Söndag - valborg

Vaknade efter hela 10 timmar sömn och kände mig skönt utvilad, något jag inte har upplevt på allt för länge! Tyvärr var inte vädret helt strålande utomhus utan småkallt och blåsigt. Men heey, det är äkta valborgsväder i alla fall. Det ska vara kallt och jävligt, annars upplever man inte den överskattade valborgskänslan. Hah!

Planen var att grilla på Reimersholme och vid 18-tiden begav vi oss emot den lilla holmen för att leta grillplats och till nästa gång vet vi att det krävs en bättre grillplats som inte befinner sig fullt så mycket i lervällingen som denna. Tur att jag inte tog ballerina-skorna som jag funderade på ett tag...
Direkt duktiga på att få igång grillarna var vi inte heller, men
Fixar-Jade gjorde ett gästinhopp under grillningen och lyckades styra upp det litegrann i alla fall. Även vår lilla maj-brasa vägrade att brinna, haha, så mashmallowsen fick vänta till senare.
På vägen tillbaka lyckades vi åka vilse och hamnade i Zinkensdam där vi träffade på lite spöken ifrån det förflutna, eller ja.. förra valborg i alla fall.

Vidare till Mälarhöjden för traditionellt valborgsfirande och för att se till så inte min lillebror låg dräggfull på haschbryggan eller något. Men som tur var så mötte jag en spiknykter Eric som var på väg hem när jag anlände (lite mindre nykter) till min hemmaförort. Hamnade på piren efter mycket om och men där vi träffade några små 7or (?) som lät oss låna deras eld att grilla våra mashmallows över, mums. I gengäld funderade vi på att bjuda barnen på en vodkashot men avstod trotsallt, haha, det ska ju börjas i tid!

Stureby nästa stod på programmet och tillslut efter att vi hade gått en aning för långt för mina trötta ben träffade vi på Erik (Empans pojkvän) och min barndomskompis Elisabeth och hamnade plötsligt på karaeoke-kväll hos Jennifer där efterfeststämningen var total. Efter en lång taxiresa hamnade jag och Empan tillslut på Djurgården tillsammans med Eriks kompisar, iskallt och utomhus.

På vägen hem efter denna mycket långa och förvirrande valborg stannade tunnelbanan i Axelsberg i 30 minuter för polisen var tvungen att genomsöka tunnelbanan efter bongotrummor eftersom diverse jallas envisades med att spela öronbedövande afrikans (?) musik i vagnarna. Helt sjukt!



Valborg kan sammanfattas med: kaos, iskyla, lervälling, polsk smuggelvodka med en eftersmak av plast vs. Aceton (HAHA!), borttappade kompisar och nattliga telefonsamtal.
Samt ett citat ifrån en kär vän till mig: "jag önskar att valborg var som den var förr, en 3,5:a i ena handen och munbloss i den andra, liggandes i ett dike".
Tur nog är vi alla förbi den perioden i livet nu, thank God men citatet passar rätt bra in på den valborg som inte inträffade men som verkade ha drabbat halva Mälarhöjdens högstadieelit. Illa!

Kanske inte den bästa valborg, men som vanligt är det lika överskattat som nyårsafton och vi hade faktiskt trevligt med tanke på omständigheterna!

Kommentarer
Postat av: malin

oh ja, visst vet vi att mälarhöjdskidsen kan dricka lättöl alltid.

2006-05-01 @ 20:12:10
Postat av: Bells

Malin: roligt att du gör det, själv dricker jag inte öl.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback