happy new year!


doutzen kroes

Uh baby baby, Doutzen Kroes och Caroline Tretini är lika redo som alltid för att dansa in det nya året, precis som vi är! Gott nytt år önskar jag alla snyggingar där ute och drick mycket champage och dansa sönder stilettklackarna. För om du vaknar imorgon med skoskav och en trasig nyårsdress så vet du att natten din var lyckad.
Arrivederci, vi ses år 2007!

stress!

Varje år när folk talar om hur stressig julhelgen så himlar jag alltid med ögonen och undrar hur det kan komma sig att julen klassas som årets stressigaste helg, för vad är då nyårsafton?
Det är på den legendariska natten som vi kastar ut det gamla, alla otäcka minnen och skålar in ett nytt, mycket bättre år i champagne. Jag kan inte säga att min förra nyårsafton var så lyckad som den borde men ändå har det här året, 2006 var det bästa året i mitt liv, det går inte att komma ifrån.
Nyårsafton är med andra ord även den natten då allt måste vara perfekt då den ska sätta standarden på det året som komma skall och i år ser planerna fabulösa ut. Jag och mitt blondaste yrvärder Lova ska tillsammans ha en middag för våra 13 närmaste vänner i hennes bedårande lägenhet på Södermalm och sedan traska tvärst över Götgatsbacken för att skåla in år 2007 i champagne och efter det väntar nyårsfest i en etagevåning inte allt för långt borta.

Stressen inför nyår är påtaglig och pressen är hög. Rätt klänning, skor, mat, dryck, musik, fest, vänner och framför allt kyssen på tolvslaget. I år tycks det vara planerat in i minsta detalj och hela dagen har jag slitit med saker som måste fixas inför nyår och till råga på allt hann jag inte sola. Men oh well, nyårsafton är överskattat och det vet vi alla innerst inne så det är inte katastrof om jag detta nyår kommer vara en aning blek. Plus att pojkvännen kommer fortfarande vara fast på fel kontinent så någon nyårskyss blir det inte annat än vänskapliga med valfri tjejkompis i allra bästa fall.

En summering av året som gått och en hypotes kring det nya året kommer, håll ut!


hall of fame

En ny person förtjänar att hamna i min alldeles egen Hall of Fame och det är definitivt min pojkvän som för tillfället befinner sig hos sin pappa i USA och som fick med sig en liten inköpslista dit.
Inga konstigheter alls då det mestadels innehöll vanliga saker som Victoria Secret Body Mist, Yankee Candles, Bumble & Bumble schampo och det efterlängtande med förbannade Smith's Original Rosebud. Jakten på mitt älskade läppbalsam visade sig bli lång och smärtsam men en stor puss förtjänar Chris för att han efter 5 timmars letande kom fram till att internetbeställa det var den ultimata idén för nu blir jag en lycklig Bellsi och han blir den första pojkvännen ever i min alldeles egna Hall of Fame!

fenomen: mellandagsrea

Mellandagsrea har aldrig varit min grej. Min teori är att saker som reas ut hos de stora kedjorna är designerns misslyckanden och jag blir nästan ledsen av att se hur folk står och sliter i slinkiga toppar och noppiga polotröjor som bara kommer hamna längst bak i garderoben ändå.
Detta elaka fenomen straffar även oss som vill shoppa vanliga plagg såhär efter jul och måste således trängas med en miljon svettiga svenskar. Idag höll jag på att bli omkullknuffad på H&M när jag försökte sträcka mig efter en
supersöt blus i min storlek för att en tant skulle lyckas komma åt en multirandig genomskinlig topp märkt med 50% rea, irriterande.

Tackar vet jag internetshopping om man ska ge sig ut på mellandagsrea för då slipper man trängas med idioter och det är bara att göra några få musklick och sedan levereras varan hem till dig.
Sitter och spanar på Net-a-porters rea och det ser riktigt lovande ut även om min ekonomi inte tillåter några större köp då jag har siktat in mig på att slå till på ett Alex&Cholé-halsband inom en snar framtid.
Dock kan jag bara lista mina rea-favoriter och det stör mig enormt mycket att mina älsklingar från Marc Jacobs reas ut men att jag inte har någon möjlighet att slå till. För jag kan verkligen verkligen verkligen se mig själv leva i Marc Jacobs underbara konformade boots. I will be known as the girl in the Marc Jacobs boots...



CERVINIA

Så hela familjen Swahn gjorde som de flesta andra år och flydde Sverige under julen och denna gång blev det Cervinia i Italien som blev vår slutdestination.
Vi landade i Milano med fullpackade väskor och skidorna och begav oss upp mot bergen och
Hotel Hermitage. Jag måste bara säga att jag har funnit ett nytt favorit hotell här i världen för Hermitage var verkligen fantastiskt på alla sätt. Att bo i en svit med dvd, jacuzzi, badprodukter från Bvulagi (som doftade av thé och som alla vet är jag mer eller mindre besatt av den drycken), god middag om kvällarna och gratis champagne är aldrig fel.

Varje dag såg mest ut som den förra då det blev tidig uppgång för att ge sig ut i skidbackarna, en del i Cervinia men oftast i Zermatt där även Toblerone-berget Matterhorn ligger (Cervino heter baksidan som ligger i Italien). Lunch på Châlet de Etoile nästan varje dag och deras skaldjurspasta var knappt någonting av denna värld, även om jag är en aning trött på vongole efter en vecka.
Eftermiddagarna spenderades mestadels i jacuzzin, promenerandes i den pittoreska byn, framför dvd:n med OC-boxen eller nere vid SPA och pool-avdelningen. Om kvällarna åt vid goda middagar och det blev även en hel del sömn vilket passade mig perfekt.

Julafton firade vi svenskar som vanligt den 24:e med Grännas julgodis och presentutdelning på rummet men vi firade med resten av italienarna och gästerna på hotellet på galamiddagen den 25:e december.
Och precis som förra året gjorde tomten mig lika lycklig med sina paket även om jag har kommit över det där nervösa pirrandet i magen och den evighetslånga väntan som alltid fanns när jag var liten, tråkigt men sant.
Men några av godbitarna ur årets julklappsskörd var:
- Mulberrys krokopressade mörkbruna plånbok
- iPod nano PRODUCT(red) med gravyr
- Clinique ansiktsprodukter
- Mascara och ögonskuggor från Chanel
- "Borta med vinden"-dvd (min absoluta favoritfilm!)
- Lovikka-vantar
- Gigantiska pärlörhängen

Ett snabbstopp i Milano på mindre än ett dygn blev det på hemvägen och det resulterade i speed-sightsing och även lite window-shopping för min del, plus att jag fick se var pappi köpte förra årets favorit present till mig. Milano är definitivt en stad som jag ska besöka igen.
Hem mot Sverige igen efter en dramatisk resa med dimma, flygförseningar, panikrusningar i Köpenhamn, tax free-shopping och helt utan bagaget som fastnade i Köpenhamn.

Cervinia är perfekt för dig som gillar långa salsgolv när det kommer till skidåkning och god italiensk mat, samt alla italienare i Dsquared-plagg! Utbudet när det kommer till shopping är inte heller allt för dåligt då det bland annat finns Prada, La Perla och Dior att få tag på i några av de små butikerna i byn. Så med andra ord är Cervinia något för alla!

konsten i att fika hela kvällen

Konsten i att fika hela kvällen ja, det blev åtskilliga timmar på älskade Café 60 för min del nu ikväll med diverse pinglor som kom och gick. Det blev mängder av thé och skvaller, cigaretter och allvarliga samtal och jag stormtrivdes. Konsten i att träffa på gamla bekantskaper försökte vi oss på också då det dök upp både det ena gamla ansiktet efter det andra där på Sveavägen, men jag antar att det förflutna springer ikapp oss alla tillslut.

Imorgon väntar en mindre shoppingtur med Klasson, planering av nyår med Lova och en snabbis på bolaget med Empan. Arrivederci!

home sweet home

Hemma igen efter flygkaoset i Milano imorse då den rådande dimman gjorde att de flesta plan blev inställda eller försenade, irriterande men what to do? Till råga på allt missade vi nästan våran connection flight i Köpenhamn vilket resulterade i att våra väskor fortfarande snurrar runt i den danska huvudstaden och min Mulberry och diverse andra förnödigheter är på drift. Suck.
Med andra ord får ni skåda en glasögonorm på Café 60 ikväll då jag ska möta upp lite vänner för en kvällsfika och lite skvaller över gigantiska koppar thé och cigaretter.

Arrivederci!


Bara snälla barn får fina julklappar?

Åh vad tomten var snäll mot mig i år, precis lika snäll som förra året! Tack tack tack tomten för mitt nya Mullbär och andra små fina paket. Mums för små designerpaket under granen!

Ikväll väntar galamiddag på Hotel Hermitage och imorgonbitti bär det av till Milano, arrivederci!

Greetings from Italy!

Cervinia med familjen ar inte alls sa tokigt maste jag erkanna.
Sol, underbar mat, nypistade backar och trevliga italienare ar ett bra satt att starta jullovet med. Sedan kan jag inte neka till att avslappnande eftermiddagar i loungen, i jacuzzin med Bvulgari badprodukter och en god bok gor livet samre direkt.

So long babes, vi hors nar jag kommer hem den 27:e december efter ett snabbstopp i Milano pa vagen tillbaka mot Sverige!

Tisdag

Sista skoldagen! Så nu har jag officiellt lov med andra ord eftersom planet lyfter tidigt imorgonbitti till Cervinia för en julhelg med skidåkning, god mat och familjen.
Det märks att terminen börjar lida mot sitt slut när man leker "hänga gubbe" istället för att räkna matte c, vilket gjorde mig grovt irriterad eftersom jag tagit mig i kragen och pallrat mig till skolan 08.00 imorse. På naturkunskapen tillverkar vi badbomber, ibland undrar jag varför vi inte får håltimme istället för att göra meningslösa ting?
Dagen har mest spenderats med att slappa i TV-rummet på Östra eftersom lektionerna var betydligt kortare än vanligt. Passade på att köpa OC-säsong 3-boxen på vägen hem från skolan så någonting säger mig att en hel del tid kommer spenderas i soffan det här lovet innan pojkvännen kommer hem från USA. Jag är mer eller mindre besatt av serien så ett lov i soffan verkar mer än lockande, mjau. Jag behöver verkligen vila upp mig för såhär utsliten var det länge sedan jag var.

Ikväll väntar packandet och skrivandet av min sista skoluppgift som jag ska maila in senare. Och detta ser ut att bli det sista inlägget innan jag åker så jag passar på att redan nu önska er alla en GOD JUL och jag hoppas att det snöar på er här hemma i Sverige, att glöggen smakar som den ska och att ni fick den där Marc Jacobs-toppen i julklapp som ni så hett önskat er, arrivederci nu väntar Italien!

Helgens roligaste:

"När Bo Lundgren uppåt stå, med denna present kan du till det få" 
- ett framtida julklappsrim?

Ta tag i livet Isabelle!

Just för att webblogg.se hade bestämt sig för att krångla nästan hela förra veckan så blev det tomt på bloggfronten och det känns onödigt att göra en lång beskrivning av allt som hände utan det får bli en snabb recap:
Efter mycket trassel så höll vi i en kick-ass Lucia-kampanj med MUF Östra Real där vi värvade 35 medlemmar trots att jag och min partner in crime var simmiga i huvudet efter för lite sömn och för mycket vin från kvällen innan, men Kenneth Vasquez har rätt; "att kampanja är som att ragga". En hel del stress över julklappsångest och plugg, särskilt då min extremt långa och genomarbetade laborationsrapport gick upp i rök lagom på torsdagkvällen, suck.

I fredags hände det inte mycket i skolan så jag och Sarah bestämde oss för att ta en tripp till Stadsbiblioteket för att låna böcker till jullovet, catch up on some reading perhaps? och sedan blev det lunch för hela slanten innan vi begav oss mot skolan igen.
Stressade till tåget och slängde mig iväg till Uppsala för att väcka pojkvännen som låg och sov när jag anlände till Sunnersta. Ytterst mysig fredag som avslutades med pizzakväll då även Calle, Hugo och Thea kom förbi för att äta hemgjord pizza och dricka julmust.


Lördagen bjöd på många äventyr av varierande slag. Det hela började med att vi lyckades bli utelåsta i pyjamas efter en post-coital cigarett (overshare) och fick knata hem till Calle i huttrande minusgrader. Väl hemma hos Calle möttes vi av en fnissande mamma och en son som under hela vårt besök var praktiskt taget naken förutom en liten bit täcke som skylde det allra heligaste.
Hem för dusch och sedan in till stan för fika med Calle och Emelie på Café 018 innan vi begav oss hemåt för fler mysiga aktiviterer samt börja blanda drinkar till Amandas julmiddag.
Resten av kvällen agerade Chris bartender åt de oskuldsfulla småflickorna och charmade varenda tös i rummet, och lär nu mera klassas som den tuffa storebrodern som kan fixa Margeritas i ett nafs.

Söndagen blev synonymt med att glida omkring i pyjamas, hockeymatch och Lilla Julafton. Hela helgen kan summeras med att min partner in crime dansade på högtalare och svirade ordentligt i Uppsala med Thea och Hugo medan jag och min älskling hade den bästa helgen på länge utan att egentligen göra någonting alls.

Måndagen innebar ett sorgligt avsked på morgonen, MUF Östra Real-möte med nya medlemmar och sedan en lång "affärslunch" med Emelie på lilla CiaoCiao. Eftermiddagen spenderades på MOCCO med en mängd pinglor och presentutdelning för hela slanten, myspys! Arrivederci!


snälla sluta krångla?

Suck, webblogg har krånglat och krånglat hela veckan och nu har jag helt slut på ord så jag har absolut ingenting att säga än att meddela den glada nyheten att MSU Östra Real värvade 35 nya medlemmar igår (så nu är vi över 40 st i föreningen vilket borde göra oss till Östra Reals största förening?).

Ingen blogg på hela helgen för det bär av till Uppsala imorgon eftermiddag och jag är inte tillbaka i Sthlm fören på måndag. På tisdag bär det av till härliga Cervinia för frisk luft och lite alpinsk skidåkning, arrivederci!

HELGEN

Jag har blivit en väldigt dålig bloggare på senaste tiden men jag skyller stenhårt på att gå på tvåan i gymnasiet är ett helvete och extra aktiviteter som MSU och Kühlers inte gör det lättare, så det var dagens lama ursäkt.

Fredagen var en mycket trevlig dag måste jag säga. Slapp skoldag med dansredovisning på idrotten där jag, Lova och Arman visade upp vårt moderna nummer med streetinfluenser, något som Tina definitivt inte förstod sig på. Suck, jag hatar när människor tror att dans är ihopsatta steg och inte en konstform. För att göra en lång historia kort så blev det praktiskt taget ett rött kort för våran grupp då vi valt att inte göra en jazzkoreografi där alla gör likadant, lika uttryckslöst.
Eftermiddagen spenderades med pappa på Nymans ur och Mulberry för att leta presenter till mammi och jag agerade smakråd. Både det ena och det andra hittades och jag håller stenhårt tummarna för en viss present, men med risk för att min älskade mamma skulle läsa det här så avstår jag från att berätta vad det är.
Pojkvännen kom till Stockholm och det blev hem till mig för en powernap innan det bar iväg ut på stan för min del för att fira min partner in crime som fylle 17 år. Vi kidnappade henne vid Åhléns och hamnade tillslut efter diverse äventyr på Ristorante Italiano där vi åt hummerpasta och panna cotta för hela slanten innan det blev drinkmys hemma hos Jade-darling.

em17
Söta flickor och en Klasson med ögonbindel på Nybrogatan


Lördagen innebar "Lilla Julafton" i det Swahnska hemmet så det blev en hel del julmat och myspys hemma hos mig. Morfar passade som vanligt på att skrämma livet ur obekanta gäster och den här gången råkade Chris ut för hans skämt, poor thing.
Dagen innehöll inga större äventyr mer än rökpauser och filmtittande men det var en av de bästa lördagarna på länge i alla fall <3

Långpromenad vid vattnet på söndagen innan Chris åkte hem och jag passade på att fixa saker inför måndagen och plugga lite. Sista moderna dansen på kvällskvisten och jag kommer sakna den dansformen nu när vi med största sannolikhet får något annat som tredje ämne i vår på Kühlers. Modern dans är som poesi, något som faller mig i smaken.

Nu väntar en hektisk vecka, den sista i skolan för min del så nu är det dags att hoppa i säng, arrivederci!


Fantastisk onsdag

Vilken dag, alldeles alldeles underbart! Vaknade alldeles för sent imorse men hann både tvätta håret och göra premiär på mitt nya diadem som jag köpte igår i kombination med min knytblus i siden från Viktor & Rolf! Mot Östra Real och lämnade in mina läxor i tid på engelskan och sedan tittade vi på filmatiseringen av Jerzy Kosinskis ”Being There” med briljanta Peter Sellers i huvudrollen, slappt. Lunchrast och besök i Fältan innan vi hade en halv geografilektion och sedan slutade vi. Passade på att öva lite på dansen till på fredag med Lova och Arman innan jag och Empan begav oss ner emot stan för julklappsletande åt hennes pojkvän.                  

Efter mycket om och men så tog jag bussen mot Odenplan för att bättra på solbrännan ett tag i solariet och slog två flugor i en smäll och tog en powernap samtidigt. In emot city igen för byte av en julklapp, köp av ytterligare en present till mig (solglasögon från H&M den här gången, jag kan verkligen rekommendera er att ta en titt på pilotglasögonen i svart plast som kommer bli oumbärliga på chartern i sommar då man inte kommer gråta ögonen ur sig för att man sumpade dom redan första dagen) och några till julklappar inhandlade till nära och kära.                  

Mötte upp Jade för att bege oss mot Stora Nygatan och MUFs centralkansli för vårt möte med Tina Ghasemi. Väl på plats fick vi spendera en massa tid med en som vanligt sprudlande Tina som drog och slet och hjälpte oss med allt vi ville veta, samt erbjöd oss en massa andra ansvarsområden som att starta upp MUF på Södermalm (där det för tillfället saknas en styrelse) samt hålla i en kampanj den 14 december för hela MUF Stockholm, men vi får se hur det blir med den saken – som vanligt handlar allt om tid.
Men jag kan efter idag konstatera att politik är lite som kärlek, du hamnar mitt i det fast du inte planerat det någonstans och plötsligt är det något utomstående som slukar all din tid utan att du protesterar för du tycker att det är fantastiskt att vara mitt i alltihopa. Eller som entreprenörskap som Johan Staël von Holstein skulle ha uttryckt det.   


g4g3g1
Mina personliga favoriter från Gucci s/s collection 2007


Stressade hem
för att mötas av två ypperliga överraskningar. Två inbjudningar som låg i brevlådan och glänste, en till Guccis VIP-kväll i februari där spring/summer Collection 2007 presenteras samt en till C/O Stockholms VIP-kväll i mars, det ser inte ut att bli en helt fel vår med andra ord, mjau. Efter den trevliga överraskningen så väntade middag, plugg, telefonprat och sedan OC, arrivederci!

Tiden bara springer förbi

Tisdag och lång sovmorgon fick åtminstone mig att vakna med ett leende på läpparna. Hann med långfrukost och läsa en rejäl bit i American Psycho innan det var dags att bege mig mot skolan och två slappa lektioner.
Dansade med Arman (som förövrigt fyller 17 idag!) och Lova efter skoldagens slut för att hinna koreografera klart vårt nummer till idrottspresentationen på fredag i aulan och jag måste säga att det går riktigt bra. Dessvärre behöver vi nog knåpa ihop en dansanalys om någon ska förstå temat i vår dans, men brutalt tufft blir det!

Fick en julklappspeng imorse så det bar ut på stan efter att dansandet var klart. Träffade upp Mammi vid Svampen och sedan bar det av ut i butikerna. Nu är nästan alla julklappar inhandlade och jag hann även med att plocka upp lite saker till mig; en bordeaux-färgad topp, ett skotsrutigt diadem, två par strumpisar och en bok. Så nu har även jag lite julklappar att öppna här hemma!
Passade på att slå in alla julklappar hemma så som man ska, så nu har jag roat mig med lackstänger, presentpapper och julklappsrim ett bra tag medan jag mumsade på stuvor och lussebullar. Äntligen börjar även jag komma in i julstämningen trots the lack of snow utanför mitt fönster.

Kampanjmaterialet inför MSU Östra Reals vinterkampanj går framåt och imorgon ska jag knata upp på Centralkansliet och trycka affischer, broschyrer och hämta pins. Ungefär det enda vettiga som för tillfället finns i min vardag. I skolan händer egentligen ingenting men ändå känner jag mig stressad och jag är mest där för att sitta av tiden måste jag erkänna, jag har helt enkelt tappat sugen.
Nu ska jag ändå försöka ta tag i engelskaläxan för att känna att jag har gjort någonting vettigt innan det blir middag, arrivederci!


annie leibovitz
Trots att jag inte har någonting att fylla min dag med så rusar tiden förbi,
jag bara faller som Vodianova och Tom Ford i ingenting.

Foto: Annie Leibovitz

HELGEN

Fredagen startade ypperligt då vi efter en timmes koreograferande på dansen till idrottsprojektet hamnade i MOCCOs mjuka soffgrupp med en varm kanelbulle och en kopp thé. Efter några timmars sömnigt konverserande bestämde jag och Lova oss för att ta oss i kragen och ta en tripp till Solkungen för att försöka få bort vinterglåmigheten som börjar sätta in. Sagt och gjort hamnade vi i dubbelsolariumet och således missade vi geografilektionen. Stan och shopping väntade med Jade och tillsammans med Vici, Arman och Lova traskade vi i diverse butiker och jag hann börja köpa julklappar och även en 1:a december-present till mig själv från Urban Outfitters där det blev ett par undies, likadana som Nicole Richie sportade i Vanity Fair, om ni minns?

Mötte upp sötaste pojkvännen på centralen och sedan bar det hem för middag och mys och planer om att krascha i TV-soffan med en påse ostbågar hägrade i fjärran. Däremot kastade Empan omkull planerna genom att komma med erbjudandet om kvällsfika med henne och Erik på vårt älskade sunkfik Café 60 där du får en balja thé och svart arbetskraft för en billig peng. Mycket trevlig kväll måste jag säga!

Upp tidigt på lördagen även om det inte var lika ohyggligt tidigt som Chris var tvungen att gå upp för att hinna till sin MUF-utbildning i Enköping, själv fick jag sova lite längre i alla fall. Packa och äta frukost innan det bar ut till Morgana Hotell & Konferens för den största MUF Stockholm-utbildningen någonsin med ca. 200 deltagare. Med talare som Carl Grufman, Lars Rådén, Tina Ghasemi, Johan Staël von Holstein, Niklas Wykman etc. var det en mycket lärorik utbildning och det var länge sedan jag blev så inspirerad att ta tag i saker och ting som efter denna utbildning.
MUF-middag på kvällen och sedan mingel och party, har ni tur kommer det även en och annan bild att skratta åt.
Söndagen var det upp kl 8.00 för fler föreläsningar och workshops innan det bar av hem till kära Mälarhöjden igen vid 15-tiden. En något trött pojkvän kom förbi och förgyllde min söndagskväll efter den moderna dansen, mysigt.
Och idag, måndag firar jag och min älskling 2 månader tillsammans! Helt ofattbart men väldigt mysigt måste jag erkänna, arrivederci!