punkpensionärer

Läste i tidningen imorse att Sex Pistols var klara för "Peace & Love"-festivalen. Punkfarfar med andra ord. Synd bara att Sid Vicious var tvungen att gå och dö, men jag är himla lockad att besöka Dalarna i sommar och pogodansa med pensionärer.

torsdag

Inte ens regnet idag kunde ta död på mitt julhumör så jag handlade lussebullar och har smygstartat december hemma idag över religionspluggandet. Köpte en massa badprodukter från Body Shop idag med granatäppeldoft, i röda förpackningar. Och nu pillar jag på min önskelista. Jag är helt såld på julen 2007 än så länge och NKs julskyltning spädde bara på pirret i maggropen.

nattliga tankar

När julen nalkas med stormsteg blir jag alltid lite extra sentimental och nu sitter jag här med Yankee Candles tända och drömmer och lussebullar och peppisar med glasyr. I helgen lutar det åt glöggtillställning i Uppsala, och det är inte fy skam det heller. Förhoppningsvis hittar jag någonting fint på stan imorgon att slänga på mig till helgen. God natt!


onsdag

Jag känner mig förslappad. Vad hände med all överskottsenergi från förra veckan? Well, imorse tog jag en sovmorgon innan MSU-mötet i biblioteket då vi planerade vår kampanjvecka och andra events. Som vanligt var det mycket, med betoning på mycket skratt och flams. Men trevlig.
På tok för mycket plugg de närmsta veckorna vilket resulterade i ett smärr break down igårkväll då jag hyperventilerade över prov, inlämningsuppgifter och nyårsångest. Är det så konstigt att vilja fira en perfekt nyårsafton? Förra året var snudd på perfektion men i år så smäller det. Förhoppningsvis.

Egentligen vill jag baka pepparkakor, göra glasyr och dricka glögg framför TV:n men nu väntar dramadialoger och novellskrivande. Religionsboken kan ju gå och gömma sig eller något. So long!

fullspäckad tisdag

Det är kallt, både ute och inne. I natt fick jag sova med mjukisbyxor, munktröja, linne och raggisar för att inte frysa ihjäl. Idag hann jag inte inse att det var superkallt ute och glömde således att sätta på mig dunjacka. Med andra ord förfrös jag mina ben i tunna strumpisar. Lunchade hemma hos farmor idag och diskuterade Neville Chamberlain och mellankrigstiden. Sedan kom Chris och vi åkte hem för plugg av religionskunskap. Därefter bar det av till "högkvarteret" och CK för årsmöte med MUF Söderort som är precis nystartat. Sitter nu som ledamot i styrelsen där. Kul! Nu väntar Ugly Betty, snacks och pussar. En perfekt avslutning på en hektisk dag! och ps. jag fick fina presenter från Paris av pojkvännen.


måndag

Jag mår fortfarande inte toppen och jag har insett att jag är som en pensionär. När jag var yngre kunde jag dricka i mängder och må prima dagen efter, nu räckte det med en vinare och en lurig absinth-shot och jag är fortfarande smått illamående. Hur som helst så var det ingenting en pizza på CiaoCiao inte kunde kirra på lunchen idag tillsammans med Empan och Lova.

Fullspäckad vecka skolmässigt och på muf-fronten. Önskar att jag kunde klämma in ett besök på Ace på onsdag, men vi får se. Jag vill roa mig mest hela tiden men med tanke på helgen som varit borde jag kanske ta det lite lugnt också.


släpp ut ditt inre djur!

Igår var det äntligen dags att återuppta en gammal tradition - middag i mitt kök. Det fanns en tid då vi alla var yngre, piggare och naivare och festade stenhårt i mitt kök var och varannan helg. Men det var länge sedan nu. Igår å andra sidan var det dags för min middag med temat - "släpp ut ditt inre djur" och det var ganska intressant. Vissa hade tolkat temat ordentligt medan andra inte alls, men inga namn nämnda.
Kvällen var fylld av medelhavsinspirerad mat, Duda-sången, skratt, skvaller, djupa diskussioner och dans på stolarna. Precis så som det ska vara med andra ord!


image511


   
   

lördagmorgon

Jag vaknade tidigt idag. Det är riktig lyx att få ligga kvar i sängen med en bra bok och sedan äta långfrukost. Nu ser min dag ganska tom ut ett par timmar framåt i alla fall. Gästerna anländer kring 20-tiden ikväll.
Det är rimfrost ute och jag skulle gärna ta en promenad i det kalla vädret men det verkar inte som om någon av mina vänner som bor i närheten är så pigga på den idén, tyvärr.

framtidsfredag

Vad ska du bli när du blir stor? Jadu, den frågan kräver ett svar, och relativt omgående också. Framtidsångesten har golvat mig totalt idag då jag besökte SACO-mässan i Älvsjö. Superseriöst. Supermycket information. Och superframtidsångest. Plockade på mig broschyrer från Sthlms universitet, Uppsala universitet, Göteborgs universitet och Södertörns Högskola. Har bläddrat litegrann i katalogerna och jag vill vill vill verkligen gå på JMK i Stockholm. Det ser ut som om jag borde boka in ett möte med SYV nästa vecka. Suck.




image504
Helst av allt vill jag gå på gymnasiet hela livet.
bild: Cory Kennedy & Taylor Warren



Nu är det i alla fall helg! Ikväll ska jag vara hemma och ta det lugnt inför morgondagen och imorgon (lördag) blir det middag och party hos mig för hela slanten!


torsdag

Supertrött på att det är så mörkt ute. Det är inte roligt att vakna på morgonen av att det är mörkt, sitta i skolsalar under de få ljusa timmarna om dygnet och sedan knata hem i mörkret igen. Idag är det torsdag och Chris är hos mig. Jag ska försöka mig på att ställa mig framför spisen nu och röra ihop något till middag och sedan ska jag bege mig till dansen. Snart är det helg!

onsdag

Det är lill-lördag och jag är hemma och tampas med projektarbetet samt dramadialogen till litterära gestaltningen där jag ska jobba med didaskalier. Jag tycker om det ordet. Det ligger så fint i munnen.
Idag släpptes Harry Potter och dödsrelikerna på svenska, it's the end of an era - som jag sms:ade till Ellie. Sorgligt men sant för nu finns det ingenting mer att se fram emot.

Kul med sådant intresse för min lilla novellsamling, svaret på era kommentarer kring bloggadressen finns i inlägget under!



image503
Ungefär såhär känner jag mig den här veckan.
Bild: Aorta, LundLund

tisdag

Produktivitet önskar jag var mitt nya ledord och idag har jag så smått smakat på hur det ligger i munnen. Ganska tungt måste jag säga. Åkte till skolan alldeles för tidigt imorse för att köa utanför skolsyster i 40 minuter innan jag fick ta bort mina stygn på ryggen. Efter skolan tackade jag nej till alla mysiga erbjudanden om shopping och fika för att jäkta hem, skriva loggbok till projektarbetet, svara på en massa frågor om Mellankrigstiden i Japan och Kina, övningsköra samt starta en ny blogg. Ja, inte för att skriva i varje dag utan för att lägga upp mina noveller i. Tanken är att jag ska skapa en läsarkrets som kan komma med konstruktiv kritik. Så om någon skulle vara intresserad att läsa så kladda en kommentar här nedan.
Nu väntar bara (?) filosofi, sy fast knappar på min kappa, planerna middagen inför lördag samt sortera in nytvättade kläder i garderoben.

Livet är bra tungt ibland och jag blir helt matt av att bara läsa inlägget här ovan.

mysig måndag

Ibland känns det som måndag hela veckan och ibland är måndagar riktigt mysiga. Idag var jag, Lova och EmpanSöder och knallade runt. Inhandlade ett hippiehårband från American Apparel och en skotsrutig hatt med flor på H&M Divided. Sedan hamnade vi på Muggen med havrerutor och thé halva förmiddagen. Sådant är riktigt trevligt. Annars ser veckan ut att vara tyngd av skolarbeten för att sedan avslutades med party hemma hos mig på lördag. Tema: släpp ut ditt inre djur. Det kan bli ruskigt bra.



image502
Små pinglor i ettan på gymnasiet, Sofias 16års dag.

söndag

Det är sista dagen på veckan och jag har supermycket energi och inspiration vilket har resulterat i att jag har kladdat noveller i snart tre timmar. Mysigt. Nu är det Kalenderflickorna på femman och popcorn för hela slanten.


lördag

Det är helg men den riktiga helgkänslan har inte infunnit sig än, vilket är mycket konstigt. Annars känner jag inte igen mig själv idag. Jag övningskörde med pappa på förmiddagen och trots att jag la i växlarna perfekt (något som aldrig tidigare hänt) så gav jag upp på det där med bil, fällde ett par tårar och vägrade köra mer. Det kändes helt enkelt inte bra. Såhär i efterhand har jag ingen aning om varför jag blev så upprörd över bilkörningen. Sedan tog livet en helt annan vändning och jag åkte hem, duschade och slängde på mig höga klackar, blev på toppen humör och åkte in till stan med Chris. Bytte min vippiga klänning och köpte ett fodral på American Apparel som nyöppnade sin butik idag. Sedan mötte vi upp älskade Josefine för fika på L'Angolo. Eftermiddagen avslutades med en promenad till Slussen i mörkret.
Dagens humör har alltså mest liknat en berg-och-dalbana och just nu är jag rastlös.

fredag!

Jag önskar att det vore fredag hela veckan! Kom nyss hem efter att ha köpt en bedårande vippig klänning så jag är extra glad idag!


torsdag med Chris

Idag har pojkvännen kommit hit. Annars har jag varit i skolan och haft utvecklingssamtal vilket gick strålande. Jag älskar utvecklingssamtal, en ursäkt för att snacka skit med läraren i 20 minuter och få lite beröm. Annars verkar jag och klassen äntligen kommit någonvart i diskussionen kring studentflak. Nu ska jag skriva mer på min novell och sedan dansa.

onsdag med Josefine

Jag älskar att känna mig fin. Det är nog en av de allra bästa känslorna i världen. Och idag var jag fin i min paperbag-waist kjol från Acne som jag inte haft sedan i somras. Den är en riktig pärla. Letade efter andra pärlor på stan idag också men den vippiga kjolen jag hade spanat på fanns såklart bara kvar i storlek 38 vilket är alldeles för stort för lilla mig. Den enda guldbiten jag fick med mig hem var Babyshambles nya album Shotter's nation som just nu snurrar i stereon. Inspiration i musikform. Diskuterade med Josefine (min shoppingpartner) om temat till min middag och hur jag funderar att gå som en personifiering av dekadent. Gud vad jag önskar att jag vore mer trashig och dekadent och inte flickan som har ett sykit i necessären och ett äpple i handväskan för eventuella hungerattacker. Jag önskar att jag levde som en glamourös fjortonåring som somnade i soffan efter en drink för mycket och vaknade lika trashigt läcker som Kate Moss. Men drömma får man alltid göra.

Nu ska jag försöka ta mig i kragen och skriva klart min novell.

shoppingsug

Sitter och lyssnar på Shotter's Nation-albumet av Babyshambles och surfar runt på internet efter inspiration inför morgondagens shoppingtur med Josefine. Om man inte räknar Roberto Cavalli for H&M har jag inte handlat mycket på den senaste tiden men imorgon hoppas jag på tur i butikerna.
Är sugen på en vippig kjol, kanske något paljettigt till framtida utgångar och en ny cashmerekofta för min gamla svarta börjar bli sliten vid det här laget. Ska det fortsätta snöa såhär känns en mössa som en bra investering också. Antagligen kommer jag komma hem med helt andra ting, det brukar bli så. Sedan borde jag öppna ögonen efter i ögonfallande plagg också. Det är snart dags för mig att ha middag med temat "släpp ut ditt inre djur" och då syftar jag på den inre hemliga personligheten man har. Det är dags att släppa ut mitt inre och betydligt mer dekadenta djur!



image501
Sasha Pivovarova.
Foto: IMG

en sak mindre att oroa sig för

För alla ELLE-prenumeranter/läsare där ute som har fått det juligt röda numret kan njuta av den fantastiska artikeln kring nutidsångest av Calle Norlén. Själv läste jag den på väg hem från skolan idag och det stämde verkligen in på samtiden. Idag är inte ångest något som förknippas med psykhem och lobotomi utan snarare något de allra flesta drabbas av titt som tätt. Hyperventilation på måndagsmorgonen när man inser att det inte finns någonting roligt att sätta på sig i garderoben. Panikkänslor när man ser att ett nytt krig har brutit ut och man inser att man aldrig kommer kunna förstå oroligheterna utan att läsa på sisådär 50år bak i tiden. Det svartnar framför ögonen när man måste byta upp sig till en större storlek i affären och man svär över att man inte tog sig den där löprundan medan det fortfarande var snöfritt på våra vägar. De allra flesta känner säkert igen sig och jag tror att det är ännu värre i storstäder så som Stockholm. Utbudet är så stort att man knappt vet var man ska börja. Det räcker inte med att läsa ELLE för att vara uppdaterad när det kommer till mode - man bör även läsa tusentals bloggar och min ett utländskt magasin. Det är inte lätt nu för tiden. Men det är inte så att jag klagar heller, för det är relativt frivilligt att vara up to date med vad som händer.
Själv känner jag mig lycklig trots min spruträdsla att det har kommit ett vaccin mot livmoderhalscancer. Hur fantastiskt är inte det? Jag kan vaccinera mig mot en av mina ångestkänslor. Jag kan vaccinera mig mot cancer som är den dödsorsak jag är mest rädd för. Gardasil är med andra ord fantastiskt.

Nu för att minska oron så ska jag ta tag i skolarbeten som hänger över axeln. Filosofi, litterär gestaltning och projektarbete - here I come!


måndag

Ytterligare en måndag och jag är sjuk. Helt värdelöst. Däremot har jag sett slutet av Cold Mountain som gick på TV igår. Otroligt sorgligt måste jag säga även om Jude Law var lika snygg som vanligt. Mjau.
Tänkte mest titta in på bloggen och säga hej, nu väntar Desperate Housewives.


söndag

Jag var inte så glad i mitt förra blogginlägg, det kan jag erkänna men dagen tog en finare vändning i alla fall. Dock har jag drabbats av bihåleinflammation misstänker jag - men det är bara att bita i det sura äpplet.
Igår blev jag och Chris utkickade ur huset för att Maria skulle ha tjejmiddag så vi laddade upp med Buffalo Wings och Heineken O'Learys innan vi såg
Elizabeth - the golden age på bio. Mycket popcorn och en bra film = bra kväll. Sedan var tanken att vi skulle träffa Lova som gästade Uppsala för utgång med hennes flickor men så blev det inte. Sängen kallade och sova blev det.

Idag mår jag bättre. Det är Fars dag och det firas med 3-rätters hemma hos oss, så nu ska jag äta middag!


update från uppsala

Jag är sjuk - och trött. Är det självförvållat är det helg okej, men när det efterfestas utanför pojkvännens sovrum till halv sex på morgonen är det långt ifrån okej. Jag är bitter, och det är snö utomhus också. Usch.
Nu ska jag lämna lokalen och kurera mig med chailatte och skriva på projektarbetet. Ikväll är det bio för hela slanten.

en bra torsdag

Ja, det var faktiskt en bra dag idag trots min superförkylning och att det var minusgrader utomhus. Jag tycker riktigt synd om alla de som hade köat hela morgon för Roberto Cavalli för H&M. Det kan inte vara nådigt att huttra för att sedan få slåss om en leopardprickig trasa. Själv mötte jag Josefine i Slussen och vi gick förbi H&M på Drottninggatan strax innan butiken öppnade och lagom till att portarna slogs upp befann jag mig inomhus. Till skillad från förra året köade jag inte och kände inte heller någon direkt hype över plaggen. Dock fann jag mig framför kassan med underkläder samt en svart militärinspirerad kavaj/jacka. Empan tycker att jag ser ut att vara en del av My Chemical Romance i den, medan jag tycker att jag ser ut som en korsning av Noomi Rapace och Napoleon. Men det fick räcka för mig och jag slapp att slåss blodig också över plagg som imorgon är passé. Något som förvånande mig var att kollektionen såldes på så få butiker i Stockholm jämfört med förra året, då jag handlade Viktor & Rolf i Fältan. På vilken plats i Sverige kan marknaden vara större för leopardprickiga jeans om inte på Östermalm? Hur som helst var det underbart att få träffa min favoritasiat en sväng och prata skvallra.

Vidare tog jag mig till skolan med min gigantiska påse för att redigera en artikel om Alex Schulman i ett par timmar innan jag tog mitt pick och pack och åkte hem. Nu ska jag packa och lacka naglarna röda. I helgen besöker jag Uppsala, så på återseende gott folk!


framtidsångest och porriga poliser

Huvaligen, idag tog jag min sargade och förkylda kropp till skolan för lite underhållning i form av lektioner (det slår faktiskt dagsprogrammen på tv). Jag måste ha sett ut som en ensam tönt när jag frenetiskt knackade på dörren till lektionssalen imorse tills min lärare ropade på mig från andra sidan korridoren och undrade vad jag höll på mig. Eftersom jag inte var i skolan igår hade jag alltså missat att det var modevisning i matsalen för studentkläderna. När jag entrade matsalen var en sporadisk catwalk banad mellan rader av stolar och plötsligt struttade både Johan och Arman fram och tillbaka för att visa student-pimp-hattar och kalsonger. Hur som helst, det var en underhållande start på morgonen och var det bara jag som tyckte att vår elevrådsordförande såg ut som en naughty polis i sin mössa och hästsvans? 
Modevisningen fick mig också att inse att framtiden var analkande och efter lunch var det dags att öppna ytterdörren och låta framtiden stövla in med skorna på. Det var dags att prova ut och beställa sin studentmössa vilket resulterade i grov ångest över alla miljoner val det fanns, men främst att vi faktiskt snart tar studenten. Jisses. Tillslut resulterade ångesten i två studentmössor av varierande kvalité och jag är ganska nöjd med mitt beslut.

Just nu regnar det ute och jag brottas med första världskriget och begreppet positiv optimism. Huh? Nu ska jag hosta lugnorna ur mig lite till och dricka mer thé. Och idag gott folk är jag på bra humör och klagar inte ens över att jag fryser ihjäl. Framsteg framsteg.

elitism och socialism

Jag och xxxx pratade i telefonen idag om en diskussion xxxx hade haft med en klasskamrat kring barnuppfostran/barns beteenden och det fick mig att tänka efter.
Ni vet hur barn alltid ska hävda sig genom att skrika att dom alltid är bäst/pappan är alltid starkare/barnet har flest Barbie-dockor. Det är indirekt ett sätt att  nedvärdera det andra barnet, men självfallet förstår inte de små lintottarna det medan de gastar i sandlådan.
Men med åren skapar sådant beteende utanförskap och antingen kan man låta barnet smaka på hur det känns att vara sämre, pusha barnet att bli bättre men ändå låta det känna hur det är att misslyckas - vissa skulle till och med kunna säga att det härdar barnet. Andra, så som jag tycker att barn ska få vara barn. Att vuxenlivet ändå infiltrerar deras liv tidigare än nödvändigt. Det leder mig in på begreppet elitism.

