pre september

Det känns som om september kan bli en bra månad. Det snackas nya jobb (inte för min del), lägenhet, strumpbyxor i glada färger, fina vänner, träning och roliga events. Hösten är på intågande och det känns faktiskt riktigt bra.

let me be your rockstar


foto: wig-wag-bam

en historisk helg.

Det var kanske inte en helg som går till historien men en historisk helg. I fredags tittade vi på München på TV. Spielberg-filmen som handlade om terrordåden under OS i München 1972 och dess efterdyningar i världen. Mycket spännande och gripande måste jag säga. Det kastade ett nytt ljus över sjuttiotalet.

I lördags vaknade vi och fick genast bråttom. I närheten av Uppsala slott hölls tornerspel. Folk var utklädda i medeltida kläder, vi mumsade på Rolands jävlar och tittade på riddare på häst. Det var faktiskt ganska underhållande även om jag kanske föredrog lunchpausen på Café 018.





Idag fortsatte vi den historiska helgen med att besöka Gustavianum som hade vikingadag. Jag tittade runstenar och ett skådespel om Ibn Fadlans möte med vikingar. Då vikingadagen tycktes hålla på i all oändlighet rörde jag mig så småning om hemåt mot Stockholm. Men trots att jag inte är extremt historieintresserad tyckte jag att det var kul att vässa hjärncellerna igen och ta in lite ny kunskap. Fråga mig någonting om runstenar och jag kan svara på det, haha.

Veckan ser ut att bli späckad. Mycket träning på Sats, det är lika bra att chockstarta. Onsdagar med Bella och Johan samt gårdsfest på L'Angolo. Det kan bli mycket bra!

duktig bella.

Nu ger jag mig själv en klapp på huvudet. Jag har bokat in mig på mitt första Sats-pass. Step blir det imorgon alltså. Spännande.

värme.

Jag fick en jättefin komplimang idag. Jenny har köpt min bok. Så om du mot all förmodan skulle läsa det här så tack så hemskt mycket!

fredag.

Fyra timmar kvar, sedan är det helg. Jag kan knappt vänta. Trots att det regnar ute vill jag bara springa ut i friheten igen.

thin.

Jag har blivit med SATS-kort idag. Det känns bra. Alla sommarkilon som bara är ivägen ska bort nu. Om någon vill börja svettas med mig, så är det bara att hojta till.

oh baby, it's time to pretend

Hm. Idag var en ganska dålig dag. Huvudet sprängde, linsundersökningen var läskig och jobbet sög. Men jag och Klasson åt lunch på Pong i alla fall. Jag älskar Pong. Jag skulle kunna äta mat där dygnet runt. Hade min lunchrast varit längre hade jag antagligen ätit tills jag kräktes. Så gott är det på Pong.

Mycket musik i öronen idag. Jag kom fram till att Time to pretend med MGMT måste vara det bästa jag har hört på länge. Mainstream-indie, om det ens är ett ord, men det gör ingenting alls. Jag är ändå inte så svår och krånglig. Men det bästa med låten är definitivt texten. Det är Bret Easton Ellis i musikformat. Det är sex, drugs and rock n' roll (dock inga psycho killers) och är precis någonting som jag skulle vilja skriva. Dock skulle jag nog skruva på det lite mer, få en annan vinkel men essensen är den samma. Jag försökte förgäves hitta en bra bild som skulle illustrera allt, men det skulle antagligen vara något Vice-liknande eller helt enkelt taget ur Hedi Slimanes fotodagbok. Det är fint det.


onsdag

Onsdagar med Bella och Johan var fint, trots att Johan inte dök upp. Vi firade Jade  på L'Angolo med rosévin och hallonpaj och blev inbjudna till L'Angans gårdsfest nästa vecka. Det kändes dock väldigt konstigt att dricka alkohol på ett ställe som jag har hängt på varje vecka sedan jag var 15 år och då enbart druckit Chai. Men alkoholtillståndet kommer onekligen pigga upp flertalet fikabesök. Hur som haver, dagens överraskning var att fina Lina dök upp. Hemkommen från Los Angeles. Över ett år sedan vi sågs sist men ack så trevligt!

back me up.

Nu är jag stolt över mig själv. Efter flertalet emotionella hårddiskkraschar i mitt liv så har jag äntligen börjat göra en back-up. En svart klump stoltserar nu i mitt rum, och till denna klump för jag just över mitt liv.


isabelle swahn x2

Istället för en dubbelgångare har jag en namngångare, en namne.Englas begravning framfördes "My heart will go on" av Sol Höglund och tada (!) Isabelle Swahn. Tittade nyss på Youtube-klippet och vi är inte det minsta lika, men jag blir lite förbluffad ändå. Jag har alltid trott att jag har varit ensam om mitt namn med stavning och allt.


tisdag.

Nya tag idag. Jobb. Shoppa. Tandläkaren. Jag ogillar numera min tandläkare starkt. Inga hål men det blir att byta tandis till nästa undersökning. Oh well, inga sura miner för det. Humöret är ganska bra idag faktiskt. Och imorgon lär det bli ännu bättre. Först är det Onsdagar med Bella och Johan för att fira Jades födelsedag på vårt gamla stammishak L'Angolo och sedan, om jag har tur, blir det Kleerup x 2Knast. Det skulle sitta riktigt fint faktiskt. Men för att unna sig sådana extragavanta saker bör man jobba på hårt. Så en sak i taget med andra ord.

jobbupdate.

Ibland går det lite bättre på jobbet än annars. Idag gick det väl sådär. Men jag firade med att köpa en svart sammetsklänning som är så pass ful att den nästan är läcker. Nittonhundranittio och chokerhalsband. Ravefest och ecstasy. Hur som helst, jag tror att det kan bli bra.

toner.

Idag blev det mycket musik. Ett sätt att koppla bort omvärlden men samtidigt att underhålla mig tillräckligt för att hålla tristessen borta. Mycket franskt, lite gitarrslitande indie, Lykke Li och till sist Kurt Cobain. Allt strömmade ur min fabulösa supergamla iPod. Det var länge sedan jag bara låg i sängen och lyssnade.


Kurt Cobain av Steve Gullick

måndag pt. II

Thé, lunch och en cigarett senare mådde jag mycket bättre, men trots det så blev jag hemma hela dagen. Jag lyssnade på MGMT och småpysslade med saker hemma. Tittade på Freedom Writers och nu lyssnar jag på vackra Carla Bruni och funderar på hur jag ska fördriva resten av mina timmar. Jag tycker om att lyssna på fransk musik och drömma lite. Om ett år promenerar jag runt i Saint Germain med basker på huvudet och om kvällarna sippar jag rödvin på mörka brasserier. Jag längtar och idag är jag ett steg närmare. Lönen trillade in på kontot och jag lade undan en stor del på mitt drömkonto. Plötsligt känns det mycket lättare att spara. Ett steg närmare molnen.

måndag.

Vakna. Klasson i telefonen. Tunnelbana. Hissen. Sjuk. Hem igen.

Oh well, det är måndag och jag var taggad till tusen men väl på jobbet bestämde jag mig för att åka hem. Jag mår illa och är yr i huvudet så det blir sängliggande för min del idag. Massa viktiga saker att göra men ingen ork. Nu ska jag släpa mig ut till vardagsrummet och titta på
Marc Jacobs & Louis Vuitton dokumentären som gick på SVT2 under helgen. Fina Marc och lyxiga kläder kanske kan pigga upp mig en aning.

söndag.

Söndagen blev lite oväntad. Istället för att bara ligga hemma hela dagen blev det en tripp till Sjöstaden. Jag umgicks med Klasson i solskenet och doppade fötterna i vattnet medan Chris, Kevin och Josefine terroriserade My på jobbet. Nu vankas fajitas och Robin Hood. En ganska skön söndag måste jag säga efter en riktig bra helg.

lördag.

Idag var det en väldigt fin dag, men samtidigt en väldigt sorglig sådan. Jag, Chris och Klasson traskade runt på Djurgården och åt mjukglass med färgglatt strössel i solskenet. Jag hade shorts och panamahatt, det var härligt. Klasson överraskade oss alla med att vilja gå till Vasa museumet så sagt och gjort, strax därefter befann vi oss i filmsalen inne på museumet för en dos historia. Lite lunch i solen senare var det dags att ta färjan hemåt igen. Jumper på dvd, och även om Rachel Bilson var med skulle jag aldrig ha rekommenderat den filmen till någon som tänker det minsta på detaljer. Nu lite Scrubs och sedan sängen tror jag.




http://wig-wag-bam.blogspot.com/

fredag.

Frihet. After-work vin. Casanova. Kräftor. Lugn.


a moment of truth


Bild:
Post Secret

torsdag

Nja, det var väl sådär idag. Jag kom nästan sent till jobbet och allting var annorlunda. Men oh well, det ryckte upp sig mot slutet och morgondagen kan nog bli spännande. Luncherna på mitt jobb är alltid underhållande. Det finns inga ämnen som är tabubelagda utan istället pratas det vitt och brett om alla äckligheter medan jag försöker hålla mig för skratt och äta min lax och spenat-pasta. Det är ganska svårt ibland. Tur att man har Klasson i alla fall.

Lina, fina Lina smsade just och vill ut. Synd bara att jag jobbar tidigt imorgon. Jag har inte sett henne på över ett år nu och det hade varit så trevligt att bara hänga lite på någon uteservering och snacka, men jobbet har tagit över hela mitt liv. Förhoppningsvis sparar jag ihop min Paris-kassa snart och slipper slava mer. Jag passar inte som kontorsråtta. Men jag tror att jag måste köpa en kostym, det skulle nog få fart på mina tankar om mig själv och dammiga arbetsplatser.

Nu längtar jag till helgen något brutalt, men imorgon slutar vi tidigare och sedan är det total frihet till måndag morgon. Jag har tackat nej till alla planer, hör och häpna. Kräftskivor, medeltidskalas och Helkväll med Bella och Johan. Ingenting står i min kalender. Och det ska bli alldeles alldeles underbart!

för svensk för mitt eget bästa

Jag fick en himla massa kommentarer på min novell, Fem Kronor som finns här i inlägget under. Det var väldigt roligt och väldigt uppskattat, det ska alla veta, men herregud, jag är verkligen för svensk för mitt eget bästa. Jag menar, jag kan aldrig bara tacka med ett leende utan istället blir jag lite osäker och generad och rodnar en aning. Jag skrev en novellsamling Skärvor av glas som finns att köpa på Vulkan.se men inte kan jag promota den för allt i världen. Istället mumlar jag något ohörbart och hoppas att någon ska köpa. Däremot så måste ju någon ha uppfattat mina ord för försäljningen är inte så pjåkig. Mitt nya mål ska nog bli att bli mindre svensk. På utsidan må jag tycka om att spexa och klä upp mig vid helt fel tillfällen men under ytan är det inte riktigt samma sak. Jag trivs bäst med skrivna ord och inte den talade motsvarigheten. Oh well, något nyårslöfte ska man väl ha!

Nu såg jag att Sandy har skrivit lite om mig i sin blogg. För er som inte vet vem det är, eller har läst bloggen, så ska ni ju ta er en titt. Sex, drugs and rock n'roll möter en inte allt för svensk flicka i London.


Fem kronor.

Ibland är livet som en karusell. Vissa brukar kalla det för bergochdalbana men karusell är mer passande. Det går så långsamt tills det spårar ut. Musik och pastellfärger. Döda plasthästar och sittvagnar dragna av giraffer som tappat färg. Livet är som en karusell. Du vet aldrig om du blev besviken.


Det går fort nu. Vi dansar och svetten lackar. Det rinner längs ryggraden och ditt hår är blött i nacken. Ecstasy och billig öl. Vi blandar och rinner längs väggarna. Musiken pumpar i blodomloppet och när vi kommer ner på jorden igen delar vi en cigarett utanför huset och sluter ögonen. Det är månförmörkelse och du viskar att du alltid kommer att älska mig. Kärlek är lika sällsynt som när fullmånen försvinner. Inga varulvar jagar ute i natt.


Det är grått. Alla pastellfärger har för länge sedan flagnat bort och du dricker ljummet te. Tepåsen från Lipton vägrar att dra i det ljumna varmvattnet men vi har tappat bort alla kastruller och din kopp och de tepåsarna du tagit från jobbet är det enda som finns på söndagarna. Molnen utanför fönstret ser ut som sockervadd. Jag försöker rulla en cigarett men mina armar låter mig inte släppa taget om soffkanten. Att hålla sig upprätt är ett heltidsjobb.


Det är försommarmorgon. Ljuset spelar över väggarna och jag jagar solkatterna med blicken. Du ligger naken under ett lakan och dina ögon rör sig under ögonlocken. Det mörka håret mot kudden och jag planterar en puss på din kind. Om två timmar kommer du att vakna, det kommer att vara varmt ute då, och dricka kaffe på bit med mig i köket. Det är fint om mornarna, sommar och ljust. Vi kommer att packa en cykelkorg med baguetter och ge oss ut i skogen. Där är det svalt och du kan höra dina tankar igen.


Det går lite för snabbt nu. Du blir åksjuk och vill hoppa av men vi har betalat fem kronor var för biljetten och det ambulerande tivolit är från Polen och ingen talar svenska. Jag försöker gestikulera i farten och ropa till mannen i båset att stanna till. Du kräks bakom popcornbåset efteråt och jag klappar dig på ryggen medan pojkarna i parken dricker folköl.


Jag spelar dragspel. Jag vet egentligen inte hur man gör. Som med det mesta här i livet, men vad gör det? Jag försöker härma barndomsminnen och drömmer om plasthästar och ser hur det snurrar. Mitt dragspel är skevt och vill inte det jag vill. Istället drömmer jag om snabba åkturer och utsläppt hår som fladdrar i vinden. 


Dina läppar snuddar vid mina. Som i förbifarten och jag ryser och drar dig till mig. Det är helt tyst nu. Det är över nu och allt är stilla. Både du och jag vet att det finns ingen återvändo. Det dammar runt omkring oss. En biljett kostar bara fem kronor till men du har hål i dina byxfickor.


*

Det är spontant och skrivet på fem minuter.


onsdag

Turbulent dag på jobbet men det räddades av en trevlig lunch och sedan en fantastisk tid på Pontus by the Sea. Lova, My och Josse var där, tre nya alltså som vågade sig dit! Jag och Vici slog till på varsin Passion for North. Passionsfrukt och vodka, mumma alltså efter en arbetsdag och farligt farligt. Mina vänner är fina vänner. Det måste bara sägas igen.

candy.

Ni vet hur det kan vara med konst. Film, musik, litteratur som man inte kan slita sig ifrån. Förföljer er i dagar efteråt i tankarna och trycker över bröstkorgen. Så var det med Candy. Jag har precis tittat klart på slutet och jag vet redan nu att jag inte kommer kunna släppa Dan och Candys förhållande. Droger, poesi och kärlek. Band som bryts. Slutet lämnade mig mållös. All den tomhet och hopplöshet som fyllde rutan. Om ni är det minsta lika hur jag är borde ni se Candy. Går på Canal+ den här månaden. Det är som rödvin, cigaretter, mörka vinterkvällar och Bruno K. Öijer. Ungefär. Det går inte att förklara närmare.

klagoblogg.

Jag har så fruktansvärt ont i huvudet. Det är jättesynd om mig. Så pass synd att jag ska gå ner i källaren nu och titta på Candy med Heath Ledger som jag spelade in igår och äta grekisk yoghurt med honung. Så synd är det om mig.

tisdag

Efter min fina lunch (sushi!) och promenad (Kungsträdgården) gick det bara utför. Inget hände på jobbet och den brutala fjortistechno alternativt tunga hiphop vi lyssnar på fick det att spränga i mitt huvud. Men inte ska jag klaga för det, eller lite grann bara. Det här borde nog bli en klagoblogg.

Imorgon är det Onsdagar med Bella och Johan igen på Pontus by the Sea, det ser jag fram emot. Något enormt. Och helgen. Det där med att jobba passar mig inte så bra. Tidiga mornar, sena eftermiddagar och en total tristess. Dock gillar jag att vinna, och kickarna gör att jag överlever.

Jag har drabbats av en enorm shoppinglust och det går inte över. Idag var jag på H&M och fingrade på fulfina plagg. Plagg som jag kommer ha en gång och sedan hänga in i garderoben. Som tur är hade jag samvetet med mig och det blev inga plagg. Bara lite mer pengar i min Paris-kassa. Däremot så känns det nästan som om jag har shoppat idag för min Miu Miu kom hem på posten i ett paket med en stor rosett!

pretto.

Jag har aldrig känt mig så pretentiös som idag på lunchen. Solen skiner ute så med en glass i handen spatserade jag omkring i Kungsträdgården till tonerna av opera. Ljudet från scenen fick alla pensionärer att luta sig tillbaka och njuta av det sista av sommaren. Själv ville jag mest ta livet av mig.

hej fienden!

Jag glömde berätta, jag träffade FRA i helgen. Det var ungefär som jag trodde.


måndag

Det förra inlägget lät lite deprimerande. Men det var faktiskt inte en så dålig dag. Jag lunchade med Chris och promenerade till Gamla Stan med Klasson. Sedan på tunnelbanan hem satt jag och lyssnade på min gigantiska iPod mini eftersom min nano är trasig. Det var intressant. Alla gamla låtar och alla gamla minnen. Fix you med Coldplay gick på repeat. Det måste ändå vara en av de allra finaste låtarna jag har hört någonsin, och ändå är jag inte jätteförtjust i Coldplay. Det finns många bättre band där ute. Men jag saknar musik och då får en mega iPod-mini duga.

Nu ligger eventet ute för Onsdagar med Bella och Johan (minus Johan). Pontus by the Sea och en drink på onsdag ser jag fram emot. Mina vänner och prat. Annars vill jag mest ta det lugnt hela tiden. Helgen tog död på all den energi jag hade. Så nu blir det Scrubs med pojkvännen, inte fy skam!

jobbjobbjobb

Att måndagar kan vara så gråa. Kopplingstonen i örat och duggregn i luften. Nej, nu är det bara en timme kvar.

drama drama och lite drinkar

Ja, rubriken symboliserar ungefär hela helgen. I fredags var det poolparty hos Pao. Det var mousserande och snittar. Världens mest underbara cheesecake och en uppblåsbar elefant. Sedan blev det body shots och drama. Men det var en trevlig kväll. Massor med människor, många som jag aldrig träffat tidigare men hade väldigt roligt tillsammans med. Lagom varmt på kvällen att jag kunde ha jumpsuit och bara ben utan att frysa ihjäl.

Lördagen var fin den med. Vi strosade på stan, fikade medan Billy jobbade och hörde Cemil berätta galna berättelser från kvällen. Därefter köpte vi Brännvinsost och åkte hem till Gustav för kräftskiva. Klasson och Gustav hade köpt hattar, fixat kräftor och gott att dricka. Så i den lummiga trädgården satt vi halva natten och lyssnade på musik och pratade om cancer. Ja, både om kräftor och sjukdomen. Därefter blev det snabba vodkadrinkar, sotade ögon och Iggy Pop. In mot stan och Platina. En öl, lite mingel och sedan ganska tidig hemgång.

Idag har jag sovit, sovit och varit på konfirmationslunch där jag åt värdfolket ur huset. Puss!




update från residens Bergvall

Vodkadrinkar. Hello Saferide. Inga cigaretter. Kräftor. Nu är det klackarna på och ut och dansa. Det är augusti och iskallt utomhus. Kombinationen är slående. Men det kan bli bra det här.

miu miu pt. III

Italien och semester går inte ihop, men äntligen är min älskade Miu Miu på väg tillbaka till mig!

darling.



 

torsdag

Bara en dag kvar! Åh jag ser fram emot helgen så mycket att jag knappt kan bärga mig. Jag behöver verkligen vila ut men helgen ser späckad ut. Idag var det i alla fall en ganska bra dag på jobbet, ett bra sälj, många pick-ups och god lunch. Att Klasson sedan tvingade med mig i affärer gör att min shoppinglust har vaknat till liv igen. Jag bara måste ha ett par Chloéskor, en stickad väst, en cape och... ja ni ser, det tar aldrig slut. Notera då att jag inte har fått någon lön än.

Idag började jag längta efter hösten. Jag vill sätta på mig ankelboots, stickade strumpbyxor och koftor. Jag är verkligen sugen. Men det brukar bli så varje år, kring skolstart. Och nästa höst är det Paris som gäller. Det om något längtar jag till.



Resten av kvällen blir det Nylon, thé och choklad.
Foto: Lookbook.nu

skepp o'hoj!

Sitter inne på AMS, som vanligt. Hittade flertalet annonser som sökte Matroser. Det skulle vara något visst med att leva på ett fartyg jämt och ständigt i en söt lite matroshatt. Klasson å andra sidan tittar på annonser som söker Kommunister.

onsdag (med vänner och vin)

Alla mina titlar på inläggen låter som dåliga SVT-produktioner? Det är ganska underhållande. Jag ser fram emot en lysande framtid annars på någon lokalortsblaska där jag kan sitta och knåpa ihop hemska titlar till skräpartiklar. Det blir nog fint det.

Idag var en ganska fin dag faktiskt, även om jobbet inte gick strålande. På första rasten kom Sarah med sällskap och delade ut Red Bull till alla säljare. Pepp pepp på morgonkvisten. Därefter var det dags för lunch med Josefine. Rimmad lax, festivalskvaller och en fin asiat är inte helt fel. Det är alltid kul med en update - mina vänner har haft rejäla eskapader den här sommaren verkar det som! För att spinna vidare på temat eskapader så var det dags för "Onsdagar med Bella och Johan". Succé. Vi samlades på Snaps, en massa människor i blandade åldrar och drack vin så att det stod härliga till. Ja, utom
Klasson som firade med White Russian så där på eftermiddagen. Hur som helst, det var jättetrevligt. Väl hemma mötte jag pappa i dörren, i smoking, på väg mot Stadshuset för att fira Swedish Open tillsammans med stjärnorna. Därefter vankades det tydligen efterfest med Thomas Brolin. Jag gillar att min farsgubbe är med i eh... svängen. Och att jag inte är den enda som vill fira lite på onsdagar. Dock har jag lagt upp klackarna på hyllan så varken Weekdayfest eller Ace/Stash för min del. Men i helgen blir det både poolparty och kräftskiva, och det går ju inte av för hackor!



  

   

#122

"It's one of the great tragedies of life - something always changes."

hjärta lillebror.

Vad folk är snälla mot mig. Nyss fixade min lillebror min iPod åt mig i ett nafs, trots att jag just hade dödsförklarat den och allt mitt örongodis. 1200 pix för en reparation tär hårt på Pariskontot, särskilt när en ny bara kostar kring en hundring mer. Tur att man har en orädd och händig lillebror med andra ord!

tisdag

Mja. Det här är ytterligare ett ganska meningslöst inlägg. Samtidigt som jag skrev under kontraktet för mitt jobb så rev jag upp det gamla. Det vill säga det kontraktet som innehöll mitt liv, fritid och vänner. Jag bara jobbar nu för tiden. Utan finaste Klasson på kontoret hade jag antagligen dött. Hur som helst, det var inte så tokigt idag. Kamplusten vaknade till liv och resulterade i ett sälj. Sedan mutade jag Klasson med en mörk choklad & hasselnöts-muffin för att gå på prommis med mig. De där extra kilona från sommaren verkar inte ramla av utan att jag tränar så att säga.

Imorgon är det officiell premiär för konceptet med ett namn som mest av allt liknar en dålig SVT-produktion. Onsdagar med Bella och Johan. Det är Snaps som gäller, för att mjukstarta lite. Har jag sålt imorgon med, för en fin summa, så blir det dans in på småtimmarna på Ace/Stash också. Det är någonting att hoppas på. Sedan blir det förstås lunch med Josefine också, och det går inte heller av för hackor. Kameran ska ner i väskan så förhoppningsvis blir det lite bildregn de närmaste dagarna. Så länge får ni hålla till godo med sötaste Lily Cole här under.




Pierre Bailly för i-D Magazine, lånat av
Sophie.

mjukis.

House, thé och karameller börjar bli en kvällsvana. Idag var det så sorgligt avsnitt att jag nästan började snyfta. Herregud. Det här med att jobba så pass mycket gör mig helt vimmelkantig av trötthet. Jag blir en riktig mjukis.

måndag och k-märkta vänner

Att måndagar ska vara så jobbigt. Det känns nästan alltid som om det hänger en våt filt över axlarna på måndagar och det drar ner mig. Att det gick långsamt på jobbet idag bidrog självfallet till att denna måndagskänsla var överväldigande. Men lunchen med Vici, Soffi och Klasson var mer än mysig. Libanesen och tjejsnack samt en finfin present fick jag av Vici. Som Klasson sa idag: "Vici borde vara K-märkt." Det är verkligen sant. Det finns ingen som är som genomgod som Vici. Alltid stöttande, uppmuntrande och rolig. Jag har många sådana vänner. Jag tror att majoriteten av mina vänner borde vara K-märkta. Jag har verkligen tur som har så fina flickor (och pojkar).

Onsdagar med Bella och Johan-konceptet börjar ta fart. Vardagar med vänner lades kvickt ner och jag och Johan håller på att fila för fullt på var nästa onsdag ska ta plats. Platsen är hemlig än så länge men det kommer att bli tipptopp. Alla mina vänner, kom på onsdag! Tillsammans firar vi att ni är bäst med vin och prat.

en liten drink hos bella

Igår var det dags för en liten drink hos Bella. Den lilla drinken eskalerade till ett fullskaligt drinkkalas med både hemmagjorda hallondrinkar, rosé och vitt vin. Fint fint med andra ord. Det var supermysigt att träffa alla och höra vad alla sysslar med nu för tiden. Det inkluderade Facehunter (inget att stoppa ner tungan i visade det sig), jobbjobbjobb, Fabis spåseanser, berättelser om galna upptåg med Thorsten, Kenneth och Kristian samt ett par Crocs. Det var fina klänningar och desto finare skor. Till och med mina Pradas fick komma ut och lufta sig. In på småtimmarna skruvades tempot ner då de allra galnaste av flickorna begav sig in till stan och vi andra blev kvar hemma hos mig med thé och mer prat.




  

 

die bitch, die

Jag kanaliserar min väns ord och uttrycker mina känslor här med. Låt bli att skriva meningslösa kommentarer. Jag är inte intresserad av att besöka din blogg och se vad jag kan vinna för skräp. Jag är inte intresserad över dina fula dagens outfit bilder. Jag är inte intresserad av att besöka din blogg alls. Jag är helt enkelt inte intresserad. Så låt bli min blogg en gång för alla. Die bitch, die. Att göra gratisreklam är fult och onödigt. Genom att skriva en trevlig kommentar så ökar dina chanser markant att jag faktiskt bemödar mig att klicka på länken och besöka din blogg.

lördag

Lyckofesten igår var en höjdare. God mat, roligt folk och jag blev helt varm i magen när alla fick berätta om vad som gör just dem lyckliga. Tyvärr var jag så trött efter min arbetsvecka att jag somnade innan alla gästerna hade gått men oh well, idag är jag desto piggare! Solen skiner ute och det gör mig lycklig efter en hel vecka av regn! Efter en frukost av nybakat bröd så ska jag och Chris bege oss mot Stockholm. Det vankas hallondrinkar hemma hos mig ikväll!

080808

Minuterna tickar så långsamt här på jobbet. Jag slutar klockan 16 och det är alltid såhär på slutet som klockan väljer att stanna. Idag är det 080808 och massa jippon i stan. Själv lämnar jag Stockholm i alla fall för att åka till Uppsala. Vädret ser ju dock inte så lockande ut så jag tycker synd om alla som ska vara med i vattenkriget Nord mot Syd eller dansa med 54 999 andra vid Stureplan. Hur som helst, Grattis Stockholm!

fint.


lookbook.nu

torsdag

Jag är helt utmattad. Det här jobbet är ansträngande, krävande och gör mig totalt utmattad och vrålhungrig. Oh well, jag sålde idag också så det var värt det i alla fall. Däremot är lusten stor att shoppa upp alla pengar (redan innan lönen har kommit) då det finns allt för mycket fint ute. Dock är det klädkod på jobbet och jag har inte allt för mycket propra kläder att bära. Jag längtar till helgen. Riktigt mycket. Imorgon är det bara några timmar och sedan bär det av till Uppsala för Marias Lyckofest. Förhoppningsvis hinner jag träffa My innan också. Och på lördag är det drinkbjudning hemma hos mig för mina fina (ex)Östra Realare! Det ska bli en finfin helg med andra ord!


onsdagar med johan och bella

Life of a working class hero... var det ja. Idag var det faktiskt ganska bra. Alla vi nybörjare sålde nästan direkt och jag tror att vi imponerade lite på omgivningen. Det firade jag med thaimat och sedan "Onsdagar med Johan och Bella." Jag tror att det är ett vinnande koncept. Vi kommunicerar lite halvmystiskt via Facebook och sedan hoppas man på att den andra dyker upp på mötesplatsen. Idag ringde Jade och följde med. Så det blev Johan, Bella och Jade på Melanders med öl och vitt vin. Det var väldigt fint och mysigt. En snabb after work. Det låter så seriöst att jag får gåshud. Jag har till och med kavaj och kjol på jobbet. Jag tror att jag håller på att bli vuxen i smyg. Men hur som haver, "Onsdagar med Johan och Bella" var en bra grej och jag hoppas på fler sådana ljuspunkter i mina veckor!

Nu: House, hallonglas och sängen.


fint.


Foto: Daniel Weiss

Ungefär så här ser drömmen om Paris ut, åtminstone en del av den. Jag sparar bilder i en mapp om drömlivet.

life of a working class hero pt. II

Idag fick jag en nyckelbricka på jobbet så att jag ska kunna ta mig in i byggnaden. Det kändes bra. Något som kändes mindre bra var att vi i eftermiddags flyttade in i glasburen för att börja sälja. Alla tycks ha gått på semester, rätt åt dem att det regnar. Hur som, jag hoppas att det är fint imorgon kväll och att jag har sålt lite då för då blir det prima att gå ut och dricka vin med Johan.

Nu ska jag tycka synd om mig själv för att jag börjar 07.30 imorgon.

working class hero

Idag var första dagen på jobbet. Jag gick hemifrån 50 minuter innan jag började för att vara säker på att komma i tid (jag jobbar vid Sergels torg) och trots det kom jag nästan försent. SL, Veolia och den förbannade kollektivtrafiken förtjänar en egen hatblogg. Folk betalar dyra pengar för månadskort och ändå kan jag inte komma på sist det flöt smärtfritt i rusningstrafik. Hur som haver var Klasson en ängel som väntade på mig i T-Centralen med en choklad croissant och ett leende.

Det gick väl ganska bra på jobbet får man väl säga. Det var internutbildning och jag var yngst men under rasterna så umgicks jag med Klasson och hennes kollegor och det verkade trevligt om än ganska rått och grabbigt. Hm. Det där med mackaronen får mig fortfarande att må illa...

vänner

Klassons telefonsamtal piggade verkligen upp mig. Nu ser jag nästan fram emot imorgon.


söndag

Ignorera inlägget under, det är bara söndag idag och slutet på min frihet. Från och med imorgon blir jag en working class hero i åtminstone två veckor - sedan får vi se. Jag är allt annat än taggad men Paris hägrar i fjärran så det är bara att bita ihop.

Efter ett smärre sammanbrott imorse så åkte jag och familjen hem till farmor och åt tårta. Hon fyllde 84 år och blev upp över öronen glad över den DVD-box av Pang i bygget som hon fick av oss. Det var roligt att se någon bli så glad över något så banalt som en DVD-box från 1975.

Jag fjällar i pannan och är helt fläckig. Det är inte så läckert som man kan tro.

.

Ska det verkligen behöva vara så här svårt?

regn och vin

Jag gillar rubriken. Den förklarar hela min dag. Det regnar ute men trots det fick min Marc Jacobs hatt följa med ut på äventyr. Det blev inget pride:ande men vin istället på Södermalm med Vici. Hon fick sin födelsedagspresent och jag fick feströka rosa kameler. Hm. Jag gillar att min alkoholnerv rycker så pass mycket att jag trotsar vädergudarna för att ta mig in till centrala Stockholm och dricka vin - mitt på dagen. Eller så är det bara för att det är sommar, då är det väl okej att dricka vin dygnet runt?

hello.

Nu är jag hemma igen!