kodnamn och en mindre sliten Bella för att komponera ett inlägg som duger, med andra ord får ni vänta ytterligare ett tag på helgens dos av skvaller och vilda eskapader!

Kan förövrigt ger er en teaser om att Darling-J upptäckte sig själv igår på fyllan i ett gammalt nummer av Stureplan i en annons för ett ställe hon egentligen är på tok för ung för att vistas på. Hoppsansa!

Bedrägeri i skolcafeterian?

Bells och Empan får ett plötsligt chokladsug och beger sig emot cafeterian för att inhandla hemmagjorda chokladbollar som ska hjälpa oss överleva samhällskunskapen. Som vanligt betalade vi bara för en men tog två och nöjda med oss själva och mätta i magen mötte vi Jade utanför matsalen och berättade om vår kupp.
- Men det är ju bedrägeri! utbrast Jade förtvivlat.
- Vadå? Dom förlorar bara ca. 4 kr, försvarade sig Empan.
- Det är bedrägeri! Tänk 4 kr multiplicerat med 365 dagar minus sommarlov, det blir massor med pengar! Jade tittar bestört på oss fnissande flickor och går vidare, förbryllad över våra tjuvaktiga knep.


Torsdag - Jade, 17 år!

Ny skoldag och nya ämnen. En riktig färsking till lärare på Naturkunskapen. Ni vet den där typen av lärare som bara skriker "hej jag är nyexaminerad och är jävligt rädd för er allihopa"? Tur för henne att hon inte mötte en högstadieklass för det fanns en tid här i livet då det var en sport att få nya lärare och vikarier att springa gråtandes ut ur klassrummet så fort som möjligt. Well, those days are gone!
TEX är ytterligare ett nytt ämne och står för Textkommunikation för alla er som inte går journalistik eller är speciellt insatt i mitt schema. Pepp, det verkar vara ett toppenämne och vääääldigt slappt också, great att ha ett över 2 timmar långt pass där man kan sitta och läsa bloggar och kolla sin Playahead under lektionstid... Hur som haver, lite jobb fick vi gjort trotsallt!

j



Dagens stora var ändå Darling-Jades födelsedag då denna pingla fyllde hela 17 år idag! Detta firades så gott som man kan fira en torsdag, det vill säga med födelsedagsfika på L'Angolo där både det ena och det andra avslöjades, gossip gossip gossip, samt en härlig mängd hallonpaj, chai-thé och skratt. En stor uppsamling människor kom och avlöste varandra på rullande band för att gratulera flickan och när vi traskade därifrån vid 18-snåret så hade hon mer blommor än blomsteraffären på Karlavägen.
Salami kanske blev dagens favoritord, nudge nudge och mer än så tänker jag inte säga, haha!

Ciao!


Onsdag - bra start på terminen

Vaknar av det smattrande regnet mot min fönsterruta och känner ett stort NEJ lysa emot mig på den gråmulna himlen. Det enda rätta som finns att göra dagar som dessa är att befinna sig på MOCCO med en chai-thé och en oversized kanelbulle i magen men icke, skolan kallar. Beger mig iväg emot Östra för att komma dit och upptäcka att schemat vi fick igår inte gäller fören först på torsdag vilket innebar att jag och halva klassen fick skolk eftersom vi missat en NK-lektion där resterande elever hade sysslat med geografi (fråga inte hur det kan komma sig att folk ritade kartor istället för att gräva i döda djur.. inte ens jag har förstått det här).
Håltimme till halv tolv mötte mig i skolan och då fick jag äntligen mitt efterlängtade fika på MOCCO där det var ovanligt tomt, skönt. Vidare till skolan och en helvetes massa lektioner var efter kalendern fylldes med fler och fler läxor att sätta tänderna i här hemma.

Efter skolan kom My och mötte upp mig med ett brett leende på läpparna, thank God, och så blev det dagens andra fika på Zanzi, faktiskt första gången jag satte min fot där inne och faktiskt fikade, surprise surprise! Sedan blev det lite smådreggel över en Kate Moss t-shirt inne på SOLO innan jag begav mig hem vid 18-tiden och nu är det faktiskt dags att sluta att leka med ord i bloggen och sätta tänderna i det berg av läxor jag har bredvid mig.
Jag kan i alla fall trösta mig med att helgen ser lovande ut... Puss!


FUCK ME, SHE'S FAMOUS!


sarah


Pling! Ett e-mail ramlar in i inkorgen och förvånansvärt nog är det ifrån allas vår
Bryanboy som meddelar att han har publicerat en bild på min kära väninna Sarah på sin hemsida.

Well, vi kan bara gissa hur många som kommer se Sarah stå och göra the famous Bryanboy-pose under sista skoldagen på Drottningholm, so my holy Blahnik she’s famous, haha!

 


Om ni undrar om citatet ifrån en viss Isabelle på hemsidan, så är det klart överdrivet och inte helt korrekt, trust me, men vi älskar den grabben ändå
!




Tisdag - reality check, please

06.00 ringde väckarklockan ilsket och min enda tanke var att slå ihjäl oljudet och somna om men icke, idag var det första dagen av Matte C som även var första lektion och jag klev motvilligt upp ur sängen. Lite bättre blev det dock då det stod klart att Empan hade tillfrisknat och skulle ackompanjera mig på mattelektionen då vi är några av de få sam:are som frivilligt valt mer matte det här året.
Att Matte C inte skulle bli någon dans på rosor stod snabbt klart då vi gjort entré i klassrummet och blivit tilldelade vår första läxa som inte heller var någon lätt nöt att knäcka, suck. Varför varför varför? Är den enda fråga jag ställer till mig själv. För Matte C var frivilligt och jag valde det ändå, oh well ett VG ska jag förhoppningsvis kunna skrapa ihop!
Fler läxor kom det att bli under skoldagen och en rejäl kalldusch, reality check please, vad hände med den mjukstart man alltid fått alla år under skolgången? Den uteblev tydligen när man började tvåan och det var bara bita ihop och anteckna flitigt i kalendern så man inte missar någon viktig uppgift.

Som tur var slutade jag redan 12.25 (jippie!) och kunde spendera resten av eftermiddagen på stan där det inhandlades en randig höstsjal samt diverse förnödigheter som fler block och accessoarer (tröstshopping, någon?).
Mötte upp Empan för sent eftermiddagsfika på Kofi och det var helt ärligt brutalt trevligt att spendera tid men den flickan igen. Prata prata prata om allt och inget, djupt och ytligt, och ingenting är för svårt eller för lätt för att ta upp och diskutera över en chai-thé och en Marlboro. Sådant uppskattas verkligen!

Väl hemma var det dags för dagens kalldusch no.2 då det stod klart att fler och fler intriger hopas och allting blir mer och mer invecklat. Ibland undrar jag vad det är med tjejer och deras intriger för det är sällan det är problemfritt i ett tjejgäng. Visst, jag kan uppskatta en dos gossip ibland men när det blir såhär mycket på kort tid så orkar inte ens jag med och jag lägger helt enkelt locket på. Den här gången är det inte my battle to fight och därför tänker jag också hålla på mig på avstånd och helt enkelt hoppas att detta spektakel får ett snabbt slut.

Nu har jag i alla fall tagit tag i saken och gjort klart min första läxa i ämnet Svenska och som på begäran skrev jag ihop en rapport från en dag under mitt sommarlov, inspirerat av 60-talets rapport-böcker även om det inte fanns tid för lite wallraffande (haha!). "Rapport från Nantucket" blev det, och för intresserade så kanske den även publiceras i bloggen efter lite omarbetning då den beskriver mitt besök med den surrealistiska ön rätt bra. Well, I'm off för lite Ben&Jerrys och OC nu!

Måndag - första dagen på mitt nya?

Ja, på vad? Mitt nya liv? Kanske det, det är svårt att bedöma sådant redan nu men förhoppningsvis så är det första dagen på mitt nya liv, eller ytterligare en dag i det liv jag redan lever som inte är allt för tokigt det heller måste jag erkänna.

Hur som helst var det första skoldagen idag och jag minns än en gång hur fjärilarna flög i magen förra året när jag klev upp för Östras skoltrappa för att börja på gymnasiumet. Något enormt stort för mig. Med blandade känslor började jag i JO1 och plötsligt var jag en etta igen. Som etta var livet nytt och spännande, allting var någonting glimrande (innan man föll in i den slentrianmässiga vardagen) och folk la märke till en eftersom man inte funnits där året innan. I år är jag tvåa och det finns ingenting spännande med det här. Som vår lärare frågade idag under uppropet: "Nu är ni näst minst, eller näst störst?" Det beror helt på hur man vill se det. Näst störst klingar helt klart bättre i mina öron men det är också ett bevis på att snart står vuxenlivet inför dörren och hjälp, då har man lämnat all trygghet bakom sig. Men nog om det, inlägg om framtidsstressen kommer så småningom men idag är inte rätt dag för sådant.

Det var kul att börja igen, och jag hade sett fram emot att se alla. Så fort man såg ett välbekant ansikte utbyttes det megakramar och kindpussar och man insåg att det faktiskt skulle bli kul att gå med samma människor i år igen.
Mitt schema är helt okej men ingenting att hurra för direkt, men jag står ut. Nya ämnen som textkommunikation, naturkunskap, matte c och geografi blir det i år också och det nya journalistämnet ska bli jättekul att få sätta tänderna i. Text innebär ord som bildas till meningar, och som alla säkert kan gissa är det någonting jag älskar. Formulera sig i text har jag alltid varit mycket bättre på än att formulera sig med oralt. Förhoppningsvis blir skoltidningen i år lite bättre också!

Efter skoldagens slut så blev det en tripp till Jensen Norra för att träffa Josefine som precis börjat där, kul! Sprang även in i diverse andra kompisar på skolan, kul att se gamla vänner igen.
Sedan hamnade vi på favoritfiket för hallonpaj innan regnovädret bröt lös på riktigt utanför vårt fönster. Och ja, det hällregnade verkligen men det fanns ingenting att göra åt det, tillslut var vi tvungna att bege oss utanför dörren och ut i regnet, och såklart hade ingen av oss ett paraply. Att bara ta sig till Svampen blev ett äventyr då vi fick ta skydd i Hugo Boss skyltfönster på vägen för att undslippa det värsta regnet, dock blev jag genomblöt tillslut ändå. Suck.
Sedan slog min vanliga otur till då tunnelbanan stod stilla på röda linjen och hade stått stilla i 40 mintuer, jippie! Så det blev buss och trassel för mig innan jag tillslut lyckades ta mig hem med tunnelbanan som då precis startat att gå igen. Det enda som kunde pigga upp mig då var att få komma hem, byta om ifrån mina blöta kläder och ta en kopp thé i min nya Harvard-mugg.

Well, inte en allt för tokig dag ändå och ja, det känns fortfarande bra att ha börjat skolan igen!


Stjärntecken: VÄDUR

VÄDUR - Eldens natur är att vara energisk, entusiastisk och positiv



Nyckelord: Impulsivitet, vrede, mod, energi, skarpsinne, ledarskap, intelligens
Färg: Röd
Metall: Järn
Stenar: Ametist och diamant

Som zodiakens första tecken påminner Vädurens natur mycket om barnets. Alltför uppriktig för att vara finkänslig, tapper och orädd, (råkar ofta ut för olyckor av brand och skärkaraktär), hett temperament som dock är snabbt övergående, kvicktänkt men inte alltid logisk. Vädurens livliga, översvallande natur gör honom till en stimulerande kamrat. Ofta krävande och vill få sin vilja igenom. Stark könsdrift och sinne för romantik.

Lämpliga yrkesval: Sådana som är utmanande, ex. Läkare, militär, racerförare, ingenjör, psykolog.
Fysiska kännetecken: Rak grekisk profil och skarpa ögonbryn i form av ett upp och nedvänt V.
Känsligaste kroppsdel: Huvudet


Hittade detta i
Sandras blogg och det är läskigt hur mycket det stämmer in på mig. Om du vill veta mer om ditt stjärntecken så gör det här.


SOMMAREN 2006

Eftersom det här är min sista dag av frihet då skolan startar 09.00 på Östra real imorgon så är en sammanfattning av sommarlovet 2006 det som behövs:

Sommaren startade på Mariaberget eftersom det var där vi spenderade alla ljumma försommarnätter under juni månad med musik, något gott att dricka och trevligt sällskap. Ändlösa nätter då det aldrig blev mörkt, eller kallt heller för den delen och med friheten i blodet var vi uppe dygnet runt.
En SP-tripp till Uppsala blev det också med de allra bästa vännerna som knöt nya kontakter och fick se en ny stad på köpet men också den sista kvällen då vi alla var samlade.

Juli kom med stormsteg och ord som värmebölja, båt och bad blev synonymt med månaden. Först uppe i Dalarna över midsommar med hela släkten och alla traditioner som hör till, även om vi utvecklade snaps-drickandet en aning.
Hem för en snabb återförening med de sista vännerna som var hemma innan det bar av ut till landet, och min frizon på Torö. Där blev det två avslappnande veckor med allt som hör till; böcker, grillkvällar, båtåkande och vattenskidor. Vänner som Josefine, LAs snyggaste blondin Lina och Sarah kom förbi ut för att se hur jag hade det och prova på skärgårdslivet.


Hem för Allsång på Skansen med vänner och en kär återförening innan jag fortsatte ner mot västkusten och tennisveckan i Båstad.
Vidare för att utforska sina barnarötter och springa runt på Grönalund med Elma som nästan måste klassas som en sommarvän eftersom jag hittills bara träffat henne under somrarna, Josefine och Victoria. Direkt där efter bar det av på jordens äventyr i Ayia Napa och the time of my life! Konstant party, roliga människor och hysteriskt roligt dygnet runt hade jag och Jade under alla våra eskapader på ön.

Augusti månad spenderades till största del i världsmakten USA och då på östkustens vackra New England där vi besökte platser som Boston, Saco (Maine), Cape Cod, Nantucket, Washington och Baltimore.
Hem med tunga resväskor efter allt shoppande då det blev; designer-jeans x2, en hel hög med kläder ifrån Ralph Lauren med godbitar som deras klassiska Oxford-skjortor och en gudomlig cashmere-tröja, smycken, smink, hud och hårvårds-produkter, diverse småplock och min nya favorit i garderoben: en grå Marc Jacobs kofta samt en skinnväska i vinrött skinn.
Möttes av tjejmiddag och party när jag kom hem trött efter flygresan och idag bar det av ut på stan till favoritfiket.

Vi kan med andra konstatera att jag har haft den bästa sommaren i mitt liv,
oh yes nu ser jag fram emot en lika fantastisk höst!

En läxa att lära

Seriöst, jag avlider idag. det är inte roligt, inte roligt någonstans längre... baksmälla och jet lag är aldrig någon lyckad kombination!

"Brukar inte era tjejmiddagar bli en mindre fest senare på kvällen?"

Tydligen är våra tjejmiddagar kända för att alltid bli en aning vilda, och efter ett tag urarta till oplanerade hemmafester... hm?

Igår höll Em läsårets första tjejmiddag, eller sommarlovets sista beroende på hur man väljer att se det och det var en relativt oplanerad historia från början som blev enormt lyckad.
Efter diverse dividerande via sms och telefonsamtal bestämdes det att det var dags för tjejmiddag vilket definitivt föll mig i smaken då jag har spenderat tre veckor i sträck med mina föräldrar och det var dags för byte av umgängeskrets.

Väl hemma hos Emelie i Sjöstaden väntades det fördrinkar, vin i mängder, god mat och trevligt sällskap. Gossip gossip gossip och en hel del prat blev det som vanligt innan det bar av åt olika håll. En del av sällskapet åkte vidare till Karlaplan på fest medan andra fortsatte i Sjöstaden. Summan av kardemumman är i alla fall att det var en kick-off på läsåret och det bådar gott inför framtiden!

.

home sweet home?

Hemma igen! Landade i förmiddags på Arlanda efter ca. 12 timmars resande och ja, en aning sliten är man väl nu men lika glad för det.
Möttes av en massa telefonsamtal och en inbjudan till middag och vinpimplande hemma hos Darling-Em ikväll, toppen!

En utförligare beskrivning av min resa kommer.. så småningom. Nu är det dags att packa upp!

Nantucket.

Nantucket kan lattast beskrivas som de rikas motsvarighet till Landsort.
Liten o, en smula excentriska manniskor, egna lagar och relger men istallet for lokala hantverk till forsaljning i sjobodarna (vilket det finns, men i en mycket mindre utstrackning) saljs Missoni, Chloe och Fendi.
I hamnen blandas jakter med fiskebatar och turistfarjor vilket ar det enda sattet att ta sig till on som ligger ca. 2 timmar utanfor Cape Cod's kust. Strax utanfor hamnen tar naturreservatet vid som stracker sig over 45% av on bredvid 20 miljoners villor och em av de dyraste privata golfklubbarna pa ostkusten med en arlig medlemsavgift pa 250 000 dollar, men da har den ocksa medlemmar som Bill Gates.
Kanda namn som Ben Stiller, Ralph Lauren, John Kerry och Tommy Hilfiger ager sommarhus pa den relativt lilla on och ses allt som oftast shoppa i den lokala matvaru-butiken eller strosa pa hedarna bredvid de bofasta vars slakter har bott dar sedan 1600-talet.

Med andra ord inger Nantucket en smatt surrealistisk kansla, but I like it!

Cape Cod.

Cape Cod kan beskrivas med sa manga synonymer och adjektiv att det ar enormt svart att valja ratt ord till det har blogginlagget, men ett forsok far duga.

On som fran borjan var en halvo, tills man separerade den ifran frastlandet via The Cape Cod Canal och Sagamore-bron, ar som ni kanske vet precis som de flesta platser kring New Englands kust; enormt vacker. Milslanga kritvita strander, klarblatt vatten, sma vindpinade hus och fiskebatar i hamnarna.
Sedan finns den mer turistvanliga sidan av on ocksa, saklart. Hundratals restauranger (de flesta med en viss speciell charm som bara aterfinns pa platser som denna o) med all varldens kok, golfbanor i varje horn, karuseller och en gigantisk shoppingmall i Hyannis dar du kan kopa det mesta du kan onska dig, om det nu ar det du ar ute efter nar du semestrar pa Cape Cod...

Den langsmala on som tidigare var en lekplats for Bostons jetset's ar forvanandsvard pitoresk for att vara ett turistparadis har i USA, och innehaller nagat for alla typer.
Konstnarer (som kan liknas vid Sveriges Skagen-sallskap) och de mer excentriska manniskorna haller till i sk. "Lower Cape" (ons nordligaste punkt) i Provincetown dar det finns mer avskilda strander och stora naturreservat som konstnarerna akt hit for att portrattera medan moderniteterna finns runt hornet i Yarmouth (dar jag befinner mig just nu) eller Hyannis.

Jag trivs som fisken i Atlanten! Vi badar och solar om dagarna, familjen spelar golf om eftermiddagarna (det dar med "Moderat-bandy" har aldrig varit min grej trots att jag har gront kort, medlemsskap och ett set med klubbor) medan jag strosar runt i hamnen och kikar i sjobodarna. Om kvallarna ater vi gott och tar det allmant lugnt. Riktigt avslappnande!

Men imorgon vantar Nantucket over dagen och eventuellt en tur till Martha's Vineyard pa tillbaka vagen, annars stannar vi har pa Cape Cod till sondag da Newport vantar! En plats som alla ni seglingsfantaster med storsta sannolikhet kanner till igenom America's Cup och pa tisdag blir det tillbaka till storstaden igen och denna gang Washington. Men tills dess ar det bara slappa slappa slappa som galler!

SHIP AHOY!

On the island

Cape Cod is amazing, helt underbart!

Heey!

Nyheter ifran USA igen!
Passar pa att blogga litegrann varje gang jag far tillgang till en dator.
Uppskattas kanske? Forhoppningsvis!

Idag har vi legat pa stranden hela dagen och solat, badat och promenerat langst kusten har i Maine.
Ingen shopping idag inte, aven om jag kopte halva Ralph Lauren-affaren igar, men men, jag ska trotsallt skeppa hem saker med en bat med storsta sannolikhet for jag har kopt pa tok for mycket saker, haha!

Imorgon bar det av till Cape Cod dar vi ska stanna en vecka, sedan Washington och efter det hem. Landar den 19/8 hemma i Sverige igen.
Jag trivs sa bra har borta att jag aldrig vill komma hem igen, men heey jag saknar mina pinglor sa puss pa er!

SHIP AHOY!

Greetings from the USA

Heey babes!

En liten halsning ifran USA dar jag ar just nu.
Spenderat de senaste dagarna i Boston dar Marc Jacobs och Ralph Lauren har blivit mina nya basta vanner, haha!
Nu har jag akt vidare for att traffa nagra vanner i Saco och ska stanna har nagra dagar innan Cape Cod vantar pa oss!

Forhoppningsvis blir det lite mer bloggande nu nar jag har en tillgang till en dator men vi far val se, jag har pa tok for roligt for att odsla bort en massa tid har!


SHIP AHOY!