När barn söker till profilierade skolor så som Adolf Fredriks musikskola går de i 4an. När man får spela mindre i fotbollslaget för att man inte kan skjuta så många mål eller springa tillräckligt fort är man något yngre. När man vägras att få börja dansa på Lasse Kühlers ifall taktsinnet inte är tillräckligt utveckat går man i 6an. När är det egentligen okej för barn att meddela att det misslyckas? Och på vilket plan?

Jag är själv förespråkare för att inför betyg från och med årskurs 6 (alt. årskurs 7) för att ge barnen en chans att se var de egentligen håller hus på betygsskalan. Men är det okej att kväva ett barns drömmar i sin vagga? En massa tankar började snurra och jag insåg att det smärtar mig att se hur vuxen man måste vara redan i mellanstadiet. Hur väl man ska kunna hantera en motgång och acceptera att man blir ombedd att byta fotbollslag för att man inte längre duger. När leken blir till allvar. När man fortfarande i smyg tittar på Björnes magasin på TV och vill att mamma och pappa ska pussa en god natt och tända nattlampan. När lycka är att få en hemmanyckel så man kan gå hem med bästa kompisen efter skolan och äta formfranska med hushållsost och dricka chokladmjölk. Är det rätt att vid samma ålder ge barn men för livet och krossa drömmar?

Jag blev kallad socialist för mina tankar kring barnuppfostran idag. Att man bör värna om barndomen ett litet tag till. Att kanske se barn som en del i ett kollektiv, ett litet tag för att faktiskt skapa gemenskap och lära barn att samarbeta. Den kalla enskilda individen kan vänta ett tag till. För er som läser Johan Staël von Holstein i Metro vet att vi delar samma åsikt. Låt barn vara barn.


ett försök att uppskatta hösten

När jag var på väg hem från Sophiahemmet, två ärr rikare och en någorlunda stillat shoppingsug då jag tillfredsställde ögonen på American Apparel och H&M en sväng innan läkarbesöket, så slog det mig att jag önskar att jag var bättre på att uppskatta hösten. Eller snarare bättre på att att se hösten ur rosaskimrande romantiserande ögon, så som man ska. Istället är jag mästare på att klaga tillsammans med fellow klasskamrater på röktrappan när hatten blåser av varje gång det kommer en vindpust. Så på vägen hem med Almedal i hörlurarna insåg jag att hösten kanske inte är så tokig i alla fall. Jag får gå omkring i oversized tröjor och vira in mig i en två/tre-meter lång halsduk, vilket är mysigt. Och vad är det egentligen som är fel med att bli lite röd om nästippen när man är ute på promenad? Tänk på varm choklad, hembakade muffins, röda och gula löv i trädkronorna ovan och att det är helt okej på hösten att stanna inne och bara mysa med en god bok. Det finns en massa saker som är bra med hösten, men istället bara klagar jag hela tiden. Det ska det bli ändring på nu. Vänta bara tills vintern kommer med stora kliv, då ska ni få se hur jag ska försöka lära mig älska slask och raggsockor. Vänta ni bara. Det kan bli intressant.


när det bränner i fickan

jag har sådan lust att gå runt på stan och shoppa. det kliar i hela kroppen och det känns som grovt abstinensbesvär men icke, nu ska jag pallra mitt sunkiga jag till tunnelbanan för att ta mig till läkaren och sedan ska jag försöka stå emot mina lustar och faktiskt åka hem. att gå runt och trängas i butiker är det sista jag behöver med min dunderförkylning. nu: amerikansk megamedicin.

murf.

idag är jag dödsförkyld och har övertemp. plus att jag får inte ens gå omkring inomhus i min ralph-mjukisar hela dagen utan jag ska minsann ut i regnet och till sophiahemmet för en inbokad läkartid som jag inte längre vill gå på. suck. det är synd om mig.

en droppe solsken

image499
jag bjuder på en droppe solsken för att pigga upp i vintermörkret

kollektivt självmord och fjortisfasoner

När väckarklockan glatt sjöng "Botten Anna" kl. 06.15 kände jag praktiskt taget tårarna välla upp i ögonen. Det var kolsvart utanför gardinen, iskallt på golvet i mitt rum och måndagmorgon. Inte ens tanken på litterär gestaltning kunde pigga upp mig. Däremot var Klasson för en gångs skull där (även om en aning sen) och hon bekräftade att jag inte var ensam om att vilja ta livet av mig. När jag satt på tunnelbanan på väg till skolan och såg alla sorgsna ögon runt omkring mig, kändes det som om kollektivt självmord var den enda utvägen från denna måndagsmisär. Men icke! Sarah lyckades rädda min dag genom att visa bilder på Facebook med nytagna fjortisbilder och visade att takterna ännu sitter i. Det enda som behövs är en skärmkeps, ett par svettband och för mycket rosa läppglans samt en digitalkamera för att göra en helkväll. Att vi sedan även gled över på Sarahs gamla ragg fick mig att skratta tills tårarna rann. Torbjörn i mitt hjärta.

Men för att sluta deppa så har jag köpt Desperate Housewives säsong3 på DVD, Andy och Pacey deklarerade sin kärlek för varandra och jag lyssnar på Wild World (versionen från Skins). Att jag även druckit varm saft och ätit hallonmuffins medan jag filade på mitt frilansjobb som kommer generera extra pengar lagom till jul är inte heller det fy skam!


en sista suck av frihet

Söndag, och lovet sista dag. När jag reflekterar över vad jag egentligen gjort under dessa dagar av frihet slår det mig att jag mest har försökt vila upp mig, kurera mig - vilket resulterade i en rejäl förkylning. Som vanligt är det farligt att slappna av och sänka garden för det är då som bakterierna attackerar. Så de sista dagarna har jag varit i Stockholm och ätit mycket god mat, plöjt igenom Al Pacino-filmerna man kan samla med Aftonbladet och haft ett hiskligt långt Risk-maraton som påbörjades med Vici och Sebbe som snart åkte ut, och ifall ni är intresserade så slåss jag och Chris fortfarande om världsherraväldet. På det stora hela har jag haft ett ruskigt bra lov, och är relativt taggad inför sluttampen i skolan nu innan jullovet tar vid. Den kommande veckan blir det frilansjobb på schemat. Och nu ska jag faktiskt ta och stänga ner datorn och ta tillvara på den sista sucken av frihet som lovet har att erbjuda!


tillbaka i huvudstaden

Ja, det har hänt en del sedan sist. Jag är sämst på att uppdatera när jag är ledig men here we go:

I onsdags var det som sagt dags att gå upp tidigt och med morgongruset fortfarande i ögonvrån åka bort till Frihamnen och Magasin 5. Om ni har turen och få en bild senare så ser det i alla fall ut som något hämtat ur en Beck-film där. Alltså ingenstans en liten flicka vill befinna sig när det är mörkt, men jag hade tur och hade Johan och Empan i sällskap. Intervjun med Alex Schulman gick bra, mycket bra och karln var förvånandsvärt trevlig och artig. Jag som var skräckslagen insåg ganska tidigt att min räddsla var obefogad.
Passade på att strosa runt på stan ett tag innan jag och Chris tog tåget till Uppsala. Firade att CSN-bidraget trillat in på kontot genom att köpa den hypade lack/nitväskan från Gina Tricot. Resten av eftermiddagen ägnade vi åt att dekorera inför kvällens halloweenfest och skära pumpor. Efter "läskig" mat och rödvin tog jag, Billy och Chris bussen in mot stan och medan grabbarna drack öl så mötte jag upp
KlassonLounge för en drink för mycket och tjejsnack. Kvällen fortsatte en sväng på Firman därefter med Viktor och pojkvännen.

Idag har jag haft ont i huvudet och ätit väldigt god mat samt diskuterat vett och etikett när det kommer till sms tillsammans med Nicholas. Nu väntar en tv-kväll i soffan för att återhämta mig. So long!