helgen.

Okej, det är nästan löjligt hur lycklig jag är ibland. Den här helgen har innehållit ungefär allt jag vill och behöver och därför ler jag också extremt stort nu på söndagskvällen. Here we go:

I fredags fick jag libanesiska piroger och solsken i Humlegården med pojkvännen på lunchen. Efter jobbet så fick jag massage på Lilla SPA och efteråt fick jag frågan av min far om det var skönt med massage. Svar: Om man njuter av smärta, så var det underbart. Med andra ord så snyftade jag halvt om halvt när min rygg knådades men herregud vad skönt det kändes efteråt i mina stackars axlar. Hejdå knutor och sned nacke! Med lätta steg tog jag tåget till Uppsala för jättegod middag och sedan The Baader-Meinhof Complex på dvd. Klarar ni av andra språk än engelska och svenska på film så se se se!

Lördagen startade med att jag fiskade fram mitt presentkort på en Tacky and Trashy-day, som jag fick av min kära pojkvän i tjugoårspresent och efter en rejäl frukost så begav vi oss ut i morgonsolen. Vi åkte bil, vi åkte buss och vips satt vi på en färja till Åland. Jag som älskar hav och aldrig har varit i Finland blev såklart överlycklig. I sommarsolen satt vi ute på däck, drack öl, smakade spännande shots och skrattade åt alla trashiga människor som åker ut på de sju haven för att supa och handla billig sprit. Vi spelade bort en massa pengar på spelmaskiner och åt mat. Och solade lite till.
Det är ganska roligt att se vilka olika typer det finns av människor. Exempelvis; när jag och Chris klev på färjan så skyndade vi upp på soldäck, vi nästan sprang genom båten för att hinna få platser utomhus. När vi väl nådde soldäck, högst upp, så fann vi att det var tomt. Var höll då alla människor hus? Jo, köade vid tax free:n, till buffén och till baren. Notera också att majoriteten av båtbesökarna var lönnfeta, hade tribaltatueringar och anlände med tomma rullväskor, haha!



Vid 23-tiden var vi hemma i Uppsala igen efter att ha sett vuxna fjortisar trilla av bussar, försökt finta tulltjänstemän och skapat rabalder. Jag hade ont i magen av skratt och tusen nya fräknar på näsan och hade allt som allt en fantastisk dag!

Söndagen spenderades med sol i Uppsala och därefter mors dags med familjen här hemma, och nu väntar B&J's Jamaican Me Crazy.


fredag.

Idag skiner solen igen och jag ska äta lunch med min karl, jag tror och hoppas på libanesiska piroger. Jag har nyligen grävt runt i alla högar på mitt rum och hittade då ett presentkort på massage som jag fick för flera jular sedan av Joos och Vici. Så i eftermiddag är det äntligen dags att få ryggknutarna upplösta på Mälarhöjdens Lilla SPA. Fantastiskt! Helgen kommer att spenderas i Uppsala med överraskningar och solsken!

syndikalister, socialister och de tre små moderaterna.

Sitter på golvet i mitt rum för jag har en triljon saker på sängen, lyssnar på Erik Hassle och väntar på att min pojkvän ska komma hem. Är inne på min andra dubbel Daim för kvällen och orkar i princip inte göra så mycket mer för med bara 5 timmars sömn innanför pannbenet så är inte energin på topp.

Igår var det studentskiva i Uppsala med schacktema och jag var oh well, inte utklädd direkt men svartklädd i alla fall i bästa Stockholmsanda. Middag med en del tal, mycket skratt och Lambo. Sedan gick vi och drack drinkar men jag hoppade på tåget hem till Stockholm igen innan dansen hann sätta igång. En väldigt lyckad kväll med ett något udda sällskap, men omväxling förnöjer!



size: twitter.

Inte bakfull, men sjukt trött. Roligt igår! Idag: jobb, yoga och shopping samt lite pussar på pojkvännen! Det spöregnar utanför mitt fönster - mindre roligt, men jag är glad i alla fall.

the fury.

Idag har jag drabbats av det som bäst beskrivs som the Fury (James Frey gott folk!). Det innebär att jag mest av allt vill lägga mig i sängen och låsa min sovrumsdörr och slippa komma ut under resten av dagen, tyvärr fungerar det sällan så. Idag spelar det alltså ingen roll för mitt humör att jag har min favoritklänning, nytvättat hår, är solbränd eller bär nya jackan med axelklaffar för jag är på ett fruktansvärt humör i alla fall. Jämt när the Fury inträffar så försöker jag kväva känslorna genom olika aktiviteter så som mat (Mc Donalds), shopping (H&M), destruktiva tillsatser (Marlboro) och träning (promenad). Jag kan erkänna att mina fatala försök att lindra situationen är ganska sorgliga och ger en fadd eftersmak i munnen.


Men jag har inget annat val än att ta mig i kragen för ikväll ska jag till Uppsala studentskiva, något jag har sett fram emot, så det är bara att klistra på ett leende och hoppas att alla mörka känslor lämnar min omloppsbana under tågresan!


road trip: uppsala - djurås



Över Kristi Himmelfärd så gjorde vi en road trip till Djurås i Dalarna. På fredagen packade vi in oss i bilen med en massa vin, glada vänner och brädspel och styrde norrut. Väl framme i Djurås så spenderade vi helgen med att äta massor med mat, dricka vin, spela brädspel, bada i Prest Olles, paddla kanot och läsa gamla Kalle Anka-tidningar. Ungefär det som man gör på landet med andra ord.




Det raggades på lokala flickor, skrattades åt det minimala utbudet på Systembolaget och fnissades åt tillfälliga kärlekspar i stugan. Mestadels sken solen men det blev inte mycket till bränna, men vad gör det när man har så mycket annat att roa sig med?




För om man åker åtta ungdomar till små stugor på landet så går tiden aldrig långsamt och vips var det söndag och dags att åka hem till Stockholm. Lite tröttare, lite mer ont i hvuudet och lite smutsigare kom vi hem på söndagkvällen. Precis så som det ska vara, och en riktigt toppenhelg!

baksidan av att träna.

Igår dansade jag till afrikanska toner på Sats. Det är snart ett år sedan jag slutade dansa och jag saknar det väldigt ofta och väldigt mycket, men tiden och knäna går inte ihop längre. Sats danspass brukar vara skrattretande, det är aerobics med en massa omotiverade snurrar - men afropasset var faktiskt riktigt bra. Det var mycket slängande armar, snabba rörelser och skakande medelåldersrumpor i lokalen. Hur som helst så var det väldigt roligt att röra på sig. Idag är det däremot inte lika roligt för jag har enorm träningsvärk i nacke och rygg. Jag kunde knappt resa mig upp imorse och jag haltar fram dubbelvikt idag. Förhoppningsvis så lyckas jag lura med Joos till Spymlan (ja ja, det heter ju uppenbarligen Humlegården och ingenting annat) idag för lite vila i sommarsolen!


och alla behöver lite dans dans dans.

Förra onsdagen så kände jag och mina flickor att det var dags att dansa in sommaren så istället för tidig hemmakväll innan Djurås så satte vi på oss klackarna och begav oss till Snaps för rosévin och öl med Lova och Nicci innan jag, Joos och Vici begav oss till TIGHTSpy Bar och dansade tills fötterna blödde. Någon gång när solen hade gått upp och fåglarna kvittrade så trillade jag ur en taxi. Och kvällen såg mest ut såhär:




labila flickvänner och uteserveringar.

Igår var i princip alla i min omgivning helt labila. Själv trasslade jag i allas trådar parallellt med nagellackande och Gossip Girl. Idag är det sommar i Stockholm och jag har ätit kummelfilé på en uteservering i solen. Helt fantastiskt.

tillbaka från dalarna.

Jag lever, jag är lycklig och omtumlad efter eskapader i Dalarna med vänner och bekanta. Nu håller ögonlocken på att trilla igen av sömnunderskott så nu ska jag sova sova sova, så hoppas jag att vi hörs imorgon med lite bilder!


om natten.

Igår var Stockholm magiskt. Jag älskar att glida in i baksätet på en taxibil när fötterna värker, man fryser en aning i en alldeles för tunn topp och skinnjacka och ögonlocken är tunga. Lukten av skinnklädsel och det låga ljudet på radio blir till sällskap på resan hem. Igår när vi åkte mot Slussen så tornade Söder Mälarstrand upp sig, med alla tinnar och torn, väl nere vid vattnet så glittrade stan och de enda som var vakna var brobyggare och reparatörer. Inte vi som försökte reparera oss själva eller bygga broar mellan det riktiga jaget och den som vi vill vara, karriärer och bekantskaper - utan de som faktiskt lagar Stockholm om natten. I Aspudden var det två uteliggare som möttes som ensliga själar i gryningsljuset och i Mälarhöjden låg dimman över fälten. När jag klev ur bilen så luktade det så starkt av körsbärsblom och hägg att jag bara ville sätta mig på trappan till vårt hus och se solen stiga upp över en sovande idyll. Stockholm är magiskt i gryningsljus.


Jag hade en fantastisk kväll igår med mina vänner. Skrattade mig hes och dansade tills fötterna värkte.

idag idag idag idag och imorgon.

Idag öppnar förtidsröstningnen i EU-valet och Moderaterna och MUF satsar stenhårt, bland annat genom den charmiga och roliga videon där Wykman går fullständigt bananas med dextrosol i munnen - allt för friheten.


Idag fick jag också veta av min läkare att jag är sjuk, fast jag känner mig ganska så frisk, så nu blir det medicinkur i någon vecka.


Idag är det sista jobbdagen för veckan och det ska firas med drinkar (virgins för mig, antar jag) och dans innan vi åker till Djurås med vännerna för att fira Kristi Himmelfärd.

Idag ska jag äta sparrissoppa med scampi till lunch och njuta lite lite extra, för trots allt så känns det som om det här kan bli en riktigt bra dag!


a million little lies?

Nu har jag läst klart a million little pieces och uppföljaren My friend Leonard av James Frey. Jag kände vagt till hela medieskandalen innan jag började läsa böckerna och tur det, för annars hade jag gått på alltihopa. Nog sagt om det, eftersom jag propsar på att alla mina vänner ska läsa böckerna. För den som vill se resultatet av grävande journalistisk och bitsk text borde klicka här och läsa The Smoking Gun's undersökning, annars måste jag bara säga att Liza Marklund vet inte vad hon pratade om när hon tyckte att mediedrevet gick hårt åt henne för hennes Gömda-lögner. Det är ett litet under att James Frey lever och vågar visa sig utanför huset. Hah. Hur som helst, fantastisk semi-fiction så läs läs läs!

den perfekta lägenheten?

Elin Kling ska flytta och släpper kanske världens finaste lägenhet. Perfekt för alla oss fågelungar som måste lämna boet. Synd bara att jag inte ska flytta hemifrån, än, för annars hade jag gärna lagt ett bud!

mörka tankar om morgonen.

Idag är verkligen inte min dag. Jag snäste av EU-valarbetarna i tunnelbanan, knockade nästan min lillebror med flit och min rygg vägrar att samarbeta. Förhoppningsvis vänder mitt åskmoln till humör och solen tittar fram. Ikväll ska jag inte alls på bio med Nöjesguiden som jag hade tänkt utan istället besöka min gamla skola i Mälarhöjden för att se min lillebror och hans vänner spexa under 9:ornas cabaré. En kvalificerad gissning vore att det blir prisutdelning till diverse fjortisar och en sämre video som spelar på Jackass. Som vanligt med andra ord!

mjukglass med karamellströssel.



Vi larvade oss i Kungsträdgården och åt mjukglass med karamellströssel. Så som man ska göra när man är lite lagom trött och fnissig en söndag i maj.

konsten att lida pin.

Idag knakar det i hela kroppen, värre än vanligt. Till råga på allt så har jag mina splitternya ballerinas på fötterna - i storlek 37. Jag envisas med att köpa alldeles för små skinnskor för att jag vet att skorna töjer sig till minst en 38:a om några veckor, men aj. Nu tror jag att det blöder på hälen.

söndag, part II.

Solsken, mjukglass och en ny bikini. Väldigt fint med andra ord. Däremot var jag ruskigt sugen på rosévin men eftersom min partner in crime befinner sig i Paris och ingen annan tycktes svara i telefonen så fick jag lämna stan utan ett glas under västen. Kom hem nu Klassi, åtminstone för att dricka vin med mig! Nu har jag nymålade naglar, bus:ade ben och tittar på tv-serier. Så som söndagar ska vara med andra ord!

söndag.

Idag kan jag inte andas inomhus. Det blir så vissa dagar och idag så fullkomligt kvävs jag av att behöva spendera ytterligare en minut i mitt hus. Därför ska jag slänga på mig kläder och skynda skynda in till stan för att äta kulglass i solen med pojkvännen och sedan förhoppningsvis stöta på någon vänlig själ som vill bjuda mig på ett glas vin eller två, puss!

den perfekta morgonen.

Solsken och frukost på Petite France med mina vänner. Fantastiskt trevligt! Att gå iväg och äta dagens första måltid med vännerna är helt klart underskattat och Petite France är en av Stockholms små pärlor!




last night.

Igår mötte jag upp Joos och Kevin i stan för att gå på Nöjesguidens mingelTopShop. Medan vi drack öl och dregglade över skor hann vi även se hur Sexhunter var på jakt efter nya byten. Jag tror att det blev svårt, då praktiskt taget hela skaran av modekids befann sig i Soukgallerian igår. Oh well, happy hunting! Vi begav oss därefter vidare till L'Angolo för rödvin, sen middag, prat och en del konst.



morgon update.

Solen skiner och mina ögonlock hänger någonstans i brösthöjd men jag är glad i alla fall. Det är fredag och gårdagen var trevlig. Idag anländer min karl till Stockholm och det ser ut att bli en väldigt trevlig helg!


torsdag.

I eftermiddags hann jag shoppa en tröja till min lillebror från MW for H&M och hänga lite med Jade. Därefter tränade jag mig helt skakig på Sats och nu sitter jag nyduschad hemma och ska strax slänga på mig lite kläder och bege mig in till stan för att dricka öl med Nöjesguiden!


om blickar kunde döda (och inte bara transfetter).

Idag vankas ytterligare ett pass på Sats. Igår när jag klev in i träningstemplet så pratade jag med Joos i telefonen och yttrade en mycket förbjuden mening: "Ja, det gäller ju att träna åtminstone sporadiskt om man är smått beroende på McDonalds och chilinötter". Det är uppenbarligen inte en mening som går hem när man rullar in på Sats och speciellt inte när alla PT:s bestämt sig för att samlas i receptionen, samtidigt. Om blickar kunde döda så hade mina nära och kära fått köpa en gravkista innan transfetterna hann ta kål på mig.

Oh well, dagens stora fråga är snarare om det är otrevligt för alla träningsnarkomaner om jag springer på löpbandet i en ljus t-shirt utan ordentlig BH under? Problemet med vår/sommarhalvåret är att det är så lätt att glömma träningsanpassade underkläder då nästan alla mina klänningar är öppna i ryggen. Hm, kanske är det bäst att investera i en sporttop innan jag gränslar spinningcykeln!

oh matthew, part II.

Idag släpps andra rundan av Matthew Williamson for H&M och om man får döma utifrån kampanjbilderna på hemsidan så är hela damkollektionen hiskligt ful. Däremot finns det många godbitar bland herrkläderna trots de något psykadeliska mönstrena. Var inte New Rave-vågen för ett par år sedan? Oh well, skinnjackan är jättefin även om jag misstänker att den kommer kombineras med helt fel plagg och att de svenska Acne/preppymännen inte kommer uppskatta nitarna till fullo!

onsdag.

Idag har jag köpt två viktiga saker: studentpresent till världens bästa pojkvän och en biljett till Hultsfred. Idag har jag även velat mörda Trygg Hansa och grävt i fyra år av kvitton. Förutom det så har jag läst klart a million little pieces av James Frey och läs den nu försjutton! Det finns inga ursäkter att inte läsa boken, plus att den finns översatt på en triljon språk så ingen av mina vänner har en ursäkt att inte läsa den. Bokhandeln pronto med andra ord. Sedan har jag pratat mycket i telefonen. Jag brukar hata att prata i telefonen eftersom det stör min egentid men på senaste tiden har jag funnit mig själv babblandes med Joos flera timmar i veckan, det är trevligt för hon är en söt liten asiat den där flickan! Nu ska jag och min redan träningsvärkande kropp efter dagens yogapass gå och lägga oss, puss!

Update: okej, jag är hemsk men jag glömde faktiskt och jag skyller på rödvin till middagen - min lillebror kom hem från Barcelona idag. Fast han mest av allt är ganska jobbig så har jag saknat den lille tönten!


clémence poésy.


tisdag.

Tisdagar är en av mina favoritdagar, just eftersom på tisdagar tillåter jag mig själv bara ligga hemma hela eftermiddagen. Idag sprang jag visserligen ett par ärenden på stan men sedan har jag bara tittat på The Hills (jag är smått besatt av Lauren Conrad och skulle döda en aning för hennes hår och skor) och druckit thé. Nu är det dags att ta tag i en miljon papper från Trygg Hansa angående min försvunna väska och därefter försöka få tag i min hemskt upptagne pojkvän för att diskutera DjuråsKristi Himmelfärd. Tydligen ska vi åka dit och Vici är medbjuden (?), haha, det blir trevligt men jag som är ett kontrollfreak hade gärna velat ha lite mer information!

kind of finanskris i bankboken.

Hultsfred, Peace & Love, lägenheter, studentskivor, alla pryttlar som försvann på Valborg - jag är smått jävla ruinerad och jag tycker inte om att känna av finanskrisen i min bankbok. Det nallas av sparkontot och det tycker jag inte om, inte någonstans. Och jag som hade tänkt att köpa något fint till mig själv på Nöjesguidens shoppingkväll nu i veckan. Det är inte lätt när det är svårt, hah!

baryshnikov, bellinis och en liten bella.

En helt underbar helg startade med Baryshnikov och Ana LagunaDramaten. Det var hela kultursverige plus jag och mamma som tog den pampiga byggnaden i besittning. Föreställningen var helt underbar. Tre enastående solon där Baryshnikov bjöd på skratt och gjorde upp med sitt förflutna samt en duett. Jag måste säga att jag tycker att Ana Laguna briljerade i sitt solo och överglänste Baryshnikov. En parentes är att dansparet drog ner stående ovationer i tjugo (!) minuter efter föreställningens slut. Helt slut i armarna tog vi oss till East där jag och mamma firade med middag och ett par drinkar var.




 

Under lördagen flängde jag kors och tvärs över stan för att hämta upp macarons från Petite France. Väldigt mysigt café och bageri, där även Agnes jobbar. Resten av eftermiddagen ägnade jag till att baka muffins och försöka bemästra konsten i att göra cream cheese glasyr. Efter middagen trillade vännerna in för min något sena födelsedagscocktail. Vi drack hallonbellinis, åt sötsaker och skrattade in på småtimmarna. Jag fick även världens finaste presenter av mina vänner. En gammal utgåva av min all time favourite Borta med Vinden av Margaret Mitchell, finaste halsbanden och en supersöt ljusskål från Blås & Knåda. Jag tackar inte nej till presenter, men nu var jag helt lyrisk över paketen.


Söndagen spenderades i en bakfull skugga med Farao, delicatobollar och ett långt bad för att försöka likna en människa igen!


måndagstankar.

Idag är sista franska lektionen på Medborgarskolan och trots att det har varit spännande att lära sig ett nytt språk så är det fruktansvärt skönt att båda kurserna är slut nu. Jag har en enorm disciplin men inte riktigt den vilja som krävs för att göra saker på kvällarna.


För övrigt, fy skäms på er! Ni ber om att få läsa mer, att jag ska skriva mer, att jag ska maila er det som jag skriver och sedan så uteblir era kommentarer. Jag bryr mig inte om ni kommenterar andra inlägg eller inte,
men när jag skriver något så vill jag veta vad ni tycker och tänker. Och jag vet att ni läser, så kommentera också.


söndag.

Bästa bakisdagen på länge. Nu ska jag fortsätta dagen med att äta delicatobollar och sova med ena hjärnhalvan i taget för jag har franska att plugga. Bilder och rapport kring gårdagen kommer ja, senare. Puss!

lördag.

Herrejävlar, vilken kväll det var! Nu ska jag och mitt flottiga hår sluta lyssna på NRJ (haha!) i sovrummet och bege oss in till Kungsholmen och Petite France för att plocka upp saker inför kvällen. Ikväll firar vi min tjugoårsdag, igen, med drinkar och godsaker hemma i Mälarhöjden. Jag hade hoppats på att vi kunde vara i trädgården, i gräset, halva natten, men det ser ut som om vädergudarna inte håller med mig. Oh well, nu är det bråttom!

fredag.

Fy fan vad ont jag har! Närmare en mil på löpbandet och styrketräning på det - idag kan jag knappt lyfta armarna ovanför midjan och än mindre gå. Vi får hoppas att det lägger sig till imorgon så att mina gäster slipper en värdinna som sitter och ojar sig hela kvällen, men ni vet vad man brukar säga? Det är alltid värre andra dagen.


Tur att kvällen kommer spenderas i en fåtölj på Dramaten för att se Baryshnikov och Ana Laguna i
Three solos and one duet. Toppa det med ett glas bubbel i pausen och sedan middag på East följt av drinkar, då är jag hemma, puss!


en halvmeter kärlek.

En novell som jag skrev för någon vecka sedan. Som vanligt spontant och utan korrekturläsning. Det finns inte så mycket att tolka eller analysera. Det är naivt, utnött och väldigt sött - ungefär så som ungdomen ska vara.

*



Det var en gång en förfärligt fin pojke med guldgula lockar och klargröna ögon som dansade in i en flickas medvetande. De var femton år gamla och hon träffade honom första gången på en dammig skolgård precis efter att all snö har smält och det börjar bli ljumma kvällar. Förläget skrapade flickan med sina trasiga tygskor i grushögarna och kikade under lugg mest hela tiden. Pojken med de guldiga lockarna balanserade på ett lågt räcke av smidesjärn och det doftade av liljekonvaljer i luften. Flickan stod med sina tjejkompisar i en klunga och pojkarna stod en bit bort. Egentligen var det inte kamrater men några av flickorna gick i samma högstadieskola som pojkarna och precis som det är i den åldern så var spänningen stämd. 
     Pojken med de guldiga lockarna tycktes inte ta någon notis om flickorna men den yngsta flickan med tygskorna tog mod till sig och promenerade fram till räcket och började själv balansera åt motsatt håll. Snart stod hon öga mot öga med pojken, över marken, och darrade så i knäna att hon trodde att hon skulle ramla ner.
- Du luktar precis som min gamla pojkvän, sa hon högt och tydligt med sin ljusa stämma och pojken spände de klargröna ögonen i henne och log snett.
Nu dör jag nog, tänkte flickan men målade ändå på sig sin modigaste min och log tillbaka innan hon hoppade ner från räcket och sprang tillbaka till sina vänner. Självklart fanns det inte någon gammal pojkvän, annat än fantasifoster men det behövde inte pojken med de guldiga lockarna veta än.


Det var svårt för flickan de nästkommande nätterna. Hon vaknade kallsvettig och vred in sig i sina pyjamasbyxor, för de gröna ögonen jagade henne i drömmarna. Hon tänkte att nu var det nog slut med henne, en livsfarlig sjukdom hade drabbat henne och hennes dagar var nog räknade. Allt som oftast brukade hon prata med sina vänner men plötsligt så drog hon sig undan allt mer och lyssnade på Morrissey i sin CD-freestyle och skrev "We are the pretty pretty thieves, and you're standing on our street" i sitt skrivblock och glömde helt bort att räkna matematiska tal eller lära sig engelskglosor. Hon lånade sin mammas läppstift i smyg och målade läpparna karmosinröda. 


En eftermiddag väntade hennes bästa vän på henne utanför skolan och skrattade högt när hon såg flickans molokna uppsyn.
- Är det pollen? Vårsjukan? Kärlekskramper i magen? frågade hon leende och smackade högt med sitt hubbabubba i munnen och drog flickan i armen.
Flickan hade aldrig tänkt på de ovanstående sjukdomarna men det var säkerligen pollen för hon svävade stundtals över marken och stundtals så rann det ur ögonvrån fast hon inte kände sig gråtfärdig.
     Flickorna gick armkrok in på Södermalms alla vindlande gator och gränder och hamnade så småningom vid Vita bergsparken. Nere på AH:s köpte de glass, alltid två kulor i bjärta färger och tre skedar var, bara för att den pastellfärgade plasten var så fin att titta på, innan de klättrade upp för trappan mot de vita bergen och landade i gröngräset. Flickorna låg på rygg och den yngsta flickan skrattade åt molnen som bildade ett zoo ovanför hennes huvud. Hon undrade om det verkligen var ensamt i rymden för alla luddiga björnar, vargar och giraffer kanske gjorde meteorerna sällskap där uppe i det okända.
     Plötsligt satte den äldre flickan sig upp och skrattade.
- Vad gör ni här? sa hon högt och den yngre flickan som måste ha dåsat av i solskenet öppnade ögonen och såg mötte ett par klargröna ögon och guldgula lockar.
- Äh, vem orkar sitta i ett klassrum när det är soligt ute? svarade en av pojkarna och puffade till pojken med de gula lockarna så att han snubblade omkull i gräset och landade bredvid den yngsta flickan.
- Hej, mumlade hon förläget och han rullade över på sidan så att han låg helt nära henne och hon kunde känna hans andetag mot hennes kind.
- Hej, svarade han och rörde lätt vid hennes utsträckta hand i gräset.
Det brände som eld.


Ungdomarna låg kvar i gröngräset hela eftermiddagen och långt in på kvällen, ända tills oroliga föräldrar började ringa och skicka sms för att höra var deras barn höll hus och meddela att middagen hade varit klar för länge sedan. Den yngsta flickan hade stängt av ljudet på sin mobiltelefon, för hon skulle ändå inte höra vad hennes mamma sa, för det brusade så högt i huvudet. Flickan kunde inte längre andas och tycktes glömma bort hur man pratade för hon kunde inte längre svara på tilltal. Istället låg hon på rygg i gräset, med blicken i skyn, och sina fingrar blygt sammanflätade med pojken med de gröna ögonen.
     Tillslut blev det kallt och de satte sig upp. Det var dags att gå hem, det var alltid dags att säga farväl. Den äldre flickan gjorde planer och snart var det klart att de alla fyra skulle ses på valborgsmässoafton. När den yngre flickan gick hem genom skymningen tänkte hon att hon nog skulle lyckas hålla sig vid liv, en vecka åtminstone, sedan kunde det kvitta om hon dog eller inte.


Inför valborg var det ett himla ståhej och prat om burköl och cigaretter. Någons äldre syskon kände någon som kände någon som kanske kunde köpa ett par burkar var till flickorna, men den yngsta flickan var väldigt osäker på om hon skulle kunna dricka någonting. Hon kunde med nöd och näppe äta längre, allting bara växte i munnen på henne och hon drack mest svartvinbärssaft nu och lyssnade mer på musiken i sin CD-freestyle.


Samma kväll tvingade flickans mamma på henne en miljon tjocka tröjor som skavde i halsen och långkalsonger under jeansen, för det var minsann inte varmt ute på kvällarna. Och så fort flickan hade kommit runt gathörnet så tog hon av sig alla tjocka tröjor utom en klargrön kofta. Långkalsongerna kom hon åt men tänkte att det säkert skulle fixa sig, plus att i hennes krassliga tillstånd var det säkert bäst att lyssna lite på vad mamma hade att säga. Hon ville i alla fall inte falla ner död upp och ner där i Ivar Los park.
     När flickorna kom dit hade de redan druckit varsin burk krusbärscider för att överleva fjärilarna i maggropen och parken var fylld av ungdomar som drack öl och grillade på små engångsgrillar. Det var inte en majbrasa som den yngsta flickan först hade trott men när hon kom dit så upptäckte hon att någon spelade Morrissey på en akustisk gitarr och allt kändes plötsligt rätt.
     Det var pojken med de guldiga lockarna som hittade henne först. Han hade sjömansrandig tröja på sig, precis som alla gånger hon sett honom tidigare, och log förläget emot henne. Först tog han en stor klunk ur burken han höll i handen och sedan slog han armarna om henne för att hälsa, och hon vacklade till. Han doftade av liljekonvaljer, tobak och förhoppningar och hon tänkte att det här var nog den bästa doften i hela världen.
     Efter något som kändes som minuter så insåg flickan att hennes väninna var borta men hon höll nu pojken med de gröna ögonen i handen så det spelade egentligen ingen roll. Tillsammans satt de hopkurade under en picknickfilt och åt grillkorvar som var kalla i mitten och brödet knastrade av smågrus. Det var kanske det bästa flickan hade ätit i världen. Runt omkring dem stojade ungdomarna, så som ungdomar gör när livsglädjen inte riktigt får plats i blodomloppet med alla hormoner och orosmoln, utan sipprar ut genom porerna och gör ett väldigt oväsen. Någon ramlade in i dem där de satt under filten och deras hår blev kladdigt av öl, samtidigt som de rullade ner för slänten mot det röda staketet som skilde dem från stupet och Söder Mälarstrand. Han hamnade ovanpå henne och hon slutade andas. De mjuka läpparna var mot hennes och hon blev helt yr i huvudet och tänkte att det måste nog ha varit av all krusbärscider och nikotin, men sedan slutade hon tänka helt. Pojkens fingrar rörde vid hennes käkben och hon drog in doften av hans guldiga lockar och smaken av den mjuka tungan. Det var nog trots allt såhär det kändes att dö och hamna i himmelen.


I sagorna så levde den yngsta flickan och pojken med de klargröna ögonen lyckliga för all framtid, eller åtminstone över sommaren. De låg på rygg i Vita bergsparken alla dagar, utom de dagar då de badade vid Långholmen. Fast två veckor så var de ifrån varandra. Pojken åkte till Gotland med sina föräldrar och flickan tvingades under protester ut till sitt landställe. Hon slog hans nummer på mobiltelefonen tills siffrorna var bortnötta, men han kunde nästan aldrig svara, för mottagningen på Fårö var begränsad. När hon satt och metade en kväll så trillade ett sms in i hennes inkorg och hon ryckte till så att hon nästan tappade telefonen i vattnet. Det är han, det måste vara han, upprepade hon som ett mantra när hon lyfte telefonen ur väskan. I smset stod det "Vill du vara min?". Hon skrattade högt, för nu hade hon en pojkvän med guldiga lockar och klargröna ögon.


Sedan kom hösten och flickan och pojken blev upptagna med andra saker. Det började krypa i armar och ben på flickan och hon sprang ofta upp och ner för backarna där hon bodde för att få känslan att försvinna. Pojken dök allt oftare upp hemma hos henne efter att hon glömt bort att de skulle ses vid Nytorget eller på ett närliggande café. Han hade nästan alltid med sig kladdiga vaniljbullar inlindade i servetter som han köpt i skolkafeterian, men flickan mest petade i vetebullarna. Det var som myggbett som aldrig riktigt försvann, utan bara växte sig större när man kliade och blev blodig under naglarna. Hon rev sönder huden om natten tills en dag då hon insåg att hon aldrig lyssnade på Morrissey längre och hade slutat dricka svartvinbärssaft. Istället började hon röka cigaretter, Marlboros eftersom han rökte LM. Hon gick inte längre till skejtrampen vid Medborgarplatsen där han brukade vara utan satt i Bofilsbåge med sina tjejkompisar och läste skvallertidningar och pratade om gymnasiet. Ibland stängde hon av mobiltelefonen om kvällarna för att slippa prata i telefonen och sista gången pojken med de guldiga lockarna kom hem till henne så släckte hon alla lampor i huset och gömde sig under sängöverkastet och hoppades att ringklockan skulle sluta ljuda snart.


De sågs vid Medborgarplatsen och han rökte cigarett efter cigarett medan de promenerade mot Ersta sjukhus och hamnade på en parkbänk.
- Det är över nu, eller hur? Han vände inte sina klargröna ögon emot henne och hon drog in mer nikotin i lungorna för att slippa känna hur det kändes att kvävas.
Sedan grät de båda två, utan att titta på varandra, i timmar. Hon grät hjärtskärande och skakande och pojken med de guldgula lockarna kippade efter andan. Hon sa att hon älskade honom men kände sig inte sjuk längre. Han sa att han hade försökt släppa henne, för flera veckor sedan, men alla känslor bara ramlade ner från hatthyllan igen. Flickan sa att han var tvungen att packa ihop alla känslor och lägga upp lådan på vinden, eller kanske kasta ut allt genom fönstret. Pojken tyckte inte om miljöförstöring och ingen skulle behöva råka ut för allt. De grät mer, tills allt bara var tomt och tyst omkring henne. Flickan tänkte, det var nog bra att de satt vid ett sjukhus så pojken kunde gå och be om att få sitt hjärta hopklistrat igen. När hon kom hem så satte hon på en skiva med The Libertines och strök alla rader med Morrissey ur sina skrivhäften. 


torsdag.

Totalt oinspirerad idag också, funderar på att gå och gräva ner mig någonstans. Istället tränade jag på Sats tills jag knappt kunde andas längre och gav pengar till en alkoholist som ville ge mig en kram. Precis så. Nu ska jag dunka mig själv i huvudet tills jag kommer ur den här deprimerande fasen. Jag hatar att vara okreativ men glad på samma gång, helt värdelös kombination. Okreativ och ledsen, ja, det fungerar inte - det har aldrig hänt mig. Så fort jag blir det minsta ledsen så blir jag superkreativ. Nu är jag absolut ingenting och det är frustrerande som sjutton.

tre saker som går mig på nerverna just nu:

1. Hipsterkids med wayfarerbågar med fönsterglas i
2.
Alla blonda fjortisbloggare  - som till min skräckblandade förtjusning tror att bara för att man har några hundra läsare så är man "känd". Bara för att andra människor vill veta vilken concealer du har på läpparna så betyder det inte att du är nästa it-girl
3. Nyhetstorka

oinspirerad / oinspirerande / .




Jag känner mig helt ur fas. Jag är totalt oinspirerad, okreativ och mestadels en aning irriterad. Idag träffade jag Joos som följde med mig till optikern och sedan köpte vi pjucks till henne. Jag gillar verkligen att umgås med den tösen. Nu ska jag titta på Desperate Housewives och dricka thé och sedan försöka samla lite energi för på fredag är det BaryshnikovDramaten och på lördag kommer vännerna över för bellinis och annat smått och gott.

i like new things.




Även såhär i början av maj så blev det lite shoppat, annat än nödvändigt smink och de fyra par glasögonbågar jag tog med mig hem idag från Synoptik för att titta över. Bland annat har jag införskaffat en ny alldeles underbar klänning från Silence & Noice, lite annorlunda skärning i ryggen men fortfarande fantastisk, se bara mönstret! Likaså är ballerinaskorna på Angela C fantastiska, och jag köper ett nytt par varje vår. Vidare kom jag hem idag och fann ett paket från bloggen
Crossover Cosmetics som har skickat en fuktkräm från Natuvive till mig, tack!


med blossande kinder.

Herregud - gör aldrig samma misstag som jag just gjorde och öppna din gamla blogg för att ta en trip down memory lane. Varför klubbade ingen mig i huvudet när jag var sexton år gammal och berättade för mig att jag var fruktansvärt pinsam?!

idag har det regnat nästan hela dagen.


att jonglera många bollar i luften.

Ikväll har jag verkligen jonglerat många bollar i luften samtidigt, för att använda ett uttryck som min mamma tycker väldigt mycket om. Jag har skrivit klart och finslipat min frilansartikel, konsulterat Chris på telefonen, planerat Hultsfred med Josefine, diskuterat Paris med Klasson, tittat på House och Ugly Betty, tvättat och fönat håret samt suttit i mailkontakt med ett bageri inför lördagens cocktailparty hemma hos mig. Oh my, nu ska jag pusta ut en aning och sedan sova för imorgon fortsätter allt i samma fart. Puss!

kontaktannons: hultsfred.

Någon som råkar känna till en stuga i Hultsfredsområdet som är ledig under v. 28? Jag vill helst slippa bo i tält och rulla runt i lera när jag gör min festivaldebut så jag sitter febrilt och letar stugor på blocket och alla små turistsajter i hela Sverige, men utan något direkt napp. Jag är inte så kräsen - tak över huvudet och rinnande vatten, tack.

reclaim my life.

När saker försvinner så känns det genast som om någon varit inuti i mig och slitit ut inävlor och andra delar av kroppen, som man inte tänker på att man har, men när det väl är borta så blöder det. Idag har jag varit och försökt reclaim my life - helt enkelt jagat efter nya saker och ting. Det vill säga, varit hos optikern och bett om en tid pronto för att köpa nya glasögon, jagat rätt på mina produkter från Stila som har gått ut ur sortimentet (finns på mystisk webshop i Storbritannien) och dammsugit Mrs H efter mina jeans från J Brand. Men det finns också saker som inte går att återfå, så som mina snäckörhängen eller ett par handgjorda örhängen med blå stenar köpta i Newport, eller för den delen - mina örhängen från Chanel som bara fanns den där sommaren jag besökte Washington. Det må låta larvigt, för det rör sig bara om materiella ting - men någon tog det som var mitt, saker jag tyckte om, vilket gör mig fruktansvärt arg och ledsen.

Jag kom till slut hem med en fantastisk klänning från Silence & Noice, ballerinaskor från Angela C och det absolut nödvändigaste i sminkväg. Nu har jag hittat några pusselbitar i alla fall, och jakten fortsätter imorgon.

don't even try to fool me, tiny dancer.



Det är ingen mening med att försöka ljuga för mig, hitta på eller föra mig bakom ljuset. Jag ser nästan alltid igenom alla bortförklaringar, tankar bakom ord och röstlägen. Jag hör skrattet som är ett snäpp för ljust, de käcka flosklerna och vet ändå. Jag märker hur din konstpaus är en halv sekund för lång för att ge den effekt du försöker skapa, oh och jag vet att du ljuger. Jag ser hur du tittar på klockan varje gång jag nämner något jobbigt men hur du lutar dig framåt för att försöka distrahera mig. Förhoppningsvis tar det mig långt, en dag, i alla fall. Just nu skrattar jag ikapp med alla som försöker dölja och memorerar alla grimaser och gester. Det handlar inte om någon speciell, utan så många i min närhet. Självklart finns det andra som är fantastiskt duktiga på att maskera sina känslor, och som kan läsa mig som en öppen bok. Det är alltid så, någon som är vassare och skarpare. Jag har tänkt mycket på det här under de senaste dagarna och jag vet inte, det känns som om det kan bli något av det.


måndag.

Idag känns det som om jag är back on track. Ny färg på naglarna, lite brunare och bara en fransklektion kvar den här våren. Lunchade med JohanMocco, trevligt, mycket prat och skvaller - såklart. Härligt med en update på alla fronter, så att säga. Såg andra delen i dokumentären om Bonnier. Om jag någonsin blir författare vill jag bli utgiven på Bonnier tror jag. Och skulle jag hamna snett i karriären och bli förläggare så skulle jag inte ha någonting emot att jobba bland Bonniers. Dramatiskt, men åtminstone vinklat ur dokumentären, fantastiskt.

Nu: sömn.
Imorgon: krisshopping om inte min väska befinner sig i tryggt förvar hos farbror polis. Imorse var jag tvungen att stryka på rouge med fingertopparna och jag var inte helt nöjd med det något randiga resultatet, hah.

what have you been up to lately?

Så vad har hänt sedan senast vi hördes? Ganska mycket.


I onsdags var det klackarna på och en smärre kamp med locktången innan jag mötte Empan, Vici och Fabi Vapiano för scampipasta, death by chocolate och rödvin innan vi tillsammans tog oss bort till Jades studentskiva. Då hedersgästen saknades i sammanhanget så fann vi oss istället uppe i en sky bar där vi drack hallonmojitos innan det blev en relativt tidig hemgång.


 



För dagen efter var det Valborg och jag tillsammans med Vici svidade om till panamahatt och shorts och satte oss på tåget mot soliga Uppsala. Vi trängdes i Ekonomikum med tusentals studenter och drack öl in på eftermiddagen. Efter en smärre katastrof då min väska, innehållandes mina Chanelörhängen, glasögon, enda jobbbyxor och allt mitt smink, försvann, så grillade vi hemma hos David och tittade på fyrverkerier. In på småtimmarna trillade Uppsalaresenärerna Kevin och Joos in hos Chris för thé och småprat.




Resten av helgen spenderades med att springa hos polisen, fundera över hittelön och annat mindre roligt. Men jag hann även med att skaffa nya fräknar ute i solen, äta så pass mycket mat att jag nästan storknade och spela Theme Park Inc, haha! Så förutom att jag sörjer mina förlorade ting, så hämtade helgen upp sig och till slut så blev allting ganska bra ändå.


marc, me and all of my boyfriends.

Helt sjukt grått och deprimerande utanför. Men jag har Marc på mig och det piggar alltid upp, åtminstone lite grann, plus att jag ska möta Johan om 15 minuter på Mocco för lunch. Eftersom man aldrig ser den karln längre och jag misstänker att hans flickvän (hej Emmy!) har kidnappat honom, en aning, så ska det bli trevligt att ses!

söndag.

Det har varit flera omtumlande dagar på raken och ikväll gick luften verkligen ur mig och nu ligger jag i sängen, totalt oförmögen att göra någonting produktivt så som att berätta för er om grillkvällar, väskförluster eller pirr i magen. Inga bilder får ni se just nu heller. Istället har jag Thåströms Långbort på repeat och tittar på videon om och om igen och dricker thé. Jag är lycklig, bara så att ni vet och inte går och oroar er. Vi hörs imorgon skulle jag tro. 

Uppdatering: Ni vet kanske hur det är när man inte riktigt orkar med sig själv? Ikväll känner jag mig instängd i mig själv och kan inte riktigt andas. Det spritter i benen och jag vill ut och springa, fast jag hatar att anstränga mig, men istället blir det dubbel dos av insomningstabletter och sedan tio minuter av James Frey "a million little pieces" och därefter slipper jag mig själv en stund. Imorgon är det en annan dag då jag förhoppningsvis inte har myror i armar och ben.


valborgsrapport.

Några smärre missöden senare så är jag fortfarande vid livet, bara så att ni vet. Nu trillar middagsgästerna in och vi hörs väl när jag återvänder till Stockholm. So long!