Le Dahlia Noir

12


Är det inte hemskt att sitta uppe och vänta på sin lillebror som är ute och svirar?
Faktiskt inte, jag har haft en jättetrevlig kväll och efter nyårsafton så väntar jag ett tag med vindrickandet (i alla fall till den 4:e januari då jag och min älskling firar 3 månader).
Kvällen startade med en god familjemiddag hemma innan jag åkte in till stan för att lägga mig i cancergrillen för första gången på bra länge och sedan mötte jag upp Ellie utanför Sergel för att hämta ut biobiljetterna till Den svarta dahlian med godbitar som Hilary Swank, Josh Hartnett och Scarlett Johansson. Är det inte kul att se att vissa skådespelare har hamnat i oldies-facket där alla filmer är i sepia-färgställning och det är rött läppstift och filterlösa cigaretter överallt? Well, I like it. Jag har en faiblesse som heter duga för allt som andas 1920-1950.
Vi hamnade i alla fall på ett lite lagom opersonligt fik där det skvallrades friskt över en kopp thé innan bion och sedan kröp vi ihop i biomörkret.
Jag kan inte säga att filmen hade en lysande handling, men det var i alla fall en förträfflig kostymfilm vilket passade mig bra en kväll som denna. Och vi kan helt enkelt konstatera att jag går alldeles för sällan på bio!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback