UP TO DATE:

- Idag kom min sista H&M-leverans (äntligen!) med två koftor, en oversized i benvitt samt en tajtare i indigoblått och ett par mossgröna capribyxor med knappdetaljer. Snyggt!

- Fick höra på lunchrasten idag att ingen mindre än Alex (Moreno) gick in i Big Brother-huset idag. Ni som tittar kanske kan meddela i en kommentar hur han skötte sig? Jag har aldrig haft tid eller lust att följa Big Brother nämligen.

- Reimersholme & grillning på valborg = lyckat = alla är välkomna. Ses där!

- En gammal barndomskompis till mig som under en längre tid har känt sig trött och hängig har drabbats av en tumör på hypofysen. Det är otroligt hemskt att en flicka i min ålder ska behöva drabbas av någonting sådant. Om jag tar ett uppehåll i bloggen eller så, så vet ni varför.


Ship ahoy!

Torsdag - underbar dag II

Brutalt trött, och så går det när man pratar i telefonen om nätterna istället för att sova, men ibland får man stå sitt kast! Fint väder ute idag i alla fall och jättevarmt trots att väderleksrapporten dödspredikade regn. Så pass fint väder att jag ratade ribbade strumpisar och sportade nya skor , nya shorts och nya caprileggings, yes!

Nästan hela dagen har spenderats utomhus vid badkaret (fontänen) på skolgården eftersom jag nästan inte hade några riktiga lektioner.
Mediekunskap först på morgonen där vi skrev klart vårt arbete och satt och funderade över ett moraliskt dilemma. Då
Johan Forssell (MUF) hade svarat en aning osammanhängande på vissa av våra intervjufrågor satt vi och klurade på om vi skulle vinkla honom till en ren jubelidiot eller inte, men han kan andas ut igen för vi körde inte med "Se&Hör"-journalistik och klippte och klistrade ihop svaren utan citerade honom helt rätt. Tyvärr, men vad gör man inte som duktig journalistelev med ett samvete istället? Men det var i alla fall roligt att leka med tanken..  
Sedan kort mattelektion. Ut i solskenet då spanskan var inställd eftersom min spanska lärare fick spelet då vi skulle behöva göra ett salsbyte. Så går det när kontrollmänniskors vardagsmönster rubbas, jag vet hur det känns, haha!
Ingen historielektion att tala om heller och vi hamnade ute i solskenet igen med en glass i handen, myspys. Sedan bara kortkort engelska. Verkligen en jätteskön dag!

Kom hem och upptäckte att nya brittiska Vogue hade kommit med ursnygga Natalia Vodianova i en Dolce&Gabbana-klänningen att dö för på omslaget, vi hade Gateau-bröd hemma, färsk salami, jordgubbar OCH ett helt nytt OC-avsnitt inspelat. Kan en eftermiddag bli bättre när man känner sig som en zombie på grund av sömnbrist? Knappast!


Dagens outfit:
Svarta pösiga shorts m. pressveck, Soft gray
Svarta caprileggings, Vogue
Vitt ribbat baslinne, Filippa K
Grå munkjacka, Tiger of Sweden
Marinblå kofta (när det blev kyligt i skuggan), Busnel
Gröna ballerinaskor, Longchamp
Örhängen, Chanel
Svart väska, Gucci
Svart plastdiadem




Nu ska jag till den sista moderna danslektioner, ever. Tråkigt men sant.
SHIP AHOY! <3

Onsdag - underbar dag

Ledig! Egentligen jämställdhetsdag och ja, jag är stolt feminist (men ingen butch flata som Johan skulle ha uttryckt sig, så kommentera nu Johan B!) men orkade fortfarande inte pallra mig till skolan för att lyssna på Orback och ha jämställdhetsdiskussioner med klassen. Istället kom Lova och Emelie över till mitt hus vid 10-tiden för långfrukost innan vi satte igång med vårt arbete om liberalismen.
Under tiden hade vi förvånandsvärt roligt, trots ett sådant ångestframkallade arbete, kul!

Efter lunch, vid 15-tiden begav vi oss in emot stan i värmen för att möta Josefine, Sofia och Victoria för lite valborgplanering och planerna artar sig bra.. Fick träffa Erik också, Emelies pojkvän, kul. Sedan begav vi oss till Kungsträdgården med en glass i handen för att planera, supermysigt där i värmen!

En tripp över halva staden för att leta efter ett par svarta caprileggings till mig och tillslut blev det ett par ifrån Vogue innan vi begav oss till Rådmansgatan på hemligt uppdrag. Stress stress stress! Sedan blev det en tonfisk-submarine i Humlegården med Victoria som middag i kvällssolen och det var inte ens kallt ute, våren är här!

En aning försenad sprang jag till Karlaplan för att möta upp Lova och några tjejer ifrån min dansgrupp för att gå och se Kühler Dance Company - Reloaded. Eftersom Kühlers är en av de få karriärinriktade dansskolorna i Sverige var det jättekul att gå och se deras bästa dansare framträda på Maxim teatern. Annars brukar ni se Kühlers elever på events så som Melodifestivalen och olika galor samt tv-program som Lets dance, Sikta mot stjärnorna, Små stjärnorna bara för att nämna några...
Hur som helst så var dom jätteduktiga och inte konstigt det efter så många år av träning, och dom hade blivit koreograferade av några av Sveriges bästa koreografer. Jättetrevligt att gå och se deras 2 timmar långa show (med paus)!

Onsdagen var en toppendag, det går inte att komma ifrån! <3

Fenomen: MÖTE

Du korsar Stureplan en fredagseftermiddag och får syn på en bekant du inte har sett på några veckor och vinkar glatt hej för att sedan gå fram och hälsa mer ordentligt, kanske fråga om ni ska ta en fika men så får du svaret att personen i fråga inte alls har tid att stå och kallprata för hon/han ska faktiskt iväg på ett superviktig möte.
Detta fenomen är relativt nytt bland ungdomar i min åldersgrupp då de flesta faktiskt inte har superviktiga jobbmöten att gå på dygnet runt eftersom de flesta fortfarande lever livets glada dagar och lever på föräldrarnas pengar. Trots det ska var och varannan människa på möte nu för tiden, och det finns två stereotyper och här presenteras dessa:

- Den upptagna. Hon eller han ser praktiskt jämt ut
såhär och har faktiskt skaffat ett jobb som kräver en hel del flängande kors och tvärs över stan för riktiga jobbmöten. Den här personen har hela sin kalender fullklottrad av meddelanden och vill du få tid att träffa den här personen gäller det att vara ute veckor i förväg. I min vänskapskrets är Jade den mest upptagna människa jag känner som är under 18 och fortfarande pluggar ”stenhårt” på gymnasiet.

-Den låtsas-upptagna. Hon eller han är jämt ”upptagen” och när du möter personen på stan hälsar hon/han alltid med andan i halsen och ursäktar sig för att kunna jäkta vidare. Troligen kommer du snart kunna se den här personen på något av Stureplans fik med sina nära vänner för att ha ”jobbmöte”. Den här personen njuter nästan perverst av att jämt vara upptagen och tycker om att leka viktig. För att inte vara elak emot ett gäng grabbar i min bekantskapskrets som överdoserar BUS och nyligen upptäckt magin med lokalfester så ska jag inte nämna några namn, men ni bör känna er träffade.


Well, nu för tiden ska alla leka så upptagna, så superviktiga och det är tråkigt måste jag säga. För var alla mycket roligare när man kunde ringa och ta en spontanfika på en måndagseftermiddag och för er ”låtas upptagna”, folk har redan genomskådat er, så ni kan lägga ner skådespelet...

Mötena har även bytt plats. Förr var möten någonting som innebar kostym/dräkt och i strika konferensrum eller åtminstone kontor. Sedan kom den mer slappa affärslunchen som i dagens samhälle lika gärna kan äga rum på Espresso house uteservering som Sturehof. Efter det kom det mera spontana mötet över fikat, som ofta förväxlas med att träffa upp vänner för att diskutera helgplanerna (gäller främst den låtsas upptagna). Senaste nytt på mötetshimeln är tydligen möten in the bed. Någonting nytt en av mina kära vänner nyligen fick förfrågan om.. och jag vill inte veta vad det här kommer att leda någon vart. Men vad brukar man säga? Utile dulci, förena nytta med nöje!

Tisdag - nationella och liberalismångest

Ingen sovmorgon imorse utan upp med tuppen och in till Östra för att ha Engelska A Nationella skriftligt klockan 8.00. Inte alls speciellt mysigt kan jag meddela att sitta där i skumrasket och få huvudvärk för att jag koncenterade mig så hårt. Lite bättre blev det under den långa rasten som vi fick efter innan svenska lektionen började. Hade redovisning med Kornelia och Olivia om Johan Henrik Kellgren, och well, det gick väl rätt okej måste jag säga. Även om Fabi & co. krossade alla med sin dramatisering om Goethe.

Solsken ute idag också och lunchrast i solskenet med Jade där vi diskuterade fenomenet: Möte. Men nog om det nu, jag kommer blogga om det senare ändå. Sedan solsken under mattelektionen med Empan då vi istället för att ägna oss åt ytterhetsvinklar smet ut för att röka på baksidan av skolan istället. Det är sådana tillfällen som man är helt tillfreds med livet. Traska emot Sevvan på Valhallavägen, röka och njuta av solen som bränner i nacken. Ja, ni läste rätt. Solen brände i nacken, det är vår!

Övade efter skolan på dramapjäsen med min grupp och jag tror att det kan gå riktigt bra faktiskt för vi är duktig för att vara amatörer och det går verkligen framåt, toppen. Sedan åkte jag och Fabi till Sturegallerian för lite shopping samt inhandlandet av frukostbröd på Gateau inför morgonens möte. Yes, jag ska inte till skolan imorgon för det är jämställdhetsdag och känns fullkomligt värdelöst. Förstå mig inte fel nu, jag är feminist och för jämställdhet i samhället MEN skoldagar där vi ska ha diskussions forum om jämställdhet känns inte alls lika angeläget som frukostmöte och att spendera lite tid på att skriva vårt liberalismen-arbete. Därför är jag "ledig" imorgon!


Dagens outfit:
Mörkblå stuprörsjeans, Miss sixty
Vitt ribbat linne, Filippa K
Orangeröd topp, H&M
Svart cashmere-kofta
Träarmband
Pärlörhängen
Svart sidenband i håret
Bruna loafers
Brun Miu Miu-inspirerad väska




Nu ska jag till dansen, sista gången idag!
Ciao <3


Uppdatering: Har sett trailern till "The Devil Wears Prada" idag, ni kan se den här! Det verkar lovande, och för alla er som inte gjort det än, köp och läs boken! På engelska förstås...

Måndag - härligt slapp dag

Försov mig imorse vilket resulterade att jag kom en halvtimme försent till tandis, men fick lika mycket beröm ändå för mina fina tänder. Stressade hem och åt frukost, läsandes en alldeles förträfflig artikel i BPs egen tidning som min bror lämnat på frukostbordet eftersom DN befann sig i mammas Tod's bag på jobbet. Annorlunda läsning sådär på morgonen när jag är van vid att blädda igenom kulturdelen, men det funkar, även om kontrollmänniskor som jag hatar att få frukostrutinerna störda.

Efter en förbluffande rolig svenskalektion med en dramatisering av Goethes liv hamnade vi på Valhallavägen i solskenet med smörgåsar ifrån Sevvan, supermysigt! Idag kändes det nästan lite försommar ute och jag sportade mina nya
ballerina skor som gav mig skavsår, men vill man vara fin får man lida pin... eller helt enkelt ta sig i kragen och beställa skorna jag vill ha ifrån Pretty Ballerinas!

Pluggade "duktigt" med Empan efter skolan, liberalismen-arbetets deadline närmare sig med stormsteg och well, som vanligt är vi ute i sista sekunden. Om det är någon där ute som känner för att uttala sig lite om frihetens ideologi så skriv en liten kommentar.
Imorgon blir det indragen sovmorgon för vi har nationellt engelskaprov, usch. Sedan har jag redovisning med Kornelia och Olivia om 1700-tals författare också, dubbelt så usch.
Men efter en sådan här bra helg så finns det i alla fall lite vilja att plugga så allting går lite fortare fram till nästa helg som faktiskt börjar se brutalt bra ut i mina ögon, yes!
Den stora frågan är:
Uppsala eller inte Uppsala på Valborg? Vad har ni för planer?


Dagens outfit:
Ljusblå stuprörsjeans, Miss sixty
Vitt oversized linne, Gina Tricot
Svart cashmere-kofta
Mörkblå kofta, Busnel (som jacka)
Randiga ballerina skor
Brun Miu Miu-inspirerad väska
Chunky guldarmband
Guldiga sailor-örhängen




<3


Lördag

Vaknade vid den okristliga tiden 9:30 efter att ha sovit ca. 4 timmar åka till landet och jobba ihop lite pengar till min Ayia Napa resa. Eller helt enkelt, jag jobbar lite på tomten och pappi betalar. Men så illa var det faktiskt inte för ute på landet var det solsken, varmt och helt tyst och stilla. Skönt att komma ifrån staden ett tag och bara njuta av stillheten, slippa all stress.
Efter några timmars hårt kroppsarbete grillade vi innan vi åkte hem, mysigt.

Lite plugg hemma innan middagen och sedan åkte jag in till stan för att möta Jade för fika på Alberts. Eftersom jag inte träffat Jade och snackat på flera veckor så var det jättemysigt att sitta ute under värmelamporna, invirade i fleecefiltar, röka, dricka thé och catch up on the gossip. Efter ett tag kom även Empan som såg ut som en svensk sommardröm med sina långa extensions i hennes blonda hår, gulligt! Det var nästan så att jag inte kände igen hennes alls..

Lova ringde och meddelade att hon skulle på fest på söder så vi pallrade oss emot Medborgarplatsen och SoFo för att komma dit och upptäcka att det var smått kaos redan vid halv 11-tiden, sjukt. Tydligen var polisen på väg och folk började bli utkastade så vi avlägsnade oss relativt fort ifrån platsen efter en liten pratstund med en Seth Cohen-lookalike, yummie!
Vidare för att träffa Uppsala-grabbarna som var i Sthlm för studenskiva samt Josefine, My och Sofia. Trevligt!
Kvällen fortsatte på södermalm då Jade ringde Vargo som var på fest på Mosebacke dit vi begav oss. Fest var fel ord för att beskriva den mer lugna tillställningen, mer mingel. Och det gick lätt att konstatera att halva Stockholm verkade befinna sig på södermalm under en och samma kväll då vi sprang in i samma folk överallt.
Vid 1-tiden hamnade vi på Alberts igen, under värmelamporna där kvällen hade startat X-antal tidigare med thé och gossip. Trött och en aning frusen vinkade vi av My innan jag och Jade tog en taxi hem.

Kvällen var lång, händelsefylld och trevlig på ett relativt stillsamt sätt.


SHOPPING: Rom

Här kommer utlovade bilder på diverse shoppingfynd ifrån min Rom resa:








1. Linnen för slappa sommardagar. Korallfärgat samt vitt halterneck-linne.
2. Kilklackade skor i krok och mocka.
3. Hallonröda skinnloafers.
4. Off-white Chloé-liknande klänning ifrån Iron-G, finns bara i ett fåtal exemplar.
5. Handgjord unik-tshirt, också ifrån Iron-G, produceras bara i 1 ex.
6. Strandväska

samt: Hypnôse-mascara, Juicy tube, guldfärgade flipflops, brett svart plastdiadem, Cacharels senaste parfym ur Amor Amor-serien.

RECENSION: Chic-lit.

Innan min tripp till Rom köpte jag ett gäng chic-lit.böcker och här kommer de utlovande recensionerna:


The A-list,
av Zoey Dean
Redan när jag fick syn på boken så lockades jag av dess spännande baksida och citat tagna ur tidningsartiklar där boken blir hyllad till skyarna. Tydligen ska detta vara den nya ”Gossip girl”, men så var inte riktigt fallet. Boken handlar om Anna Percy som alltid har varit den duktiga flickan ifrån New Yorks Upper East Side, standard WASP. När Anna får chansen att flytta till Los Angeles och bo med sin pappa så tvekar hon till en början men bestämmer sig för att ge det en chans och försöka bli en ny, mer öppen version av sig själv. Inom 24 timmar i staden har hon hunnit vara med om det mesta, och blivit upp över öronen kär.
Boken innehåller alla ingredienser för att lyckas bli en perfekt chic-lit. men den faller på sitt eget bevåg eftersom allting händer lite för snabbt, är lite för orealistiskt och känns som en hopplös kopia av ”Gossip girl”, tyvärr, för den hade potential att bli någonting stort.
Boken får: 3 av 5 möjliga poäng
 
Cocktails for three, av Madeleine Wickham
Chic-lit.-junkie som jag är så fullkomligen älskade jag  Madeleine Wickhams Shopaholic-serie som hon skrev under pseudonymen Sophie Kinsella och därför förväntade jag mig ännu ett mästerverk.
Cocktails for three handlar om tre bästa vänninor och arbetskamrater som den första varje månad möts på The Manhattan Bar i London för att dricka cocktails och skvallra. Allting är frid och fröjd innan de tre ställs för deras livs största utmaning. Roxanne, partypinglan som upptäcker att livet som älskarinna till en gift man inte alltid är så lätt. Maggie, chefredaktör för The Londoner föder barn och inser för första gången i livet att hon har mötts av en utmaning hon inte klarar av. Candice, den tillbaka dragna och försiktiga flickan träffar på ett spöke ur sitt förflutna som lyckas vända upp och ner på hennes liv.
Boken är precis som allt Wickham har skrivit, välskriven, smårolig men den når ändå inte rikigt fram. Shopaholic var nytt, spännande och fräscht, medan det här mest känns som någonting Marian Keyes skulle kunna ha skrivit, det vill säga: upprepningar av tidigare böcker, tråkiga miljöer och människoöden som lämnar en fadd eftersmak.
Boken får: 2 av 5 möjliga poäng

The debutante divorcée, av Plum Sykes
Sykes andra bok efter succéen med Bergdorf Blondes och mina förväntningar var skyhöga. Det rosa omslaget, baksidetexten samt faktumet att Sykes jobbar på Vogue och har fått hjälp av tidningsbranchens största bitch Anna Wintour (som The devil wears Prada handlar om) att skriva denna roman. Och jag blev inte besviken.
Boken handlar om Sylvie som redan under smekmånaden möter den skilda Lauren Blount som fullkomligen älskar att leva som nyskild. Sylvie möts av en helt ny värld när hon träffar Lauren och möter New York tillsammans med henne. Neurotiska damer, galna fester, otrogna äkta män samt shoppingkavalkader är bara några av delarna av Sylvies nya vardag och den stora frågan, kommer Sylvie lyckas få sitt äktenskap att överleva trots the debutante divorcées tvivel?
Underbar bok som jag fullkomligen sträckläste, se så, se till att köpa den för du blir inte besviken!
Boken får: 5 av 5 möjliga poäng

Nothing can keep us together – a Gossip girl novel, av Cecily von Ziegesar
Senaste Gossip girl boken och förväntningarna var skyhöga efter slutet i förra boken. Nate och Blair för alltid eller inte? Graduation time, spännande spännande och boken var som vanligt fylld av gossip gossip gossip, en stor dos glamour och fashion. Precis som jag gillar det med andra ord!
Gossip girl i likhet med The A-list riktar sig till yngre människor, en målgrupp mellan 15-20 ungefär då huvudpersonerna går sista året i High school och tampas med samma problem som vi gör, och igenkänningsfaktorn är hög.
Stäckläste boken, och läste om den igen, och frankly den var defintivt ingen besvikelse. Så för er som missat Gossip girl hypen, be ger er till NK alt. Akademibokhandeln och inhandla hela serien!
Boken får: 5 av 5 möjliga poäng

What did ever happened?

Har fått klagomål ifrån diverse söta blondiner angående att jag är snål på att dela med mig av fredagskvällens anekdoter, så well här kommer några:

- De två flickor som satte sina bomärken vid Mikaelikyrkan är inte längre välkomna till himlen.
- Två andra flickor passade på att göra det samma fast i en pool.
- Det var inte Bessie som dränkte katten, vad ni än hör.
- Södertösernas shot-visa nynnade vi på hela kvällen lång.
- Vi träffade en grabb som var en korsning mellan Jan "Robinson" Dinkelspiel & Frodo.
- Repliken: "jag har ingen pojkvän, honom träffar jag först på söndag!" hördes fler än en gång.
- Empan blev antastad av en jalla vid Skärholmens centrum som försökte ragga på den stackars blondinen med orden: "Jag micket gillaree att periata med folke bree". Behöver jag nämna att hon inte nappade?
- Dinkelspiel-lookaliken skickade kärlekshälsningar till alla våra gemensamma kompisar via min mobiltelefon. Så bli inte arga på mig ifall ni fick ett och annat fylle-sms.
- Champagne-race på toaletten är fullt normalt, tro mig. 
- Halva Johanskytte-klanen var på plats, läskigt!
- Jag och Empan skaffade två livvakter som fick eskortera oss var vi än skulle.

och det smaskigaste av allt, ja det censurerar vi...

Fredag - what a lovely day!

Vaknade vid 9-snåret och kände mig relativt utvilad faktiskt. Hoppade i gårdagens kläder och begav mig in emot Östra för utvecklingssamtal med Patrick. Ingenting att anmärka på alls, så det var över på två röda. Vidare emot Odenplan för att sola litegrann eftersom det inte är tillräckligt varmt att lägga sig på tomten i bara bikini än, tyvärr.
Hem igen för lunch och lite plugg innan jag stylade till mig och begav mig in emot stan. Träffade upp Josefine, Sofia och Victoria för köp av release-fest-biljetterna samt fika på favvofiket då även Frida och Empan kom förbi. Jade fick vi däremot knappt se eftersom hon var megastressad och irriterad medan Greven försökte lugna ner henne, så kan det gå ibland!

Middag hemma med pappi eftersom både mammi och lillebror är bortresta innan jag begav mig in emot Stureplan igen för att träffa Fabi och flickorna för fika. Jättemysigt!
Efter det var jag och Empan på väg för att träffa en mycket speciell kille men först hamnade vi i en lång diskussion med den smått läskiga sektlikandne Klockkyrkan som stod och delade ut thé och kakor vid Svampen, haha och tydligen gör dom det varannan fredag året runt! Well, jag är inte det minsta kristen men gratisfika tackar jag aldrig nej till. Men spookyfaktorn var HÖG, HEJ KNUTBY!

Efter mycket om och men hamnade vi två vilsna flickor i Sätra på fest där Lova och hennes södertöser var. Och well, en aning kaos måste jag ändå säga att det var på plats eftersom en katt försvann och misstänktes ha blivit dränkt i poolen. Annars var det rätt trevlig, mycket dricka, shot-visor, gulliga människor och skön stämning.
Kvällen avslutades hemma hos mig där jag och Empan som vanligt satt i mitt kök alldeles för länge mitt i natten och drack thé, men sådant gillar vi!


Dagens outfit:
Vitt ribbat baslinne, Filippa K
Röd-vit tee, ifrån Rom
Marinblå shorts, Zara (byttes ut emot stuprörsjeans under kvällen)
Marinblå kofta, Busnel
Svarta strumpisar
Bruna loafers (byttes ut emot pumps under kvällen)
Svart väska, Gucci
Sailor-örhängen, födelsedagspresent ifrån Jade
Svarta solglasögon




Ciao bellas! <3

Torsdag - snöglopp?

Morgonen startade på värsta tänkbara sätt med hagel som smattrade emot taket vilket fick mig att vända mig om i sängen och somna om. Vaknade en halvtimme senare av att jag var försenad och att haglet hade bytts ut emot snöglopp, verkligen mysigt. Plus att jag har grov träningsvärk ifrån baletten också, suck!
Stressade iväg till skolan för en seg mediekunskapslektion där vi mest satt och snackade om meningslösa ting (som vanligt) och åt hembakade muffins som Sarah hade med sig, yes! För att sedan hamna ute i snålblåsten med Johan och Sarah, cigaretter och godisklubbor. What the fuck? Det är knappt mysigt att röka när det är iskallt ute och jag frös igenom märg och ben.

Dagens tummen upp var historielektionen nere i biblioteket med Johan och Sarah, som inte blev så mycket pluggande visserligen, men det var riktigt riktigt skönt att bara sitta där och inte göra någonting.
Dagens andra lyckostråle var när jag träffade Jade som jag inte sett på evigheter som hade med sig två jättefina födelsedagspresenter till mig! Ett par guldfärgade sailor-örhängen och en jättesöt blommig topp, TACK DARLING! <3

Hem för att plugga, vilket inte blev av utan istället hamnade jag i soffan för att se gårdagens OC-avsnitt. Well, Kaitlin är back, synd bara att dom har valt en skådis som ser så mycket äldre ut än de 14 (?) år hon ska spela. Men det bådar ändå för trubbel, and we like it!

Imorgon är jag ledig, förutom ett minilitet utvecklingssamtal! Sedan blir det sola, plocka upp biljetterna till release-partyt för GG Lifestyle, plugga litegrann och fika!


Ciao bellas!

Onsdag - just perfect, again

Perfekt härligt vårväder idag också, trots att det såg lite tveksamt ut imorse så det blev jeans för min del. Empan däremot satsade stort och satte på sig marinblå shorts utan strumpbyxor under, modigt. Så långt har jag inte kommit än, för först krävs definitivt lite solning så efter fredag kanske det blir bilder på en barbent-Bells.

Idag besökte vi Armé-muséeumet med klassen för att starta upp vår historiafördjupning. Är det bara jag som inte är fascinerad av vapen och förhistoriska krig? Tydligen, för alla andra verkade uppenbarligen intresserade över att glo på modeller över stridstrupper och prova allting som fanns att göra, även "tortyr-redskapen". Jag får självdestruktiva vibbar från fler än en person i klassen...

Lunch med Empan @ Ciao Ciao, jättemysigt! Trots att vi satt bredvid restaurangens drygaste backslicks så lyckades vi ha en underbar lunch och äta vår jättegoda pizza. Usch vad mycket junkfood jag pressar i mig. Vad hände med att jag ska börja leva lite mer hälsosamt? Vilket innebär: inte röka så mycket, inte äta så mycket onyttiga saker & träna mer. Good luck!

Eftermiddagen spenderades på favvofiket där vi för första gången någonsin var helt ensamma på övervåninge eftersom alla andra hade bestämt sig för att sitta utomhus och fika och jag och Empan inte riktigt kände för att sitta och trängas bland alla andra eftersom vi hade viktiga saker att avhandla. Och samtalen rörde sig kring det mesta, men en sak jag fortfarande klurar på är varför människor egentligen kysser varandra? Hur har det sättet att visa uppskattning uppkommit? Och vad är det vi finner så tillfredställande med att utbyta saliv? Om det är någon där ute med ett svar så kom gärna med det, haha!

Jag är en tjej som gillar rutiner. Jag älskar min kalender mer än någonting annat och kan inte leva utan att ha allting planerat in i minsta detalj. Jag hatar överraskningar och oplanerade händelser. Med andra ord kom det som en smärre chock idag på Björn Axén när jag var där för att inhandla en ny svinborste av samma modell jag alltid har haft, hela mitt liv. Plötsligt hade just den modellen, den perfekta modellen utgått och jag fick nöja mig med en annan borste. Sådana där småsaker kan i princip vända på mitt liv. Sådär, nu har jag varit öppenhjärtlig och visat en av mina sämre sidor. Även om jag känner till mer än en kalender-nörd i min närmaste kompiskrets!

Och sist men inte minst, lite skvaller också. En viss indiska i min klass vid namn Fabi har börjat dejta en überhet fotomodell som även jobbar som personligtränare och slår sitt bo ute på Lidingö, om ni lyckas lista vem det är så tummen upp!


Dagens outfit:
Indigoblå t-shirt m. rynkeffekt, H&M
Ljusblå stuprörsjeans, Miss sixty
Marinblå kofta, Busnel (som ytterplagg)
Japansk handgjord sidenscarf, vintage
Vitt YSL-likande skärp
Pärlhalsband
Brett svart diadem (som sedan byttes emot solglasögon)
Loafers





Ciao bellas! <3


Uppdatering: Hade jag vetat vilka ni anonyma idioter är som ägnar ert liv åt att skriva otrevliga och meningslösa kommenterar i min blogg hade jag följt Mimis exempel och gjort såhär!

Tisdag - vårkänslor!

Vad framkallar mer vårkänslor än att sitta i solskenet på en parkbänk och äta glass? Nothing! Äntligen verkar våren vara här på riktigt och jag fullkomligt stormtrivs i solskenet bakom mina stora solglasögon!
Dagens vårstunder: 1) solskenet med Sofia till Sevvan. 2) Röka med Fabi i solskenet vid "badkaret" på Östra real. 3) Äta glass med Sarah i solskenet på en parkbänk. Fucking perfect!

Spanska-provet som gett mig ångest över hela påsklovet är finally done och det gick väl helt okej måste jag säga. Visserligen får jag bara MVG i betyg om jag skriver MVG på provet eftersom jag tidigare missat ett viktigt prov men skrivit bra på dom andra, så well, håll tummarna!

Kom hem och upptäckte ett vykort ifrån
Jade som gjorde New York på påsklovet, ooh, shoppingen är som alla förstås vet fantastiskt bra där. Jag vill också, tack!
Sedan lite chill och nada prada plugg fast jag borde... hm, gymnasiet har gjort mig till en slacker av värsta sorten. Någon som känner igen sig?
Det enda jag verkligen tar itu med är träningen, men inte tillräckligt ändå. Sheida bloggar för fullt om hennes nya hurtiga period och själv sitter jag och äter överblivet påskgodis, illa! Det är dags att jag skär ner på fikat och överkonsumerandet av godsaker hemma och ser till att göra mina situps lite mer ordentligt för heey, beach 2006 är runt hörnet!


Dagens outfit:
Svarta cityshorts, H&M
Vitt ribbat linne, Filippa K
Olivgrön långärmad tee, H&M
Pashmina-sjal
Svart sidenband som skärp
Svarta strumpisar




Nej, nu är jag off till dansen!
Ciao bellas!  <3


Uppdatering: Det HAGLAR ute, what?!

ROMA IN MY HEART

Italien var lovely! Hittills hade jag bara besökt den pitoreska alpbyn La Thulie (precis vid franska gränsen) när det kommer till antal besök i det stövel-formade landet så att åka till Rom var trevligt!
Såklart blev det en aning sightsing även om min familj inte är så kulturellt intresserade vilket lätt kan bevisas med att vi gjorde
Vatikanstaten på ca. 10 minuter utan att ens besöka Sixtinska kapellet, skamligt. Däremot tog vi den längsta turen av Colloseum och Forum Romanum som fanns att välja, det vill säga 1 timme i Colloseum och 3 (!!!) timmar ute i smällhetan vid Forum Romanum. No offence men när man har sett raserade tempel och hört guiden tala om Napoelons förstörande av det italienska kulturarvet i så pass många timmar så blir man en aning trött. Tackar vet jag light-sightsing så som ”The time capsel”, vilket var Roms motsvarighet av Cosmonova+skakande vagnar man satt i, mycket mer min typ trotsallt.
Well, I sound like the flakiest girl ever men jag uppskattar kulturbitar också, i lagom dos. Andra turistställen som besöktes var såklart Fontana di trevi och ”Spanska trappan” där man kunde sitta i solskenet och bara njuta.

Shoppingen däremot var superb! Ingen hade berättat för mig att man kunde hitta så många originella plagg och skinnskor för en billig penning i Italiens huvudstad. För i Sverige glider alla omkring i samma kläder men i Rom kunde man köpa handsydda t-shirts som bara finns i 1 exemplar och Chloé-liknande klänningar som endast producerades i ett fåtal exemplar på den förträffliga butiken Iron G, min favorit. Annars var shoppingdisktriket kring Via Condotti en favvo och den gigantiska Emilio Pucci-butiken var en solklar favorit, precis som den megastora Gucci-butiken vilket fick mig att inse mer och mer att Sveriges Gucci-butik inte har någonting av värde, alls. Och skobutiker fullkomligt vimlade det av, yesyesyes, haha, Jade hade varit i himmelriket och so was I.
Besökte min första outlet också. Jag har alltid haft gigantiska fördomar mot ställen som Barkaby och alltid trott att det var total andrahandssortering som var helt misskapt men inte alls (i alla fall inte i Rom) eftersom Roberto Cavalli klänningar och D&G-skor ifrån sommarkollektionerna fanns i butikerna i det lilla "köpcentrumet", och visst blev lite shopping där med.


Maten var delicious. Jag ska aldrig mer äta Sveriges Iran-bakade-pizzor (grov generalisering) någon mer gång, så sant som det är sagt. För vem kan motstå en pizzaslice i solskenet på Piazza Navona? Och att låta AmEx sköta alla bordbeställningar är verkligen någonting att tipsa om istället för att låta en virrig concierge sköta alls, för nu hamnade vi på precis rätt restauranger för min familjs smak.

Vädret var kanske bäst trotsallt. Konstant solsken och ca. 20 grader i skuggan vilket gjorde att vi sprang omkring i t-shirts och stora solglasögon och bara njöt av det perfekta vädret. Helt annat än svensk vår, även om Italienarna verkade frysa och gled omkring i dunvästar, galningar.
Angående italienare så kan deras snygga klädstil bestående av Prada, Missoni, Gucci & Dsquared verkligen lura dig, för glöm inte att under ytan göms en slemmig Flavio i allihopa!

Well, det var UNDERBART i Rom och bilder på alla mina shoppingfynd kommer senare!


CIAO BELLAS!

Måndag - sista dagen av frihet

Vaknade halv nio imorse och var PIGG, hör på den ni, då kan man snacka om att man är utvilad trots att jag inte somnade så tidigt igår! Duschade och fixade med min nya mer komplicerade frisyr och åt långfrukost framför OC, en ny vana jag har börjat med, myspys.

Hurtade in till stan klockan 14 för att mötas av att nada prada av mina vänner hade hunnit in till Svampen än.
Well, sådant händer när kompisarna:
1) sover ruset av sig.
2) har skaffat "pojkvänner".
3) pluggar.
4) jobbar.
Tråkigt! Men jag antar att sådant är livet så istället tog jag en take-away thé och en prommis i Humlan innan jag mötte upp Vici som var och shoppade med sin danskompis.

Träffade upp Lova, Empan och Sofia för fika och lite gossip även om inget jättespännande verkade ha hänt över lovet, så det var nog mest jag som stod för gossip-biten eftersom mitt absoluta favorit skvallerobjekt har lämnat sin dunkla villa för att bege sig ut i Stockholms natten igen, yes! Haha!

Italien-inlägget kommer antagligen ikväll!


Dagens outfit:
Vitt ribbat linne, Filippa K
Rosaröd ryschig topp m. knappar i ryggen, H&M
Mörkblå stuprörsjeans, Miss sixty
Brun kofta (när det blev lite kallt)
Bruna loafers,
Brun folklore-väska
Stora vintage-pärlor
Silverarmband




Ciao <3


HOME AGAIN

I AM HOME AGAIN
utförlig beskrivning av Rom-resan kommer inom snar framtid!


Tisdag - gossip gossip gossip!

Vaknade av fågelkvitter och solsken och det var länge sedan jag vaknade med en sådan harmoni i kroppen. Frulle framför OC, fortfarande med samma underbara känsla i kroppen. Lite trassel sedan visserligen men smålunch och val av dagens outfit (ingen bild kommer för kameran är nerpackad) så var allt bättre.

In till stan för fika på mitt favvofik med Empan, Sarah och Lova. Emelie K. kom även förbi en sväng, myspys. Lova såg brutalt fräsch ut efter sin shoppingodyssé i London med en ny blå Spy bag och det senaste skvallret ifrån London. För vad sägs om att bli uppraggad av en viss ung
hunk som också kan sjunga på McDonalds? För er som inte har sådan stenhård koll på brittiska popsångare så har Will Young vunnit Pop Idol 2002 och har flertalet storsäljande album bakom sig. Well, vem vet, kanske möter jag en ung italienare som kan sjunga en serenad utanför mitt hotellfönster när jag nu åker till Rom?

Vidare till Akademi bokhandeln för att inhandla lite juicy chic-lit. inför flygresan och med hem i Gucci-bagen idag blev:
- The Debutante Divorcée av Plum Sykes. Samma författare som har skrivit den fantastiska "Bergdorf Blondes"
- Cocktails for three av Madeleine Wickham (Sophie Kinsella). Samma författare som tidigare skrivit Shopaholic-böckera.
- The A-list av Zoey Dean.
- Gossip girl: Nothing can keep us together av Cecily von Ziegesar. Den senaste boken i serien, någonting att verkligen rekommendera för alla chic-lit.-lovers.
Mycket härlig läsning + ett nytt ELLE-nummer att ta med till Rom med andra ord!


Hem och nu blir det panikpackning som gäller och sedan lite plugg kanske (i bästa fall) för imorgon åker jag till ROM. Resultatet av det blir antagligen mindre bloggning men desto mer bilder på shoppingfynd och långa inlägg om resan när jag kommer hem.

Hoppas ni alla har ett brutalt bra lov!


<3

Bells testar: DREAM MOUSSE BLUSH

Jag har länge varit misstänksam emot alla typer av crême-smink. Rynkat på nästan till kompisar som talat om den magiska kraften av puder, rouge och ögonskugga i crême-form. Kladdigt och obehändigt har det låtit i mina öron när det är så lätt att ta en borste och svepa över den utvalda produkten över ansiktet istället för att kladda med fingrar och sponges.
Men jag precis om de flesta andra har med avund betraktat
Rachel Bilsons sockersöta rosa kinder i OC och undrat över hur vi själva ska kunna få till samma naturliga rosa ton, och hemligheten heter crême-rouge. Sagt och gjort begav jag mig ut efter den hypade produkten Drem mousse blush ifrån Maybelline och jag blev inte besviken trots att det är en såkallad "budget-produkt" då priset ligger på överkomliga 100 kronor.
Lite trixande var det såklart att få dit rougen på rätt sätt men hemligheten ligger i att le brett och lägga rougen på själva kinden för att sudda ut emot örat, och sudda ordentligt för skarpa kanter är det värsta som finns. Men den var inte alls lika kladdig som jag hade trott, vilket var perfekt.
Den finns i många söta färger och Dolly Pink (passar för riktiga blondiner) och Mauve (passar mig med cendréfärgat hår perfekt) föll mig i smaken på en gång.
Ingen partyrouge däremot utan passar bättre till vardagen, så well, numera finns en rosa burk med prinsessfluff i min necessär bredvid min andra favoritrouge ifrån NARS i färgen Torrid.

Helt klart worth a try!


Måndag - mysmysmys och Empan

Hurtade upp med tuppen (i alla fall klockan 9) imorse för att bege mig in emot Östermalmstorg och min klipptid på RaBarber. Efter en rykande kopp thé och diskuterande med Tina så lyckades jag bestämma mig vad jag skulle göra av mitt barr. Det resulterade i en Nicole Richie-inspirerade page. Läskigt att jag inte har haft såhär kort hår sedan jag gick i lågstadiet. Men sjukt snyggt blev det, och väldigt preppy, vilket passar mig perfekt! Bilder finns att se här.

Mötte upp en försenad Empan för lite shopping. Bland annat köpte jag Maybellines nya hypade Dream mousse blush i färgen #4 Mauve, recension kommer!
Lasange-lunch på mitt favvofik för att sedan bege oss ut på secondhand-race på Östermalm. Ingenting inhandlades men däremot spenderade jag farligt långtid suktandes över ett par Jimmy Choo stilettos. Antingen är man en Jimmy Choo-person eller en Manolo Blahnik-person och jag är nog mer än Choo-person faktiskt.

Hem för att duscha och styla min nya frisyr. I'm sorry to say men jag är den enda (förutom en viss gay-man @ Björn Axén) som kan styla mitt hår som jag vill ha det. Kodord: volym volym volym. För det krävs lite trixande innan mina tunna hårstrån ligger som jag vill eftersom jag inte är född med megavolym á la Lova.

Åkte in till stan för att möta Empan igen. No kidding, vi har umgåts nästan konstant sedan i fredags. Lite biomys med Crash. En brutalt bra film som verkligen föll mig i smaken. Den innehöll lite av allt jag gillar; snyftiga scener, dramatik, kärlek, intriger, människo-öden.. well, verkligen en biofilm att tipsa om så se den medan den fortfarande går på bio!
Kvällen avslutades på Café 60, där jag inte har suttit på evigheter. Deras svartjobbande personal och Adam&Eva-thé var precis som vanligt, förutom att priset på baljorna av het dryck hade höjts, hm.

Ännu en dag som startade kind of lousy men avslutades med ett brett leende. Den där Emelie Westerberg har verkligen en förmåga att få solen att skina lite starkare på min himmel.



<3

SHOPPINGFYND

Fynd ifrån fredagens powershopping:





1. Ljusgul t-shirt
2. Roströd topp m. volanger, knappar i ryggen och knytband i midjan
3. Vit sailor-väska m. dragsko och gulddetaljer
4. Svarta cityshorts (H&M-leverans)
5. Randiga ballerina skor

Söndag

Först vill jag tacka Empan för en underbart trevlig kväll igår i Bromma. Precis vad jag behövde! Med andra ord hade jag en riktigt bra helg!

Idag söndag sov jag brutalt länge (igen) vilket resulterar i att planerna för dagen inte riktigt blev som väntat men snart kommer Josefine förbi och då ska vi promenera vid vattnet här i Mälarhöjden och fika lite i vårsolen, mysigt värre. Annars blir det hemma-SPA, chill och kanske lite pluggande idag.

Imorgon ska jag till frisören och jag har seriösa frisyrproblem. Fundar på en lite längre page eller helt enkelt fega ur och spara längderna på mitt hår. Förslag uppskattas!


Dagens outfit:
Mörkblå stuprörsjeans, Miss sixty
Vitt ribbat baslinne, Filippa K
Grå munkjacka, Tiger of Sweden
Glasögon
Pärlörhängen
Vit keps


Sorry att det är dålig kvalité på bilderna men det är helt omöjligt att ta outfit-bilder när Josefine sitter bredvid och får mig att skratta samtidigt, det är henne ni ska halshugga för att bilderna är skakiga och suddiga.



Uppdatering: Promenerade nere vid vattnet i solskenet (solen brände i ansiktet!) i ca. 2 timmar med Josefine, hurtigt! Hem för fika och mysmiddag. PERFEKT söndag. och nu tror jag helt seriöst att våren officiellt är här för scillan har kommit till mälarhöjden, alla dessa små blålila blommar kantar gatorna.




<3

Fredagkväll - Lördag

Fredagkvällen spenderades på det ypperliga sättet att efter en mysig familjemiddag bege mig in emot stan för att gå på bio (något som jag nästan aldrig gör) för att se V for Vendetta. En riktigt bra film som lyckades överraska mig de flesta gångerna även om slutet kändes lite väl klyschigt och lämnade en del lösa trådar som regissören (medvetet?) valt att lämna lösa, sådant irriterar mig för jag kan inte släppa det. Natalie Portman var fantastisk i rollen som Evey, och brutalt vacker då hon lyckades se ultrafeminin ut även i rakad skalle.

Vidare emot Odenplan där vi hamnade mitt i en vilsen flock av clubhoes som var på väg till Brygghuset och Créam. Empan fick bråttom att snabbt försöka klargöra för allmänheten att vi inte tillhörde denna fjortisavkomma utan helt enkelt bara väntade på Jade och Mickis. Visserligen måste jag erkänna att jag hamnade utanför Brygghuset tillslut ändå för att hälsa på lite bekanta, men nej jag befann mig aldrig innanför dörrarna, tack gode gud för det. Jag har inte satt min fot i Stockholms ungdomsnattliv sedan SBNs 1årsfest och det är jag glad över.
Relativt lugn kväll men mycket trevlig.


Idag lördag, snoozade jag till efter 11 och hann således inte träffa Empan innan jag skulle jobba heller utan det blev långfrulle framför gamla OC-avsnitt istället, lite helgmys. Sedan bar det av ut till Grimsta för att stå i BP-fiket ett tag och tjäna pengar till den fantastiska timlönen av 150 kr.
Hem för att äta middag och nu bär det av ut till Bromma!


<3

Oh hoj sailor, Bells 17!

Lite bilder ifrån min tjejmiddag förra fredagen innan allt folk rullade i:
Tema: sailor, shorts & stora solglasögon.








För fler bilder? Spana in Isabelle-S, Empan & Lyxpiinglan @ PA.


Fredag - just perfect (again)

Brutalt lång sovmorgon men ändå enormt trött, hm? Kan bero på att jag inte gick och la mig igår utan satt upp till efter 02 för att det kändes jobbigt att gå 2 meter till sängen. Men jag hade bara två lektioner idag, spanska med Anna där det diskuterade sommarplaner, pepp! och matte-b med empan där vi briljerade idag igen, haha. Skönt skönt skönt med lov!

Power-shopping efter skolan med My och Vici. På ca. 1 timmes tid hann jag inhandla:
- randiga ballerina skor
- solgul topp
- korallfärgad topp
- peelingcrême
- vit vårväska


med andra ord hade jag flyt idag när det gällde shopping! Mötte upp Jade sedan på Zanzibar för att bege oss emot mitt favvofik för lite hallonpaj. Som vanligt kan man inte korsa Stureplan med Jade utan att bli fördröjd ca. en halvtimme eftersom Jade alltid träffar folk hon känner och ska stå och prata med. Men vi älskar henne ändå, haha <3

Årets första visit på uteserveringen, hur mysigt som helst. Röka i solskenet, äta äppelpaj och snacka. Sedan kom även Hamilton och hennes vän Joanna förbi, trevligt. Kvällens planer under planering, som vanligt under fredagseftermiddagarna.

Kvällens planer? well, bio och sedan utgång lutar det åt men vi får se hur det bli. Last night out in Stockholm med pinglorna innan alla drar iväg för att spendera påsklovet någon annan stans än iskalla Stockholm.


Dagens outfit:
Mörkblå stuprörsjeans, miss sixty
vitt ribbat baslinne, filippa k
rosa skjorta, ralph lauren
"radband" m. rosa pärlor
pärlörhängen
stora solglasögon
gucci-väska




<3

Torsdag - just perfect

Hurtade upp tidigt imorse och kände för shorts (efter en snabbcheck av väderleksrapporten det vill säga..) vilket var ett bra val dagen till ära. Noll snöstorm eller regn utan istället var det lite lagom varmt ute för kappa och solglimtar som gjorde att man kunde sitta ute på långrasten i solen med solglasögonen på, röka och prata. Hur mysigt som helst med andra ord! Lite nyfunnen gemenskap i klassen också, myspys.

Omdömen och fick tillbaka matteprovet också. well, det ser inte lysande ut (som under hela grundskolan, hejhopp jag gick ut med jättebra betyg!) utan lite mer medelmåtta men på den övre halvan av betygsskalan i alla fall. MatteB-provet gick inte helt åt helvete som jag trodde utan det gick faktiskt rätt bra, VG åt MVG-hållet. och sedan briljerade jag och Empan med PQ-formeln idag också, haha.
Engelska nationella muntliga delen idag. Kan bara säga att jag hamnade i en otrevlig diskussion angående pälsar under provet och eftersom jag verkade vara den enda som brydde mig om mode och trender i gruppen blev jag snabbt nedröstad och mordhotad när jag hävdade att det var fashionabelt att bära päls och att syntetpälsar borde utrotas. Ja, jag är hjärtlös och bryr mig inte om att tusentals minkar dör för att vi ska få hålla oss varma om vintern.

Inget jobbmöte efter skolan utan istället fikade jag med Jade och sedan dök även Hamilton och Madde upp, riktigt trevligt. Hallonpaj, te och massvis med skvaller som sista avsked innan Jade åker till New York imorgon och Lova har redan landat i London nu och kommer gå och shoppa imorgon när jag sitter i skolan och svettas över mattetalen, lyxigt.
Diskussionerna gick heta kring en viss mytoman som har en förkärlek för att sova i skogar, en hoe som man inte bör lita på samt en viss Mathias som förtjänar att dö en långsam och plågsam död.

Modern-dans på kvällen. Allt jag kan säga att det går riktigt rikigt bra nu, allting börjar klaffa och det kommer bli jättesnyggt. Måste bara hitta ett par vita linnebyxor först, gärna modell större att ha på mig på showen. Shopping imorgon med andra ord!


Dagens outfit:
Marinblå shorts, Zara
Vit t-shirt m. Rynkning i urringningen, H&M
Brun kofta, Zara
Svarta strumpisar
Pärlörhängen
Guldarmband
Brun Louis Vuitton-sjal
Bruna loafers



<3

Onsdag - världens längsta dag

Drama imorse, pepp! Vi har kommit rätt långt faktiskt med vår dramatisering av "Mösexan", ännu mer pepp och förhoppningsvis leder denna flod av kreativitet till ett välförtjänat MVG i drama. Helt lost är jag trotsallt inte, inte helt utan talang. För alla er som inte visste, så har jag ett förflutet som skådistönt.

Världens längsta dag idag, helt seriöst. Lämnade huset imorse vid den härliga tiden 07.20 för att sedan återvända hem vid 21:20. JOBBIGT. Först vanlig skoldag, sedan en timmes håltimme som visserligen spenderades på ett alldeles ypperligt trevligt sätt, igenom att sitta och prata med lite grabbar och flickor ur klassen i matsalen, sedan SVT-studiebesök för att sedan skynda iväg till baletten. Var så stressad idag att jag knappt hann äta middag, och ännu mindre fika @ L'Angolo. Nu är jag helt slut som människa och vill inget annat än att sova.

Fortfarande lyser vårvädret med sin frånvaro. Var det inte extra kallt idag? Well, det kändes så i alla fall. Rom, Rom, Rom here I come!

Dagens positiva: Långlunch med Sarah & Lova. Prat prat prat med klasskompisarna och massor med skratt. Träffade Jade och hennes kompis Hamilton. :)


Ingen dagensoutfit bild idag, pga. tidsbrist och dåliga ljusförutsättningar och därför slutar dagens meningslösa inlägg exakt här! Lovar att blogga lite mer imorgon efter jobbmöte, fika & eventuellt lite shopping!


<3

eufori

Jazzdansen idag gick strålande! Äntligen har allting börjat lösa sig med placeringar, "battle" och det schematiska övergångarna. Och koreografin sitter hyfsat den med. Yes yes yes!
Är ni sugna på att se mig och 21 andra duktiga flickor uppträda bland Sveriges bästa ungdomsdansare så kom till Vasateatern den 16, 17 & 19 maj då Kühlers kommer att uppträda. Biljetter köps på kansliet @ Tegnérlunden.

well, helt klart eufori när allting bara klaffar och vi flyger fram över golvet.

Tisdag - sömnbrist och duggregn

Meningslös dag, som vanligt. Jag förstår inte hur varje skoldag kan vara precis lika meningslös som den förra. Noll ny kunskap och hade det inte varit för närvaro-kraven och kompisarna hade jag aldrig pallrat mig upp om morgonen.
Dagens enda huvudbry kom på mattelektionen då vi blev introducerade för "P-Q-formeln", någonting som fick oss alla att klia oss en gång extra i huvudet. Tydligen är mer än 50% av min mattegrupp IG-varnade, illa men riktigt så dåligt går det då inte för mig visade det sig. VG lutar det åt. Inget MVG tyvärr, men VG är helt okej trotsallt. Man kan studera hur många av de som glänste under matteA sjunker som stenar nu när vi har börjat med matteB men tydligen håller jag mig fortfarande relativt flytande. Vi fick även reda på våra svenskbetyg, något som fick de flesta att svära på att mörda Lillemor.

Det är skrattretande att höra hur många som sitter och smygläser min blogg. Jag vet ett stort antal gamla Mälarhöjdare, nya klasskompisar och andra bekanta som dagligen läser min blogg utan att kommentera. Well, ni måste ju trotsallt finna den intressant, annars skulle ni aldrig orka läsa igenom mina dagliga inlägg. Kommentera mera och sluta gömma er i dunklet!

Dagens skvaller cirkulerat såklart kring Sveriges svar på Prins William (nysingel) och hans påstådda romans med en av mina nära vänner. Kanske vi får se en aning catfight också kring Stureplan de närmaste dagarna. Men förhoppningsvis hinner min goda vän först och haffar grabben ;)
Annars fick jag veta att en vän till mig har tagit en paus med sin flickvän, tråkigt att höra.

Såg ett par bedårande ballerinor idag föresten, ska kanske ta och slå till under helgens inplanerade shoppingtur för heey, skor för 159 kr är ett kap! Annars blir det nog till att spara en hel del pengar inför Rom-resan, samt kanske slå till på den där underbara Gucci vintage-väskan jag har fått syn på, mums. Om det är något jag är svag för är det fina skor och dyra handväskor, men vem är inte det?


Dagens outfit:
Ljusblå stuprörsjeans, Miss sixty
Svart ribbat baslinne, Filippa K
Grå munkjacka, Tiger of sweden
Örhängen, Chanel
Till det:
Mossgrön Goose-väst
Randig sjal
Vinröda chuck taylor Converse
Vinröd Longchamp-bag




<3


avblockering

Ett STORT TACK till Empan som fick Bells på bättre humör, tillräckligt bra humör för att slänga ihop den första bra dikten på många långa månader av skrivblockering.

Måndag - Mysfrulle och skvaller

Hade megalång sovmorgon idag men gick ändå upp hyfsat tidigt för att möta Empan på MOCCO vid 10-tiden för frukostfika. Inte första gången vi gör det, men det är definitivt lika mysigt varje gång med en megastor varm kanelbulle och thé. Dagens kändisspotting där också, Swartling verkar vara stammis på plats? Diverse skvaller efter helgens bravader utbyttes också.

Jobbigt med blomspruteregn ute idag, vilket alltid resluterar i att mitt hår blir helt vågigt, lagom mysigt. Med andra ord har jag sett på gränsen till pudelaktig ut i huvudet hela dagen. SUCK. Kan ingen ge mig lite mer vår bara? Längtar brutalt mycket till Rom! Tänk sol, värme, oversized solglasögon och att sitta på en uteserveringen för att ta igen sig efter dagens shoppingrunda. Myspys!

Skön vecka framför oss, engelska nationella muntligt visserligen, ergonomi-arbetet samt "Den unge Werthers lidanden" av Goethe i svenskan, men förutom det är det ingenting mer betungande kvar innan lovet. SKÖNT! Vad ska alla ni göra på lovet?

Dagens outfit:
Mörkblå stuprörsjeans, Miss sixty
Vit v-ringad tee, MQ
Japansk handgjord sidensjal, vintage
Pärlörhängen
Vitt YSL-liknande bälte
Handgjort silverarmband, samekonst



Nej nu kallar unge Werther en stund innan dagen danspass!


Uppdatering: Glömde helt blogga om den långa diskussionen under idrottslektionen i gymmet angående grabbar och idrottskläder. Det borde vara förbjudet att ha på sig för tajta idrottsbyxor som smiter åt kring mer privata kroppsdelar samt att ha förkorta byxor på sig. USCH är min enda kommentar angående de flesta grabbars idrottsoutfits. För tjejer finns en uppsjö av snygga och komfortabla träningskläder men för killarna kan det väl inte vara SÅ svårt att sätta på sig en t-shirt i rätt storlek (tajt är inte att föredra på icke-muskulösa män) samt ett par byxor i lagom längd? Shorts är strängt förbjudet om man inte har snygga ben, glöm inte det!


<3

Drömmen om en skoltidning

Jag har hela mitt liv velat skriva för skoltidningen och i min gamla skola så hade vi ett projekt på gång med mig som chefredaktör i spetsen men eftersom det var en aning brist på intresse ifrån de övriga elevernas sida så dog projektet ut ganska snabbt. Så förutom den floppen med en skoltidning som dog i barnstadiet så kommer jag alltid minnas när jag gick i 3an och fick varje månad producerade en klasstidning som en lycklig tid.

Mycket riktigt så har Östra real en skoltidning, såklart, men inte en i pappersformat vilket är synd för det är just känslan att öppna en tidning och känna doften av trycksvärtan som är så härligt (jag är mycket väl medveten om vilken journalist-nörd jag låter som) men vi har en
nättidning. Trots en hel bunt duktiga skribenter i JO-klasserna så håller inte Östras skoltidning någon vidare klass. Däremot fick jag tips om en annan skola vars skoltidning håller enormt hög standard på sina ställen och vars bitska artiklar framkallar skratt. Naturligtvis talar jag om VRGs Rabalder. Helt klart läsvärd även om man inte går i någon av skolorna. Ett tips för alla bloggare där ute, läs artikeln där ett relativt nytt stjärnskott på modeblogghimlen vid namn Sigrid får fin kritik.

Om det finns någonting jag ser fram emot med journalistik-inriktningen på Östra real är det just när det är min tur att gå i 3an och jag får chansen att styra upp en riktig skoltidning. Well, det är några år kvar men drömma kan man ju alltid göra!

HELGEN

Fredag:
Snökaos ute igen. Jag hatar dessa mellanårstider vilket resulterar i: förstörda skor, diffusa klädkoder samt att håret allt som oftast säckar ihop redan på vägen till skolan. Usch.
Annars var det en trevlig fredag med mycket skratt angående en viss person som bor i de mer nobla delarna av Stockholm, bland många andra. Jag älskar ordlekar och smeknamn och denna gång stod Jade för mattelektionens skrattframkallande ordlekar.


Dagens outfit:
Mörkblå stuprörsjeans, Miss sixty
Randig topp, vintage
Svart tröja omlott-tröja m. stor rosett i midjan, H&M
Armband, vintage
Stora pärlörhängen

(varning för en mycket trött morgon bild)


Skyndande hem direkt efter skolan vilket innebär noll fredagsfika för att sova en timme, laga mat och duscha inför kvällen.
Vid sju-tiden ramlade flickorna in för middag med mycket skratt, prat och god mat. Jag måste ändå meddela att jag lyckades förträffligt med maten, även om jag fick lite hjälp av mammi och pappi innan förstås...
Eftersom det var min födelsedagsmiddag så sjöng flickorna också och en del presenter fick jag också. Bland annat übergod choklad ifrån Betsy Sandberg i Östermalms saluhall, rekommenderas! Fotokonst ifrån vår egen fotograf, My. Samt en jättefin tröja som mina Östra-flickor hade tryckt till mig, vars budskap anspelade på linjen jag har valt att gå. Well, Journalist slyna är inte så nedlåtande som det låter, haha!
X antal glas vin och shotsvisor senare spårade allting ur en aning vilket förkortade kvällens längd och ingenting blev riktigt som vi hade tänkt oss, vilket det nog aldrig blir egentligen eftersom det var tänkt att vara middag och förkrök hos mig och sedan utgång men det slutade med party hos mig istället, men still, det var en trevlig kväll. Roligt att träffa Fredrik (kvällens andra födelsedagsbarn) och lite gamla klasskompisar också! Ett STORT TACK till Josefine & My som såg till att allting ordnade sig!

Kvällens outfit till shorts-sailor-solglasögon-temat:
Marinblå shorts m. guldknappar, Zara
Vitt oversized linne, Gina Tricot (fick lämna plats för födelsedagspresenttröjan senare under kvällen)
Marinblå kofta, Busnel
Randig sailor-bikini
Svarta ribbade strumpbyxor
Chunky guldarmband
Stora pärlörhängen
Pumps m. gulddetaljer
Stora solglasögon á la Nicole Richie

Bilder på outfits och kvällen kanske kommer senare!


Lördag:
Mer bakfull än tänkt och massvis med städning efter gårdagen gjorde att förmiddagen kanske inte var den bästa men efter ett långbad och lite grooming kändes allting betydligt bättre.
Gjorde mig klar inför kvällens överraskning när mina favorit-flickor skulle fira min födelsedag. Strax innan 19 kom flickorna förbi med stora matkassar och svängde ihop en födelsedagsmiddag i mitt kök för mig, en härlig SP-specialare blev det, as usual. Detta toppades med take-away-paj ifrån L'Angolo och sedan filmtittande i i min källare. Urspårade diskussioner som vanligt och ett beslutet tagit ifrån min sida: om jag någonsin gifter mig ska min man se ut som eskort-mannen i filmen, hottie! Mycket mysigt och lugnt, precis vad jag kände för :)

Kvällens outfit:
Mörkblå stuprörsjeans, Miss sixty
Vitt oversized linne, Gina tricot
Svart cashmere-kofta, ifrån paris
Stora pärlörhängen
Vitt YSL-liknande skärp
Randig sailor-bikini



Helgen kan summeras med: fyllekaos, skratt, oavbrutet födelsedagsfirande under 48 timmar samt myspys. Eller helt enkelt. "Empan is in the fekke-mood"  med tillhörande dans till ;)

<3