Fredag & Lördag - mysigt men iskallt

Fredag:

8.00 befann jag mig med Empan i skolans aula för att se kören med Lova i spetsen och en nostalgisk Urs Göbel iförd en studenthatt vs. Riddarhjälm á la
Ingmar Bergman. Mösspåtagning stod på schemat och visst kändes det en aning sorgligt att det var småregnigt utanför men what to do? Hela cermonin fick hållas inomhus istället. och JA, jag längtar efter att ta studenten även om det är ca. 2 år kvar!

Knappt några viktiga lektioner under dagen och dagens minustecken var att jag bara fick VG+ på min bokrapport i engelskan, suck. Annars var dagen finfin trots det dåliga vädret och att det regnade ner i mina ballerina skor när vi tappra klasskamrater traskade till Fältan för att prova sommarkläder på långrasten.

Eftermiddagen spenderades med en hel hög östra-töser på favoritfiket där Fabi visade sina skills på att spå i händer. 2 stora kärlekar, varav en ifrån USA samt 3 bröllop väntar mig i framtiden, well, värre framtidsöden har man skådat!

Hem för middag innan jag och mammi åkte in till stan för att se BouncE nya föreställning på Dansens hus. En dansversion av Gökboet och det var fantastiskt bra! Jag älskar dans och föreställningen tilltalade mig på djupet. Stilistiskt snyggast var öppningsscenen i dansare i vita overaller med masker både fram och bak på huvudet så man inte visste ifall individen stod med ryggen emot publiken eller inte, vilket också fick oss i publiken att tro att dansarna kunde göra rent abnorma rörelser. Tufft!

Vidare till Östermalsmtorg och fika på uteservingen på Alberts med Emelie, sedan kom även Fabi och Jade. Massor med deep-conversation och kärleksbekymmer över thé och cigretter under värmelamporna och Prince som spelades ur högtalarna. Mysigt! För andra gången idag fick Fabi briljera med sina spåkunskaper då två främmande damer ville betala Fabi en rundlig summa för att få bli spådda.
Sedan kom även dagens födelsedagsbarn förbi, Jonathan som fyllde 18 och hälsade. Brun som en pepparkaka till råga på allt... Jag vill också åka till Israel (som en nyss nämnda karln) och bli brun!

Tog en taxi hem till Empan efter nattliga äventyr i Alvik med ett tråkigt slut. Hamnade i hennes stora säng under ett duntäcke, med thé, frasfrallor (minnen!) och Pretty woman på tv:n. En klassiker som faktiskt var första gången jag såg. Somnnade vid 03-tiden någonting.


Lördag:

Alldeles för lite sömn och stora mörka ringar under ögonen hamnade jag och Emelie i Vällingby för att inhandla nödproviant innan vi tog en tripp ut till Grimsta för att hälsa på Rosini och på vägen stå i snåblåsten ett tag och se på fotboll. BP emot Djurgården om jag inte missminner mig.  

Hem för att laga middag åt lillebror min och hyra videofilmer inför kvällens jobb som barnvakt åt honom. Det blev bland annat Elizabethtown som jag valde. En jättefin, aning skruvad kärleksfilm med fashionabla Kirsten Dunst och den förevige piratpojken Orlando Bloom i huvudrollerna. Erics val ska vi inte gå djupare in på... det räcker med att säga att det var en kass rip-off på Bring it on.
Åt även säsongens första jordgubbar med vaniljglass, mums!

Riktigt skön, lugn dag. TOPPEN!

Kommentarer
Postat av: Hannah

Jag måste säga att jag aldrig förstått det hela med mösspåtagning innan studenten. Traditionen är väl ändå att du fick ta på dig mössan OM du klarade studentproven... Nej, tacka vet jag abiturientmössor!!! :)


Btw; enda anledningen att se Elizabethtown är Orlando Bloom!!! Muummms!!!

2006-05-01 @ 21:53:58
Postat av: Mysse

Aha, så du och en viss mansgris med rötter i USA ska bli tillsammans? Hihihihi

2006-05-02 @ 19:03:51
Postat av: Hedin

haha, göbels är rolig :)

2006-05-03 @ 16:38:13
Postat av: Anonym

tss... håller med My till fullo!

2006-05-03 @ 19:15:40
Postat av: Josefine

Glömde skriva att det var jag... ^^

Postat av: Bells

Hannah: du har rätt, orlando med lite vispgrädde på toppen, MUMS!
Mysse: OH NO!
Hedin: yes.
Josefine: usch!

2006-05-03 @ 22:17:22
URL: http://bells.webblogg.se
Postat av: Bells

Hannah: Orlando + vispgrädde = MUMS!
My: USCH!
Hedin: yes!
Josefine: usch igen

2006-05-03 @ 22:18:59
URL: http://bells.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback