paris in prison?

Jag kan börja med att klargöra att jag hatar all form av kvällspressjournalistik men älskar att skvallra och analysera, so here you go.

Fallet Paris Hilton måste klassas som en skam för hela rättssystemet. Först döms hon till 45 dagars fängelse, en dom som sedan reducerades till 23 dagar på en "kändis-avdelning". Ensam cell, fyra filtar om natten och mat i samma klass som svensk skolmat. Hur hemskt kan det egentligen vara? Efter endast ett par dagar släpptes hon fri med endast en elektronisk fotboja som kompanjon. Självfallet rasade folket och menade att alla ska stå lika in för lagen vilket är en grundpelare inom den demokratiska världen.
Stackars lilla Paris blev ivägslussad till en klinik där hon ska undersökas fysiskt och psykiskt för att sedan kunna få ett passande straff.
Den stora frågan är vad som hade hänt om fröken Hilton tillhört de vanliga dödliga? Det är en skam för rättssystemet, för demokratin men kanske främst för Paris själv. Skrikande och gråtande, ett nervvrak som inte kan ta sitt straff och tydligen ska väninnan Nicole Richie in i fängelse nu också, så vi kan ju hoppas på en ny smaskig skandal.

Sedan måste jag avsluta med att det är en skam att en sådan patetisk fängelsedom ska få så mycket uppmärksamhet i media. Självfallet säljer det lösnummer men när DN sätter in en krönika samt notiser kring Hiltons fängelsevistelse har det gått för långt. Har vi ingen typ av seriös media kvar i Sverige längre?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback