recap

Jag har varit borta ett tag, helt enkelt tagit en paus från allt. Men jag tänkte bara snabbt uppdatera er kring vad jag pysslat med innan jag sätter mig på tåget mot Stockholm och möte på L'Angolo med fellow journalistslynor inför intervjun med Schulman imorgon. Jag har helt enkelt befunnit mig i Uppsala där jag har firat en födelsedag, bakat kakor i mängder inför Halloween-festen, plockat höstkantareller i djupaste urskogen samt tryckt i mig i snitt 15 isglassar per dygn. En salig blandning av aktiviteter med andra ord. Och det har varit mycket trevligt. Förhoppningsvis kladdar jag ner ytterligare ett inlägg imorgon, so long!

torsdag

Efter att ha segat sig igenom hela morgonen var det ganska skönt att vakna av en kalldusch i skolan. Vi diskuterade nämligen det nya "larmet" som Metro gick ut med: Facebook äger rättigheterna till våra bilder. Oops, kan man tänka. Men helt ärligt, har vi inte vetat det hela tiden? Jag vet sannerligen att det jag skriver här idag i min blogg kan ligga på en framtida arbetsgivares bord som kanske inte alls sympatiserar med mina tonårsskriverier. Så är det bara. Internet är lurigt och kontrakt är desto lurigare.

Idag har jag pluggat etik och moral och bakat muffins, nu väntar bara packandet inför lovet som startar i Uppsala. Det ska bli så fruktansvärt skönt att bara ta det lugnt för just nu är jag så trött att jag nästan ser i kors, och det är inte nådigt. Annars är jag lite avundsjuk på alla som ska ut och svira i världen, så som Lova som ska göra Rom. Ha en bra eftermiddag!

onsdag

Mitt i veckan men inget partaj för min del inte. Idag har jag både haft prov och redovisning i skolan samt faktiskt ansträngt mig på idrotten så jag släpade mig upp på löpbandet för att svettas en stund. Under kvällen försökte jag bli kvitt min telefonskräck genom att ringa runt till MUF Söderorts medlemmar när vi intresserade samlades på moderaternas högkvarter. Största chocken blev diverse gamla namn jag känner igen samt att det faktiskt gick att ringa tillbaka till numret som vi ringde ifrån. Vad hände med växeln? Vad gör egentligen receptionisten? Och brukar Reinfeldt och Bildt busringa Sahlin därifrån under vinstänkta nätter? Många frågor väcktes men alldeles för få fick ett svar då jag jäktade hem för att dricka thé framför Heroes på tv.
Imorgon väntar en härlig läsning av Alex Schulmans alla gamla blogginlägg för att förbereda mig inför intervjun samt redovisning i mediekunskapen. Men snart gott folk är det lov!

För er som inte läste Niklas Wykman på DN Debatt imorse så kan ni göra det
här!

cause me pain, hedi slimane

image498
Fascinerande i Hedi Slimanes
bilddagbok.


tisdag

Som vanligt blev det en obligatorisk runda på stan efter den måttliga historielektionen och idag var jag ackompanierad av Sarah. Letade efter byxor på Zara men föll som en fura för alla killer-shoes som jag gärna skulle se hemma i min hylla. Då plånboken skramlar tomt för tillfället så styrde vi istället stegen mot Akademibokhandeln där Sarah som just klarat av halkbanan fick guida mig i valet av körkortsböcker. Great! Det hela firades med övningskörning när jag kom hem med pappi och avslutades med take-away. Nu väntar historieplugg inför provet, kladdande av en novell och sedan Ugly Betty och House ikväll. Dagens soundtrack är Kent - Tillbaka till samtiden.

sju dödssynder (sanningar) om mig

Jag tror att jag har någonting otalt med min favoritasiat för nu har Josefine bett mig blotta mina sanningsenliga sidor och lista sju sanningar kring mig och mitt liv, so here we go:

1. Jag är extremt blyg, men lyckas oftast dölja det ganska bra genom att låta munnen gå i 120.
2. Jag hatar svek mest av allt och är därför benhård: människor får bara en chans.
3. På senare tid har jag blivit läskigt beroende av att spela Tetris på mobiltelefonen.
4. Skulle jag inte träna skulle jag antagligen vara lik en knubbsäl. För er som kände mig i fyran, ni vet vad jag menar. Annars äter jag allt som faller mig in - men nyckeln är att dansa regelbundet.
5. Jag har någon slags sjuklig fobi för att bli illamående.
6. Jag är tokbesatt av Thåström - han är min gud.
7. Jag blir lätt beroende av saker, men har inget problem med att bryta mina vanor.

Här ska ingen tvingas till att blotta sig offentligt, men ni som känner er manade får gärna fylla i sju sanningar om er själva.

det märks att det är måndag...

...när man vaknar stressad och sedan skyndar allting på. Usch, jag har ett berg av saker att göra och tar på mig onödiga uppgifter hela tiden, suck. Men det är bara att bita i det sura äpplet för snart är det höstlov och så ska jag hoppa i lövhögar och baka muffins för hela slanten!

en snabbrapport av helgen

Det finns mycket att säga, och kanske mycket att censurera men jag har i alla fall spenderat helgen i Linköping (pappas födelsestad) i förmån för MSU:s höstkonferens. Mycket politik med andra ord.
Jag har lyssnat på radikala förslag kring skolpolitik med Martin Paulette, diskuterat hurvidare vi behöver en stat tillsammans med André Assarsson, vi har drillats i retorik av Kenneth Vasquez och fått nya perspektiv på frihandel som Malin Petré lade fram. Det har även skvallrats med Lars Rådén och Niklas Wykman - även om vad som sades är hemligt. Och kanske köpts en drink i baren för mycket. Bara för att nämna litegrann. Jag trivdes bra i Linköping trots smärre incidenter som involverade jämtlänningar och nu är alla mina fördomar bekräftade, tyvärr. Sedan har andra personer från andra delar av Sverige visat sig krossa alla förutfattade meningar - så som att skåningar faktiskt är ett redigt folk. På det stora hela hade jag väldigt kul, men som vanligt är det skönt att komma hem!


fredag

Mmm.. det är helg och skulle jag inte upp så förbaskat tidigt imorgon för att åka till Linköping och höstkonferensen skulle jag svida om i paljettklänning och högklackat för en runda på stan. Istället blir det hemmamys och southern meal som Chris ska laga till - inte fy skam det heller. Och förresten, jag och Empan ska intervju Alex Schulman!

en kväll som heter duga, även morgonen efter

Onsdag equals utgång och mycket riktigt mötte jag upp Johan och Empan kring halv tio snåret för att se slutet av landskampen och dricka lite öl. Innan dess hann jag stå några sekunder själv utanför Åhléns och hann både bli mentalt antastad av ett grabbgäng och inspanad av en fyrtioåring - men som man brukar säga: det skadar ju inte att försöka.
Efter mycket om och med anslöt Jonte och i samlat trupp begav vi oss mot Laroy där det som vanligt var en massa nära och kära, bekanta och annat löst folk man känner. Det blev mycket drinkar, dans och mingel. En hel del skvaller kring ettan på gymnasiet också då det var fler än en person som fick minnena att strömma tillbaka. Kvällens stora plus måste varit pratstunden med Alex Schulman och Petter där vi även säkrade mittuppslaget till nästkommande nummer av Östra. Och äntligen har jag fått klarhet i varför Schulman la ner sin blogg, spännande.
Jag tror även att Johan hamnade i sjunde himlen ett tag då han lyckades mota bort de allra flesta fjortisar som omsvärmade Petter och fick en chans till lite idoldyrkan och freestyle-battle.
Mycket mycket lyckad kväll och resultatet finns självklart dokumenterat på Facebook men jag bjuder på några av de sunkigare bilderna här i bloggen.



    



Idag var det mindre roligt - men man mår som man förtjänar så att säga. När jag kände mig som mest sunkig i min Snobben-pyjamas framför Heroes på TV:n så kom pojkvännen och överraskade mig med blommor. Inte illa alls. Resterande timmar av dagen har jag mest slappat i soffan och kvällen kommer nog gå i samma stil. Hur som haver, att rumla runt på stan på en onsdag får verkligen veckan att gå så mycket fortare!


onsdag

 

Kofta: H&M
Topp: Zara samt svart från H&M
Lackleggings
Silverhjärta
Ring
Stickad sjal

Kärt barn har många namn och kär dag har desto fler. Idag är det onsdag som är synonymt med utgång för de allra flesta. Då jag är ledig imorgon så blir det utgång hela natten lång för min del tillsammans med andra lyckligt lottade Östra Realare. Har ingenting speciellt på hjärtat idag känner jag. förutom att jag hade en trevlig fika med Josefine, så jag bjuder på en dagens och sedan ska jag svida om till något annat inför kvällen. So long, ses där ute!


tisdag

  

Skinnkjol: Gina Tricot
Vitt baslinne: Filippa K
Tröja: American Apparel
Strumpisar
Ankelboots
Skepparkavaj
Pashminasjal
Pärlörhängen
Nitarmband

Ojojoj, så kom det upp en dagens också. Kanske för att jag kände mig lite extra snygg idag och på lite extra bra humör eftersom jag inte hade någon värst lång lektion utan fick springa omkring på stan istället. Inhandlade en ny basker då jag efter ett smärre missöde i helgen har bränt ett stort hål i den gamla.
Nu vankas höstprommis med Vici runt Mälarhöjden och sedan blir det nog thé i mängder, Dawson's Creek och House på TV. Inte alls illa det.
Och så dagens shout out till MUF som enligt utsago har skickat brev till 50 företag i USA och berättat om vårt nya företagsklimat i Sverige samt delat ut en liten inbjudan att komma hit. Så håll tummarna nu!


men?

och varför är inte jag på Mocco just nu med en bamsekanelbulle och spanar på Fredrik Ljungberg?

måndag

Inte alls tokigt med måndag idag faktiskt. Riktigt bra dag. Däremot har det funnits mycket tankar och funderingar i huvudet som the amount of skolarbete har löst ut. Det är vanligt med stressrelaterade i sjukdomar idag, så mycket vet alla. Men att en nära vän till mig överdoserar på antidepressiva och blir intagen eller att en ytlig bekant har fått en hjärtattack är chockerande. Det är människor i min omgivning. Och det är inte normalt att vara kring 18 år och må så dåligt. Det är dags att göra någonting åt det. Såhär nära loven blir det extra stressigt. Varje lärare anser att deras ämne är det viktigaste och laddar på oss arbete efter arbete - en ohållbar situation.

Till lite mer lättsamma ämnen så en shout out till
Michaela som har börjat videoblogga. Hur mysigt är inte det? Lätt för oss läsare när vi är trötta i ögonen och mest vill sova men måste ändå få vår dagliga dos av andra personers privatliv samt en kul grej. Det är alltid roligt att se mer av personen bakom bloggen. Hade jag inte varit så enormt lat och en smula självkritisk hade jag genast börjat med samma sak!

Suck och stön, mycket att göra men det jag mest av allt ser fram emot nu är onsdagen som förhoppningsvis erbjuder lite utgång samt helgen med MUF:s höstkonferens i pittoreska Linköping!


image488
När livet känns tungt piggar det alltid upp med lite bilder och Lily Cole är en av mina favoriter.
Bild: Style.com

söndag

Sitter och lyssnar på Bittersweet Symphony med the Verve, vilket känns ganska passande dagen till ära. Jag mår som jag förtjänar med andra ord. Det känns ungefär som om någon har kört över mig med en ångvält samt att jag har blivit en inrökt böckling. Men jag hade fruktansvärt kul igårkväll så konsekvenserna får jag ta! Att dansa galet till Spice Girls, Backstreet Boys och Five är inte helt tokigt. Däremot är jag överlycklig över att jag slipper bära brun läppenna om vardagarna.


image487
Ungefär såhär sliten känner jag mig idag, dock ser jag inte lika trashigt glamourös ut som Cory Kennedy
Foto: Cobrasnake


Sitter och tampas med en novelluppgift till litterära gestaltningen och jag tycker själv att min idé är bäst och att allt flyter på. Däremot hatar jag själva novellen i sig. Usch, jag hatar att omarbeta saker och ting. Jag är blind för mina egna fel.

Hur som helst, ytterligaren en toppen helg. Hoppas ni också har haft det bra i höstrusket!

lördag - upp till kamp!

Började fredagsmorgonen med ett mycket intressant möte med MSU ÖstraMocco. Över jättekanelbullar (de allra bästa i stan?) och thé diskuterade kring diverse uttalanden och kampanjer som kommer äga rum under året. Superstor plus för den nya styrelsen även om vi saknade Felicia på mötet, alla är som små ljushuvuden och taggade till tusen. Sådant är så himla roligt!

Fortsatte dagen med att skriva under kontrakt till studentskivan. Kände att jag nästan behövt ha med en jurist då det var så invecklat skrivet. Jag hoppas däremot att Empan greppade mer eftersom det var hon som tog på sig ansvaret så huvudarrangör. Sedan bar det av till fredagsfika på L'Angolo, något vi inte gjort på länge. Att bara slappa vid "vårt" bord med hallonpaj och chailatte i timtal det är lyx det.

Dagens moln för solen var definitivt det ostablia vädret. När vi stod i Kungsträdgården och spände öronen för att försöka höra vad Anton Abele hade att säga så öppnades himlen och det haglade som aldrig förr. Men Gud kanske också måste få sörja? Hur som helst så tummen upp för manifestationen och tummen ner för att Stockholms stad snålat på ljudsystemet så att vi med många andra missade utlysandet av den tysta minuten och först hakade på de allra sista sekunderna.
Kvällen fortlöpte i alla fall med vin och potatio skins på Hard Rock med familjen även om sushi var det jag yrkade för. Sedan blev det Illusionisten med Chris i TV-soffan.

Lördagen bjöd på första endagsutbildningen för hösten med MUFStockholm och temat för dagen var yttrandefrihet. Dock deltog jag bara under den allra första talaren där Per Gudmundson, ledarskribent på SvD diskuterade yttrandefrihet och islam. Det bjöds på hotet från omvärlden (?), Tyskland, rondellhundar och revolutioner. Fantastiskt! Och en intressant parentes kring att '68-vänster förutom att blint hylla Marx och Stalin faktiskt hade vettiga aktioner för sig då de publicerade en tidskrift vid namn Puss. Det fascinerande i frågan är att tidskriften efter varje nummer räckte till åtal då vi för ca. 40 år sedan hade lagar kring skändning av den svenska fanan (du fick inte visa bilder på en brinnande flagga) eller publicera bilder på könsorgan eller annan omotiverad nakenhet. Tummen upp för kampen för yttrandefrihet med andra ord!
Vi får se om kvällen bjuder på någon omotiverad nakenhet för hos Sofia kan allt hända. Det är 18årsfest med temat 90tal så det blir Spice Girls och Backstreet Boys för hela slanten!

inte mycket ledighet

Nej verkligen inte, har pluggat hela dagen. Fick ett sms av kära Klasson som sa att hon mår dåligt över hur produktiv jag är. Sanningen är att det är jag verkligen inte, jag har en tendens att plugga väldigt långsamt och ofokuserat tyvärr. Och nu har jag ont i huvudet till råga på allt.
Längtar till imorgon för då är det fredag. MSU Östra Real möte på morgonen på mocco för att sedan ha en lektion - sedan har helgen officiellt börjat och pojkvännen kommer hit. På lördag är det MUF endagsutbildning om yttrandefrihet och sedan har Soffi 18årsparty på kvällen. Yes yes yes, det ser mycket bra ut!

torsdagmorgon

Mmm.. idag är jag ledig! Och tur va väl det för enligt lillebror är det superkallt ute. Men jag ska dock inte göra roliga saker idag som att flanera på stan utan istället blir det plugg plugg plugg...


läsvärt

Dagens tips är att läsa Viktor Barth-Krons krönika på sidan 4 i Expressen. Mycket intressant analys av varför det är den övre medelklassen som slåss och hur man skaffar sig kickar i det moderna samhället.

onsdag

Igår fick jag ett smärre psykbryt över allt skolarbete men idag skiner solen igen på den mentala himmelen och inte ett moln går att se. Orsaken är att jag kom till skolan i tid till första lektionen, upptäckte att dagens enda lektion var idrott flera timmar senare men stannade ändå kvar och började ta tag i berget av arbeten. Idén till medieproduktionen finns nu nedpräntad, jag har förberett filosofiredovisningen och jag deltog tappert under fotbollen trots att jag är livrädd för allt flygande och Seth lyckades träffa mig med bollen det första han gjorde.
Sedan fick Katarina litterära gestaltningen min dag att lysa ännu klarare då hon med ett litet pep-talk fick mig inspirerad till att fullfölja novelluppgiften och inte bara gå och dö under mitt duntäcke. Så nu har jag filat med min novell hela eftermiddagen. Till råga på allt är jag ledig imorgon har ännu mer tid att läsa historia och redigera religionskunskap. Så ibland är livet lättare att leva än annars!


vad finns egentligen bakom pannbenet?

Det självklara svaret är givetvis hjärnan - men ibland kan man tvivla. Jag har hållit mig från att blogga om att Riccardo Campogiani har avlidit till följd av fredagens händelse. Mina skäl är goda för jag tycker att det brukar kännas smaklöst att läsa om folks sorg i diverse bloggar, en massa RIP och liknande kursiverade texter då de allra flesta inte var mer en ytligt bekant med pojken. Men efter dagens alla diskussioner kan jag inte hålla mig.

Någon som förundrar mig och har fått tankeverksamheten att snurra är media och alla vuxna personers reaktion över händelsen. Finns det gatuvåld? Frågan har ställts många gånger och jag blir lika chockad varje gång. Svaret är så självklart. Jag har rört mig mycket runt om i Stockholm och (nästan) varje gång jag har besökt en hemmafest har det någon gång under kvällen brutit ut ett bråk/slagsmål/dispyt. Jag har sett det, och många som jag känner har hamnat mitt i allting, främst killar. Om man öppnar en dagstidning är det vanligt att läsa allt från en notis till ett dubbeluppslag kring ungdomsvåld. Jag är uppvuxen i en på ytan lugn villaförort men där det förekommer gatuvåld titt som tätt. Det är antagligen bara tur att ingen jag känner har drabbats svårt. Men jag kan inte förstå varför alla vuxna blir så chockade. Det är en mycket tragisk händelse som har inträffat men misstänkte ingen att det skulle ske för eller senare? Efter dödsmisshandeln på Kungsgatan sa man att det aldrig skulle få inträffa igen, men det gjorde det. Har ingen förutspått samhällsutvecklingen? Har ingen sett att det skulle komma att hända igen?

Det diskuteras mycket i skolan kring det här och krisgrupper finns på de allra flesta gymnasieskolor men mest pratas det bland eleverna. Ingen förstår de vuxnas chock, och ingen förstår gärningsmännens handlande. Det handlar om barn som slår ihjäl ett annat barn. Var någonstans gick det egentligen snett?
På fredag är det manifestation på Sergels torg som de allra flesta verkar veta. Själv ska jag försöka se till att möta upp MUF vid riksdagsbron för att delta. För att visa att det inte är okej med gatuvåld. För att visa att det krävs en förändring.


som en struts

Jag önskar innerligt att jag var som alla andra som när det blev för jobbigt, och alldeles för mycket arbeten i skolan kunde sticka huvudet i sanden som en struts. Tyvärr har jag inte begåvats med den förmågan utan har en stor klump i magen såhär innan höstlovet för vi har så mycket att göra. Nu ska jag trösta mig med House och belgiska mandelkakor.


tisdag

Jag har blivit något otroligt lättskrämd, och det stör min skönhetssömn. Att drömma om the Terby (läs Lunar Park av Bret Easton Ellis) och sedan vakna kallsvettig är ingen höjdare. Heroes ger mig också mardrömmar, precis som Desperate Housewives. Otroligt töntigt men sant.

Jag tycker väldigt mycket om tisdagar - korta skoldagar vilket ger mig mycket tid att plugga på samt jag hinner gå en runda på stan utan att få magknip för att jag har så mycket annat mer vettigt som jag borde göra. Så dagens tur på stan resulterade i ett lackat nitarmband från Accessorize, ytterligare ett nitarmband från Punkt Shop samt en ring med en gigantisk lila sten från Lindex. Ganska hypat och förutsägbart men lika förbannat fint för det!

image486

Nu ska jag övningsköra och sedan svettas lite mer över att jag har ca. 11 000 tecken för mycket i mitt religionsarbete. So long!

måndag

Vad en bra helg kan göra för ens humör! Jag var tvungen att gå upp supertidigt imorse men har ändå strålat hela dagen. Tröttheten finns där, men maskeras av ett brett leende som blev ännu bredare då jag träffade Josefine Thelins för lunch. Jag tycker om att träffa vänner så, för under lunchen är man sällan stressad. Äta bör man annars dör man, som man brukar säga.

Sedan blev det en sväng till den Zen buddhistiska centrat på Östgötagatan med religionskunskapen också där jag tog en powernap under meditationen. Jag menar självfallet inte att inte visa respekt för religion - men är man konstant speedad under dagarna är det svårt att inte vara nära att falla i sömn där man slappnar av.

Ikväll blir det Kühlers igen, ska bli skönt att röra på sig lite.

och det sprakar av kreativitet

eller ja, det borde när alla journalister jobbar med dagens deadline i datasalen men icke. Att sitta och fixa med bilder till mingelreportaget framkallar inte mycket kreativaångor utan snarare är lusten stor att åka hem och sova. Istället ska jag bege mig mot Vasastan och luncha med min favoritasiat, Josefine!

söndagstankar

Såhär efter två inspelade avsnitt av Heroes är man alldeles mysig i huvudet och en aning trött. Snart är det dags att hoppa i sängen för min del för den här veckan måste jag ta tag i livet lite mer. Dum och ansvarslös som jag är så "försov" jag mig från årsmötet av MSU Östra Real i torsdags. Jag vet, jag är hemsk - men jag är omvald som vice ordförande i alla fall. I veckan händer en massa saker och det kan nog bli ett späckat schema. Men just imorgon är det bara litterär gestaltning, lunch med Josefine och studiebesök på ett buddhistiskt center som gäller. Enjoy!

långhelg i romantikens tecken

Kärt återseende blir det ikväll i bloggen då jag inte har suttit framför datorn sedan i onsdags. Det var då dags att fira Sarah (igen) med middag på Italiano med pinglorna, lite väl mycket vin och mycket skratt. Sedan pallrade vi oss tappert vidare till Laroy - något som såhär i efterhand var sjukt ovärt.

Torsdagen å andra sidan var en toppendag! Jag vakande upp lagom trött och småseg för att pallra mig iväg till skolan. Tog tåget till Uppsala efter en lektion då total anarki rådde kring klassresan. Åkte hem och pussade på pojkvännen då vi firade 1 år tillsammans. Tiden går väldigt fort när man har roligt, som man brukar säga. Sedan kring halv sex blev jag ivägsliten från Dawson's Creek på TV (nostalgitripp) för att gå iväg mot Konsum. Det jag inte då anade var att jag skulle bli kidnappad av en bil med Viktor som chaufför, för en middag som innehöll alla romantiska ting: rosor, tända ljus, jazz och att splitta en efterrätt. Men det blev jag, och Chris överraskade mig totalt. Förövrigt var det mycket mycket mysig och jag kan skratta mig lycklig jag som har en sådan perfekt grabb!

På fredagen tog vi vårt pick och pack efter en sovmorgon och begav oss mot tågstationen. Destination: Djurås. Vi kom fram lagom vilse i höstmörkret och
precis som förra året liftade vi till stugan. För att göra den långa helgen kort var den av det lugnare slaget än då vi var där för ett år sedan. Det blev marshmallows framför brasan, filmtittande, cykeltur i höstsolskenet, god mat, mycket vin och en del sällskapsspel. Med  andra ord alldeles underbart. Och nu när jag har pratat om min romantiska långhelg såhär länge så spyr antagligen Klasson över tangentbordet så jag passar på att säga hejdå!


lill-lördag

Suck vilken skoldag. Då jag är en latmask eller snarare att jag inte vill riskera att få ett psykbryt in public så avstod jag från idrotten då det gällde att jogga Djurgården runt och har helt enkelt mest vandrat omkring i skolan hela dagen. En liten avstickare till Mocco också där jag drack en chailatte i min ensamhet och filade på ett novellprojekt.

Idag är det lill-lördag och även om Heroes i TV-soffan lockar så ska jag ta och pallra mig iväg för att fortsätta att fira Sarahs 18årsdag(vecka). Det blir utgång för hela slanten. Synd att det infaller så olägligt bara för imorgon beger jag mig till Uppsala för att fira 1årsdag med pojkvännen och sedan åker vi till Djurås på fredag och jag hade gärna haft lite extra energi. So long!


en mör tisdag och landssorg

När jag fick höra att Alex Schulman skulle sluta blogga blev jag nästan ledsen. Uppenbarligen kommer hela svenska folket sakna hans nätmobbing, hur sjukt det än låter. Jag läste som vanligt DN plus tre gratistidningar och alla tog upp Schulmans beslut. DN hade även en expertkommentar kring det hela. Jag chockerades en smula då jag visserligen läser hans blogg, om även något sporadiskt då det där med smutskastning och mobbing inte har riktigt fallit mig i smaken. Visst, jag finner skvaller intressant, men jag tycker ibland att det kan gå på tok för långt. Men jag antar att det är helt okej att säga att det är landssorg genererat av denna bloggmoguls avhopp och kunde man ta tre tysta minuter på nätet så skulle även det inträffa.

Jag är en aning mör idag. Efter dansen svidade jag om till klackar och satte mig på tunnelbanan för att möta upp flickorna. Tydligen var Clarion ett avslutat kapitel och under värmelamporna på 54 satt de och sippade vin (eller i Sarahs fall hinkade). Det var trevligt att ta en öl, röka ett par cigaretter och prata lite innan jag sent om sido åkte hem till sängen. Idag är jag mör av flera anledningar: dansen har tagit kål på mina obefintliga bröst/arm-muskler och jag känner att jag fick alldeles för lite sömn. Däremot har jag inte mulvadsögon som Sarah, och tur var väl det.

Tusen miljoner saker har jag på min att-göra-lista och nu är det dags att sätta igång med allt, ciao!

en liten lista

Har du pojkvän/flickvän? Väldigt mycket pojkvän!
Är du kär? Ja
Hur tidigt stiger du upp? Ca. 2 timmar innan skolan startar. Alldeles för tidigt med andra ord.
Vem/vilka vet mest om dig? Förut hade jag alltid ett självklart svar på den frågan - men jag antar mina vänner och Chris.
Gillar du att slåss? Ja, och jag ger aldrig upp.
Vad ska du göra ikväll? plugga, packa, fixa med småsaker och titta på House.
När var du senast full? var ute igår, men jag antar att för ett par helger sedan kanske.
Har du utländska föräldrar? nej.
Var har du ont? träningsvärk i armarna.
Är du bra på att måla? det skulle jag inte vilja säga.
Vem kramade du senast? Empan tror jag.
Vad längtar du till? Djurås i helgen.
Favoritalkohol? någonting med champagne. Kir Royal eller Bellini.
Vad heter dina husdjur? hade en gång en hamster vid namnet Snövit.
Har du körkort? övningskör sporadiskt.
Favoritgodis? sura nappar och lakrits.
Morgon- eller nattmänniska? nattmänniska.
Sparare eller slösare? slösare, däremot planerar jag väldigt väl ekonomiskt och har alltid pengar kvar.
Har du några homosexuella vänner? Ja.
Bio eller promenad? Bio och sedan promenad så man får snacka av sig.

Är du kittlig? litegrann.
Rädd för insekter? Ja, särskilt alla insekter som kommer flygande på sommaren.
Anser du att du är stark? relativt.


måndag: sarah 18

Idag fyller min pingla Sarah 18 år vilket ska firas - hela veckan. Men det mjukstartar ikväll med drinkar och stilettklackar på Clarion Hotel. Kir Royal för hela slanten med andra ord! För att helt bryta trenden tänker jag inte publicera någon gammal bild på henne nu utan försöka föreviga henne med kameran ikväll.

Skolan är allt som oftast meningslös. Sorgligt men sant men ibland så inträffar fullträffar som diskussionen kring lycka idag på religionskunskapen. Jag var halvsovande men det var först när jag hörde den sjunde idiotiska kommentaren kring lycka som jag ryckte till. Visst alla människor resonerar olika, bla bla bla vissa är materialistiska och andra inte, bla bla bla. Men jag resonerar mer såhär: lycka kan delas in i två grupper som kan kallas för den grundläggande lyckan och topparna. Man kan likna allt vid ett snöre. Den grundläggande lyckan får snöret att ligga rakt och består oftast av att man har hälsan i behåll, ekonomin flyter på och man har mat för dagen. Om man endast räknar detta som lycka så känns livet genast målat i gråa nyanser. Därför finns även topparna. Dessa kan bestå av allt möjligt. En trevlig middag, att man är nykär eller kanske en ny klänning. Det är topparna som får oss att sväva på moln och får oss att orka vidare. Grundlyckan bara finns där (hos de allra flesta av oss). Men det är självfallet bara så jag resonerar. Ett liv i avhållsamhet och ett försök att utplåna det existensiella lidandet är ingenting för mig.

Puh, nu måste jag plugga lite till innan det först blir balett och jazz på Kühlers och sedan drinkar!