bättre sent än aldrig



Nu ska jag krypa ner i soffan i min stora studenthoodie och titta på Amelie från Montmartre. Lite för att fira att jag har just fått en studentpresent som underlättar mitt framtida liv i Paris något enormt, samt för att ta hand om mig själv lite. Det kniper lite i hjärtat och då tror jag att det kan vara bra att titta lite på film. Plus att jag har faktiskt aldrig sett filmen, trots att jag är något av en frankofil. Skäms!

min personliga sfär

När jag är hemma vill jag enbart befinna mig i mitt eget rum. Gärna med dörren stängd och fönstrena öppna. Det är här jag trivs bäst. Jag har alltid tyckt om att umgås med mig själv. Jag är nog min egen bästa vän. Missförstå mig inte, jag tycker mycket om att umgås med andra människor också men tröttnar aldrig på att vara bara med mig själv. Det är den form av avkoppling jag tycker mest om.

Nu har jag inte fått vara ensam på väldigt länge och i eftermiddags såg jag verkligen fram emot att få lägga mig ovanpå sängen, titta på ett par avsnitt av House och tröstäta Mentos. Istället kom familjen hem och indundrande i mitt rum. Det finns tre våningar att vara på i mitt hus, och flertalet rum och av någon anledning så är mitt rum populärt att vara i. Inte för att prata med mig utan mer för att plocka runt, tjata eller helt enkelt vilja diskutera något helt irrelevant för stunden. Försiktigt försöker jag berätta att jag faktiskt vill vara själv men ingen tycks höra. Efter en halvtimme fick jag nog och låste dörren och äntligen har jag fått en kvarts tystad i min personliga sfär.

en kväll på södermalm




Jag hade längtat länge.
Så pass länge att jag nästan glömt bort vad som skulle hända på lördagskvällen - Thåström och Kent Zinken. Jag gillar Kent, det måste klargöras men Kent kommer aldrig i närheten av den genialitet som Thåström besitter. Inte en chans. I jämförelse med Thåström framstår Kent som ett par småpojkar som fyller tonårshjärtan med ångest och sina notböcker med tomma klyschor. Så är det bara. Mycket riktigt var det också därför jag och Elisabeth inte valde att köa till konserten. Vädret såg visserligen en aning hotfullt ut men efter en snabb blick mot idrottsplanen insåg vi att det bara var Kent:are så långt ögat kunde nå. Så istället slog vi oss ner på ett närbeläget café och åt kycklingspett med bulgur medan vi räknade minuter. 


  


Lagom till insläppet stod vi ändå på plats och trots vår något sena ankomst lyckades vi få finfina platser och sedan var det inte långtid tills det var dags. Thåström klev ut på scenen och jag och Elisabeth skrek sönder rösterna. Konserten var väldigt bra. Jag håller med DN:s fina recension. Hans raspiga röst fyllde platsen och visserligen var de flesta där för att se Kent men jag tror att det högg till i allas hjärtan när Thåström sjöng. Finstämmiga rörelser, en alldeles för ledig kostym, ibland gitarr och total scennärvaro. Eftersom turnén heter "Nästan akustiskt" så var det också nästan akustiskt. Han bjöd på både Bellman, Imperiet, låtar från de senare soloplattorna och kvällens överraskning "Die Mauer" från hans Ebba-period. Det var fint. Inte mycket till mellansnack men fint.





Kent var precis som Kent alltid är. Välregisserat mellansnack och inövade rörelser. Jocke studsade runt på scenen och låtarna satt perfekt. Samstämmigt men en aning tråkigt. Ingen riktigt äkta känsla. Men det går inte att förneka att det var en bra konsert. Både gamla låtar så som "Blå jeans" och "Kallt kaffe" blandades med den helt nyskrivna "Håll ditt huvud högt". Obligatorisk avslutning med "747" och "Mannen i den vita hatten"Södermalm begravdes i vit konfetti. Det var en pampig avslutning på en riktigt fin kväll på Södermalm.

regnrusk

Så var man hemma igen. Pussat på mannen för sista gången på en månad och fällt en liten tår på bussen. Väl på Centralen i Stockholm var det översvämning och jag fick stå uppe på en bänk för att rädda mina fossingar från det värsta vattenmassorna. En linsundersökning senare sitter jag här och förbannar både Miu Miu (min väska är trasig - igen) och Nordea (skickade mig en redan spärrad kod) och funderar på vad jag ska äta till lunch. Svåra beslut det där. Oh well, laga mat gör man bäst i köket. So long!


nedräkning

Jag har aldrig varit bra på att ta farväl. När jag var liten och var tvungen att lämna Dalarna efter en sommar av myggbett, jordgubbar och lekar i min fina lekstuga så vägrade jag säga hejdå till mormor, morfar och katten. Istället gömde jag mig i bilen i timmar innan vi skulle åka och lekte med mina dockor, ett försök att stänga ute omvärlden.

Nu har nedräkningen verkligen nått sitt slut. Imorgon åker Chris och det gör ont inom mig. Jag vet att det bara är 31 dagar tills vi ses igen och att det inte är så lång tid. Men tanken på att inte kunna prata i telefonen varje dag, eller ses för en kram och en kopp kaffe får det att suga till i maggropen. Jag hatar farväl. Så jag tror att jag abdikerar nu. Aldrig mer farväl för mig - utan bara ett nonchalant "Vi ses".

god morgon

I denna tidiga morgontimme sticker jag till Uppsala. Ett sista dygn med pojkvännen innan han flyger till USA. Det känns lite sorgligt men det finns inte så mycket att göra åt det faktiskt, jag åker ju också snart. Hur som helst, uppdatering kring allt som har hänt kommer senare!

new york.

Jag gillar Viktor Barth-Krons inlägg om hur Söderorts New York skulle se ut.

extas.

Thåström. Solnedgång. Zinken. Händer i luften. Die Mauer.

taggad till tusen

Ikväll smäller det. Vädergudarna ser inte riktigt ut att vara på min sida men det hade kunnat vara värre. Egentligen borde jag redan nu vara påklädd och utanför Zinkens IP men jag och Ellie sköt upp vår dejt ett par timmar. För det krävs lite förberedelser inför kvällens festligheter. För ikväll vänner och bekanta, så är det Thåström & Kent. Och jag är taggad till tusen.


  

någon?

Bruno K. Öijer kommer till stan den 23-26 november och läser poesi från sin nya diktsamling "Svart som silver". Både mamma och Chris höll på att sätta morgonkaffet i halsen i sina febrila försök att hitta på undanflykter för att slippa följa med mig och se Öijer. Någon som känner för lite flummig finkultur? Jag vill i alla fall hemskt gärna gå men det vore trevligt att ha lite sällskap.

fredag

Fredag hela veckan är det när man har lov. Men för att fira att det är fredag på riktigt idag har Chris lagat omelett till mig med parmaskinka och andra smaskigheter som vi mumsade i solskenet imorse på balkongen. Jag läste dagstidningen och han, ja, läste serierna. Sedan blev det bad med badbomber. Nu vankas promenad i Mälarhöjden och ikväll blir det middag på Italiano. Det ser ut att bli en superfredag med andra ord!




torsdag

Idag: bakisbrunch i solskenet, big love, vänner, the nanny och simpsons, power-nap, middag ute, tåget till sthlm.

Nu: sopranos och tv-tittande.

Imorgon: ?

en otippad kväll

Kvällen startade lugnt, trodde jag. Vi gick hem till Kempe och satte oss ner i det lilla huset för lite vin och prat. Snart fick vi för oss att spela mitt "What the f*ck"-drinking game och då startade allt. I ett tappert försök att fälla ut pingisbordet så lyckades Billy dra på sig krigsskador i form av vinfläckar och grön färg och de andra kom undan med en smärre chock när bordet plötsligt gav vika och alla glas åkte i golvet. En skurhink senare från Kempes sida så var vi igång igen med spelandet. Mycket skratt. Även om Chris ett tag blev irriterad över att han inte var den roligaste killen på festen, inte konstigt egentligen. Men sedan när sanningen hade uppdagats om vem killen som hittade på egna frågor till the drinking game var så bondade grabbarna på vägen in mot stan.

Väl nere på stan så gick vi till öppningen av Sommar-BJ. Där drack vi kall dryck och mumsade på nachos halva natten. Det var en sådan där kväll när man inte kan vända sig om förrän man träffar på någon man känner. Överallt vimlade det av vänner och bekanta och vi minglade runt. Det var i alla fall en rolig kväll och jag gick hem senare på natten, några bekantskaper rikare.

onsdag

Idag har vi plockat jordgubbar för hela slanten. Precis som förra året var det supermysigt och nu vill jag i princip aldrig se en jordgubbe igen, så mycket passade jag på att äta. Solen sken och efter 7 liter satte vi oss på ett mysigt café vid Ulva Kvarn och bara njöt. Några turer i affärerna senare så var det dags att åka hem och ta hand om de röda gubbarna.

Nu är det snart middag och sedan bär det av till Kempe för lite vin innan vi ska ut och slira på stan. Det kan bli trevligt även om vädret inte längre tycks vara på vår sida!

update: FRA

Det har varit tyst på FRA-fronten ett par dagar nu men idag släpptes nyheten att MUF:s Förbundsordförande Niklas Wykman funderar på att lämna partiet i protest efter det genomröstade FRA-förslaget. Heja Niklas!

tisdag

Vissa dagar känns oändligt långa, men på ett positivt sätt. Idag är en sådan dag. Jag har hunnit med att sova ut, handla frukostbröd, varit på picknick (eller en quickie-pic), fika på Café 018 och hyra film. Ikväll blir det Fear and loathing in Las Vegas med Johnny Depp. Den sägs vara helt psykadelisk men bra. Vi får väl se. Nu ska jag återgå till att ta vara på dagen!

teknikfreak?

Jag önskar att jag vore ett teknikfreak. Jag kan absolut ingenting om teknik och varje gång jag behöver en ny pryl så blir jag lätt panikslagen. All denna avancerade teknik skrämmer mig. Nu behöver jag en ny mobiltelefon och alla dessa touch screens, mega-pixel-kameror, sense memory på walkman:en och liknande får det att snurra i mitt huvud. Allt jag vill är att kunna sms:a, ta emot samtal och kanske lira lite Tetris under långa tunnelbanefärder. Det lutar just nu åt Sony Ericssons W890i efter konsultation av Josefine. Då är bara frågan om man ska välja silver eller mocha brown. Någon som vet? Jag har då verkligen ingen aning.

måndag

Ah, sommarlov! Imorse slängde jag på mig hoodien ovanpå pyjamasen och knatade till Konsum. Tillbaka kom jag med färska croissanter och ciabatta så det blev brakfrukost. Sådant gillar jag. Sedan åkte jag och Chris till Uppsala. Jag sportade min nya jumpsuit och huttrade lite smått när vädret slog om och kylan svepte in. Efter en lunch och ett fruktansvärt besök på Gina Tricot så hamnade vi på Café 018 under en fleecefilt med kaffe, Thea och hennes vänner. Det enda jag kunde ha på huvudet var den totala rip-off:en på min fina klänning från Lux. Jag har en klänning av svart chiffong, översållad av små blommor och ett kraftigt blixtlås i ryggen. Idag på Gina Tricot så hänger min fina klänning där framför mig, i orange fejk-chiffong med inte lika petita blommor men med ett kraftigt blixtlås. Jag har aldrig upplevt den sjukande känslan i maggropen tidigare. Jag hade en enorm lust att gå fram med den kopierade klänningen till kassan och skälla ut kassapersonalen. Inte för att det är personalens fel, men att rippa en designer sådär rakt av är skamligt.

midsommar, en nostalgitripp

Midsommar var bättre förr. Anledningen till att det var bättre för var att jag faktiskt uppskattade att låtsas vara en groda runt midsommarstången och att jag inte frös om mina bara ben trots att det bara var +14 grader. Men folkdräkten värmde visserligen mer än de slinkiga klänningar jag envisas med nu för tiden. Den stora skillnaden är att numera uppskattar jag det runt omkring midsommar desto mer. Att få umgås med min fina släkt, dricka nubbe, äta lax och prata om allt och ingenting. Det gjorde jag massor i helgen. Jag och Chris åkte upp till Dalarna, spelade Buzz Jungleparty, drack vin, sjöng nubbevisor, pratade historia, åt god mat, dansade runt midsommarstången (i ca. 2 minuter), gick på tivoli, åkte till en outlet mitt i skogen och spanade på Whyred och handlade från Pour. Förutom det så tog vi massor med power-naps, gick på byfest och skakade våra lurviga samt vann spännande priser på pilkastningen. Ja, det var en trevlig helg!

midsommar i dalarna

Är nu tillbaka från urskogen. Det var toppen där uppe. Nu vaknas grillat och sedan får vi se vad som händer. So long!


torsdag

Idag fyller Chris 19 år (grattis!) och jag sitter fast på kontoret. Har i alla fall varit någolunda produktiv idag och både gjort försättsblad till 300 avtal, hunnit byta min jumpsuit från Monki och köpt nya iPod-hörlurar. Snart vankas jordgubbar och glass och sedan skuttar jag på tåget. Misstänker att uppdateringen från Dalarna kommer att bli knapp, men vi ses när jag återvänder!

update: FRA

Jag tror att jag har tappat luften, mentalt. All revolutionsromantik som låg i luften idag i Stockholm fick mig på helspänn och nu när det är över så faller jag bara ihop, mentalt. Det nådde helt enkelt inte hela vägen fram och besvikelsen bränner i halsgropen samtidigt som rädslan kryper i skinnet. Jag vet att det ursprungliga förslaget var ännu sämre än det nuvarande. Men en punkterad grundlag? Fega politiker med flådda ryggar då partipiskan viner för hårt? Världens hårdaste signalspaning? Jag undrar vad en flygbiljett ut ur landet kostar just nu.

onsdag

Oh. Idag känner jag mig som en ballong som just har spruckit. Lite förvånad, lite lätt förvirrad och väldigt platt. FRA-förslaget tar på krafterna. Inte bara psykiskt utan även fysiskt för på lunchen passade jag och Elisabeth på att traska förbi riksdagen och sedan fortsätta gå efter det bara för att diskutera. Men sedan laddade vi visserligen in med världens största portion köttbullar och potatispuré. Det var mums.

Ikväll är det SATC-marathon på TV men jag har för mycket att göra för att hinna titta. Jag måste packa inför midsommar, fixa klart med Chris present för han fyller år imorgon. Det är en bra present för jag är en lite dålig flickvän som inte kan komma på hans tårtkalas ikväll utan först trillar in i Uppsala imorgon kväll. Därifrån åker vi direkt till Dalarna sen för midsommarfirande på klassiskt manéer. Det blir folkdräkt, dragspel och dans kring midsommarstången. Och man får inte glömma byfesten sen med dans i den gamla brandstationen. Nostalgikicken är hög. Hoppas ni får en fin midsommar!

update: FRA

Läs Hanne Kjöller.

update: FRA

Det tycks ha blivit en återremiss på förslaget i alla fall och lagtexten började förberedas igår. Över 2000 vitklädda medborgare rapporteras stå utanför riksdagen och demonstrera. Det är starkt gjort. Själv sitter jag på jobbet - vitklädd.
Dock är det förkastligt att folk köper en återremiss. Politikerbloggen rapporterade redan igår hur det nya förslaget förväntas att se ut. Större integritetsperspektiv på FRA:s handlande, nya myndigheter samt externa grupper. Inte så stor skillnad och inte något som faller mig i smaken. Med största sannolikhet röstas det nya förslaget igenom i eftermiddag eftersom Johnsson, Federley och Sigfrid tycks ha fallit furor för partipiskan. En kompromiss som lämnar en besk eftersmak i munnen.

update: FRA

Karl Sigfrid (m) som jag tidigare idag hyllade som hjälte ryktas nu ha kvittat ur sig ur omröstningen. Jag vet inte, åter igen tappar jag tron på de folkvalda. Som politiker måste man vara orädd och våga gå emot strömmen. Att sitta i riksdagen för att det är en varm och trevlig plats, eller för att det ser fint ut på sitt CV är helt fel. Det ska inte vara status, det ska vara ett hjälteuppdrag. Sedan lutar det åt en återremiss av förslaget imorgon. Det duger inte. FRA-lagen ska slopas för gott. Det blir inte bättre av att återremittera förslaget för att sedan kunna rösta igenom det lugnt och fint när debattstormen har lagt sig.


(Ps. Jag vet att det blir väldigt mycket FRA nu idag. Men det är så extremt läskigt att jag inte kan låta bli)

update: FRA

- Om jag skickar ett sms till en kompis om att vi ska ses på Nytorget klockan 18 är det fortfarande ingen som vet att vi kommer att ha med oss självmordsvästarna som vi tidigare bestämt, säger Magnus Norell

Källa: DN

shoppinghysteri

SATC framkallar djävulen inom oss. Vi prisade Manolo Blahnik tills skora som tidigare kostade 400 dollar steg till det tiodubbla i pris. Vi dricker cosmopolitans som om det inte fanns någon morgondag och beter oss som män när vi gör det andra könet till sexuella objektiv. Vi fnissar och unnar oss långluncher. Och idag stod jag och funderade om en hutlös summa pengar var värt för en megaflaska Marc Jacobs body splash och en lite spetssak med volang från Hanky Panky. Jag dregglade ganska mycket på NK, men inte i närheten av den hord av småflickor som nästan grät framför Carrie Bradshaws bröllopsklänning av Vivienne Westwood's Anglomania som står utställd på NK just nu. Javisst har alla kvinnors husgud SJP burit denna dress men det är faktiskt bara ett stycke tyg, och faktiskt inte ett så spektakulärt stycke tyg. Jag fnissade ganska gott åt saken tills Klasson tvingade mig att återvända till NK så att hon kunde betrakta skapelsen innan vi fingrade på andra mycket fina, och dyra plagg på Domain. Mitt presentkort brände nästan hål i fickan på mig idag.

tisdag

Idag var det en ganska blandad dag. Jag var totalt överflödig på jobbet tills jag fick börja arkivera avtal. Mmm, det var spännande minsann. Men lunchen var desto trevligare trots att jag var utan lunchsällskap. Däremot fick jag massor med tid över att spana på SVD och DN:s hemsidor eftersom jag inte vågar Facebooka på arbetsplatsen (men jag smygbloggar ibland). Så nu har jag hållit mig superuppdaterad hela dagen kring FRA. Kommer säkerligen ligga vaken halva natten och oroa mig inför morgondagens omröstning. Så rädd är jag för allt. Visserligen kanske förslaget äntligen skulle ge mig den spark som jag behöver för att lämna boet. Emigrera tror jag svaret skulle heta.

Efter jobbet mötte jag upp Klassi och tillsammans med Lova, Empan och Sarah satte vi oss på Vapiano och mumsade pasta och death by chocolate tillsammans med en pava rött. Det var mysigt. Lova skulle flytta ut på landet. Empan har både fått besked om mönstring samt sticker kanske till Thailand 3 veckor helt solo i sommar och Sarah är en hejare på att vara ett ansikte utåt för Red Bull. Jag är en hejare på att arkivera papper och registrera avtal minsann! När jag kom hem sjönk jag ner i soffan och fällde en tår över säsongsavslutningen av Gossip Girl. Ack så spännande!

update: FRA

Det ser ut som att två folkpartister sållat sig till de ärvovördiga. Om det stämmer saknas bara en till nej-röst för att fälla förslaget. Jag hoppas.


update: FRA

Federley dementerar enighet inom Centerpartiet. Än finns det hopp kvar för den vanliga människan!

En hjälte i mörkret

Centerpartiet sviker med kommentaren att det skulle bli en polsk riksdag om inte alla i partiet var eniga innan omröstning. Fega centerpartister som viker sig för partipiskan. Dock verkar en moderat, Karl Sigfrid nu ha klargjort att han tänker att rösta nej. En hjälte i mörkret och förhoppningsvis vågar fler bryta sig loss nu.

shoppingnerv

Idag damp inbjudan till För-för-förrean på NK ner i brevlådan. 07.00 är på tok för tidigt för min del, även om de lockar med frukost från Blueberry som har världens bästa smoothies. Dock känner jag hur shoppingnerven börjar rycka. Imorgon har jag ingen lunchdejt och således ganska mycket tid på mig att hinna förbi NK och se ifall jag kan hitta något som gör det värt att gå upp extremt tidigt för att fynda just det. Plus jag har ett fint presentkort som bränner i fickan men det vore kul att spara de pengarna lite längre än cirka 2 veckor. Jag behöver en massa saker och kan egentligen knappt bärga mig till jag åker till USA i sommar. Låg dollar  = Marc Jacobs.

måndag

Oh, måndag igen. Det är inte lätt när det är svårt. Själv höll jag på att somna när jag satt på tunnelbanan med Hans imorse. Hon däremot såg ut som solen själv trots den tidiga morgontimmen. På jobbet hände inte mycket idag. Jag är totalt överflödig den här veckan. Så det var en befrielse att få springa iväg vid 12 för att luncha med Josefine. Maten var kanske sisådär och hon lugnade inte min skräck inför FRA trots hennes mer positiva syn på förslaget. Ack, jag måste väl emigrera eller något.

Ikväll är det mycket som ska göras. Men jag har redan betat av jobbsökandet i alla fall. Har blivit erbjuden ett mindre frilansuppdrag men vi får se hur jag gör med den saken. Nu väntar middag och sedan blir det i alla fall en runda i skogen med Vici!

mardrömmar

FRA skrämmer livet ur mig. Jag drabbas av så kalla kårar att jag inte ens kan författa att vettigt blogginlägg kring den hemska händelse som kommer drabba Sverige på onsdag morgon. Avlyssna hederliga svenska medborgare? Oh, George Orwell!

jobb

Ibland är man helt överflödig på kontoret. Nu har jag ätit tårta och signerat papper hela dagen. Men som Josefine sa på lunchen: "Du får trots allt betalt". Det är visserligen sant.


control



Passade på att hyra Control i videoubutiken som sällskap till mina jordgubbar. Jag har länge velat se filmen men det har inte riktigt blivit av men nu ikväll så var det äntligen dags. Igår diskuterade jag och My det faktum att filmen är svartvit men utspelar sig på färgglada 80-talet. Valet kändes kanske lite omotiverat, särskilt eftersom Macclesfield antagligen var enormt grått i alla fall. Dock går det inte att komma ifrån att svartvitt är extremt snyggt och smickrande.

Control var i alla fall väldigt bra och inte bara en snygg filmaffisch. Sam Riley som spelade Ian Curtis var fantastisk. När jag har sett vissa filmer så känner jag mest för att sätta mig i ett nästan mörkt rum och kedjeröka samtidigt som jag samtalar om filmen med mina vänner. Detta är en sådan film och det är inte ett dåligt betyg.


söndag



Söndagar är allt bra sega dagar. För alla som har sommarlov är det här säkert som vilken dag som helst men för mig som ska upp till jobbet imorgon så är det verkligen en söndag. Jag gör saker man gör på söndagar så som att fixa och dona. Funderar över vilken färg på nagellacket jag ska ha och vilken söndagsfilm jag ska hyra. Det blir inte så mycket mer spännande än så. Faktiskt. Eller lite, jag lyssnar på Kleerup under tiden.


lördagkväll

Igår gick det livat till. När matchen var över och jag hade druckit lite rödvin så slängde jag mig iväg till Slussen och hem till Lova. Där jag lite mer vin  medan andra drack jordgubbsmousserande. Antagligen bland det gulligaste jag sett. Efter ett tag så började det spritta i benen på folk och jag sade adjö till Lova och hennes vänner och satte mig på Högbergs tillsammans med Johan, Jade, Josefine, Hans och My. Efter världens största Staropramen och prat om opium begav vi oss till Sjöstaden där Vicis kusin Mickan fyllde 25 och hade lägenhetspartaj. Det var trångt och svettigt och rosévinet flödade. Ungefär som det ska vara när man fyller år med andra ord!

fina vänner och rosa glasyr




Det här är resultatet av en dags muffinsbakande med My. Det var fint. Hallonmuffins med rosa glasyr och en heldag med My utan att egentligen göra något annat än att prataprataprata. Sedan kom Josefine och Hans förbi för att hjälpa oss äta upp cupcakes:en. Hans underhöll oss med galna berättelser om hennes gårkväll med Håkan och bandet, badturer och hur hon tappade sina skosnören. Notera att flicketösen kom direkt till mig från partyt. Jisses.

Ikväll får vi se vad som händer. Dumma fotboll som förvandlar mina vänner till blå-gula-freaks men vad ska man göra? Så jag sitter snällt hemma och lyssnar på Babyshambles och äter middag medan mina vänner skriker sig hesa. Sedan bär det av på äventyr med min Miu Miu och My. Hans och Josefine skulle visst befinna sig  Where the action is, så att säga. Men för min del lutar det nog åt hemmapartaj hos Lova. Eller kanske 25-årskalas i Sjöstaden. Mja, kvällen har knappt börjat så vi får se. Puss!

cupcakes med my



My är på väg hitåt nu och det spöregnar ute. Sitter och lyssnar på Babyshambles och blev plötsligt väldigt sugen på rosa fluffiga muffins. Efter lite spanande på internet så tror jag minsann att jag ska baka sådana smarriga cupcakes som syns på bilden. Det blir nog den här regniga dagens projekt.

håkan


oh!

Oh jäklar! Idag var det ungefär noll spännande på jobbet och det haglade under min lunchrast med Vici. Däremot när jag slutade var vädergudarna på min sida för solen sken. Vi åt lite middag och begav oss ut på gröna Djurgården till Grönalund. Efter två öl och mycket prat så var det dags för Håkan Hellström. Tredje gången han spelar på Grönan och mitt tredje konsertbesök där för att se honom. Lite speciellt sådär. Och det var fint. Jag skrek sönder rösten, dansade tills fötterna värkte, fick fjärilar i magen och grät minst en tsunami tillsammans med My. Vi var faktisk så mascarakladdiga att vi var tvunga att piffa till oss innan vi begav oss till Södermalm för mer öl tillsammans med Lova och några av hennes vänner. Sedan slirade vi lite till och nu sitter jag här. Ganska tidig hemgång men imorgon blir det äventyr med My och då vill man ju vara pigg och fräsch. En jättebra fredagkväll var det med andra ord!

Förresten såg jag världens gulligaste par idag på konserten. Cirka 14 år gamla och pojken hade helt lockigt hår och flickan blond page. Pussandes lite oskyldigt samtidigt som dom sjöng med i alla låtar på ett mycket privat sätt. När flickan inte såg höll pojken hela tiden händerna över hennes huvud så att ingen vilt dansande främling skulle råka putta till henne. Det var så gulligt att jag nästan fällde en tår för så ung och oskuldsfull kärlek.

vardagslyx

Den semibra kriminalserien Cold Case tycks gå varje dag på kanal 9. Vilken lyx att varva ner efter jobbet, snörvlandes över en kopp thé till en sådan lättsmält serie! Nu ska jag genast koka en kanna thé och både titta på Cold Case och House innan jag sussar.

Något annat som är vardagslyx är alla nya fina undies jag ska köpa. Passade på att städa ur min underklädeslåda nyss och upptäckte att nästan allt jag äger och har hänger på tre kvart. Så imorgon på lunchen blir det nog NK:s underklädesavdelning för hela slanten!

torsdag

För en vecka sedan tog jag studenten. Det känns verkligen konstigt såhär i efterhand. Nu har jag redan tagit steget vidare. Särskilt tydligt var det idag när jag var på anställningsintervju. Det kändes helt naturligt att prata om min skolgång i då-tid. Det var en fin timme på SL måste jag säga, även om jag inte tror att den leder till det jobbet jag sökte, men kanske ett annat. Fick ett värdefullt papper med mig hem med adresser. Sedan slavade jag till fem på Nordea igen, även om det faktiskt var ganska lugnt idag. Jag fick både lära mig att beställa UC-koder, kolla firmatecknare och leta clearingnummer, sexigt? Knappast.

Jag är förkyld som en galning och det här vädret gör mig inte direkt friskare. Men idag kom min fina Miu Miu hem igen efter att ha varit på lagning på tok för länge i Italien. Om jag kramas med den hela natten kanske jag vaknar utan snuva och halsont imorgon? Allt är värt att pröva en gång. Imorgon vill jag hemskt gärna vara frisk och det vore toppen om solen sken. Det är Håkan HellströmGrönan och förhoppningsvis lite drinkar med flickorna. Puss!

the magic number

19.27

onsdag

Idag var det skolavslutning på Östra Real. Imorse när jag gick över skolgården med de regntunga molnen över huvudet så kände jag mig faktiskt inte så ledsen som jag trodde. Tankarna om att det här kanske var sista gången jag entrade skolbyggnaden föll över mig men jag ryckte bara på axlarna och gick vidare. Jag tror att det är för att jag redan både fysiskt och psykiskt har gått vidare från Östra Real. Jag har tagit studenten och skaffat jobb. Jag har redan accepterat att mina tre år på Karlavägen är över. Men trots det så var skolavslutningen fin. Först var vi i klassrummet och fick betyg. Jag tror att mitt snitt hamnar på 19-någonting, så det är inte illa. Sedan fick jag även ta emot ett bokstipendium från skolledningen för fina studieinsatser. Det kändes bra. I kyrkan, fina Hedvig Eleonora så sjöng vi psalmer men inte ens då var tårarna nära. Jag har helt enkelt vänt blad.

Efter skolavslutningen rusade jag ut i det verkliga livet igen. Jag var förbi Svensk Internetrekrytering och skrev avtal inför hösten. Så den 4 augusti börjar jag som account manager där. Det blir nog bra. Sedan skyndade jag till Nordea och registrerade avtal fram till fem. Nu har jag precis klämt i mig sushi och sitter och filar på mitt CV för imorgon ska jag på anställningsintervju på SL:s Pressavdelning. So long!

tisdag

Min pojkvän tycker att jag är en workaholic efter två dagar på Nordea Finans. Idag tackade jag vänligt men bestämt nej till kladdkaka i fikarummet för att jag var så upptagen med att registrera avtal. Jag kände mig faktiskt lite duktig där ett tag tills chefen dängde 10 avtal i knäet på mig 5 minuter innan jag slutade och bad mig registrera dem med. Det var tungt.

Det blir inte mycket att skriva om här när jag bara jobbar, något som de allra flesta av mina vänner tycks ägna sig åt just nu. Däremot så ska jag ha en riktig slappiskväll framför Gossip Girl och Desperate Housewives ikväll och passa på att mysa lite extra med pojkvännen som åker bort imorgon. Puss!

måndag

Livet som working-class-hero och arbetsmyra är inte det lättaste. Det är ganska slitsamt trots ett totalt hjärndött jobb. Men jag är en hejare på att registrera avtal i Kopek nu! Om två veckor när jag lämnar Nordea med ett välfyllt lönekuvert så ska ni se att jag kan registrera i sömnen.

Helgen var trevlig men något hektisk. Jag hann knappt återfå rösten efter studenten innan jag sprang iväg på fler mottagningar och drack bubbel. Därför ska jag nu försöka med en mer nyttig period. Jag och Vici var på power-walk idag och bli attackerade av en argsint fiskmås. Och ingen mer läsk eller chips för min del innan helgen kommer.

Nu ska jag dricka bubbel(vatten) och pussas med pojkvännen som snart åker iväg till Prag!

studenten pt. 3


Hemma vankades mottagning med god mat, fina presenter och mycket bubbel


Synd bara att jag såg ut som en dränkt katt


Sedan slirade vi på slutskivan


Vi dansade tills fötterna blödde


Och jag var såhär superlycklig hela tiden!

studenten pt. 2


Efter studentlunchen samlades vi i aulan för sång och tal


Sedan laddade vi för utspring


Det var jättemycket folk på skolgården


Plötsligt hade jag sprungit ut och glädjen var total


Sedan blev det bråttom att åka flak och roa sig

studenten!

Nu börjar det sjunka in en aning. Jag har tagit studenten, fy fan vad jag är bra. Ungefär så känns det. Och allt var perfekt. Det var antagligen en av de bästa dagarna i hela mitt liv och därför känns ord överflödiga. Champagnefrukosten var perfekt, vädret var perfekt, mössan satt perfekt på huvudet, utspringet var helt underbart, flaket var perfekt och mottagningen var perfekt. Kort sagt kunde det inte ha blivit bättre!



Studentfotografering på morgonen


Champagnefrukost och en och annan tår


Fina vänner i Humlegården


Och lite väl mycket bubbel i omlopp...


Jag kramades lite med min lärare...


... och fina Klasson


5 juni



Igår tog jag studenten och det var en riktig toppendag.

onsdag

Stress! Idag tog My studenten och trots att jag har försökt att andas djupt och lugnt för att tämja fjärilarna så har det gått lite sisådär. Imorse var jag i alla fall i Sjöstaden och såg när Kulturama och världens gulligaste My sprang ut. Tårarna sprutade ur ögonen på tösen och hon fläckade ner mig med både glitter och mascara, så som det ska vara med andra ord. Sedan åkte jag, Josse och Vici till Smaka på Sthlm i Kungsan och käkade calamares och hispade om studenten. Kvällen har spenderats i Sjöstaden återigen på Mys mottagning där vi drack vinbål och åt goda efterrätter. Nu ska jag försöka sova, det kommer antagligen inte gå så bra. Herregud, imorgon tar jag studenten!



  

tick tack

Nu är det inte lång tid kvar. Jag har en svärm av fjärilar i maggropen som höll mig vaken större delen av natten och nyss pratade jag med en smått hysterisk Klasson i telefonen. Nere i mitt vardagsrum ligger bestick prydligt invirade i servetter och gula och blå ballonger väntar på att få bli uppblåsta. I min ögonvrå blir det vått titt som tätt. Imorgon tar jag studenten. Det känns helt sannslöst. Just nu sitter jag och väntar på att mitt nagellack ska torka. Sedan bär det av ut till Sjöstaden för att fira att My tar studenten. Jag kommer antagligen gråta en flod.

tisdag

Åh, vilken härlig dag! Det känns som om jag börjar alla mina inlägg så nu för tiden men det är verkligen sant. Imorse tog jag det lugnt, läste hela DN och åt kokta ägg. Sedan slängde jag på mig lite kläder och tog mitt pick och pack och förflyttade mig till Humlegården. Snart droppade massor av vänner in och även Jade med sin vattenpipa. I solskenet mumsade vi på pasta från Vapiano och gottade oss. En tripp till Östra Real senare hamnade jag på Namigoom för att äta jättegod glass (kanske Sthlms bästa?) och redaktionsmöte med Forum. Sedan jäktade jag till Östermalmstorg och TGI Friday där jag åt avskedsmiddag med MSU Östra Real och laddade in loaded potatoskins och Staropramen. Hem till Desperate Housewives och inoljning av naglarna. Nu sitter jag här med fjärilar i maggropen. Imorgon tar finaste My studenten och i övermorgon är det min tur. Det är helt sjukt. Jag ska ta studenten och för första gången så börjar jag känna glädje inför det.



   

en stark vilja vill sällan ensam

Hemma från ett kaotiskt flakmöte hos Klasson. Som vanligt drar folk knappt sitt strå till stacken och jag blir halshuggen när jag försöker få fram min vilja. Oh well, sådant är väl livet. Nu ser flakmusiken ut att bli en salig blandning av schlager, tung hiphop, fjortistechno, house och en och annan trallvänlig slagdänga. Jag tror inte att någon är nöjd men sådant är livet. Att kompromissa är aldrig kul.

Imorgon lutar det åt Humlan igen med mina fina vänner. Mer bigaråer, jordgubbar och sol till folket! Sedan blir det redaktionsmöte med MUF Stockholms "Forum" och därefter avskedsmiddag med MSU Östra RealTGI Fridays. Det ser ut att bli en fin dag. Därför är det nog dags att få lite skönhetssömn nu. Puss!

ett kreativt problem

Att orden aldrig räcker till gör mig så ledsen. Jag har en jättefin novell i huvudet men hur jag än försöker så blir det bara så platt på pappret. Det blir inte 3D eller ens verkligt. I bloggen räcker aldrig orden till. Jag vill så gärna beskriva den hissnande känsla av frihet jag har i maggropen men det går inte. Hur mysigt det var att sitta på Spymlan och dricka vin och snacka skit. Hur fint det var att Jade är hemma efter så lång tid och hur skönt det kändes att allt var som vanligt. Nemas problemas att hon varit frånvarande så länge. Allt var precis som vanligt. Nej, det är svårt det är med orden. Folk brukar säga att ord är min starkaste sida men jag börjar minsann tveka. Jag får aldrig fram exakt det jag vill.

underbara lata dagar

Vilken underbar dag! Jag gick på anställningsintervju imorse på Nordea Finans och fick sommarjobb. Därefter hamnade jag i Humlegården med alla mina vänner och bigaråer. Mitt i allt fniss kom Jade förbi. Fina fina Jade som nu är hemma från USA efter ett år ifrån oss. Det var lite överraskande och väldigt väldigt roligt. En kortare visit på Östra Real senare hamnade vi på Spymlan med mojitos, en flaska vitt och ett par öl. Sedan ringde det i min telefon och jag blev erbjuden ett jobb till hösten. Svensk internetrekrytering hade tyckt om mig på min intervju och nästa vecka skriver jag avtal. Det känns fint. Nu vankas middag och sedan åker jag ut till Sjöstaden för att fixa flakmusik. Livet känns då allt bra!

med fjärilar i magen

Helgen var underbar. Det var så länge sedan jag gjorde absolut ingenting. Hela året har varit fyllt av fester, mingeltillställningar och andra måsten. Det har varit roligt men ibland är det skönt att bara ta det lugnt. I fredags tog jag tåget till Uppsala och hela dagen spenderades i solen med Chris. Under lördagen bar det av på picknick. Vi latade oss, åt pannkakor och bättrade på solbrännan. Idag blev det en tur på byn och sedan fika på Café 018 innan jag åkte hem.

Imorgon är det måndag. En måndag som inte innebär några måsten. Jag har en anställningsintervju, parkhäng med flickorna och en religionslektion att avklara. Tisdagen ser ut att bara innebära parkhäng. Humlegården for the win, eller något liknande. Nu ska jag äta med tjock på L'Angolos hallonpaj och vara brunare än brunast på studenten. För på torsdag smäller det och jag har redan fjärilar i magen.

östra reals studentbal

Det finns inga direkta ord för att försöka förklara Östra Reals studentbal så jag ska försöka förklara allt i lite ord och många bilder, så hoppas jag att bilden blir komplett för er. Alla var superfina och vi åkte båt ut till Lidingö Sjövilla där vi drack fördrinkar och pussades. Sedan var det dags för middag och maten var väl lite sisådär men sällskapet desto bättre. Massor av fina tal och jag passade på att muntligt gå med i klubben för gamla Östra Realare. Sedan blev det drinkar och dans, långa samtal och fnitter in på småtimmarna. Terrorism på bussen in emot stan och därefter ville mina ben fortsätta dansa men eftersom alla bra ställen hade stängt så bar det hemåt med ett brett leende på läpparna.