Torsdag - VÅRVÅRVÅR!

VÅR VÅR VÅR! Jag älskar vårkänslorna utomhus så fort solen kikar fram igen och idag var precis en sådan där vårig dag. För att fira litegrann gick jag och Jade och lunchade på MOCCO, det borde jag göra oftare för Östras skolmat är ingenting att heja för. Mysigt att gå längst Karlavägen i alla fall i solskenet och fundera på om man skulle ha skippat skepparkavajen och bara gått i yllekofta istället. Ge mig mer av våren!

Dagens skvaller också, som inte var av seriös innebörd men ändå. Tydligen hade en viss lärare lovat att en viss Seth kunde få en dejt med Alexander Bard och att en viss lärare tydligen kunde fixa det också. HAHA, synd att det inte var ett seriöst erbjudande för vem tror inte att Seth skulle passa bra ihop med Bard? Hans flickvän kanske får akta sig i fortsättningen..?

Planerna inför imorgon fortlöper, perfekt. Maten är bestämd, inbjudningarna utskickade och nästan allting fixat. Jag är ändå en ganska van värdinna men kanske inte världens bästa kock. Illa! Jag ska skaffa en hemma-man när jag blir stor som kan slava hemma i köket medan jag är ute och tjänar in pengar till familjen.
Lova har även legat i hårdträning med oss alla för att försöka lära oss hennes version av hur en shot-visa ska låta och Empan filar som bäst på dansstegen till en ny Höglands-dans! Perfekt!

Som alla säkert vet vid det här laget så är jag ifrån villaidyllen Mälarhöjden som ligger beläget vid Mälaren, söder om stan. Ni som bor i Bromma behöver bara kika rakt över vattnet för att kunna se en skymt av platsen där jag bor. Hur som haver så är även
den här flickan därifrån. För er som precis som jag får Stureplan.se's nyhetsbrev så har ni säkert sett den där artikeln tidigare. Småkul att se en Östra-realare ur min dramagrupp och gammal elevrådsmedlem ifrån den tiden då jag faktiskt engagerade mig i allvarligare saker som just elevrådet i Mälarhöjden, dyka upp i min mailbox.

Det är tråkigt att alla ska ta livet så allvarligt. Nu när vårsolen lyser utanför mitt fönster så orkar jag inte ta ansvar för allt och orkar inte se på allting på ett sådant negativt sätt som många verkar göra. Exempelvis min blogg, nej jag var inte seriös med södermalms-kommentaren som skapade sådant stort rabbalder. Såklart står jag för allting jag säger & skriver (i nyktert tillstånd åtminstone...) men man kan ta saker med en nypa salt också. Don't be afraid, jag hatar inte alls södermalm!


Dagens outfit:
Vitt ribbat baslinne, Filippa K
Mellanblå jeans, Wrangler
Marinblå kofta, Busnel (födelsedagspresent)
Chunky guldkedje-armband
Pärlörhängen
Vit pashmina-sjal
Marinblå kappa
Bruna loafers
Vinröd Longchamp-väska





<3

Onsdag - regnigt, mulet och deprimerande

Var tog våren vägen? Jag efterlyser vårvärme, stora solglasögon, vårskor och min benvita trench. Helst nu på en gång! Det brukar vara lite snö kvar på marken när jag fyller år varje år, men såhär kallt har det nog aldrig varit kring min födelsedag. Rom på påsklovet lockar mer och mer, ge mig lite solsken tack!

Helgplanerna är i alla fall någonting att se fram emot. Tjejmiddag och sedan utgång på fredag för att fira min (och Ahlinders) födelsedag. Men jag är ingen hejare på att laga mat och det är jag som står för middagen eftersom mammi och pappi lämnar huset i händerna på mig. Någon som har något tips på lättlagad och übergod mat? Alla tips uppskattas!
Temakvällar är verkligen min grej och helgens tema involverar sailor, shorts och enormt stora solglasögon. Yes! Även om "Östra profiler" lockade också, haha, sjukt roligt att göra som Empan ville och komma utklädd till en viss ponny. Tjuren kanske inte heller hade varit helt fel...

Historia-seminariumet avklarat idag också, skönt. Det verkar luta åt MVG där, tacktacktack så som jag har jobbat med mitt projektarbete så förtjänar jag ingenting annat, om jag får säga det själv. Rätt lugn vecka, rent pluggmässigt. Har bara Goethe kvar att läsa nu. Att Lillemor har en förkärlek för gamla klassiker är en förbannelse. Men att göra som Amelie och hyra den på film istället verkar som en rätt bra idé.


Har lovat att göra reklam för Seths nya livsuppdrag. Att få så många som möjligt att sluta på Östra real och flytta till Bromma gymnasium istället. Känner ni er manade att göra samma sak och bli en del av detta korstågs varma gemenskap? Sthlm-Finest på PA är mannen ni ska vända er till!  Själv trivs jag rätt bra, faktiskt.




<3


Tisdag - duggregn över södermalm

Regn och åter duggregn ute idag och ändå har jag spankulerat en hel del utomhus idag. Kanske mest för att försöka skaka av mig resterna av pre-matteångesten, suck. Wellie, matteprovet gick helt okey faktiskt, även om jag missade på MVG-frågorna. Jag tror bara att jag måste börja vänja mig vid att inte längre vara brightast när det gäller matte... men det är svårt att acceptera att jag inte är bäst längre. Däremot så fick jag ett solklart MVG på mitt reportage om hur media påverkar vår syn på oss själva. Tack gode gud, jag är åtminstone sharp när det kommer till skriv-biten fortfarande. JA, jag ställer abnormt höga krav på mig själv.

Strosade runt på söder efter skolan med Empan för att checka in secondhand-utbudet kring Götgatsbacken och usch, jag klarar inte av den där ”riktiga” secondhand-lukten än. Det luktade verkligen södermalm och sunkigt och nejtack, jag håller mig nog till lite mer ordnade butiker ett tag till. Men vem vet, det kanske ligger ett fynd under högen av lump. Apråpå det så letar jag vårväska för fullt. Hej du vita skinnväska någonstans där ute, kom till Bells!

Hamnade tillslut på Södra latin för att hämta upp Vici och fick Siri på köpet, ett perfekt pack av två till priset av en! Träffade även på min gamla roomie ifrån Sälen, trevlans.
Vidare till L’Angolo för fika där vi diskuterade min eventuella flytt till Luxemburg med Joe som hävdade att jag absolut ska stanna kvar i slaskiga Sverige. Vi får väl se så att säga.
Solariet en stund också. Jag hatar att jag fortfarande är vinterblek. Jag bryr mig inte om ifall det är ”trendigt” att vara ljushyad och ljuv för det ser fruktansvärt tråkigt ut, särskilt i Sveriges version av slaskig vår.

Hem för att äta middag och nu ska jag förbereda mig inför mitt historieseminarium imorgon, hata hata hata. Sedan dansen, såklart. Skönt!

Well, fick ett nytt smeknamn idag också, hädan efter går jag under benämningen Snuttis (åtminstone när Seth får välja), haha. Fick förövrigt reda på att en viss pojke med ett dubbelnamn vi inte ska berätta för allmänheten tydligen läser min blogg och anser att jag är fruktansvärt seriös, for your information, I’m not. Jag bloggar för att det är kul, jag gillar att skriva och är inte så himla seriös faktisk. No hard feelings, typ.


Dagens outfit:
Mörkblå stuprörsjeans, miss sixty
Svart ribbat baslinne, Filippa K
Golfrutig topp, Lyle&Scott
Svart sidenband
Silverarmband (samekonst)
Pärlörhängen




<3

dags att hälsa hem...

MATTE B PROV IMORGON
- wish me luck!


Måndag - cafékultur

Lång sovmorgon imorse för att komma till skolan, slightly late, för att upptäcka att vi tydligen inte hade någon svenskalektion. Eftersom jag inte skulle vara med på idrotten så hade jag bara klassråd på 30 minuter under hela skoldagen. Fikade först i matsalen eftersom söta-Sarah hade tagit med sig sega och goda maränger ifrån Tomte bageriet för att fira min födelsedag i efterskott, myspys! Fick även höra om Lovas galna helg. Jag vill också, men nästa helg smäller det!

Vidare till MOCCO där jag inte varit på evigheter men deras varma kanelbullar var lika smarriga som jag mindes dom. Tänk att det fanns en tid då vi jämt satt på MOCCO, precis när det var nyöppnat. Lite kändisspotting också, Gry Forsell och Veckorevyn-Pernilla (?) gjorde en intervju och photoshoot där medan vi satt och fikade.

In emot stan för lite shopping. Jag letar fortfarande efter de perfekta paret slouchy beiga khaki-shorts. Jag vill ha lite preppy-känsla över allt. Tips anyone?
Provade sommarens sötaste klänning också ifrån Morgan men över 1000 kr svider i plånboken om man såhär på förhand vet att man bara kommer använda den ca. 1 gång på skolavslutningen. Hm?
Sedan L'Angolo med Empan och lots of thé och prat om kärleken och livet som alltid tycks trassla till sig. Även om jag är helt fri ifrån kärleksproblem, något jag inte har varit på jättelänge, no more drama!

Dans under kvällen också, skönt att träna igen. Har inte tränat på ca. 2 veckor eftersom jag har varit sjuk. Jag hatar att inte kunna träna, jag kryper helt enkelt ut ur skinnet då så det var jätteskönt att få snöra på sig dansskorna igen och röra sig till musiken.


Dagens outfit:
Vitt ribbat baslinne, Filippa K
Hallonröd farfars-tröja, Gina Tricot
Mörkblå stuprörsjeans, Miss Sixty
Svart sidenband m. rosett i midjan
Svart basker
Chanel-örhängen




<3

Söndag - sunshine in my hair.

Upp med tuppen, redan klockan 07.15 imorse (glöm inte tidomställningen, så klockan var egentligen bara 06.15) för att skynda iväg till Globen där lillebrorsan spelade finalen i VI-cupen i hockey med sina Huddingegrabbar. Well, the lost, men det var rätt kul ändå att sitta och hurra på ett gäng 93or. Fast att gå upp så tidigt var förstås desto värre...Särskilt eftersom vänner till mig som inte tog det lugnt nu i helgen inte ens hade gått och lagt sig vid den tiden. Bells blir avundsjuk, jag hatar att ta det lugnt när det inte är frivilligt. Varken Empans eller Jades partyberättelser låter helt fel i mina öron!

Power-nap när jag kom hem igen, sedan var det dags för avverka dagens to-do-list, matteplugget stod högst upp. Hann även sy mina sidenband och springa ut på en prommis i det soliga vårvädet, mysigt! Resten av dagen har varit lugn, mycket pluggande och äntligen verkar Matte B räta ut sig också, lite mer klarhet, äntligen!
Hemma-SPA för hela slanten också. Bodybutter ifrån Bodyshop is the shit efter badet kan jag meddela, mums för papaya!

Dagens slappis-outfit:
Ljusa stuprörsjeans, Miss sixty
Vitt ribbat baslinne, Filippa K
Brun hoodie, H&M
Vit pashminasjal, ifrån Dubai
Stora pärlörhängen
Flätat brunt skärp





<3

Ps. har lovat att tipsa om en vän till mig som börjat blogga, läs Odds blogg här!

WHAT'S IN MY BAG

Har blivit utmanad att hoppa på den nya bloggtrenden startad av Ytligheter-Eleonore, nämligen att visa vad man har i väskan och sagt och gjort tömde jag ut innehållet ur min vinröda Longchamp "Le pilage"-bag:


whats in my bag

1) Nya numret av svenska GLAMOUR
2) Kalender, can't live without it!
3) Mobiltelefon
4) Necessär med allt vad en flicka kan behöva
5) Halstabletter och mintpastiller
6) Puder ifrån Isadora, bra budget variant
7) Spegel med gulligt motiv ifrån Sephora
8) Rosa läppglans "Framboise" ifrån Lancôme, beige concealer, rosa läppglans "Tutti frutti" ifrån Chanel, Idomin läppsalva.
9) Solglasögon á la Nicole Richie ifrån H&M
10) Nycklar
11) iPod mini
12) Plånbok ifrån Gucci
13) Hårborste av svinhår ifrån Björn Axén


Vad har ni i väskan?

PLAY WITH THE CAMERA

Jag har lovat att fotografera mina senaste shoppingfynd (inte många för jag försöker cut back litegrann inför den seriösa vårshoppingen som snart sätter igång) samt fotografera min nya älskling, min nya silverfärgade laptop jag bloggar ifrån numera.




Min nya leksak och älskling som har såpass bred skärm att den passar perfekt till allt ifrån skolarbeten till OC-tittande i sängen, toppen!




1) en japansk handgjord sidensjal som jag fyndade på secondhand här om helgen. passar perfekt då man vill få en lite mer glamourös outfit på en sekund. och ja, den är riktigt mjuk och härlig också.
2) ett par ljusa loafers i canvas och skinn ifrån TOD's. även det ett secondhand-fynd. perfekta vårskor!
3) jag föll pladask första gången jag såg dom här äppelgröna ballerinaskorna ifrån Longchamp som är så pass billiga att du kan köpa flera par!

har även inhandlat en del vårkläder, men dom får ni se på bild när dom blir "dagens outfits" då våren slår igenom på riktigt. hoppas hoppas snart!


<3

Lördag - frosseri i våfflor

Att vakna av att två småkusiner slänger sig ovanpå dig i sängen kan låta som en idyllisk situation men nejtack, det är bara otrevligt om man har en släng av dåligt morgonhumör och det har jag om jag inte har fått mina 9 timmars skönhetssömn.

Efter att jag vinkat av släkten som skulle åka tillbaka norrut igen så åkte mammi och jag in till stan för att byta storlek på Busnel-koftan samt gå på vårens viktigaste uppdrag - solglasögonjakt! Massor med olika bågar och nästan ångest när det gäller att göra ett sådant viktigt köp, men tillslut endades vi om ett par urfina stora brunmellerade bågar ifrån Giorgio Armani som kommer se très chic ut på playan. och någonting säger mig att jag rätt frekvent kommer låna dom...
Bodyshop nästa för att inhandla bodybutter, Lova har gjort mig besatt! och eftersom det finns så många mumsiga dofter så fick vi stå och prova både länge och väl innan vi kunde enas om papayan. Yummie!

Vidare till L'Angolo för våffelfika med flickorna som skulle prata hemlisar angående mitt födelsedagsfirande, ooh! Efter ett lass med våfflor och mjölk så begav jag mig ensam ut i solskenet igen för att åka hem.
Kvistade in på Sevvan och inhandlade nya numret av svenska Glamour! Ser rätt bra ut faktiskt även om jag gillar mer renodlade modetidningar som Elle och Vogue. Påminner rätt mycket om Cosmopolitan? Well, någon prenumeration blir det nog inte, men att köpa ett nummer här och där, absolut! Behändigt väskformat om inte annat.

Ikväll blir det hemmamys för hela slanten och tidig sänggång. Dags att jaga förkylningen på flykt!


Dagens outfit:
Ljusa stuprörsjeans, Miss sixty
Vitt ribbat linne, Filippa K
Rosa långärmad tee, H&M
Handgjord japansk sidensjal, vintage
Silverarmband, ifrån Jokkmokk
Stora rosa pärlörhängen, vintage





<3


Fredag - HAPPY BIRTHDAY TO ME!

Att vakna några minuter innan familjen kommer in och sjunger med sina morgonhesa röster är tradition. Jag kan inte minnas att jag någonsin har sovit på riktigt när dörren slängs upp och familjen tågar in med presenter, blommor och tända ljus på frukostbrickan på min födelsedag. Alltid vaknar jag lite innan med pirr i maggropen och låtsas sova när dom kommer in. Precis så var det på min 17 födelsedag också. Mammi, pappi och lillebror gjorde sitt bästa för att sjunga sådär tidigt på morgonen och som vanligt skulle allt förevigas med kameran också, haha, men inga morgontrötta bilder hamnar i bloggen!
Efter att jag hade grattats och öppnat presenter så kilade dom iväg ut och jag somnade om, hade bara tänkt att gå på två lektioner den dagen ändå eftersom jag fortfarande var relativt förkyld.

Frukost och lite tillfixning, och sedan skjuts in till skolan för att mötas av att halva Östra real satt på skoltrappan och glassade i solskenet. VÅR VÅR VÅR! Mötte Jade som gav mig en chockrosa ros, tack och sedan var det dags för matte. Svårt att räkna däremot när solen brände i nacken och jag inte kunde koncentera mig på några mattetal alls. Engelskan var också en värdelös lektion. Det blir bara svårare och svårare att koncentrera sig i skolan när vårvädret börjar komma, för att sitta inne när solen skiner det är inte att föredra!

Dagens outfit:
Svart ballongkjol, H&M
Svarta strumpisar, Åhléns
Vitt ribbat linne, Filippa K (äntligen har jag hittat de perfekta baslinnena!)
Svart cashmere-kofta, ifrån paris
Silverhalsband m. hjärtberlock, vintage
Stora pärlörhängen, vintage
Silverarmband, samekonst ifrån Jokkmokk
Svart väska m. döskallescarf, Gucci
Marinblå kappa, Boomerang
Vit pashminasjal, ifrån Dubai
Svarta stövlar, Hush puppies
Tyvärr har jag ingen bild som du bad om Gustav!


L'Angolo efter skolan för födelsedagsfika med alla flickorna! Supermysigt att träffa alla igen efter min sjukdomsvistelse. För första gången åt jag någonting annat än hallonpaj, haha och det föll på lasange eftersom jag inte hunnit äta lunch. Gott. Sedan blev det visserligen en hallonpaj ändå, men gratis är gott och när kompisarna bjuder så är det svårt att tacka nej... Mycket skvaller och skratt blev det och även lite pinsamheter så som när flickorna på inrådan av alla våran favorit Joe stämde upp till sång. Riktigt pinsamt men kul såklart!

Skyndade hem för att möta hela släkten ifrån Dalarna som var på besök och hemma vankades det middag, champagne, presenter och tårta för att avslutas med Legally blonde på TV. Toppen!


Några presenter i urval:
- silverfärgad laptop ifrån Sony (vilken jag bloggar ifrån numera)
- signerat exemplar av "Ebbas stil"
- prenumeration på "bibeln" Brittiska Vogue
- silverarmband, samekonst ifrån Jokkmokk
- marinblå kofta ifrån Busnel
- The Strokes - First impression of Earth
- The Bravery - The bravery
- En "smyckeshand" med retrokänsla att hänga alla mina halsband på.
+ pengar, böcker och andra småsaker.


Trots förkylning och ingen utgång var födelsedagen toppen! 17 är kind of värdelöst att fylla men som Jade ylade "bara 365 dagar kvar till 18!", och det är ju faktiskt sant...


<3

NY BLOGG - samma Bella

Heey you och välkommen till min nya blogg!
Bloggade tidigare på
http://bella.blogg.se men efter att mitt lagringsutrymme tog slut så skapade jag den här bloggen istället. Det kommer vara samma gamla vanliga stuk med ändlösa texter om mig och mitt liv och allt omkring det så glöm inte att kommentera mycket och ofta!


<3