delightful weather

Verkligen härligt väder imorse! Synd bara att jag inte hinner ta någon lång powerwalk idag kring Djurgården och avsluta med fika på L'Ang, för det är verkligen det jag vill men istället kommer storsläkten på besök för att fira min 18årsdag och det blir väl trevligt på sitt sätt också. Håva in presenter, äta tårta och leka med kusinvitamin.
Vi ses senare i bloggen, men ut i solskenet nu!

fredagkväll

Jag hade precis gottat ner mig i soffan med pyjamasbyxor och SATC när Johan ringde och yrade om utgång så det fanns inte mycket att göra annat än att slänga på sig lite kläder och pallra sig iväg på Gamla stan. Tidigare hade det pratats både om Little Persia och Grabbarnas men när det var Johan som fick bestämma hamnade vi på en otrolig mystisk men trevlig rockbar i ett källarvalv i de äldre delarna av Stockholm. Jag kan inte direkt säga att jag passade in bland en klientel som såg ut att vara med i Hells Angels allihopa och att fråga om chilinötter till min öl var definitivt ett felsteg men på det stora hela stormtrivdes jag. Det spelades "ping pong", skålades för Östra-andan och skrattades gott hela kvällen lång innan vi alla smått slippriga under skorna kanade ner för de vindlande kullerstensgatorna för att ta oss hem igen.


"When we drink we get drunk, when we get drunk we fall asleep, when we fall asleep we commit no sins, when we commit no sins we go to heaven.
So let's all drink and go to heaven!"
  - Mr. Miller

recap: onsdag - fredag

Lill-lördag + lång sovmorgon equals utgång. Jag, Lova och Emelie Klasson slet oss en kväll från pluggböckerna och bestämde oss för att besöka Little Persia på Södermalm för billig öl och chilinötter. Inte så glamouröst, jag vet men mysigare ställe får man leta efter och skönare klientel också när man vill hitta något lite lugnare.
Inte allt för sen hemgång för mig då jag sussade sött i min säng strax efter 01 men ack lika roligt för det!

Torsdagen flöt förbi som seg sirap. Jag befann mig med en piggelin i handen klockan 11.10 i skolan för att ha TEX, upptäcker att vi inte har någon lektion och har plötsligt hål fram till kl. 14 då matten börjar. Jag och Johan hamnade på skolgården i ett par timmar i solen, pratandes och stönandes över hur orättvist det var då vi faktiskt kunnat legat hemma och sovit istället för att befunnit oss i skolan. En bravad att jag lyckades hålla mig kvar på Östra Real för att faktiskt sedan gå på matten och för första gången på länge riktigt förstå, yes!

Fredag och idrottsförhör kl. 8.00 är ingen vidare kombination. Att sedan dansa salsa resten av lektionen var faktiskt helt okej och innehöll en hel del fniss, dock var jag mest för nervös för att kunna koncentrera mig. Muntligt nationellt svenska b-tal lektionen efter då jag talade om "Övervakningssamhället på fler än ett sätt", ganska intressant om jag får säga det själv.
På eftermiddagen kom Gustav Fridolin till skolan men istället för att predika miljöpolitik som förra gången talade nu denna sötnos om journalistik. Förvånandsvärt ointressant. Som miljöpartist var han extremt värd att lyssna på, inte för att jag delade en ända åsikt men för att han fascinerade mig. Som journalist å andra sidan var han ett sömnpiller utan like.

 
Två grabbar i vårsolen


Begav mig mot Upplands Väsby för en utflykt med pojkvännen. Då denna ort ligger praktiskt taget mitt i mellan Uppsala och Stockholm hade vi bestämt oss för att ta en promenad i solskenet i området och sedan fika. Det blev en ganska intresseväckande promenad och väldigt mycket skratt innan vi hamnade på något vi trodde var ett genuint konditori men det visade sig vara pre-fab. chokladbollar och det serverades inget bryggkaffe. Hur som helst, var det en mycket trevlig eftermiddag och som ett plus i kanten fick jag reda på att jag har fått ett riktigt betalande skrivjobb också!

Nu vankas utgång om man får tro Johan rätt!


dagens

image339

Svart klänning, H&M
Mönstrad sjal, Indiska
Vikingapärla halsband, Skultuna
Armband, Dyrberg/Kern
Strumpisar
Röda Chuck Taylor's, Converse
Silvriga naglar

onsdag - kärlek och shopping går hand i hand

Jag är helt kär i våren och allt vad det innebär, även om jag fortfarande fegar i min skepparkavaj från Boomerang som mest får ligga över väskan eftersom det är så varmt i solen. Men som jag njuter, och unnar mig saker. Ja, för våren får oss alla lite off balance och helt plötsligt står man där med en glass i varje hand trots att kontot gapar tomt, men så får det bli ibland.


I tisdags tog jag mitt pick och pack
och hoppade på tåget till Uppsala för att träffa pojkvännen och vi hamnade på Café 018 med varsin isthé respektive islatte för att fira vårens intågande och samla krafter inför solglasögonshopping och den eviga jakten på min Acnekjol. Så mycket till shopping blev det däremot inte för vi tog bussen hem och valde att spendera resten av dagen/kvällen med film, promenader och prat, riktigt trevligt.

Onsdagen innebar utvecklingssamtal vilket i sann Östra Real-anda innebär att man är ledig hela dagen förutom under en kvart då man ska befinna sig med sin mentor och diskutera allt mellan himmel och jord men i mitt fall ingenting som har med skolan i sig att göra. Favoritämnet för dagen verkade vara fräknar då jag är den typen av person som får massa ljusbruna fläckar över näsan så fort solen tittar fram och min lärare tycks ha en faiblesse för fräknar.
Innan jag satte mig i den kvalmiga salen hann jag pussa Chris hejdå, bege mig till Stockholm, träffa Lova och kanske det bästa av allt; köpa min efterlängtade kjol!
En skönhet i sin renaste form med paperbagwaist, fickor, kornblå och alldeles alldeles underbar! Tackar pojkvännen för att han via SOLO i Uppsala fick reda på att Stockholmsbutiken fått in en ny leverans av dessa eftertraktade dyrgripar.

Nu väntar mer glass, plugg och ikväll blir det utgång på Södermalm med lite vänner, mysigt!

fuck me, I'm famous

image338

dagens

Då en kamera är min nya lekkamrat bjuder jag på en dagens outfit!



Vitt linne, Filippa K

Vit klänning med Twiggy-tryck, Stay Free

Svart cashmerekofta, från Paris

"Coco is dead - knife fight"-halsband, Alex & Chloé

Vikingapärla halsband, Skultuna

Solglasögon

Strumpisar

Mörkröda Chuch Taylor's, Converse


att måndagar kan vara så toppen

Att måndagar kan vara så toppen är frågan det, men nu har jag svaret!
En lång håltimme med flickorna på stan och sedan lunch i bara linnet i Humlegården gör vilken butterfisk som helst på strålande humör. Efter en spanska lika seg som sirap begav vi oss ut i solskenet med pilotglasögonen på för att spana in utbudet på stan (även om det mest innebar shopping på Apoteket och Synoptik för min del...) och sedan när magen började kurra hämtade vi upp mat från Sawadee och hamnade på trappan till Kongliga Biblioteket i Humlegården för att efter ett tag i den stekande solen klä av oss till bara linnet och njuta. En cigarett och glass till efterrätt och så var vi fit for fight för att bege oss tillbaka till naturkunskapen. Alldeles förträffligt att jag hade valt att ha min nya klänning från Stay Free en sådan passande dag som denna, mjau.



   


Nu väntar en produktiv eftermiddag men efter min dag med B-vitamin i solen så klarar jag allt!

lördag - födelsedag, 18 år

Att vakna med ett bultande huvud i ett alldeles för varmt rum kanske inte är det ideala på sin födelsedag men att sedan väckas på riktigt av att familjen som traditionen sig bör kommer in och sjunger med blommor, tända ljus och paket är alltid lika mysigt. Att sedan få amerikanska pannkakor och bacon medan man öppnar paket är någonting att ta fasta på. Att sedan få alldeles förträffliga presenter är alltid ett extra plus i kanten.

I paketen som under dagarna har ramlat in har jag hittat några speciella favoriter:
Skultuna-halsband av pojkvännen min
Alex & Chloé-halsbandet  "Coco is dead - knife fight"
Halsband från Efva Attling av mina äldsta pinglor
Armband från Dyrberg/Kern av Elisabeth
Sony DSC-T50 digitalkamera special edition
Pashminajsal från Nepal
Mönstrad tunika från Urban Outfitters
Presentkort på Hasseluddens Yasuragi-SPA
Egendesignad klänning från Stay Free
+ en mängd andra fina presenter så som kläder, duschcrême från Philosophy, en oanständig mängd vin, smycken, kokbok, pengar, blommor i mängder, Salem al Fakir CD och mycket mycket mer.

Solen sken lyckligt nog på min födelsedag och det ser jag jag som ett tecken och det ledde till att jag släpade med mig pojkvännen ut på promenad vilket alltid är den bästa kuren mot baksmälla. Efter det blev det lite födelsedagsfika med hallonmousse-bakelser som uppvärmning inför nästa helg då storsläkten kommer på besök.

Kvällen kom och det enda jag hade fått reda på var att vi skulle ut, men var det fick förbli en överraskning. Klänning, Pucci-sjal, pumps och kuvertväskan fick åka på och vi begav oss iväg. Hamnade tillslut på Hamburger Börs med ett glas champagne innan middagen och Invited to Labero. Jag har alltid fascinerats av magi och då passar det att gå och se en av världens bästa illusionister tillsammans med hela familjen. Gulligt initiativ av familjen att välja något som passade även lillebror och det var mysigt att göra någonting tillsammans.

På det stora hela måste jag säga att jag har haft en fantastiskt helg som enbart har gått ut på att fira min födelsedag. Jag har fått uppleva den med alla jag älskar och håller nära och fått en mängd presenter och god mat. Någon direkt ålderkris har inte infunnit sig än, tack och lov, däremot har jag insett att jag nu officiellt, på pappret åtminstone är vuxen samt att mitt leg. har blivit min nya bästa kompis. Arrivederci!

konsten i att svira och slira

...är ingenting som kommer med åren, men det blir betydligt mer påtagligt nu när jag lagligt får svira och slira, halka och svina och supa på krogen, som jag så fint sjöng för alla som ville lyssna i fredags, haha!

Dagen rusade förbi i ett himla tempo med geografiprov och annat i skolan. Fick även veta att jag var nominerad till Stockholms bästa värvare efter kampanjdagen men äran gick till Herr. Claesson, roligt i vilket fall som helst.
Hem för att fixa mig iordning, sova och äta och möta upp pojkvännen innan vi begav oss mot L'Angolo där min 18års-middag skulle hållas den 23 mars (dock fyllde jag inte år fören den 24 mars). Det blev mycket god mat, finfina presenter, mingel och alkohol för de allra flesta på plats. En massa goda vänner och allt som allt var vi kring 20 stycken hela kvällen som var på plats för att fira mina stapplande steg in i vuxenlivet. 

image326

  



Efter tolvslaget begav sig större delen av gruppen samt en massa andra bekanta till Le Home för att dansa och ha det trevligt. Fabi, Elisabeth och jag befann oss största delen av natten på dansgolvet eller i baren för att beställa ytterligare en Cosmopolitan. Även sista kvarten lyckades jag få upp min inte så dansanta pojkvän på golvet också till tonerna av West Virginia, men då klappar väl det amerikanska hjärtat lite extra hårt antar jag.

Ramlade in i taxin och strax innan 03 befann jag mig hemma igen med ett leende på läpparna och värkande fötter, men det är så det ska vara gott folk! Ett stort tack till alla mina älskade vänner som fanns på plats för att göra min 18års-dag oförglömlig, puss på er alla!


sweet sweet 18

HAPPY BIRTHDAY!
Idag fyller lilla Bells hela 18 år och blir officiellt vuxen.
Igår var jag ute och slirade och svirade och idag blir det lite lugnare tillställning med familjen och pojkvännen,
hur som haver, en ordentlig uppdatering kommer!

grattis fabi, 19 år!

image323

Grattis Fabibaby som idag blir en gammal tant med sina 19 år i handväskan!

old friends, old memories

Det är alltid lika trevligt att prata med gamla vänner, diskutera gamla minnen och få höra saker om deras nya liv där men egentligen inte riktigt är en självklar del längre. Vissa vänskaper dör bara ut och blir som fotavtryck i våt sand, försvinner inte helt men finns inte heller kvar, är inte längre greppbara. Andra vänskaper slutar med tårar och bråk och man skiljs som ovänner och ingen av parterna kan svälja sin stolthet och be om ursäkt. Det fascinerar mig. Jag tillhör definitivt den stolta parten som ogärna erkänner mina egna fel och brister. Därför älskar jag också vänskaper som finns där bak i det förflutna som man kan ta upp lite hur som helst, det är någonting jag gillar skarpt. Någon man kan prata med på msn eller som man bara springer in i på stan och helt plötsligt sitter man och fikar eller är ute på promenad. Jag önskar att det alltid blev sådana lyckliga slut, visst finns det saknad men det är ingenting som skaver sönder kevlarskinnet runt hjärtat heller.


onsdag - nationell kampanjdag

Om du ogillar MUF så sluta läsa nu. Och om du är kvar har du säkerligen inte missat att det var nationell kampanjdag och det har varit muf:are överallt i alla städer, byar och hörn för att göra just dig uppmärksam på våra idéer.
Självklart deltog jag och hurtigheten själv pallrade sig iväg 9.00 (notera att jag inte började skolan fören 12.30) till lokalen för att förtära kampanjfrukost bestående av popcorn och juice. Inte illa... sedan begav det sig mot Östra Real för att våldta kopiatorn för att försöka trycka fler dubbelsidiga broschyrer och värvarkort. Efter min och Jades lilla dust i biblioteket blev det dags att möta upp Sarah och Felicia för lite seriöst kampanjande.
Dagen bestod av mycket dans eller ja, runt-stuffande, flygbladsutdelning och diskussioner om politik. Med andra ord var det en mycket lyckad kampanjdag och vi lyckades värva 9 medlemmar. Great!


image322
Såhär glada blir mina flickor av att kampanja


Eftermiddagen istället var av lugnare slag. Megalång kö på solariet vilket innebar att jag hann läsa mer i The Picture of Dorian Gray och sedan blev det en liten nap i värmen. Mötte upp pojkvännen och Calle som besökte storstaden för att vara finkulturella på Dramaten och sedan jäktade jag hem för middag. Stressigt nu men imorgon, åh imorgon är jag ledig, mjau!

tisdag - april april?

Riktigt aprilväder ute, ena sekunden snöar det och i nästa skiner solen igen och fåglarna kvittrar nästan irriterande högt. Okej, det är kanske bara jag som är stingslig idag, det där med geografirprov är inte bra för min hälsa. Att sluta innan 12 och behöva åka hem direkt för att plugga är verkligen ingenting någon har mått bra av. Dock kan jag gratulera mig själv för kampanjen imorgon verkar vara helt klarplanerad och jag har läst nästan alla sidor till provet, good work!

Tisdagar är verkligen ingen spännande dag. Planen var att befinna mig på MUF ikväll och ladda inför morgondagen med filmkväll men det ser inte ut som om det kommer att inträffa då jag har alldeles förmycket att stå i. Men hey, jag fyller faktiskt 18 på lördag och det ska smygfiras redan på fredag så det är mycket att stå i nu i dagarna. För tillfället är jag helt slut och orkar inte lyfta ett finger men det kommer, ja det kommer.

Dansen igår var great, att dansa
Tomb raider på Vasa Teatern i vår blir superkul. Ett ca. 12 minuter långt medley och jag kommer säkerligen falla ihop i kulisserna efterråt eller helt enkelt försöka träna bort rökkondisen redan nu men ändå, supersuperroligt ska det bli! Och koreografin är riktigt snygg den med.

Angående bloggnätverket som så många har undrat om så ligger det i träda. Projektet hade en rivstart men det föll ihop ganska snabbt då det visade sig att jag verkligen inte har tid med någonting så stort nu i tvåan och att det där med att koda en hemsida inte var gjort på en kafferast men ta ett djupt andetag, det kommer igen och förhoppningsvis redan i höst startar vi igång.

Nu väntar rooibosthé och SATC för att unna mig själv lite vila, arrivederci!

om världen bara ville som jag

Måndagmorgon, rån med vaniljfyllning och MUF Östra är en fantastiskt kombination. Jag missar spanskan, jag får en sockerchock och slår ihjäl tid med andra frihetskämpar, det är härligt. Imorse blev det min tur att tillfälligt träda i kraft som ordförande och hålla en snabblektion i kampanjteknik då Klasson befann sig i Blackeberg och kampanjade på riktigt. För övrigt fick vi en pre-view på materialet också, snyggt.

Vidare in till city med Josefine för att leta efter Acnes supersnygga
kornblå kjol med paperbagwaist som jag hade bestämt mig för skulle bli min. Tyvärr visade det sig att en mängd andra 34:or tänkt samma sak för det fanns inte en enda kjol någonstans i Stockholm för mig att adoptera, så jag får vänta några veckor och försöka på nytt. Inte heller fanns ett par vita, långa Converse "Chuck Taylor's" att finna på NK. Sicken otur jag hade, men jag får försöka med friska tag nästa vecka istället. Inte för att jag behöver ett par vita tygskor nu eftersom vädergudarna passade på att spela oss ett spratt idag med regn, snö och solsken om vartannat. Frustrerande.

Diskuterade genteknik på naturkunskapen idag, intressant! Vi fick ta ställning till en mängd frågor angående kloning och liknande och det var förvånandsvärt många konservativa elever i min klass. Hur som helst blev det en del intressanta och spännande diskussioner och sådant gillar vi, skarpt.

Arrivederci!


en helg som innehöll allt

Ytterligare en helg har passerat i en rasande fart! I fredags höll jag och Klasson ett cocktailparty i Sjöstaden för 15 av våra närmaste vänner och bekanta. Superlyckad kväll då loungemusiken spelades högt, vodkadrinkarna flödade och det dansades hejvilt. Mycket trevligt måste jag säga och en eloge till Fabi som lyckades ta sig hem stående någorlunda rakt.

Lördagen blev av lite lugnare slag med sovmorgon, minibrunch och sedan fika med tjejerna på L'Ang för att diskutera gårdagen och min födelsedag den 24 mars men främst utgången den 23:e. En trevlig stund med tjejsnack och muffins och en pojkvän vars öron förblödde när vi nämt ordet skor allt för många gånger!
Hem för SATC, middag och sedan myskväll. Precis vad jag behövde efter en slitsam fredag.

Söndagen spenderades till stor del i Globen. Lillebror min hade med sitt Huddinge 93 tagit sig till final andra året i rad i Mitt I-cupen (tidigare Vivo-cup) och det var dags att finnas på plats i hockeymundering och med visselpipan till hands. Efter två vändor i utvisningsbåset för min brors del vann tillslut Huddinge över Nacka och segern var officiellt i hamn. För smågrabbarna blir det middag på Hard Rock men för min del njuter jag av lugnet hemma och det blir OC och SATC resten av kvällen. Det är dags att ladda inför en spännande vecka som väntar!

torsdag

Åh, vårkänslor! Nu när min favoritårstid är på ingång så går jag omkring och ler som ett fån hela dagarna i ända och irriterar säkert alla i min omgivning med min nyvunna optimism men vad annars kan man göra när solen strålar? Det blir många rökpauser och glasspinnar på skoltrappan nu för tiden, men det gäller att njuta till fullo.
Däremot har jag reflekterat över hur flickorna klarar av att springa omkring i korta jeanskjolar och ballerinaskor, själv skulle jag frysa ihjäl om jag kom i sommarkläder men vissa verkar tåligare än andra? Minikjolen, ballerinaskorna och en tunn jacka känns som en given kombination bland ettorna på Östra? Kallt säger jag och må låta som en mamma. Själv är jag lycklig över att slippa vinterjackan och kan gå i min skepparkavaj.


image321
Det dröjer ett tag till innan jag gör som Ana Carmo och går med bara ben...
(foto: IMG Models)


Franz Kafka förbryllar mig. Jag har spenderat åtskilliga timmar att klura över och läsa Processen som räknas som ett mästerverk men för mig förblir det en obegriplig absurd roman som enbart osar ångest. Jag irriterar mig på mig själv eftersom jag inte lyckas hitta någon egentlig mening med boken och att jag inte uppskattar den så som man bör utan rent ut sagt tycker att den är ett sömnpiller. Finkultur kanske inte är någonting för mig, även om jag har en faiblesse för balett och teater.

Imorgon är det fredag och det innebär helg och cocktailparty i Sjöstaden annordnat av mig och min kära Klassi för ett gäng söta flickor och pojkar och äntligen får jag använda min oanständigt korta silverklänning, arrivederci!

för det ska firas med bubbel

Onsdagen var en händelselös dag som innehöll glass och cigaretter på skoltrappan för ja, när det är vår trängs Östra Realarna på skoltrappan för att pressa och glassa i säsongens solglasögon och självklart krigade vi också till oss platser. Hierarkin på trappan är hård och ska följas till punkt och pricka, treorna väljer platser först sedan tvåorna och ettorna får helt enkelt sitta på de sämsta platserna där det är grusigt och skuggigt, men så kan det gå och än dag kommer det vara ettornas tur att välja plats först. Gymnasieskolan på Östermalm kan liknas för den afrikanska steppen, störst vinner.

Då Josefine fyllt 17år var det dags att fira hennes födelsedag och hur gör man det på bästa sätt om inte med lite bubbel på lill-lördagen? En inbjudan till C/O Stockholms VIP-kväll ramlat ner i min brevlåda så tog jag med Josefine på eventet för att sunkta över Marc Jacobs nya pumps i lack och såklart Acnes hypade kjol i indigoblått. Det bjöds på bubbel med tilltugg men framförallt en goodiebag när vi lämnade tillställningen innehållande skönhetsprodukter från Laura Mercier, Akademikliniken, Philip B, Dermalogica och mycket annat.

Sedan hamnade vi den gamla godingen Café 60 för kärleksmums och thé alldeles för länge in på kvällen. Det diskuterades helgens stundande cocktailparty och hur vårt skrivande hamnat i bakgrunden sedan vi började på gymnasiet. Men vänta bara, en dag kommer min debutroman finnas ute i butik!


Det är alltid trevligt att gå och lägga sig på tok försent med ett leende på läpparna och veta att man förgyllde ytterligare en vardagskväll!


tisdag - sprudlande lycklig

Sprudlande lycklig är jag denna tisdag! Det gör inget att det var Matte C och oförberett prov eller att vi skulle undersöka DNA-slingor i kiwi på naturkunskapen utan jag har ändå ett brett leende på läpparna.
Efter dagens två första lektioner knatade jag, Lova, Fabi och Sarah till Karla Frukt för att köpa glass och sedan satt vi i solskenet med pilotglajjerna på nästippen och bara njöt av värmen och vårkänslorna. Solen gör mig lycklig, så är det bara. Det är konstigt var UV-strålar kan göra för ditt välbefinnande, för vem kan deppa när allt är ljust och ljummet runt omkring dig? Inte jag i alla fall.

Vår är lika med vårstädning och då talar jag inte enbart om garderoben där det gäller att hänga undan tjocka och bylsiga polotröjor utan även om den personliga vårstädningen. Fram med våriga nagellack som Mavalas sockersöta La Paz och solglasögonen. Idag startade jag vårstädningen av mig själv genom att besöka solarieöarna för en snabbsolning för att förhoppningsvis locka fram lite fräknar lagom till min 18års-dag nästa vecka och slippa vinterbleka ben under kjolen. Efter en power-nap i värmen mötte jag My vid Odenplan för att sedan hämta upp Josefine vid Jensen och bege oss till L'Ang och gissa vad jag spanade? Uteservering! Visserligen lite väl kyligt kanske, men fortfarande det är vår nu och ingenting gör mig lyckligare.



image320

Precis så som Mischa vill jag springa runt på stan!
(bild: lånad från sigrid.webblogg.se)

måndag - tillbaka till verkligheten

Tillbaka till verkligheten och skolan. Första måndagen på länge i skolan och det är inte nådigt att starta med närmare två timmars spanska följt av den muntliga delen av engelska b-nationella. Tur var det väl att det gick förhållandevis bra för mig trots lite ringrostig röst och sömngrusade ögon. Det kändes faktiskt inte allt för jobbigt att vara tillbaka i skolan utan helt okej, men ge mig ett par till dagar så blir det nog annat ljud i skällan.

Det finns mycket att uppröra sig över här i världen och idag har min irritation och ilska kretsat kring dessa
Thinspiration-videos som cirkulerar runt omkring på internet. Jag hatar det faktum att det finns många i min umgängeskrets som även de tycker att det är snyggt att se revbenen men mest av allt hatar jag att unga flickor, yngre än vad jag är kommer se dessa filmer på YouTube och påverkas av dess budskap. Bildspel till musik av Fort Minor skapar åsikter och påverkar mer än vad man kanske tror. Det är sorgligt att barn inte får vara barn längre.

Något annat jag irriterar mig över är den rätt till yttrande som alla idioter där ute tycker att dom har över internet. Den frihet som internet skapar ger även personer rätt att försöka trycka ner varandra och sticka en välplacerad kniv i ryggen på oskyldiga människor. Jag är ett stort fan av yttranderätten i vanliga fall men jag tycker att det är extremt fegt att skriva saker utan att publicera det med sitt riktiga namn. Vågar man inte stå för sin åsikt är den ingenting värd.

Nu blir det left-overs ur kylskåpet och lite mer Processen-läsning av Franz Kafka innan jag ska iväg till dansen, arrivederci!

helgen

Efter att ha varit sjuk i nästan en vecka infann sig ingen direkt fredagskänsla trots att jag försökte framkalla bitterljuva minnen med pizza på CiaoCiao med flickorna på lunchen, belgisk choklad under föreläsningen av Carlos Rojas och sedan fika på L'Angolo med Elisabeth. Nada prada. Istället tog jag en power-nap när jag kom hem för att orka hålla ögonen öppna under kvällens balettföreställning av Romeo & Julia på Operan. Supersnyggt var det verkligen och effekten av scenografin, kläderna, musiken och dansen var enastående. Jag älskar att gå på Operan med farmor och se en bra föreställning, dricka bubbel i pausen och bläddra i programmet senare på kvällen innan jag går och lägger mig. Great!

Vaknade vid 10-tiden på lördagen av solen som strålade i ögonen och kan man vara annat än lycklig när man upptäcker att våren har kommit för att hälsa på i år igen? Hurtiga jag och min pojkvän traskade runt Skeppsholmen och lunchade inne i stan i vårsolen och gissa vad? Jag kunde ha min väst utan att frysa armarna av mig och det var alldeles underbart mysigt i solskenet! Fick även se en skymt av demonstrationen för Ungdomens Hus som traskade förbi oss vid Norrmalmstorg och som vanligt blev jag livrädd vid åsynen av stora folksamlingar men lite spännande var det.
Kvällen spenderades i Hammarby Sjöstad hemma hos Klasson som annordnade Schlagerafton med vin och drinkar för ett antal trevliga människor. Självklart vann rätt band också, heja The Ark och Ola Salo!

Söndag och solsken igen. Vilket självklart innebar en ny promenad men denna gång ute i Mälarhöjden där vi traskade i gruset ner mot Örnsberg. Sedan blev det en kort tur in till city där jag tog upp jakten på det perfekta rosa läppstiftet och fann ett helt okej alternativ från Isadora som fick följa med hem.
Under eftermiddagen och kvällen låg vi mest i soffan och såg North Country med vanligtvis snygga Charlize Theron i huvudrollen och precis som vanligt så vaknade feministen upp inom mig och jag ville diskutera kvinnofrågor halva natten, inför döva öron. Men jag älskar när filmer taggar till och väcker starka åsikter och känslor, för det är så man vet att det är en sevärd film.

Hoppas ni också hade en bra helg i solen!

under ytan

Jag vet att jag har legat lågt alldeles för länge men det har sina förklaringar så kika förbi imorgon så har förhoppningsvis äntligen en uppdatering ramlat in!

genuint lycklig

Det finns många saker som gör mig lycklig, och tur är väl det. Nu ikväll när jag var på väg till dansen så kom en sådan där oförklarlig lyckokänsla över mig. Regn som från en blomspruta sprayade mitt ansikte när jag var på väg mot Tegnérlunden och i hörlurarna hade jag The Strokes - You only live once och plötsligt kom en sådan lust över mig att dansa fram på den regnvåta gatan. Istället stannade jag till och rökte klart min Marlboro men fortfarande, det är alltid lika härligt när man verkligen kan känna att man är genuint lycklig.

det är lika bra att försöka

Och det gjorde jag. Idag var första dagen den här veckan jag gick till skolan och ett tag kändes det faktiskt som en hållbar situation men efter MUF Östras möte så kom yrseln över mig igen och det var bara att åka hem och bädda ner mig i sängen på nytt. Suck. Jätteintressant möte i alla fall där Klasson bjöd på kakor och jag ser väldigt mycket fram emot snälla veckan. Mjau.

Idag är det Internationella Kvinnodagen också och egentligen borde jag skriva en liten text om det känner jag men orken finns inte riktigt där så feminismens låga får falna och flacka och jag får helt enkelt skriva minsta möjliga antal tecken idag. Men något som inte får glömmas är att Amanda fyller 15 år, grattis grattis!


uppsalas distriktsstämma 2007

Bättre sent än aldrig och nu kommer äntligen en liten sammanfattning av min ytterst trevliga helg i Uppsala:

- det finns inte mycket som är så äckligt som att se dagisbarn äta
- eller jo, när dom petar med kladdiga fingrar på min Gucci-väska
- vem anade att det faktiskt fanns shopping i Uppsala? Heja Monki!
- det försvann ett flertal par under stämman upp till toaletterna på övervåningen, vad som egentligen försegick där kan nog alla på plats skvallra om.
- ett musikaliskt framträdande vid namn "Hannes B" väntar vi nu ska göra succé på YouTube (och då menar jag inte på samma sätt som hur MUF Sthlm passade på att bränna skånska-flaggan under en DS-helg).
- Josefine skaffade sig ett ihärdigt ragg som underhöll denna annars så socialt kalla asiat.
- Herr Trowald envisades med att sjunga i stämmor under alla allsånger, vilket i och för sig var ett trevligt avbrott.
- om det var någon som förstod vad norrmannen sa under sitt tal, eller vad "sälsången" egentligen handlade om så lämna en kommentar!
- att ni lyckades hitta er plats vid middagen eller att viktiga inbjudningar kom fram är enbart min förtjänst då det visade sig att jag har en lysande framtid som sekreterare framför mig.
- det är således även mitt fel ifall ni råkade få glitter i era dricksglas och nu vårdas på sjukhus för aluminium i magsäcken.
- Johan Hollinder är en jävel på att fyllehicka måste jag säga.
- det bör även förtäljas att världens antagligen sämsta DJ befann sig på plats efter banketten och hade en förkärlek för klassiker som Dover Calais och Grease.
- Hugo Bergman och Emelie Klasson framförde antagligen det sötaste men också mest förvirrade talet under hela banketten.
 - Det bör även nämnas att Martin Paulette gjorde ett fantastiskt jobb som toastmaster, jag lyckades knappt äta en bit!


ds



 

Nog med förvirrande och interna stoplar och jag vill kort och gott tacka MUF Uppsala för en fantastisk helg med Chris som stämmogeneral för en lärorik och intressant stämma efterföljt av en perfekt bankett på Hotell Linné. Även grattis Chris för din nya plats som MRO och Gustav och Thea som numera sitter som DS-ledamöter, lycka till! Och ett stort tack till alla som underhöll mig hela helgen, tog hand om mig och såg till att jag hade extremt roligt!

dags att ta en paus

Jag är inte död utan högst levande men har spenderat det senaste dygnet på akuten och hemma i sängen och då febern överstiger 39 grader finns ingen ork att blogga än om Uppsalas stämma och mitt lov. Nu blir det en kortare bloggpaus innan jag mår bättre, so long!