Say goodnight and go...

Bland det mysigaste som finns måste ändå vara kvällsms ifrån någon du tycker om. Ett pip ifrån mobiltelefonen och sedan ett kort meddelande som visar att någon tänker på dig, just i den här sekunden. Ett litet: Godnatt sötnos/Sleep tight/Godnatt, ses imorgon! etc. Yes, I love it. En av alla de oändliga fördelar med att dejta någon.
Hederligare brev och milslånga e-mails slår också den trevligaste msn-konversation eller alla tusentals hjärtan du kan skicka via Playahead. Ja, jag älskar att kolla inkorgen precis innan jag ska gå och lägga mig och finna ett nytt milslångt e-mail att läsa, begrunda över natten och svara på efter frukost.

Så är det någon du tänker på just i den här sekunden, tänk inte efter utan skicka bara ett litet sms/skriv ett mail, så är det fler än jag som somnar gott ikväll!


Onsdag

Oh joy, jag försov mig imorse. Missade två lektioner samt mitt hälsosamtal vilket kan sammanfattas som rejält illa. Jag försover mig aldrig såhär grovt, men well jag får maila iväg en söt liten förklaring till mina lärare och hoppas på det bästa... Annars var min morgon jättemysig! Här talar vi om frukost framför OC (ni vet det übersöta avsnittet när Summer och Seth kyssar varandra uppochned i regnet?) och sedan iväg i snålblåsten till skolan.
Annars var det mycket skönt att bara ha två lektioner kvar under dagen samt tröstluncha på Ciao Ciao (Grande) med Empan, vilket har blivit en riktig onsdagstradition efter allt för många timmar på Armémuseumet.

Efter skolan bar det av till Pärlshopen för att köpa en kedja till min
amulett jag köpte på Fashionstreet. Hittade en perfekt och så snart någon har lagat digitalkameran kommer en bild på det färdiga resultatet.
Angående fashion så har för övrigt Vanity design fashionshow vid Medborgarplatsen imorgon, har lovat Jade att kika förbi, så det kan ni ju också ta och göra ifall ni gillar upcomming desingers!

Sedan blev det lite mer träning också, spinning pass med Victoria till och med. Beach 2006 står utanför dörren (förhoppningsvis) och I need - must get - THINSPIRATION.
Don't get me wrong, jag är nöjd med min vikt men eftersom jag inte lever på den mest hälsosamma dieten (för mycket Ben&Jerry's och belgisk choklad) så krävs det träning för att behålla figuren. Och frankly, i mina ögon finns det extremt få ursäkter till varför man inte tränar. Har man inte fysiska problem så som hjärtproblem, försämrad lugnkapacitet (nej, på grund av rökning räknas inte) eller äter medicin så bör man träna. No need att gå omkring och ha kvar vinterns blekfeta kilon runt kroppen. Det finns någon träningsform som passar alla, tro mig! Jag har provat på det mesta, men dans är det enda jag har gillat sedan 4 års ålder. Utbudet på Sthlms gym är otroligt bra, det mesta finns så det är bara att ge er ut och träna! Sedan finns det så många andra fördelar med att träna också, förutom vikt. Kondition, ett mer hälsosamt leverne, du känner dig piggare, mindre stressad, friskare...

Jag och Sarah diskuterade det här idag
. Så som varför vissa människor bara blundar för sitt utseende?
Utseende ligger inte bara i vikten, eller kroppsformen för alla kan klä bort utvalda delar mer eller mindre och framhäva de vackra. Utseende handlar inte heller om att alltid klä sig i det mest fashionabla kläderna, utan om att hitta en stil som man själv passar i. Det finns ingen ursäkt att se ofräsch ut. Absolut ingen ursäkt. Som en grabb i min klass som aldrig tycks ha blivit introducerad för dusch, deodorant eller tvättmaskin. Eller som en annan tös i min närhet som ser ut att ha färgat sitt korta hår i morotsjuice. Nej tack. Det är vetenskapligt bevisat att vackra människor får det lättare i livet. Och heey, alla hade inte förtur att ta en simtur i genpoolen, men om man anstränger sig litegrann kan man lyckas ut efter sina egna förutsättningar. Alla må inte vara intresserade av utseende och ni får tycka att jag är extremt utseendefixerad när jag väljer att blogga om en sådan här sak. Men exempelvis fetma ökar bland ungdomar, vilket är oroväckande. Nej jag uppmanar absolut inte till diverse osunda dieter eller träningshysteri. För jag tror på en balans mellan att äta sunt och träna i en lagom mängd. Jag har sett vad som händer med folk som drabbas av ätstörningar och det är ingenting jag önskar min värsta fiende, men utan att låta utseendehysterin gå till överdrift så kan man anstränga sig litegrann. Jag har vänner som drabbats av ätstörningar, jag har vänner som går på olika dieter eller äter kosttillskott, jag har vänner som tränar abnormt mycket, men det blir inte bättre i längden för det. Så istället uppmanar jag alla att ta sig i kragen, ransaka sig själva och ge er ut på en powerwalk, för beach 2006 är på ingång!


Allt för mig, nu ska jag vara hälosamt onyttig som man får vara ibland och lägga mig i soffan och titta på OC! SHIP AHOY!

Tisdag

Enormt blandad dag, både höjder och dalar i dagens bergochdalbana.
Två bra saker är MVG i svenska och MVG på liberalismen-arbetet. Det ser ut att kunna bli fina betyg nu i vår, trevligt. Höga krav hemifrån pressar på, och det känns alltid bra att leva upp till mina föräldrars förväntningar, även om det såklart inte är allt här i livet att stoltsera med bra betyg.

Annars var det ingenting nytt i skolan, som vanligt. Annat än att vår mattelärare passat på att slarva bort ett nationellt b-prov vilket gör att en grabb i min grupp kommer få svettas över provet (igen) imorgonbitti. Detta borde räknas som grovt tjänstefel, och hade det hänt mig hade jag krävt att någon stämde livet ur läraren och varför inte hela skolan? Nationella prov = megaångest, vilket inte borde behöva upplevas igen.
Emelie K. spekulerade i varför en viss man inte dök upp i skolan idag och för mer ingående detaljer läs denna juridik-darlings blogg
här!
Annars diskuterades män (surprise!) flitigt under hela dagen efter en viss incident under gårdagen. Och den stora frågan är fortfarande: Varför är män först extremt intresserade av dig, tills du blir intresserade av dem och sedan drar sig alltid mannen ur? Seths enkla svar på våran fråga var: alla män ni träffar är pundhuvuden. Så well, kan inte alla män som räknas in i kategorin pundhuvuden måla ett rött kryss i pannan så vi kan unvika er? Tackar på förhand!

Promenad efter skolan med Darling-J, pistagebullar och nästan lite solsken ett tag där, lovely. Hem och iväg till träningen där dancemix stod på passet idag, vilket visade sig bli en ragga-inspirerad dans vilket såklart var sjukt roligt! Träffade en gammal kompis mamma också på samma pass, haha, så går det när man bestämmer sig för att besöka det lokala gymmet!


Kvällen spenderades hemma i soffan, mer Ben&Jerry's (hello beach 2006?) och OC med lillebrorsan.

SHIP AHOY! <3


Måndag

Lång välbehövd sovmorgon. Typiskt mig att inte sova någonting alls när vi har ledigt, men det är lätt att prioritera andra aktiviteter framför sömnen, men när det är studiedag är det dags att sova ikapp litegrann!
Superfrukost framför OC och sedan en hel dag där det stod nada prada på agendan, trodde jag. Upptäckte att Lova sms:at att hon skulle in till stan och frågade om jag skulle med, och Emelie K. meddelade i ett mass-sms att det var samling på L'Angolo kl. 16. Sagt och gjort pallrade jag mig in till stan.

Lite ensamshopping blev det. 3 stycken toppar ifrån Mango som förövrigt hade fått in en massa söta sommarplagg samt 1 par gigantiska solglasögon. Passar perfekt för dagar då man inte orkar kladda med mascara utan hellre gör en Greta Garbo.
Hamnade sedan på L'Angolo som planerat där vi samlades för att diskutera igenom helgens bravader och terrorisera Jade lite mer, förlåt!
Konstaterade att Lovas ragg "är lite seg i kanonen" och med andra ord inga babys på väg! samt blev inbjudna till ett event under nästa helg som jag får se ifall vi ska på, rekommenderad åldersgräns 22 känns ju lite tveksamt, även om Sarah genast blev bundis med ägaren.
Annars väntar bara en massa roliga saker nu under den här veckan, så som att träffa Elisabeth, åka flak, gå på vernissage och restaurang med chicsen med klänningstvång. Kanske får vi då en smygtitt på Emelie K's Marc Jacobs-dröm?


Lite träffsäkert surfande har det också blivit. Kan tipsa om Mimis eminenta
blogginlägg som klargör hur du på bästa sätt lotsar sommarflirten på vägen emot att bli en pojkvän. För alla som uppskattar sloaneys eller bara vill ha sig ett gott skratt, kika här! Och sist men inte minst, ytterligare en guide igenom Stockholms alla stereotyper som får dig att dra på smilbanden.


Nu väntar matteplugg, SHIP AHOY!

Söndag kväll

Jag har alltid en tendens att titta på ett OC-avsnitt för mycket, men frankly, det är svårt att låta bli. Hur som haver, vill jag bara slå ett slag för musik i den hypade tv-serien för trots att manuskvalitén sviktar så är musiken fortfarande lika smashing. Kanske för att en passar mig perfekt? Just nu går Paint the silence  - South på repeat i min iPod ur The Model Home Mix. Ladda ner ifall ni inte har den i er playlist redan.

Mysig kväll hemma i min lugna vrå efter ett lov utan ensam-tid. Nersjunken i soffan, först titta på
The Notebook som alla nog vet är en av världens bästa filmer. Citatet: "I Notebooked him" är vanligt förekommande i dejtsammanhang och inte ett sammanträffande att samma citat uttalades i ett One Tree Hill-avsnitt för inte allt för många veckor sedan, vilket bara visar på vilken fantastisk film det är!
Sedan OC-marathon för mig själv i mörkret med mina absoluta favoritmän Ben&Jerry. Frågan är bara vem av dessa utsökta godingar jag ska gifta mig med när jag blir stor? Ben eller Jerry? När kombinationen är så delicious...

Ledig ifrån skolan imorgon, så skönt!  

Lördag - Söndag

Jättelugn lördag med hemmaSPA och städning av villan inför mammi och pappis hemkomst under natten. Hem till My i Hammarby sjöstad på kvällen för grillning och ett glas vitt vin eller tre.. Supermysigt att sitta i solnedgången på hennes megaterrass och äta god middag och prata. Me like!
Vidare in till stan för att möta upp ett gäng babes för lugnt kvällsfika på Café 60, jättelänge sedan jag var där verkligen. Brukade spendera massor med tid där i vintras, och tycker fortfarande att det är lika mysigt att komma till ett café med ca. 100 thé-sorter och utan en massa brats. Die brat die, för att citera Li's tröja som Lova visade mig..
Rätt sent blev det trotsallt innan jag och Vici kom hem, men supermysig kväll.


Hurtade upp rätt tidigt imorse för att bege mig in till stan för att fika med Lova och catch up on the gossip, eftersom vi inte setts under hela lovet. Jättetrevligt att cita med en thé i två timmar och bara prata prata prata. Samt bli inbjuden av en viss "Göran" tills han egen tapas-restaurang på Kungsholmen ikväll, HAH! Hur som helst, lovely time with Lova. Och det bästa är nästan att jag är ledig imorgon också så idag kan jag bara ta det lugnt, utan några "måsten".
Morsdag också, har köpt ett Clinique-set till mammi med rengöringscrême, ansiktsvatten, ansiktscrême och ansiktsmask. Och om mammi inte tänker använda det, lär ju jag göra det.. Vad har ni köpt till er älskade mamma?


SHIP AHOY! <3


och så kliar det i fingrarna igen...

Favoritcafé: L'Angolo
Favorittidning: Brittiska VOGUE
Största saken som händer i sommar: Ayia Napa, Lina kommer hem ifrån USA <3 & Roadtrip i USA
Favoritplagg i garderoben just nu: alla mina nya ballerinaskor
Längd: shortie, 164 cm över havet
Byter gärna garderob med: Rachel Bilson, helt klart
Vanligaste färgen på mina kläder: klassiska färger, gärna marint om sommaren.
I sommar kommer jag att gå klädd i: shorts och bikini
Men absolut inte i: långa boho-kjolar, inte förra sommaren och inte i år heller
Byxa eller kjol: Byxor
Så många skor har jag: 15 par kanske?
Sminktips till allmänheten: Less is more, skippa foundation och annat spackel
Om du fick ett plagg, en väska och ett par skor gratis, vad skulle du välja? Marc Jacobs-skor och gärna en Fendi B-bag
Senast utlästa bok: Simply divine - Wendy Holden
Mitt rum kan beskrivas som: mycket saker, men välstädat
Mig själv med tre ord: Ett stort leende
Jag tränar: Dans 4 gånger i veckan, just nu: gym
Jag ville bli när jag var liten: Prinsessa såklart!
Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Nöjd
Är det nåt du absolut inte äter: inälvsmat
Kläder just nu: Stuprörsjeans, vitt ribbat linne, randig långärmad tee
Musik just nu: Oasis - What's the story morning glory
Vad sa du senast: "Hejdå Lova"
Favorit-hangout: med pinglorna
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: 50-talet
Fisk eller badkruka: En blandning tror jag
Hur många kuddar sover du med: 3 stora dunkuddar
Favoritväder: Solsken och värme
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Mat, mobiltelefon och vatten
Spelar du nåt instrument: hade en period som gitarrtönt i mellanstadiet
Morgon- eller nattmänniska: nattmänniska, helt klart.
Sparare eller slösare: slösare, jag kan verkligen inte spara.
Bästa film: Borta med vinden
Kommer du ihåg din första kärlek: privat privat, men ja
Älskar du henne/honom fortfarande: nej
Har du några homosexuella vänner: Räknas "bög"-Arman?
Tror du på mirakel: Nej, vår personliga lycka ligger i våra egna händer
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Jag hoppas så ja
Ser du på kärleken som ett misstag: nej, så cynisk är jag inte.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Två
Bio eller promenad: Promenad
Är du kittlig: ja!
Snarkar du? nej det tror jag då inte...
Stjärntecken? Vädur
Rädd för insekter? sådär, jag är trotsallt rätt tjejig av mig.
Äckligaste insekten: sniglar och maskar
Största svaghet: I have trust issues
Det här är jag bra på: mycket
Bästa bok? Jag är en sucker för chic.lit.
Vad vill du jobba som? Journalist
Chips, morötter eller godis? Chips, friterat är min grej.
Pizza eller hamburgare? Hemmagrillade hamburgare är yummie
Skriver du dagbok? räknas bloggen? annars ibland.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Jag är redan piercad
Stökigt eller välstädat? (ditt rum) : välstädat!
Gungar du på stolen? Nej?
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? kanske, om jag vågar
Vilken hand håller du gaffeln i ? som en amerikan
Är du rädd för blod? nej
Saltar du på maten? ja, för mycket
Gillar du att sjunga? absolut, men duktig? inte direkt!
Anser du att du är stark? njae, jag är rätt klen faktiskt, men jag jobbar på det!
Brukar du sola? solen, solarium, jaa.
Vad gör du om du får hicka? ?
Använder du knark? NEJ
Kaffe, te eller inget? thé
Har du en besatthet? många obsessions


Fyll i ni med och länka till er blogg så jag kan läsa.

Sommar?

Hej, Bellsi tog på sig ett par shorts och sekunden efter öste regnet ner över Mälarhöjden. Är detta det sommarväder vi har att vänta oss i år igen? Nej, jag flyttar utomlands!


Fredag

Tog det extremt lugnt, åkte in till stan och hamnade som vanligt alldeles för länge på L'Angolo där det blev hallonpaj och thé och skvaller ifrån gårdagen. Hann med att träffa Lowas nya ragg och min enda kommentar är: "Hjälp vad han ser vuxen ut!", men så går det också om man hookar up med någon som är 25. Vidare hem för middag och sedan räcker det med att citera Jade:

"Så satt vi där, alla tre, med mjukisbyxor och alldeles för stora munktröjor, med gladiator-Heros kladdkaka, barnrån och glasen med is och välkyld dricka i högsta hugg. Inskjunkna i soffan med filten och kuddar, tackandes nej till fekke och OC rullandes, thats just way to perfect - not to forget all the details about all kind of 'experiences'."


SHIP AHOY! <3

SLYNMIDDAG part 2.

Det var en gång ett gäng pinglor som skulle samlas hemma hos Bells för slynmiddag, ett tema valt av den slynigaste slynan Sarah. Som vanligt gick allting en aning out of hand och resulterade i:


- Den gamla godingen "Sanning & Konsekvens" återupplivades.
- En halvnaken karl låg i min hall hela kvällen?
- X-antal manliga strippor anlände till Mälarhöjden.
- "Nej tack, jag slickar hellre fitta än pussas med pojkar"  - Mattias.
- "The ice cube-game" var en succé, även om inte alla följde reglerna.
- Precis som alla smaskiga hemligheter som avslöjades.
- Vissa män tycker att det är underhållande att sparka ner soptunnor?
- Fabis lapdance var kvällens sexigaste.
- Gladiator-Heros-kladdkaka var en hit, trots sin suspekta färg!
- Lyxpiinglan+The palestinasjal utförde badrumsgymnastik tillsammans.
- Armoe och mi madre har samma musiksmak.
- Det förekom en hel del pussar på diverse kroppsdelar.
- Lowa och söderchicsens shotvisa sjöngs flitigt.
- Det diskuterades män, män och ännu mer män.
- Ett antal tjejhångel förekom till Armoes lycka.
- Helgens drägg: Alex
- Samt en hel del fingrar på diverse kroppsdelar.
- Fabi fick extraknäcka som spåtant, igen.






En bild säger fler än tusen ord...


och vi säger:                                 
SHIT HAPPENS WHEN YOU PARTY NAKED


 s9



För en annan synvinkel av kvällen eller fler bilder besök: Jade, eller Empan, Isabelle-S & Lyxpiinglan @ PA

SLYNMIDDAG part 1.

Herregud vilken kväll, men temant efterföljdes väl måste jag säga. Vilken galen kväll!

Onsdag - Oh happy day!

Har haft 1 seriös lektion idag, läs det en gång till, jag har haft 1 seriös lektion idag! Lycka! Tyvärr spenderades tiden i skolan ändå på grund av olika anledningar, men still, så skönt!
Lunch på Ciao Ciao med Empan och Emelie K. jättemysigt måste jag säga, även om jag som vanlgit åt alldeles för mycket nybakat lantbröd. Vidare till skolan och planering av lovet, toppen!

Nu har Vici anlänt hit för att bo här hela tiden och allt är frid och fröjd.
Ikväll blir det OC-marathon och sleep-over hemma hos mig med chicsen, man bör trotsallt börja lovet med en lugn kväll för att orka resterande.


SHIP AHOY!

WOPPIE!

Lunch @ Ciao Ciao, en lektion kvar och sedan lov! Skolan startar igen på tisdag, I am so happy!

Tisdag - healthy is the new black!

Fick höra massor med skvaller om gårdagens tv-inspelning där 4 (?) stycken av mina fellow classmates var med. Intressant att en viss högerpolitiker skulle kunna tänka sig att dra in Sverige i Irak kriget. Oväntat? Hur som helst, tydligen hade Göran P. en enorm nacksvål som hängde över kragen och en flint som behövde pudras mellan tagningarna, och Reinfeldt var betydligt längre och smärtare än vad han får cred för. Debatten var inte så spännande att se på TV men tydligen fanns hettan i tv-studion i alla fall.

Hade redovisning idag om liberalismen och allt kändes: Heey det här kan jag! Positivt med andra ord och nu hoppas min grupp stenhårt på ett välförtjänt MVG. Pepp! Imorgon är sista skoldagen innan minilovet och helt meningslösa lektioner men man kanske ska ta och pallra sig dit  ändå?

Being healthy is the new trash,
white is the new black och Elsa Hosk är den nya Kate Moss. Med andra ord, fräscht är ordet på allas läppar, lika så mina. Beach 2006 står framför dörren och jag och Vici tog på oss bästa träningskläderna och promenerade i regnet under mitt gigantiska golfparaply till gymmet för stenhård träning. Passet hette Muskelpass vilket borde ha avskräckt oss redan i receptionen men höga på vårt nya hälsorus så kändes allt jättebra, det vill säga tills jag låg på en step up-bräda men hantlar i händerna för att träna mina obefintliga muskler. Hjälp! Under 70 minuter flåsade vi, ojade oss över våra armar men hade otroligt roligt under tiden och jag känner mig faktiskt lite duktig nu. Helt klart har jag förtjänat att lägga min i badkaret och sedan framför TV:n och OC med en ask belgisk choklad framför mig... Vad var det nu igen jag sa om healthy?

Vici flyttar in imorgon, och well det kommer bli jättekul!
SHIP AHOY!

Måndag

Nothing much really, MVG på nationella engelska med kommentaren "har du spenderat många år utomlands, exempelvis bott i ett engelskt talande land?" svaret är: nej. Jag är en sucker för chic-lit. och antar att jag har lärt mig en del på vägen, eller under otaliga utlandssemestrar. Kul i alla fall!

Just nu: Ungt val 2006 på TV4 (fortsätter i TV400) där söta klassisar så som Sarah och Empan sitter i publiken för att krossa Göran Persson och hans vänsterkartell! Om ni inte har något bättre för er, passa på att titta litegrann, det är intressant med politik.

Minilovet ser lovande ut. Familjen åker bort på onsdag, och Vici flyttar in som min housemate, kul! Sedan blir det tjejmiddag på torsdag och inflyttningfest på lördag hos My och vi lär knappast ha tråkigt emellanåt, plus att jag är ledig på måndagen, det här ser vi fram emot!


SHIP AHOY!

Betygsstress!

Snart sätts alla betyg, igen. Vårterminen i 9an bestod av betygsstress och gymnasieångest och jag hann aldrig förstå att det var slutet på en hemtam era innan det var dags att slängas in i gymnasieepoken. Helt plötsligt är inte slutbetygen ifrån grundskolan värda någonting längre och mina 300 poäng kan stoppas undan i en fil någonstans och tas fram för att beundras någon gång men de är inte värda någonting längre. Alla timmar jag har valt att plugga under 8an och 9an för att lyckas kämpa ihop bra betyg för att lyckas komma in på min gymnasieskola. Det bör poängteras att det endast krävdes 245 poäng på min linje men jag kom in på alla gymnasium jag sökte till så som, Kungsholmen, Norra real, VRG...
Nu står vi inför en ny omgång av betygsstress, nya betyg som ska påverka framtiden och jag bryr mig inte om att folk försöker lugna mig med att betyg inte är samma sak som en lyckad karriär och framtid, men det där biter inte på mig. I Bells värld är är betyg samma sak som en lysande karriär vilket leder till lycka.
Motivationen att plugga dog ungefär efter sportlovet och jag kan inte direkt säga att jag har jobbat stenhårt under det här året, det finns så mycket annat att pyssla med och fokusera på, men det lindrar inte betygsstressen.
Betygen sätts den 2 juni, inte allt för långtid kvar. Allt skolarbete är nästan slut nu, och det finns inte mycket tid kvar att imponera på lärarna och nu gäller det bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa, men stressen finns fortfarande kvar. Det gäller att fokusera på det långa och välbehövda sommarlovet som kommer sen...

Söndag - Fashionstreet & Tanto

Sov hela 11 timmar inatt, skönt! Vaknade och insåg att det var sista dagen av Fashion-street idag och att jag ännu inte hunnit besöka eventet. För alla er som inte är insatta i vad Street är så är det i alla fall en organistation som ordnar olika events för upcomming designers och olika fashion-marknader, då bland annat Fashion-street som tog plats vid Hornstull. Åkte dit på eftermiddagen med Josefine och hamnade sedan i Tantolunden med pistagebulle och icetea, mysigt! Mötte Emelie K. på vägen hem också, kul att få lite sällskap på tunnelbanan!

Bilder på helgens inköp:


1) leopardprickig scarf ifrån Oasis, perfekt för dåliga hårdagar och för att piffa upp vanliga kläder.
2) Fashion-street-fynd: Jane Green - Jemina. J, Wendy Holden - Simply Divine, guldfärgad ammulett.
3) Stor vit topp att ha till leggings.


Ikväll väntar långa telefonsamtal, Commander in chief och mycket sömn.
SHIP AHOY!

Torsdag - Fredag - Lördag

Torsdag, ingenting nämnvärt. Hade redovisning med Sarah om Ådalen 1931 och det gick bra, varken mer eller mindre. Skolkade ifrån engelskan för att åka hem med ett paket vaniljrån och andra godsaker ifrån Gateau för matteplugg. Sötaste "hej-jag-får-mvg-i-matte-d"-Elisabeth kom och försökte banka in lite kunskap i mitt huvud vilket gick sådär men trevligt att träffa henne var det i alla fall.
Jag har redan förlikats med mitt öde att jag aldrig kommer få mvg i matte under gymnasietiden. Mvg i matte och alla rätt på proven hör hemma under min ambitiösa grundskole-period. Nu är jag dömd till ett liv med högst vg i matte, men det känns helt okey, faktiskt.

Fredag, stress! Hade nationellt matte b-prov på morgonen och efterråt kändes det så himla bra. Kanske på grund av att jag tyckte att jag hade greppat det mesta som kom på provet, eller kanske för att jag nu nästan har sommarlov, bara två mindre uppgifter kvar i skolan!
Vidare in till city för lite shopping innan jag begav mig till Eriks Gondolen för att äta lunch med min släkt&familj då morfar fyllde 75 år. Mysigt att äta god lunch med utsikt över Stockholm. Det i kombination med lättnaden över att matteprovet var över, var toppen.


morfar
Bjuder på en bild på min morfar på sin 75-års dag. Synd att jag inte har ungdomsbilder på honom i datorn för i så fall hade jag kunnat visa er hur han var Sveriges svar på
Fred Astair som ung. Är du ett jazz-fan? Ja i så fall känner du säkert igen min morfar.

Vidare till Vasateatern för sista dansshowen för i vår. Det gick inte lika bra som under onsdagens föreställning men trots det fick jag en massa blommor och gratulationer efterråt. Synd bara att inte alla jag kände kom under onsdagen för då var vi verkligen bäst! För övrigt hälsade Lasse Kühler himself oss bakom scenen att vårt moderna dansnummer var fantastiskt bra och att han önskade att alla nummer på showen skulle vara som vårat eftersom det är spännande, utmanade och vackert, så som dans ska vara.

Efter showen blev det en kväll med mycket politiskt prat, iskall kvällsluft och thé, myspys. <3


Lördag, vaknade sent men ändå med för lite sömn i kroppen. In till stan för att möta Lowa för shopping i regnet men först hann jag möta upp Josefine innan Lova tillslut slet sig ifrån SoFo och åkte in emot city. Var inte riktigt på shoppinghumör, kanske berodde på vädret eller lack of sömn men jag lyckades hitta en supersöt leopard-mönstrad scarf och en oversized vit topp, bilder kommer i bloggen senare. Kul!
I valet och kvalet över ett par röda skor mötte vi upp Lova för massor av prat och ännu lite mer prat och skratt. Trevligt!
Hem för familjemiddag och ikväll blir det Eurovision song contest vilket innebär urkass musik och irriterande personligheter men det kan trotsallt vara rätt underhållande ibland.


Mörkblå stuprörsjeans
Vitt ribbat baslinne
Kornblå kofta
Chunky guldkedje-armband
Vintage-väska
Döskallescarf
Vintage-pärlörhängen


SHIP AHOY! <3

Sometimes...

Jag vet att det här inte är någon personlig blogg, det är ett val jag tog för jättelänge sedan då jag bestämde mig för att inte fläka ut känslokladd i en offentlig dagbok (annat än den ni aldrig kommer hitta) eftersom det är för många jag känner/vet vem jag är som läser det här.
Men jag är bara en människa och ibland blir alla lite ledsna, som nu när en gammal vän ifrån det förflutna just dök upp. En flicka jag trott dog som ett vårdpaket för länge sedan. Hur som helst jag är tacksam att hon lever och att jag via
Lisa fick tag i hennes bloggadress, tack tack tack, det betyder jättemycket!


Onsdag - tummen upp

Idag:
- Dramaföreställning på morgonen, hello MVG vi var ypperliga enligt min dramalärare! Pepp!
- Francesco Vittorio Kovacs var och föreläste på min skola om sin tid i Gulag-lägren. Har redan sett föreläsningen en gång tidigare men han var lika bra, om inte bättre den här gången!
- Jag gick på mattelektionen trots att det var frivilligt och har äntligen fattat Y=KX+M, yeey!
- Dansshow och en massa darlings i publiken! Älsklings-My, Darling-Jade, Anna, Li & Nicci och jag och Lova dansade liiite extra för dom. Alla nummer gick jättebra, fick beröm för moderna dansen också. Great! Helt i extas, så bra gick det! Bara en föreställning kvar, på fredag, lite sad but totally true. Fick en stor röd ros också, och jag älskar att få blommor! <3
- SG's release-party är inställt på fredag, poor Jade och de andra involverade. Jag tycker uppriktigt synd om dom att det skulle bli såhär, men vet ni vad? Deras livsstilsmagazine lanseras ändå och det kommer bli bäst!


Dagens outfit:
Mörkblå stuprörsjeans, Miss sixty
Off-white spetstopp m. Chloé-feeling, MQ
Svart cashmere-kofta
Stora rosa pärlörhängen, vintage
Gröna ballerinas, Longchamp

Ignorera brutalt ful frisyr & synliga gröna steps, bilden tog post-dansshowen.


SHIP AHOY! <3

Tisdag - premiär!

Idag:
- Total ångest på mattelektionen, hey jag fattar ingenting av matte b. längre?!
- Bröt mitt löfte om en nyttig vecka idag igen, men what the fuck jag antar att jag är född utan karaktär och inte trivs med att leva nyttigt!
- Övade drama igen efter skolan, nu sitter det rätt bra. Imorgon är det uppspel, wish me luck!
- Senlunchade/åt middag med Vici efter skolan, mums med biff & råstekt potatis en vanlig tisdag.
- Kommer få MVG i spanska, congrats Bells!
- Premiär på Kühlers-showen, och vi var öppningsnumret bland annat. She wants to move - mycket bra, allting kändes bra bra bra! Desert rose - well, modern dans är superkul men inte riktigt min grej. Musicology - koreografin vi fick lära oss i fredags satt nu jättebra och allting fungerade. Great!
- Inte pengabrist längre, pappi kom med en liten present i sedelform, I do love him!


Dagens outfit:
Svarta slitna stuprörsjeans, Diesel (omgjorda till capri för dagen)
Vitt ribbat baslinne, Filippa K
Randig v-ringad tröja, Ripley
Örhängen, Chanel
Korallröda skinnloafers
Vitt diadem




Så länge jag har ca. noll fritid kommer blogginläggen se ut så här, take care!


Vardagslyx...

... att komma hem ifrån genrepet på Vasateatern och finna nya ELLE & nya brittiska VOGUE på mitt rum tillsammans med en kopp nypressad apelsinjuice och ett berg av vindruvor. Hitta ett modereportage med snyggingen Lily Cole och en somrig framsida på Vogue med Kate Moss. Lovely!

Måndag - iskalla vindar och stress

Idag:
- Ställde väckarklockan 1 timme för tidigt = missade sovmorgonen, illa!
- Onödiga lektioner.
- Sömnbrist (as usual?)
- Mysigt på skoltrappan i vinden med flicksen, diskuterandes outfits inför fredag.
- Övade dans med Lowa på idrotten, goodie!
- Bröt mitt "nyttighets-löfte" med en cigarett, dubbelt så illa.
- Drama efter skolan
- Iskallt utomhus, what? Jag längtar efter min vinterjacka.
- Shopping till dansen: coach-tejp & gult sidenband.
- Nu: DANS!




Off-white oversized linne, Gina tricot
Duvblå kofta, H&M
Guldfärgat halsband m. olikfärgade pärlor
Pärlörhängen
Ljusa jeans, Wrangler
Beiga canvas/skinn-loafers, Tod's

SHIP AHOY!

Lördag & söndag

Lördag, satt och väntade på pinglorna vid Mariatorget i parken med solen i ögonen och kladdade ner lite poesi, mysigt. Sedan kom flicksen en efter en med gigantiska picknick-korgar även om min antagligen tog priset. Mötte upp Arman och vänner och sedan begav vi oss till Söders absolut mysigaste plats, och det slår faktiskt både Nytorget och Vitabergsparken, nämligen Mariaberget med Ivar Loos Park. Utsikt över Riddarfjärden i solnedgången, jättemycket smarrig picknick mat, indierock och trevligt sällskap = perfekt! Efter ett tag ramlade det dit massvis med folk och tillslut var vi ca. 20 stycken som grillade, skrattade och spelade "Skubb". Toppen!
Fram emot 23-tiden begav vi oss ett gäng till Spånga för att åka på fest men efter att vi hade mött upp ett gäng testosteron-fyllda grabbar och sett till att Li hamnade rätt så bestämde jag och Empan oss för att ta bussen hem till henne i Bromma istället för sleep-over.


Söndag, vaknade vid 10-tiden för att äta jättegod frukost och dricka kopiösa mängder thé. Sedan var det bara att plocka fram matteböckerna för jag har matte b-nationella på fredag. Ångest och ännu mer thé, samt relativt koncentrerat pluggande i ca. 3 timmar blev det.
Åkte hem för att äta försenad lunch och städa upp i mitt rum litegrann. Ikväll blir det lite tv-tittande och hemma-SPA, mysigt!

Nästa vecka blir hektisk och kanske inte så mycket bloggande:
Måndag: panikhandla saker till showen, öva inför drama uppspel, dansgenrep på Vasan hela kvällen.
Tisdag: liberalismen redovisning, dansshow.
Onsdag: drama-uppspel, historia redovisning, dansshow
Torsdag: ev. historia redovisning, matteplugg hela kvällen med Ellie & Empan.
Fredag: nationellaprov i matte b., morfars 75-års dag, dansshow, SG's release-party


SHIP AHOY!


Fredag - inte alltid som man har tänkt sig

Debatt! Hetsiga röster, spänd stämmning, krossande argument och lite krälande på golvet, kan man annat än att älska det? Hur som haver, vi hade politikdebatt i skolan hela förmiddagen. Alla skulle representera en ideologi i smågrupp och sedan debattera i helklass. Jag tillhörde liberalismen vilket inte alls var svårt att argumentera för. Däremot var det ytterst intressant att se hur de som tillhörde nazismen gick in i sina roller, iskalla uppsyner, övertygande argument (läskigt!) och en pondus som heter duga. Anarkisterna samt Facisterna var pretty övertygande de också, nästan småläskigt ibland.

Annars väderlös skoldag som avslutades med mysfika i Humlegården trots att det nästan var lite kallt med Empan, Vici & Josefine. Måste bara nämna dagens roligaste: "Hur mår den lille soldaten idag?" Skrattade tills tårarna rann vilket bara pekar tydligt att jag har extremt dålig humor när jag inte sover ordentligt om nätterna.

Kvällen spenderades först ca. 2 timmar på Lasse Kühlers där vi i panik fick lära oss en hel ny koreografi till showen nästa vecka. Notera att vi inte hinner öva mer innan genrepet och ingenting av den nya koreografin sitter? Riktig panik med andra ord!
Vidare efter det till Humlegården där Empan var med Frida & co. en aning kallt men mysigt. Mötte upp Vici och sedan begav vi oss emot Hammarby hamnen för att möta Empans pojkvän. Thé, cigaretter och vatten, mysigare blir det knappt. Sedan tog jag och Vici världens promenad hem på natten. Gick vilse på södermalm på väg emot Slussen, men tillslut kom vi äntligen fram, och hem!


Dagens outfit:
Svarta shorts, Soft grey
Svarta leggings, Vogue
Vitt ribbat linne, Filippa K
Gul t-shirt, Gina tricot
Svart cashmere-kofta, ifrån Paris
Nya örhängen
Svarta nya ballerinaflats
Vit väska m. färgglad scarf



Idag, lördag. Sov jättelänge, sedan plugg plugg plugg. Ska snart svänga ihop en smarrig picknick-middag och bege mig in emot Södermalm för picknick med lite kompisar. Mysigt!


SHIP AHOY! <3

Why?

Varför kom jag hem NU när jag bara skulle åka hem efter dansen och ta det lugnt hela kvällen?!

Torsdag - regn?

Trodde att det skulle bli regn idag efter jag läst domdedagspredikan på SMHI's hemsida imorse innan jag valde kläder, vilket resulterade i att jag höll på att avlida i värmen idag. Jag skulle ha gjort som alla smarta töser där ute och valt shorts idag, med leggings att ta av när sommarvärmen slog till.

Möttes av Sverigedemokraterna på skoltrappan imorse som delade ut flygblad då dessa blivit nekade tillträde till skolan på grund av den hotbild som fanns. Istället propagerade de utanför skolan och en hel hög elever blev intervjuade i SvD tillsammans med de högerextrema politikerna, kommer antagligen i tidningen imorgon, värt att läsas. Själv blir jag mest irriterad på sådana där jippon, särskilt efter de tidigare nämda partiet har varit på min gamla grundskola och delat ut flygbland till småbarnen och passat på att hota vår kära Khalid, allas favoritvaktmästare. JAG HATAR DET! Låt barnen vara ifred, okej?

Sömnbrist as usual. Höll på att somna under en viss flickas redovisning imorse, inget illa menat men det var bara så himla svårt att hålla ögonen öppna. För att inte tala om vår tripp till armémuseeumet idag. Lova och jag satt mest och sov sittandes upp, hemskt.
Såg även Östra reals uppsättning av Gökboet idag. Kul att se den som teater också, och inte bara som
dansföreställning med Bounce. Jag måste säga att de flesta skådespelare var otroligt duktiga, särskilt McMurphey-karaktären. Tummen upp!

Norra real efter skolan för att möta min favvoelev där, Elisabeth för fika i gröngräset i Observatorielunden och massvis med prat. Flickan hade tydligen flingat lite med min fellow vinnare av Emerichfondens fredspris förra året. En grabb jag träffade under prisutdelningen då vi båda tog emot pris av Kronprinsessan, fina minnen det där.
Kul att catcha upp lite med henne också! Plus att jag fick så fina presenter av tösen, tack!

Hem för uppsatsskrivning, Ådalen 1931, kvällar kan spenderas på ett bättre sätt! Däremot piggade nyheten om att Viktor & Rolf ska designa för H&M upp min kväll litegrann, det kan bli ruggigt bra!


Dagens outfit:
Armygröna capribyxor m. knappdetaljer, H&M
Vitt halterneck linne, Miss sixty
Sandfärgad bikini m. vitt mönster
Svart hoodie
Brun folklore väska
Guldhalsband m. hänge
Bruna loafers
Brunt skärp, Mulberry


Förlåt för dålig bildkvalité, bilden togs i all hast i dåligt ljus innan middagen.


SHIP AHOY! <3


Futurum?

Förhandstitt på det nya livsstilsmagasinet? Besök communityt här!


Onsdag - orientering och operation rädda världen

Orientering plus pollenallergi = dålig kombination. Men det gick ändå bra för mig och Empan som hurtade på ute på Lidingö och lyckades ta alla kontroller på ynka 59 minuter, starkt jobbat!

Väl hemma vid 12-tiden duschade jag, åt lunch och fixade med lite småsaker innan jag begav mig in emot Kungsträdgården där Stockholms innerstadsskolor befann sig för att ha Operation Dagsverke. Låt mig bara klargöra en sak, alla tidigare år har jag hurtat upp vid en okristlig tid för att stå och sälja bullar vid tunnelbanan i Mälarhöjden med andra eldsjälar som orkar stå i snålblåsten klockan 06.00 på morgonen. I år hamnade jag istället i solen i Kungsan med klasskompisar, ätandes mat, solandes och vi hade det väldigt mysigt, utan att tänka ens en tanke åt de stackars barnen i Rwanda. Men frankly, goda gärningar ska inte forceras fram utan det ska bara komma, för det är då man orkar anstränga sig. Fick se
Jade en stund också innan kvinnan stressade iväg för att möta Sigrid, jag förstår inte hur den kvinnan orkar flänga så mycket fram och tillbaka!

Vidare på shoppingtur med vår nya "bög"-kompis Arman, well inte riktigt homosexuell men ändå ett alldeles förträffligt smakråd och fick agera min alldeles egna Fab5-Carson när skoköp stod på schemat. Svarta klassiska ballerinaskor i skinn blev det som kommer passa perfekt på release-festen och andra små tillställningar i vår. Densamme Arman konstaterade också att jag har "vissel-vänliga ben" när jag klagade på småglina ifrån Engelbrekt som inte kunde hålla tillbaka en del visslanden i måndags när jag promenerade i Lill Janskogen.
Sedan hamnade vi tillslut på läskiga LAVA där My pysslade med diverse saker innan jag fick agera modell till hennes fotoprojekt som just nu går under namnet "Lust", vilket involverade naken hud, pistoler och balettskor. Bilder kommer antagligen!

Hem för OC och middag, samt lite pluggande och såhär i efterhand kan jag konstatera att jag har haft en jättebra dag!


Dagens outfit:
Marinblå shorts, Zara
Vitt ribbat linne, Filippa K
Beige oversized kofta, H&M
Pärlörhängen, vintage
Marinblå lackväska m. guldkedja, vintage
Kilklacksskor
Svarta solglasögon
Randig bikini



SHIP AHOY! <3


Tisdag - pollendjävular och dramarepliker

Hej jag heter Isabelle och har gått och blivit allergisk! Hittills i mitt 17 åriga långa liv har jag klarat mig ifrån att vara allergisk emot pollen men imorse vaknade jag som en zombie och fick det glada beskedet av mammi och pappi att jag tydligen har blivit pollenallgeriker. Men icke att jag fick stanna hemma ifrån skolan för det utan jag fick minsann pallra mig dit ändå, well sommarsolen sken över Östra real idag också, och det gjorde allting mer uthärdligt...

Hela eftermiddagen som jag i min fantasi hade planerat skulle ägnas åt ballerina-shopping och glassätning i Humlegården gick åt till repitioner inför vårt drama-uppspel nästa vecka och efter 2 timmars intensivt tränande höll jag på att bryta ihop av näringsbrist, men hey, jag tror att det trotsallt kommer bli sjukt bra nästa onsdag!

Fick sällis hem på tunnelbanan av Arman och Rudi, hela vägen hem. Med andra ord två grabbs som också skulle åka en 20minuters-resa hem på röda linjen.
...och helgplanerna ligger under utformning, yes, det kan bli riktigt bra det där!

Nu ska jag avsluta trendrapporten om manligt mode som jag skriver åt Jonas, skriva klart mitt arbete om händelserna i Ådalen 1931, överraskande intressant! och sedan ta och kika lite på OC.


Dagens outfit:
Duvblå ballongkjol, Topshop
Beige handgjord t-shirt, Iron G ifrån Rom
Svart cashmere-kofta, ifrån Paris
Svart skepparkavaj
Randig sailor-bikini
Vit väska m. blå scarf
Vintage-pärlörhängen
Hemmagjort armband
Loafers
Solglasögon




SHIP AHOY! <3

Måndag - sommarvärme!

Oh, sommarvärme ute idag! Vilket innebar jeansshorts, inte så minimala som Lova tyckte att de var då hon fällde repliken "Bella glömde du dina byxor hemma?!" imorse i korridoren, vitt ribbat baslinne och oversized beige kofta.

Dagens stora plus: sommarvärme och hallonpaj på en handduk i Humlegården för att bättra på solbrännan med mina favorit östraflickor och en liten södra latinare, toppen!
Annars kan jag meddela att jag gör studentflak debut också med Emelie K. och chicsen på Rickards flak den 2/6 då Östra springer ut, det kommer bli kul! Inbjuden på inflyttningsfest. Ska köpa nya svarta ballerinaflats imorgon. Kul det med!
Sedan avslutades denna jättebra dag hemma hos My där vi chillade, åt ofantliga mängder sötsaker och målade lite på en hurts i hennes rum, mysigt.

Utan att orka skriva mer kan jag konstatera att jag har haft en jättebra dag!
SHIP AHOY! <3

Hur kan det komma sig?

Hur kan det komma sig att nästan alla anonyma kommentarer som har kladdats ner i min blogg under de senaste dygnen kommer ifrån samma IP? Jag ser era IP-adresser, jag vet vilka ni är jag heey, det är mobbat att inte våga stå för sina åsikter! Så varför kommentera utan namn? Har ni någonting att säga till mig kan ni kommentera med namn, eller bara skriva ett litet inlägg på PA eller vad sägs om att ringa mig? Jag står trotsallt för min blogg, och mina åsikter!

Söndag - vardagslyx part II

Nyss inkommen efter x-antal timmar i en solstol på tomten med ett glas färskpressad apelsinjuice, iPoden och lite mysigt telefonprat. Pluggandet kallar, men nej jag tror jag ska pressa lite mer juice och lägga mig i solskenet igen. Heey jag har fått min första bikini-rand för i år!


Lördag - picknick, södermalm & secondhand

Alldeles för lite sömn, usch! Småbakis också till råga på allt, inte en trevlig kombination när man vaknar av att grannbarnen hoppar och skriker på sin studsmatta. Jag hade lust att halshugga de små liven måste jag erkänna. Men upp ur sängen orkade jag i alla fall och på med en somrig outfit för det stod picknick i Vitabergsparken på schemat.
Josefine, Victoria, jag och Sofia begav oss i samlad trupp till södermalm med iPod, högtalare, handdukar, massor med mat, frukt och dricka för årets första riktiga picknick och det var så pass varmt ute att jag kunde sola i bara bikini utan att frysa! Det bör tilläggas att jag är extremt kallblodig och fryser nästan året om. Sensation med andra ord!
En liten shoppingtripp blev det också eftersom Vitabergsparken ligger vid Stockholms bästa secondhandkvarter. Förövrigt hade Tjallamalla fått in jättemånga fina sommarklänningar för er som är på jakt efter något lite udda men det enda jag inhandlade idag var en generationsroman jag hade tänkt att läsa imorgon i solen ute på min tomt, hoppas hoppas!
Ikväll blir det antagligen filmkväll hos mig, mysigt.






SHIP AHOY! <3


Fredag - en orgie i lycka

Nationellt engelskaprov, jag är bra på språk, det kan inte ha gott illa trots att jag nästan somnade under hörförståelsen. Men visst var Dublin-delen lite knepig? Alla jag har pratat med verkar ha tyckt det, well jag hoppas att det gick bra!

Inga fler seriösa lektioner under dagen förutom matten där ja, vi inte gjorde så mycket direkt mer än att längta ut i solskenet, take-away paj i Humlegården, en cigg och solglasögonen på nästippen. För det var precis så jag spenderade nästan hela min dag. Underbart skönt! Kort duvblå ballongkjol, vita leggings, vitt ribbat linne och kofta (som aldrig behövde användas) och Missoni-liknande ballerinaskor. Perfekt! Någon annan som tycktes trivas i solskenet var
Robyn som strosade fram på Karlavägen gömd bakom stora solglasögon.

Efter skolan blev det lite shopping, vita stuprörsjeans, långt guldfärgat halsband och korallfärgat oversized linne. Bilder kommer senare ifall allt ska behållas. Annars var jag på jakt efter de perfekta svarta ballerinaskorna också, hittade faktiskt ett par italienska i mjukt skinn som var väldigt plain med bara en minirosett på ovansidan, men kanske ska jag pyssla lite och sätta fast en stor sidenrosett fram så blir dom lite mer roliga. Nu i veckan måste jag bege mig in till stan för att prova igen, och sedan slå till! Andra tips på snygga svarta ballerinas uppskattas.

Stressade hem för att slänga på mig en somrig outfit inför Lovas knytkalas och skyndade in till söder. Lova visade sig bo granne med södra latin i ett jättegulligt K-märkt hus med jättelåg takhöjd och söta alkover vid fönstren. Sedan hade hon också en hunkig modell-granne, mums!
Det som är farligt med tjejmiddagar är att man alltid äter för mycket, och plockmat är värst. Jag åt tills jag nästan rullade av stolen, men gott var det. Lovas chics och östra flicks befann sig på plats och Fabi briljerade med sina spåkonster igen. Förutom det så avslöjades en och annan stor hemlighet...

Vidare på fest på samma gata som min farmor  på södermalm men tyvärr var vi tvungna att gå rätt snart efter en otrevlig händelse men no worries istället hamnade vi vid Skanstull där det befann sig en massa gamla godingar ifrån Älvsjö men även en stor dos nya trevliga bekantskaper! Shotvisor, namnlekar och massor med prat kantade kvällen. Perfekt!
På vägen hem träffade jag på ett gäng gamla Mälarhöjdare som roade sig med att röka hasch på tunnelbanan. Trevligt att träffa bekanta men hasch, no thanx!

Partybilder kommer eventuellt, men inga dagens-outfits, och för mer detaljerad beskrivng av kvällens händelser, ja det ser ni i inlägget under!

Intressant kväll...

- Spännande sanningar har avslöjats, om både den ena och den andra i min närhet.
- Träffade äntligen den omtalade Felicia och spenderade alot of time på en spis, pratandes med henne.
- Mr L. Marx (f.d Mr Schteek) har blivit vänster och gått med i AFA, chock!
- Samma man står för en hel del av alla "elaka" kommentarer i min blogg.
- Isbitar är gott att slicka på mellan vodkashot-rundorna.
- Mr. Väluppfostrad tillåter inte tidigare nämnda F att köpa helvita Converse (vilket är sjukt snyggt!).
- Poor Emelie K. som har dumpat sin 30-åriga italienare, haha!
- Haschrökande mälarhöjdare ackompanjerade mig på tunnelbanan hem, intressant...
- Lovas bästa vän tillhörde skaran som mitt gamla på g hookade up med när jag var out of town.
- Träffade Frodolas igen.
- Kvällens samtalsämne var C och hans bravader?
- Okänt folk ute i Älvsjö ser fyller alltid i med mitt efternamn när jag presenterar mig, how come?
- Karln som hade festen verkade vara spårlöst försvunnen.
- Att ha sex på toaletter är skabbigt, fy skäms på er som hade öppen dörr, haha!
- Tjejmiddag hos Lova innebär för mycket mat, men en sjukt trevlig stämning!
- Lovas flicks var mycket trevliga.
- Fabis spåtantsfasoner fick vi smak på idag igen, spännande spännande! så vem är du mystiske karl i min närhet som jag kommer falla för inom 6 månader, träd fram!
- Alla tränande idrottsmän verkar röka och kröka mer än alla andra män?
- Träffade Östras fulaste backslick, illa grabben.
- Tydligen läser hela södra latin min blogg?
- Kvällens raggningsreplik var: "du tjejen, har du en tändare?"



Jag ska upp om jättefå timmar och en mer detaljerad beskrivning av kvällen kommer, tro mig!
Till alla där ute så länge:
- Ja, jag tycker om att blogga.
- Ja, dagens-outfit är coolt vad än ni säger.
- Ja, jag har spärrat ditt IP Mr. L Marx.
- Ja, alla smygläsare som erkände sina synder ikväll, kommentera!
- JA JA JA det här är min blogg och mina regler!



Uppdatering: vårfåglarna kvittrar ute och jag har fortfarande inte hoppat i säng, lyckat Bells lyckat. Men en viss karl, med ett visst dubbelnamn envisas med att sitta och fyllesvamla på msn... hm?

Torsdag - sol, värme & glada leenden

Sol ute redan imorse och trots brutal sömnbrist orkade jag hoppa upp ur sängen och slänga på mig en vårig outfit som visade sig vara alldeles för varm för dagens supervarma väder. Någon som vet hur många grader det egentligen var ute idag?

Inga, absolut inga vettiga lektioner idag, skönt! Jättelång håltimme också som spenderades i Humlegården (läs förra inlägget) med Jade, Empan och My, supermysigt! Sedan spenderades också avsevärt mycket tid på Östras skoltrappa eller på sandboxen med solen i ansiktet. Det kändes verkligen som sommar ute idag.

Efter skolan bar det av på ensam shoppingtur, för man spanar faktiskt bäst då. Hann avverka otroligt många affärer på bara 45 minuter och fick upp ögonen för två par svarta flats, ett par med Chanel-feeling med loopade kedjor fram på tån samt ett par Marc Jacobs lookalikes med en stor strassblomma fram på peep-toe:n. Synd bara att priset var lite väl högt för ett par flats utan något stort designer-märke för jag betalar inte ca. 1300 kr för flats som ändå kommer vara förstörda efter SG's release-party. Dagens enda tråkshopping blev ett par vita caprileggings.
 
Passade på att köpa säsongens första icetea idag också, inte lika god som Alberts men nära inpå samt nya numret av GLAMOUR bara för att unna mig någonting extra att toppa en redan underbar dag med. Lite mer vardagslyx med andra ord...


Dagens outfit:
Svarta slouchy-shorts, Soft Grey
Svarta leggings, Vogue
Vitt ryschig topp, MQ
Svart cashmere-kofta
Benvit trenchcoat, In wear
Loafers, TOD's
Vit väska m. döskallescarf
Chanel-örhängen
Silverarmband
Svarta solglasögon



I'm off till moderna dansen nu!
SHIP AHOY! <3

Vardagslyx...

Vardagslyx är att inse att man har över två timmars lång håltimme och i solskenet traska till Humlegården med kycklingwrap och take-away hallonpaj. Sätta sig i gröngräset med solglasögonen på nästippen och vinka hej till My som kommer skuttandes över gräsmattan. Sluta ögonen och inse att det är för varmt för trenchcoat, för varmt för TOD's loafers och för varmt för kofta och leggings och sedan sitta i tunn topp, shorts och barfota utan att frysa...

well, det är äkta lycka!


Onsdag - what a beautiful day!

Orientering 9.15 imorse i Lill Janskogen, finns det en bättre start på morgonen än terränglöpning? Absolut! Jag hade fasat för denna "uppvärming" inför idrottsdagen på Lidingö nästa onsdag men det gick faktiskt helt okej trots skavsår och ett chockerade uppvaknande; min kondition är sämst. Trots detta så sprang jag och Emelie på friskt i skogen och kom in först av alla, 10 kontroller på 30 minuter var bra gjort. Tummen upp för oss! Sedan började Emelie som vanligt spinna vidare på vår framgång och kom fram till att det kanske vore roligt att börja orientera på fritiden? No thanx!

Solsken på långrasten och lunch med Empan och Lova @ Ciao Ciao efter ytterligare ett besök på Armé muséeumet. Myspys med långlunch och sedan kunna gå långsamt tillbaka till Östra i solen i min somriga outfit utan att frysa. Helt otroligt!

Efter skolan bar det av till Odenplan efter lite dregglande över en söt stråhat som skulle passa perfekt i sommar. Jag måste ha en stråhatt, så är det bara!
Inne på Åhléns var det dagens första kändisspotting:
Dilba gick omkring och rotade bland Åhléns lite mindre fina basplagg och såg allmänt sliten och vinterblek ut.

Traskade till Kulturama för att möta min absoluta favoritperson, My som lyste upp hela dagen med sitt breda leende. Det bar av till Nytorget (även kallat Nytan) för hemmagjord glass ifrån AH's (stockholms bästa glass i stockholms bästa secondhandkvarter!) och vi satte oss på en parkbänk, snackade och bara njöt. Dagens kändisspott 2: var Henrik Lundström som mumsade ägglikörglass på AH's, och såklart såg han lika fräsch ut som vanligt.

Båten över till Hammarby sjöstad för att titta på hennes ny lägenhet, vilket är helt fel ord för detta solpalats som hon numera kallar hem. Högst upp, med dygnet runt sol och en terrass på 36 kvm som är perfekt för sommargrillkvällar är numera hem för denna lilla My. Jag kommer flytta in under sommarhalvåret, tro mig! Ännu mer snack och planerandet av en ny Gotlands reunion... Gustav om du läser det här lämna en kommentar!

Hem för middag, fotbad och OC. Spännande avsnitt indeed även om jag tyvärr visste vad som skulle hända. Inget svenskapluggande men man kan ju inte hinna allt. Och nu ska jag hoppa i säng!


Dagens outfit:
Marinblå shorts m. guldknappar, Zara
Vitt ribbat baslinne, Filippa K
Korallfärgad & vit-randig tröja, Ripley
Naturvit trenchcoat, In wear
Svarta strumpisar
Vit väska m. svart döskalle scarf
Bronzefärgade pumps m. gulddetaljer
Chunky guldarmband
Vintage-armband m. röda stenar
Vintage-pärlörhängen
Svarta solglasögon



SHIP AHOY! <3

Min favoritmodell: LILY COLE

Även jag har antagigt utmaningen:

Jag har många favoritmodeller vars utseende är att dö för men min absoluta favoritmodell har inte det självklart vackra utseendet utan har ett ansikte som lockar och förtrollar. Såklart talar jag om Lily Cole vars ansikte påminner om en porslinsdockas. De flesta har antagligen sett hennes som frontfigur i Moschino-reklamen men än är hon inget självklart namn som allas våran Kate Moss. Sminkad som osminkad är hon alltid lika stunning.
Hon är ett självklart inslagcatwalken med sitt speciella och intressanta utseende men lika ofta ser du henne pryda omslag på de stora modemagazinen samt göra modereportage jämte kollegor som bland annat Gemma Ward.

Hon har vunnit flertal stora utmärkelser som bland annat: Best model 2004 under British fashion awards, efter bara ett år som modell. En stor merit med tanke på att denna eldiga brittiska föddes år 1988 och upptäcktes då hon var 14 år när hon var ute och åt med vänner på ett hamburgerhak. Lily Cole tillhör Storm models där även andra superstjärnor som Kate Moss och Cindy Crawford är signade. Hennes genombrott kom på riktigt år 2003 då hon gjorde ett ensamjobb för italienska Vouge och sedan dess har hon jobbat för designers så som; Prada, Chanel, Christian Lacroix, Hermès, Moschino, Anna Sui, Louis Vuitton och Jean Paul Gaultier, något som de flesta bara drömmer om att hinna med under en livstid. Dessutom är hon en straight A-student och modellar bara på halvtid för att klara av sin utbildning.

lc3lc2

Jag har alltid fascinerats av exeptionellt vackra människor och Lily Cole är inget undantag. Ända sedan jag fick syn på henne på omslaget till brittiska Vogue för något år sedan har jag dragits till hennes alien/manga-liknande ansikte och eldigt röda hår. Det är få människor som lyckas bibehålla mitt intresse så pass länge, då jag har haft många favoritmodeller igenom tiderna men Lily Cole finns alltid kvar. Det är roligt att se att hon får mer och mer plats på catwalken och jag kan säga utan att tveka att denna eldiga brittiska går en lysande framtid till mötes!


Jag utmanar Josefine, Jade och alla som tycker det här verkar roligt!

Tisdag - skvaller och regn

Valborgsskvaller var det enda som talades om idag på Östra real. Vem som hade gjort vad, vilka som hade gått hem tillsammans och vem som hade träffat vem. En aning underhållande en stund faktiskt, speciellt att höra Lovas galna berättelse om valborg i uppsala! Jag vill också träffa en ursnygg 25-åring på uppsalas enda innekrog... men min valborg var inte så tokig den heller!

Lite tröstshopping efter skolan eftersom:
 1) det är värdelöst väder ute, 2) mitt söta paisleymönstrade paraply är trasigt, 3) jag har tonvis med plugg.
Det blev lite beauty-prylar så som; Niveas nya lotion med BUS-effekt vilket förhoppningsvis
leder till "hej då solariumet!", peel-off mask och ögoncrême då alla dessa sena nätter lämnar spår under mina ögon som kan liknas vid kolgruvor. Men när är det tänkt att jag ska få tid att sova egentligen?


Dagens outfit:
Slitna jeans, Wrangler
Duvblå oversized linne, Gina tricot
Ny beige oversized kofta, H&M
Marinblå kofta, Busnel
Halsband med silverhjärta, vintage
Örhängen, Chanel
Vit pashmina-sjal
Ljusblå steps
Blårandiga ballerinaskor
Vit väska




Nu ska jag sätta igång med min jättehög med skolarbete och sedan skynda till dansen.
SHIP AHOY! <3


HELGENS BÄSTA CITAT:

Äran att ha yttrat helgens bästa citat, något som fortfarande får mig att vrida mig av skratt går till oslagbara-Empan:

"Nejdå, C tror inte på sex före äktenskap"


För alla er som har följt den här bloggen och min gamla så finns det ju alltid en chans att ni lyckas lista ut vem den här grabben är men annars, tro mig, han är grabben som först knäpper upp byxorna och sedan eventuellt säger "hej". Ord har ju alltid varit överflödigt...

Söndag - valborg

Vaknade efter hela 10 timmar sömn och kände mig skönt utvilad, något jag inte har upplevt på allt för länge! Tyvärr var inte vädret helt strålande utomhus utan småkallt och blåsigt. Men heey, det är äkta valborgsväder i alla fall. Det ska vara kallt och jävligt, annars upplever man inte den överskattade valborgskänslan. Hah!

Planen var att grilla på Reimersholme och vid 18-tiden begav vi oss emot den lilla holmen för att leta grillplats och till nästa gång vet vi att det krävs en bättre grillplats som inte befinner sig fullt så mycket i lervällingen som denna. Tur att jag inte tog ballerina-skorna som jag funderade på ett tag...
Direkt duktiga på att få igång grillarna var vi inte heller, men
Fixar-Jade gjorde ett gästinhopp under grillningen och lyckades styra upp det litegrann i alla fall. Även vår lilla maj-brasa vägrade att brinna, haha, så mashmallowsen fick vänta till senare.
På vägen tillbaka lyckades vi åka vilse och hamnade i Zinkensdam där vi träffade på lite spöken ifrån det förflutna, eller ja.. förra valborg i alla fall.

Vidare till Mälarhöjden för traditionellt valborgsfirande och för att se till så inte min lillebror låg dräggfull på haschbryggan eller något. Men som tur var så mötte jag en spiknykter Eric som var på väg hem när jag anlände (lite mindre nykter) till min hemmaförort. Hamnade på piren efter mycket om och men där vi träffade några små 7or (?) som lät oss låna deras eld att grilla våra mashmallows över, mums. I gengäld funderade vi på att bjuda barnen på en vodkashot men avstod trotsallt, haha, det ska ju börjas i tid!

Stureby nästa stod på programmet och tillslut efter att vi hade gått en aning för långt för mina trötta ben träffade vi på Erik (Empans pojkvän) och min barndomskompis Elisabeth och hamnade plötsligt på karaeoke-kväll hos Jennifer där efterfeststämningen var total. Efter en lång taxiresa hamnade jag och Empan tillslut på Djurgården tillsammans med Eriks kompisar, iskallt och utomhus.

På vägen hem efter denna mycket långa och förvirrande valborg stannade tunnelbanan i Axelsberg i 30 minuter för polisen var tvungen att genomsöka tunnelbanan efter bongotrummor eftersom diverse jallas envisades med att spela öronbedövande afrikans (?) musik i vagnarna. Helt sjukt!



Valborg kan sammanfattas med: kaos, iskyla, lervälling, polsk smuggelvodka med en eftersmak av plast vs. Aceton (HAHA!), borttappade kompisar och nattliga telefonsamtal.
Samt ett citat ifrån en kär vän till mig: "jag önskar att valborg var som den var förr, en 3,5:a i ena handen och munbloss i den andra, liggandes i ett dike".
Tur nog är vi alla förbi den perioden i livet nu, thank God men citatet passar rätt bra in på den valborg som inte inträffade men som verkade ha drabbat halva Mälarhöjdens högstadieelit. Illa!

Kanske inte den bästa valborg, men som vanligt är det lika överskattat som nyårsafton och vi hade faktiskt trevligt med tanke på omständigheterna!

Fredag & Lördag - mysigt men iskallt

Fredag:

8.00 befann jag mig med Empan i skolans aula för att se kören med Lova i spetsen och en nostalgisk Urs Göbel iförd en studenthatt vs. Riddarhjälm á la
Ingmar Bergman. Mösspåtagning stod på schemat och visst kändes det en aning sorgligt att det var småregnigt utanför men what to do? Hela cermonin fick hållas inomhus istället. och JA, jag längtar efter att ta studenten även om det är ca. 2 år kvar!

Knappt några viktiga lektioner under dagen och dagens minustecken var att jag bara fick VG+ på min bokrapport i engelskan, suck. Annars var dagen finfin trots det dåliga vädret och att det regnade ner i mina ballerina skor när vi tappra klasskamrater traskade till Fältan för att prova sommarkläder på långrasten.

Eftermiddagen spenderades med en hel hög östra-töser på favoritfiket där Fabi visade sina skills på att spå i händer. 2 stora kärlekar, varav en ifrån USA samt 3 bröllop väntar mig i framtiden, well, värre framtidsöden har man skådat!

Hem för middag innan jag och mammi åkte in till stan för att se BouncE nya föreställning på Dansens hus. En dansversion av Gökboet och det var fantastiskt bra! Jag älskar dans och föreställningen tilltalade mig på djupet. Stilistiskt snyggast var öppningsscenen i dansare i vita overaller med masker både fram och bak på huvudet så man inte visste ifall individen stod med ryggen emot publiken eller inte, vilket också fick oss i publiken att tro att dansarna kunde göra rent abnorma rörelser. Tufft!

Vidare till Östermalsmtorg och fika på uteservingen på Alberts med Emelie, sedan kom även Fabi och Jade. Massor med deep-conversation och kärleksbekymmer över thé och cigretter under värmelamporna och Prince som spelades ur högtalarna. Mysigt! För andra gången idag fick Fabi briljera med sina spåkunskaper då två främmande damer ville betala Fabi en rundlig summa för att få bli spådda.
Sedan kom även dagens födelsedagsbarn förbi, Jonathan som fyllde 18 och hälsade. Brun som en pepparkaka till råga på allt... Jag vill också åka till Israel (som en nyss nämnda karln) och bli brun!

Tog en taxi hem till Empan efter nattliga äventyr i Alvik med ett tråkigt slut. Hamnade i hennes stora säng under ett duntäcke, med thé, frasfrallor (minnen!) och Pretty woman på tv:n. En klassiker som faktiskt var första gången jag såg. Somnnade vid 03-tiden någonting.


Lördag:

Alldeles för lite sömn och stora mörka ringar under ögonen hamnade jag och Emelie i Vällingby för att inhandla nödproviant innan vi tog en tripp ut till Grimsta för att hälsa på Rosini och på vägen stå i snåblåsten ett tag och se på fotboll. BP emot Djurgården om jag inte missminner mig.  

Hem för att laga middag åt lillebror min och hyra videofilmer inför kvällens jobb som barnvakt åt honom. Det blev bland annat Elizabethtown som jag valde. En jättefin, aning skruvad kärleksfilm med fashionabla Kirsten Dunst och den förevige piratpojken Orlando Bloom i huvudrollerna. Erics val ska vi inte gå djupare in på... det räcker med att säga att det var en kass rip-off på Bring it on.
Åt även säsongens första jordgubbar med vaniljglass, mums!

Riktigt skön, lugn dag. TOPPEN!