tisdag

Sov dåligt inatt igen. Det där med att ha allvarliga telefonsamtal om kvällarna får mig bara att ligga och grubbla in på småtimmarna och sedan vakna vid 06-tiden med stora påsar under ögonen. Till råga på allt har jag varit jätteklantig hela dagen och slagit omkull saker och bränt vid min lunch, med andra ord var det här definitivt inte min dag.

Dagens uppiggande nyheter är att inbjudan till Gucci's VIP-kväll har ramlat in i brevlådan för nästa vecka och Empan annonserade sin tillställning i helgen. Så jag antar att livet kan se sämre ut, även om jag brottas med mastodontplugg i form av geografiuppsats om olja, spanska steg4-prov, artikelinlämning och matte c-prov på derifuckingvata.
Har äntligen anmält mig och pojkvännen till Stockholms Distriktsstämma nu också, det känns bra att pricka av något på min att-göra-lista i alla fall.

Nej, nu väntar lax till middag och sedan ska jag unna mig lite me-time i badkaret, arrivederci!

ge mig sommar, nu tack!

nununu



Den senaste tiden har jag reflekterat mycket över sommaren och allt som de ljumma dagarna och nätterna medför. För tillfället drunknar jag i skolarbete och självömkan men så fort solen lyser med sina varma strålar över min kropp så kommer jag ha glömt alla mörka tankar.
Alla samtal jag numera för leder på ett eller annat sätt in på sommaren och en tur tillbaka i minnet med glimmande stunder från Båstad, Mariaberget, Ayia Napa och USA dyker upp. När livet var lätt att leva.
Idag fastslog vi på riktigt att så fort maj startar så kommer också livet återvända med rasande fart och plötsligt finns inga måsten eller besvär utan det jobbigaste handlar mest om ifall jag ska ta den vita eller svarta bikinin till stranden, eller om vi ska köpa glass först eller åka vattenskidor först. Inse lättnanden i att bara lapa sol hela dagarna utan att reflektera över allt jobbigt runt om i världen. Om jag längtar.

Bara för att illustrera den lättsamma sommaren publiceras en bild från Ayia Napa-06, enjoy!


måndagens tips

läs läs läs!


screaming monday

Åh helvete, det är måndag igen och i och med det även ångestladdade andetag och tunga läxböcker.
Det finns absolut ingenting värt att berätta om den här dagen annat än att jag ska bege mig till Kühlers ikväll för säsongens första Funk-klass och att min Marc Jacobs-kofta fick mig att frysa ihjäl idag.

Dagens solsken var att jag äntligen tagit mig i kragen och beställt kläderna från H&M och La Redoute och att Et Vous-plaggen var fantastiskt fina.


på liv och död.

Stiletterna vann kampen igår mot min hälsa och mycket riktigt kunde jag inte efter en kortare TV-kväll med familjen hålla fötterna i styr utan befann mig snart i ett rökigt kök hemma hos Sofia med en salig blandning av Hives, Snook och fjortistechno dunkade i öronen.
Besöket blev kort, men min hosta är inte direkt bättre idag så att säga.
 
Idag, söndag blir det plugg för hela slanten och förhoppningsvis även en kortare promenad med Victoria. So long!

kära östra real

Titta vad jag hittade, jag vet inte om jag ska skratta eller inte.


recap: fredag & lördag

Fredagen bjöd på många aktiviteter av varierande slag men startade brutalt tidigt på morgonen med packningsångest inför Uppsala. Jag hatar att packa och särskilt illa är det att göra det 06 på morgonen, men vad gör man inte för kärleken säg?

För första gången på länge deltog jag på idrottslektionen med Duracell-Tina som lärare. Vi spelade tennis med skumgummibollar och jag spelade dubbel med Baryshnikov. Jag kan inte direkt säga att vi var duktiga, men roligt var det! Det där med idrottslektioner kanske är underskattat ändå?
Hamnade på MOCCO med Lova och Johan, mysigaste fikan på länge med en massa prat om sommaren och skratt. Jag älskar att sitta på MOCCO på håltimmarna, knapra på deras gigantiska bullar och dricka thé. Tyvärr tillåter inte min ekonomi det riktigt, men lite pengar går alltid att skaka fram.

Åkte till Uppsala efter skolan och möttes av en strålande glad pojkvän på tåget som kom med en glad nyhet om framtiden. Det är toppen att allt börjar ordna sig nu!
Tittade in på H&M för att leta efter den grå klänningen med klädda knappar som är totalt slutsåld i alla färgställningar i 32/34 i Sthlm men såklart fanns den inte kvar där heller. Och jag som inte direkt brukar hylla vår grannstad för deras fashion sense men tydligen har någon knipt de sista klänningarna i alla fall. Däremot har H&M en massa söta A-linjeformade kappor/kavajer till våren, kanske dags att investera i februari?

Hem till Chris för middag och OC-mys med kortare avbrott i form av rökpauser i den iskalla kvällsluften. Efter mycket mys framför TV:n hamnade vi i köket med thé och prat. Det är verkligen något speciellt med kök, magin som gör att man kan prata om timmar och inga samtalsämnen är förbjudna. Det påminner mig om åttan och nian när vi gamla tjejer kunde sitta i Mys kök nätterna i ända och dricka thé, rosta formfranska och prata om allt mellan himmel och jord.. ända tills vi kom in på politik och det blev hetsiga diskussioner mellan vänsterflickor och liberaler.
En kvällspromenad hann vi med också längst det frusna vattnet i Sunnersta där jag fortsatte att mala på om det förfluta, men det är så mysigt ibland att bara prata för någon som lyssnar. Sådant uppskattas verkligen och det var länge sedan jag kunde göra det.

Vaknade av att Empan ringde på lördagen för att diskutera fikat på L'Angan då sommarplanerna skulle spikas. Fick pannkakor och thé vilket räddar de allra flesta mornar, även om jag nästan missade bussen på kuppen. Tåget var fullpackat och jag hamnade bredvid en öppet homosexuell karl i rosa t-shirt och hästsvans som pladdrade på hela vägen till Stockholm (för döva öron bör det tilläggas då jag läste min bok). Fick för övrigt en present att pojken idag, en bok. Det är helt klart underskattat att köpa sina favoritböcker till andra!

Pingelfika som slutade med att det bara var jag och Jade som diskuterade gamla Ayia Napa-minnen och åt lunch. Det var mysigt och sommarplanerna börjar formas på riktigt nu. Nu väntar bara samtalet om ekonomisk uppbackning här hemma, men Napa och Båstad är spikat i år igen. Så sommaren ser inte allt för tokig ut heller, mjau.

Ikväll har Sofia villafest men vi får se, jag är fortfarande väldigt krasslig så chips framför TV:n känns för närvarande inte helt fel. Jag åkte ändå hem från Uppsala för att ta det lugnt och inte gå på Theas avskedsfest på MUF utan för att vila upp mig, men samtidigt bor ju Sofia så nära mig, alldeles runt hörnet. Well, vi får se om jag slänger på mig stiletterna ikväll eller inte!

Arrivederci!

patetisk.

Oh well, jag får hädan efter stå ut med brännande blickar i ryggen och elakheter bakom min rygg för det där med en pojkvänsfri helg gick åt helvete redan i eftermiddags. Men vad gör man inte för brunetter med lockigt hår? Men don't worry, jag återvänder till Stockholm redan vid 13 på lördag!

håll i hatten!

Gud vad livet rusar på i 180 km/h, helt sanslöst! Igår var jag på CD-rean på Bengans och fyndade en gammal Kent-platta, Bloc Party's "Silent Alarm" och Nevermind med Nirvana. Inte helt fel, och hade min budget tillåtit det hade jag antagligen köpt ett 20tal till, det tål att tilläggas att jag är en aning besatt av att äga CD-skivor av vissa artister...mjau!

Mötte upp pojkvännen, Gustav och Klasson för att knata till Blå Hörnet och se Bo Lundgren som talade om hur alliansen fungerar att sitta i regeringsmakt. Hur Sveriges ekonomi under sossarnas styre har totalt kraschat och hur moderaterna med sina samarbetspartners alltid har fått städat undan kaoset. Mycket intressant men mest fascinerande var ändå grabben i grått som länsade kakfaten. Someone was hungry.
Hem för middag och OC och sedan väldigt lite sömn då det blev prat och thédrickande långt in på morgonkvisten.

Torsdagar är så himla slappa med megalång TEX, och på lunchen blev det en snabbfika på MOCCO, himla mysigt. I eftermiddag ska jag hem och finslipa på mitt Kashmirarbete och sedan förhoppningsvis vara tillräckligt frisk för att gå på baletten och jazzen.


meandmygirl
Nu väntar en helg med bara tjejerna...
(bild: Style.com)

Fredag och pojkvänsfrihelg inom synhåll, tråkigt men ändå ganska skönt att få tid att ta hand om sig själv. Som planen ser ut nu blir det secondhandrunda, pingelfika, fashionshow och vinpimplande på Södermalm, så det ser inte allt för tokigt ut! Vad ska ni göra i helgen?

när livet bara strejkar.

empty heart



Men åh, ingenting tycks fungera för mig nu för tiden och ingenting gör mig riktigt glad. Ni vet när man har ett stort tomrum inuti som man bara försöker fylla med materiella ting eller billig kärlek genom att krama en bekant? Ingenting tycks fylla mig längre och hålet blir bara större och större.
Idag pratade Andreas om begreppet utbränd på svenskan och jag känner mig träffad. Men hur läskigt är det inte att slocka som människa, när allt sterarin är slut och man inte orkar flamma längre redan innan man fyllt 18? Mer och mer ansvar läggs på mina axlar och jag kippar efter mer luft men icke, det bara går inte längre.

Fuck engelskadebatten imorgon, jag tycker ändå inte om att prata inför folk.
Istället ska jag nog röka Marlboros och gå på Bengans CD-rea och försöka få med mig Bloc Party - Silent Alarm hem. Plus att jag saknar min bästa vän, det gör inte direkt livet lättare. Nu var det nog med känslodravel för ikväll och jag ska hoppa i säng!


the greatest loss

Uh, det var inte nådigt att pulsa genom snön i Mälarhöjden till skolan imorse, fortfarande snorig men fast besluten att gå till skolan ändå för att inte förgås av tristess hemma. Fick det härliga beskedet 08.00 imorse att vi har matte c-prov snart, fuck. Jag har inte en enda ledig vecka innan sportlovet, det känns alldeles underbart, inte säg? Suck.

Slutade härliga 12.25 och begav mig ner på stan för att det första jag gjorde ramla in i en butik som reade ut sin Marc by Marc Jacobs pumps. Oh, för alla er som har följt min blogg så vet ni att jag har ett svårt förälskelse i Marc och
ett par röda sammetspumps med lackdetaljer hade suttit finfint i min garderob. Plus att det var 50% rea, helt otroligt. Jag ringde desperat efter mammi och pappi som ville tänka över beslutet, och det ville även jag så jag knatade och lunchade istället. Visst, 50% off och ett par fantastiska skor men min ekonomi känns ändå inte tillräckligt stabil nu inför sommaren så det skulle gräva ett smärre hål i kassan om föräldrarna inte ville sponsra på låt oss säga, minst hälften. Fick klartecken från föräldrarna mina och sprang glad i hågen tillbaka till affären för att upptäcka att någon köpt min älsklingar, sista paret i storlek 37. Med andra ord kan jag konstatera att Marc är otrogen med någon annan och att ödet inte ville att jag skulle vilja ha ett par sammetspumps med farligt hög klack. Dock sörjer jag ändå. Om du är sugen på ett par i svart, eller har 36 i skostorlek så bege er till Matilde för inköp!
Lyckades i alla fall trösta mig litegrann med det hypade uggle-halsbandet från Urban Outfitters som även hade fått in vissa riktigt fina vintageplagg men shoppninglusten hade total dött och jag begav mig hemåt i snön.

Nu har jag skrivit klart hela mitt Kashmirarbete, hallelujah! Det enda jag ska göra nu är att finslipa på de 15 sidorna och korrekturläsa sedan är jag klar. Ja ja ja, det känns fantastiskt. Men nog om det, nu måste jag sätta igång med mitt Opening statement om Capital Punishment till engelskadebatten imorgon, arrivederci!

Ps. Alla MUFare där ute, missa inte Bo Lundgren på Blå Hörnet imorgon kl. 17!


skönhet för ögat

Än en gång måste jag hylla Vanity Fair för deras utomordentligt vackra fotografier, det finns ingenting som går upp emot deras fantastiska bilder. Där ligger till och med Vogue i lä när det kommer till nyskapande modebilder men framföra allt deras personporträtt är någonting alldeles extra. Nu kan man titta på "2006: The Year in Photos" och riktigt gotta ner sig i bilder av favoriten Annie Leibovitz.
Någonting annat som är en fröjd för ögat nu i gråa vintertider är att man numera kan dela med sig av sina Lookbooks på Style.com, en nyhet som jag hittade hos Mimi vars egen lookbook inte är fy skam. Med andra ord kan du gräva ner dig i bilder för att få tiden att gå lite snabbare, plus att kreativiteten flödar, så börja skapa!

Imorgon tänker jag absolut inte vara sjuk längre utan gå i skolan och sedan ta en tur på stan för någon insåg plötsligen att månaden närmar sig sitt slut och kontot är ännu halvfullt, med andra ord hoppas jag att utbudet på stan imorgon inte är allt för dåligt!

uttråkad.

Jag är för sjuk för att plugga men för frisk för att ligga i sängen hela dagen. Vilket dilemma och onekligen väldigt frustrerande. Jag vill bli frisk nu på en gång och slippa stressen över att vara hemma men inte plugga. Det enda produktiva jag har gjort idag var att läsa ut I skuggan av ett brott av Helena Henschen, en relativt seg roman om de Sydowska morden, men omslagsfotografiet ger mig fortfarande rysningar, så fint är det.

måndag - sjukling

Efter att i nästan en veckas tid känt mig lite småkrasslig så slog det till inatt och nu idag är jag hemma iförd mjukiskläder och tycker synd om mig själv. Ingen kraft eller ork att skriva på min fucking Kashmirkonflikt som ska lämnas in på fredag eller börja med alla andra småläxor som ska in nu i veckan utan allt jag bara vill göra är att ligga under täcket och oja mig.
Plus att det är extra synd om mig idag för idag är första lektionen på Kühlers för terminen och jag hade verkligen velat vara med på Funk-passet men som det ser ut i nuläget kanske jag inte ens orkar pallra mig in till stan för att titta på, mjäk.


HELGEN

Maowaowa, det är ungefär detta oseriösa låtsas läte som kan beskriva mig helg och som nu har fått mig att försjunka i djup dvala. Jag har sovit och ätit alldeles för lite hela denna helg men samtidigt haft så sinnessjukt kul att det lätt var värt det.

I fredags firades (lilla) Empan som fyllt 18 stora år och blivit vår alldeles egna finska tant i sällskapet nu. Det var middag hos mig för 11 glada flickor och pojkar, presentutdelning (oh Chanel!), mycket gott att äta och dricka, framför allt dricka och röj. Efter att mitt hus invarderats av främmande fjortisar som alla tycktes presentera sig som Jacobs flickvän och samtidigt undrade var shotglasen fanns. Min stora fråga är fortfarande vem denna mytomspunna Jacob är? Som tur var utlystes tävlingen "kasta fjortis" och snabbt var alla väteperoxiderade flickor ute ur mitt hus och vi kunde fortsätta kvällen. Hamnade hos Vici som hade fest, även om vi bara var där en stund var det trevligt. Vidare till MUF-lokalen för en tillställning med alldeles för mycket minnen från ettan på gymnasiet så vi avlägsnade oss relativt snabbt för att pausa på Donken i Slussen innan vi fortsatte tillbaka till Vici. Efter att ha fått Johan, Sarah och Chris i säng hemma hos mig stupade jag också i säng, förblindad av John Blunds sömngrus vid 05. Mycket lyckad kväll!

Att vakna strax innan 12 på lördagen var allt annat än himmelriket då ingen av oss mådde speciellt bra, dock efter en frukost á la Chris återhämtade vi oss en aning och efter att ha vinkat av Sarah och Johan kunde jag och Chris börja packa inför Uppsala.
Trassel med tågen och såklart var pendeln mer än lovligt försenad och till råga på allt började det snöa alldeles förskräckligt på väg till Thea och när vi kom fram såg pojkvännen ut som ismannen och jag som en eskimå. Utsökt middag tillsammans med goda vänner och på menyn stod sniglar, kreolsk gryta och hallondessert. Då vi som deltagit under fredagskvällen inte befann oss på topp så slutade kvällen relativt tidigt hos Thea för oss, sedan blev det bara OC hemma hos Chris resten av kvällen. Mysigt mysigt.

Söndag och snösnösnö utanför fönstret och definitivt ingenting jag ville pulsa ut i, men vad har man för val när man pendlar till pojkvännen i Uppsala? Inget, men som tur var fick jag i alla fall sällskap på bussen och tack vare Placebo - Running up the hill, så gick tågresan hem riktigt fort.
Att ha haft en bra helg gör hela veckan som kommer så mycket lättare att genomlida, Arrivederci!

oh happy day!

Gissa vem som är ledig idag och vaknade upp med världens bästa pojkvän vid sin sida? Nevermind att jag inte har sovit speciellt bra på ett tag eller att jag har ett stort Kashmirkonflikt att lösa, för jag har en smashing outfit till ikväll och är L-E-D-I-G, känn bara så skönt ordet ligger i munnen!

funderingar

Sitter och läser igenom en massa gamla poesi som skräpar på Sockerdricka och i datorn och det är synd att jag inte skriver längre annars än när jag verkligen har tid, för jag saknar det.
Att skriva brukade vara synonymt med mitt namn och var jag än gick hade jag ett anteckningsblock i väskan och en trubbig blyerststump så jag alltid kunde kladda ner strofer som dök upp i huvudet, men inte längre. Tydligen kan man lösenordsskydda vissa inlägg så som
Joanna har gjort, och om jag hade kunnat göra samma sak hade jag valt att göra det jag med. Jag saknar att kunna skriva om vad som helst utan att någon dömer mig men det skulle aldrig, aldrig falla mig in att vika ut mig känslomässigt och visa innanmätet för främmande personer på internet utan att kunna kontrollera vilka som läser. Så det där med lösenordsskydd verkar vara en bra sak.
Sedan har jag även funderat på det där med vilken inriktning min blogg har, och jag har nog egentligen ingen inriktning alls, det känns som man borde profilera sig lite mer, nischa in sig i något fack för att åtminstone få lite struktur på det där med bloggandet, men äsch det är en senare fråga.

åh fröken söt

Efter skolan knatade jag lite på stan och lyckades i alla fall komma hem med en skaplig klänning och en guldglittrig kofta från H&M så det piggade i alla fall upp mig litegrann och när jag sedan besökte Judiths så befann jag mig plötsligt i himmelriket, det var söta Marc Jacobs pumps, flats, pälsboas att dö för samt en härlig mängd klänningar från Fröken Söt, det känns som om affären får sig ett besök där imorgon under min lediga dag, mjau.
Ikväll kommer pojkvännen till Stockholm men innan dess ska jag försöka skriva mer Kashmir, arrivederci!

sökes

Ny termin och nytt nummer av skoltidningen Östra Real. Mitt artikeluppdrag den här gången blir att skriva om Bloggosfären - ett nytt massmedium. Om du är intresserad av att ställa upp på en intervju (över mail, telefon eller via möte) så skriv en kommentar. Det som efterlyses är personer som känner att dom har en åsikt om hur företag använder bloggar som en kanal att nå ut till en stor grupp människor gratis. Så om du vill ställa upp och synas i print med text och bild så tveka inte!


confessions of a shopaholic

gemma
a closet full of clothes but nothing to wear
Gemma Ward (foto: IMG Models)



Jag vill köpa nya kläder, och det är nu. Men tiden är knapp och utbudet är katastrofalt. Vad hände med roliga kläder? Allt, precis allt ser likadant ut. Jag besökte H&M i Fältan för att försöka hitta någonting enkelt men fräsch till helgen men icke, allt som hängde på krokarna såg precis ut som det som jag redan har i garderoben och allt jag ville ha var en simpel vardagsklänning men någon typ av spännande detaljer.
Måste januari alltid innebära en grå övergånsperiod från höstens mode till vårens nyheter? Jag vill inte!


efter regn kommer alltid solsken

Mitt humör är nu en aning bättre måste jag erkänna, efter att ha skrivit en bra bit på mitt Kashmir-arbete ska jag unna mig lite me-time och planera min beställning på La Redoute samt H&M, måla naglarna och mysa framför OC ikväll, pepp!


ococ

Något som är ganska roligt är att en viss pojkvän numera är OC-frälst!


I just don't know what to do with myself

För att citera The White Stripes i rubriken så är det ett mycket passande citat för att beskriva min livssituation idag, suck. Ända sedan ett visst samtal igår så sjönk min humörnivå med ett hundratal grader och för tillfället vill jag inget hellre än att krypa ner i sängen och gömma mig för alltid. Men nog om det nu.

Tisdagen innebar solsken så starkt att du nästan behövde solglasögon och en vårig outfit, det var mysigt. Efter skolan åkte jag hem och var så pass duktig att jag skrev ett tal till MUF Östra Real, gjorde klart engelskaläxan och började skriva på resultatredovisningen till Kashmir.
Sedan var det dags att åka tillbaka till skolan för att förbereda inför Öppet Hus och efter en lagom dos av trassel och ett gäng blickar åt Röd Vinds håll som satsat stenhårt med målade plakat och "rättvise-kaffe" så satte vi igång. Aldrig hade jag trott att 91:or var så små eller så obildade, jag vet att det är hemskt att säga så men jag fick möta en sådan stor grupp människor igår som var tappade bakom flötet att framtidens generation ser mörk ut. Det fanns några olika grupper av människor som ungefär gav samma svar på frågan om dom hade funderat på att gå med i MUF. En otroligt stor grupp visste inte vad MUF var för något, skrämmande tanke. En annan grupp besökte vårt bord för godiset och för att få ta ljusblå pins men hade själva ingen aning om vad MUF var och när vi väl förklarade att det var Moderaternas ungdomsförbund rynkade dom på näsan och deklarerade att dom inte ville tillhöra moderaterna. Eller som en lite tös i blonda lockar som aldrig kan ha öppnat en dagstidning frågade: "Men vad är Moderaterna?", suck. Men mest skrämmande av allt var ändå det ganska frekvent uttalade svaret igår: "Nej jag har funderat på att gå sam-ekonomi så MUF är ingenting jag är intresserad av" - sedan när blev MUF en linje man väljer i skolan? Obildade barn. Någonting som däremot var positivt var att vi lyckades värva ca. 10 stycken medlemmar och det är ju aldrig fel.

Onsdag och krasslig i halsen och trötta ögon. Det börjar bra. MUF nymedlemsfikat var helt okej, en del medlemmar dök upp och kakorna var goda men idag kan jag inte riktigt ge någonting alls för det är mest meningslöshet som präglar mig idag. Gick hem efter geografin för jag behöver verkligen anstränga mig och plugga lite innan OC-starten ikväll.

Men för att sluta vara så bitter och inkräkta på Chris område så kan jag i alla fall meddela att helgen ser strålande ut och att jag är mycket säker på att jag kommer ur denna tillfälliga svacka så fort det blir fredag för hey, gissa vem som är ledig då? Me me me!

Måndag - du är mitt solsken

Måndag och efterdyningar av stormen, oh happy day? Helt värdelöst att vakna upp och inse att det var dags att pallra sig till skolan och sätta tänderna i ytterligare en ny vecka med nya arbetsuppgifter och ansvar. Optimismen från förra veckan är som bortblåst i en storm klass 2 och ersatt av en grå slentrian - tillbaka till verkligheten. Det är inte mer än jobbigt och hur jag en försöker fokusera på allt roligt den här veckan misslyckas jag och vill bara ligger under täcket och äta belgisk choklad samt tycka synd om mig själv, that's it.

Dagen piggades upp av att Chris efter sin matte-tenta kom till Stockholm och vi lunchade på L'Angolo och besökte ett antal butiker efterråt. Roligt med lite spontanitet för en gångs skull trots att vi bor i olika städer. Sedan åkte vi hem till mig, tittade på "Tjenare Kungen" och drack coca-cola, det var inte helt fel på någon punkt utan snarare perfekt då jag äntligen fick lite solljus över min dag i alla fall.

För alla eventuella 91:or som besöker min  blogg vill jag bara påminna om att Östra Reals Gymnasium har öppet hus imorgon med start 19.30 och då kommer även jag befinna mig där, i entrén med MUF Östra Real samt en hel del nere i journalistsalen för att promota min linje, så om ni har vägarna förbi så säg hej!

Äsch nu ska jag sluta blogga deprimerande och skriva lite mer på mitt kashmir-arbete och sedan slänga mig i sängen, arrivederci!

100 dagar

Fick ett sms på tåget hem om att det har varit 100 dagar för Alliansen nu, och kom då att tänka på valsegern och hela valvakan och hur en kväll kan förändra så många människors liv, men kanske framför allt mitt liv, för vem vet egentligen hur mitt liv hade sett ut idag om det inte hade varit segeryra och starka känslor i luften den kvällen? Det tål att tänkas på.

ytterligare en helg

Ja, ytterligare en helg har sprungit förbi och det känns som om det var nyss det var fredageftermiddag och jag satt på L'Angolo och planerade min 18 årsdag men icke, nu är det söndag och storm utanför mitt fönster. Men inte deppar jag ihop för det utan istället har jag tänt några Yankee candles och satt på Håkan Hellström för att hålla humöret uppe även ikväll, men någon motivation för att studera finns det inte så jag antar att det blir manikyr framför TV:n istället ikväll.

Uppsala i helgen med min älskling och trots att vi inte riktigt gjorde så mycket så var det jättetrevligt. Fredagen innebar en liten present till mig som underlättar både för min ekonomi och resande, nämligen ett busskort och en stor ros (som tyvärr lämnades kvar i Uppsala, men ändå), stor tack. Det blev pizzakväll då även Calle kom förbi som oinbjuden gäst. Dock orkade varken jag eller Chris ta tag i livet så det blev hemmakväll med OC istället för att åka hem till Thea, men det var trevligt ändå.
Julgransplundring var lördagens aktivitet med pojkvännens släkt så det blev lunch, dans och sång samt fiskdamm, någonting jag inte varit med om på flera år. Sedan besökte vi staden och MUF-lokalen som genomgått en renovering men deras egna husdjur bananflugorna surrade fortfarande välbekant kring våra öron. Efter middagen hamnade vi på 018 med Thea och Hugo innan vi begav oss hem till Thea för sällskapsspel och mycket skratt, en trevlig kväll!

Söndag och storm och inte så mycket mer med det. Vi lallade runt i pyjamas fram till 16-snåret då jag var tvungen att byta om för att kunna ta tåget hem, men innan dess fick jag smaka på Chris berömda frukost, mums. Nej, nu borde jag ta tag i livet igen, arrivederci!


...and I'm off

karin
Det ser ut som att Karin Andersson (IMG Models) också är på språng nu i helgen


Veckan har sprungit förbi och nu väntar en fredag med MUF Östra Real-möte och ett besök på L'Angolo innan jag ska hoppa på tåget med min fullpackade väska och bege mig mot Uppsala - ha en supertrevlig helg snyggingar så ses på vi måndag!

and I will bring you down.

Det är alltid lika roligt hur alla ska få för sig att dra upp gamla saker, sprida lögner eller starta bråk som involverar mig precis då jag inte har tid att göra någonting annat än att plugga, då det inte finns någon tid att slå tillbaka.


Torsdag - veckan bara flyger förbi

Efter en oplanerad sleep-over hos Klasson på tisdagkvällen vaknade jag allt annat än pigg i Sjöstaden på onsdagmorgonen och upptäckte att det fortfarande blåste ute. Stormvarning under kvällen då jag helt fredligt skulle röka och nästa träffades av en takplåt samt höll på att lyfta från marken, nästan lite läskigt måste jag erkänna.

Onsdagen innebar geografiprov och lång skoldag men min nyvunna optimism vann och jag lyckades vara relativt aktiv under alla lektioner, samt skriva ett geografiprov som inte må andas MVG men helt okej ändå. Prestationsångesten får vila ett tag nu när jag har alldeles för mycket saker att ta tag i.
Eftermiddagen spenderades i TV-rummet under ett sjungande avsnitt av "7th Heaven" innan jag pallrade mig ut i vinden och bort till MUF-lokalen på Valhallavägen tillsammans med Klasson, Gustav och Thea för att onsdagsfika och lyssna på eftermiddagens talare; Lars Rådén som precis som vanligt var duktig. Passade även på att diskutera MUF Östra Reals framtid med Daniel Somos och Hanif Bali och det ser ut som om våra planer går igenom, mjau det kan bli en intressant vår.
Kvällen innebar telefonmaraton med Chris som kan jämföras med en Hollywoodfilm, en knagglig start, en djup dal i mitten och ett bra slut, haha.

Torsdag och MUF-möte i skolan som var en aning dramatiskt. Piggades dock upp av pojkvännen som fick mig att le över MUF Uppsalas dubbelmoral. Som ni kanske minns var det rabalder över att jag har publicerat vissa bilder jag inte borde i min blogg men nu vill tydligen de högre hönsen i vår grannstad använda bilder till deras Distriksstämma, intressant.
I eftermiddag väntar en välbehövlig tur på stan och en snabbt möte med min snyggaste asiat Josefine, något som det var länge sedan jag unnade mig. Men nu väntar mer TEX(MEX) och sedan matte c, oh joy!

Tisdag - really back on track

Att pallra sig upp kl. 06 och sitta två timmar senare på en spännande lektion matte c är definitivt att vara back on track, och jag klagade inte ens så mycket som jag brukar utan var ganska nöjd med livet medan jag satt och klottrade i min kalender och lyssnade på Bloc Party. Det artar sig bra såhär andra dagen!
Jag har till och med ansträngt mig så pass mycket att jag var på Utrikespolitiska Institutet och Anna Lind-biblioteket efter skolan med Lova och sökte fakta till mitt arbete om Kashmir-Jammu-konflikten. Ambitiöst värre, särskilt då det satt ett gäng militärer och läste tunga böcker om ledarskap i det alldeles tysta biblioteket medan jag och Lova helt lugnt strosade runt bland hyllorna och såg intellektuella ut då vi bläddrade och läste i litteratur lämpad för Harvard University, pepp.

Allt handlar om rätt inställning. Jag klarade av höstterminen galant och nu är det bara en vårtermin kvar innan jag har gått ut tvåan, fyllt 18 och förhoppningsvis tagit tag i livet. Det ser strålande ut. Det regniga utanför mitt fönster som vi väljer att kalla vinter kommer snart att dra sig tillbaka och lämna plats för solstrålar, vindrickande på Södermalm och ljumma vårvindar. Optimism är det enda som kan rädda mig i nuläget.

Men så kallar verkligheten igen och det är bara att laga lite mellis och sätta mig för att börja plöja igenom mina nylånade tunga böcker och försöka att sätta tänderna i konflikten, mums. Imorgon eftermiddag har jag i alla fall MUF Onsdag att se fram emot med Lars Rådén som talare, det kan bli intressant och på torsdag ska jag unna mig en liten runda på stan efter mitt besök hos optikern, yes.

Arrivederci!


Måndag - back on track, again

m


Efter en supermysig helg med pojkvännen som landade i torsdags från USA så kändes det ganska bra att återvända till skolan och vardagliga rutiner. Lovet har varit jättebra, om än alldeles för kort för min smak och sista helgen var den ultimata. Bara slappa ute på landet utan föräldrar eller måsten, titta på Borta med vinden och mysa tillsammans efter ca. 18 dagar ifrån varandra. Toppen med andra ord!
Mammi hann även fylla 50 år under den sista helgen vilket firades i all stillhet med diverse fina presenter som även jag tänker lägga beslag på och "låna", och mycket god mat.

Måndagen kom och skolstressen satte in direkt. Jag behövde bara se Östra Reals fasad för att inse hur extremt mycket jag har att göra och det blev inte bättre med att vi satte igång stenhårt från första lektion utan något som ens kunde liknas vid en mjukstart. Men det kanske är bra att slängas in i vardagen igen, unmerciful.
Mysigt att komma tillbaka igen och träffa en massa chicks som det var länge sedan man umgicks med och trevligt att se välbekanta ansikten överallt.

Efter skolan blev den en nödvändig tur på stan för att avklara en del ärenden som att byta optiker, inhandla nya underkläder och body butter och nu, väl hemma väntar stenhårt pluggande av engelska och geografi efter middagen och sedan förhoppningsvis ett bad i Bvulgaris gröna-thé-badsalt, lite vardagslyx kan man allt unna sig. Dock känner jag mig ganska peppad inför att sätta tänderna i en hög med arbeten, men jag antar att den lusten kommer avta relativt kvickt. Hur som haver, arrivederci!

what did you do last night?

Familjekvällar är underskattade, helt klart. Jag brukar alltid vara ute och fara och flänga och aldrig ha tid att stanna hemma men idag har jag inte lämnat huset (om man inte räknar gå ut på balkongen för att hänga ut kläder på vädring) och kvällen var toppen. Plus att jag känner mig lite stolt också, jag har läst alla miljoner geografi-sidor, jag har städat min byrå och slängt en massa krimskramsiga accessoarer och gammalt smink samt städat hela garderoben, fixat med nya iPoden och packat inför helgen.
Nu ska jag försöka gå och lägga mig i tid, så god natt!


Paparazzi: happy new year

n






mycket tid = bloggande?

Det är jullov och de flesta av oss har ett ton med fritid att blogga på, men hur kan det komma sig att de allra flesta bloggar bara dör när det är lov? Jag tycker det är mycket konstigt då de flesta bloggar för att det är roligt, inte för att det är ett krav.


uäh!

Precis så låter jag för tillfället för jag vaknade strax efter klockan 6 ofrivilligt och var uppe och åt lite frukost och somnade om taada vaknade precis nu, ca. 2 timmar efter min planering. Plus att jag är förkyld. Irriterande rethosta som gör att jag inte borde röka, suck.
Idag bara måste jag städa garderoben, läsa 50 sidor geografi och måla naglarna svarta igen för de passade så bra till min nya blus. Well, om jag sätter igång att bli effektiv så ska det väl också gå, arrivederci!


Le Dahlia Noir

12


Är det inte hemskt att sitta uppe och vänta på sin lillebror som är ute och svirar?
Faktiskt inte, jag har haft en jättetrevlig kväll och efter nyårsafton så väntar jag ett tag med vindrickandet (i alla fall till den 4:e januari då jag och min älskling firar 3 månader).
Kvällen startade med en god familjemiddag hemma innan jag åkte in till stan för att lägga mig i cancergrillen för första gången på bra länge och sedan mötte jag upp Ellie utanför Sergel för att hämta ut biobiljetterna till Den svarta dahlian med godbitar som Hilary Swank, Josh Hartnett och Scarlett Johansson. Är det inte kul att se att vissa skådespelare har hamnat i oldies-facket där alla filmer är i sepia-färgställning och det är rött läppstift och filterlösa cigaretter överallt? Well, I like it. Jag har en faiblesse som heter duga för allt som andas 1920-1950.
Vi hamnade i alla fall på ett lite lagom opersonligt fik där det skvallrades friskt över en kopp thé innan bion och sedan kröp vi ihop i biomörkret.
Jag kan inte säga att filmen hade en lysande handling, men det var i alla fall en förträfflig kostymfilm vilket passade mig bra en kväll som denna. Och vi kan helt enkelt konstatera att jag går alldeles för sällan på bio!

tisdag

Vaknade med solen skinandes i ögonen, det gör ju vilken människa som helst glad! Plus att jag har sovit 11 timmar inatt så det finns inga spår kvar efter en bakfylla heller, thank God.
Idag ska jag ta tag i en massa mer eller mindre spännande saker och sedan åka in till stan för att försöka hinna sola och sedan träffa Ellie som jag inte har sett på år och dag. Vi ska fika och gå på bio och se
"Den svarta dahlian", kanske dags att göra premiär på min nya blus? Vi får se, vi får se. Hur som helst, ha en toppen tisdag!


året som gått

Ja, 2006 var de stora händelsernas år och ofta även de stora skratten och lyckliga stundernas år. En berg-och-dalbana med höga toppar och djupa dalar men på det stora hela kom jag helskinnad ur även det här året. Men dramatiskt på sina håll har det varit och ibland en aning mer än vad som varit nödvändigt men sådant är livet.

Året startade med en chock redan några timmar efter tolvslaget fick jag en ylande Amanda i örat som meddelade att Philip var försvunnen och att han antagligen var död. Första januari inleddes med telefonkedjor och mycket oro för vänner i min närhet men tillslut var även denna Duvbo-grabb återfunnen och min (ex)vän kunde andas ut. En vän som även försvann under det här året efter ett mindre psykbryt under nyårsafton och veckorna som följde, och helt orelaterat tog ut det över mig och Empan.

Party efter party avverkades under vårterminen och ibland kanske i ett alldeles för högt tempo för mig men precis som vanligt reser jag mig alltid upp efter att ha ramlat, oavsett hur stora skrapsåren på mina knän är. Vänner fyllde 18, reunion med Gotlandsgrabbarna, en och annan tragisk clubfest hann också avverkas då jag ännu inte riktigt hade släppt taget om att sälja biljetter utan att egentligen tjäna någonting riktigt på det. Året 2006 blev året då jag tillslut släppte fjortisfestandet och att vara glitterflicka inte längre var någonting som hände var och varannan helg, utan jag hade tröttnat totalt.

Jag reste mycket omkring i världen och Sverige. Åre under sportlovet med Sarah min skidprinsessa och då blev det mycket hängande med Brommapojkar och hockeygrabbar, vilket passade oss perfekt. Även en trip back memorylane inträffade precis som många andra gånger det året då jag än en gång träffade på folk från mitt förflutna.
Rom besöktes i smällhettan på påsklovet och jag trivdes bra bland romerska ruiner och italienare iklädda Dsquared.

Försommaren nalkades med alla spännande kvällar och farligheter som lurade kring hörnet. Jag skaffade en ny nära vän, Emelie Klasson som blev min följeslagare när det kom att handla om det mesta under försommarens tidiga nätter. Det blev flakåkning och badande i fontänen vid Karlaplan. Springandes utan för Berns och vinpimplande på Djurgården om skolkvällarna. Jag satt flertalet kvällar på Mariaberget, en plats som Lova introducerade för mig och som blev en hotspot under sommaren då jag verkligen älskade att sitta där och dricka vitt vin och dansa i gräset till varma indietoner. En tripp till Uppsala hann jag även med mina älskade pinglor innan sommaren på allvar tog fart.

Sommaren kom med stormsteg och det blev Båstad, Göteborg, Ayia Napa och USA för hela slanten. Båstad var en helt ny upplevelse som jag delade tillsammans med min pappa och det satte standarden på resten av sommaren. Det blev ändlöst champagnedrickande och minglande och min personliga favorit är fortfarande Johan Staël von Holsteins upptäckt när jag satt och pimplade Absolut Ruby-drinkar i en telefonkiosk och pratade med min partner in crime som tyvärr inte fick uppleva Båstad sommaren 2006.
Göteborg kort där efter för en enorm snabbvisit och som vanligt kom jag därifrån med allt för många CD-skivor i bagaget, vad är det med den staden och indiemusik egentligen?

Älskade Lina lämnade L.A för att komma hem till Sverige under sommaren och hon, jag och Sarah spenderade en underbar helg på mitt landställe och sedan även några timmar hemma i Sverige. Jag hade saknat mitt blonda yrväder något enormt och det var så mysigt att träffa henne igen och gå på Allsång på Skansen och gråta till Håkan Hellström tillsammans. Fantastiskt.

Jag och Jade packade väskorna och begav oss till Ayia Napa för en veckas galet festande och många tillfälliga kärlekar under veckan som gick. Bland det roligaste jag har varit med om.
Direkt hem för att sedan packa om väskan och bege mig till USA. Boston och framför allt Harvard som jag förälskade mig i direkt, sedan upp till Maine, vidare till Cape Cod, Newport och sist men inte minst Washington. En gigantisk shopping-spree som slutade i enormt mycket fina ting att ta med sig hem till Sverige.

Skolan startade igen och i och med det även allvaret. Även om de första veckorna spenderades mest på Zanzibar där jag och Emelie satt och kedjerökte och åt chilinötter varje solig eftermiddag och pratade strunt. Även Jade och Mattihas kom ofta förbi och delade gemenskapen.
Sedan kom allvaret och en mängd läxor och prov. I samma veva träffade jag min första kärlek, Chris som nu är min pojkvän och i och med det knöts det många kontakter. Uppsala blev något jag började besöka ofta och jag insåg att jag trivdes enormt bra.

Hösten handlade mycket om att utvecklas som människa och växa upp. Inte enbart att bli mer seriös, för speciellt seriös och allvarlig blir jag nog aldrig utan mer att växa upp och bli mer nöjd med den jag är. Så som jag är nu trivs jag med och vill fortsätta vara.
Hösten handlade mycket om att knyta nya kontakter, involveras i nya spännande projekt som MSU, MUF, skoltidningen, dansen och så. Men även mycket om att jag tappade kontakt med i princip en större del av mina gamla nära vänner och insåg plötsligen att jag trivdes med att vara ganska ensam. Jag har en handfull nära vänner och enormt många bekanta men även en pojkvän som jag står nära.

Hela 2006 har varit ett fantastiskt år på många sätt även om jag även många gånger har förbannat livet och svurit över att allt är så jobbigt men på det stora hela har jag funnit en ordentlig plats som jag trivs med och jag tror att 2007 blir ett ännu bättre år!

glitter och glamour: Nyår 2006

Vilken lång dag och natt det blev! Åkte till Lova jättetidigt för att fixa iordning allting inför kvällen och ändå lyckades det bli stressigt i sista sekund innan vårrullarna och drinkarna stod framdukade och kvällens första gäster ringde på dörren.
För att inte tjata om allt vi gjorde och sa så kan jag säga att det var ett sjukt lyckat nyår som gör att jag mår mindre bra idag även om jag har ett lyckligt leende på läpparna. Middagen var enormt lyckad, alla var uppklädda till tänderna och supersöta i sin cocktail-utstyrsel, champagnen var god och vi dansade tills fötterna blödde. Musiken var en höjdare och Empans partyplatta en stjärna som förgyllde hela kvällen då vi dansade helt galet till SMK och andra klassiker från året som gått som Boten Anna. Att folk höll tal var fantastiskt, och det är nästan så att man blev lite våt i ögat då Forever young spelades och vi alla insåg att år 2007 är året då de flesta av oss fyller 18 och blir officiellt vuxna.

Kvällen var den perfekta avslutningen på ett fantastiskt år och när vi stod vid Mosebacke och drack champagne medan fyrverkerierna exploderade kring våra huvuden så gjorde det ingenting att det dök upp mängder av figurer ur mitt förflutna eller att jag frös. Allt var fantastiskt, glorious.
Detta kan bara indikera på vilket perfekt år 2007 kommer att bli!
Eller för att citera Johan: "Jag har haft ett och ett halv fantastiskt år och jag ser så jävla mycket fram emot att dela ett och ett halvt år till med er!"


Kvällens bästa: Empan
Kvällens yrväder: Lova
Kvällens talare: Erik
Kvällens fullaste: Andreas (eller Vici?)
Kvällens bäst klädda: Sofia
Kvällens kladdigaste: hallon & kardemumma såsen till chokladterrinen som hamnade överallt.
Kvällens from-the-past: Carlheimer och Ludde på Mosebacke
Kvällens lockigaste: Definitivt Jonas
Kvällens galnaste dans: Till SMK - Övningsköra eller Basshunter - Boten Anna
Kvällens stiligaste man: Arman
Kvällens stjärnkockar: Jag och Lova
Kvällens generösaste: Erik (Versace-parfym till Bella!)
Kvällens fyllesamtal: Chris
Kvällens porris: Empan
Kvällens läskigaste: Alla galna jallas med raketer vid Slussen, ew.
Kvällens bästa: middagen hos Lova, glitter och glamour!

sliten

mjau idag är jag sliten. men fy fan vilket nyår, det absolut bästa någonsin! återkommer senare med fullständig redogörelse över mina eskapader samt en nyårskrönika, so long!