Fem kronor.

Ibland är livet som en karusell. Vissa brukar kalla det för bergochdalbana men karusell är mer passande. Det går så långsamt tills det spårar ut. Musik och pastellfärger. Döda plasthästar och sittvagnar dragna av giraffer som tappat färg. Livet är som en karusell. Du vet aldrig om du blev besviken.


Det går fort nu. Vi dansar och svetten lackar. Det rinner längs ryggraden och ditt hår är blött i nacken. Ecstasy och billig öl. Vi blandar och rinner längs väggarna. Musiken pumpar i blodomloppet och när vi kommer ner på jorden igen delar vi en cigarett utanför huset och sluter ögonen. Det är månförmörkelse och du viskar att du alltid kommer att älska mig. Kärlek är lika sällsynt som när fullmånen försvinner. Inga varulvar jagar ute i natt.


Det är grått. Alla pastellfärger har för länge sedan flagnat bort och du dricker ljummet te. Tepåsen från Lipton vägrar att dra i det ljumna varmvattnet men vi har tappat bort alla kastruller och din kopp och de tepåsarna du tagit från jobbet är det enda som finns på söndagarna. Molnen utanför fönstret ser ut som sockervadd. Jag försöker rulla en cigarett men mina armar låter mig inte släppa taget om soffkanten. Att hålla sig upprätt är ett heltidsjobb.


Det är försommarmorgon. Ljuset spelar över väggarna och jag jagar solkatterna med blicken. Du ligger naken under ett lakan och dina ögon rör sig under ögonlocken. Det mörka håret mot kudden och jag planterar en puss på din kind. Om två timmar kommer du att vakna, det kommer att vara varmt ute då, och dricka kaffe på bit med mig i köket. Det är fint om mornarna, sommar och ljust. Vi kommer att packa en cykelkorg med baguetter och ge oss ut i skogen. Där är det svalt och du kan höra dina tankar igen.


Det går lite för snabbt nu. Du blir åksjuk och vill hoppa av men vi har betalat fem kronor var för biljetten och det ambulerande tivolit är från Polen och ingen talar svenska. Jag försöker gestikulera i farten och ropa till mannen i båset att stanna till. Du kräks bakom popcornbåset efteråt och jag klappar dig på ryggen medan pojkarna i parken dricker folköl.


Jag spelar dragspel. Jag vet egentligen inte hur man gör. Som med det mesta här i livet, men vad gör det? Jag försöker härma barndomsminnen och drömmer om plasthästar och ser hur det snurrar. Mitt dragspel är skevt och vill inte det jag vill. Istället drömmer jag om snabba åkturer och utsläppt hår som fladdrar i vinden. 


Dina läppar snuddar vid mina. Som i förbifarten och jag ryser och drar dig till mig. Det är helt tyst nu. Det är över nu och allt är stilla. Både du och jag vet att det finns ingen återvändo. Det dammar runt omkring oss. En biljett kostar bara fem kronor till men du har hål i dina byxfickor.


*

Det är spontant och skrivet på fem minuter.


Kommentarer
Postat av: A

Du är så himla duktig! Är så fint och romantiskt och sorgligt att jag ryser

2008-08-20 @ 21:52:05
Postat av: Bells

A: Tack så mycket!

Postat av: Mysse

Något du alltid har varit bra på är på samma sätt som all bra litteratur och många olika scener i livet alltid får mig sugen att skriva igen, oavsett hur länge sen det var jag skrev senast. Tack för det och tack för att du fortsätter och är så bra.

2008-08-20 @ 22:24:20
Postat av: d

otroligt otroligt jävla bra! :)

2008-08-20 @ 22:31:19
Postat av: Matilda

Jag bara instämmer, du skriver så otroligt bra. Dina texter är helt fantastiska, man blir helt tagen!

2008-08-20 @ 22:35:14
URL: http://matildans.webblogg.se/
Postat av: Sandy

Att hålla sig upprätt är ett heltidsjobb.



Fan Isabelle, det är personer som dig som får mig att inte tappa hoppet om Sverige helt och hållet. Du är fucking brilliant och kommer ta världen, och Paris, med storm! Tvivla aldrig. Och du är fortfarande välkommen till London om du har vägarna förbi.



Ps, facehunter har redan haft sweet sexy time med en av mina flatmates. Rumor has it that it wasn't that sweet though, nor sexy. Heh.

2008-08-21 @ 03:28:34
URL: http://cottonstyle.co.uk
Postat av: Vici

Jättebra skrivet!:D Du slutar aldig imponera på mig med ditt skrivande gumman!

2008-08-21 @ 12:45:57
Postat av: Bells

Mysse: din kommentar betyder mer än mest!

D: Tack!

Matilda: Tack så mycket!

Vici: Tackar tackar



Sandy: Tack så mycket, nu blev jag väldigt glad! Jag kommer gärna förbi London, när jag får en paus i allt slavande på jobbet. Det vore kul att komma dit och träffa dig och dina vänner, jag läser ju din blogg jämt. Haha, man ska tydligen akta sig för att bli Facehunted alltså! Men den karln måste ju ha något av en charm, eller en riktigt bra kamera som får alla flickor på fall!

2008-08-21 @ 17:48:33
URL: http://bells.webblogg.se/
Postat av: Nathalie

Det där är nog det vackraste jag någonsin läst. Andra "versen" gav mig gåshud. Du har en gåva. En underbar gåva. Sluta aldrig skriva!

2008-08-21 @ 19:38:17
Postat av: Bells

Nathalie: Tack. Om du är intresserad av fler, liknande så köp min novellsamling "Skärvor av glas" på www.vulkan.se. Det är bara att söka på Isabelle Swahn så kommer den upp.

2008-08-21 @ 19:51:19
URL: http://bells.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback