nu bär det av

till Uppsala för valborgsfirande, ses på tisdag med uppdatering om alla händelser!

i don't get it

Jag förstår inte att hur jag än gör, och hur jag är prioriterar så är jag ändå otillräcklig i slutänden? Vad hände med att det faktiskt är okej att prioritera sig själv och sitt eget bästa framför andras ibland? Är det verkligen rätt att man ska känna sig nedstämd över det? Framför allt blir jag otroligt irriterad på mig själv.

resumé av dagen

Artikelarbetet går framåt även om det känns som min text svajar lite upp och ner. I ena sekunden känns det solklart, lagom lättsamt och underhållande för att i nästa sekund känns dötråkigt och stelt. Prestationsångesten är hög då jag publiceras på riktigt och tjänar pengar på mitt skrivande precis som vilken annan journalist som helst. But it's my first time och det är det som är haken så att säga.

Lunchen med Josefine på CiaoCiao på Artillerigatan var jättetrevligt. Att diskutera livet över stenugnsbakad pizza är aldrig fel och det passade mig perfekt att krypa in i värmen då den tidigare så varma solen tydligen bestämt sig för att sluta skina över mig. Nu måste jag omorganisera min packning till Uppsala. Inga shorts, leggings eller snygga toppar utan det får bli funktionellt i jeans, stickad Ralph Lauren-tröja och Converse istället tror jag. Valborg kommer att bli kyligt gott folk och alkoholkonsumtion tillsammans med för lite kläder slutar bara i grov förkylning och det vill vi inte.

Fick en rapport från RK-konferensen tidigare idag angående hur läget såg ut för Calle om att få en plats. Till och med spänningen över telefonen var olidlig men tyvärr fick inte vår Uppsalavän förtroendet den här gången. Synd synd för med Calles egagemang hade det säkerligen kunnat bli en succé.

Ikväll ska jag mysa med familjen och sedan kvällspromenera med Vici, arrivederci!

vilken mysfamilj

Titta bara vilken mysig familjebild som togs på galapremiären av "Spiderman 3". Och alla ni som frågat mig om Reinfeldt dött eller gått under jorden - här kan ni se att han är högst levande. För övrigt ser Filippa oförskämt fräsch ut i rött!

lördag - hektisk dag

Efter inte allt för mycket sömn då vi befann oss på ett cocktailparty/house warming-party igår hos Fabi som precis flyttat ihop med sin pojkvän i en lägenhet vid vattnet på Kungsholmen så var det dags att gå upp och vinka av pojkvännen som skulle åka på RK-konferensen tillsammans med andra Muf:are. Jag å andra sidan ska jobba idag och försöka sammanställa mitt frilansjobb kring Linnéjubileet och än så länge går det ganska bra. Det är intressant att fördjupa sig i en gammal revolutionär.

Snart ska jag dock bege mig in mot stan för att möta upp Josefine och ta en lunch i solskenet och planera lite inför Valborg som kommer firas i Uppsala i år. Vad har ni för planer? Jag tycker att det är fyskam att det ser ut att bli kallt (men soligt) på måndag. Vad hände med att ligga i bikini och äta jordgubbar? Suck, det har redan blivit kyligare ute upptäckte jag då jag var på en inspirationspromenad tidigare idag.

Det är intressant att studera hur hela livet tycks storma runt omkring mig men att jag ändå lyckas behålla sans och lugn, klara av mina studier och jobba. Fascinerande, jag har tydligen lärt mig att åsidosätta jobbiga saker och äntligen lyckats fokusera på vad som verkligen är viktigt den här veckan.

Arrivederci!


dagens



Vit t-shirt, Monki
Förklädesklänning, H&M
Grå cashmerekofta, Marc Jacobs
Hemmagjort armband
Converse
Leggings
Solglasögon

Heja sommarvärme och att kunna gå till skolan utan jacka!

konsten att vara en journalistslyna

image366


Temat på Ellies skiva var som redan sagt "Du om 10-15 år" och sagt och gjort kom jag till den journalist(slyna) som jag hoppas på att vara då. Här ovan ser ni resultatet!

torsdag - värt värt värt

image365

Vaknade alldeles utvilad och med solen stickande i ögonen och insåg att SMHI hade lovat hela 20 grader idag, med ens var jag uppe ur sängen och i sommarkläder. Efter en långfrukost utan matteångest begav jag mig mot Östra Real för en slapp naturkunskapslektion följt av en lång håltimme då vi åt glass, sushi och rökte i solskenet vid Karlaplan, mysigt. Efter det däremot infann sig den sedvanliga matteskräcken och paralyserad travade jag tillbaka till aulan för att skriva mitt prov men gissa vad? Det gick superbra! Eller rättare sagt, jag våldtog provet - inga protester utan det var bara att tuta och köra (derivera!). Nu har jag den där lättnaden istället i hela kroppen och allt känns utomordentligt bra! Den urhärliga bilden är lånad från
Legally Blonde då jag helt ärligt alltid sagt att jag är för söt för att plugga matematik, ni vet, utseende eller intelligens eller vad är det alla fördomsfulla människor brukar säga?

Inte mycket att reflektera över idag, eller så har allt bara ramlat ut ur huvudet nu efter matteprovet men jag tror att vi säger arrivederci nu så ska jag ta och söka ett nytt jobb samt skriva en insändare!

snart är det över

Det är dags att börja hålla tummarna gott folk för om drygt två timmar har jag kursprov i matte c och förhoppningsvis går det alldeles strålande så jag glatt kan skutta ut i vårvärmen igen!

det tål att sägas igen

image361
the Sartorialist, Milano

.. italienare vet verkligen vad dom håller på med när det kommer till mode

recap: yesterday and today

yesterday

Skoldagen flöt på i ett och äntligen efter ett år med nästan konstant ångest släppte något på mattelektionen trots den tidiga timmen och jag förstod äntligen en massa saker som tidigare bara varit en dimma för mig, härligt! Sista förberedelserna inför svenska nationella och sedan slutade jag 12.25 och möttes av Chris på skoltrappan. Fick en bukett blommor, anledning kan vi lämna utanför men det är alltid trevligt att få fräscha blommor till rummet. Trots att jag är ett stort fan av orkidéer så har jag en extra förkärlek till konstnärligt arrangerade snittblommor. Underbart är kort och det är även livslängden på snittblommor men ack så trevligt det är!

Hann även med ett MSU Östra-möte och blev tilldelad diverse uppgifter och debatterade för en hel del intressanta händelser som vi nu ska genomföra, yes! Däremot blev jag fundersam över en speciell fråga som togs upp efter att jag hade avlägsnat mig på konferensrummet; ämnet friskolor. Jag har absolut ingenting emot friskolor och jag tycker att det är positivt att det är lättare att omforma samt öppna friskolor men när beslutet togs att vi ska verka för att Östra Real ska bli en friskola så tog det stopp. För det första är det en känt faktum att Stockholm har många välfungerande och högklassiga kommunala skolor. Inte enbart gymnasium utan även grundskolor. Sedan är det andra argumentet emot en sådan reform att jag tror att det är helt orealistiskt. Jag tror inte att våra -Real och -Latin skolor kommer att omformas till friskolor, inte en chans. Det ligger för mycket tradition bakom denna typ av skolor för att genomgå en sådan reformation. Med andra ord kommer jag inte backa upp vår förenings aktiviteter av detta slag vilket jag tror irriterar en del av styrelsen.

Kvällen startade med ett par drinkar med Empan med pojkvän och vänner och för första gången i år satt jag på en uteservering, visserligen invirad i fleecefilt och under en värmelampa men fortfarande - sommaren är analkande! Vidare på Ellies studentskiva för att mötas av en underlig blandning människor och (nästan) alla lika fantasifullt utklädda. Blev även utsatt för mitt livs mest annorlunda raggningsreplik. "Vad gör du om 10-15 år?" (anspelning på temat) blev frågan och jag svarade käckt "Jag är journalist" varav killen gravallvarligt svarade "Nej du är halvnaken på efterfest hos mig". Oslagbart men inte fick det mig på fall inte utan jag styrde stegen ut på dansgolvet istället med min blonda pingla. Trevlig kväll men tidvis kände jag mig ganska bortsprungen och vilsen måste jag medge.


today

Var tvungen att gå upp efter bara ett fåtal timmars sömn och som en zombie i keps och glasögon traskade jag till skolan för att skriva uppsatsdelen i svenska kurs B nationella. Jag har ingen aning om varför skrivningstiden är 5 timmar då jag själv var klart på endast 60 minuter men valde att sitta kvar och glo in i väggen ytterligare en halvtimme innan jag lämnade in min krönika om vad som är inne och ute. Jag hatar själva termen "inne och ute" för allt handlar fortfarande om att följa sin personliga stil och våga lita på sig själv.
Åkte hem för att äta lunch, sov en stund och sedan har jag latat mig i badkaret och haft lite me-me-me-time vilket så sällan sker nu för tiden. Har även pluggat en del matte och det går faktiskt ganska bra måste jag säga så jag hoppas på det bästa imorgon! Dock ska jag passa på att plugga lite mer nu då lillebror har lämnat huset för att titta på då hans idioter till vänner ska bada i Mälaren, barnen måste ha missat att det är kallt?
Ikväll blir det girlyliciouskväll på TV3 och sedan även en prommis med Vici, arrivederci!

tagga till!

Nu är det dags att tagga till, nästa uppgift är att blåsa håret till tonerna av Melody Club och sedan bär det av in till stan för drinks med Empan innan Ellies studentskiva!


boktips

Då det är Världsbokens dag så kan jag passa på att komma med ett boktips. Jag tycker att alla som är precis som jag fascinerade av släkthistorier borde läsa "The Sisters - the Saga of the Mitford Family" av Mary S. Lovell. Spännande biografi om de mytomspunna Mitford-systrarna och allt känns väldigt levande, mysigt kvällsbok som är svår att lägga ifrån sig! Kom gärna med egna boktips.


måndag - vänskap och politik går hand i hand

Relativt värdelös måndagsmorgon med att jag försov mig efter en sömnlös natt och upptäckte att jag skulle få skynda mig hemma för att hinna till skolan och hann således inte med min morgonritual med thé och DN vilket alltid får mig på dåligt humör.

Begav mig på lunchrasten mot Jensen Norra för att vara sekreterare på deras nystartade MSU-förenings årsmöte tillsammans med Klasson. Respektlösare människor får man leta efter som inte verkade förstå att det fanns representater från Stockholms MSU-råd med men Josefine med sin starka stämma lyckades tillslut få slut på kaoset och mötet kunde börja. Utfallet av ordförande föll mig inte heller i smaken. Jag hade gärna sett Josefine på posten och plederade även för henne men kompisar och politik går som vanligt hand i hand och det blev istället Isabella som fick ordförandeklubban under detta verksamhetsår.

Diskuterade andra intressanta frågor med Klasson påvägen tillbaka och det ska bli roligt med vårat möte imorgon för det planeras så många spännande aktiviteter så som middagar och utbildningar. Politik är så roligt på ett lokalt plan tycker jag.

Synd att inte så många har kommenterat inlägget om väskdebatten, jag som hade hoppats på lite glöd men icke. Ikväll blir det dans och matematikplugg inför kursprovet. Och hjälp! Imorgon ska jag på studentskiva med temat "Om 10-15 år". Typiskt dessa naturare som får chansen att springa runt i labbrockar men vad ska vi journalister sätta på oss? Funderar på att köra lite på temat "Östra Realare" och komma som avdankad Stureplansprofil eller liknande. Suck.


dagens



Mörkblå stuprör, Miss Sixty
Off-white kråsblus, In Wear
Svart ribbat linne, Filippa K
Svart cashmerekofta, från Paris
Rött äppelhalsband
Ankelboots

nattliga promenader och regniga samtal

Träffade Vici för en promenad i regnet under mitt gigantiska golfparaply. För även om det var länge sedan jag swingade klubbor på gröngräset så äger jag fortfarande ett älskat gigantiskt paraply som kommer så väl till användning då jag vill ta en tripp ut på asfalten om kvällen. Riktigt mysigt och avslutades med en kopp thé hemma hos mig.
Sedan hamnade jag i ett kvällssamtal också i telefonen, känslosamt det med. Men jag tror att det behövs ibland istället för att gå och hålla inne alla känslor jämt och ständigt.

Nu kallar sängen och det är dags att sova.

ett inlägg om en väska

Lyxkonsumtion - den nya folkhälsoboven? 

I dagens SvD Kultur läste jag två intressanta artiklar kring den hetsiga "Väskdebatten" och sedan jag även diskuterat det med nära och kära känns det som det är dags för mig att yttra mig i skrift.  

Lyxkonsumtionen i samhället har blivit ett problem och tas upp i Sisela Lindbloms bok "De skamlösa" och blivit ett omdiskuterat ämne på bussen, kring matbordet och i dagstidningen. Självklart är det i Sverige som alla kulturnissar väljer att rasa över den ofantliga konsumtionen av kläder, väskor, skor och dylikt medan man utomlands redan har accepterat detta fenomen och inte upprörs till den grad som vi gör här i Norden. Att sedan hela debatten är vänd mot kvinnor är det inte heller någon som väljer att reagera över då det räknas som okej för män att punga ut extrema pengar på nya bilar och surroundsystem till plasma-TV:n i vardagsrummet.

                  Det talas om föräldrar vars barn går i grundskolan och har tvingats ta lån för att kunna köpa märkshandväskor till sina småttingar vilket kan knyta ann till debatten för ett par år sedan då Maria Elementar förespråkade skoluniform för att minska pressen på föräldrarna och segregationen som uppstår bland ungdomar med olika bakgrund. Självfallet tycker jag att det är befängt att föräldrar ska nedlåta sig att ta lån för att kunna ge sina barn allt vad de vill ha och det är otroligt bortskämt av barnen att bara peka och få då de med största sannolikhet är medvetna om familjens ekonomiska situation. Men jag ser inte heller något fel i att föräldrar skämmer bort sina barn, det är upp till varje enskild individ att välja vad man vill göra med sina pengar.                 

Om man tjänar pengar och gör rätt för sig i samhället, försörjer sin familj, arbetar, skattar och sköter sina plikter är man fullt berättigad att göra vad man vill för den summa pengar som blir över varje månad. Har man pengar över och känner för att köpa en Hermès Kelly-bag i krokodilskinn har man rätt till det. Jag förespråkar varje enskild individs rätt i samhället vilket även inkluderar att man har rätt att styra över sin egen ekonomi. Ingen har rätt att sitta och döma ut personer på kultursidorna i dagstidningarna över ens val för i slutänden handlar allt om prioritering. Väljer man att prioritera att skänka pengar till Läkare Utan Gränser är det självfallet nobelt men väljer man att köpa en dyr handväska eller kanske investera i ett nytt flashigt kök så är det precis lika okej.

                   Jag hoppas innerligt att liberalismen ska genomsyra debatten och att en fläkt från höger ska blåsa bort alla pessimistiska kulturskribenter som väljer att klanka ner få masskultur som väskdesign. För mig är en väska ett hantverk och lika berättigad till sin plats i samhället som en skapelse av van Gogh. Det är dags att vi svenskar slutar vara så snabba med att döma ut folk med mindre moraliska intressen.

För att avsluta debatten så vill jag referera Belinda Olsson och helt enkelt konstatera att porrindustrin fortfarande omsätter mer pengar än väskindustrin. Män är fridlysta och vi kvinnor får ta skulden i årets i särklass mest sexistiska debatt.

ojojoj, vilken helg

Sannerligen, det har varit mycket upp och ner och fram och tillbaka innan denna söndag börjar lida mot sitt slut!

Fredagen rivstartade med idrott och rugby på idrotten vilket resulterade i ett antal blåmärken och rivsår då jag sömndrucken som jag var inte riktigt lyckades parera alla tacklingar, men sjukt roligt var det trotsallt. Att tjejer också kan få djuriska instinkter av allt adrenalin är definitivt bevisat.
Många intressanta diskussioner om Virginia Tech på samhällskunskapen och Andreas infallsvinkel om hur det är att gå i en amerikansk high school fick åtminstone mig att öppna upp ögonen ytterligare. Sedan att andra personer ska vara så extremt fördomsfulla i vår klass gör mig lite less ibland men det är bara att bita tillbaka och slåss vidare med andra ord. Även den intressanta väskdebatten fick sig en omgång, heja!

Kvällen spenderades hemma hos Billy som firades av nära och kära för att han har vuxit upp och blivit 18 år. Jag själv var ganska ny i sällskapet men roade mig kungligt på dansgolvet och konverserandes med diverse trevliga flickor och pojkar. En jättelyckad kväll och jag kan ta tillbaka alla onda ord jag tidigare yttrat för det var verkligen superroligt! Det är en upplevelse att inbland få vara den anonyma som ingen känner för det är alltid kul att knyta nya kontakter.

Lördagen hade en mindre trevlig start med en dundrande huvudvärk som fick mig att avstå från den gigantiska frukost som väntade på mig. Istället låg jag och drog mig i sängen till en bra bit in på dagen då vi duschade och begav oss ut på en promenad i solskenet. Hyrde en film och åt glass på tillbakavägen.
Denna kväll blev av ett lugnare slag då Chris grillade och vi åt utomhus (!!!) utan att frysa ihjäl, mysigt. Fick besök av en hel hord fjortonåringar då Amanda hade en liten tillställning vilket fick oss att fly upp på övervåningen för att titta på tidigare nämnda film. Baseball har aldrig varit min grej men filmen var en äkta feel-good-movie som fick mig att somna med ett leende på läpparna.

Som vanligt är söndagar sällan spektakulära och idag har det mest varit dramatik och matteplugg, men nu blir det OC och mys i TV-soffan!


läsvärt

Äntligen någonting relativt läsvärt på den personligafronten angående Virginia Tech. Bläddrade igenom Metro imorse och fann en intressant krönika av den gymnasiestuderande Vicky Olesen. Här finns den att läsa för den som är intresserad. För det är väldigt korrekt det hon säger; mobbing existerar här också och trots att vi inte tillämpar lika liberala vapenlagar kan det en dag vara så att pojken/flickan som fryser i utanförskapet en dag inte orkar längre. Det är en intressant tankegång och jag hoppas även att diskussionen om vapentillgången hettar till i USA nu, det vore intressant att följa.

jobbigt

Jobbig dag och allmänt är allting messed up. Hur som helst var det alldeles underbart att luncha med Josefine idag, jag har saknat min lilla asiat!

Åker till Uppsala imorgon så det är inte säkert att det blir något rikigt blogginlägg fören på måndag.

konsten i att dränka

Ni vet säkert alla vad jag talar om - den där känslan av ilska som rinner igenom kroppen. Ibland har man samlat på sig så mycket ilska att det bara växer som en planta inuti dig. Det knakar och du känner hur huvudet bara töjs mer och mer till elasticiteten är försvunnen och du spricker upp och ut ur dig väller alla elaka ord du bara väntat på att få säga. En svart, tjock massa som klibbar och klistrar och som dränker personen framför dig tills det inte längre finns några ord att säga. Plötsligt har man begravt en vänskap i en massa lera som inte går att tvätta bort eller ta sig upp ifrån utan allt bara klibbar fast för alltid.
Ibland hade livet varit så mycket enklare om man istället för att samla på sig alla sina tankar om sina medmänniskor bara hade öppnat munnen och sagt vad man tänkte.


bäst att plugga till studenten

Jajamensan, även om det sker över min döda kropp för det är lite mer än ett år kvar och jag är seriöst skoltrött. Idag har jag visserligen mest lidit över alla långa håltimmar jag har haft så det hann bli en tur till mocco med Lova, Arman och Empan samt en massa tid i matsalen samt journalistsalen. Under dagens första fika diskuterade vi valborg en högtid för båda unga och gamla. Hur man som liten längtade efter att få springa runt i leran i fleecetröja och allvädersstövlar, leka kull och kasta stenkulor i brasan. När man blev något år äldre hängde vi kring lottstånden och drack coca-cola och åt delicatobollar tills vi mådde illa. Sedan gjorde tonåren intrång och vi blev plötsligt benägna att grilla vid vattnet och undvika föräldravandrarna och grabbarna hamnade alltid i slagsmål med Bredäng. Förra året var mest en eskapad i taxi och buss medan vi förflyttade oss över halva Stockholm för att slutligen hamna ute på Djurgården. I år blir det Uppsala för hela slanten och det tror jag kan bli riktigt kul!

Jag kan inte släppa en artikel jag läste i Newsweek i måndags där gick att läsa att om varje amerikans medborgare gav bort 5 cent av varje intjänade 100 dollar skulle man under ett år få ihop tillräckligt med pengar för att lösa AIDS-problemen i Afrika. Det är spännande journalistik.
Något annat som är spännande är allt drama kring dödsskjutningen på Virginia Tech då 33 människor miste livet. Jag hatar dock alla kvällstidningsjobb där man lägger alldeles för stor vikt på alla smaskiga detaljer, ge mig en djuplodande intervju och lite klarhet istället, tack!

Träffade Ellie efter skolan på L'Angolo för att diskutera hennes student. Tänk att min gamla "landet kompis" tar studenten den 7 juni. Tiden går så fort och på tisdag är det dags för hennes skiva på Café Umbra med temat "Du om 10-15 år". Vad ska jag komma utklädd till? Om 10-15 år hoppas jag på att jag är en framgångsrik journalist men studier vid Harvard i bagaget och sjukt snygga kläder. Men att komma som preppy kulturskribent kanske inte är allt för lockande? Eller så får det bli en parodi på hur en typisk Östra Realare ser ut om 10-15 år.

Ikväll väntar förhoppningsvis lite lugn och ro samt att maila iväg intervjufrågorna till mitt frilans-jobb!

äntligen fulltaliga

Pappa och lillebror min återvände idag från Chicago där dom varit på hockeyresa med laget de senaste 10 dagarna och det var mysigt att vara fulltagliga kring matbordet under middagen. Men nästan trevligast av allt är alltid alla presenter som får följa med hem så som den obligatoriska högen från Ralph Lauren, magazine som Vanity Fair och In Style och diverse produkter från tax-free:n. Vardagslyx av högsta klass kallar jag det för.
Sedan var det nästan hemtrevligt att tjafsa med bror min och känna hur han tog upp mer än halva soffan när vi tittade på Ugly Betty, syskonkärlek är alltid som en berg-och-dalbana. Hur som helst ibland tycker jag verkligen att det är mysigt med familjen.

superlicious

Idag är det tydligen internationell "Free Cone Day" och det delas ut Ben&Jerry's glass till stockholmarna ute på stans gator och torg! Jättetrevligt initiativ som tydligen har en historia bak till 1979 men jag tackar inte nej till lite Cherry Garcia för som alla vet så är gratis synonymt med gott.

Kursprovet i matte c tornar upp sig och ligger som ett åskmoln över nästa vecka. Stress och totalpanik är ett faktum och det är inte lite saker som ska göras nästa vecka, suck. Plus att Ellie har studentskiva nästa tisdag, det ska bli roligt men tyvärr har jag svenska nationella 08.00 morgonen efter så det får nog bli en tidig hemgång för mig.
Hur som helst, det är slutspurten nu i skolan och jag ska strax roa mig med en laborationsrapport men än så länge har jag svårt att slita mig från datorn.

Hann med en tur på stan med Lova efter skolan och jag gick på jakt efter min jeansväst men jag har inte sett ett spår av den perfekta än. Något annat jag är sugen på är ett mörkrött läppglans inför sommaren, gärna superglossigt och i en färg av bordeaux eller koncenterad hallonsaft. Det är mycket som står på min inköpslista inför sommarmåndaderna men det finns sällan tid att verkligen försöka leta rätt på det perfekta. Någon som känner igen sig? Passade på att spana in min blivande Missoni-scarf på NK, förra året blev det en Pucci och i år vill jag lägga vantarna på en Missoni men dagens I-landsproblem är helt klart att det finns för många fina scarves för att kunna välja enbart en! Arrivederci!


solskensmåndag

Att gå upp 07.30 efter ett lov med enbart långa sovmorgonar var inte direkt toppen men jag hann åtminstone äta långfrukost och bläddra i DN precis så som jag vill ha det, så det var trevligt i alla fall.
Tillbaka i skolan inträffade ingen jättespännande i skolväg mer än att jag skrev ett mvg på senaste provet i naturkunskap men den kursen är också löjligt lätt.

Lunchen spenderades i Humlegården med mina flickor och en grillad baugette med kalkon och dijon, en mycket trevlig kombination måste jag säga. Det blev en hel del prat om faktumet att folk snattar och sedan även en mer hetsig diskussion om kollektivtraffiken borde vara gratis eller inte, vilket jag hävdar. Hur som helst, väldigt trevligt att sitta i solskenet och njuta.
Dagens mest intressanta diskussion inträffade fortfarande på naturkunskapslaborationen då vi helt enkelt kom fram till varför Johan har varit så stingslig på senaste tiden, men no worries vi kommer lösa ditt problem på valborg! Åtminstone trevligt att alla mina vänner hade laboration samtidigt som jag, då känns det inte lika meningslöst att ta reda på hur många procent salthalten i vatten måste vara för att ett hönsägg ska flyta.
Ett annat intressant ämne är att vårbudgetpropositionen presenterades idag, än så länge har jag bara skummat rubrikerna på regeringens hemsida men ikväll ska jag läsa in mig lite mer noggrant men det ser lovande ut.

Besökte Zara efter skolan och inhandlade en klänning löjligt lik den hypade västklänningen från Alexander Wang samt två par shorts inför sommarsäsongen. Trevligt. Nu är jag bara på jakt efter en blek, kort och snortajt jeansväst, var kan man införskaffa en sådan? Besökte Weekdays för att gå på jakt men fann ingenting som föll mig i smaken. Däremot är min shoppingpartner Josefine tillbaka i Sverige igen och förhoppningsvis följer hon med mig ut på jakt snart, arrivederci!

today



Ljusa stuprör, Miss Sixty
A-linjeformad topp, H&M
Grå cashmere-kofta, Marc Jacobs
Örhängen, Chanel
Klarröda loafers, från Italien
Ljusbeige trenchcoat, In Wear
Pashminasjal, från Nepal

Trots att sommarvärmen finns i luften vågar jag inte lägga undan jeansen för med min otur kan det börja snöa när som helst, dock verkar alla andra ha satt på sig klänningar och tunikor med bara ben.

mums

Det nästan bästa med att ha en pojkvän som är fantastiskt duktig vid spisen är att han gör så goda frukostar, men det allra bästa är när det blir kvar några raspberry-american-pancakes från morgonen som man kan äta kalla med sirap som efterrätt på kvällen!

Jag har varit en stygg flicka som inte orkat plugga ens i närheten av all spanska som jag borde och senare ikväll blir det nog Wallander på TV för att fördriva tiden, det ser inte bra ut någonstans men det blir nya tag imorgon!


ett påsklov som heter duga

Jajamensan, det har det verkligen varit! Varje tidigare år har lov varit synonymt med stress och hundratals aktiviteter men i år var det precis tvärt om. Jag har nästan enbart tagit det lugnt vilket har varit så otroligt skönt. Äntligen känner jag mig fit for fight att ge mig tillbaka till skolan och ge järnet sista slutspurten innan sommarlovet. Det känns bra.

Lovet har inneburit en mängd saker så som Uppsala där vi tog det lugnt, shoppade en aning, åt väldigt mycket glass och tittade på TV. Det blev även lite lokalrenovering på MUF samt att jag gjorde jordens fynd på Myrornas. Jag har länge önskat mig boken "Dansare" av Colum McCann i inbundet format men fick reda på att den inte finns inne på förlaget längre och är slutsåld överallt. Av en ren slump sprang jag på den på Myrornas utan att jag ens hade planerat att gå in i butiken utan att nya numret av Modette och en coca-cola i solskenet lockade mer. Tur som en tokig hade jag i alla fall och nu är boken min!
Däremot något som har gjort mig en aning besviken är just nya numret av den hypade modetidningen Modette. Den känns som ett försök att vara mer avantgarde än Elle eller brittiska Vogue men når inte riktigt upp till sitt rykte. Journalistisken är inte den bästa, inte heller layouten, papperskvalitén eller modereportagen. Kalla mig old-fashioned men jag vill ha tidningar med glossiga sidor och fantastisk journalistik. Ett plus i kanten däremot för L.A och London-krönikörerna, det ger Modette en diamant i kanten!

Stockholm var lika lugnt som Uppsala. Det blev  en kvällstur på Historiska Museumet för att se den nya utställningen "Odens Öga" men vi passade även på att besöka Guldrummet. Torsdagskvällen avslutades med en mysig middag på en italiensk restaurang på Nybrogatan tillsammans med Jade. Då det soliga vädret äntligen gjort sitt intrågande så har det blivit mycket promenader och saft i värmen under resten av helgen. Och på fredagskvällen gjorde jag min debut som pokerspelare och lyckades nog imponera på samtliga! Sedan har jag passat på att göra stan och länsa den på diverse godbitar till min sommargarderob, mjau.

Hur som helst har det varit ett mysigt lov och en försmak av sommaren, sådant gillar vi!

när pojkvännen är upptagen...

...  med att glo på TV får man roa sig med andra saker så som att blogga!

Vad hände egentligen med vädret? Jag vet att det kallas aprilväder vilket passar perfekt in på årstiden men ändå, jag tycker inte om att vakna på morgonen och se snö utanför fönstret. Jag tycker egentligen aldrig om snö men det är okej på julafton och på sportlovet då det vaknas skidåkning men så här långt fram på våren? Blommorna i trädgården såg inte heller speciellt glada ut att fått ett nytt kallt täcke. Plus att jag är trött på att ha leggings under jeansen och tjocka strumpisar under klänningen; fram med lite bara ben, tack!

För tillfället befinner jag mig i Uppsala igen. Det har blivit mycket pendlande på den senaste tiden men det finns inte mycket att göra åt. Hur som helst så återvänder jag till huvudstaden igen på onsdag för lite storstadspuls, shopping och kanske utgång. Jag hade dock inte tackat nej till älskade Paris dit Klasson ska bege sig men man kan inte få allt. Så istället blir det lokalrenovering på MUF och väggbygge för hela slanten! Arrivederci

produktivitet är ledordet

image355

Efter att ha varit på landet och slappat är jag fit for fight att göra något åt tristessen och ta tag i livet med nya fräscha tag. Så på min lista idag finns det en mängd saker att göra och jag har redan börjat ta tag i det tråkiga så som att plugga spanska och packa väskan inför imorgon. Ikväll väntar desto roligare saker istället, jag och mammi ska gå och se La vie en rose; filmen om Edith Piaf. Det tror jag blir intressant då jag är en sucker för filmer om äldre tider så tror jag att den här kommer falla mig i smaken.
Förövrigt blir det kanske ett kortare uppehåll i bloggen då jag beger mig till Uppsala ett par dagar och inte riktigt vet hur det blir med tid att blogga då.

skönhet för blotta ögat

     

Jag måste säga att bilderna på Irina Lazareanu som frontar kampanjen för Kate Moss sammarbete med TopShop är en fröjd för ögat. Skönhet i sin alternativa men ack så ypperliga form. Jag faller hårt för de simpla i bilderna och kläderna skulle sitta fint i min vårgarderob - enkelt men brutalt snyggt.

tristesshopping

När tristessen slår klorna i den bästa av oss men valet av dag att bege sig ut på äventyr inte är den allra bästa så hamnar man oftast någonstans mitt i mellan. Efter en helg på landet och en pengastinn budget blev valet för min del att ta tunnelbanan 3 stationer och hamnade i Skärholmens centrum för att se om det fanns någonting som kunde stilla min hunger. Då Monki-hypen slagit klorna i Stockholm var det i alla fall trevligt att upptäcka att affären utanför tullarna hade en komplett lager av plagg att bläddra i. Med med mig hem i påsen hamnade ett litet linne från Indiska, en tunika från Gina Tricot, en bandeubikini och det populära äppelhalsbandet i rött från Guldfynd. Hur som helst lindrades min tristess för minuten men jag känner fortfarande hur det rycker i benen och hur jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till.
Det sägs att det är nyttigt att ta det lugnt men för min del är det bara ett helvete.

glad påsk

Glad påsk önskar en utvilad Bella! Helt och fullt sanningsenligt också för jag har varit ute på landet sedan i torsdagskväll och bara tagit det lugnt. Vi har umgåts hela familjen, ätit mycket god mat, sovit extremt mycket (för visst finns det en tjusning med att kunna sova middag?), tittat på dålig TV och åkt moppe. Jag som tidigare bara varit flickan som suttit bakpå grabbars mopeder visade sig vara en naturbegåvning på det där nu när lillebror tog med sig sin ut till landet och jag provade på.
Men vi kan väl konstatera att det var jätteskönt ute på landet men att det var tur att vi inte var ute allt för länge för jag skulle antagligen ha klättrat på väggarna efter ett tag... hoppas ni har en trevlig påskhelg!

torsdag

Åh vilken dag, och inte enbart positiv. Jag är en otroligt planerad människa och hatar när någon rubbar mina cirklar. Idag fick jag reda på att min partner in crime Klasson inte längre får åka till Ayia Napa i sommar av diverse anledningar och att min goda vän Jade flyttar till härliga North Carolina den 22 juli. Båda delarna gav upphov till blandade känslor. Det ska bli sorgligt att mitt söta finska troll ska flytta så långt bort som till staterna men jag vet samtidigt att det kommer vara en enorm upplevelse för henne. Att Emelie inte längre får åka till Ayia Napa fyller mig mest med ilska. Jag hatar överbeskyddande föräldrar och känner ingen respekt för den delen som låter sina barn ränna runt i Stockholm men inte låter barnen ränna runt utomlands. För vad är egentligen skillnanden att dansa på en klubb i Sverige och dra shots jämfört med att dansa på en högtalare i Napa och dricka Smirnoff Ice? Jag ser inte skillanden. Jag hade hela tiden trott att Emelie var ett säkert kort, men vad finns det att göra när föräldrar med plånböcker bestämmer sig för att sätta käppar i hjulen?

Annars hade jag en lång skoldag med matte "läxförhör" (läs: prov) och TexMex-redovisning. Båda gick alldeles galant men efter de två otillfredsställande nyheterna på morgonen så kunde ingenting rädda min dag.
Ett litet plus i kanten är att det faktiskt är lov nu och att jag efter baletten ikväll beger mig ut till landet för en avkopplande påskhelg med familjen. Arrivederci!

all you need is love

Så sant som det var sagt! I tisdags efter en kort men intensiv skoldag begav jag mig till SOUK för att köpa en sommarklänning jag spanat in på Beyond Retro dagen innan men tji fick jag för det ska då alltid vara så, alla godbitar hinner någon norpa när man minst anar det. Istället satte jag mig på tåget mot Uppsala och pojkvännen. Ingenting spektakulärt inträffade på tisdagen annat än lite myspys och TV-tittande.

Onsdagen den 4/4, kärlekens dag och våran 6-månadersdag, inte illa. När jag slog upp ögonen var vädergudarna inte riktigt på min sida med blåst och mulen himmel men efter en god frukost slog vädret om och vi packade ihop picnickorgen och begav oss mot Gamla Uppsala Högar för en liten utflykt. För er som inte hemma så långt norrut från Stockholm kan jag meddela att det är gamla vikingagravar dolda under gigantiska, gräsbeklädda kullar.
Vi hamnade i en grop med jordgubbar, plättar, hemmabakta muffins och lite gott att dricka. En mycket mysig dag som firades på ett alldeles speciellt sätt.

Titeln säger allt egentligen. Jag har reflekterat lite över det där med kärlek de senaste dagarna. Det må vara en tunn tråd mellan kärlek och hat, två så starka känslor och det är nästa skrämmande vad du gör för att få uppleva det positiva. Visst kan det vara jobbigt, slitsamt men i längden lönar det sig, för det är precis alldeles alldeles underbart!

måndag - title & registration

Vilken måndag! Hade sovmorgon till kl. 9 och vaknade alldeles pigg och utvilad för att vinka av momo och mofa som skulle bege sig tillbaka till Dalarna innan jag skyndade iväg till tandläkaren. Någon tandläkarskräck har jag definitivt inte men jag kan inte låta bli att rysa till när man ska röntgas inuti munnen och som det skaver sen. Men vill man vara fin så får man lida pin så att säga.

Våren är verkligen på intågande för idag hade jag på mig mina ljusa jeans. Jag har som regel att inte börja använda ljusa byxor fören vintern är ett minne blott och förhoppningsvis håller sig snön borta nu för jag har tagit på mig mina gamla stuprör. Sarah hade tagit steget ännu längre och hade tagit på sig de vita byxorna, hör och häpna det är snart sommar! Och i solskenet lunchades det vi den ännu tomma Karlaplansfontänen som nu fungerar som skräpkorg och det snackades som vanligt ganska mycket helg och skvallrades en hel del också, riktigt mysigt.

Efter skolan försökte jag uträtta ett par ärenden men tji fick jag för det fanns inte inne på lager. Passade på att köpa en flapper-inspirerad klänning på H&M men den sitter inte riktigt som jag vill ha den så jag tror att den får följa med tillbaka imorgon innan jag tar tåget till Uppsala för att fira min och älsklingens 6 månaders dag!

casual sunday

image347

Så här snygg och avslappnad vill jag också vara idag och jag skulle inte tacka nej att få strosa runt i New York, men istället måste jag plugga ännu mer nationalekonomi och argumentera kring BNP/Capita.
Bild: The Sartorialist

en helg utan pojkvän

Det är förvånandsvärt vilken skillnad det blir när man är ensam under helgen och pojkvännen är borta och roar sig på annat håll. Jag vet att jag låter fruktansvärt tragisk i alla singelöron där ute men helgrutinerna förändras synbart när man umgås med en annan människa dygnet runt.
Först och främst har jag reflekterat över all tid jag har haft för mig själv i helgen, visserligen helt självvalt då jag har valt att inte ränna runt och försöka träffa alla utan bara tagit hand om mig och träffat familjen och släkten. Sedan har jag även funderat över egoismen. Att vara i ett par handlar om att kompromissa även om det antagligen finns en del i varje par som är mer benägen att ta beslut och initiativ. Den här helgen har jag kunnat göra precis vad jag vill utan att lyssna på någon annan. Som i fredags så låg jag hemma i pyjamasbyxor när Johan ringde mig och meddelade att det var utgång på ingång och utan att jag behövde konsultera en andra part så behövde jag bara slänga på mig ett par stilettos och bege mig in emot stan.
I lördags sov jag tills jag vaknade, åt frukost och läste morgontidningen grundligt, tog ett långt bad och tittade på SATC hela förmiddagen. Det kanske inte låter så speciellt i just dina öron men det var länge sedan jag kunde skämma bort mig själv på lördagen.
Och idag så har jag visserligen mest spenderat tid med mina pluggböcker, men jag har även hunnit med en kortare promenad och slipper jobbiga avsked vid tågstationen.

Nu låter det kanske på mig som det är heaven att få spendera helgen utan pojkvännen men det jag egentligen ville säga var att det är en sådan otrolig skillnad på att vara själv och att vara med någon annan. Självklart älskar jag att vakna upp med en puss på kinden och att ha någon att dela min helg med, men vad är det man brukar säga? Omväxling förnöjer, och nu kan jag inte låta bli att se fram emot nästa gång jag får se ett brunlockigt huvud och känna en hand i min.

yesterday & today

image343  image344  

Vitt ribbat linne, Filippa K
Paperbagwaistkjol, Acne / stuprörsjeans, Miss Sixty
Beige kofta, Manoush
Halsband "Angels", Efva Attling
Leggings
Bordeauxröda naglar
Halvturban

och så var det dags igen

april april? Ganska underhållande aprilskämt från DN:s sida måste jag säga! Men roligaste idag måste ändå vara det här, länge leve vinomaten!