just my type of art.



Snyggt, det är bara förnamnet. Lovisa Burfitt i begränsad upplaga via
Wonderwall.se. Om ni inte vet vad ni ska ge mig i födelsedagspresent (så här i efterskott, haha) så snälla? Ge mig!

dagen efter.

Igår var ungefär världens knäppaste kväll - både positivt och negativt. Och idag har jag lite ont bakom pannbenet efter en hallonmojito för mycket. Tur att jag kan gömma mig under min panamahatt när jag vistas ute bland folk. Mycket vatten är receptet och sedan beger jag mig till Uppsala för valborgsgrillning!

onsdag.



Just tampas jag med locktången - det vankas middag, drinkar och sedan studentskiva med temat H. Vad jag "har klätt ut mig till" återstår fortfarande, men bara för att, för att jag ska få ha på mig det jag vill så lutar det åt Högt pris eller Hotspot. Hah!


sephora saved my life.

Nu blåser media upp höga svallvågor kring svininfluensan som ska utplåna världen. Medieforskare brukar säga att det kommer sjukdomskriser, matkriser, naturkriser etc. i media med jämna mellanrum så jag slår dövörat till Smittskyddsinstitutet att en pandemi är på väg och förlitar mig på medieforskning. Det är med andra ord bara ord och en himla massa trycksvärta i mina ögon.

Hur som helst så kan jag inte låta bli att läsa skräckartiklarna och nyss läste jag
en överlevnadslista i SvD. Vad du bör göra för att inte drabbas av svininfluensan: tvätta händerna ofta, använd handsprit och pilla dig inte i ansiktet. Check, check, check. Jag visste att mitt maniska tvättande av händerna/användande av Sephoras antibakteriella gel skulle löna sig, hah!


öppet meddelande till klasson:


Leighton Meester och Blake Lively i Rolling Stone Magazine, fotograferat av Terry Richardson.


Klassi, helt ärligt - det är sommar i Stockholm, rosévinet står på kylning och jag saknar dig. Vad mer vill du höra? Det är dags att komma hem nu!

ja tack, men vad snällt, imorgon vill jag se ut så här.


Carmen Kass, spanska Vogue.


ibland så vill man ge sig själv en manlig ryggdunk.

Jag är så jävla bra! Ibland får man säga sådana saker, även i janteland och just nu tycker jag att jag är himla duktig. Jag har skrivit klart hela frilansartikeln, BUS:at , OSA:t till en massa saker och målat naglarna. Och inte nog med det - jag har skrivit en novell idag också, den är lite för lång för att publicera här kanske, men vill ni läsa så får ni säga till. Nu kan jag lutade mig tillbaka och bara njuta av kvällen, av imorgon då det vankas middag, drinkar och studentskiva samt hela helgen som kickstartar på torsdag med valborg i Uppsala!

moralpanik i vårsolen.

Var tog moralen vägen? Den brändes uppenbarligen sönder av vårsolen eller svettades bort i de tjugograder som är utomhus. Jag hade tänkt att gå på spinning i eftermiddag, köpa förnödigheter inne i stan och sedan åka hem och superjobba. Fuck it, just nu lutar det åt nöjesshopping och ja visst, Johan ringde och meddelade att det vankas rosévin i en lummig park, och vem är jag att spotta i glaset?

that's one ugly outfit.

Såklart är det hemskt och genom vidrigt ur ett moraliskt och etiskt perspektiv men jag är skulle verkligen vilja starta en street style blogg som bara fotograferar människor med hiskligt fula kläder. Hade jag tid skulle jag inte tveka att ge mig ut på stan med en kamera och smygfotografera folk. Jag menar inte folk som har en "personlig" stil (vad nu som egentligen menas med det?) som jag råkar tycka är ful utan folk med helt vidrig klädsmak. Mitt nya hatobjekt på internet kommer tydligen till Stockholm i helgen och hade jag haft tid och engagemang så hade jag kastat mig ut i vimlet och försökt fånga hennes von Dutch-keps, vita Gina-klänningar och lantisporriga blick, på bild!

zip me up!



Nu önskar jag att jag var en stor modebloggerska så att jag kunde publicera en bild, skriva lite fint och sedan få ett paket på posten. Lite spons i dagar som dessa hade inte suttit fel, särskilt inte om det var armbanden ovan från Boudoir. För mina vänner som dyker upp på min födelsedagsdrink - hint hint, har ni några tusenlappar över så bangar jag inte på ett armband i guld, eller varför inte båda!


the shoes.



Som ni vet var jag på jakt efter ett par killer heels till alla ljumma sommarnätter och efter mycket om och men så kom jag hem med ett par ifrån Zara. 13 centimeter klack, svart mocka och ja, omotiverade hål på sidan av foten. Oh well, vi kommer ha väldigt kul tillsammans känner jag på mig!

måndag.

Det är fruktansvärt lyxigt att spendera en timme i solen i Humlegården en vanlig måndag. Det är lyxigt att äta något som inte är overpriced cafémat eller gårdagens middag i en matlåda - utan någonting man har lagat till enbart för lunchen. Att sedan sitta på en filt, äta, läsa en bra bok och hinna jobba undan researchen till ett frilansjobb under tiden är fruktansvärt lyxigt. Så trevligt att jag trotsar att gräset inte riktigt är grönt än. I sommar ska jag nog placera mig där på en filt varje lunchrast och bättra på fräknarna på näsan.


Idag väntar franska, planerande inför Valborg i Uppsala och del ett av den superspännande dokumentären om mediefamiljen Bonnier.


drömmar om coco, champagne och en stor dos modehistoria.

Jag är väldigt sugen på att se den franska filmen Coco avant Chanel med sockersöta Audrey Tautou i huvudrollen. Filmen har redan haft premiär i Frankrike och orsakat ramaskri när affischerna togs ner från tunnelbanesystemet för att det syns cigaretter på bilderna. Oh, jag hoppas att filmen snart släpps i Sverige så att jag kan klä upp mig på bästa Chanelvis och sedan gå ut och dricka champagne!

söndag.

Söndagar är lata dagar. Det är långfrukost och DN Söndag. Det är hårinpackning, badkar och nymålade naglar. Det är Gossip Girl, god middag och tidig sänggång. Idag var det också fika på Café Uddvillan med min karl och jag var så fruktansvärt lycklig där i solen med min kaffe och min kärleksmums att jag ser smått retarded ut på alla bilder, men det spelar ingen roll när solen skiner och det är fjärilar i maggropen!



lata dagar på djurgården.



I lördags var det sommar i Stockholm och självklart så tog vi med oss picknickkorgen och begav oss ut till härliga Djurgården. Kevin, Joos, Chris och jag smaskade i oss allehanda godsaker, njöt av solskenet och lekte i gröngräset. Efter ett tag anslöt även Micke och Sarah för lite vattenpipa och mer solande. Fantastiskt skönt att kunna ha shorts, panamahatt och bikiniöverdel. Själv hoppas jag på fler lata dagar i solskenet fram över, det är då man känner att man lever på riktigt. Jag tror att meningen med livet kan vara att ligga just i solskenet, fnissa åt allt och göra absolut ingenting. Kvällen avslutades hemma med rödvin, Robinson och lite mer vattenpipa med lillebror.

glitterflickor, glamourprinsessor och lättklädda värdinnor.

Det blir nästan skrattretande - 5 år tidigare hade det nästan kunnat vara vi som befann oss på platsen i full fjortismundering!


oh happy happy days!

Det är +17 grader i skuggan i Stockholm och jag åkte till jobbet utan jacka idag, men höll ändå på att flyta bort under lunchen. Jag och Joos tog med oss mat och satte oss i Humlegården på en filt i solen. Jag skulle kunna umgås med den tösen jämt, för vi har alltid så intressanta diskussioner. Efter en timme i solen smaskade jag i mig en Solero och traskade sedan tillbaka till jobbet. Imorgon vankas +20 grader och redan nästa vecka ska temperaturen smyga upp i härliga +25. Helgen kommer med största sannolikhet spenderas med bikinin på och i gröngräset med goda vänner. Oh happy days!

[email protected]

Fredrik Strage är briljant - men det visste ni väl redan. Läs dagens krönika här om piratverksamhet och Artist Wealth Terminator. Och Mårten Schultz fyndiga replik samt något bittra brev till Florence Valentin.

matthew, oh matthew. yes mr. williamson.

Självklart var jag förbi Matthew Williamson for H&M igår på lunchrasten. Jag visste redan instinktivt när jag klev upp på Drottninggatan att det hade varit en kaosartad morgon. Ordningsvakterna utanför H&M samt de springande damerna i taxklackar signalerade tydligt att det jag ville ha skulle vara slut. Mycket riktigt så hängde 2000 kronors klänningarna kvar, sjalar, hemska slinkiga linnen och mycket fina skinnvästar med öljetter kvar på galgarna. Jag var inte ute efter en skinnväst med öljetter tyvärr, hade jag fortfarande varit i behov av en fritidsgarderob hade jag inte tvekat men just nu var mitt sikte inställt på den blå kavajen och den rosa klänningen. Hur som helst, det var ingen större förlust egentligen då jag har köpstopp med viss modifikation, men jag ska ändå hålla ögonen öppna de närmsta veckorna för snart trillar nog returerna in.


what have you been up to today?

Åh vad det var trevligt idag att sitta på L'Angolo med mina flickor och skratta och fika. Jag blir så fruktansvärt sentimental ibland men samtidigt - saker är annorlunda. Jade spelar amerikansk fotboll och hade rejäla blåmärken och vi andra jobbar och sliter (okej, alla andra förutom jag har jobbat och slitet parallellt med studier...) och vi har aldrig så mycket tid att ses. Så idag blev det både fika och middag på L'Ang. Sedan skadade det inte heller att det var väldigt trevligt på cocktailpartyt. Nu är jag hemma och ska krascha i sängen för att få lite sömn, puss!

torsdag.



Idag firar vi värmen med att äta glass, sätta på oss klackarna och gå på cocktailparty!

när det blir kortslutning i hjärnkontoret.

Bounce igår var fantastiskt, men nog om det. Fuck, min hjärna har helt rört ihop sig vilket resulterar i att jag har glömt alla saker inför kvällen hemma och panik, nu ska jag försöka få min lillebror att plocka ihop mina saker och ta med allt in till stan. Kul för lillebrorsan att rota runt i mina lådor hemma och kul för mig att hoppas att han hittar det jag vill ha.

matthew williamson for h&m och blodiga knytnävar.

Imorgon landar Matthew Williamson for H&M i butikerna. Jag är nog en av de få som fortfarande tycker att H&Ms koncept är lysande med att erbjuda designersamarbeten för en billigare peng till den stora massan. Eller ja, vilken stora massa? Det brukar vara slagsmål i Stockholm för att få lägga vantarna på några eftertraktade plagg. Mina tidigare upplevelser av köande, slagsmål och tjuvnyp har resulterat i en gothinspirerad jacka och leopardprickiga undies från Roberto Cavalli samt en knytblus i siden/cashmere från Viktor & Rolf. Plagg som jag fortfarande är mycket nöjd med.


Jag kommer sitta på jobbet imorgon när plaggen släpps men om jag hade befunnit mig i kön så hade jag inte tackat nej till den blå kavajen eller den rosa klänningen som vi har sett med nitbältet i kampanjen. Men vi får väl se, jag ska i alla fall försöka ta mig förbi imorgon på lunchen och se om något enstaka plagg hänger kvar på galgen.


onsdag.

Jobb. Barbro Jönsson-dom. Couscous och havsabborre till lunch. Skvaller om mannen som sköt i Gamla stan. Stress. Thaimiddag. Och nu BounceOrionteatern. Det ryktas om blod, levande djur och såklart dans. Det ryktas om att föreställningen är som en installation, att man går runt och tittar. Hur som helst - annorlunda är roligt.

även brottslingar använder facebook.

Är det inte intressant hur hightech brottslingar är nu för tiden? Den välkända reklamprofilen (men vi kanske ska hålla hans namn hemligt?) som är misstänkt för skottlossningen i Gamla stan uppdaterade sin Facebook-status kontinuerligt under tiden han väntade på sina offer och efter. Allmänheten lurades snabbt att tro att han satt på jobbet och förvillades över vad han skulle äta till middag.

prestationsprinsessor, anorexifantaster och feta brudar från landet.

Läs Belina Olssons krönika här - den är riktigt bra.

ihoptrasslade tankar.

Panik! Jag klarar mig inte utan min kalender. Dubbelbokad konstant. Imorgon cocktailparty, jobb OCH BounceOrionteatern. Fuck. Annars så är varje vecka numera fylld av vinkvällar, kulturella evenemang och ja, kalas. Plus att jag har ett frilansjobb som ska in och ett vanligt jobb att sköta. Jag måste helt klart börja ta med mig min kalender överallt igen.

Note: köp linser pronto, du kommer bli blind! Köp ballerinaskor så du slipper gå barfota! Köp Converse så att du kan ha något att varva med när myggen käkar på fossingarna. Fixa inbjudan till mitt födelsedagskalas. Pronto, nu, tack!

Update: Det var då inte alls något cocktailparty på onsdag utan på torsdag, fantastiskt.

när man ramlar över information skrapar man ofta upp knäna.

Förra året så hade vi en uppgift i skolan för att träna oss att bli undersökande journalister. Vi sprang hos myndigheter, bläddrade i lagböcker och snokade i internets alla hörn och kanter. Jag lärde mig enormt mycket och sedan dess har jag bara blivit bättre på området. Ibland tror jag att informationen letar upp mig - som idag när jag satt och läste en typisk fjortisblogg så hittade jag en massa matnyttig information och bilder på Thåströms dotter. Hennes namn kan vi utelämna för att det här inte ska bli allt för googlebart men det var intressant. Mina ögon blöder nu, hon var en riktig fjortis och det svider lite i hjärtat. Inte en punkfjortis utan en riktig östermalmsfjortis. För att citera Ellie: "Hoppas han gör henne arvslös!" Oh well, lite stalkeraktigt kanske, men jag satte mig åtminstone inte i ex-fruns trappuppgång och fotograferade genom brevinkastet (även om det kliade lite i fingrarna)!

måndag.

Oh well, nu kan jag säga vilken färg min säng har och att jag föredrar vita tapeter i stället för multifärgade. Tänk vad man lär sig på franskan, haha. Dagens topic annars var nog Piratpartiets medlemsskandal. Fy fy fy, piratpartister. Och en smula chock över att min vän Joos har gått med i partiet. Anyway, Strandbryggan har öppnat för säsongen och det ryktas om tjugo grader till helgen - då ska jag banne mig parkera mig där med en hink vin och en enorm skål med räkor. Välkomna förbi om ni vill, för åtminstone jag vill njuta av våren. Puss!

vindoftande tankar och sol i ögonen.

Vad händer med moralen? Jag har inte alls lust att gå till franskan ikväll och tjata om regelbunda verb och öva fraser. Jag vill direkt - nu nu nu, sätta mig på en uteservering och hinka vin. Nu gäller det att fokusera, fyra lektioner kvar och sedan är jag fri att göra vad jag vill på eftermiddagarna (förutom obligatoriska satspass så att jag inte sväller upp till en ballong).

helgen.

I fredags så åkte jag till Uppsala för grillning hemma hos Chris. Vid sjutiden anlände vännerna för öl, grillat och en massa prat. Det var isande kallt utomhus så efter en öl i kvällssolen så begav vi oss inomhus. Det var en väldigt trevlig kväll och ett plus i kanten var att Pao dök upp och henne har jag inte sett på evigheter.

Lördagen spenderades med Heroes, i solskenet och med en glass i handen. Hemmagjord varmrökt lax och potatis till middag med hela pojkvännens familj och hysteriskt fnissande över gamla fotografier.


Idag har jag lallat runt på stan i Uppsala när min karl var iväg på möte och därefter besökte vi det skatteslukande byggnadsmonstret vid namn Uppsala Konsert & Kongress. Vi tittade på utsikten över hela Uppsala och jag beklagade mig över att sky-baren inte var öppen. En bellini på söndagsförmiddagen hade inte suttit fel, hah!


dagens fundering.

Jag har en ljus trench coat, midjekort och väldigt fin. Det är nog ett av mina största felköp någonsin. Vad sjutton har man till en trench coat?! Det har jag funderat på hela dagen men jag funderar på 13 centimeters klackar, jeans och min skogshuggarskjorta. Bara för att, bara för att det ger lite andra kontraster.

söndag.

Det blåser stormvindar utanför fönstret med solen skiner. Söndag men pojken kommer redan på tisdag så jag är glad ändå. Vi har grillat, druckit öl och varit utomhus och ätit glass hela helgen. Sådant tycker jag om! Nu ska jag duscha och röra mig inåt stan så hörs vi igen när jag är hemma. Puss!

nätpirater, enarmade banditer och miljoner.

Fyra män, ett års fängelse och 30 miljoner i skadestånd som ska betalas ut solidariskt. Fint byråkratspråk tycker jag då det med största sannolikhet blir Carl Lundström som får hosta upp kronorna. Något att reflektera över är att domen läckte ut redan igårkväll men att svensk media inte valde att rapportera om domslutet. Är det av respekt för rättsväsendet (som blev totalt överkört av de amerikanska bolagen) eller hade inte media lagt händerna på domen? Jag vet inte. Jag vet bara att jag redan imorse visste hur det låg till, innan domen kom kl. 11.

Vidare tycker jag att det är ett ganska rättvist straff, ur laglig synpunkt - man ska straffas för olaglig handling, men å andra sidan är ett år i fängelse enormt lång tid. Och hur ska dessa män som suttit klistrade framför dataskärmen större delen av sitt liv klara sig i ett fängelse där allt som tillhandahålls är analogt. Böcker, studier, målande av prickar på dominobrickor och långpromenader runt fängelsebyggnaden. Synd att inte Peter Sunde och de andra kan twittra från insidan - det om något vore spännande. Men vi får se vad Högsta domstolen anser, och om det blir en runda till EG-domstolen först. Det lär ta år, men det är inte mindre intressant för det. En annan aspekt är att Pirate Bay borde dra in runt 60 miljoner kronor bara det här året på Ipredator

mediefreak.

Jag kommenterade i Kevins blogg ett inlägg som handlade om huruvida man har vuxit upp när man väljer att titta på nyheterna på tv istället för något entertainmentprogram. Efteråt reflekterade jag över mitt svar - jag är besatt av media. Jag läser alla dagstidningar, även internationella sådana, minst 40 bloggar om dagen, nyhetsforum och försöker se nyhetssändningarna på tv. Inte konstigt att mina vänner tycker att jag är smått tjatig när jag jämt vill diskutera nyhetsflödet med dem när vi ses. Idag kommer Pirate Bay-domen och jag har varit smått spänd över utfallet hela veckan (okej, i tre veckor) och kl. 11 får vi svaret. Jag vet inte om min mediekonsumtion är hälsosam eller inte, men å andra sidan så slösar jag inte bort min tid på något helt onyttigt som att hetsäta munkar eller glo in i väggen. För övrigt, någon som har lust att gå med mig på Dagens Medias mingel nästa vecka?

you can not touch feathers on the ground.



Jag är ganska så såld på fjädrar just nu. Mina påfågelörhängen dinglar var och varannan dag i örsnibbarna och jag stod och fingrade på ytterligare smycken med fjädrar på Urban Outfitters nu i veckan, samt ett par fjäderprydda skor från Topshop. Här ovan är Courtney Love i fjädrar fotograferad av Hedi Slimane.

torsdag.

Halva dagen förflöt i något slags töcken som kulminerade i att jag spillde avokado på mina svarta jeans under lunchen - något jag inte upptäckte förrän jag såg de nästan självlysande gröna fläckarna halvvägs till Fältan där jag träffade på Jade. Jag hann även se EmpanSabis på lunchrasten då jag kände för att trycka i mig en Delicato-boll innan jag tog mig i kragen och lämnade tillbaka fantastiska Ladies av Mara Lee på biblioteket.

Eftermiddagen spenderades på stan och jag köpte ett par finfina skor Zara att gå ut och dansa i under sommarnätterna. Jag har ganska svårt för skor i vanliga fall som har "omotiverade" hål, det vill säga hål som inte fyller någon funktion, men dessa hade både omotiverade hål och var några centimeter för höga (13?) men oh well, fantastiska och numera mina. Därefter traskade jag runt på Monki och Beyond Retro och hittade tusen och åter tusen fina plagg men plånboken gapade tom så jag gick till Sats istället och svettades i spinningsalen.

Imorgon sticker jag till Uppsala för grillning med vänner, en och annan långpromenad och en massa pussar. Det ser i alla fall jag fram emot!


snälla, flytta inte till stockholm.

Okej, jag är enormt lättretlig idag men herregud - finns sådana här människor fortfarande?

pollenbesvär, trötta ögon och skor.

Okej, aldrig mer allergimedicin. Igår innan sänggång tog jag en tablett för att lindra det jag tror är besvär framkallade av pollen, men det borde jag inte ha gjort. Jag är så groggy att jag knappt kan lyfta armar och ben idag, än mindre hålla ögonen öppna eller föra ett normalt samtal. Hädan efter får jag helt enkelt stå ut med att ha ont i huvudet av pollenhalten i luften. Irritationen är total, om ni inte har uppfattat min desperation.


Idag blir det Moccolunch, skoinköp och spinning om jag inte har tuppat av innan dess!


onsdag.

Vilken fin dag! Först jobb, biljetter till Baryshnikov, därefter risottolunch på Muntergök och en del snabba beslut. Sedan återfann jag mig själv på Östras röktrappa som alla gamla goda lunchraster men denna gång för att köpa biljetter till Jades studentskiva med tema Bokstaven H. Jag funderar på att gå som "Het" eller "Högt pris" för att få en chans att ha min fina klänning eller helt enkelt "Hej kom och hjälp mig!", hah. Det är intressant hur jag kunde peka ut mig själv och alla mina gamla Östravänner i kidsen som hängde i solskenet. För mig själv pekade jag ut Empan, Sarah, Lova, Johan och Arman. På ett sätt är alla stereotyper i ettan på gymnasiet. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är charmigt.




En av de "bättre" bilderna från ettan på gymnasiet.



Sedan måste allt pollen ha stigit mig åt huvudet för jag kände inte riktigt igen mig själv i eftermiddags. Jag gick fridsamt på Hamngatan och åt en mjukglass med chokladtoppning, nöjd efter att ha hittat ett par skor till min Whyred, då jag plötsligt fick enorma cravings (haha) att besöka Gina Tricot. Jag vet att det är orättvist men jag ogillar verkligen den butiken. Jag ogillar (nästan alla) kläderna, butikernas uppbyggnad, ungdomarna som ser ut att vara tolv bast men egentligen är sjutton som handlar där, kvalitén på materialen och alla skamlösa rip-offs av andra plagg. Jag vet att många som jag tycker om i min närhet gillar Gina Tricot, men jag kan inte hjälpa det. Oförtjänt, jag vet, det är en butik med bra slit-och-släng-budget-kläder men för mig är den butiken alltid synonym med vita pumps med taxklack och fartränder från tunnelbanans rulltrappa på sidorna. Oh well, jag traskade ner och fann mig två sekunder senare stå i provrummet med en kort rosa barbie-kjol som jag hade köpt om den hade funnits i min storlek. Till råga på allt nynnade jag glatt på Taylor Swifts "Love Story" när jag lämnade butiken. Huh! Vi får se om jag vaknar imorgon med idominläppar och en rejäl snedbena! Kan någon vara snäll att klubba till mig i skallen då?


drömmar om dans.

Nu är biljetterna bokade - Baryshnikov och Laguna på Dramaten den 8 maj. Fantastiskt!


tisdag.

Inte helt pjåkig dag trots att ledigheten nu är slut. Jobb, thaimat till lunch och lite spanande på kläder och dylikt. Jag är enormt sugen på en massa saker just nu, så som en grön kavaj, tunna klänningar, fina kjolar och skor. Synd att det mesta jag önskar inte är kläder jag kan ha på jobbet. Oh well, lyxproblem i sin renaste form.



Outfitbild från Black Ascot

Dagens mest intressanta måste ha varit att
Black Ascot, den enormt hypade alternativa modebloggen som även jag har följt slaviskt är ett PR-trick från Malmö Operans sida för att marknadsföra sig själva och operan Vanessa. Precis som de flesta andra var det ganska uppenbart att Erika Ascot inte levde på Östermalm i en lägenhet med fem kakelugnar, döda föräldrar och hade 750 klänningar i garderoben, men det känns nästan lite snopet att allt var PR. Reklamkollektivet Studio Total har stått bakom marknadsföringen och bloggaren Sedir knäckte nöten. Men en eloge till tanken bakom allt - Malmö Operan vill visa att ungdomar visst är intresserade av kultur och voila så följer helt plötsligt tusentals läsare en blogg som handlar om just kultur. Snyggt påhitt!

topshop x 3

Som sagt besökte jag Topshop igår och dregglade över skor som jag inte skulle ha något emot att gå ut och dansa i. Så om någon känner sig manad att ge mig en försenad 20-årspresent så tackar jag inte nej till de något krimskramsiga skorna nedan.



 

kvällstankar.


Så var det slut på ledigheten för den här gången och det är tillbaka till jobbet imorgon. Men jag ska inte klaga, det är mycket att se fram emot i veckan. Jag har ett jobb som jag trivs med, det händer spännande saker så som domen rörande Pirate Bay, jag tror jag har fått ett span på ett par fina skor jag vill ta hem och klappa på och det bästa av allt - jag får se min karl igen på fredag. Borta bra, men hemma bäst. Nu får det vara nog med helger ifrån varandra tycker jag, för veckorna känns så mycket längre när man inte hinner ses. Så nu vet ni det också, jag saknar min pojkvän och vill helst av allt vakna upp bredvid honom i solskenet och spendera hela dagarna i gröngräset med pussar och glass.

påskägg, åre och ett tågtrauma.

Oh well, som ni vet så spenderades påsken i Åre och hur skönt det än är att komma bort så var det ett helvete att ta sig dit. Jag hade tänkt att ta tåget upp, sex timmar på X2000 med en bok är inte helt fel, men sedan gick det mesta snett. Ungefär norr om Ljusdal så gick loket sönder på tåget och vi fick veta att vi skulle evakueras och få ta oss med buss till Åre. Därefter följde timmar i mörker, kyla, utan mat, vatten eller information om vad som skulle hända. Tolv timmar efter att klev på tåget i Stockholm så anlände jag till Åre helt utmattad. Men därifrån så gick det bara framåt. Det var +15 nere i byn men kallare uppe på toppen. Konstant solsken och ölluncher i backen. Det var verkligen samma stämning som i Alperna när folk kastar sig ut i pisten i t-shirt och solglasögon. Afterskin på Bygget var på takterassen och folk dök upp i badbyxor och t-shirt för att höra Marmeladorkestern. Vi hann även med mycket sömn, Whyredsutförsäljning i Bysshuset, god mat och en middag på Wallmans salonger Diplomat. Med andra ord - en semester som startade på sämsta möjliga sett avslutades fantastiskt!




måndag.

För att vara typisk svensk - jag älskar våren. Jag mötte upp Vici i stan för att spana i butiker och sukta efter klänningar med blommigt tryck, skira pasteller och vita spetsar. Inne på Topshop så dog jag en aning över alla fina skor som har kommit in. Jag är inte mycket för skor i vanliga fall utan använder nästan jämt samma skor men inne på Topshop så klappade hjärtat lite extra hårt för ett par ankelboots med en taggig klack i guld eller fransiga sandaler. Däremot så tycker jag att det är synd att skorna ska kosta närmare 2000 kronor, det är för mycket för ett par säsongsbetonade skor tycker jag. Då lägger jag hellre till ett eller tvåtusen till och köper ett par Pradas. Så utan att komma ut med shoppingkassar så traskade vi ner till L'Angolo för rosévin och hallonpaj i solskenet.




god morgon världen!

Idag känns som en bra dag, förutom att jag brände mig på en plåt med nybakade croissanter imorse så känns den här dagen fantastisk redan. Nu ska jag duscha och sedan bär det av till stan med Vici. Jag vill shoppa shoppa shoppa och sedan sitta på L'Angolos uteservering, men vi får se vad som händer. Ses på stan!

hemmahemmahemmahemma.

Okej, det blev inget bloggande från fjällen men nu är jag hemma efter en resa som satte mina överlevnadskunskaper på prov efter ett dramatiskt tågkaos, näsan är röd efter en afterski/beach igår på Bygget i solskenet och en massa skidåkning. Det blir bilder och ord imorgon, men nu vankas mat och sömn. Puss!


adios amigos.

Vädret i Stockholm bråkar men enligt insiderrapporter så är det perfekt väder i Åre. Varmt i byn, krispigt på toppen och lagom mycket sorbet i barnbackarna (där jag ändå inte åker, hah!) så att ungarnas skidor fastnar i snövallarna. Väskan är packad och magen är fylld med mat efter en lunch med Joos Mocco. Nu sippar jag på en red kick och funderar över hur jag ska fördriva tiden på tåget sedan. Sex timmar och tio minuter att roa sig på och jag valde att lämna datorn hemma. Såhär i efterhand känns det som ett dumt beslut då en bok är mitt tidsfördriv under hela resan. Jag älskar att läsa, men det är få böcker som är tillräckligt bra och tjocka nog att sträckläsa i sex timmar. Oh well, jag ska i alla fall försöka hitta en ny bok i transgressive-genren att roa mig med. Livet känns alltid fattigt utan Bret Easton Ellis eller någon annan ur det the brat pack. Däremot har jag hört att James Frey ska vara en pärla och faktum är att Ellis själv har recenserat boken på omslaget så kanske kanske är det läsvärt.

Nu sticker jag snart så då vi drar till fjällen blir det väl fest hela kvällen, eller hur låten gick, men för min del blir det nog glühwein och raggsockor. Vi hörs, puss!


kvällshälsningar från sänghalmen.

Nu är allt packat och klart (tror jag) och jag har middag och en halv flaska vin i magen. Med andra ord är jag ganska trött och belåten. Vi får se hur det blir med uppdateringen, men något mer hörs vi nog innan jag hoppar på X2000 till Åre imorgon eftermiddag. Datorn lämnar jag nog hemma så mitt försök till bildkollage får ni vänta med tills jag återvänder hem men någon rad ska jag väl kunna försöka klämma fram på en lånad dator. Annars blir det goda middagar, afterski, förhoppningsvis sol och nya fräknar i backen och lite fin skidåkning. För att berätta något personligt så kan jag meddela att jag är en äkta skidnörd som tycker att jag ser superhäftig ut med flätor och skidglasögon insvept i min Burberry-halsduk (hahaha!) och alltid sjunger högt på schlager när jag sveper ner för pisten. Det är helt okej att skratta nu, det gör jag med!

i don't know the color of her eyes.



Jag har alltid gillat mina stora ögon, speciellt eftersom man kan sminka ögonen mycket mer och mycket roligare när man har ett stort ögonlock att fylla. Därför gillar jag ögonskuggor. Nu när jag var i Paris så stod jag länge länge inne på Sephora och suktade över galna färger, glitter och snygga basskuggor men valde att bara köpa en typisk vardagsskugga. Synd, för efter att jag såg den här bilden så önskar jag att jag hade köpt den galet gröna och glittriga som jag tittade på. Finfint. Jag gillar grönt den här våren. På skor, smink, kavajer och handväskor.

onsdag.

Efter en kopp thé och de två första avsnitten av The Hills säsong 5 så kan jag konstatera att det är synd att alla känner att plastikoperationer är någonting att satsa på. Stephanies ballongöverläpp, Audrinas gigantiska bröst och ja, hela Heidi. Däremot är jag lite smygförälskad i Lauren, så söt! Nu däremot så är det mycket som ska hinnas med inför min tripp till Åre imorgon, innan Vici droppar in om en timme - då blir det middag, jordgubbar och rosé. Puss!

ordlära och kanske världens bästa bror.

Idag lärde jag mig ett nytt (kanske användbart?) ord - swindie. För er som undrar så betyder det logiskt nog Swedish indie. Ja, för alla oss som inte var så stora och kaxiga på nittiotalet så är det här ordet med största sannolikhet främmande men när jag grävde lite i Broder Daniel-arkiven för att känna efter om jag "måste" ha biografin som släpps nu, så stötte jag på ordet och nu ska jag bara hitta ett bra tillfälle att använda det!

helgen.

Den perfekta helgen består av god mat, gott vin, fina vänner och pussande på pojkvännen. Addera sol, häng i Humlegården med krokusarna och slappande framför tv:n och du har den perfekta kombinationen.


I fredags så vaknade Stockholm till liv på riktigt. Alla uteserveringar befolkades och alla tycktes bestämma sig för att vara utomhus och lapa vårkänslor så länge det bara gick. Så efter en middag hemma så åkte jag och Chris in till Söder som fullkomligt kokade. Vi mötte upp Lova med vänner och traskade ner till Bonden bar för vin och bra musik. Jade anslöt efter ett tag lagom till att vi bestämde oss för att röra oss vidare. Vi hamnade slutligen på Little Persia, ett av mina absoluta favoritställen om man vill ta ett glas vin och prata, och vid det laget hade även Arman dykt upp. När jag och Chris rörde oss hemåt kring midnatt (det var fortfarande ljummet ute!) så rörde sig de andra ut på äventyr in på morgontimmarna.







Efter att ha sovit ut ordentligt under lördagen och sett att solen sken utanför så bestämde vi oss för att dra ihop alla vänner som kände sig manade och slå oss ner på en filt i Humlegården med fika från L'Angolo. Precis som det ska vara så befolkades filten i omgångar och ingen hade bråttom, ingen var stressad utan alla kände att the place to be denna lördag var en orange filt i Humlan. Kvällen spenderades sedan med middag, kopiösa mängder cola och Vicky Christina Barcelona. Jag måste säga att jag gillade filmens avmätta stämning. Berättarrösten tog död på exakt alla spänningstoppar men det var behagligt. Sedan får jag ändå säga att jag inte är ett superstort Woody Allen fan så jag är glad att jag inte la mina surt förvärvade slantar på att se filmen på bio.





Söndagen spenderades mestadels hemma. Lite fixande, lite trixande, lite avsked till familjen som sticker till Åre och sedan lagade jag söndagsmiddag till Chris!


vardagar.



Rosévin med hallon, en god bok och macarons från La Durée ute i solen. Det är fina vårvardagar.

tisdag.

Efter en ciabatta med tonfiskröra i solskenet i Kungsträdgården på lunchen så passade jag på att strosa i lite butiker och herregud vad jag blir sugen på skor när det är fint väder ute. Ett par svarta horskor med diverse titthål och remmar till min Whyredklänning, kleinblå till alla vita luftiga sommarkläder, jesussandaler i kanel till jeansshorts och sandaler med 15 centimeters klack, tofsar och fransar. Jag är inte skotokig i vanliga fall, men nu kliar det extra mycket i fingrarna. Det blir nog att fundera över mina alternativ över ett glas rosé i eftermiddagssolen!

solsken.

Det är nästan knäppt hur lycklig jag blir av solsken. Alla bekymmer blåser bort när solen lyser och årets första fräknar tittar fram på nästippen! Nu längtar jag efter rosé i det gröna, fniss på uteserveringar och doften av hägg och syrén när man traskar hemåt på öde villagator efter en lyckad utekväll. Jag vill pussas i vattenbrynet, kramas i solsken och alltid alltid vara så här tillfrids med tillvaron.

amazing.

Häng i Humlegården med flickorna på en filt i solen och fika från L'Angolo. Idag firar jag och min karl 2,5 år tillsammans. Det är fantastiskt, vet ni! Solen skiner, livet leker och jag är lycklig som få!

fredag.

Oh happy friday! Det går inte att vara annat än glad när man kan svettas i sin skinnjacka när man sitter ute och lunchar på Ciao Ciao i solskenet. Sedan att promenera på Strandvägen med en glass i ena handen och pojkvännen i den andra, är inte helt fel det heller. Ikväll blir det nog ett glas vin eller fem med Lova någonstans på Söder!

torsdag.




Idag satt jag på min första uteservering - utan fleecefilt. Ibland är livet bra. Så som när man fikar med Sarah Mocco och unnar sig en farlig Red kick. Trevligt att träffa ytterligare en vän idag. Sedan sprang jag på jobbmöte och nu är min karl här och jag ska pussas med honom hela helgen så jag vet inte när vi hörs nästa gång, puss!

torsdagsvänner.

Ytterligare en dag med strålande fint väder och jag tror att det blir premiär på uteserveringen idag. Lunchade med Lova och ArmanL'Angolo. Det känns som tusen år sedan jag såg någon av dem, kanske särskilt Arman som envisas med nattligt arbete. Hur som helst, jättetrevligt att sitta med vänner och småprata. I eftermiddag ska jag fika med SarahMocco. Problemet med att alla jobbar är att ingen längre har tid att ses, det är tråkigt då man inte tappar kontakten men varje träff blir en lång update vad man har haft för sig de senaste månaderna. Det är ganska knäppt att Klasson som bor så långt ifrån mig är en av de vännerna som jag har mest kontakt med. Men inte för att det är något fel på fina lilla Klassi!

newsmill.

Newsmill är en fantastisk opinionssajt. (Oftast) vassa debattartiklar och frikostiga svar. Nu när jag skakar inför IPRED så har Anna Troberg publicerat en genomtänkt artikel som jag tycker alla borde läsa. Det handlar om fildelade ljudböcker, läsaransvar och Guillou som återigen sviker sina ideal. Läs, pronto!

lelovelelovelelovelelovelelovelelovelelovelelovelelove.




Idag har jag klottrat lite ord om kärlek. Fast inte pirrig, ljusfylld kärlek utan ful kärlek. Fullek kanske man kan kalla det. Ni får kanske läsa någon gång, ni brukar få läsa korta saker jag bara kastar ur mig. Saker jag inte redigerar, som jag publicerar och sedan bara glömmer bort. Men saker känns annorlunda nu - det gnager och skaver. Precis som när jag skrev som bäst. Om jag hade fått vara ledig nu och låst in mig någonstans hade kanske de personer som promenerar på näthinnan om dagarna fått leva på papper. Men nu svamlar jag bara, dags att sova och fundera lite mer.

om vårfåglar, datum och aprilskämt.

För att fortsätta att tjata om våren måste jag bara berätta att jag svettades redan utanför Sats idag i solskenet. Jag stod lutad mot husväggen och började känna mig helt klibbig och varm - det var faktiskt härligt. Sedan yogade jag mig ännu lite varmare.

Idag var det också första april, för att prata om datum. Bästa aprilskämten måste ha varit DNs om att SL skulle införa VIP-kort med speciella vagnar där man blev garanterad sittplats, en kopp kaffe och en tidning. Annars var SLs egna aprilskämt i Metro ganska underhållande. Straffavgift för de personer som står på fel sida i rulltrappan, informationsspeakern skulle vara på alla språk, även norrländska och skånska så att ingen skulle missa den nya informationen. Nästan lite hemskt att jag tyckte att båda skämten var bra förslag på riktigt. Jag skulle gärna ha hostat upp 300 kr extra för att få åka i en speciell tunnelbanevagn med en tågvärd som såg till att man fick sitta bekvämt och att ingen kräktes på ens skor om natten.

Och när vi ändå är inne på datum: 23 september.


vårsol och gubbsjuka.

Det är så härligt att våren är här! Livet känns så mycket lättare när solen värmer i nacken och det är ljust när man går upp på morgonen. Tredje dagen på rad nu med strålande väder och det känns verkligen i själen. Det firade jag idag med en sallad på chevre, parma och rödbetor på Fresco. Lokalen hade en ljudnivå som en ungdomsgård men maten var desto bättre. Dock hamnade ett medelålderspar bredvid mig och som vanligt så roade jag mig med att tjuvlyssna. Först var det bara lättsamt småprat över caesarsalladerna och sedan släppte kvinnan i Chaneljackan bomben: "Älskling, du vet hur vi alltid har sagt att vi ska vara helt ärliga mot varandra? Jag har en annan nu, och jag hoppas att jag kan ha kvar er båda. Du är så stark och trygg men XXX är så mycket mer viril och ungdomlig. Det handlar om att jämföra er två, utan ni kompletterar varandra så bra". Med andra ord tyckte kvinnan att det lät som en bra idé att behålla sin gubbe samt ha sin (unge) älskare vid sida om (älskarens exakta ålder blev dock aldrig fastställd). Mannen å andra sidan verkade inte uppskatta idén då han snart snyftade ljudlöst ner i servetten. Snart hade det lilla pappret blev genomskinligt att salta tårar och snor och där satt jag, precis bredvid paret och skruvade på mig.

Det brukar vara underhållande att tjuvlyssna men den här gången var det bara otroligt obehagligt. Inte alls som en lunch på Vapiano för inte så länge sedan då två män i 50-årsåldern satt och mumsade pasta pesto och diskuterade flickvänner. Den ena karln hade tydligen skaffat sig en ung snärta nu och problemen var självklart många. Hon var på tok för avancerad i sänghalmen, ville gärna ha småttingar och hade en enorm aptit på att vara vaken hela natten och hinka färgglada cocktails. Men tydligen så vägde hennes fasta kroppsdelar upp alla dessa bekymmer. Hah, där kan man snacka om gubbsjuka, men underhållande var det!