Om natten

Det bästa med att sitta uppe om nätterna är att kunna prata med älskade Lina där borta i L.A. Det är saknad på högsta nivå då en del av mig är på andra sidan jordklotet.


linaUSA

Äntligen fredag

Är det bara jag som nynnar på "Kyckling på fredag"-jingeln när veckans bästa dag anländer? Kanske det kanske, men i så fall är det bara för att jag har en relation till familjen som kom på idén om just kyckling på fredag. Oh well, Lova nynnar på julsånger istället, så alla är vi olika!

Fredagmorgon och Cooper-test är ingen vidare kombination. Särskilt inte när det är 2400 meter vilket är 8 varv kring Karlaplansfontänen, svettigt värre. Lite lagom mysigt att flåsa förbi chica östermalmstanter som rastar sina små hundar och fashionmamas som har barnvagnsrace. Försämrade min tid med 50 sekunder vilket kändes brutalt dåligt. Okej, jag erkänner att jag inte har superbra kondition i vanliga fall heller men jag tränar trotsallt ganska mycket och den här försämringen har vi nog trotsallt Marlboro att tacka för, även om det inte är någon ursäkt. Jag måste verkligen ge mig ut och jogga lite oftare! Statusen nu? Mina ben darrar fortfarande efter ansträngningen, pinsamt.

Slappa lektioner och pannkakor till efterrätt i skolan var faktiskt inte helt fel. Skönt också att vara klar med artikeln och ha lämnat in den, nu är det bara matte c-provet nästa vecka som tynger ner mig.
Hur som haver hamnade jag på Zanzibar efter skolan med Josefine, men innan det bar det av upp på NK för att inhandla en militärgrön bandana inför morgondagens festligheter. Sarah och Sofia slår på stort och fyller 17år och för att fira det är det armyhoe-middag, ett tema som inte riktigt faller mig på läppen men what the fuck, det är Sarahs födelsedag och Sarah som har valt tema så jag antar att det bara är att göra det bästa av det och slänga på sig ett par svarta hotpants och en gnutta krigsmålning. Oh joy.

På Zanzibar träffade vi en hel hög med bekanta och vänner, mer eller mindre trevliga möten men det är svårt att springa och gömma sig när man sitter så offentligt.
Hamnade även i en intressant diskussion med Josefine om alla gamla godingar som fanns på "våran" tid. Ni vet den där klicken av människor som är överallt. Med både glädje och vemod insåg vi att vi har vuxit upp och de också för att lämna plats åt en ny klick människor. En klick blonderade fjortisar som numera är överallt. De sitter på samma fik som du, har i värsta fall inflitrerat din skola och handlar i samma butiker som du (dock stämmer detta inte alltid in, då de flesta inte har tillräckligt med smak för att hitta mina små guldkorn). Trots att jag inte går på lokalfester längre, och inte har satt min fot på en sådan på nästan ett år (undantag: Insparken) så ser jag detta nya maskineri av fjortisar överallt. Vi får gratulera oss själva att den tiden är förbi i livet och att vi faktiskt har vuxit upp. Dock slutar aldrig fenomenet klubbfestfjortisar att fascinera mig.

Stressade mot Solkungen för att inse att alla verkar ha bestämt sig för att sola just idag. Då gav jag och Josefine upp och åkte hem var för sig.
Mammi och pappi har bjudit in grannskapet på skaldjurskväll så jag fick laga egen middag och förpassades ner i källaren då jag har valt att ha en lugn hemmakväll för mig själv. Hamnade framför TV:n och filmen
"Alla älskar Alice" med favoriten Persbrandt i en av huvudrollerna. Jag brukar inte vara överförtjust i svenska filmer men blev djupt rörd av dramat nu ikväll. Jag må vara så pass övertrött att allt känns som en berg-och-dalbana men någonstans i bakhuvudet maler det fortfarande att det var en fantastisk film som alla borde se. Underbar film verkligen.

Snart måste jag verkligen sova om jag ska orka upp imorgon. Händelserik dag väntar mig. Firande av mina två pinglor, träffa Chris en stund som besöker Stockholm och sedan middag och party på kvällen.

SHIP AHOY!

Torsdag - MOCCO är det enda jag behöver!

Fotokunskap idag, mycket intressant måste jag säga. Om det är någonting jag alltid velat prova så är det att fotografera, men nu istället får jag titta på bakom eller framför kameran när My fotograferar. men foto är konst och inombords bor det en liten konstnörd i mig trotsallt, även om orden ligger mer för mig.
Vi talade om "det gyllene snittet", diagonaler och linjer i foton, perspektiv och ljussättning bland annat. Det låter säkert jättesimpelt för folk som verkligen kan fotografera bra men för mig var det intressant att lyssna på. Sedan fick vi även kika på
Andreas bilder.

Trots att jag hade enormt ont i huvudet idag hamnade jag på MOCCO med Lova och hennes kompis Hanna från Uppsala, ett jättetrevligt blont yrväder! Chai thé och bulle piggade upp mig enormt (i alla fall för en stund) och det var ganska kul att Bingo Rimérs publicist (?) bjöd mig på bullarna. Andra gången den här veckan vi träffade Bingo när vi var och fikade och idag pratade vi om honom på fotokunskapen, sammanträffande?

Hem för att skriva klart artikeln som jag faktiskt är ganska nöjd med och sedan hamnade jag i badkaret för lite hemma-SPA, jätteskönt. Tyvärr hade jag för ont i huvudet för att pallra mig på baletten och jazzen, och jag hatar att missa på Kühlers, men men.

