adios amigos

Jajamensan, väskan är packad och pojkvännen är avpussad för nu bär det av till soligare och varmare breddgrader för en vecka i Marbella! Så adios amigos, för nu är det dags att leva på sangria och paella samt leva livets glada dagar!


planer för dagen

Synd att vädret inte är det bästa för idag hade jag och vännerna tänkt ta en utflykt till Fjäderholmarna, sippa rosé och strosa i hamnen - men det kräver självfallet solsken vilket vi inte tycks få idag så det ser ut att bli plan b: lunch på L'Angolo istället. Inte tokigt men inte strålande. I alla fall är det dags att lämna hemmets trygga vrå samt svida om till något mer representabelt än gammelshorts och urtvättade linnen, so long!

konsten i att bli spelberoende

Att spendera tid hemma under sommarlovet bidrar bara till att man lägger sin tid på annorlunda ting så som ett gammalt PC-spel vid namn Farao. Jag minns dess glanstid då jag och Sabina lirade mest hela tiden och varvade med the Sims - men så gick vi också i femman. Att spela Farao när man har fyllt sina 18 vårar känns en aning tragiskt, men hey det regnar ute så vad ska man annars göra?

recap: midsommar & torö

Mycket har hänt och då jag ofta befinner mig på platser utan internet så har bloggen blivit lidande, vilket är tråkigt. Hur som haver så har jag haft väldigt roligt undertiden så det spelar inte så stor roll (för mig)!

Midsommarhelgen började med bussen upp till Leksand för att mötas av mulet väder och inte någon direkt värme. Ett besök i mommo och moffens nya lägenhet och en chans att förundras och chockeras över att dom verkligen har sålt sin villa med tillhörande tomt i Västanvik och flyttat in till "stan". Som för att trösta mig lite så tog jag och Chris en sväng på byn för en liten guidad tur innan det blev middag och vin på Bosporen. Efter det blev det självklart ett besök vid Sveriges största majstångsresning i Gropen och sedan lekte vi som små barn på ett närliggande tivoli. Roligt att se hur mycket folk som besöker Leksand under midsommar, befolkningen ökar med ca. 100 000 personer bara över helgen och det märks kan jag säga er!

Midsommardagen spenderades i Västanvik hos kusinerna då man firar midsommar en dag senare i byn. Det regnat så smått men trevligt var det ändå med kaffe och dopp i bystugan och små grodorna utanför. Under kvällen besökte vi byfesten i hällregn, spelade på chokladhjulet utan någon vidare lycka och dansade i den gamla brandstationen. Traditionellt och mysigt!

Vi åkte hem på söndagen till Stockholm igen efter en härligt midsommarhelg med mycket Buzz Jungle Party och bus men ingen rast och ingen vila för redan på måndagen åkte vi ut till landet för att under tisdagen göra årets första båtfärd till Rassarvikar, grilla utomhus och äta mängder av jordgubbar. Jag älskar mitt landställe och jag älskar verkligen skärgården!


    

Planerna nu är att vara i Stockholm till på söndag då jag styr kosan mot varmare breddgrader, närmare bestämt Marbella för en vecka solande med familjen!

good times

Här kommer lite bilder från Chris 18årsdag, enjoy:

image429 


    

recap

Midsommarfirandet i Dalarna var fantastiskt, precis som väntat. Det var allt en traditionsenlig midsommar bör innehålla och jag njöt i fulla drag.
Då tiden är knapp så hinner jag inte blogga så mycket mer nu annat än för att säga att jag ska bege mig ut i skärgården mot Torö för att åka båt, bada och sola de närmsta dagarna så ha det så bra gott folk!

sofo-days

Vilken trevlig dag. Har varit inne och strosat på stan, framför allt i SOFO och tittat runt i diverse butiker. Det är trevligt att gå på stan själv. Hade från början planerat att besöka Acnes rea men kände ganska snabbt att det antagligen inte skulle vara värt det så istället promenerade jag från Slussen ner mot Vita Bergsparken. Köpte glass på AH's och läste ur Jack av Ulf Lundell ett tag nere på Nytorget innan jag efter ett par timmar tog mitt pick och pack och åkte hem.

Snart kommer Chris till Stockholm och då blir det grillafton innan det är dags att sussa, för imorgon bär det av till Dalarna så om vi inte ses här på Internet innan dess så önskar jag alla en glad midsommar!


grattis grattis grattis!

image428

Såhär snygga kan man vara när det är födelsedagsfest!

gratis är alltid gott

Jag har tidigare tipsat om hemsidan Gratis Generationen men jag tänkte göra det igen för er som har missat den. Allt handlar om att samla ett poäng (genom att exempelvis registera sig gratis på hemsidor så som Maria Bingo) och värva sju vänner för att sedan få hem en fri present. Vem tackar nej till Desperate Housewives-boxarna, SATC-boxen, en iPod eller en bärbar dator helt gratis? Inte jag!
Dock tycks det krångla lite, det tar en väldig tid innan hemsidan faktiskt spårat att du har samlat ditt poäng men det går framåt. Själv har jag värvat mina vänner, samlat mitt poäng och väntar nu på att något dimper ner i brevlådan. Låter det intressant, testa själv!

sommar 2007

Vad ska du göra i sommar: Det ska göras en hel del i sommar. Nu väntar Dalarna för en helg med släkt, pojkvän och andra galna dalmasar. Sedan bär det av ut till landet på Torö en sväng. Direkt efter det väntar Marbella med familjen, tennisveckan i Båstad med Vici, Zakynthos med vännerna samt sist men inte minst USA med Chris för att träffa hans pappa och släkt. Det ser ut att bli toppen i sommar!

Sommarens plagg: Klänningen från skolavslutningen, min marinblå minikjol och som vanligt shorts i mängder.
Sommarens accessoar: Svår fråga. Antagligen solglasögon precis som alla andra år, och självfallet scarves så som min Missoni och Pucci.
Alltid i väskan: Mobil, nycklar, plånbok och läppglans.
Sommar för dig: Alltid Dalarna över midsommar. Torö och saltstänkta dagar i Skärgården samt sommaräventyr med vännerna. Rejäl svensk sommar det.
Restips i sommar: Res i Sverige, upptäck vårt land. Annars tycker jag väldigt mycket om Visby och Båstad också.
Vad läser du helst: Romaner, romaner romaner. I år blir det mycket Bret Easton Ellis och självklart den sista delen i Harry Potter-serien!
Bästa Sommartipset: Min lilla båt, vattenskidor, öl, grillkvällar och lata dagar. Ligga på en klipphäll och läsa för att sedan slänga sig i vattnet - soltorka och avsluta med mammas tonfiskröra och Singoalla-kex.


händelserika dagar

Det har hänt mycket sedan jag bloggade sist men först och främst kan jag börja med att göra mitt grattis hört över internet nu när Chris har fyllt 18 år, grattis grattis grattis! Sedan kan jag haka på Klassons hat mot kollektivtraffiken då jag själv fick utstå en helvetesresa till Uppsala i söndags som tog 3 timmar då det spöregnade ute och ingen verkade ha uppfattat att det numera är sommartidtabellen som gäller. Suck. Och för att avsluta med min kanske mest chockerande upplevelse så har lillebror fallit för grupptrycket och rakat av sig hela sin blonda kaluffs under en fotbollsturnering i Örebro då helt plötsligt tränarna kläckte ur sig den "fantastiska" idén att alla skulle gå omkring som fängelsekunder hela sommaren. Hjälp!

Pojkvännens födelsedag har självfallet firats med champagne och pussar i massor. Middag på Herrgårdsvägen i måndags med de 30 närmaste då det serverades tre rätters med Amanda samt vän som servitriser. Sedan bar det av till Avec för lite drinkar och trevligt sällskap. En riktigt toppenkväll! Bildbevis är på väg.
Då födelsedagen först inträffade på tisdagen så blev det forsatt firande med sång okristligt tidigt på morgonen, fika på 018 och sedan släktkalas på kvällen. Mycket trevlig dag som startade med långfrukost på verandan och slutade med Scrubs i soffan. Perfekt avslut på födelsedagen.

Idag, onsdag har jag dragit mig hemåt Stockholm igen men inte fören vi hann avverka öl och chilinötter på Avecs uteservering i solskenet för att fira att lönen trillat in och att jag hittat en sinnessjukt snygg sjal på H&Ms herravdelning. Ikväll var det planerat rosévin på Pontus by the Sea alt. Strandbryggan med min PIC tycks banga och det gör jag med. Det är dags att vila upp sig innan jag och Chris tar vårt pick och pack och beger oss till mysiga Västanvik/Leksand över midsommarhelgen för knättoffsar, galna dalmasar och små grodorna vid bystugan. Adjöss sötnosar!


Pontus by the Sea

Det var en perfekt kväll för att äta ute vid vattnet och Pontus by the Sea var ett förträffligt val. God mat, särskilt förrätten med pilgrimsmusslor, havskräftor och saffransskum var en riktig höjdare. Jag tycker mycket om att äta ute med familjen, speciellt när det är god mat, bra service och intressanta diskussioner. Sedan tycker jag mycket om att titta på folk också, och denna lilla Stockholmspärla hade mycket intressant folk att bevaka. Hur som helst så ska jag ta med mig min darling Klasson dit, om inte att äta så i alla fall för att ta en Kir Royal i baren, det så riktigt mysigt ut där när solen gick ner och Djurgården glimmade i fjärran.

Nu väntar sängen och imorgon Uppsala, ha det bra!

planer:

Ikväll: Pontus by the Sea
Söndag: Uppsala
Måndag: Chris 18års fest
Tisdag: Chris 18
Onsdag: Stockholm igen.

Summan av kardemumman är att det kanske blir alldeles för lite bloggning de närmsta dagarna men det får man stå ut med ibland, arrivederci!

lördag

Vilken mysigt lördag. Idag har Josefine varit över och lekt samt hjälpt mig organisera alla mina böcker efter författare, haha. Sedan har hon även tvingat mig att bli av med Facebook-oskulden så nu var det gjort också. Mycket trevligt att umgås med min favoritasiat hela dagen utan att egentligen göra någonting speciellt. Men ingen rast, ingen vila för nu ska jag hoppa in i duschen innan det blir middag på Pontus by the sea ikväll!


skolavslutning

I onsdags fick vi alla sommarlov från Östra Real och traditionsenligt startade dagen med champagnefrukost i Humlegården med vänner. Mycket trevligt trots den tidiga timmen att starta med något gott att dricka och äta samt samla ihop gänget lite innan det var dags för det mer formella i klassrum och kyrka.


  


Som vanligt var det laid back i klassrummet med Stefan Gadd på gitarr innan betygen delades ut och jag kan stoltsera med 7 mvg och 3 vg för det här året. Det är ett resultat jag kan vara nöjd med trots prestationsångest. Sedan traskade vi alla till Hedvig Eleonora för att lyssna på sånger, framträdanden och det sedvanliga sömnpillret: stipendieutdelning. Det är intressant att se att de allra flesta som får ta emot ett stipendium eller en premie är människor jag aldrig tidigare har sett, men så är vi en stor skola också.
Efter kyrkan splittrades vi alla inför sommaren och jag och pojkvännen åt oss mätta på CiaoCiao.





Mötte upp en del nära vänner och tog tåget ut till Nynäshamn och sedan buss vidare mot Torö då kvällen skulle spenderas på mitt landställe. Intressant att se hur chockade vissa blev då vi möttes av bräkande får när vi klev av bussen och hur det taggade till andra av manligt kön att bege sig ut på vildsvinsjakt när mörket fallit. Istället blev det årets första dopp för de flesta av oss i Byviken innan vi grillade, pratade och umgicks resten av kvällen trots den del missöden.


  

Morgonen efter njöt jag, Klasson och Chris av friheten av att vara på landet medan de andra tagit ett morgontåg tillbaka och vi spenderade dagen med en god frukost och Forrest Gump på video innan vi också så småningom vinkade adjö till naturen och tog tåget hem till storstaden igen.

ett intressant uttryck

Tjejlumpen = plugga franska på Sorbonne?

Allt som har med framtiden att göra etsar sig fast i min hjärna och visst finns det lite ångest inför det okända långt in i hjärtat. Det är trotsallt bara ett år kvar till jag officiellt registeras som arbetslös och ska ut i vida världen.

en riktig Bella-dag

Idag har det varit riktigt toppen och det märks att jag har sommarlov, äntligen! Sov tills jag vaknade och sedan läste jag morgontidningen grundligt och hann även med att läsa kulturbilagan som är en av mina favoriter medan jag knaprade bacon och nektariner. Sedan åkte jag in till stan själv och handlade ett gäng med böcker (och eftersom min obession fortfarande är flammande så blev det även Less than Zero av Bret Easton Ellis) samt en marinblå minikjol med hög midja från H&M, jättefin.

Trots att Klasson med respektive försöker få med mig till Strandbryggan ikväll så blir det hemmakväll med familjen och The Queen på DVD, mer än så orkar jag inte just nu. Imorgon ska jag nog träffa Josse och leka i solskenet!


trött bella

Natti natti allihopa, nu har jag sommarlov och ska gå och lägga mig riktigt tidigt. Är supertrött efter skolavslutningen och allt kring det så det ska bli skönt att läsa lite i Elle och sedan sova ut på riktigt. Imorgon blir det nog lite shopping med Klasson skulle jag tro samt blogg och bilder om allt som har hänt. Arrivederci!


sommarlov!

Yes, äntligen har jag fått sommarlov och med fina betyg i handen ska jag nu ta mitt pick och pack, möta upp de andra på centralen och bege mig mot Torö och grillkvällar med boxvin och nattbad!


nedräkningen närmar sitt slut

Trots att regnet strilar utanför så kan jag inte låta bli att ha fjärilar i magen inför skolavslutningen. Precis som när man var liten kommer jag säkert ha svårt att sova och drömma om att få ta fröken i hand och ta emot mina betyg. Spännande att få se resultaten av mina prestationer det här året, som jag hoppas har varit bra.
Men först blir det champagnefrukost i Humlegården, och efter vi har varit i
Hedvig Eleonora för att insupa känslan av sommarlov i en sval kyrka så blir det ut till mitt landställe med nära och kära vänner, alldeles toppen!

segtisdag

Vilken seg tisdag. Har sovit dåligt eftersom Lunar Park är alldeles för spännande för att lägga ifrån sig och skrämmer livet ur mig. Plus att jag är förkyld. Inte jobbigt förkyld men jag är trött och huvudet är fullt med bomull samt att vädret är inte idylliskt ute längre. Just på grund av vädret var jag inte det minsta peppad på Summerparty på skolgården utan åt en glass, lyssnade på Arman som spelade gitarr och blängde surt på estettjejerna som kastade vattenballonger som träffade mina fötter. Jag kände mig som en glädjedödare.
Istället åkte jag hem, har bus:at mig inför imorgon och fixat fötterna. Nu väntar packning, välja låtar till CD-skivorna samt måla naglarna och förhoppningsvis ska jag vara någolunda klar till att pojkvännen kommer hit!

Och imorgon är det skolavslutning, det piggar åtminstone upp mig!


planer:

Imorgon: sista skoldagen och Östra Reals "Summer party"
Onsdag: champagnefrukost i Humlegården. Skolavslutning. Vännerna till Torö.
Fram till augusti: sista sommarlovet!

Nu är det inte många dagar kvar gott folk!

kvällspicknick

Först måste jag klargöra att jag endast bloggar för mig själv. Just för att jag älskar att skriva, jag älskar alla bokstäver som bildar ord och finner en nästan pervers njutning av att skriva. För er som inte känner samma sak, så försök inte förstå. I mina ögon så existerar bara orden som bildar meningar och sammanhang och jag skriver så mycket mer än bara en blogg. Punkt.

Kvällspicknicken var riktigt mysig och mina hembakade muffins var riktigt smaskiga. Det var mysigt att sitta på piren och titta på solen som glittrade i vattenbrynet och snacka skit. Samtidigt kom pustar av alkohol blandat med apelsinjuice och grillångor från alla mini-Mälarhöjdare som firade skolavslutningen rejält. Flashbacks från back in the days. Sedan blev det en prommis också då jag diskuterade min nya obession kring Bret Easton Ellis och Lunar Park samt hans andra fiktiva verk. Det är trevligt med bra lyssnare som älskade Vici!


  

slappismåndag

Jag är stolt över att jag orkade ta mig till skolan imorse. Helvetisk natt då det var alldeles för varmt och jag hade svårt att slita mig på Lunar Park av Bret Easton Ellis, så det blev inte så mycket till sömn. Kom dock till skolan och upptäckte att det var en "hänga-gubbe"-dag då inga lärare verkade veta vad de skulle göra av oss. Allt detta ledde till att jag hamnade i soliga Sjöstaden hos Klasson (och Gustav) för att prata, skratta och äta lunch. Mycket trevligt avbrott i hettan måste jag säga.
Efter den lilla eskapaden har jag legat i bikini i trädgården och latat mig samt bakat muffins med valnötter och krossad choklad som jag ska bjuda Vici på ikväll då vi ska ta en liten kvällspicknick i Mälarhöjden och skratta åt fulla nior som ragglar runt på piren, so long!

4 juni

Jag bjuder på en dagens outfit från den 4 juni då det vankades drinkar och utgång:


 

Paperbagwaist-kjol, Acne
Vit boxformad tee, Monki
Vitt ribbat baslinne, Filippa K
Svarta mockapumps, Angela C
Brun folkloreväska, från Paris
Rött äppelhalsband
Svart skepparkavaj

days in our lives

Det har blivit väldigt lite bloggande och väldigt mycket festande hela veckan och då självfallet alldeles för lite lagad mat och sömn men inte ska jag klaga för jag har haft sjukt kul under tiden. Ni som läser vet redan vad som hände i måndags och tisdags med Strandbryggan avec Klasson och klassgrillningen på Mariaberget.


   
 


Sedan var det dags för nationaldag och en sjukt trött Bella som inte piggnade till fören på tåget till Uppsala för lite grillning med pojkvännen och hans vänner. Mycket trevligt till en början i solskenet och dagen till ära var jag klädd i favvoshortsen från förra sommaren i marinblått en en gul tee för att matcha den vajande flaggan. Vi grillade, skrattade och drack gott innan ett invandrargäng bestämde sig för att grusa bägaren (bokstavligt menat) genom att trakassera oss med diverse ord, tomma hot och mopedåkning på grusvägen i närheten av där vi satt. Däremot heja civilkurage och studenterna kom till vår räddning!

   

Under torsdagen var det dags att jäkta hem till Stockholm efter att pojkvännen inspirerad av klassikern Runaway Bride bestämde sig för att tillaga fyra olika sorters ägg till mig. För er som inte har sett filmen så kanske inte logiken är riktigt klar men hur som helst, jag väntar på en fortsättning av matlagningen för att upptäcka mina favoritägg.
Hamnade i Observatorielunden med Josefine för bakismat från Mc Donalds innan vi begav oss till Norra Real för att hitta Elisabeths familj innan utspringet. Min naturvetare till blondin var sjukt söt i sin mössa och klänning och strålade som en sol efter hon sprungit det obligatoriska varvet kring skolbyggnanden. Sedan blev det flakåkande och ciderdrickande för hela slanten medan vi skrek oss hesa till diverse slagdängor. En aning stressigt att hinna hem och byta om innan en supertrevlig mottagning i Skanstull där det serverades bubbel och diverse läckerheter.



Fredagen betydde kompledigt för journalisterna så jag tog ytterligare en gång tåget till Uppsala i min nya Alexander Wang-inspirerade skapelse från Zara för att se John springa ut. Då värmen var på gränsen till olidlig blev det en glasspaus innan Gustav sprang ut från slottet och vi styrde kosan mot Herrgårdsvägen och familjen Notrica för att delta på Johns mottagning. En stressig eftermiddag väntade oss men vi hann klämma in tre mottagningar och ändå lyckas delta på Marcels födelsedagsfirande på Lounge med hallonbellinis och tapas. Otroligt runda under fötterna tog vi oss hem till Billy för rödvin och prat till långt in på natten.

Resten av helgen förflöt i lugnets tecken med brunch hos Billy och bad i poolen, solning hemma hos Chris, tv-mys och en nattlig utflykt i skogen på två timmar för att hämta hem Amanda som inte trivdes på tältningen. Ganska intressant observation att Chris lillasyster och incidenten skulle kunnat vara jag för bara några år sedan. Hur som helst har veckan varit bra, jag är extremt trött och sliten och har tusen myggbett på fötterna men otroligt lycklig!

uppsalablogg:

Fantastiska dagar i soliga Uppsala kantade av studentmottagningar, 30-årsfest, hallonbellinis och bad i Billys pool. Livet kan vara betydligt värre kan jag meddela och nu ska jag gotta mig lite till innan sluttampen i skolan fortsätter på måndag. Hoppas ni också har haft tid att umgås med nära och kära i solen och sluppit bränna upp högeraxeln vilket jag lyckades med under dagens brunch!

paris in prison?

Jag kan börja med att klargöra att jag hatar all form av kvällspressjournalistik men älskar att skvallra och analysera, so here you go.

Fallet Paris Hilton måste klassas som en skam för hela rättssystemet. Först döms hon till 45 dagars fängelse, en dom som sedan reducerades till 23 dagar på en "kändis-avdelning". Ensam cell, fyra filtar om natten och mat i samma klass som svensk skolmat. Hur hemskt kan det egentligen vara? Efter endast ett par dagar släpptes hon fri med endast en elektronisk fotboja som kompanjon. Självfallet rasade folket och menade att alla ska stå lika in för lagen vilket är en grundpelare inom den demokratiska världen.
Stackars lilla Paris blev ivägslussad till en klinik där hon ska undersökas fysiskt och psykiskt för att sedan kunna få ett passande straff.
Den stora frågan är vad som hade hänt om fröken Hilton tillhört de vanliga dödliga? Det är en skam för rättssystemet, för demokratin men kanske främst för Paris själv. Skrikande och gråtande, ett nervvrak som inte kan ta sitt straff och tydligen ska väninnan Nicole Richie in i fängelse nu också, så vi kan ju hoppas på en ny smaskig skandal.

Sedan måste jag avsluta med att det är en skam att en sådan patetisk fängelsedom ska få så mycket uppmärksamhet i media. Självfallet säljer det lösnummer men när DN sätter in en krönika samt notiser kring Hiltons fängelsevistelse har det gått för långt. Har vi ingen typ av seriös media kvar i Sverige längre?

upptagen upptagen upptagen

Jag borde blogga mer utförligt men jag har bara så fruktansvärt mycket att göra den här veckan men inte ska jag klaga för det mesta är av det roligare slaget.

Grillningen i Uppsala igår var trevlig, förutom en viss incident men det kompenserades av att jag fick leka maffiaboss i MUF-lokalen. Idag fick jag stressa till Stockholm för att luncha med Josefine och sedan se Elisabeth springa ut från Norra Real. Sedan blev det flakåkning för hela slanten och naturarna och torra-norra chockerade mig genom att vara superröj. Men man brukar ju säga att sammare tar alla chanser till fest medan naturare väntar i tre år innan det smäller, haha! Kvällen spenderades på Ellies mottagning med champagne och mat, jättetrevligt!

Imorgon bär det av till Uppsala igen för Johns och Gustavs utspring, diverse mottagningar och födelsedagskalas, arrivederci!

måndagkväll och tisdag

Måndagskvällen blev det inte Utecompaniet och Rubypolitans som planerat utan jag och Klasson hamnade på Strandbryggan med Raspberry Fudge-drinkar och rosévin. Mycket trevligt och vi träffade även en del välbekanta ex-Östra Realare också. Väldigt skönt att sitta nära vatten när kvällen var så varm.

Det var inte allt för roligt att vakna på tisdagen men jag pallrade mig ändå upp och iväg till dagens enda lektion innan Östras utspring. Hamnade i Humlegården med Lova, Li, Nicci och Johan samt även Klasson med väninna senare för att dricka öl och picknicka lite. Lite flashbacks från förra året då vi var ettor och satt och pimpade vin innan flakåkningen och kändes oss så himla stora och coola. Det kan vi konstatera att det var vi antagligen inte eftersom vi i år själva fnissade åt ettorna som också hade placerat sig i parken med sina vinboxar.
Efter ett par timmar blev det utspringet och sedan Antons flak. Jättekul var det och mycket välbekanta ansikten hann jag träffa på och se medan vi gled runt i Stockholm till öronbedövande toner. Lite läskigt dock med flakolyckorna som berörde Östra Realare.

Kvällen spenderades på Mariaberget då klassgrillning stod på schemat. En betydligt mer lugn tillställning än förra året men ack så mysig. Ett stort gäng som inte enbart bestod av klassisar, Arman (Riksmyset) på gitarr och sång, massor av mat och vin medan solen gick ner över Stockholm. Det kan man inte tacka nej till.


Det må vara en torftig uppdatering men jag hoppas ni alla har en trevlig nationaldag, själv ska jag bege mig till Uppsala på ännu en grillning samt imorgon springer kära Ellie ut från (Torra)Norra så då blir det mer flak!


party all the time

Igår: Strandbryggan med Klasson.
Idag: Östra Reals utspring och flak.
Senare: Klassgrillning.

Uppdaterar imorgon om alla festligheterna!


måndag

Vaknade med pojkvännen vid min sida för lite 8-månaders frukost tillsammans innan han begav sig norrut och jag till skolan. Som vanligt såhär på sluttampen händer inget spännande så vi hamnade ett gäng på Valhallavägens 7Eleven för att äta glass och röka, det var trevligt men otroligt varm i solen. Heja sommaren!

Enormt hektisk vecka nu, i alla fall på partyfronten och det börjar ikväll med en mjukstart på Utecompaniet med
Klasson när flickan slutat jobba och jag valt kläder. Det lutar åt min älskade Acne paperbagwaist utan strumpisar, om vädret fortsätter vara på min sida, arrivederci!


helgen i bilder

Då jag försökt leka flitig fotograf denna soliga helg i början av juni så kommer ett axplock av bilderna här: 


 
   

 

hela helgen

Hela helgen har varit fantastisk, och då verkligen fantastisk! Äntligen känns det som om solen och sommaren är här!

Fredagen startade med idrott och sedan en rad av lektioner som bara flöt ihop i ett. Lämnade geografin för studentmottagning i Huddinge då Sara tagit studenten och nu väntar livet och sedan läkarlinjen för flickan. Duktigt duktigt. Men efter lite prinsesstårta så begav det sig till Uppsala där jag träffade pojkvännen för den traditionsenliga pizzakvällen och sedan Pirates 3 på bio med Sanna och Billy. Jättetrevligt! Även om filmen kanske inte var något att höja till skyarna så var det åtminstone mysigt att sitta i biomörkret och äta popcorn med vänner.

Sovmorgon på lördagen och sedan frukost ute i solskenet med nybakat bröd innan the tour of Uppsala började. Jag har befunnit mig i Uppsala x-antal gånger men aldrig riktigt beskådat några sevärdheter på närmare håll så nu var det minsann dags. Det blev mycket promenad och intressanta anekdoter då Chris visade sig vara en prima guide. Hela turen avslutades i solskenet i stadsparken där vi åt smörgåsar, bigaråer och minijordgubbar.
Sen blev det tåget till Stockholm för middag hemma och Cold Case på kanal 5 innan vi pallrade oss iväg till Lova där det var middag. Vi kom i tid till efterrätten ute på gården och till tonerna av Arman på gitarren så blev det äppelpaj som Bessie bakat och glass. Kvällen följdes av öl, chilinötter och mycket prat och skratt. Precis som vanligt hemma hos Lova så var det jättetrevligt.

Söndag och innerstaden var planen. Vi hamnade i Kungsan för Smaka på Stockholm där vi åt lunch som avslutades med vitchoklad pannacotta med färska jordgubbar. Josse och Klasson kom även förbi ett slag. Härligt med solsken och slappa dagar och ikväll blir det Traffic på tv med familjen. Nästa vecka blir hektisk men underhållande med diverse utspring, födelsedagar, klassgrillningar och utgångar. Det kan bli slirigt på stan med andra ord men efter en lugn helg är jag mer än förberedd, arrivederci!

thank god it's friday!

Yes, solen skiner, jesus-sandalerna är på och jag har fått mitt välförtjänta svenskabetyg. Sådant gillar vi. Nu har vi slappislektioner och i eftermiddag tar Sara studenten så det blir mottagning för hela slanten. Sedan hoppar jag på tåget till Uppsala och försvinner ett tag, men hade jag varit hemma i staden hade jag roat mig kungligt hos Lova samt firat Baryshnikovs 18-årsdag. Och förresten, originalet från Ryssland kommer på besök i Sthlm i höst och dansar, det får inte missas!