Ett konstaterande

Chris och Bells är helt klart det bästa paret - som inte hamnat i "vi-är-ett-par-och-är-berättigade-att-komma-försent"-träsket, så det så!

Bortablogg: UPPSALA 18:42

Gårdagen var en relativt händelselös dag som gick ut på att jag mest åt och sov, vilket inte är något fel i sig. Vaknade upp i ett regnigt Uppsala och hade fått till min stora förvåning sovit ut och hade med största sannolikhet sovit vidare om inte Klasson hade ringt. Lung morgon som innehöll en rökpromenad i pyjamas följt av fika inne i "stan". En snabbis hemma för ombyte nu innan kvällen med sushi på MUF och eventuellt ett besök hos Herr Hollinder som planerat en liten tillställning.

Pussar från Uppsala!

Bortablogg: UPPSALA 12:20

Uppsala har hittills resulterat i det årliga Halloween-kakbaket hemma hos familjen Notrica, som enligt Chris är den viktigaste händelsen på kakåret, hoppsansa!
Annars har vi mest tagit det lugnt, vilket jag har extremt svårt för men min man är något av en expert inom det området, så vi får väl se hur det blir med den saken. Och medan jag sover och chillar i the love capital of Sweden så leker älskade
Klasson runt i Sthlm med The Hives, så kan det gå när inte haspen ligger på!
Frukost på sängen fick jag också, mysigt värre!

Nej nog med bortablogg vid ett värdelöst tangentbord, bisou!


Söndag - mot Uppsala

En massa saker att fixa med hemma efter en superlång sovmorgon och sedan bär det av till Uppsala för min del. Tillbaka i Stockholm lagom till OC-premiären på onsdag, men antagligen kommer det en och annan update i form av en bortablogg från the love capital of Sweden.

Pälsa på er massor av varma kläder, gå ut på långpromenader, drick massvis med varm choklad, festa fram på småtimmarna och mys inomhus medan gradantalet sjunker utanför fönstret. Det är i alla fall vad jag har tänkt att göra, ha ett trevligt höstlov!


Lördag - shopping spree

Trots baksmälla var det bara att bege sig ut på stan med kylan bitandes i kinderna. Man shoppar alltid bäst när man är ensam och det stämmer verkligen, ingen annan att ta hänsyn till eller någon som snor alla godbitar innan du hinner blinka. Min ensamshopping resulterade i att jag kom hem med följande tre klänningar:



Svart klänning/tunika med spets och klädda knappar, Indiska
Rosa trikåklänning, Way
Guldfärgad axelbandslös klänning med ballonkjol, Zara

annars blev det även mascaran "Inimitable" från Chanel, en vit eyeliner, ett halsband och ett par örhängen.

Mötte upp Josefine och My en snabbis innan det blev dags för mig att åka hem och umgås med småkusinerna från Dalarna som var på besök. Så lördagskvällen bestod av att rita teckningar, äta godis och busa i soffan. Kanske inte hur jag föredrar att spendera en lördag men ändå ganska mysigt.

Fredag - ren lycka

Det fredag morgon och klockan ringer redan 06.00 och trots stormvindar utanför fönstret hoppar Bella upp ur sängen och slänger på sig idrottskläderna - taggad till tusen. Nej, jag ljuger inte heller, för det var verkligen så. Sista dagen innan lovet och lyckan som redan bubblade i varje ven och artär.
Lämnade in mitt 11-sidiga idrottsarbete, check. Koreograferade med Lova på idrotten, check. Sedan vart det en himla massa lallande innan geografiprovet under sista lektionen.
Ändlösa veckor av slit och plugg och äntligen lov, lov, lov. Jag vet att höstlovet kommer rusa förbi men ändå, det finns inget som beskriver lyckan i kroppen när man slår igen skolporten bakom sig och inser att det är 10 dagars ledighet framför en, utan förpliktelser och måsten.

Spanade in den nya H&M-butiken på Drottninggatan med Lova och Sarah, det ryktas om att det är världens största på över 2500 kvm, men trots det föll den inte mig i smaken. Jag hatar att trängas med tusentals andra människor och slåss om kläder. Visserligen fanns det mycket snyggt, och definitivt värt att spana in är deras 100% cashmere-kollektion, synd bara att alla sobra färger är slut och att jag inte vill ha ett jumperset i tantrosa, annars så. Jag sparar mig till Viktor & Rolf.
Mycket shopping blev det inte utan istället Solarieöarna för våran del då vintern börjar nagga mig i hälarna. Stormen som slet i håret och fick mig att frysa ända in i själen - då var det skönt att bara ligga och lyssna på Pakito i solariet och drömma sig bort till förra sommaren med Båstad, USA och Ayia Napa.

Klassmiddag på Friday's och efter lite bokningstrassel så kom vi alla till rätta. Det var jättetrevligt att nästan alla dök upp och vi fick tid att träffas utanför skolan och äta tillsammans. Sedan att jag och Lova åt quesadillas och potato skins tills vi nästan sprack var en annan femma.
Vidare till älskade Södermalm för vinpimplande på krogen med Lova, även en och annan öl slank ner till min förvåning. Supertrevligt att sitta och snacka skit, dricka en pava vitt och umgås med Jocke och hans killkompisar. Med andra ord var det inte helt fel.
Efter ett besök hos John i hans egen lägenhet vinglade jag hem på stilettklackarna kring 03.
Mycket lyckad och aningens galen kväll. Lögnen om mitt kommande jobb i Kambodja som resulterat i att jag har packat ner alla ID-handlingar har aldrig känts så aktuellt som när det blev mitt uppdrag att charma bartendern att förbise att ingen av oss flickor faktiskt är myndiga... hoppsansa!

hög på shopping

och trots en slående baksmälla så blev det en tur till stan och hemkommen med fulla kassar kan jag meddela att jag är hög på shoppinglycka och att plånboken känns en aning tom efter 3 klänningar, accessoarer och ny mascara, men what the fuck, det finns inget så bra botemedel som lite nya kläder!

Dagens citat

Diskussion angående de fasansfulla åren då nätbrynjor var på modet:

"När jag tog av mig tjocktröjan för att visa mitt nya nätlinne drabbades alla kvinnor i rummet av en privat flodvåg" - Seth Örbrink, 17 år

Torsdag - regnblöta strumpisar och leenden

Det regnade utanför fönstret och viljan att kravla sig ur min säng var inte direkt stor när väckarklockan ringde. Klädpaniken var stor för helst av allt ville jag bara ha på mig mina mysigaste leggings i grå bomull men vädret fodrade snarare jeans, men viljan var starkare än hjärnan och sagt och gjort blev det leggings.

Väl i skolan möttes jag av beskedet att Naturkunskapen var inställd och jag och min älskade partner in crime hamnade på MOCCO med frukost framför oss. Lite PIC-time även om det inte direkt var röjj på borden den här gången utan ångestladdat prat. Det är i alla fall skönt att prata av sig.
Fortsatte att fika med Empan, Lova och Sarah ända tills TEX(MEX)-lektionen startade som såklart innehöll eget arbete och då mer håltimme för min del. Efter mycket vägande fram och tillbaka i vågskålen bestämde jag mig trotsallt för att stanna i skolan och gå på matte c, ambitiöst värre.
Hamnade på Donken med Seth, Johan och Lova istället för mat och prat. Mycket av det sistnämda idag måste jag säga, men det är mysigt.
Briljerade på matte c och sedan var min annars så värdelösa skoldag avslutad.

Trots att jag egentligen har gjort nada prada idag så kan ingenting sudda bort mitt leende. Jag vet inte varför men även fast det regnar och mina cigaretter är slut så har jag haft en riktigt bra dag. Den bästa skoldagen på länge måste jag erkänna.
Fick tid att spendera med min darling-Em, mycket prat, det gick superbra på matten och det känns äntligen som om jag har knäckt koden till lärandet, jag fick MVG på min artikel om Briljanta människor och nätter men det bästa av allt var ändå att Chris har tagit tag i sitt liv och inte behöver flytta till USA!

Från och med imorgon eftermiddag startar höstlovet och det är sjukt vad den här terminen har gått fort, kanske inte lika hiskligt fort som i ettan men ändå, det känns som om det var nyss jag blickade framåt i kalendern och insåg att det var 10 veckor kvar till lovet men nu är det här. Vad ska ni göra på höstlovet?

Ship ahoy!


Onsdag - mamma, pappa varför är det så kallt?

Ja det undrar jag också. November nalkas vilket även känns utomhus då kylan biter i kinderna men att ta fram den otympliga dunjackan är inte ett alternativ utan istället fryser jag konstant. Antingen ger man upp allt vad fashion heter och börjar använda vinterjackan redan nu (nej, kappor är inget alternativ då det faktiskt är för kallt i Sverige utan en redig dunjacka alternativt päls är det som gäller) men har således tröttnat på jackan innan de första snöflingorna har landat på marken, eller så fryser man ett par veckor till och får en hejdundrande förkylning på kuppen? Vilket dilemma. För övrigt så skulle jag verkligen inte ha något emot en varm päls i vinter, något mer klassiskt finns det knappast och jag känner verkligen inget medlidande mot djuren som fått stryka på foten för att jag ska kunna hålla mig varm. Word.

Gårdagen spenderades mestadels på L'Angolo där det blev både lunch och fika, ackompanjerat av Lova, Josefine och min "älskade" geografi-bok. Mycket plugg blev det medan regnet öste ner utanför.
Sedan dök Chris upp i Stockholm och fick min dag att lysa ännu mer och kvällen blev lugn hemma hos mig med OC och mys.
Hann även köpa en ursnygg plommonlila tröja i merino ull på H&M till lillebror som uppmuntringspresent, hett tips för er som känner för att fynda en kvalitetströja till en billig peng med andra ord.

Idag var det desto jobbigare att kliva upp när väckarklockan ringde men skoldagen var inte allt för farlig. Södertörns högskola dök upp på Samhället med en enkät vi alla blev tillfrågade om vi ville fylla i som handlar om medievanorna i Sverige nu idag jämfört med för 20 år sedan. Intressant. Sedan hölls det även en föreläsning som s k sensationsnyheter, det vill säga kvällspost. Hur efterfrågan styr utbudet och ifall den typen av nyhetsjournalistik alltid ska räknas som skräp eller om det även kan ses som en inkörsport till djupare och mer analyserad media? Mycket intressant!
Vad anser ni?

Nu vaknas det mer plugg men snart är det lov, och då äntligen blir det min tur att få lite fritid! Ship ahoy!

Måndag - ambition och lycka går hand i hand

Precis som rubriken vittnar om så är det sant. Idag vaknade jag och var ovanligt hurtig måste jag säga vilket speglade hela min skoldag. Det jobbades hårt på spanskan (när jag och Lova inte diskuterade helgen det vill säga...) och engelskan och naturkunskapen gick inte heller sämre. Sedan måste ändå eftermiddagen klassas som den mest ambitiösa på länge - stenhårt arbetande med min idrottsuppgift, naturkunskap och geografi, yes! Att springa omkring med ett leende på läpparna underlättar när det gäller att plugga livet ur sig inför det kommande höstlovet då jag inte ska göra annat än att ligga i sängen och återhämta mig. Skönt, för aldrig har jag varit såhär utarbetad!

Många intressanta samtalsämnen idag med diverse människor men tyvärr alldeles för mycket hemlighetsstämplat för att skvallra om i bloggen, vilket är synd, för ja juicy things vill jag gärna berätta för hela världen men vad gör man inte för att agera bra vän? Det där med skvaller är intressant och något jag gärna använder mig av. Gossip gör dig glad, precis som en ny topp eller ett par pumps med 10 cm klackar. Yes it is true. Jag kan nästa svära på att lite skvaller får din ny att ge ifrån sig mer lyster än vanligt, skämt å sido.


Dagens händelse var i alla fall att lillebror min har varit och gipsat handleden, poor thing. Ingen hockey eller fotboll för honom på ett par veckor med andra ord. Funderar lite smått på att köpa en cheer-you-up-present imorgon i stan? Om någon har ett förslag så hinta, tack.


Morgondagens händelse blir definitivt att Chris kommer till Stockholm för att pigga upp min vecka, och det gör han lätt då den här mannen råkar vara sjukt söt! Ship ahoy!


Uppsala - There's a first time for everything

Uppsala bjöd på extremt mycket av allt. Det var mycket skratt och bus men även en hel del allvar. Med andra ord en ganska perfekt blandning om jag får säga det själv för det bästa jag vet är tempoväxlingarna mellan allvarliga och djupa samtalsämnen till lättsamma skämt och bus. Dessutom måste jag tillägga att alla Uppsala bor är extremt ödmjuka och trevliga, till skillnad mot oss Stockholmare.

Tävlingsinriktad som jag är var det mycket att vinna och förlora och jag kan meddela att jag briljerade i "hackspetten" och i brottning/boxning med Gustav. Mycket tävling och diskussioner, särskilt om journalism på Theas köksgolv blev det. Även en liten uppsättning av Grease blev det för tydligen är jag ganska lik Sandy i Chris jacka, hm?
Kvällen spenderades som sagt först på middag hemma hos Chris och sedan hemma hos Thea med en mängd trevliga människor och vin att dricka, inte helt fel! Dock ganska tidigt avslut på kvällen men det passade mig perfekt att hamna hemma hos Chris med thé och mys. Hann även träffa mys-Calle en sväng också på en promenad.

Söndagen innebar mest mys i bäddsoffan hos Chris efter en fantastisk frukost (som vanligt!) och sedan blev det tåget hem till Sthlm. Modern-dans på kvällen och nu är Vici här och ska sova över, bisou!

LÄGESRAPPORT; Uppsala 12.58

Befinner mig i den älskade och hatade MUF-lokalen och betraktar just hur min pojkvän dansar till Cascada, haha!
Morgonen var en aning jobbig, att kliva upp 07.45 på en lördag var någonting helt nytt för mig men vad gör man inte för att hinna till tåget som var slutdestination är the love capital of Sweden? Just det!
Hittills har vi hunnit promenera i regnet och fikat på Uppsalas motsvarighet till L'Angolo - Café 018 och nu vankas mat och lite mer tid i MUF-lokalen på Sturegatan.

Uppdatering om eskapaderna i Uppsala som väntar kommer lite senare!

Fredag - oh happy day

Det känns faktiskt jättebra att kunna ha en sådan rubrik som "oh happy day" utan att vara det minsta sarkastisk. Trots megatrötta ögon och duggregn i ansiktet hela dagen så var jag glad och varm inombords.
Först boxning på idrotten som resulterade i att mina händer skakade hela dagen men det var ändå en superbra start på dagen, snabb puls och koncentration följt av nervarvning på löpbandet. Om jag hade mer tid och möjlighet skulle jag alltid börja morgonen med ett träningspass, för det är verkligen härligt.

Träffade upp Chris och tillsammans med Lova begav vi oss mot Zanzibar där vi träffade Matthias och hans kvinnliga sällskap Sanne. Fler och fler anslöt sig och efter mycket chai-thé och prat blev dagens "ärende" avklarat och det bar av tillbaka till Östra Real igen. 
Reflekterade över att nu är verkligen uteserveringssäsongen över och det är knappt så att man ens vill gå ut och röka, så höstigt (finns det ens ett ord som heter så?) utomhus.

Efter en snabb geografilektion bar det av till Södermalm, åter igen med Lova och Chris för shopping. Jag som inte har sprungit i affärer på evigheter var i himmelriket när jag fick nypa i olika plagg och även bära med mig ett par hem till Mälarhöjden. Dagens crush var helt klart den plommonfärgade
sidenklänningen från Whyred som gick lös på 3500 kr men även var i limited edition och görs i princip bara i ett exemplar per storlek. Synd och skam att C/O Sthlm bara hade en 36:a dinglandes kvar på galgen och att 34 var helt slut i Sthlm. Men det gör fortfarande lite ont i hjärtat när jag tänker på den perfekta klänningen som bara väntar på mig, obsession jag vet.
Grandpa och Tjallamalla väntade på oss i SoFo och en tripp dit hann det bli innan det blev kärleksmums och kaffe på Cozy för att slippa regnet utanför.

Ikväll ska jag bara vara hemma och ta det lugnt, umgås med familjen och mysa innan det bär av till Uppsala imorgon! Haha, min 13-årige lillebror ska till Elverket på Lidingö ikväll, minnen minnen någon?
Bisou


Extra hård granskning av den nya regeringen?

Jag precis som många andra har irriterat mig på minister-skandalerna.  Stegö Chiló's snedsteg kring TV-innehavet måste ändå gå till världshistorien som någonting extremt pinsamt. Mycket möjligt att hon inte hade någon aning om att hon skulle bli kulturminister men att vara huvud över Public Service och sedan ha "råkat glömma" att betala TV-licens i ca. 16 år, det är en skämmare utan like. Som Toblerone-skandalen eller kisspauser mitt på dansgolvet... Sedan är den hårda granskningen av Borg och hans barnvaktsskattefusk något som är en aning överdrivet måste jag säga. För vem brukar låta alla grannflickor få F-skattesedel när dessa ska vakta grannbarnen en timme på onsdagskvällarna?

Många har hävdat att det är journalisternas fel att regeringen granskas så hårt och att alla skämmare grävs fram men där kan jag inte hålla med. Mycket möjligt att det är en röd journalist som skriver en artikel men som vi alla vet ska artikeln vara objektiv och spegla verkligheten, inte skribenten i frågas personliga åsikter. Åsikter på en tidning får endast synas på ledarsidan plus att de flesta stora dags- och kvällstidningar är borgerliga. Journalister brukar även kallas för den tredje statsmakten då de är deras jobb att granska hela samhället och de som styr det samt föra fram sanningen. That's it.

Jag hade inte tänkt att blogga om det här ämnet egentligen men när jag såg Blondinbellas
idiotiska inlägg om att det skulle vara alla "tomatröda journalisters" fel att så många skandaler dyker upp om och kring den nya regeringen så kände jag för att uttrycka min åsikt. För att även läsa ett annat inlägg, vänstervridet, om skandalerna så passa på att läsa Hannas.

Alla har rätt att uttrycka sin åsikt, så simma lugnt för jag uttryckte just min!

Onsdag - solstrålar gör själen gott

Onsdag innebar en prov x2 och en sjuhelvetes lång skoldag. Trots för lite sömn efter gårdagens teaterföreställning gick det faktiskt att överleva dagen någolunda helskinnad.
Engelskaprovet flöt på och spanskan haltade lite mer, men helt okej gick det väl förhoppningsvis. MVG på min artikel var i alla fall skönt, det var ganska mycket blod, svett och tårar som låg bakom det färdiga resultatet så att säga.
Den begynnande höstdepressionen märktes inte av lika tydligt idag, men för er som vill höra mer klagan och bittra ord
läs den här texten!

Dagens stora samtalsämne var Johan och hans heta dejt, yummie. Däremot fick han utstå en hel del kvinnliga tankar kring den stora dagen och det kanske inte direkt botade hans hoppande nerver, men vi alla hoppas och håller tummarna för lilla Johan på fredag! ;)
Dagens andra stora samtalsämne var antagligen en jävla massa tjat från min sida som Josefine fick utstå när vi låg och kände hur solariestrålarna värmde ända in till själen. Josefine + solarium = en oslagbar kombination. Medan solen fräter bort alla ledsna tankar så diskuterades det vilt angående hur lätt jag blir beroende av saker och ting. Jag är som alla säkerligen vet slightly nikotinberoende, har en stark förkärlek för thé och mörk choklad. Det går inte en dag utan att jag pysslar eller nyttjar saker och ting som jag anser att jag är beroende av och det är nästan läskigt vilket inrutat liv jag lever. Hur som helst, Josefine fick utstå en hel del tankar och funderingar. Sedan planerade vi även det kvinnliga blogg-nätverket som vi funderar på att starta, fortsättning följer.

Hem för middag med familjen, telefonprat och snart tidig sänggång, myspys! Bisou

Nattlig eloge

En nattlig eloge till Chris som lyckades pigga upp min annars så ganska värdelösa dag, och framför allt få mig att le efter en fyra timmar lång teaterpjäs (det kommer en recension imorgon!), annars var inte Lova så tokig hon heller!

Tisdag - nu ger jag upp

Nu är det verkligen höst ute och jag trivs inte det minsta med att frysa så fort jag går ut, att håret blåser ur sin forna frisyr och att ögonen blir allt mer trötta. Inte alls roligt att vara fast i skolan under veckorna utan att ha någonting som piggar upp. Det känns en aning hopplöst stundtals? Jag må låta bitter men idag är en äkta klagodag, that's it.
Ett mycket frekvent samtalsämne mellan mig och Empan var hur det kan komma sig att all tid bara försvinner såhär. Veckodagarna mina ser likadana ut jämt och ständigt, jag går i skolan, pluggar och dansar på kvällarna. Nu för tiden finns det aldrig tid till att springa på stan, sola solarium eller bara ta en stillsam fika. Om någon ändå hade kunnat förvarna mig om att 2:an skulle vara såhär jobbig så hade jag kanske hunnit förbereda mig lite. Helgerna är de enda ljuspunkterna i tillvaron, och inte ens då räcker tiden till för allt jag skulle vilja göra. Höstdepression-light drabbar nog alla oss titt som tätt och idag var det min tur att klaga.

ok

Fuck off and die, menar Olga Kyrlenko
Foto: Mikas


Förmiddagens ljuspunkt var när matteläraren meddelade att jag hittills har presterat VG i Matte C, skönt att höra för det är åtminstone bättre än vad jag trodde, yes!
Annars finns det inte mycket att hurra för idag annat än möjligtivs att jag fick en drös komplimanger för min grunge-influerade outfit idag, men som sagt ytlig glädje piggar inte upp i slutändan.
För allt jag vill göra är att lägga mig i sängen, sova och äta Godiva-choklad. Med andra ord fly från alla måsten. Var tog egentligen min frihet vägen?

Kvällen kommer spenderas på Stadsteatern för att se nyproduktionen av Jösses flickor samt den nyskrivna pjäsen Stålflickan. Att teatern tar 4 timmar är ingenting jag hurrar för men förhoppningsvis är det inte allt för illa.

Bisou


Måndag - topics

Måndagmorgon är aldrig något att hänga i julgranen när håret strejkar och baskern är försvunnen. Däremot jobbades det stenhårt på spanskan och pratades rejält på lunchen.
Jag undrar ibland vad folk tänker när dom hör mig och mina tjejkompisar sitta och snacka. De samtalsämnen som kommer upp är vitt skilda och ingenting är förbjudet att tala om. I fredags på Café 60 diskuterades det NATO konstant och jag måste erkänna att det främst var jag som predikade om hur Sverige måste stärka sin roll i världen och åter igen bli ett land att räkna med. Heja globalisering!
Helgens andra samtalsämne med en fråga som löd "När du stoppar in en enkrona i en tuggummimaskin och tuggummit trillar ut, vems är det då? Maskinens eller ditt?" när abort kom på tal och vem som ska få ta beslut i en sådan knepig fråga. Är det mannen eller kvinnan? Min åsikt är ganska självklar i frågan, men jag måste säga att liknelsen med tuggummimaskinen var klockren!
Dagens stora samtalsämne var ändå sex och kärlek och främst Sarah som predikade och delade med sig av tips och anekdoter. Att diskutera sådant i matsalen är ett vanligt, men så grovt som ni kanske vill tro att det är var det såklart inte (för vi är trotsallt ganska "pryda" flickor, host!)

Naturkunskap hela eftermiddagen med laboration. Konsumentkunskap blandades in i allt och det slutade med att vi skulle diskutera och laborera med olika typer av hushållspapper. Dagismentaliteten är hög, men ganska underhållande.
Passade även på att sätta in Johan i diverse raggningsknep för att han ska kunna close the deal när det kommer till karlns nya på g och gav honom både det ena tipset efter det andra, och till Chris och Calles glädje kan jag meddelade att jag upplyste mannen om fördelarna med "den lilla handen", haha!

Hamnade på L'Angolo själv efter skolan med spanskaböckerna på bordet och iPoden i öronen. Det var enormt länge sedan jag var där och definitivt länge sedan jag satt och fikade all by myself och verkligen pluggade, men lite quality time blev det.
Strosade en stund på stan och hittade både det ena söta plagget efter det andra. Hittade min efterlängtade knytblus i off-white men tyvärr fanns varken storlek 32 eller 34 kvar så det blir jakt efter den på fredag med andra ord. Kom endast hem med 3 par långa leggings och en ansiktsmask, men inte fy skam det heller.
Har förövrigt fått tillbaka min plånbok, yes! Synd bara att alla mina kreditkort och spärrade, det försvårar det där med spontanshopping.

Ship ahoy!

HELGEN

Fredagen startade inte direkt med ett leende på läpparna efter upptäckten att min grå Gucci-plånbok var försvunnen med alla mina kort etc. Efter att ha missat första lektionen (idrott) och kom försent till svenskan fanns det inte ett spår av glatt humör hos mig. Sur och arg som ett bi var jag tills Klasson bjöd mig på en lunch som hette duga och Chris kom och mötte mig i Stadion efter skoldagens slut.
Oturen fortsatte som den bör när det är fredagen den 13:e med att skivsläppet av The Killers - Sam's town är uppskjutet till obestämt datum enligt den inkompetente pojkspolingen på Bengans, suck.
Med Gateau-bröd i väskan och pojkvännen vid min sida begav vi oss hemåt för lite sömn, mat och mys.
Någonstans där vände humöret och istället vart jag sprudlande glad lagom till att flickorna mina kom över på lite thai-mat innan vi pinglor begav oss in mot stan för en fika på Café 60.
Samtidigt i min villa i Mälarhöjden befann sig Chris och den otippade Lambie som kände för att glida förbi ett tag och ha en spontan grabbkväll med någon han aldrig träffat tidigare. Eller kan Lambie helt enkelt bara hoppats på en upprepning av förra gångens event? Det tål att tänkas på...

Lördagen bjöd på en megafrukost och precis som Chris säger, det går inte att vara sur över att man väcks tidigt ifall man bjuds på frukost! En hel del småärenden under dagen och massor av mys hemmavid innan det var dags för den förfasade och efterlängtade parmiddagen hemma hos mig. Jag vet att namnet sänder ut vibbar som skriker "hej-gamla-par-som-fastnat-i-slentrian" men riktigt så illa var det inte.
Massvis med vin, god mat och skratt trots att det hela hade ett slut som skulle passa i vilket såpopera som helst.

Söndagen innehöll inte direkt någonting nämnvärt. Massa städande, höstpromenad med pojkvännen och modern dans och helgen kan summeras med orden: mysig, avslappnande och fylld av drama.

Hoppas eran helg har varit bra! <3

Fredagen den 13:e

Verkligen sant. För när jag skulle byta väska imorse insåg jag att min plånbok var puts väck försvunnen och med den alla mina kort, pengar och andra förnödigheter.
Vi väntar med spänning på vilka andra "trevliga" överraskningar den här dagen har att komma med, suck.

Kvällspromenad och djupa samtal

Det finns ingenting jag tycker så mycket om som att gå ut på kvällen. Känna kylan som biter i kinderna och armarna trots min tjocka höstjacka, tända en cigarett och ha djupa samtal med folk jag tycker om.
Kvällens samtal kretsade mest kring känslomässig rädsla, ett ämne som allt för sällan diskuteras och tas på allvar. Det gör mig glad att jag har så pass många som vågar yttra sina känslor och rädslor för mig, för då kan jag också öppna upp mig.

Nu ligger The Who på CD-spelaren och det är dags för mig att krypa i säng.


Onsdag - skaver och gnager

Vaknade imorse okristligt tidigt (Chris mått mätt i alla fall) för att efter en långfrukost och ett allmänt virrvarr på morgonen bege mig mot Östra real.
En hel hög värdelösa lektioner men en mycket intressant lunchdiskussion angående det mest förbjuda samtalsämnet av dem alla, eller kanske det vanligaste? Det tål att tänkas på. Hur som helst så blev det en hel del pepp-talk och en drös med sms från Klasson under följande lektion.

Det är mycket som skaver och gnager i min hjärna nu för tiden. En mängd samtal som finns kvar, fastpräntade trots att de kan ha ägt rum för länge sedan. Idag är den där dagen då allt kommer tillbaka för att skölja över mig igen. Det som X sa igår om en nära vän till mig gnager och irriterar som i öppna sår. Skönhet ligger i betraktarens öga, that's it och det falskspel som pågår bakom kulisserna äcklar mig. När människor säger sådana där saker så sjunker de till milimetersmå i mina ögon, och jag tycker det är tråkigt att man missbedömmer människor fundamentalt på vissa punkter.
Det händer ganska ofta. Jag misstänker starkt att jag oftast har för höga tankar om människor i min närhet och kanske ställer orimligt höga krav på närstående för att jag så gärna vill att alla ska uppfylla dessa krav och i mina ögon bli perfekta människor. Jag själv är långt ifrån att vara perfekt, men jag försöker åtminstone vara ärlig.

Idag har varit en dag då mitt humör har varit likt en berg-och-dalbana, extremt mycket upp och ner. Ibland går jag omkring med ett leende på läpparna eftersom föregående dygn inte var så tokigt alls, medan ibland har jag bara lust att lägga mig i sängen eller rymma någonstans långt bort exempelvis Djurås för att slippa alla krav som tynger ner mig.
Nog med klagande för min del, nu ska jag äta Godiva-choklad och fortsätta att lyssna på CD-skivorna som Chris lämnade här, ship ahoy!


lägesrapport; Mälarhöjden 22:21

Dagen har mest gått ut på att mysa med Chris, My och Josefine med ett kort avbrott då Klasson och Jocke dök upp. Lite mindre tid att plugga på, eftersom det fanns vissa störningsmoment... haha! 
Annars har det varit en rätt händelselös dag men inte sämre för det, ship ahoy! 

Bad girl

camila balbi
Camila Balbi lever också bara en gång
Foto: IMG Models


Sitter jag i klassrummet på Östra Real för tillfället och pluggar svenska? Nej, istället har jag nästan hela förmiddagen suttit under en bro i Sjöstaden med min favorit-My, druckit Mocca-kaffe, rökt och matat svanar. Man lever bara en gång, och så är det. Även om jag har lite dåligt samvete över att ha missat två lektioner idag, men heey jag fick åtminstone VG på matte c-provet (jippie!) och det får kompensera min lack av ambition när det kommer till skolfrågor idag.

Pojkvännen på väg hitåt och Josefine lika så, det vaknas mat och mys med andra ord, perfekt!

Måndag - thé och en välbekant säng

Trötta ögon och ett leende som aldrig dog. Sju grader ute imorse och en cigarett i mungipan. Världens bästa Klasson och en inte allt för tokig Sarah som ackompanjerade mig till skolan. Lunchrast med alla älsklingarna och sedan världens bästa eftermiddag i Sjöstaden med Josefine och My i den sistnämdas säng med kakor och thé.

Jag har fått höra hela dagen att jag går omkring med ett leende på läpparna och vid lunchen insåg vi tjejer snabbt att alla har gått åt olika håll. Sorgligt men sant men helt plötsligt finns inte det oslagbara singelgänget längre. Beror det på att miljöbyte alltid är bra eller att vi faktiskt har mognat lite grann?
Sedan kanske jag och Klasson inte ska tala om att , för någon spottade två Stockholmare på en bänk i Djurås kl. 13 i söndags med en vinflaska mellan sig, hoppsansa.
Dagens andra diskussionsämne förutom helgen i Djurås måste ha varit att vi någonstans på vägen har tappat bort en vän, eller föredetta vän eller jag vet inte längre vad man ska kalla X. Men sådant är väl livet? Folk kommer och går, lämnar fotavtryck i sanden och försvinner igen?

Nu väntar sängen, lite sömn och lite mer Selma Lagerlöf till svenskuppgiften imorgon, ship ahoy!

DJURÅS 2006

Regnet smattrar mot tågets immiga fönsterrutor och ett sms landar i Uppsala-grabbarnas telefon "Ändrade planer, det blir en ståresa till Dalarna. Vi har en egen kupé mellan femte och sjätte vagnen" - jordens överdrift. Då de vanliga tågbiljetterna var slut resluterade det i att vi fyra trängde ihop oss i gången mellan vagnarna där vi fick sällskap av diverse trevliga individer, exempelvis Linda som var på väg till Borlänge för att träffa pojkvännen sin. Vad Linda sedan berättade om oss galna Stockholmare och Uppsala-bor, det förtäljer inte historien.



Väl framme i Djurås möttes vi av mörker och regn. Med hoppet falnande som lågan ur min tändare som bestämt sig för att dö för alltid insåg vi att vi befann oss in the middle of nowhere utan en taxibil i sikte. En vänlig själ vid namn Rune med sin dotter Elin bestämde sig att skjutsa oss storstadsbor mot husen på kullen där helgen skulle spenderas. Aldrig har jag nog varit så glad över att få skjuts av en främling. En eloge till Rune och Elin!

d1

Väl framme i ensligheten väntades det mat, en hel del rödvin och en sprakande brasa. Iklädd mina lantligaste kläder och med en söt man vid min sida så fanns det inte mycket att klaga på längre.
Hela helgen gick i samma stil, och otroligt nog så gick tiden sjukt fort. Utan dator, fast telefon eller nämnvärda affärer som sprang tiden förbi och helt plötsligt var det dags att åka hem. Jag vet att jag talar för oss alla när jag säger att varken jag, Chris, Gustav eller Emelie vill lämna Djurås för storstaden. Inte ens när jag rullade in på Centralstationen kändes det rätt. Djurås förblir en plats i allas hjärtan.

Det blev en hel del lantliv med långa promenader till affären, ännu mer liftande då vi tillhör den bekvämare sorten av människor som helst inte släpar på resväskor i onödan. Det dracks en ansenlig mängd rödvin (fråga bara Gustav om det), det skrattades, diskuterades och mystes enormt.



Vi kan konstatera att det var ett fantastiskt förslag av Chris att få med oss upp till Dalarna och Djurås, att dalmasar är ett generöst och härligt släkte och att det var en helt jävla underbar helg och att jag tackar Emelie, Gustav och Chris hjärtligast för att få dela den här helgen med dessa underbara människor!


d4

För mer text och bild, besök Emelie och Gustav

Torsdag - "Thank god it's just one day left"

Fick ett mycket trevligt sms från älskade Klasson när jag satt på tunnelbanan imorse istället för det vanliga Thank God It's Friday som annars trillar in på fredagsmorgonen. Men hon har så rätt så, det är bara en dag kvar av denna otroligt korta vecka innan det är helg!

Hade massor att prata om med flicksen idag, och prata blev det. Särskilt under den långa Tex(mex) lektionen där vi aldrig gör någonting annat än att lalla runt. Så vi hamnade på Sleven istället på Valhallavägen med hett thé, heta diskussioner och en wienerbröd. Helt okej måste jag säga!
Matteprov efter det och trots noll pluggande och brutal ångest så gick det nog ganska bra, eller det kändes i alla fall ganska bra måste jag erkänna. Förhoppningsvis är jag inte lika dålig på matte c som jag tidigare trott, så det är bara att hålla tummarna.

Chris och Rufus i stan, och jag har dans hela kvällen, dålig kombination måste jag säga, men nu ska jag slänga i mig lite thai-mat och sedan försöka pallra mig in till stan för att åtminstone säga hej.

Förvarnar redan nu om att det kommer bli dåligt med bloggande i helgen då jag, Chris, Klasson och Gustav samt eventuellt My och Rufus ska bege oss till Dalarna för lite vin, trevligt sällskap och frisk luft. Det kan nog bli väldigt mysigt. Men ni som är kvar hemma i huvudstaden får festa för mig med, för mycket till party blir det nog inte där ute på landsbyggden.

Ship ahoy

MUSIC IS POWER

FIRSTS

First band you liked: Backstreet Boys sorgligt nog, jag var helt besatt.

First album you bought: Minns inte vilken den första jag köpte var, men den första jag fick var Flickor förr och nu - Orup av pappi när jag klarade simskoleprovet.

First instrument you learned: Jag kan spela lite gitarr, tog lektioner i 3 år.

First concert you attended: Backstreet Boys, suck det här är ganska pinsamt (om man inte räknar med att jag har sett otaliga spelningar med morfars band?)

First genre of music you liked: Jag var ganska mycket av en allätare tidigare och lyssnade på det mesta, men det första jag riktigt föll för sådär stenhårt var punk/rock (Thåström, alltid Thåström)


LASTS

Last album you listened to: Sam's town - The Killers.

Last album you bought: Bande a part - Nouvelle Vague

Last instrument you played: gitarr skulle jag chansa på?

Last concert you attended: Håkan Hellström, Grönalund 1 september

Last song sung out loud: The fallen - Franz Ferdinand


HATES

Worst genre of music: mainstream-RnB.

Least talented musician: Basshunter? För vem tyckte egentligen att Botten Anna var ett musikaliskt underverk?

Your least favorite album: Usch, alldeles för många. Det finns extremt få genombra skivor, vilket är synd.

Worst concert you've attended: jag vet faktiskt inte, jag går inte på dåliga konserter?

Artist with the worst sense of style: Fergie, usch! Någon som missat att flickan ser ut som jag vet inte vad London Bridge?


LIVE

What artist have you seen live that is the most popular?
Jag har nästan uteslutande bara sett "kända" band. Men i Sverige måste det ha varit Kent eller Håkan Hellström. Men av internationella band och artister ligger nog Britney Spears ganska högt upp på listan.

Which artist have you seen live that is the LEAST popular?
Jag har varit på Pop&Rock i Spånga, och där var det då inte så speciellt hög klass eller horder av groupies direkt...

Ever performed live in front of an audience?
ja, jag har gått i diverse körgrupper, varit med på allting som skolan har ordnat i form av sång, musik och teater samt dansat sedan jag var 4 år, med andra ord har jag stått på scenen för många gånger för att hålla räkningen.

What concert(s) are you going to in the future?
Jag vill hemskt gärna se Thåström igen, annars vill jag gärna se The Bravery, Babyshambles, The Killers samt The Strokes.

How many performers have you seen live starting with the letter K?
Kent.


WISHES

Do you want to be a musician?
Nej gud nej.

What song do you wish you wrote?
Hjärter dam - Thåström (och Karenina av samma man)

What musician do you wish you could meet?
För många för att räkna upp här.

What artist would you love to see right now?
Lyssnar för tillfället på The Killers, så det skulle väl inte vara helt fel.

What album do you wish you owned?
Definitivt för många för att räkna upp, heey jag är en musiktönt!

Onsdag - kanelbullens, sorgens & glädjens dag

Mycket blandade känslor idag må jag säga. Vaknade hos Chris hiskligt tidigt för att vara en studiedag (visserligen inte för hans del med ändå). Kanelbullens dag var det ja, och något av glädjens och sorgens dag på samma gång. Detaljer bör vi kanske inte gå in på för att inte såra diverse inblandade men för min del var det i alla fall bara glädje under dagen.
Inget bullbakande i Uppsala inte utan det blev tåget hem till Stockholm vid lunchtid för att äta köpta kanelbullar hemma hos älskade My istället och en hel massa prat och Slims.

Inget Zanzibar inte, det regnade alldeles för mycket utan istället mötte jag upp Josefine för att ta en promenad i Gamla Stan. Trots att vi ses jätteofta känns det som om vi aldrig ses? Jag vet inte riktigt vad det beror på, men så är det bara.

Ikväll blir det middag ensam, Thåström i CD-spelaren och doftljusen tända. Tyvärr ska jag ackompanjeras av matteboken som mitt ända sällskap, oh joy, imorgon väntar terminens första matte c-prov. Wish me luck!

SHIP AHOY!


LÄGESRAPPORT; Uppsala 20:18

Är hemma hos Rufus i Uppsala, snart väntar filmkväll om jag lyckas få ut allihopa härifrån... morr!

Dagen har bestått av skoldag, tågresa med My, lite tid på Grand och 018 såklart (där jag även träffade Hanna) och sedan middag med Chris familj, well jag har ett par timmar kvar i Uppsala innan jag befinner mig i Stockholm och på Zanzibar vid klockan 15 imorgon, see you there!


Måndag - och Murphy's lag råder allt jämt

Yes, morgonen började bra! Mötte älskade Klasson på skoltrappan innan jag och Lova jobbade stenhårt på spanska-lektionen, något jag inte har gjort på hela terminen men idag fanns inspirationen där.
Sedan var det engelska med en torris till vikarie som ville diskutera ämnet Streetstyle hela lektionen, enormt intressant ämne (det landar antagligen ett blogginlägg om det senare) men att diskutera det i helklass var då verkligen ingen hit.

Långlunchade med Lova, Klasson och Sarah då det blev sushi, mums! Letade även frenetiskt efter The Killers nya cd "Sams Town" som släpps överallt i hela världen idag utom i Sverige såklart, här får vi vänta till den 18:e med att njuta av indierock, suck. Murphys lag slog såklart till och det irriterar mig något enormt att det finns ett litet antal svenskar som redan fått tag i cd-skivan, då menar jag inte via att ha laddat ner den, nej den fanns att köpa på skivmässan i helgen... morr. Armhoe försökte muntra upp mig och övertala mig att köpa hårdrock men det är inte riktigt my cup of tea.

Naturkunskap och laboration. Fick även tillbaka mitt naturkunskapsprov idag, MVG blev resultatet och då strålade jag som en sol. På laborationen fick vi plantera krasse, det påminner mig om dagis? Vad är det med Östra Real och förkärlek till barnsliga aktiviteter? Måttet var ändå rågat när vår lärare skulle diskutera Murphys lag och demonstrera igenom att megaambitiöst bre smör på en smörgås och släppa mot golvet för att vi skulle se att den landade med smörsidan ner (vilket den inte gjorde, suck).

Dagens stora samtalsämne var ändå helgens bravader och då lilla Lambie, vårt älslade lammkött! Mjau, nu blev jag sugen på lite middag. Mat och Matte C-plugg är vad som väntar nu. Prov på torsdag och något mer pluggande blir det knappast för imorgon åker jag till Uppsala!

SHIP AHOY!


så sant som det är sagt

Helgens...
... finurligaste:
armyhoe-party
    (Bubblare: Münchens ölfest hos Matthias med tyskt-tema)
... gulligaste: Sofia och Sarah i ögonbindel
... gästspel: tältpinnar här och tältpinnar där
... klädesplagg: hotpants?
... kommentar: "Han kom, han kom igen och sen så gick han"
... magsår: för mycket hallonvodka
... misslyckande: jag har börjat föredra att ta det lugnt på helgerna?!
... partylåt: SMK - Övningsköra
... självkännedom: "Du och jag Klasson, vi är tamejfan 4:or!"
... vildaste: tre slyniga armésoldater och ett lammkött, mjau!

Lånat från Josefine.

lördag - tre slyniga armésoldater och ett stackars lammkött

Dagen var ganska lugn trots ett hektiskt schema. Diverse överraskningar för Sofia och Sarah vars födelsedagar vi firade, så som photo shoot, en megahallonpaj på favoritfiket och presentöppning.
Träffade Chris på centralen och sedan bar det av på en promenad ut på Djurgården trots det halvdana vädret så var det mysigt. Centralen igen men denna gång för att hämta upp Em som kom från Södertälje och smitit från sin pappa-helg. Ett dramatiskt återseende som innehöll både skratt och tårar innan vi tillslut hamnade i Hammarby Sjöstad där vi tre hamnade i hennes mjuka säng med lite picknick-mat från Max (som än idag påminner mig om Åre och sportlovet-06). Där åktes det säng (haha!), började drickas och mystes en stund innan Em hade lyckats packa ihop nödvändigheterna inför kvällen och vi kunde åka till Mälarhöjden.

Väl i Mälarhöjden var det dags att göra sig i ordning inför kvällens festligheter - Armyhoe-party hos Sofia. Tjejerna mina kom förbi och i samlad trupp, sjungandes på diverse kampsånger vinglade vi mot den gula villan på berget. Där väntades det ännu fler flickor, gott och dricka och massor med mat. Härligt!
Som vanligt spårade det ur en aning, bara en aning sådär och vi hade det väldigt roligt åt och med kvällens lammkött och ända man. Att vara född på 90-talet kan vara farligt när det finns hungriga armésoldater på middagen, mjau. Det censureras friskt, men jag kan gissa på att Lambie inte kommer glömma den här kvällen i första taget?
Annars dansades det helvilt till SMK och house, dracks Absolut i mängder och diskuterades friskt - med andra ord var det en sjukt lyckad kväll!

Brutala cravings fram emot småtimmarna vilket resulterade i att vi hamnade efter mycket om och men på Donken vid Norrmalmstorg där det fyllekäkades och skrattades hysteriskt.
Em och Bells ramlade in någon gång strax innan 03, väl tillbaka i Mälarhöjden och rullade i säng kring 05, lagom slitsamt. Så idag mår jag ungefär som jag förtjänar med andra ord, ship ahoy!