Helgplanerna ser brutalt bra ut, hur ser era ut?

SHIP AHOY!


bells hjärta sarah

söta
Foto: "Baryshnikov"



YES YES YES!

Efter timmar av blod, svett och tårar (eller snarare, ångest, cigaretter och thé) så har jag äntligen pillat klart med min artikel om arbetslöshet, fixat intervjuerna med Calle, Lars Ohly och Maud Klerby och fotograferat.
Den är layoutad, skriven och utprintad och jag är helt klart lättad över att jag slapp sitta hela sista natten och skriva. Gustav må kalla mig pluggis, men det lönar sig i alla fall för nu är jag ledig!

Här kommer bilderna som My Ossianson tog till artikeln, och som vanligt blir alla bilder snyggare i stort format:




Onsdag - the morning after the night before

Inte direkt pigg på att hoppa ur sängen imorse trots att jag tog lite sovmorgon (oops!) eftersom det var Östra Reals Inspark igår. Det finns mycket att säga om insparkar överlag men jag måste ändå säga att de två jag har varit på ordnande av Östra Real har trotsallt varit bra.
Minnen från förra året kom tillbaka när allt var nytt och spännande och vi smått runda under fötterna då vinglade bort mot Claras för Insparken 2005. Emelie och jag, en cigarett i mungipan och nya ansikten överallt.

inspark
Foto: Credd Magazine



I år var det Emelie och jag igen, en Vogue i mungipan men mestadels gamla vanliga ansikten. Det var förvånandsvärt många tvåor som gjort precis som vi och begett sig till Berzelii Bar, och definitivt förvånandsvärt många som inte gick på Östra real som minglade runt i lokalen. Jonas, Philip Bergman, Fredrik Ahlinder och Robban, gamla ansikten som man inte sett på länge. Kul!
Jag och Emelie tog platsen på en högtalare och dansade där mest hela kvällen, så som det ska vara. Och det var väldigt mycket back in the days-feeling över alltihopa. Nostalgi.
Planen var att fortsätta till L1 men efter vi tappat bort Sofia i vimlet så kändes plötsligt Donken som ett mer lockande alternativ och vi hamnade där med Danne och en massa mat för att sedan ta varsin taxi hem.
På det hela var kvällen helt okej, bra förkrök, helt okej inspark och att somna mätt på mat är aldrig helt fel när alkoholen börjar lämna kroppen.

Skoldagen idag var allt annat än pigg, men jag överlevde trotsallt. Ingen croissant och thé till frukost från Sleven som förra året dock. Geografi, Samhällskunskap och Spanska är inte allt för ansträngande.
Träffade även Gustav som kommit från Uppsala för att träffa Emelie. Efter det träffade jag och Lova en ny vän och hur det riktigt gick till förstod nog ingen men heey, det är alltid trevligt med nya vänner.

Lova räddade dagen och lånade ut pengar så jag kunde hämta ut mina nyklackade skor på Elvis och medan jag gick ner mot Stureplan med en take-away thé så spottade jag Oscar Durling på Espresso House, lite ögongodis med andra ord.

Nu vankas det köttfärsbiffar och plugg för hela slanten, wish me luck! SHIP AHOY!


Tisdag - trötta ögon och solsken

Matte C imorse, sådär äckligt tidigt att det inte var lätt att krypa upp ur sängen men för en gångsskull gick det ganska bra på lektionen, yes!
Naturkunskapen också, jag känner mig amibitiös idag och det var himla länge sedan!

Hamnade på älsklingsfiket efter skolan med lite grabbar ur klassen och Sarah för att diskutera allt från Bingo Rimér som satt vi bordet förbi, eventuella jobberbjudande då Sarah har riktiga megasizade läppar som Angelina Jolie, att hallonpajen var godare än vanligt, galna eskapader och leka paparazzis med Andreas kamera.
Helt plötsligt dök My upp, en härlig överraskning måste det erkännas och det blev en snabbtur på stan då även Em - my partner in crime dök upp och följde med. Det skvallrades friskt om både det ena och det andra, mjau.

Ikväll är det inspark och det förfestas på Kungsholmen, yes. Jag har ingenting att sätta på mig men någon gammal trasa ska det väl gå att rota fram i garderoben.
Ska passa på att tipsa om två grabbar i bekantskapskretsen som tagit sig i kragen och börjat blogga, welcome
Arman och Gustav! Det ryktas även om att den sistnämde dyker upp i Stockholm imorgon?


Hur som helst, dagens citat stod Empan för:

"Vad sägs om att ha en strultävling ikväll, vem som kan ragga upp flest nittior? Det är ju inte som om du inte gjort det förr Bella!"


Eh, vid närmare eftertanke tror jag att vi slopar den idén... SHIP AHOY!


Måndag - det brinner tusenlappar i Kungsan?

Måndag, som vanligt ganska ovärt. Men my partner in crime kom och mötte mig på morgonen i alla fall och spanskan var inte allt för hemskt, tack.
Dagen gick mest ut på att vända och vrida på Sarahs problem och rita rymdskepp på naturkunskapen, lågstadiementalitet tycker vi alla om? Men vad gör man inte för betygen.

Träffade älskade My efter skolan och det var helt klart den stora solen den här dagen. Det finns ingen, verkligen ingen som får mig så pass glad, lugn och fullkomligen lycklig som den flickan. Pusselbiten som annars fattas i vardagen.
Vi sprang runt, hysteriskt fnissande och fotograferade till min artikel. Det resulterade i brinnande låtsas-pengar i Kungsan och en massa konstiga blickar från förbi-passerande. Well, vad gör man inte för konsten?

Hem till Mälarhöjden efter det där det vankades ett lass med bullar och lite halvdan pluggning. Mötte upp Sofia på en promenad efter middagen och det blev ett snabbesök hos en mycket förvånad William, haha!
Så på det stora hela var inte dagen allt för jobbig eller tråkig, trots att det var en måndag och imorgon vankas det inspark. Ett ypperligt tillfälle att festa på en tisdag, skratta åt pinsamma nittior och dansa på borden, jag tackar inte nej.


byline
Foto: My Ossianson


Idag bjuder jag på min nya seriösa byline bild  (notera färgställningen: Sovjetunionen),
ship ahoy!

HAPPY BIRTHDAY: SOFIA 17!

GRATTIS SOFIA, 17 år!
Så fyllde min blondaste pingla 17 år, helt otroligt fast det inte alls känns som om det var länge sedan vi lekte i galonbyxor på dagis, well, congrats darling!


sofia

HELGEN & ANNAT

Lördagen innebar finbesök från Uppsala - the love capital of Sweden, då Chris, Gustav och Calle besökte den kungliga huvudstaden. En himla massa Uppsala fram och tillbaka de senaste veckorna måste jag erkänna, men det är knappast mitt fel att det bor så sjukt trevliga människor där!
Det blev en massa runtspringande i affärer, Zanzibar som vanligt, ett besök på älsklingsfiket och en hel massa mys.
Hur som haver, ögonen mina är för trötta för att orka blogga något längre om helgens bravader och eskapader men det kommer eventuellt bildbevis senare.
Anyway, vi tackar Gustav som var värd igår för en minnesvärd kväll trots att jag och Josefine rörde på oss hemåt innan något riktigt spektakulärt hann hända, mjau.

Söndag innebär skrivande på min artikel om arbetslösproblematiken i Sverige, så har ni några åsikter eller vill ställa upp på en mini-intervju så skriv en kommentar snarast då deadline är på fredag! Snart är det dags att bege mig bort mot Kühlers för ett pass modern-dans, yes!


I'm off, ship ahoy!

UPPSALA vs. STHLM

Det ryktas om att Bells kommer befinna sig hos Greve Mörner Jr. ikväll vid Karlaplan eller helt enkelt lämna Uppsala-människorna för sig själva och festa med mina favoriter från Södermalm!

Thank God It's Friday!

Äntligen fredag - jippie! Visserligen vaknade jag som en zombie och pallrade mig till skolan, men väl på plats var inte livet så farligt ändå. Ingen uppklädd fredag idag inte utan snarare skönaste Seven-jeansen och mjukaste Abercrombie & Fitch-tenniströjan, skönt!

Hamnade på Zanzi efter skolan med ett megagäng från klassen, kul att vi har fått bra sammanhållning trots att Arman har både dålig självinsikt och är fördomsfull, host!
Matthias var där och "jobbade" som vanligt, så med andra ord var det precis som det brukar på Zanzibar. Senare kom Josefine förbi och förgyllde hela min dag, för hon är så himla gullig och sitter bredvid mig nu medan jag bloggar... haha!

Solade en stund vid Odenplan innan det var dags för mig och J att åka hem och äta middag, och snart kommer Em förbi också, det vankas filmkväll och tjejsnack då det där med krogen trots gästlista kändes som överkurs just ikväll.
Imorgon ser det ut som moderaterna från Uppsala ska gästa oss Stockholmsbor och det lutar åt party på Strandvägen, ser inte illa ut alls.

Ship ahoy!


Torsdag - oh happy day?

Ångestladdat skolfoto idag samt naturkunskapsprov, oh happy day? Inte helt illa var det faktiskt utan naturkunskapsprovet gick bra (trots att Baryshnikov briljerade med Kol14-metoden vilket jag också gärna gjort...) men MVG är det ganska osäkert om jag lyckades kamma hem eller inte, hur mycket Matthias än tror att jag gjorde det.
Lång lunch efter det vilket fick mig och Lova att hurta ner till L'Angolo för att köpa en take-away chai, vardagslyx, och fick stå och prata med Joey ett bra tag. Verkligen länge sedan jag var där och fikade, men på lördag kanske det äntligen blir av!

Skolfotografering och brutal ångest. Är det någon som gillar att posera på bilder som sådär många människor får se utan att du har en chans att välja din bästa sida (heey, jag har faktiskt en bättre profil åt vänster än åt höger) eller får en chans att godkänna bilden innan tusentals studerar dina skavanker, suck. Dagen till ära hade jag i alla fall min mjuka Marc Jacobs-kofta.

Träffade Matthias sedan i entrén och varför han smög omkring på Östra är ännu oklart, men det var länge sedan jag såg honom. Karln drar tydligen iväg till Tyskland i helgen, en liten minisemester skulle inte sitta helt fel.
Efter lite
busande på skoltrappan och i soffan med the Manhoe var det Matte C som kallade igen, och lite mer om räta linjer, någonting som det faktiskt känns som om jag kan ganska bra från föregående kurs.

Ikväll är det dans och imorgon är fredag, yes! Helgens planer ser ännu en aning diffusa ut men det lutar åt utgång imorgon kväll i alla fall, om jag blir lite friskare från min förkylning det vill säga.
Vad ska ni göra i helgen?




Grå cashmere/silkes kofta, Marc Jacobs
Vitt ribbat linne, Filippa K
Svarta stuprörsjeans, Seven
Örhängen, Chanel
Svarta ankelboots
Silverarmband
Rubin-ringen

Bisou!

EFTERLYSNING

Calle (Uppsala) lägg till mig på msn, [email protected] för jag har hittat en tös till dig som uppfyller alla dina kriterier, haha!

Onsdag - Fuck Forever

SUCK, vilken dag! Babyshambles låten passar jättebra som soundtrack till denna miserabla dag. Det enda som piggade upp mig var min nya tröjklänning och beröm från engelskaläraren angående THE END på Dorothy Parkers "You were perfectly fine", läxa från förra veckan.

Annars kan jag meddela att följande horribla ting har inträffat:
- Vår skoltidning verkar vara officiellt död innan den ens hann börja tack vare en viss lärare, host!
- Det blåste iskallt halva dagen och solen var gassande varm den andra halvan, kan vi inte få ett jämnare väder, tack?
- Victoria är sjuk och kan inte gå på en kvällspromenad med mig.
- Jag är sjuk och hostar upp mina lungor, tack Marlboro tack.
- Naturkunskapsprov imorgon och ekologi och jag går inte hand i hand.
- Stressande planer inför helgen.
- ALLA intervjuer jag gjorde inför min artikel om arbetslöshet försvann från diktafonen, brutalt illa då deadline hägrar.
- Jag har massor av olösta tal i Matte C tills imorgon och jag orkar inte ens öppna boken.
- Skolfotografering imorgon och jag är blek som ett lakan? 




Nu orkar jag varken blogga eller klaga mer utan ska tröstäta sushi och bjuder på en outfit bild samt dagens största leende, Ciao!





Grå tröjklänning i cashmere/silke/lammull, Reiss
Vitt ribbat linne, Filippa K
Örhängen, Chanel
Armband, second hand
Svarta ribbade strumpbyxor
Svarta ankelboots



syndabock
Vad vi gör istället för att gå på lektionerna... 



 

Dagens visdomsord

"Man ska inte dricka för mycket, man ska kunna gå också"  - Jens, 18 år

Tisdag - still hungover, anyone?

Sov 9 härliga timmar inatt men vaknade med känslan av en lättare hungover igen, släpper den aldrig efter våra Uppsala eskapader? Visserligen kan det ha att göra med förkylningen som känns som bomull i mitt huvud och jag hostar upp mina lungor lite då och då, mysigt.
Träffade Em på tunnelbanan redan i Slussen och det visade sig att hon hade ungefär samma känsla i huvudet, så med andra ord är det inte bara jag som totalröjde i Uppsala. Empan klev på kort därefter och det var mycket trevligt att åka tunnelbana med mina favorit Emelie:s.

Inriktningsdag stod på schemat vilket innebär att man tillsammans i all kamratlig och gemytlig anda blandar JO1, JO2 och JO3 i små grupper och tillsammans gör man "roliga" övningar för att knyta starka band mellan oss. Redan från första början insåg jag att det där inte var my cup of tea och tankarna drog tillbaka till förra året samma tid. Skansen i snålblåsten var det då och jag skolkade efter ca. 1 timme och tillsammans med lite trevliga människor ur min klass shoppade vi jeans och fikade. I år deltog jag faktiskt lite längre innan jag, Lova och Em hamnade på Zanzi där det åts pastasallad och skvallrades om helgen. Definitivt sådant jag gillar!

Hem efter en snabbare shoppingtur (men bara ett nagellacks-inköp för min del. Mörklila "Mexico" från Mavala blev det) och nu ska jag baka scones och sedan plugga är det tänkt. Yes, jag över nog, mycket tack vare min mysiga cashmere-Ralp Lauren tröja jag har krypit in i.
Det stör mig dock väldigt mycket att det är skolfotografering i veckan och ingen har fått någon information om när det är våran tur att fotografera oss. Är det meningen att jag ska ha på min min skolavslutningsoutfit varje dag hela veckan så jag är beredd? Suck, min Marc Jacobs kommer aldrig återhämta sig!

Ciao!

SEGERN ÄR VÅR - Uppsalas valvaka 2006

Partners in crime åkte till Uppsala för en minihelg av galna äventyr och framförallt valvaka. Som vanligt slår censuren ut allt vi gör och orden räcker inte till för att beskriva vår tripp, men viktigast är det ändå trotsallt att SEGERN ÄR VÅR!
MUF Uppsalas valvaka 2006 - obeskrivligt


"Vad har Sverige fått? Sverige har fått en moderat dominerad regering igen!"



"Måste jag vara en slampa? Varför hånglar jag runt så mycket?!"



"Jag har nog fått tarm-cancer. Jag är så kåt att det gör ont i magen, det är inte roligt."



"Sars? Jo det har jag ju haft, men det känns ju lite B, lite för mycket 1999"



"Och så fick jag en tältpinne i ryggen. Måste han tältpinna sig i min närvaro?!"


Helt jävliga obeskrivligt.Det var glädjetårar, ord som försökte formuleras till meningar men fick hänga kvar i luften som trasiga heliumballonger, champagnesprut och ett galet festade.

 Välkomna Alliansen, rädda Sverige och från och med idag är vi åter igen ett land att räkna med!


LÄGESRAPPORT; Uppsala 13:09

Em och Bells, partners in crime, är fortfarande vid liv här i Uppsala och är på hemgång.
Uppdatering kommer!

LÄGESRAPPORT; Mälarhöjden 11:42

Väskan är packad, kvällens outfit är vald. Nu bär det av till Uppsala med min partner in crime, Emelie för valvaka och party!
Ses på måndag eftermiddag igen då en utförlig rapport kommer, Ciao!


ps. Visst är utseendet på min nya blogg väldigt fint? TACK
Josefine!


renovering

Hallå gott folk,

Sitter här och pillar med allas vår kära Isabelle's design på bloggen.

Har ni några förslag på hur den ska se ut så kom gärna med dem, för fröken Swahn kan nämligen aldrig bestämma sig!


Jaja, om det ser lite konstigt ut så vet ni varför...


Watch out!


Josefine

http://josefines.webblogg.se/


Fredag - äntligen update!

Äntligen har jag lite tid att sätta mig ner och knåpa ihop ett inlägg i bloggen, jösses vad jag har haft för mycket mycket (mindre roliga) saker på sista tiden och det känns som en bra idé att sätta allt på pränt.

Det har faktiskt inte hänt så speciellt mycket saker utan allt har mestadels kretsat kring pluggandet och främst på matte, suck. En massa trouble at home också, tjafs och mer tjafs, men det brukar bli så när älskade pappi är på konferens utomlands.

Kan meddela att jag fick reda på i torsdags att vår skoltidning antagligen inte kommer gå igenom eftersom min ena klassföreståndare/mentor har satt sig på tvären och talar emot sig själv. Som de allra flesta vet så får den näst största tidningen i en genre press-stöd av staten för att gå runt, exempelvis så får SvD press-stöd eftersom DN är tillräckligt stor för att gå runt (annons-baserat) själv. Detta är ett fenomen vi har läst om och diskuterat under hela ettan, men tro det eller ej, men när det kommer till skoltidningar så får det minsann bara finnas en tidning, enligt vår lärare. Suck. Sedan anses vi inte heller vara kapabla till att starta en egen tidning, ännu mer suck. Chansa, släppa taget och testa anses vara ren idioti. Men om jag har gett upp? Knappast!
Har haft skolval, och vad jag röstade på förblir en hemlighet som inte är så svår att lista ut.
Sedan har även Jan Björklund från Folkpartiet varit och talat på Östra real, intressant, särskilt diskussionen kring språktesten, vilket jag är för. Feel free to disagree, jag har argument så det räcker.

Igår på dansen testade vi någonting som heter House, enormt lärorikt och roligt. Klicka på
länken för att se och lära er mer. Om jag inte dansade så mycket som jag gör nu så hade jag lätt tagit en kurs i House för det var som att komma närmare dansens rötter, innan all kommersialiserad MVT-koreografi.
Om jag har träningsvärk idag efter all jacking? Yes!

Idag, fredag så vaknade jag och kände mig krasslig. Ont i halsen, igen. Tog en välbehövd sovmorgon och traskade till Östra real lagom till sista lektionen, skönt. Mötte upp Elisabeth efter skolan för att hamna på Zanzibar med en massa människor och en pastasallad. Matthias har klippt sig, det var knappt så att jag kände igen grabben.
Solade med Sarah sedan på Solkungen och det kändes hemskt att behöva sätta en punkt för sommaren och välkomna in hösten igenom att pressa under solarierören igen, men vad gör jag inte för att slippa bli glåmig redan i september...

Ikväll blir det filmmys med "The notebook" och lite vila inför en händelserik dag på stan imorgon med pinglorna och sedan bär det av till Uppsala för valvaka på söndag!
Ciao!

Tisdag - socialisera mera!

Att gå upp kl. 06.00 är aldrig speciellt roligt, men att sluta 10.50 är det definitivt!
Hamnade på en shoppingrunda med Lova och Sarah med en långt lunchbreak på Nybrogatan då även Arman och Erik dök upp, trevligt. Vidare fortsatte vi i samlad trupp ner mot Norrmalmstorg för lite mer shopping för min del och sedan en kortfika på Zanzibar (officiellt mitt nya hem nu, vill ni spotta mig, det är bara att komma förbi, jag sitter där jämt) med diverse trevliga människor och lite mingel, myspys.
Det trillade även ner ett mail i min inkorg angående mitt nya stammisställe:
"Såg dig sitta på zanzibar idag förresten, promenerade förbi med min pojkvän när han plötsligt sa "där är bella med bloggen" och pekade på dig." 
Maila mig gärna om ni har synpunkter eller vill fråga något, [email protected]

Vidare till frisören och Tina gjorde ett lika bra jobb som vanligt medan jag bläddrade i DV och lät mina blonda testar falla. Numera har jag en kort frisyr utan jobbiga etapper och bild kommer så snart som möjligt.
Även bilder på mina nya shoppingfynd, det blev 3 baslinnen från Filippa K samt en underbar grå jerseyklänning från Reiss som liknar den
godbiten som finns i Stella McCartneys höstkollektion, perfekt!

Vidare runt en massa för att fixa saker inför helgen och ett snabbstopp i Hammarby sjöstad för att hämta upp en annan Stella-topp inför helgens valvaka i Uppsala. Yes, nu är det bestämt! Jag och Emelie Klasson beger oss till the love capital of Sweden på söndag och återfinns slitna och förhoppningvis lyckliga över valresultatet på måndag eftermiddag. Det är knappast någon hemlighet att det är MUFs valvaka jag ska besöka... Så det blir ytterligare en helg i Uppsala med andra ord, och är ni själva där så nappa tag i mig och säg hej!

Sova sova sova, det är mitt nya ledord här i livet och nu blir det lite läsande i Candace Bushnells "Trading up", samma författare som skrev den legendariska "Sex and the City" och lite thé.
Ciao!

Måndag - MUF och arga politiker

Morgon och måndag är sällan en oslagbar kombination men när jag och Lova satt och kedjerökte på skoltrappan efter första lektionen kändes det inte helt fel att vara tillbaka i skolan. Det är jätteskönt att åka bort på helgerna och trots lite sömn i Uppsala var det en uppfriskande fläkt i mitt liv.
Mycket skvaller om helgen var det att gå igenom, bland annat Jades vilda eskapader... mjau!

Mona Sahlin var dagens första politikerbesök och varma applåder för att hon var en bra talare och höll en bra föreläsning men irritationen var tydlig under debatten senare när Östra realare ifrågasatte hennes visioner. Hetsigt temperament har den damen, det är tydligt.

Mats Gerdau från Moderaterna var på tur efterråt och karln är även en gammal Östra-elev. Här kan vi tala om en riktig skicklig retoriker som visste vad han pratade om och kom med roliga anekdoter mellanåt för att vi inte skulle somna i stolsraderna. Vad sägs om det svenska korv-regementet och det stora korv-kriget som utspelade sig i Gävle i vintras? Någon som läste om det i media? Knappast! Men intressant var bara förnamnet. Debatten var däremot ganska lam, men inte konstigt det då det är så så många moderater på Östra real.
Moderaterna och framförallt MUF genomsyrade dagen då jag värvade ett par nya medlemmar som på en gång tog sitt ansvar som medbogare och gav sig iväg för att sprida budskap och värva nya medlemmar.

Hamnade på Zanzi med min partner in crime,
Em och ett annat gäng sötnosar för fika och ännu mer skvaller. Skönt! Dagens Zanzi-bild kommer här också, ett numera stående inslag i bloggen. Så går det när jag har tidsbrist och inte hinner blogga...

z1


Men här och nu ska vi rädda landet - Uppsala

Josefine, all credd till dig för rubriken, i hennes blogg kan ni även se ett par bilder ifrån vårt dygn i Uppsala.

Fredagen var en lugn historia med långfika på Zanzi med hela familjen, som jag numera kallar det kompisgäng som huserar inuti det runda fiket mitt på Norrmalmstorg. Kallt som satan var det och jag höll minst sagt på att förfrysa fingarna av mig när vi försökte oss på lite kedjerökning, så det kan gå. Alicia var först ut med Burberry-halsduken i år men fortsätter kylan så är jag inte långt efter.
Hem för middag och filmkväll med min absoluta favorit på hela jorden, My. Det blev Sjätte sinnet på TV och jag var lika feg som vanligt och pep som ett skottskadat djur under alla läskiga scener, suck.
Då Sofia valt Mando Diao och krogen framför att husera Josefine hemma hos henne så kom tösen hem till mig och vi tre begav oss ut på en nattlig promenad som innehöll djupa diskussioner om politik, moral och etik, precis som vanligt alltså.
Planen om att somna halv elva sprack ganska rejält, men trevligt hade vi det.

Lördagen upptogs av födelsedagsfirande för Victoria som helt ovetande kom hem till mig kl. 9.00 för en powerwalk och frukost hemma hos mig. Det hon inte anade var att hon skulle bli ompysslad hela dagen då det var hemmaSPA-dag som stod på schemat och sedan en kidnapping till Uppsala.
Den stackars flickan visste inte var vi befann oss fören vi satt på ett sushi-hak i den mysiga staden och hon fick ta av sig de rosaluddiga öronmuffarna och ögonbindeln. Så det kan gå ibland!
Det var kulturnatt i Uppsala men det mest kulturella vi kom i närheten av var att dansa till "Jag vill också byta statsminister" i Moderaternas partytält på stora toget med ett gäng glada grabbar och flickor.
Kvällen ute på stan var relativt kort men jag hann träffa alla mina älsklingar i staden innan vi begav oss mot Sunnersta och Chris hus för thé och filmtittande. Mycket mys blev det och en perfekt avslutning på kvällen och Victorias födelsedag.
Vaknade upp till tonerna av Franz Ferdinand och doften av nygräddade pannkakor, vem blir inte lycklig av det? Hamnade efter Chris megafrukost på Café 018 där vi satt, lagom bakfulla ett par timmar innan vi tog tåget hem.
Ett minst sagt händelserikt dygn i Uppsala, och tack Chris för att du är den perfekta värden!

För ett utförligare blogginlägg hänvisar jag till Josefines blogg, vars adress ni hittar högre upp i inlägget.


Borta bra men hemma bäst?

Hemma ifrån ett händelserikt dygn i Uppsala, uppdatering kommer!

Torsdag - snilleblixt och tidningsfrossa

Hej, mitt namn är Isabelle Swahn, chefredaktör!

Yes, ni läste rätt allihopa och förhoppningvis besannas drömmen på måndag då elevrådet har beslutat ifall jag och Empan får igenom vår förening eller inte. Östra real har redan en skoltidning som är Internet-baserad och håller helt frankly inte speciellt hög standard och idag på TEX så kom kom snilleblixten från klar himmel, det är dags för en ny skoltidning. Inte då någon halvtaskig variant vid det "fyndiga" namnet Get Real utan en papperstryckt tidning till försäljning för ett symboliskt pris. Helt annons-baserad såklart. Så istället för att jobba med uppgifterna vi fått under TEX-lektionen filade jag och Empan på föreningsstadgarna. Oh yes, håll tummarna nu!
Förövrigt har tidigare SG startat ett nytt magazine/bytt namn till
Credd, check it out!

Annars har jag som vanligt svettats över matte c med Mr. Miller och Jonte och kände hur blondinstämpeln etsade sig fast i pannan, bara för att dessa grabbs kan räkna alla krångliga ekvationer i sömnen. Suck. Förutom det gick det faktiskt ganska bra på själva lektionen med sömngångaren Erik. Det är väl bara att bita i citronen och stå ut med att jag valde matte c och jag lovar och svär att jag inte ska tråka ut er i fortsättningen med allt för mycket tjat om hur hemskt det är att ha matte c. Haha!

Dans idag och dubbelpass till råge på allt vilket innebar att jag fick tacka nej till Zanzi-fika men livet går vidare. Dagens stora leende är att min cashmere-tröja från Ralph Lauren inger samma mjuka och mysiga känsla som under mitt duntäcke om vintern, härligt!

Det krävs snart en ny avslutningsfras, SHIP AHOY är det inte riktigt årstid för och Ciao är så uttjatat, men så länge får det duga. Ciao!


så kom det en blondin gående...

har haft mattedejt med mr. miller och jonte och heey, jag löste alla svåra tal men om jag kände mig smartare när jag gick därifrån? knappast, nu har jag snarare stämpeln idiot i pannan... suck!

LÄS!

Ur Kenneths blogg: läs och begrunda.


Onsdag - ännu en dag

Ännu en dag i mitt meningslösa liv, välkomna till bloggen!

Det är en otvistad fråga om det är meningsfullt att vara under 18 år och gå till skolan pliktskyldigt på morgonen (även om jag tog en ganska lång sovmorgon imorse bara för att..) och sedan hamna på Zanzi på eftermiddagen där det talas om triviala ting och dricks "Pelle".
Fast what the hell, jag skulle kunna göra så mycket mer, det vet jag. Jag skulle kunna jobba och slita, kampanja för Alliansen i en av alla valstugor eller helt enkelt åka hem och vara den där duktiga studenten jag en gång i tiden var, som faktiskt öppnade böckerna och läste läxorna, men jag orkar inte bry mig längre. Kanske prioriterar jag roliga saker nu för tiden, klämmer in en extra fika, tackar ja till vinpimpling med darling-Em, min partner in crime eller spenderar på tok för mycket kläder på saker som har Marc Jacobs i nacken. Men allt är mitt val och jag står för konsekvenserna, och därför ska alla med sina pekpinnar stanna till ett tag och tänka efter. Bry er om er själva, och låt mig leva mitt liv.


Som vanligt hamnade jag på Zanzi med
Manshoran (förlåt Matthias, Porr-Smurfen, whatever), Em och Jade och det var lika trevligt som vanligt. Ett par bilder från våra senaste fika-stunder kommer även här!





Andra saker jag hade tänkt att blogga om fast jag har extrem tidsbrist (än en gång prioriterar jag roliga saker...) är fotosessionen från igår som var superkul! Jag och Josefine tog som vanligt på oss alldeles för lång tid och jag ber om ursäkt ifall vi orsakade köer, haha, men är man noggran så är man. Kul framför kameran var det och my beloved Pucci-scarf gör sig himla bra på bild måste jag erkänna. Hur som haver, för er som är mer intresserade av att veta var vi var och varför, skriv en kommentar så förklarar jag.

Kan bara meddela att jag vet att bloggen lider av att jag har så extremt lite tid nu för tiden men 2:an är krävande så håll ut, jag ska bättra mig och jag kan meddela att ännu en av mina vänner går under kategorin "FUCK ME, I'M FAMOUS" nämligen Arman som var med på MTV idag och pratade om knark, Ciao!

FUCK THE CAMERA



modell

(och som vanligt, det är bättre i stort format)
FUCK THE CAMERA AND POSE IT

Zanzi


cute

Slappisfika på måndagseftermiddagar brukar se ut ungefär såhär och dagens offer som råkade ut för mobilkameran blev Arman och Em.

Måndag - västerpartister och grabbfika.

Dagens inlägg kommer till största del handla om Lars Ohlys besök på Östra real så om ni inte tål att någon kritiserar vänsterblockets utopi eller helt enkelt kommer gå till personangrepp mot mig så ombedes ni sluta läsa redan här. Det bör även tilläggas att jag inte har haft så pass mycket tid som jag skulle önskat att författa detta inlägg.


Första rikstadspersonligheten som besökte Östra real idag var Peter Althin ifrån Kd som talade om brott och straff, ett intressant ämne som fascinerade de flesta åhörarna i ca. 10 minuter innan man tröttnade att lyssna på mannen som vara malde på om samma ämne i hundra år. Tyvärr. Men han hade bra saker att säga däremot.
Sedan var det snabblunch och läkarbesök för min del innan Vänsterns partiledare Lars Ohly skulle hålla sitt föredrag.

Jag hade verkligen sett fram emot Ohlys besök, som de flesta andra i min bekantskapskrets, delvis för att se hur han skulle bli bemött när han kom till en sådan moderat-skola som ÖRG men främst för att höra vad han hade att säga. Jag är inte allt för insatt i vänsterpartiets tankar på djupet och jag tyckte att det skulle bli intressant att höra vad han hade säga.
Om Ohly var en bra talare? Ja det var han, han snärjde oss nästan alla med sina idiotiska argument men om det höll i längden? Knappast! Svammel om 200 000 jobb inom den offentliga sektorn var hans punch line i varje resonemang, men hur de jobben skulle kunna skakas fram hade han inget konkret förslag på. Frågan är verkligen hur, eftersom man för ett par år sedan skar ner på antalet jobb inom den offentliga sektorn eftersom pengarna inte fanns. Och småföretagande var ingen idé som föll Ohly på läppen, det var tydligt, trots att vi alla vet att småföretagande via sänkt arbetsgivar-avgift och förenklingar av lagar och regler kommer leda till mängder av jobbtillfällen för folk i alla åldrar. Men sänkt arbetsgivar-avgift, det var ingenting att lägga krutet på enligt Ohly. Ren idioti.
Andra fina citat som Ohly kläckte ur sig var "det är bara barn till rika föräldrar som har råd att studera vidare efter gymnasiet". Riktigt hur han tänkte där var det nog ingen som begrep eftersom vi alla veta, det finns många exempel på människor som har gjort klassresor under sina levnadsår från att vara arbetarklass till att idag vara övre medelklass/överklass. Var studielån, extra jobb och stipendium tog vägen? Ja, Ohly verkade glömma bort dessa totalt. Däremot var hans förslag om studielön ganska vettigt måste jag erkänna.
Han brann även för feministiska frågor (vilket alltid intresserar mig som feminist) men på samma sätt baktalade han den politik som den socialistiska regering fört hittills. Det är skam att kvinnor har lägre löner, det anser nog de allra flesta men att jämföra rörmokare med undersköterskor (inom den offentliga sektorn) var ett dåligt exempel då han menade att rörmokaren var en Han och undersköterskan var en Hon och att kvinnan i sammanhanget tjänade sämre. Hur kan det då komma sig då att det socialistiska-blocket har fört denna typ av politik? Att de inte har rättat till, eller kommit någon synlig vart med att rätta till det här problemet? Och det är i den dåligt betalda offentliga sektorn som de kvinnor och män som nu är utan jobb skulle börja jobba, på de arbetsplatser där jobbmöjligheterna i dagens läge inte finns.
Privatisering var ingenting heller att hänga i julgranen trots att hans egen dotter går i en friskola. Dubbelmoral?
Nej, summan av kardemumman var trotsallt:
LÄNGE LEVE KOLLEKTIVET OCH STATEN! ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT!

Upprörda traskade vi i samlad trupp till Zanzi för att spendera någon timme att diskutera grabbiga saker som Armans vilda eskapader i Nynäshamn i helgen och "nötter". Johan passade på att sjunka långt ner på min lista igenom att avslöja en massa saker om säsong 3 i OC som jag ännu inte har sett, morr. Och Emelie Klasson hon somnade så sött hon stödd på Armans mage. Även debatterades det vilt om dagens största skämt, vid namn Lars Ohly, såklart.

Hem för Ben&Jerrys och tv-mys innan det blev långprat i telefonen och nu, ja nu väntar plugget igen. Suck!
Hur som helst, imorgon ska jag iväg med Josefine på fotosession och modella lite, kul!

Ciao!

HELGEN

Hur kul man än har haft det under helgen är det alltid lika jobbigt att sätta sig ner och formulera den i ord på söndagarna. Kanske kan bero på att det alltid är en aning onyktert om fredag och lördagskvällarna?

Well, i fredags var jag och mina pinglor på Grönalund för att se Håkan Hellström uppträda. Vi kom dit vid 18-tiden och hann både äta middag och inse att vi var för gamla för att åka berg-och-dal-bana innan konserten började. Med vassa armbågar och list tog vi oss nästan längst fram i mitten och fick dansa oss svettiga till Håkan under september-natten. Mysigt.
Sedan hamnade vi tillslut efter många och och men hemma hos Lova med ett glas vitt i handen och en massa prat. Hade jag inte varit så sömnig så hade jag antagligen fortsatte längre än vad jag gjorde men jag kraschade hemma i min egen säng strax efter 02.

håkan


Sov länge på lördag morgonen för att försöka ta igen lite av min sömnbrist innan Josefine kom förbi för att fixa med laptop. Jag är ingen man kan kalla geni när det kommer till teknik men det är däremot min favorit-asiat som kom och hjälpte mig i utbyte mot en fika på Zanzi. Lite promenad och middag blev det också innan vi begav oss mot Södermalms höjder för förkrök hos Lova.
I den K-märkta lägenheten hamnade vi med massa andra roliga människor och det hela utvecklade sig mer eller mindre till en himla lyckad fest då vi inte ramlade hemåt fören väldigt sent.
Kvällens höjdpunkt var ändå Hectors vattenpipa och ihopkomponerade låtar med Nils och co. Sjukt kul och mysigt! Men det har jag alltid sagt, Lovas fester är brutalt bra! Tack darling för en trevlig kväll och glöm inte, du är inte tråkig!

Idag är jag mer eller mindre otroligt seg och har ett berg med läxor som väntar på mig, men icke. Jag orkar inte ens öppna min tunga matte c-bok eller lösa naturkunskaps-uppgifterna utan bloggar istället innan jag ska åka in emot stan för att dansa.

Ciao!