Drömmen om en skoltidning

Jag har hela mitt liv velat skriva för skoltidningen och i min gamla skola så hade vi ett projekt på gång med mig som chefredaktör i spetsen men eftersom det var en aning brist på intresse ifrån de övriga elevernas sida så dog projektet ut ganska snabbt. Så förutom den floppen med en skoltidning som dog i barnstadiet så kommer jag alltid minnas när jag gick i 3an och fick varje månad producerade en klasstidning som en lycklig tid.

Mycket riktigt så har Östra real en skoltidning, såklart, men inte en i pappersformat vilket är synd för det är just känslan att öppna en tidning och känna doften av trycksvärtan som är så härligt (jag är mycket väl medveten om vilken journalist-nörd jag låter som) men vi har en
nättidning. Trots en hel bunt duktiga skribenter i JO-klasserna så håller inte Östras skoltidning någon vidare klass. Däremot fick jag tips om en annan skola vars skoltidning håller enormt hög standard på sina ställen och vars bitska artiklar framkallar skratt. Naturligtvis talar jag om VRGs Rabalder. Helt klart läsvärd även om man inte går i någon av skolorna. Ett tips för alla bloggare där ute, läs artikeln där ett relativt nytt stjärnskott på modeblogghimlen vid namn Sigrid får fin kritik.

Om det finns någonting jag ser fram emot med journalistik-inriktningen på Östra real är det just när det är min tur att gå i 3an och jag får chansen att styra upp en riktig skoltidning. Well, det är några år kvar men drömma kan man ju alltid göra!

Kommentarer
Postat av: Sigrid

har också alltid drömt om en skoltidning, och det är alltid jag som försökt dra i gång dem. suck.

Postat av: Bells

Sigrid: tråkigt. samma sak för min del, aldrig någon som nappar riktigt.

2006-04-03 @ 21:37:49
URL: http://bells.webblogg.se
Postat av: Hannah

Jag har varit chefredaktör för en skoltidning i 1,5 år. Bara så du vet är det SJUKT mycket jobb. Fast förstås väldigt väldigt kul!!!

2006-04-04 @ 23:17:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback