HELGEN

Jag har blivit en väldigt dålig bloggare på senaste tiden men jag skyller stenhårt på att gå på tvåan i gymnasiet är ett helvete och extra aktiviteter som MSU och Kühlers inte gör det lättare, så det var dagens lama ursäkt.

Fredagen var en mycket trevlig dag måste jag säga. Slapp skoldag med dansredovisning på idrotten där jag, Lova och Arman visade upp vårt moderna nummer med streetinfluenser, något som Tina definitivt inte förstod sig på. Suck, jag hatar när människor tror att dans är ihopsatta steg och inte en konstform. För att göra en lång historia kort så blev det praktiskt taget ett rött kort för våran grupp då vi valt att inte göra en jazzkoreografi där alla gör likadant, lika uttryckslöst.
Eftermiddagen spenderades med pappa på Nymans ur och Mulberry för att leta presenter till mammi och jag agerade smakråd. Både det ena och det andra hittades och jag håller stenhårt tummarna för en viss present, men med risk för att min älskade mamma skulle läsa det här så avstår jag från att berätta vad det är.
Pojkvännen kom till Stockholm och det blev hem till mig för en powernap innan det bar iväg ut på stan för min del för att fira min partner in crime som fylle 17 år. Vi kidnappade henne vid Åhléns och hamnade tillslut efter diverse äventyr på Ristorante Italiano där vi åt hummerpasta och panna cotta för hela slanten innan det blev drinkmys hemma hos Jade-darling.

em17
Söta flickor och en Klasson med ögonbindel på Nybrogatan


Lördagen innebar "Lilla Julafton" i det Swahnska hemmet så det blev en hel del julmat och myspys hemma hos mig. Morfar passade som vanligt på att skrämma livet ur obekanta gäster och den här gången råkade Chris ut för hans skämt, poor thing.
Dagen innehöll inga större äventyr mer än rökpauser och filmtittande men det var en av de bästa lördagarna på länge i alla fall <3

Långpromenad vid vattnet på söndagen innan Chris åkte hem och jag passade på att fixa saker inför måndagen och plugga lite. Sista moderna dansen på kvällskvisten och jag kommer sakna den dansformen nu när vi med största sannolikhet får något annat som tredje ämne i vår på Kühlers. Modern dans är som poesi, något som faller mig i smaken.

Nu väntar en hektisk vecka, den sista i skolan för min del så nu är det dags att hoppa i säng, arrivederci!


Kommentarer
Postat av: Jade

Så bra!

Postat av: chris

Hans "skämt":
"jaså det här är pojkvännen?..TA FRAM HAGGELBÖSSAN!"
"ska du stanna natten?...i samma rum?...jag kanske är gammelmodig men jag förväntar mig att det är tyst när jag tassar omkring på natten"

2006-12-10 @ 23:08:54
Postat av: Lina

Vet dina föräldrar om att du röker?!

2006-12-11 @ 01:59:24
Postat av: nas

Swahn är väl inget snyggt namn alls?!! Och shit vilka smala ben, det var lite snyggt.. adjö.

2006-12-11 @ 08:39:00
Postat av: Linnéa

haha, om det där som din pojkvän kommenterade är det din morfar sa tycker jag din morfar verkar vara en väldigt rolig man :)
tack för en trevlig och välskriven blogg, alltid lika kul att läsa :)

2006-12-11 @ 17:41:00
Postat av: Emil

När jag läser dessa enormt grova påhoppen undrar jag själv vad som hände.
Det är jättetragiskt att det blivit som det blivit, men som någon redan tog upp så var de så att medlemmarna som hade rätt att rösta satt på de 2 främsta raderna. Jag har varit med sedan dag ett på detta och kände igen alla medlemmar och de satt på just rad 1 och 2.
Jag inser dock misstaget att vi inte gjort allt tydligare.
Men att som svar när jag ber folk att lämna salen så de inte kan inverka på valet får ord som "jävla kommunist junta", "diktatur" osv osv, ställer jag mig frågandes om de nu ens vet vad de själva säger eller om de nu är så pass vilsna att de inte förstår innebörden av vad de ord de själva säger låter jag lämna osagt.
Men i fortsättning, kritiserar inte med så stora ord som ni själva inte alltid förstår.
Ha de nu trevligt så hoppas jag på någon form utav saklig debatt i framtiden.
Om ni har några frågor ta gärna kontakt i skolan så stannar jag mer än gräna upp och växlar ett par ord.

MVH Emil, ordförande för röd vind

2006-12-11 @ 20:50:24
Postat av: Emil

När jag läser dessa enormt grova påhoppen undrar jag själv vad som hände. Det är jättetragiskt att det blivit som det blivit, men som någon redan tog upp så var de så att medlemmarna som hade rätt att rösta satt på de 2 främsta raderna. Jag har varit med sedan dag ett på detta och kände igen alla medlemmar och de satt på just rad 1 och 2. Jag inser dock misstaget att vi inte gjort allt tydligare.
Men att som svar när jag ber folk att lämna salen så de inte kan inverka på valet får ord som "jävla kommunist junta", "diktatur" osv osv, ställer jag mig frågandes om de nu ens vet vad de själva säger eller om de nu är så pass vilsna att de inte förstår innebörden av vad de ord de själva säger låter jag lämna osagt.
Men i fortsättning, kritiserar inte med så stora ord som ni själva inte alltid förstår. Ha de nu trevligt så hoppas jag på någon form utav saklig debatt i framtiden. Om ni har några frågor ta gärna kontakt i skolan så stannar jag mer än gräna upp och växlar ett par ord.

MVH Emil, ordförande för Röd vind

2006-12-11 @ 21:58:32
Postat av: Mr. Miller

låter trevligt.. en fråga bara.
om din mor nu riskerar att läsa din blogg, är det smart att nämna saker som "drinkmys hos jade" och liknande?
just a thought...

2006-12-11 @ 23:26:21
Postat av: Mr. Miller

låter trevligt.. en fråga bara.
om din mor nu riskerar att läsa din blogg, är det smart att nämna saker som "drinkmys hos jade" och liknande?
just a thought...

2006-12-11 @ 23:41:50
Postat av: Jonas

Pojkvän, haha
Powernap, haha
MSU, Hahaha

Kul med "bloggfolk" som har humor.

2006-12-12 @ 08:30:36
Postat av: gustav

Herr ordförande, "enormt grova påhoppen"?
Som jag förstod det var det tidigare skyltat för ett öppet årsmöte, vilket i sådana fall gör de "enormt grova påhoppen" till fullt berättigad kritik.
Lustigt det där med överdrifter, särskilt när de kommer från Sveriges vänster.

2006-12-12 @ 17:53:29
Postat av: Ordförande för Röd vind

Öppet möte betyder inte att de inte kan vara en sluten omröstning.
Enormt grova påhopp, "kommunist junta" "diktatur", hmmm grovt, skulle man kunna.
"Lustigt det där med överdrifter, särskilt när de kommer från Sveriges vänster"
Nja de är inte vänstern som påstår att de finns 1,5 miljoner arbetslösa i landet, en överdrift hmmm, skulle man kunna säga
MVH Emil, ordförande för Röd vind

2006-12-13 @ 21:59:32
Postat av: Ordförande för Röd vind

P.S ber om ursäkt för min dåliga stavning

2006-12-13 @ 22:00:32
Postat av: Gustav

Ursäkten accepterad.
Om Du söker en politisk debatt är jag garanterat rätt person att diskutera med.
Nu till sakfrågan; jag tror att Du och jag, har olika uppfattningar om händelseförloppet. Ett öppet möte, är som namnet säger, öppet. En sluten omröstning är som namnet säger, sluten. Det gäller att skilja på dessa. Min uppfattning av det hela är att informationen om den slutna omröstningen inte gick ut, därav "de enormt grova påhoppen" som du kallade dem. Dock kan den slutna omröstningen diskuteras: Om omröstningen är sluten innebär det oftast att de endast är medlemmar i den berörda föreningen som har rösträtt. Det behöver Inte betyda att observatörer och åskådare behöver lämna salen där den slutna omröstningen sker.
Till sist,
Sveriges öppna arbetslöshet den 27/4 2005: 275.000
Antal personer som Inte regelbundet betalar skatt på sin inkomst, därigenom inte har en fast inkomst -fast jobb, och måste få kompensation genom detta från staten: 1.300.000

http://di.se/Nyheter/?O=Index&page=%2fAvdelningar%2fTelegramShow.aspx%3fnopopup%3d1%26dreTN%3d243040

www.scb.se

2006-12-14 @ 14:53:19
Postat av: Ordförande för Röd vind

Som du kanske såg utav de jag skrev den 2006-dec-11 21:58:32, ber jag också om ursäkt för detta, jag vet inte om man kan kalla, en uppmanelse till icke-medlemmar att gå för en "kommunistjunta" och en "diktatur" och jag anser att de är stora skillnader mellan dessa. Jag förnekar inte att fel uppstod, det erkänner jag, men jag tycker att påhoppen va i de grövre lagen.

Som svar på arbetslöshetsfrågan:
"Däremot levererar partiet (moderaterna) via sin hemsida ett sällsynt populistiskt och totalt missvisande besked: ?Den verkliga arbetslösheten är 21,1 procent!? Genom att räkna alla som inte arbetar eller studerar, till exempel sjukskrivna och förtidspensionärer, som arbetslösa kommer moderaterna upp till den siffran och har därmed än en gång visat hur man kan ljuga med statistik."

(En ungefärlig uträkning 0.211 * 9 000 000= 1 899 000)
Detta är vad moderaterna ansåg november 2005
Att Sverige hade ca 1 900 000 människor arbetslösa anser jag är en lite överdrivt eller vad säger du Gustav?

Men självklart kan man ju sitta och diskutera vem man ska räkna som arbetslös.

http://www.dagensarbete.se/home/da/home.nsf/unid/91E1397524B7BEADC12570AC00473823?OpenDocument
http://moderat.se/(S(mi5uv345bfjmokfyy5owrh45))/Artikel.aspx?webbid=1&menyid=1&artikelid=14725

MVH Emil

2006-12-14 @ 20:26:06
Postat av: Gustav

Förnekar Du, eller förnekar Du Inte att fel uppstod? Lite svårt att hänga med i ditt resonemang.
Arbetslöheten som sagt, kan diskuteras. Jag hävdar att 1.300.000 arbetslösa Inte är en överdrift, Du hävdar motsattsen. Siffran 1.900.000 har jag aldrig hört tidigare, dock finns risken att den Kan ha använts i valrörelsen - något som i sådana fall är felaktigt, enligt mig.
Som Du förhoppningsvis såg, så är Moderaternas, och således Alliansens definition av en arbetslös följande: En person som inte jobbar, eller jobbar mindre än vad personen ifråga vill göra.

Kontenta konsensus: Arbetslös = Inget arbete/Arbetet utfyller inte de behov det bör göra, ersättningsmässigt.

Och när vi ändå är inne på det här med att bifoga källor.
http://buzz.bazooka.se/pics/?file=lidl.jpg

/gustav

2006-12-15 @ 00:32:49
Postat av: Ordförande för Röd vind

Jag säger att vi gjorde fel när vi inte meddelade om att vi kommer ha en sluten röstning där åskådare inte får sitta med, men detta kan man göra om de ligger i förenings intresse.

Att säga att de finns 1 300 000 människor (enligt dig enligt moderaterna 1 777 000) i arbetslöshet är ju en grovt missvisande bild. Enligt den tesen skulle vi ha bland den värsta arbetslöshet i hela världen och stämmer ju inte.
Man kan ju fråga sig varför det bara är alliansen som använder sig utav denhär matematiken.
Om man istället följer lite mer seriösa institut som t.ex. SCB är arbetslösheten på 5,5 % (kan ha fel var ett tag sedan jag kollade in SCB:s siffror)
Enligt tesen om arbetslöshet:
"Arbetslös = Inget arbete/Arbetet utfyller inte de behov det bör göra, ersättningsmässigt."
Då skulle man ju kunna räkna in pensionärer som inte jobbar, värnpliktiga som tjänar 75 kr om dagen, studenter, sjukskrivna osv
Detta är ju fel och en löjlig bild utav arbetslösheten i Sverige.
Man skall räkna antal förvärvsarbetar som är sysselsatta med arbete och inte utbildning, lumpen osv.
Men visst håller jag med om att de människor som har ett jobb men vars ersättning inte är tillräcklig skall förbättras, men detta görs inte via försämrad a-kassa och låglöneträsk, utan via den offentliga sektorns utbyggnad.

Intressant bild, vet dock inte hur pass rolig den igentligen är men men din humor är din.

MVH Emil

2006-12-16 @ 16:31:56
Postat av: Bells

Emil & Gustav: jättetrevligt med en hetsig debatt i bloggen men detta är en blogg som är skriven som mig som privatperson och därför hänvisar jag fortsatta diskussioner till http://msu.blogg.se eller [email protected], tack.

2006-12-18 @ 18:19:07
URL: http://bells.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback