lördag.

Igår var det lugnt. Lunch med Josefine, igen, och kvällen spenderades med mjukisbyxor och La vie en rose på tv. Idag är det snöstorm nummer 3 på en vecka (suck) men allt är klart inför kvällens galej. Masken är fixad, den gamla brudklänningen är framtagen och presenten är inslagen. Vi ses hos Lova!


torsdag.

Uh, jag vaknade med IPRED-frossa imorse. Jag förstår inte hur alla kunde freaka ur så mycket inför FRA men vara helt lugna nu när IPRED jagar oss i hälarna. 1 april och sedan får privata företag jaga medborgare. Hm, det där lät väldigt socialistiskt av mig, så vi avrundar med ett "Jag älskar att äga" (och låtsas inte om som om jag är väldigt tudelad i fildelningsdebatten). Hah!

Däremot kändes det som vår i luften idag, så jag klädde på mig lite roligare kläder, lämnade halsduken hemma och lunchade med Josefine på thairestaurangen mitt emot jobbet. Över het chili och ris diskuterade vi allt mellan himmel och jord, väldigt trevligt.

Eftermiddagen spenderades rännandes runt på stan i jakt på en födelsedagspresent till Lova. Jag hittade ingenting som föll mig i smaken men inhandlade i alla fall en mask till på lördag. Och så var jag duktig och tränade på Sats också, haha, jag höll på att dö på spinningcykeln men beach 09, eller något. Puss!

onsdag.

Det här är en tröttsam vecka, konstant trött och konstant irriterad. Yes. Men en skön eftermiddag i alla fall, hemma med thé och senaste säsongen av Skins. En fantastiskt skruvad serie, men det går inte att sluta titta. Nu ska jag laga lax och spenatpasta och därefter titta på Brideshead Revisited. Såg tv-serien i höstas och nu har jag hyrt filmen. Till det blir det ny färg på naglarna och förhoppningsvis en briljant idé, då jag börjar känna mig småstressad inför lördag. So long!

farliga istappar, gräddiga semlor och en och annan längtan.

Tisdag, igen. Varken mer eller mindre. Däremot så lyckades jag hamna i livsfara, äta en semla för mycket och längta bort till andra platser. Men vi kan ta det från början.

Lunchade på Mocco och hamna återigen i mitt livsfarliga Red Kick beroende. Ja, Mocco Red Kick, den farliga röda drycken som ruinerar mig men också får smaklökarna att dansa av lycka. Efter att ha rehab:at mig under större delen av förra året så föll jag för frestelsen idag och ja, det var lika bra som vanligt. Så nöjd och glad i hågen traskade jag mot skräddaren och mindes en liten notis i tidningen idag angående att det var istappsvarning. Piece of cake, tänkte jag efter att ha traskat på Karlavägen och riskerat livet under tre år för att ta mig till Östra Real. Sekunden senare landade en enorm istapp vid mina fötter och splittrades till tusen små fragment. Dock så tröstade jag mig med två semlor under dagen - en på jobbet och en godbit från Gateau. Fettisdagen that's it.

Efter jobbet gick jag till RaBarber och klippte topparna, längderna är kvar men jag därifrån desto lockigare efter att ha provat diverse locktänger. Tyvärr har jag ganska klent hår och trettio minuter senare var håret rakt igen. Men ingen fara, då befann jag mig i trygghet inne på L'Angolo med Lina och drack cappuccino.

Nu är jag hemma, har skottat halva tomten och dragit på mig en enorm smärta. Kronprinsessan och Daniel har förlovat sig och utdrag ur presskonferensen visas om och om igen på tv. Inget fel på lite kungaglans så här på kvällen, hah!

little girl.

Ibland om nätterna så drar du också upp knäna mot hakan och gömmer huvudet mot bröstkorgen.

måndag.

Idag hände inte mycket, jag var trött och gick igenom dagen i ett töcken. Däremot åt jag en jättegod middag hos farmor innan jag åkte till den politiska striden - MUF Söderorts årsmöte, men innan det drack jag thé med Josefine och smidde planer. Jag nominerade och "min" kandidat vann, det kändes fantastiskt. Grattis Josefine till ordförandeposten!

Imorgon blir det frisören, skräddaren och förhoppningsvis en fika med Lina också!


att göra rätt val.

Jag har alltid haft svårt med personliga val. Utåt sett så kan jag uppfattas som en beslutsfattare, ofta bland mina gamla vänner som jag inte är lika rädd att skrämma bort, så styr jag gärna allt med järnhand. Men personligen är jag alltid velig.
Idag går en politisk strid av stapeln, kanske inte lika betydelsefull, eller kanske mer betydelsefull än Distriktsordförande valet på MUF Stockholms stämma som var nu i helgen. Jag har redan lämnat MUF, inte på papper men i jag har gått vidare mentalt. Dock så är det min sista dag idag som ledamot i MUF Söderort och föreningens årsmöte äger rum ikväll. Samtidigt som jag läser franska på Medborgarskolan. Och jag vet självfallet inte var jag ska befinna mig.

Jag har smygtittat på nästa kapitel av franskan och insett att jag aldrig kommer ikapp om jag missar kvällens lektion samt att av rent ekonomiska skäl känns det otacksamt att missa lektionen. Däremot så deltar en nära vän till mig i kvällens politiska strid och jag skulle vilja vara på plats och stötta henne samt utnyttja min rösträtt.

Hur jag än gör så kommer alltid någon i kläm - min vän, jag själv eller min finansiär för franskan (läs: föräldrar) och som vanligt är jag tudelad.

helgen.

Idag vaknade jag i ett vinterlandskap. Eftersom föräldrarna och bror har stuckit till Åre så har jag inte orkat röra mig utanför dörren för att skotta undan de två decimeter snö (om inte mer) som kom under gårdagen. Helt sjukt att behöva pulsa till jobbet.


Däremot så var det en förträfflig helg trots snöoväder. I fredags så åt vi middag med familjen och tittade på film på kvällen. Ingenting ansträngande men inte heller otrevligt för det. Andra bullar var det dock på lördagen då jag och Chris började leka hus när familjen åkte. Vi hann städa, handla middagsmat och förbereda kvällens drink samt traska runt i Mälarhöjden. Kring 20-tiden droppade folket in och vi drack rödvin, åt tårta och diskuterade allt mellan himmel och jord in på småtimmarna. Dock må jag ha fått i mig ett glas vin för mycket för under söndagen dunkade huvudet en aning men det hindrade inte mig och Chris från att trotsa vädergudarna och åka in till stan för att fika med Johan och Emmy L'Angolo. Ett förträffligt par måste jag säga även om just Johan och jag dominerade konversationen med prat om Pirate Bay större delen av tiden. Jag fick även höra att jag är kulturell, det tog jag som en enorm komplimang för jag har alltid aspirerat på att vara lite av en kulturnisse, då jag jämt refererar till olika tidningsartiklar, utställningar, konstprojekt eller musikstycken när jag får hålla monolog. Kvällen spenderades med mat och Greek. Finfint med andra ord!


.

ibland vill jag bara skjuta mig själv i huvudet.

fredag.

Strålande solsken utomhus, finfin lunch med Jade då jag visserligen försökte äta en gigantisk tonfisksmörgås men tappade kapris och brödsmulor exakt över allt. Vi pratade student, sommar, jobb och annat vanligt som rör alla oss nu för tiden. Förhoppningsvis kan hela tjejligan enas om ett resemål i sommar och jag röstar för Ios eller annat liten gullig ö och förhoppningsvis får jag min vilja igenom, hah!

Det är underligt hur saker löser sig ibland. Josefine skulle ha födelsedrink imorgonkväll men hennes mamma insjuknade i influensa och i samma veva bestämde sig mina föräldrar för att sticka till Åre och bränna lagg. Med andra ord blir det jag som har en lite get together med nära, kära och vin. Det kan bli fint!

torsdag.


Idag blev jag arg, jag blir ganska ofta arg på olika domar jag läser och idag blev jag alldeles fruktansvärt arg på en migrationsdom. Vissa människor har inte hjärta och själ, känns det som, bokstavstolkar lagen och kan inte känna med andra människor. Men, det var en trevlig thailunch med arbetskamrater och därefter en supersmarrig kärleksmums från Kringlan. Kvällen har spenderats på Sturecompagniet med cocktailparty för jobbet och alla kunder. Jag har agerat assistent åt mingelfotografen och passade på att dricka ett glas rött. Jag gillar verkligen Sturecompagniet, det är en helt fantastisk lokal. Nu tittar jag på Lyxfällan och äter veckans andra semla. Imorgon blir det lunch med Jade Mocco och på kvällen kommer grabben hit igen, mysigt.

sommar och salta bad.

Jag har funderat mycket på sommaren. Tanken var att min familj skulle åka till Savannah och hälsa på Chris pappa och släkt där men efter diverse komplikationer tycks den resan inte bli av. Frågan är då vad jag ska hitta på? Jag har tusen tankar och idéer men även ett jobb att sköta och det innebär pengar som uteblir vid ledighet. I sommar vill jag vara på landet under fina dagar och åka båt, ligga och guppa i en flytring och känna håret blåsa i vinden när jag åker vattenskidor. Jag vill även busa med kusinerna på deras studsmatta i Dalarna och sitta på terassen i Djurås med Chris och titta på Dalälven. I samband med det vill jag skrika mig hes till ThåströmPeace & Love och fälla en tår eller två till Håkan Hellström. Men den svenska sommaren är nyckfull och det kan lika gärna regna varenda dag och jag vill ha värme och salta bad. Därför har jag så smått börjat titta på resor utomlands. Jag är trött på shotrace och galna charterorter men skulle inte tacka nej till vita grekiska hus på olivsluttningar. I samband med det självklart god mat, fantastiska drinkar och en och annan dans på bardisken, helt har jag trots allt inte lämnat mitt förflutna bakom mig. Men jag vill gärna ha en kompanjon under mina äventyr och chanserna att locka med mig pojkvännen till Grekland (eller valfritt varmt ställe med turkosblått hav och vita hus med små blå dörrar) är inte speciellt stor. Någon frivillig?

onsdag.




Oh so tired. Dagens ljuspunkt var definitivt att luncha med ChrisL'Angolo och få en chans att slappna av lite. Hektisk vecka det här. Hann dock strosa lite på stan efter jobbet och handla födelsedagspresenter till Josefine och sedan mörda mina muskler på Sats. Nu har jag legat i sängen och jäst efter allt för mycket thaimat och tittat på The Rachel Zoe Project. Skräpserie, men det får mig att totalt stänga av hjärnan i alla fall. Hade jag orkar ruska liv i mina hjärnceller hade jag berättat om fejkade designerväskor och Al-Qaida för er. Det finns en ganska spännande koppling mellan din plastiga LV och människohandel, terrorism och annat moraliskt förfall. Men det får bli en annan gång, nu ska jag titta på mer skräp-tv och äta fruktsallad.

silent scream.

Okej, jag är ganska blödig. Tidigare var jag fröken Stenansikte som alltid dolde alla mindre vackra känsloyttringar för mig själv. Nu för tiden snyftar jag högt till litteratur, konst, musik och film. Jag kan helt enkelt inte hjälpa mig själv och värre kommer det säkerligen att bli. Man brukar säga att när man får barn så öppnas tårkanalerna på riktigt - så stackars framtida ungar för jag kommer gråta över allt.

Igår tittade jag och familjen på House tillsammans. En av de få serier (förutom Morden i Midsomer) som vi kan se tillsammans och herregud vad House försöker toppa avsnitten. Det ena är värre än det andra. Igår var det en stackars flicka som skrek i timmar, utan att ett ljud kom över hennes läppar, och ingen som såg eller brydde sig. Till råga på allt så vakade fel familj över henne medan deras kära dotter låg och dog helt ensam i ett annat rum. Ni skulle ha sett mig, händerna skakade och underläppen darrade. Alldeles förskräckligt blödig med andra ord.

tisdag.



Uh, jag har inte mått prima idag heller. Hur som helst - idag hände inte direkt mycket. Jobb, lunch på Mocco där jag hörde alla ettagluttare från Östra skvallra (hah!), ett besök hos sömmerskan och sedan Sats. Sprang in i Empan på Sats också, länge sedan man såg henne. Kvällen har spenderats framför Greek och snart fruktsallad och House. Slappa kvällar med andra ord, andra bullar blir det senare i veckan då det vankas cocktailparty med jobbet på torsdag och Josefines drinktillställning på lördag. Plus att jag skulle hemskt gärna dricka ett glas rödvin där emellan, men vi får se vad som händer!

morgonperspektiv.

Jag har alltid varit tudelad när det kommer till fildelning och rättfärdigat mina medel. "Men vadå? Lite får man väl ändå dela med sig? Plus att jag köper alla bra album i alla fall, jag vill bara provlyssna först men orkar inte göra det i affären". Jag måste poängtera att jag är ingen storskurk, eller ens i klass med de allra flesta jag känner. Hela rättegången mot The Pirate Bay är verkligen spännande, även om jag mer har sett det som ett menlöst slag i luften. Imorse läste jag i Dagens Nyheter om några av de artisters verk som tas upp i åtalet, där fanns min hjälte Joakim Thåström med bland annat. Då kände jag ett litet stygn i hjärtat - för vem vill frånta min musikaliske hjälte rätten till sitt eget material? Inte jag, och förhoppningsvis inte mina vänner heller.

en karl utan sina lockar.



very much monday.





Idag är det väldigt mycket måndag. Jag är trött, upptäckte ett hål i mina favoritbyxor och har varit lätt illamående hela dagen trots att jag har ätit nyttigt (och inte överdoserat på risotto som igår) och sovit gott. Men dagen hade sina små glädjepunkter - så som Arbogadomen och min nya franskgrupp. Jag har en fin novell i huvudet också, den doftar salt, sandiga jordgubbar (så som jordgubbar är på riktigt, när man plockar dem och inte alls så glänsande och artificiellt doftande som i affär) och bruna lockar. Alltid bruna lockar. Tur att jag haffade mig en pojkvän med bruna lockar. Nästa gång jag får tid så ska jag skriva ner min novell. Den är inte alls speciellt dekadent, smutsig eller fylld av krossade hjärtan och drömmar, så som mina noveller brukar vara utan den här är oskuldsfull, naiv och handlar om pojkar som pussar varenda fräken på flickans näsa. Ungefär så. Det kommer bli fint (men sorgligt ibland, såklart). Nu ska jag sluta svamla och hoppa i säng. Imorgon kommer min karl med de bruna lockarna hit plus att jag ska träna på Sats!

think think think.


söndag.

Det var en fantastisk dag igår, helt underbar. Men det var inte så tokigt idag heller. Jag har blivit väldigt förtjust i att ligga i sängen och läsa tidningen på morgonen tillsammans med en kopp thé. I vanliga fall bläddrar jag bara igenom tidningen hemma och läser allt viktigt på jobbet sedan men det är härligt att kunna ta en halvtimme och läsa alla nyheter. Det ser ut att bli en spännande medievecka. På måndag kommer Arbogadomen och Pirate Bay rättegången startar. Det ska bli spännande att följa och förhoppningsvis hinner jag träffa Johan snart också för att få hans input på det där med pirater och fildelning.

Annars har jag inte gjort speciellt mycket idag. Pussat pojkvännen hejdå som åkte till Dalarna och börjat läsa Illusionen om Gud av Richard Dawkins. Jag är ateist och har alltid varit, men det ska bli spännande att läsa och se vad en annan ateist, kanske världens mest kända levande ateist, har att säga om sitt förhållande till religion.

Ikväll blir det telefonbabbel, Gossip Girl och risottomiddag!

love letters.



Morgon: vakna av att solen kittlar mina ögon, mysa. Läsa tidningen med en kopp thé i sängen, därefter megabrunch med jordgubbar.

Dag: gå på långpromenad och dricka kaffe vid skidbacken, se barnen lära sig åka glasstrut. Greek-marathon och glass.

Kväll: Hemmalagad middag och champagne. Världens bästa pojkvän.

happy valentine's!


kärlek är för oss - dig och mig.

Så fick jag höra den tillslut - Thåströms "Kärlek är för dom". Det var inte så mycket Skebokvarnsvägen som jag trodde utan mer tillbaka till den tunga rocken. Det var fint, särskilt refrängen. Och särskilt när man befinner sig med sin pojkvän i mörkret bland massor med levande ljus.

love letters and flowers.

Oj, det anlände just ett blomsterbud till kontoret med en jättefin bukett - till mig. Pojkvännen vet minsann hur man firar Alla Hjärtans Dag.

torsdag.

Huvudvärken släppte till slut och eftermiddagen spenderades hemma framför SATC med en stor kopp thé och därefter i badkaret bland en massa rosa bubblor. Det är sådant som får vardagar att kännas ganska fint ändå. Nu har jag packat och allt vad det nu innebär inför Alla Hjärtans Dag och Uppsala. Imorgon åker jag och det ska bli fruktansvärt skönt att komma bort och bli lite ompysslad. Puss!



blixter och dunder.

Idag blixtrar det i huvudet, så mycket fick man för att man gick och la sig tidigt igår. Jag önskar att jag låg hemma under duntäcket med en stor kopp thé och ett fat med pastellfärgade macarons och ett avsnitt av någon bra tv-serie. Men jag tror minsann att jag ska kila förbi Riddarbageriet på vägen hem, där har jag hört att det ska finnas bra franska macarons. Kanske inte som Ladurées men sötsuget är tillräckligt stort för att det mesta skulle kunna gå bra idag.




vuxenplaner, vuxenångest och vuxenvänner.

Idag lunchade jag med Sarah L'Angolo. Varje gång jag kliver in i lokalen för att beställa en hallonpaj eller något annat att smaska på så blir jag 16 år igen. Även om jag är själv där så känns det som om jag har hela fnissande ettan-på-gymnasiet-gänget i ryggen, det är en mysig känsla. Det var självklart mysigt idag att luncha med Sarah också men jag kom på efteråt att vi pratade nästan bara om vuxensaker. Skaffa lägenhet, betala räkningar, handla skurmedel och flytta utomlands. Det är ganska underligt egentligen - vi bor i Sveriges huvudstad men det finns ingenting att hämta här. Det som finns kvar här för många av oss är familj och pojkvän, men knappast vännerna för ibland känns det som om alla, precis som jag, flyttar utomlands eller planerar att göra det. Eskapism på riktigt. Varför ska man stanna kvar när det finns så mycket annat att se? Det säger de allra flesta som jag känner i Stockholm, medan tittar man på ungdomar från övriga landet så längtar alla efter att bara flytta till Stockholm. Lilla Stockholm och inte ut i vida världen. Missförstå mig inte, jag älskar att bo i Stockholm men efter att i snart 20 år ha traskat alla gator upp och ned så känner jag mig färdig för en paus. 20 arrondissement i Paris att utforska som ett exempel, se storstäder och små byar, nya hav och nu människor.



fantastiskt bekvämt.

Jag sitter och slösurfar på Lodgis och spanar lägenheter. Det händer ganska ofta och är en trevlig sysselsättning, men nu upptäckte jag någonting jag inte har sett tidigare - det ingår en städerska i vissa lägenheter! Fantastiskt bekvämt med andra ord! Någon som städar och dammar mina 17 kvm.

Nu ska jag sticka iväg till franskan och försöka luska ut vad "Glöm inte att våttorka golven" heter så att jag kan kommunicera med den franska hemhjälpen, hah!

festivalkompisar och öltält.

Jag har länge varit sugen på att åka på festival men det har alltid varit något annat som har kommit emellan. Tennisveckan i Båstad, charterresor och champagnekrig, familjesemester, resa med pojkvännen och så vidare. Men i år så verkar ingenting stå i min väg, annat än att jag behöver hitta en vän att åka med (gärna någon som redan har en campingutrustning) och förstås vilken festival man ska åka till.


Personligen är jag sugen på Peace & Love. Det känns som en riktig nybörjarfestival med goda möjligheter att undslippa lera eller drunkningsfara plus att det ser riktigt lovande ut på musikfronten. Pete Doherty, Thåström, Håkan Hellström som bara har ett spelningsdatum inbokat i sommar. Jag är inte så kräsen, med ett par öl i kroppen låter det mesta bra men just de tre tidigare nämnda artisterna är alltid bra.


Så vi får se vad som händer, men är du sugen på att vara med och ta min festivaloskuld så tveka inte att höra av dig, så länge du har två armar och två ben så duger du som sällskap!


whyred. io dress. love.



Pure perfection. Whyred. I need you so bad. The Love Collection.

Synd att du kostar en halv förmögenhet, men jag klappade på dig i en hel kvart idag i butiken, ända tills de andra shoppingsugna kvinnorna blängde lite surt på mig. Så alla vänner där ute, om ni vill sponsra med en hundring så kanske jag så småningom kan köpa denna bakelse och leva lycklig i alla mina dagar.

tisdag.

Vissa dagar vill jag bete mig som ett litet barn. Jag vill hänga läpp i en halvtimme, låta hakan börja darra och sedan brista ut i ett gapvrål. Slänga mig ner på golvet - banka i golvet och sparka i fötterna. Idag var en sådan dag. Mest för att det var tusen och åter tusen saker att göra.

Men jag försöker tänka på andra bra saker, som den fantastiska lunchen jag åt på Mocco (jag kanske borde sadla om till matbloggerska?) eller alla roliga fester nu i februari. Det blir maskerad, drink och födelsedagsgalej. Det är kul att det börjar komma igång igen, januari är en ganska död månad men februari-mars-april-maj-juni brukar det vara fullt upp.

Det gick trots allt bra på jobbet idag och därefter fikade jag med fina EllieMuggen. Vi har inte setts på oförskämt länge och hade mycket att ta igen. Som hennes läkarstudier, jobbrabalder och skvaller. Timmarna flög iväg, precis så som de lätt gör när man träffar gamla goda vänner. Plus att vi talade om Thåström, och alla som har följt den här bloggen vet att det är ett av mina favoritämnen. Hah.

Nu ska jag svida om till mjukisdress och bänka mig framför tv:n med en stor kopp thé och en semla, men först ska jag fila lite på önskelistan, 20-årsdagen närmar sig med stormsteg och det är dags att lista allt fint och vackert som jag vill ha i min ägo!




Skivor och fantastiska skivomslag är en klassiker på min önskelista

punkt.

Helvetisk dag.

Övertid.

Träffa Ellie och dränka sorgerna i cappuccino-skum.

hey babe, wanna be my lover?


måndag.

Det var en ganska fin dag idag. Så fort solen lyser ute så blir allt så mycket lättare - och ännu lättare blir det med nytvättat hår, rävpäls och Wayfarers på nästippen. Livet bakom solglasögon känns ungefär som när man har högt ljud på iPoden - som i en film med andra ord, hah! Idag har jag satsat hårt på franskan och inte nog med att jag lyckades riktigt bra på lektionen så bokade jag även in mig på Termin 2Medborgarskolan. Här ska det pluggas!

Imorgon ska jag fika med fina Ellie och hypa att Thåströms singel släpps på fredag och att det då är exakt en månad till albumsläppet och en månad och en dag till turnéstarten. Det om något är härligt!

mina drömmars lägenhet.

Måndag morgon och solen skiner. Det är en fin kombination. I natt drömde jag om Paris, om Klassons lägenhet rättare sagt. Den såg dock inte alls ut som bilderna hon har visat i sin blogg utan den var gigantisk. Hon sa upprepade gånger att den var på 17 kvm men i drömmen såg den ut som ett mindre Versailles. Fantastisk med andra ord.

I drömmen så tjatade hon på mig att jag skulle flytta in hos henne men jag var tveksam - hur skulle jag få plats? Ja, det var en riktig önskedröm. Jag och Klasson i en gigantisk lägenhet i mina drömmar stad - Paris.

skrapsår på knäna, ljummen öl, myggbet och solblekt hår.



Jag, precis som alla andra, drömmer om sommaren. Idealbilden av sommaren då man befinner sig ute på landet. Jag och vännerna har tagit båten någonstans och sitter på ännu solvarma klippor. Havet kluckar, ölen är ljummen, myggbetten kliar på armarna och håret är solblekt och tovigt. Det var så länge sedan jag var en hel vecka i sträck på mitt landställe att jag inte gör annat än att längta dit nu för tiden. Jag vill åka ut med båten, åka vattenskidor om dagarna och sitta och berätta spökhistorier på kvällarna (gärna med någon som kan spela gitarr) och skratta tills man får magknip. Och förhoppningsvis vill alla mina nära och kära följa med mig på ett liknande äventyr i sommar!

love love love.


söndag.

Igår var huvudplanen att fira lillebrors födelsedag och hela släkten hade invarderat vårt hus. Jag och Chris lyckades missa de värdefulla morgontimmarna av lugn innan kusinerna vaknade till liv och fick bråttom att försöka hinna iväg till Nordiska. Utställningen var fantastisk men nästan ännu bättre var fotoutställningen av Mary Ellen Mark som porträtterade funktionshandikappade barn på Island. Det var inte sorgligt och hjärtskärande som man skulle kunna tro utan mer vackert och kärlekwsfullt. Skynda dit och titta!
Kvällen spenderades med allt för mycket mat, en balja rödvin, tårta och Melodifestivalen med kusinerna. Petra Mede fick mig att vilja ta livet av mig, ungefär. Skrikiga och gapiga "komiker" är det värsta jag vet!

Idag har jag inte gjort speciellt mycket alls, och så planernar jag att fortsätta kvällen. Det vill säga med Gossip Girl och en påse naturgodis!


fredag.

Trötter. En gigantisk thaimiddag, två Singha och En Djävulsk Romans senare är jag färdig för att sova. Det är lite tråkigt att alltid gå omkring i ett töcken av sömnbrist men desto trevligare att vakna upp på lördagsmorgonen och känna mig utvilad. Imorgon blir det antagligen Nordiska museumet och Modefoto-utställningen. Klart att jag ska tvinga med karln på någon annan utställning än sådana om vikingar och svärdspetsar. Det blir nog trevligt!

splendid.

Fantastisk kväll. Först traskade jag runt på stan utan att spendera en hel förmögenhet och därefter så svettades jag på Sats. Jag power-walkade på löpbandet och tittade på Top Model under tiden. Sedan blev jag instruerad av muskelbyggargrabbarna hur jag kunde förbättra mina magövningar och eh, ja, det var kanske lite mindre trevligt. Efter dusch och uppfräschning begav jag mig till Grill för middag med familjen. Det blev en hallonmojito, tonfisktartar med lime och mango, oxfilé med pommes och caesarsallad samt ett glas rött. Kvällen avslutades med NKs fantastiska hallonmousse-tårta och lite skönsång. Jag måste säga att jag gillade Grill skarpt - fantastisk inredning. Denna gång satt vi i Versailles-delen men nästa gång vill jag promt sitta i bordell-delen. Det var ett mischmasch av fina och kitschiga saker och ting och ett väldigt lyckat koncept.


Idag så trillar hela släkten in för att vi ska umgås hela helgen och fira Eric. Jag tror visserligen att jag och Chris kommer rymma iväg ett tag, för hur mycket man än tycker om sitt eget kött och blod så blir det lite väl påfrestande i längden!


den perfekta lunchtimmen.

En perfekt lunch är en lunch som man mår bra ut av. Idag åt jag ungsbakad laxfilé med parmesantäcke och risotto med stekt zucchini och ärtor. Det var fantastiskt. Lunchen avrundades sedan på Mocco med en cappucino och ett par sidor i min bok. Så borde alla luncher vara.

födelsedagar, bråk och allt för höga klackar.

Vissa dagar går allt snett redan från första början. Imorse hann jag bråka med mamma, gnabbas med pappa och trilla omkull i mina höga klackar utanför ytterdörren. Fantastiskt med andra ord.


Men förhoppningsvis vänder dagen. Idag fyller lillebror år och det innebär middag på Grill, en restaurang jag aldrig varit på men F12-gruppen går aldrig av för hackor så det ska bli spännande. Plus att jag är alltid förtjust i att gå ut och äta.


det där med saknad.

Det är konstigt det där med saknad. När människor finns nära oss, i samma stad, eller åtminstone i samma land så är saknaden inte alls lika stark som när människor försvinner. I vanliga fall räcker det att lyfta luren, eller i mitt fall, skicka iväg ett sms så får man kontakt. Nu är det inte samma sak längre.

Vici sa till mig att när en av hennes nära vänner flyttade till andra sidan jordklotet så var det som värst i början. Då känns en vecka som ett helt år, medan efter ett par månader så är det som om ingen tid alls har förflutit sedan man sågs senast.

Det var inte länge sedan
Klasson flyttade, men jag följer redan hennes blogg maniskt och saknar.

onsdag.

Trött trött trött. Jag har jättesvårt för veckor då jag aldrig hinner landa, pausa, hemma innan nästa aktivitet tar vid. Förra veckan var en sådan och den här veckan likaså. Idag var det som vanligt mycket att göra på jobbet, letade födelsedagspresenter på lunchen och skyndade hem för att slänga i mig lite middag innan franskan. Nu snurrar skallen av frågeord och oregelbundna verb och jag måste försöka få lite sömn innan nästa hektiska dag tar vid. Imorgon fyller lillebror år och det innebär middag med familjen på Grill men innan det ska jag försöka klämma in ett Sats-pass. Ingen rast och ingen vila med andra ord. Men det är alltid något att tänka tillbaka på - alla dessa dagar då jag flängde fram på Stockholms gator utan att hinna stanna vid gatuhörnet för att andas.

tisdag.

Vilken dag! Efter jobbet så traskade jag runt på stan - föll pladask (igen) för ett par YSL ankelbootsNathalie Schuterman som nu har 60% rea. Galet. Det är ju nästan gratis, hah. Men eftersom plånboken inte ville öppna upp sig just nu så gick jag till NK och kom därifrån med ansiktskrämer, concealer och mascara, en del YSL men även Lancôme. Det är sällan jag unnar mig smink och ansiktskrämer sådär, det blir mest när man är ute och flyger men idag kände jag verkligen för att uppdatera badrumsskåpet. Nöjd med inköpen så drog jag mig till Sats där jag svettades på spinningcykeln och kvällen avrundades med ett stort glas rött på Bauer tillsammans med Vici. Fantastiskt fint.

ett tydligt tecken.

Ett tydligt tecken på att asiatiska restauranger serverar dålig mat är att inga asiater själva äter där. Jag var just på ett sådant ställe och åt en förskräcklig buffé. Magen kurrade och fötterna orkade inte riktigt släpa sig längre bort än Östermalmstorg så jag kilade in på första bästa hak och förväntade mig samma rus och matkoma som Pong brukar frambringa. Jag lassade tallriken full med alla möjliga goda rätter - trodde jag tills jag tog första tuggan. Därefter blev det torra nudlar, ris och vatten för min del.


Nu tycker jag obeskrivligt synd om mig själv och har i tröst köpt ett jättepaket energibarsApoteket så att jag ska klara mig fram till middagen!


peppade tankar om kvällarna.



Trots att jag har dunderhuvudvärk och en franska läxa jag inte orkar titta på så känner jag mig förvånandsvärt peppad. Imorgon kommer att bli en bra dag. Först jobb, därefter speed-shopping (födelsedagspresenter, pastellfärgade toppar, smink och kanske ett par pjäser att gå ut och dansa i), sedan blir det spinning på Sats (!) och det avrundas med drinkar (inte protein-shakes utan riktiga drinkar, hah) med Vici och det ryktas redan på lång väg att det finns mycket att skvallra om. Fantastiskt med andra ord!

lovely lanvin.



Foto: Steven Meisel

måndag.

Finfin måndag - ja det finns faktiskt sådana också. Vaknade relativt utvilad och lyckades beta av en hel hög med domar på jobbet. Promenerade i ett snöfläckigt Humlegården under lunchen samt smet in på L'Angolo för att snacka skit en stund och äta en bit. Nu är jag hemma och svidar om innan franskan. Tre lektionen i en kurs på sex lektioner. Jisses. Tills idag har vi en mastodont läxa, vi ska presentera oss själva på franska och jag hatar att känna mig begränsad på ett språk. Det blir korta, fula och hackiga meningar. Oh well, jag gjorde mitt bästa!

thåström. lycka. kärlek.




13 mars. 14 mars. Total lycka. Singeln släpps i mitten av februari. Det är snart, snart, snart.

Det här är någonting som gör mig lycklig.

no more sweets.




Jag är allt som oftast suget på någonting sött, salt eller annat onyttigt.
Sarah berättade för mig för två helger sedan att hon tittat sig själv i spegeln (för er som inte känner Sarah - hon är skinny, trust me) och bestämt sig för att nu fick det vara nog och tagit på sig gymkläderna och promenerat till Friskis. Jag känner ungefär samma sak. Nu är det nog och därför har jag bokat in flera Sats-pass i veckan. Så hädan efter blir det att dra ner lite på mitt dagliga intag av Daim och istället äta lite mer fullkornspasta och bulgur. Om jag känner mig själv rätt kommer min nyvunna inspiration räcka i ungefär tre dagar men hey, det är alltid en början.

söndag.

Så var ännu en helg över, en ganska bra helg måste jag säga. I fredags var det samarbetsövningar och partaj ute vid Hellasgården. På lördagen stack jag till Uppsala för dundermiddag och Greek med pojkvännen. Idag har jag fikat och åkt hem till Stockholm igen. Nu väntar SATC och nagellack. Ungefär som vanligt på söndagar alltså. Förutom att jag faktiskt har pluggat idag också. Jag har skrivit en presentation av mig själv på knagglig franska. Jag hatar att känna mig begränsad på ett språk men det är i alla fall en början att kunna berätta något mer om sig själv än vad man heter. Hah.

Det ser ut att bli en hektiskt vecka - plugg, jobb, drinkar med vänner och födelsedagar. Men det blir nog fint!