min arma arm

Uh, det är inte nådigt att ge sig på att skriva 20 stycken inbjudningar till min födelsedag samt rita bilder på varje kort. Någonting säger mig att det hade varit mer hälsosamt att trycka inbjudningarna istället för att vara envis som en åsna och nu spendera större delen av kvällen med att kladda guldfärg och caligraphy-penna över min nya kofta från Manoush! Men visst är det roligare att få en inbjudan som det ligger lite omsorg bakom?


reunion

Dagens mål var att träffa My och ta en redig långpromenad och reda upp allt gammal groll som legat och skaft i våran vänskap och mycket riktigt så blev det. Vi traskade runt hela Slussen, genom Gamla Stan, runt Skeppsholmen och runt Djurgården innan det blev pannkakor med sylt och grädde. Det var trevligt att träffas och prata även om jag inte vet om jag sa allt jag borde, men jag kapitulerar alltid för människor jag tycker så extremt mycket om.

Dagens andra mål var att bege mig till Uppsala redan i eftermiddag men varken sola eller packa har jag hunnit och det känns som om det inte är värt att stressa sönder på lovet för så pass triviala ting så jag tror att det blir så att jag stannar i Sthlm en natt till för att skriva mina inbjudningar till min 18-års middag och hinna packa ordentligt inför den stundande helgen. Sedan blir det självklart lite OC-mys ikväll med nybakade bullar och Roobois-thé. Men det stör mig att jag ständigt gör folk besvikna över att jag inte är en superkvinna som faktiskt hinner allt som jag borde.

Helgen ser ut att fyllas av MUF och stress. Det blir Uppsalas Distriktsstämma med Chris i spetsen för hela slanten och så mycket bloggande tror jag inte att det blir direkt men trevligt blir det förhoppningsvis. Hoppas ni också får en smashing sista helg på lovet!


när tiden läker alla sår?

Som liten varje gång jag bråkade med någon på dagis sa mamma alltid att tiden läkar alla sår och att efter en natts sömn så skulle jag inte alls vara arg på X längre för att hon tog min rosa my little pony. Men är det alltid sant? Som liten var triviala problem oöverstigbara berg men som raserades lika fort som dom byggdes upp i horisonten och snart var jag lika banalt lycklig som innan, även om någon lekte med min docka fast jag inte hade gett personen tillåtelse.
Med åldern kom också faktumet att alla problem blåste inte bort över natten utan det kunde krävas en längre tid (kanske fram till helgen) innan man var redo att förlåta X för att hon fuskade i Rutan på skolgården men det fanns fortfarande inga problem som inte gick att lösa.
Om livet ändå hade varit så simpelt, men nu kan jag enkelt konstatera att det är inte sant att tiden läker alla sår. Tiden ser bara till att såren inte smärtar lika kraftigt som tidigare men under ytan blöder det alltid ända tills man har vant sig så mycket vid smärtan att det inte längre är någonting du tänker på dagligen.

loved and lost forever

Jag vet att min rubrik är något melodramatiskt men idag gick det verkligen upp för mig under min långa jeansjakt att jag kommer aldrig hitta ett par lika perfekta mörkblå stuprör som mina gamla vapendragare "Eden". Modellen må finnas kvar men inte slitningen och istället fick det nästbästa följa med hem, samma modell men en mer silverblå slitning. Ingen kärlek vid första ögonkastet men efter att ha scannat av jeansmarknaden noggrant insåg jag att det fick bli såhär, sorgligt men sant.
Annars hann jag med att köpa upp mig på diverse skönhetsprylar, en vit cashmere/bomulls kofta och strumpisar. Det var i alla fall väldigt trevligt att traska på stan med Josefine och äta scones med färskost.

Det är så brutalt skönt med lov, alldeles alldeles underbart måste jag säga!

barnen ifrån frostmofjället

Så var en helg utan varmvatten avklarad i snöiga Djurås och jag måste erkänna att det fanns stunder då jag kände mig som en statist i Barnen ifrån Frostmofjället men underbart var det. Det kan låta konstigt att en helg utan varmvatten och långt ute på landet än så länge är år 2007's bästa helg men det är ett faktum.
Att komma ifrån storstadsstressen och bara läsa böcker, promenera (i snöstormen) och titta på Melodifestivalen var precis vad jag behövde. Jag har stressat ända sedan terminen startade och nu var det nog, plus att det var länge sedan jag och min pojkvän verkligen umgicks, men det har vi gjort hela den här helgen. Och gissa om det var mysigt.

Nog om allt puttinuttigt kärleksprat, vi hann även med att besöka shoppingmekkat Kupolen i Borlänge för att snabbt avfärda butikernas utbud (efter att jag lyckats norpa åt mig en silverklänning från H&M som är slut i Sthlm) och återgick till att helt enkelt titta hur dalmasar klär sig och jag och Amanda hann även spana in (Snygg)-Erik och Danny från Idol också, jag gissar att det är precis sådana aktiviteter som hälften av ungdomarna pysslar med en lördag där uppe i norr för det var packat framför scenen. Det är alltid lika roligt att försöka smälta in med lokalbefolkningen. Nu å andra sidan ska jag göra något som vi praktiskt taget utbrända Stockholmare tycker om att syssla med en måndagkväll; äta kopiösa mängder popcorn och hyra en film med Vici. Och imorgon blir det en tur på stan med Josefine, för det är seriös jeanskris nu i min garderob sedan mina favoriter från Miss Sixty oturligt nog sprack. So long snyggingar!

gone with the wind

Imorgon eftermiddag startar detta efterlängtade sportlov men någon skidåkning blir det inte för min del i år trots att familjen vistas i Åre utan istället blir det först en lugn helg i Djurås med pojkvännen och sedan ska jag bara vara hemma och göra saker det var länge sedan jag gjorde;
självklart talar jag om shopping!


politik i frysboxen

Med en smak av frihet.


LUGGslitande problem

Vem kunde ana att en lugg tar en evinnerlig tid att styla på morgonen? Inte jag i alla fall. Men imorse efter att jag hade fönat håret som vanligt så stod min nya lugg åt alla möjliga håll och det var bara att låna mammas rundborstade fön och börja om på nytt för att i alla fall hyfsat få fram en snygg lugg. Men nog om mina luggslitande problem för annars har den här dagen varit superbra helt utan anledning.

Det är så skönt att bara känna sig fullkomligt tillfredsställd fast det är onsdag och mitt i veckan. Idag har jag bara smyglett åt ingenting alls och gått på alla mina lektioner utan att klaga allt för mycket. Kan säkerligen förklaras med att jag har ätit godis som en galning hela dagen och med största sannolikhet varit hög på socker. Snart är det i alla fall lov och sista uppgiften lämnas in på fredag och den ska jag snart sätta tänderna i innan det är dags att packa inför Djurås. Som tidigare bloggläsare kanske minns
besökte jag Djurås tidigare under hösten med Chris, Klasson och Gustav för en lugn get-away ute på landet och nu är det dags igen, denna gång med familjen Notrica. Så det ser ut att bli en lugn start på lovet i alla fall, me like.
Vad ska ni göra på lovet?

Arrivederci!

happy tuesday

OH HAPPY DAY! Trots ett svagt betyg på senaste matte-provet och en kall vän samt avundsjuka över att lilla Lova svettas i Oman om ett par timmar så har det här varit en förträfflig dag! Diverse saker har förgyllt min dag, bland annat att jag lyckas hitta till biblioteket i Fältan vilket innebar att jag numera slipper kuska till Stadsbiblioteket varje gång jag vill gräva ner mig i en ny roman. Jag har klippt mig och sportar nu en flikig pannlugg vilket är en stor omställning men en väldigt gullig sådan.
Efter mitt läskiga frisörbesök hos Tina hamnade jag på Gateau med Klasson för att äta semlor. Tyvärr har jag redan fuskat i år och kunde inte vänta till Fettisdagen men vad gör det när semlorna är himmelskt goda där i Sturegallerian?
Men nästan bäst av allt, gissa vem som har lagt beslag på den
hypade förklädesklänningen? Och den finns fortfarande kvar i ett par storlekar på flagskeppsbutiken på Drottninggatan.

Med andra ord har den här dagen innehållit en massa små glädjekorn och förhoppningvis räcker det även hela kvällen, arrivederci!

när lova ställer till med fest...

sochr

... röjer Sarah och Ronnie till max!


valentine's day in pictures




helgen

Förlåt förlåt för alldeles för lite bloggande på sista tiden och det finns egentligen ingen ordentlig ursäkt annat än att jag är krasslig igen och har ett på tok för tajt schema.
Veckan som gått passerade i rasande fart och jag hade ett leende på läpparna alla dagarna efter en super Alla Hjärtans Dag.

Fredagen kom och stressen inför helgen slog klorna i mig och det blev mycket jäktande fram och tillbaka över stan för att hämta röstkort och inhandla diverse presenter till dagens födelsedagsflicka Lova som passade på att fylla 18 år!
Mötte upp pojkvännen och vi åkte hem för en snabbmiddag innan det kom över en del folk för Risk-marathon (för er som inte har koll på vad Risk är, så råkar det vara världens roligaste sällskapsspel). Det blev mycket skratt och spänning, kanske lite väl mycket spänning för mig då en hel del otrevliga incidenter inträffade.

Upp i gryningen på lördagen för att bege oss mot Landstingssalen på Kungsholmen för MUF Stockholms Distriktsstämma för att se min älskade Klasson bli invald som ledamot i MSU kommittén i Stockholm. Trots den tidiga timmen försegick kuppning och annat spektakel som åtminstone höll mig vaken i stolen.
Kvällen startade sedan hemma hos tidigare nämda tös som bjöd på småplock och mousserande för att fira sin nya befattning innan vi vinglade bort emot Spårvagnshallarna där själva banketten höll hus. Som vanligt när det gäller MUF så tog allting en evinnerlig tid med alla tal och sånger men sent om sido lyckades hela sällskapet bestående av Josefine, Chris, jag, Gustav och Klasson ta oss till Stortorget i Gamla Stan efter lite sightsing på kullerstensgatorna. Dags att fira Lova som hade sin grande 18 årsfest i en charmig lokal med en massa trevligt folk och gamla hits strömmande ur högtalarna. Dock blev mitt besök kortvarig på grund av något som kan liknas vid bihåleinflammation tyvärr.

Söndagen har inneburit mys och en jättefrukost. En lite längre promenad med pojkvännen som än en gång fått tagit hand om sin sjukling till flickvän och en god middag, nu väntar SATC och varma hallon. Arrivederci!

recap: valentine's day

Då webblogg allt som oftast väljer att trassla kommer ett mycket försenat inlägg om Alla Hjärtans Dag, utan de bilder som skulle ha varit med, men uppdatering kommer.

Happy Valentine's Day och firande i dagarna två blev det för min del då ett elakt naturkunskapsprov ställde till det för mig på torsdagmorgonen.
Det hela började på tisdagmorgonen med att jag försenad till matte c rusar genom korridoren och slänger upp mitt skåp för att mötas av rosor, hjärtformade kakor och sweetheart candy. Överraskad stannade jag upp för att inspektera spektaklet i mitt skåp och hittade en liten lapp från pojkvännen som tydligen tillsammans med min
partner in crime Klasson (och tydligen numera hans också!) hade gjort inbrott i mitt skåp på måndagen. En sötsockrig överraskning i skåpet gjorde i alla fall min morgon.

Hem till Mälarhöjden för lunch och ombyte innan jag skyndade mig till tåget mot Uppsala för att åka hem till Chris för fortsatt förtidigt firande. Den 13:e februari kommer alltid vara synonymt med namnet Kärlekens Dag. Anlände i snöstorm till Sunnersta för att komma hem till pojkvännen och ett välstädat rum fyllt med tända ljus och rosor. Kvällen fortlöpte med 3-rätters middag och myspys.

För alla singlar där ute låter det här antagligen som den tragiska sagan om mitt förfall som människa, men för mig som för första gången i mitt liv befinner mig i ett seriöst förhållande så är det höjden av mysighet.
Som singel brukade jag se på Alla Hjärtans Dag med bitterhet och det brukade vara synonymt med att fälla syrliga kommentarer över hånglande par på tunnelbanan, en överkonsumtion av Sex and the City eller som förra året dansande fram till småtimmarna på stilettklackarna men det är först i år som jag grävt ner mig i kärleksträsket och riktigt till fullo tagit del av Valentines Day. Jag tror att det är svårt att förstå vad man har missat innan man en gång har upplevt det. Och nu är jag som förbytt, hädan efter ska jag alltid fira Alla Hjärtans Dag så mycket som det bara går.


sjukling hela helgen

Den som trodde att man kunde bli frisk genom att köra på i 100 km/h dygnet runt den hade fel. Jag som aldrig tar en paus utan alltid bara fortsätter framåt har legat under täcket hela helgen och snörvlat. Med andra ord är jag jättesjuk och har varit det hela helgen och till råga på allt vill min elaka förkylning inte ge med sig utan jag känner mig fortfarande helt matt.
Som tur är så råkar jag ha haffat världens bästa pojkvän som har tagit hand om mig hela helgen och handlat mitt favoritgodis, kommit upp på sängen med brickor med thé och snacks efter jag har tagit min eftermiddagslur, proppat mig full med amerikanska dundermediciner och pussat mig på pannan när jag känt mig extra ynklig. Ibland har man tur här i livet, och trots att jag mest har hostat hela helgen har det i alla fall varit mysigt att spendera den med någon man tycker om och det är allt bra skönt ibland att bli omhändertagen!


ugh

Usch så vill jag bara låta idag, och beklaga mig mest hela tiden men misströsta inte kära bloggläsare för ni kommer slippa mitt tjat och gnat om min förkylning hela helgen för det bär av med lätt övertemp till Uppsala för TV-spel och förhoppningsvis ett tillfrisknande!

Hurra hurra, Josefine 17!

joos

och vem fyller 17 år idag om inte allas vår favoritkorean Josefine, congrats baby!


sjukling.

Åh nej, inte igen. Det var min första tanke när jag slog upp ögonen imorse och kände hostan rossla i luftvägarna, till råga på allt hade jag försovit mig med nästan 30 minuter. Hann i alla fall pallra mig iväg till skolan utan att känna efter hur jag riktigt mådde och på tunnelbanan med näsan i Linda Skugges nya roman kände jag hur förkylningen hade slagit klorna i mig. Suck. Så idag i skolan har jag gått omkring som i ett töcken men ändå lyckats producera två artiklar och skrivit ett halvdant matte c-prov.

Nog om tråkigheter och dags att berätta lite om min dag igår då jag inte hann blogga. Befann mig hela eftermiddagen på Rådhuset då det var rättegång och det var mycket intressant, dock skrämmande att se en väninna i en sådan situation. Jag lämnade den pampiga byggnaden med en sprängande huvudvärk och passade på att sova en stund i solariet när jag försökte återfå lite bränna lagom inför Alla Hjärtans Dag.
Hem för att fixa håret och äta lite middag inför Guccis VIP-kväll som jag tog med Klasson på. Otroligt trevlig tillställning och extremt professionell. Det bjöds på champagne och belgisk choklad prydda med Guccis emblem. Så vi passade på att bli lite slippriga under klacken medan vi nöp i vårkollektionen som presenterades och det krävdes en enorm styrka att inte ta fram kortet och investera i den ursöta wrapliknande klänningen eller i minikjolen i fuscia och vitt. Men trevligast av allt var nog giftbagen som innehöll ett glossigt häfte med hela kollektionen med catwalkbilder, en parfym, duschcrême och lotion.

Ikväll blir det bara att ligga hemma under täcket och försöka friskna till inför helgen, men det skulle inte förvåna mig om jag mår sämre imorgon. Jag tycks aldrig bli frisk från det här, suck. Nej nu väntar thaimat och Laguna Beach på TV innan det blir SATC-maraton. Arrivederci!


produktiv dag.

Att lyckas skriva två artiklar på en och samma dag är ganska starkt jobbat måste jag säga, men nog om det; nu väntar matte c-prov!


värdelös.

Vilken berg-och-dalbana till dag. Ett tag kändes livet alldeles strålande då jag traskade på stan och hade inhandlat nytt nagellack från Mavala, strumpisar och en födelsedagspresent till mig själv i form av en underbar tunika från Urban Outfitters. Kommer hem och sedan blir allt becksvart. Det är alltid intressant att studera människors timing eller deras intresse för att sparka på personer som redan ligger ner.
Med andra ord har det där med pluggandet gått käpp rätt åt skogen och jag vill mest ligga under täcket och äta choklad, men icke. Självplågeri med hjälp av derivata och logaritmer är alltid en höjdare.


Uppdatering 22.31: Att gå och lägga sig nedstämd är aldrig någonting bra, så vilken tur att hela dagen vände under kvällskvisten och att jag nu igen har ett leende på läpparna. Mycket tack vare en söt pojkvän.

stressig tisdag

Uff, jobbig tisdag framför mig. Matte C att plugga inför provet, en artikel att skriva och skor att putsa. Sedan måste jag hinna en liten runda på stan också för att införskaffa lite nödvändiga ting för att överleva månaden. Dagen highlight är att jag fick ett MVG på min vetenskapliga rapport om Kashmir, yes.
Det finns en risk att bloggandet blir lidande denna vecka då det imorgon är både rättegång och GUCCI's VIP-kväll, torsdag innebär dans och på fredag blir det Uppsala för hela slanten! So long <3

sweet sweet summer

Åh, det finns nog ingenting så bitterljuvt som sommaren och alla dess planer.
Idag rök alla flickor ihop över eventuella Napa-boenden och prisklasser även fast 3 av oss redan har bokat och helt ärligt är jag jättenöjd med det jag har bokat. Då jag är enormt envis och nöjd med mitt val kommer jag med största sannolikhet stå kvar vid det och hoppas att darling-Klasson gör likadant.

Lyssnar på en techno/trance-låt som Sarah skickade över msn. Den påminner mig om förra året vid den här tiden. Då vi var ett med friheten och inga problem tyngde våra axlar utan det enda som fick oss att rynka ihop pannorna var ifall vi skulle dricka vitt eller rött till förfesten. Varje helg var synonym med utgång och hemgång när solen redan stod högt på skyn och en ny dag hade kommit. Varje vecka var bara en startsträcka till helgens bravader som väntade runt hörnet. Det var tider det.
Nu kan det låta som om jag inte är nöjd som livet är nu, det är jag verkligen. Jag älskar mitt liv och alla som förgyller mina dagar. Jag älskar känslan av att växa upp och kanske mogna. Jag älskar sönder en massa saker runt omkring mig och älskar känslan av pulserande kärlek som älskar mig med. Så är det.
I år ska jag bli en bättre människa, inte enbart göra en massa duktiga saker för det kommer jag aldrig orka, utan i år ska jag älska mer och hårdare än någonsin tidigare för människorna runt omkring mig förtjänar att känna kärlek och uppskattning.

måndag

Enda sättet att ta sig igenom en dimmig måndag är att unna sig 3 par supersöta undies. Passionata får bli mitt nya val när det kommer till det fina under då märket helt plötsligt lättade upp en annan så tråkig och trist dag! Ikväll är det FUNK och jag borde plugga matte, oh joy? Vad jag ska göra nu? Kika på SATC såklart!

lillebror blir stor

ekki

CONGRATS LILLEBROR, 14 ÅR!

Ditt förflutna hinner alltid ikapp dig

BBS:en är bra till mycket, bland annat att få oss MUF:are att skratta.
Så om ni alla där ute har glömt bort vem Mona Sahlin egentligen är,
så tycker jag att ni ska ta er en titt på
det här förträffliga klippet!

helgen: long time no see

Rubriken beskriver min helg väldigt bra, för det var mycket som hände som jag inte varit med om på länge.

I fredags fick vi sluta betydligt tidigare än väntat och jag hann träffa Josefine för en fika och prat om gammalt groll som behövde lösas och annat, men det var trevligt att träffas. Även Empan kom förbi där vi satt på L'Angolo och gottade oss och ett tag kändes det lite som back in the days.
Mötte upp pojkvännen vid Centralen för att köpa Linda Skugges nya bok "Ett tal till min systers bröllop" på Pocketshop, det är alltid lika kul att köpa böcker och gratis är gott!
Hem för middag och för min del var det dags att avsluta mitt geografiarbete innan vi blev utkastade ur huset för lillebror min skulle ha en tjej över på filmkväll och vi skulle till Rågsved för att gå och se Ung utan pungs nya pjäs. Well, låt oss säga såhär. Ungdomarna var duktiga, verkligen men humorn och temat var verkligen ingenting för varken mig eller Chris så vi lämnade hans familj kvar i pausen då vi bestämde oss för att gå. Och gå det fick vi göra, då Josefine meddelade att den snabbaste vägen hem till henne i Hagsätra var att gå och inte ta tunnelbanan. Så i spöregn gick vi, och gick, och gick lite till - innan det visade sig att vi hade gått vilse och gått runt hela Rågsved i regnet. Plus vi mötte en polis pikébuss på vägen, det var inte så roligt som det låter. Eller kanske var det ganska underhållande ändå? Sightsing i förorten är ju alltid en höjdare...
Väl hos Josefine blev det lite tittande i Jensens skolkatalog och thé, innan vi begav oss hem till älskade Mälarhöjden igen.

Lördagsmorgonen startade med ett samtal från en bakfull Klasson som ville meddela att hon var döende och möttes av en grinig Chris och kanske en ännu grinigare Bella och ett klick i örat då vi la på. Dock fick vi ingen mer sömn utan gjorde oss i ordning för att bege oss in emot stan då jag, Jade och Klasson bokade vår Ayia Napa resa! Vi blir borta 27/7-3/8 och kommer bo på Hotel Nestor, see you all there!
Hem för lunch och en nap innan vi begav oss till Bromma och hem till Empan för hennes THINK PINK-middag. Det var länge sedan jag var där och det blev nästan lite förorts sightsing igen då jag hade små problem med att hitta igen, mitt lokalsinne är verkligen ingenting att hurra för.
Kvällen bjöd på god mat, ännu godare efterrätt, massor med prat och vin samt ett tärningsspel som involverade måttliga mängder alkohol. På det stora hela var det en mycket trevlig kväll!

Söndag och släktkalas då lillebror blir stor, visserligen imorgon måndag men ändå, 14 är ganska speciellt att fylla. Jag minns bara att jag kände mig så stor när jag fyllde 14, fast egentligen var jag väl inte det. Så nu har jag gömt mig för kusinerna och snart vankas tårta. Sedan blir det nog SATC hela kvällen lång för mig då jag inte orkar lyfta ett finger när det kommer till skolarbete. Plus att idag firar jag och min älskling 4 månader tillsammans och då förtjänar jag lite söndagslyx, Arrivederci!

februari.

Äntligen februari - en glad månad utan sömnlösa nätter och ledsna ögon! Från och med nu leker livet i 28 dagar, mjau. Och det börjar redan i helgen med teater på fredag och på lördag bokas Ayia Napa och på kvällen är det THINK PINK-middag hos Empan.