Grått - det som borde vara min favoritfärg

Allt är grått  - och då menar jag inte det som har varit min favoritfärg under säsongen a/w-06 utan snarare inuti mig och runt omkring mig.
Det går inte att komma ifrån hur ofantligt skoltrött jag är, hur dagarna segar sig fram och läxorna växer till berg på mitt skrivbord men jag orkar inte öppna en bok och min brist på diciplin ger mig ångest. Vännerna känns på gränsen till uttjatade, eller snarare att vi aldrig gör någonting nytt och spännande och familjen är pest och pina. Kläderna i någon av mina garderober eller byrålådor känns gamla och tråkiga och trots att jag bara köper och köper så lyckas jag inte hitta någonting att sätta på mig på morgonen. Till och med att måla naglarna känns som ett jätteprojekt och det finns ingen ork att göra någonting.
Men när jag bara sitter hemma och glor in i väggen blir jag rastlös men det löser sig inte med långpromenader och rökpauser heller. Det kliar under huden och hur mycket jag än gör för att förhindra känslan av champagnebubbel i benen så lyckas jag inte.

Allt är som slentrianmässiga tvångstankar men hur mycket jag förnyar mig så försvinner det inte. Men jag hoppas att en (problemfri) fredag med pojkvännen och en partner in crime helg med min älskade Klasson och MUF-utbildning ska ge mig nya krafter. Suck.

upprörd

SKANDAL! Den socialistiska föreningen "Röd Vind" på Östra Real höll årsmöte i aulan under lunchen och såklart befann sig MSU Östra Real på plats. Det var det värsta jag har varit med om, en politiskt förtryckande stämning som kvävde allt som har med den enskilda individens frihet att göra.
I aulan befann sig ca. ett trettiotal ungdomar utspridda för att lyssna på vad vänstersympatisörerna hade att säga och kanske ett tiotal höll med om åsikterna som yttrades. De andra tjugo var överlag politiskt obundna men intresserade av att höra vad som hade att sägas. Det bör noteras att vi enbart var fyra medlemmar från MSU.
Lagom en halvtimme in i mötet så var det dags att rösta fram en ny styrelse och jag förstår om jag som MSU-ledamot inte har rätt att rösta men när den tillfälliga ordföranden för Röd Vind meddelar att alla bakom rad två inte har rösträtt (det vill säga ca. 20 stycken) så hamnade yttrandefriheten och demokratin i koma och diktaturen var ett faktum. Argumentet för detta orättvisa beslut var att man enbart hade rösträtt ifall man befunnit sig på fyra stycken tidigare möten men det motsägelsefulla är att detta var föreningens första möte.
Hur kan det då komma sig? Bara för att du bär rosa pashmina-sjal eller har dyra jeans på dig behöver du inte tillhöra moderaterna eller vara högervriden. Så varför inte mina vänner som höll mig sällskap i aulan inte fick rösta förbryllade mig?

Står inte Röd Vind bakom yttrandefriheten? Demokrati? Utmärkt material för MSUs nästkommande kampanj fick vi i alla fall!

hypad

Att gå och lägga sig sent och försova sig 30 minuter imorse gav mig en himla start på dagen och sedan dess har jag haft sådan överskottsenergi så att det inte är klokt.
Efter att ha terroriserat min lillebror halva kvällen (då min käre pojkvän prioriterade MUF före mig, haha) så bestämde jag mig för att hurta ut på en powerwalk. Sagt och gjort promenerade jag med Vici i ca. 1 timme, skönt! Det blir så mycket energi kvar när jag har varit för sjuk för att träna och tempot i skolan börjar trappas ner. Bara Anna Karenina att läsa ut men den finns som sagt även på film med Greta Garbo så helgens filmval är givet!

Nu blir det snart OC och lite gott thé, arrivederci!


kashmir

Samhällskunskap B på Östra Real:

Bella: Nu har jag äntligen valt konflikt till min vetenskapliga rapport; Kashmirkonflikten
Sarah: Kashmirkonflikten är mycket intressant - den förekommer inte bara på mellandagsrean!


lycklig

Idag har varit en brutalt bra dag! Tog sovmorgon imorse från killer matte c och gick på slappis-naturkunskap b där vi tittade på en UR-show om kosmetika och sedan hade vi ca. 10 minuters svenska.
Lunchade med Lova och Empan, mysigt. Jag gillar att stanna kvar i skolan på tisdagar och luncha med mina två blonda yrväder. Plus Klasson berättade en superrolig och absurd sak över telefonen som har haunted me all day long.

Mötte upp My vid Åhléns för att följa med henne på stan en sväng och samla poäng på min NK-nyckel, kan behövas såhär inför december månad.
Läkarbesöket gick bra idag även om det innebar ett läskigt blodprov. Venprov till råga på allt, och jag trodde jag skulle svimma när jag såg hur tanten på labbet fyllde ett helt rör med mitt blod. Jag är töntig när det kommer till nålstick och grejer, jag vet.

Dagens största megaplus är ändå att Chris kom till Stockholm och vi pratade igenom allt trassel och sådant plus att han hade med sig thé från Skottland till mig, mjau. Supermysig eftermiddag och kväll i alla fall och vi ses på lördagkväll också efter MUF-utbildningen också förhoppningsvis.

På fredag ska jag spendera lite tid med min long lost friend Jade som jag seriöst inte har träffat på jättelänge. Det ska fredagsfikas och shoppas julklappar, jag längtar! Det ska bli mysigt att strosa till stan med nya pengar brännandes på kontot och ett helt Urban Outfitters till mitt förfogande. Mums.

Engelskaprov imorgon so I better catch some sleep, arrivederci!

Urban Outfitters

Jag må vara sen med att besöka paradiset men tiden är så knapp nu för tiden att det inte blir mycket över att göra någonting alls men idag efter mitt brutalt hemska matte c-prov fick jag ett infall och traskade ner på stan. En cigarett i mungipan och ensam, det är så jag trivs bäst när jag ska fönstershoppa (pengar måste sparas inför december och julklappsköp!).

Besökte Urban Outfitters och jag kan enkelt konstatera att jag måste dött och hamnat i himmelen för herregud, vilken affär! Om ni där ute får lust att köpa en julklapp till Bellsi så besök U.O och köp vad som helst så blir jag lycklig. Hade mitt konto inte varit ekande tomt hade jag genast investerat i halva affären. Men jisses vilka julklappar jag har hittat till folk! Jag kan inte annat än att prisa affären som till utbudet är som en bättre och roligare affär än TopShop och ligger i ungefär samma prisklass. Lokalen var också fabulös måste jag säga. Stor, luftig och ljus men ändå varm och ombonad. Många fina undies också att sukta efter, mjau.

Mulberry nästa då en krokopressad plånbok står på önskelistan så nu har jag petat, sniffat och känt på alla möjliga modeller innan en föll mig i smaken, men det enda som fick följa med hem var ett artikelnummer som jag har överlämnat till mammi. Stod även om pillade på en Euston-bag som inte skulle sitta helt fel då ett Mullbär inte skulle vara något att tacka nej till.

Dagens födelsedagsbarn är ingen mindre än min partner in crime's pojkvän Gustav Bergvall som idag blir 18 stora år, grattis!

Även om ingeting fick följa med hem så piggade det upp mig nämnvärt. Nu har julkänslorna börjat infinna sig också trots lack of snow och om jag får lite tid i helgen trots MUF-utbildning så ska jag försöka ge mig ut i affärerna och spana vidare, so long bitches!

bloggtorka

jag återkommer med inlägg när jag har avverkat allt jobbigt den här veckan som kommer, so stay cool men för tillfället tar jag ett litet uppehåll i bloggandet.

so much more than a piece of fabric

Hittade modefrågorna här:

1. Hur viktiga är kläderna för din identitet?
Kläder är extremt viktigt för min identitet och jag står fast vid att det är viktigt för allas identitet även om kanske inte alla har tänkt på det. För mig är inte kläder bara en bit tyg att skyla kroppen med utan ett konstverk. Det går inte att komma ifrån alla signaler som du omedvetet/medvetet sänder ut via en viss typ av kläder. Folk uppfattar dig på ett visst sätt och hinner dömma dig redan innan du öppnat munnen - enbart baserat på hur du ser ut och för dig. Med andra ord går det inte att komma ifrån hur extremt viktigt kläder är för ens identitet.

2. Uttrycker du dig annorlunda från dag till dag beroende på sinnesstämning, etc?
Absolut. Kläder speglar vem du är som person och med andra ord även vilket humör du är på. Jag tänker omedvetet på färgval när jag vill förstärka en viss sinnesstämning.

3. Hur mycket använder du kläder för att passa in?
Beroende på situation. Som privatperson bryr jag mig inte det minsta vad jag sätter på mig för att passa in men vid viktigare tillfällen är det klart att jag anpassar outfit efter tillfället. Exempelvis; jag påminde mig själv att sätta på mig en knälång kjol och hudfärgade strumpbyxor när jag träffade Kronprinsessan trots att jag egentligen anser att det inte finns mycket som är så fult som genomskinliga strumpbyxor.

4. Hur mycket använder du kläder för att få bekräftelse?
Det kan jag inte svara på. Jag har inte reflekterat något djupare i om jag i vissa sammanhang klär mig för bekräftelse eller inte, men jag skulle inte säga att jag gör det överlag då jag har en tendens att välja/kombinera plagg annorlunda. Men självklart skiner jag upp som en solstråle när någon påpekar att jag är snyggt klädd.

5. Hur mycket använder du kläder för att utmärka/få makt?
Kläder som uttrycker din identitet ger dig en omedveten maktfaktor. Fashion is power, det går inte att komma ifrån.

Jag skulle gärna se att Josefine och Emelie svarade på de här frågorna!

Torsdag - back on track

Trots snuva och elakartad hosta begav jag mig imorse mot Östra Real och var på plats redan en halvtimme innan första lektionen, känn på den! Sarah behövde hjälp med naturkunskapen och vem var inte där som en vän i nöden om inte Bella som räckte över sina papper och anteckningar och så var den saken ur världen. Klockan var hurtigt tidigt på morgonen för en sjukling som mig och humöret var faktiskt några grader högre än vad det borde, hög på hostmedicin någon?
Däremot var jag med om en smärre incident på tunnelbaneperrongen då min Viktor&Rolf-påse bestämde sig för att svika mig och mina matteböcker hamnade i smutsen, oh well sådant händer.

Någonstans därefter dog mitt glada humör och laxpuddingen till lunch fick det att sjunka mot kallare grader. Långvårdsmat är inte riktigt min grej då jag faktiskt har tänder kvar att tugga med än så länge, men det var åtminstone trevliga människor att luncha med! Seth har exempelvis bestämt sig för att följa med till Alperna men mest sitta i backen och sola sig med hjälp av folie samt röka, ungefär som förra årets skidsemester med andra ord. Många fina minnen från Åre-resan förra sportlovet finns ja, sjukt kul hade vi!


oldåre
Se upp i backen - Bella & Sarah, Åre06

Hann åtminstone klart med min artikel "Couture för alla" och skickade iväg den i Fronter. Tack till Empi som inte bara har börjat blogga igen utan som visade sig vara en fena på layout.
Känns som om jag har missat jättemycket i skolan, suck och jag har nästan hela Anna Karenina att läsa ut på någon vecka då jag tydligen är den enda som ska redovisa om Leo Tolstoj, jaha. Ryska författare som inte ens är min grej men jag antar att Anna K kommer bli min nya bästis på tåget fram och tillbaka från Uppsala hädan efter!
Imorgon bär det förövrigt av till the love capital igen så jag vet inte hur mycket helgblogg det kommer bli men jag hoppas att alla ni som är friska därute slår klackarna i taket i helgen, arrivederci!

3 is the magic number

111


Om jultomten kommer tidigt i år skulle jag inte ha något emot att få hem de här tre godbitarna från Temperley samt See by Chloé (Net-a-porter).



Det är ganska uppenbart att jag gör vad som helst för att slippa öppna matteboken och internetshopping är mitt bästa tidsfördriv.


GRATTIS MY, 17 ÅR!

Idag fyller min absoluta favorit i hela vida världen 17 år;
Grattis på 17 års dagen My Ossianson!


MY
En solbränd My sommaren-05

Konsten i att ignorera sjukdomssymptom

Oj vilken hetsig dag, jag som egentligen borde ta det lugnt.
Meddelades imorse om att det var MSU-möte på Östra Real och att en ny styrelse skulle utses så då vändes hela min dagsplanering. Fick proppa mig full med medicin och skjuta matte c-pluggandet åt sidan för att bege mig mot skolan.
Möttes av en ilsken Fabi som hamnat i slagsmål (ooh catfight) och en Empan som glatt sålde en hög skoltidningar till mig. Kan förövrigt meddela att min artikel om "Briljanta människor och nätter" är tryckt i skoltidningen, så ni som lyckats komma över ett nummer av "Östra" - läs!

MSU-möte ja. En förening som hittills inte varit aktiv alls men dagen till ära bestämt sig för att ta tag i saken och skapa en styrelse. Klasson, min partner in crime hade filat på ett tal till oss båda då vi kandiderade till rollerna ledamot och kampanjansvarig. Överseriöst hade jag även printat ut vår
första idé till vinterkampanjen i färg och hade med mig. Ska man göra något ska man göra det helhjärtat.
Votering, en stressad Jade samt två nervösa ettor var det som färgade mötet. Men jag kan i alla fall glatt meddela att jag numera är ledamot samt kampanjansvarig för MSU Östra Real och att jag och min Emelie har storslagna planer för vinterkampanjen, så håll ögonen öppna den 13:e december!

Ikväll väntar OC, belgisk choklad och Matte C, arrivederci!


Konsten i att vara sjuk

Typiskt mig. En helg plus en måndag av vila och på tisdagen så hoppar jag upp ur sängen och intalar mig att jag är pigg som en lärka.
Hög på förkylningsmedicin pallrade jag mig mot Odenplan för att möta Empan och Lova för lunch på CiaoCiao och lagom när jag klev av tunnelbanan så vek sig knäna praktiskt taget under mig. Envis som jag är kämpade jag mig iväg bara för att få lämna lunchen efter 15 min, suck.
Och bara för att jag bokat min klipptid för så länge sedan hos Tina på RaBarber så var jag tvungen att släpa mig dit för klipp och sling. Väl på plats var det i alla fall skönt att sitta och dricka thé och bläddra i senaste numret av InStyle.
Förbi Östra för att hämta upp lite skolböcker så jag har någonting att sysselsätta mig med imorgon för jag ska vara hemma en dag till är planen. Som sagt är jag inte så bra på att vara sjuk eller att ta det lugnt.



gem
Ms.Ward är frisk som en nötkärna, det vill jag också vara...
(IMG Models)

What to wear?

PIC planerar glöggbjudning och Klassons förslag till outfit indikerade om en het jul i år...haha!

Konsten i att ta det lugnt

JAG KAN INTE TA DET LUGNT. Jag kan inte slappa. Jag kan inte sitta ner och göra ingenting alls. Det går inte. Okej, jag blir galen.
Vaknade imorse som sjuk och låg i sängen ett bra tag och läste Leo Tolstoj's - Anna Karenina innan jag tog en långfrukost och packade upp min väska från Uppsala. Duschade och satte på mig mina Harvard-myskläder. Skrev klart min artikel om Couture för alla och slog mig ner framför TV:n. För tillfället zappar jag mellan alla kanaler, vilket bör noteras är ca. 500 och det finns absolut ingenting att se.
Nerdrogad av förkylningsmedicin finns knappast ork eller vilja att göra någonting men jag blir galen av att inte göra någonting alls.

Nej nu är det officiellt, jag är värdelös på att slappa.


anna kuznetsova
Jag önskar att jag kunde göra som Anna Kuznetsova och bara ta det lugnt.
(IMG Models)

Resumé

Jag som hittills denna höst varit världens friskaste människa och envist slagit bort alla bakterier som närmat sig mig har nu gått och blivit dunderförkyld, lagom och lägligt till helgen i Uppsala.
Precis som
Jade säger så ryktas det om att 018 är det nya 08, mjau!

Hela veckan har varit ett enda flängande fram och tillbaka. I tisdags kom Chris till Sthlm och helt sonika dök upp på skoltrappan under dagens andra cigarett, en överraskning som åtminstone fick mig att tappa hakan. I onsdags var det min tur att efter skolan bege mig till Uppsala vilket resulterade i en relativt lam tillställning hos Billy, men tack till alla de grabbar som räddade mig ur "hopplösa-flickväns-träsket" som jag var rädd för att hamna i. Cemil överraskade också med ett mycket genomtänkt resonemang om hur kvinnor och män inte kan vara vänner. Argumenten var okrossbara och ja, en eloge till mannen i den randiga tröjan som öppnande mina ögon lite mer!
Torsdag var utvecklingssamtal och läkarbesök. Det ser fortfarande ljust ut i skolan för min del trots att skoltröttheten ligger som ett blött täcke över mig som gör att jag knappt kan andas. Suck. Jag behöver ledighet och frihet, nu!
Fredag resulterade i ytterligare ett läkarbesök och pingelfika innan jag stressade iväg till Uppsala med en ömmande hals och ett bultande huvud. En super dubble über mega super fly hemmakväll väntade med film och julmust, myspys. Även ett besök hemma hos Calle hann vi med.
Kvällens bästa var ändå ett telefonsamtal till Lina i LA som fyllde 17 år, grattis snygging! Det var underbart att höra hennes röst och få veta allt som händer i hennes fartfyllda liv för tillfället. Saknanden efter min blonda Barbiedoll är stor.

Vaknade upp på lördagen med en ännu värre hals och det var mer eller mindre ett under att jag orkade ställa mig upp och sedan gå på en 3 timmar lång promenad (mega-kick-ass-event) för att se större delen av Sunnersta innan vi drack kaffe och åt äppelkaka hemma hos Chris mormor och morfar. Det är okej om ni spyr på den gulliga par:igheten för det hade jag också gjort för ett par månader sedan, ha!
Sov en stund innan det vaknades sushimiddag ute. Min och Chris officiella 1:a dejt trots över en månads förhållande, haha. Mysigt var det i alla fall, även om jag var dödssjuk.
Hem till Kempe för en lugnande tillställning med vin, ölspel och mycket skratt. Trivdes jättebra och en extra guldkant på tillvaron när även My dök upp. Kvällens stora frågetecken var dock vad den slampiga bruden med knästrumpor till bara ben och shorts tänkte när hon valde kvällens outfit? Ibland blir jag chockad över hur folk kan tycka att det är okej att gå utanför dörren i minimala kläder som visar halva underkläderna samt krakelerande smink? Uppsala gör mig förvirrad ibland.

Söndag med american pancakes till frukost är aldrig fel men att packa väskan och ta tåget hem är det. Sorgligt men sant, men nu var denna mysiga helg över. Hela helgen har jag mer eller mindre vandrat omkring som en zombie och haft världens bästa pojkvän som har passat upp på mig men sjukdomen finns fortfarande i kroppen på mig och jag tror att jag ska ge efter för förkylningens superkrafter och helt enkelt stanna hemma imorgon, arrivederci!

I'm so sorry, but...

...det kommer dröja ännu längre innan jag tar tag i bloggandet men jag ber er ha tålamod. Enormt mycket händer i mitt privatliv för tillfället, men jag hoppas på att återkomma efter helgen med nya krafter!

Men åh!

VÄRDELÖS DAG - långa håltimmar, trött som satan och enbart VG(+) på mitt geografiprov. Oh well, spanskan börjar om cirka en timme och sedan bär det av till Uppsala vilket är dagens enda ljuspunkt!


Sanning


darling

Jag tycker att det är sorgligt när pojkvänner kommer mellan nära vänner
och att det alltid tycks bli så

SthlmsCity

Förresten var sötaste Elma med i Sthlms city idag, en glad överraskning på tunnelbanan imorse!

Måndag - Insomnia

Insomnia - jag kunde inte sova i natt och jag misstänker att det blir samma visa ikväll igen. Kroppen är på högvarv för jag har egentligen inte tid att sluta ögonen för det är allt för mycket saker jag borde ta itu med men som jag inte hinner och istället ligger jag och vänder och vrider på mig i sängen. Sedan finns ju saknaden där också som naggar i kanterna och håller mig vaken.

Resultatet av detta var att jag var mer eller mindre slutkörd idag men dock inte lika trött som Lova som dessutom ska jobba fram till 23-tiden ikväll på Gondolen, poor thing men fokusera på pengarna så löser det sig!
Höll mitt engelskatal och som vanligt var jag hypernervös över att tala inför folk. Jag har absolut inget problem att prata i mindre grupper eller rent ut sagt inför större grupper när det är informellt men att ställa mig upp och hålla ett 5 minuterstal om John F. Kennedy är inte min melodi. Men som tur var gick det strålande enligt min engelskalärare och jag får ta honom på orden.

Många diskussioner idag, framförallt om vikt. Hur kan det komma sig att man som kvinna är en sådan känslig varelse som tar åt sig så fort man får en negativ kommentar? Det handlar inte bara om mig utan alla i min omgivning. Det kan börja som ett skämt - men i varje skämt finns ett uns av sanning. Idag gällde det en nära vän till mig vars pojkvän kläckte ur sig i helgen att hon börjar se lite rund ut. Hon ser inte rund ut alls utan hälsosam ut bör tilläggas och vad han baserade sitt påstående på är det ingen som vet.
Vad det andra könet inte alltid förstår måste vara att som kvinna tar man åt sig, visst man kanske skrattar men kommentaren kommer ligga kvar i veckor och gnaga i hjärtat och varje gång man ska stoppa något i munnen kommer rösten finnas i bakhuvudet: "Behöver du verkligen äta det där?"
Dagens jubelidiot blir därför min kära väns pojkvän vars namn vi inte behöver nämna men han kan försöka tänka lite noggrannare nästa gång innan han kläcker ut sig något liknande, men det kan inte alltid vara lätt med en fiskbullehjärna.
Dagens andra diskussion rörde diverse händelser från den gångna helgen och vi kan nog enkelt konstatera att det blev lite mycket för de flesta i fredags, mjau!
Förövrigt verkar inte stormen inom MUF blåst över än?

God afton, nu ska Bellsi äta middag med glatt humör och sedan plugga MatteC!


Lättnad

"Det iskalla utanförskapet" är utbytt mot det mycket mer lättsamma ämnet "Couture för alla" - min artikel till Textkommunikationen och skoltidningen artar sig väl.
Är du modeintresserad och känner att du är nyfiken på vad artikeln kommer att handla om samt har lust att svara på några enkla frågor?
Tveka inte att maila mig på
[email protected]


Dagens skratt

När ditt förflutna springer ikapp dig kan det sluta som för Blondinbella och du hamnar på Youtube,
watch it!

Kort & gott

- Klasson har en förkärlek för att dricka vin med sugrör
- Sarah och Ronnie är no longer welcome hemma hos folk som är rädda om sina sängar
- Grannarna på Borgargatan 4 lär klaga rätt rejält på måndag
- En notorisk player har gett större delen av Stockholms underliv en present som heter duga
- En viss palestinasjal passade på att ha djupa samtal med toalettstolen i helgen
- Att dansa på toaletter har alltid varit Lova och Niccis melodi
- Fjortistechno är alltid bäst efter x-antal drinkar
-
Matthias briljerade starkt med sina bartenderkunskaper i fredags
- Tjejhångel är ganska överskattat
- Flickorna från Sthlm är betydligt mer "Sex & the city" än grabbarna från Uppsala
- Var tog den mystiska Cajsa vägen i fredags?
- Bella lyckades än en gång slarva bort en av sina jättepärlor
- Fyllesamtal i köket är underskattade
- Känslomässigt kaos förekom till en stor del under den gångna helgen
- "Är det någon som har dött? Nej vänta, katten lever ju!"
- Victoria var på världshistoriens längsta dejt som varade i 5 ½ timme, notera att det var första gången hon träffade sin man utanför jobbet, mjau!
- En viss backstabbing bitch hade blekt sönder sitt hår och vinglade runt utan ytterjacka igår på Södermalm?
- "Ge mig mitt vin, annars blir jag arg!"

Gossip makes you skin glow, så har jag glömt något roligt, elakt eller relevant så hojta till!

och det har hänt mycket

Det har hänt mycket och som vanligt har bloggen blivit lidande men som vanligt försöker jag på söndagarna sammanfatta det ni har missat, och well, här kommer den här veckans resumé.

Torsdag innebar Viktor&Rolf och det kan knappast någon ha missat. Jag befann mig ca. 8.50 i Fältan för att ställa mig i kö utanför H&M som efter förra årets blodiga slagsmål om Stella-kollektionen hade organiserat kösystemet lite bättre, tack. Josefine och Empan dök upp en halvtimme senare. Mycket trängsel blev det ju närmare klockan närmade sig 10 och en tant började gråta i allt tumult som uppstod när dörrarna öppnades. Bland de första in missade jag själva slagsmålet om plaggen då jag till en början hann bläddra mellan galgarna och välja storlek på mina plagg. Synd att Fältan inte tagit in hela kollektionen för den hallonröda kjolen och den crêmefärgade blusen fanns ingenstans inom synhåll men jag gick inte hem tomhänt för det. 2 par underklädesset som är helt underbara som helst samt en ursöt
svart knytblus/cardigan fick följa med hem till mig. Köpte även den vita massupptrycka t-shirten med Viktor & Rolf (hjärta) H&M för att träna i.
Annars var det en himla massa tränande inför Jösses Flickor-projektet under resten av torsdagen och balett och jazz för hela slanten på kvällen!

Fredagen var helt dedikerad till Jösses Flickor och det blev en himla massa tid spenderad i aulan då alla JO2:or och JO3:or skulle redovisa sina estetiska projekt. För min del gick det bra trots smärre problem med ljudkvalitén, men Arman var briljant på scenen.
Långfika på L'Angolo och planerningsmöte på eftermiddagen inför en kär väns födelsedag (surprise!) så det var pingelmingel och grabbar på plats. Även Matthias kom förbi en stund. Trevligt.
Kvällen innebar middag med min partner in crime, mycket skvaller och skratt plus en hel del vin. Folk började rulla in hos Klasson och det resulterade i skratt, tårar och en himla massa galna eskapader - precis som det ska vara med andra ord. Vinglade hem nådigt rund under fötterna kring 02 för att sedan somna framför OC i soffan, haha!

I lördags så kom Chris äntligen till Stockholm och trots att han var sliten som få efter Bryssel så var det mysigt. Fikade med Ellie som jag inte träffat på evigheter och hann träffa Victoria en snabbis innan hon sprang iväg på sin maraton-dejt.
Kvällen innebar familjemiddag med gamla familjevänner och som vanligt var tillställningen sådär lagom krystad som det ofta blir när man ska ha "tvångsmiddagar" men jag och Chris passade på att fly hem till Klasson för ytterligare en kväll fylld med vin.
Det vinglades vidare mot Södermalm med Lova och Nicci i spetsen som var sjukt taggade och stegen styrdes mot Niclas Wahlgrens son Tim som passade på att ha fest. Mötte en mindre trevlig bekant i dörren och insåg att det kanske var bäst för alla parter att jag och Chris avlägsnades oss hemåt.

Söndag blir mest plugg, promenad med Vici inbokad och modern dans ikväll, men hey det har varit en riktigt bra helg! Bisou <3


Bråttom!

oooh, jag har så mycket jag vill blogga om men tiden är så knapp. Helst av allt skulle jag vilja sätta mig och blogga om mina Viktor&Rolf-favoriter som numera finns i min garderob, berätta om Jösses flickor-projektet, uppmana er alla att fortsätta att skicka gulliga mail och kommentarer om ert intresse för Det kvinnliga nätverket samt berätta om en hel drös andra saker, men icke. Nu bär det av hem till Klasson för middag och vinpimpling innan vännerna rullar in, ciao!

Rapport från Bryssel

Gustav överlevde flygningen trots sin enorma fobi. Calle har hittat ett ragg som heter Emelie och är från Enköping om jag inte missminner mig - you go grabben! och Chris ska dela säng med en annan man inatt.
Så kan det gå när MUF besöker Bryssel.

BLOGGNÄTVERK

Det finns en mängd olika nätverk runt om i världen, framför allt för kvinnor som ska stötta varandra istället för att motarbeta varandra vilket är ett vanligt fenomen. Något helt nytt är bloggnätverk vilket har startats i en liten skala på flera olika platser, där man knyter samman bloggare och stöttar varandra.
Något som saknas är ett bloggnätverk för unga kvinnor där man träffas och socialiserar, diskuterar allt mellan himmel och jord men har en sak gemensamt - att blogga.

Tanken om att starta ett kvinnligt bloggnätverk uppkom när jag insåg att det inte fanns något specifik som lockade mig, samt hur isolerad man blir bakom datorn trots att man vet det mesta om varandras liv.
Meningen med mitt bloggnätverk är att en samling unga bloggerskor samlas, fikar och pratar någon gång i månaden samt på sikt bloggar från samma server.

Kriterierna för att få ingå i detta bloggnätverk är simpla:
- Du ska självklart vara en aktiv bloggare (ca. 3 inlägg i veckan).
- Du bör bo i Sthlm eller ha möjlighet att åka till Sthlm (på sikt är tanken ett riksnätverk).
- Du ska vara minst gymnasiestuderande.
- Du bör vara social och öppen för att träffa nya människor.


natvark

Lika intressen = ett sätt att knyta kontakter?
Bild: Gemma Ward, Irina Lazareanu & Lily Donaldson, Lanvin fall-06 backstage


Låter det intressant eller har du några frågor? Tveka inte att maila mig på
[email protected]

Onsdag - journalistslynans nästa scoop

Snooze-knappen på väckarklockan är förrädisk och fick mig att småslumra i 20 minuter innan jag på tok för sent hoppade upp ur sängen. Älskade Pucci-scarfen som bara skriker sommar fick följa med mig ut idag. Sommaren ja, det är nästan så att jag längtar tillbaka: Båstad, Ayia Napa, USA, landet... mjau, men sommaren07 blir nog ännu bättre!

Har diskuterat mitt scoop med Johan och Sarah idag. Synd bara att kärlek tyvärr står ivägen för annars skulle den artikeln som förblir tomma ord och meningar i mitt huvud, kunna vara ett genombrott för min del då smaskigare nyheter som alla tidningar skulle finna intressanta. Aldrig tidigare har jag wallraffat på ett sådant omedvetet sätt heller. Suck. Men det kommer alltid andra chanser och alla inblandade kan pusta ut för den här gången.
Däremot har jag börjat fila så smått på min artikel till nästa nummer av skoltidningen om "Det iskalla utanförskapet" som arbetskopian så fint är döpt till. Det ska bli intressant imorgon att diskutera min idé med Daniel för att höra vad han tycker, feed-back är bland det bästa med TEX(mex)-lektionerna.

SYV var och pratade för klassen idag om framtiden och högskola/universitet, skrämmande. Plötsligt insåg jag att det inte alls handlar om att läsa vilka kurser jag vill på gymnasiet utan att välja strategiskt för att kunna hålla så många dörrar öppna som möjligt. Jag har bra betyg för tillfället, över snittet men det kanske aldrig räcker? 20,0 kommer jag aldrig uppnå, det vet jag är en omöjlighet för mig då jag inte är tillräckligt briljant när det gäller matematik.
Mamma och pappa pressar hemifrån om Handels men journalisthögskolan är vad jag egentligen vill gå. Uppsala lockar men framförallt studier utomlands rankas högt i mina ögon. Boston och Harvard är en dröm som jag kommer få jobba hårt för att den ska gå i uppfyllelse, en fördel är ändå att jag har släkt på skolan.
Snart har halva gymnasietiden gått och vad jag ska göra året/n efter gymnasiet är fortfarande oklart. Plugga vidare direkt är ingen hit, men att bara glida runt hemma i en slentrianmässig vardag lockar inte heller. Göra någonting galet och bara flytta iväg, långt borta känns alldeles för spontant och oplanerat för min del. Men en tröst är i alla fall att det enligt vänner kommer att komma, att planerna kommer forma sig självmant så småningom. Vi får väl hoppas.

Strategin inför V&R ligger klar även om det verkar som om jag kommer få operera ensam till största delen av tiden, men whatever det är inte för att jag så gärna vill ha plaggen utan mer för att det är en rolig grej. Förhoppningsvis kommer ett långt och blodigt blogginlägg imorgon (inspirerad av American Psycho, någon?).



haha
Vad Empan roar sig med på lektionerna...



Ikväll blir det OC och sedan att öva på mitt speech till engelskan, ship ahoy!


Intressant


media
Efter en lång diskussion med C angående tryckfrihet och yttrandefrihet efter rabaldret kring bloggandet om MUF-Uppsala samt publicerandet av bilder som media skulle kunna finna intressanta så var jag bara tvungen - journalistslyna som jag är att publicera en mycket passande bild.

Är du en RichBitch?

Efter mycket om och men, flera månader försenad (eller bara en dag beroende på vem du frågar) så har den upphaussade, paparazzifria internetshoppen RichBitch öppnat. Är det bara jag som är besviken på sortimentet? Jag måste erkänna att jag trodde att butiken som har varit på alla modebloggerskors läppar skulle vara betydligt mer välsorterad, även om det fanns den del fina plagg från See by Chloé.

Ready-to-wear spring 2007

Fast jag hade lovat mig själv kunde jag inte låta bli att börja jobba på min look book inför RTWspring07 och här kommer mina tre favoriter hittills:






Alberta Ferretti, Anna Sui & Chloé

Tisdag - feel the joy of spending money

Tisdagmorgon är samma sak som Matte C och det betyder derivata - även om min söta gamling till mattelärare inte vill skrämma oss med ordet utan kallar det för "en smart lösning att komma förbi allt krångel".
Annars innebar skoldagen mest långa väntetider, raggmunkar och beskedet att Fabi ligger på sjukhus med en cysta i magen. Oroliga cigarettpauser till följd för oss andra. Mycket koreografi blev det idag också plus att Lova passade på att göra sig ovän med hela gymmet eftersom vi spelade Heartbeats på repeat i en timmes tid.

Passade på att gå på stan efter skoldagens slut, länge sedan jag kunde unna mig sådant lyx - därav dagens rubrik. Det är underligt hur shopping kan göra dig lycklig, hur materiella ting i en styv papperspåse kan få dig att le brett trots att kontot är betydligt lättare än innan. Fars dag-present, underkläder, böcker och Yankee candles stod på inköpslistan, bara vardagslyx med andra ord.
Letade också efter
jello till pojken min men utan resultat, för hur gott låter det med limesmak utan socker? Hur som haver så var jag inte det minsta taggad på att åka över halva stan för att eventuellt finna det. Annars var det lite intressant att butiksbiträdet trodde att jag var amerikan i blodet och envisades med att bara prata engelska med mig trots att jag i var och varannan mening använde svenska ord.

Planerade V&R-strategin med Josefine, här är vi seriösa värre tills Chris ringde och meddelade att de högsta hönsen inom MUF-Uppsala läser min blogg, oops. Så puss på er från Stockholmsflickan som tycker om att dricka vin i era lokaler och glöm inte att kommentera nästa gång för det är så himla tråkigt med anonyma läsare!

Nu ska jag läsa vidare i American Psycho av Bret Easton Ellis och dricka thé, ship ahoy!

Måndag - mycket av ingenting alls

Måndagmorgon, alltid lika härligt att hoppa upp ur sängen ellerhur? Knappast!
Trots att skolan har startat igen så tänker jag inte blogga någonting alls om min helvetesdag på Östra real utan snarare bara en massa ytligheter.

Modeveckan ser bra ut. Vinterslasket smälter bort och det enda som behövs är ett par nya ribband till mina ankelboots för att jag ska kunna fortsätta ta hösten med storm. Allas våran
favorit dyker upp i Sverige på fredag, Viktor&Rolf släpps på torsdag och jag kan fortfarande inte bestämma mig vilka godbitar jag egentligen tycker bäst om? Det finns mycket att sukta efter där och det är i precis Bella-stil alltihopa.
Våra andra favoriter här i Sverige kan man läsa om i Veckorevyn här, alltid lika roligt när bloggar uppmärksammas och när vi ändå är inne på det samtalsämnen så lanseras "Det kvinnliga nätverket" snart, spännande spännande.
Emelie Klasson uppmärksammar den intressanta och ytliga artikeln om skönhet som Stureplan.se lanserat. Början på artikeln är faktiskt intressant för det är få människor som står utanför all utseendefixering som egentligen vet hur mycket pengar och tid det krävs för att se bra ut. Det är ingenting de flesta av oss föds med, vad än era föräldrar säger, det krävs kunskap och tid för att uppnå ett acceptabelt resultat. För min del är det dags att boka en ny klipptid hos Tina på RaBarber för highlights och uppfräschning av topparna. Frågan om vinterskor hägrar och jag skulle inte tacka nej till det här paret eller kanske de här godbitarna om du erbjöd mig dem!
Sist men inte minst så har jag investerat i en quiltad vintageväska att slänga ner mina skolböcker i nu när arbetet sätter igång igen.

Nog om det, nu ska jag göra som Caroline Winberg och springa vidare!

And it's over now

Så var lovet över och det är alltid lika tråkigt att säga hejdå till friheten och välkomna vardagsslentrianen igen. Visst, jag trivs jättebra med rutiner och att veta hur saker och ting är, men det är samtidigt en enorm befrielse att under 10 dagar inte öppna en skolbok eller ha några "måsten" annat än att eventuellt hinna pallra sig ut för att röka.
Höstlovet har varit underbart även fast ingenting större har inträffat. Har mest umgåts med pojkvännen och vänner, myst och ätit god mat. Det är absolut inget fel i det! Hur har ert höstlov varit? Underbart hoppas jag!
Kan även meddela att middagen hos
Klasson igår var mysig och efterföljande events var inte så tokiga de heller.

Imorgon startar skolan och veckan som ligger framför mig innebär inte några större besvär, vad jag vet än så länge. På torsdag släpps Viktor&Rolf på H&M vilket jag ser fram emot och den stora frågan just nu är enbart vilken butik man bör satsa på i Sthlm för att ha en god chans att norpa åt sig några godbitar? Förra året inför Stellakollektionen befann jag mig i Fältöversten men i år får vi se vad jag satsar på. I-landsproblem är alltid lika intressanta.
"Jösses flickor"-projektet ska redovisas på fredag men saken är biff, vi har kommit en lång väg och det är inga stora hinder i vägen. Bara lite mer koreografi och musik som ska klippas, men det löser vi.
Annars så verkar det som om lugnet inför stormen v. 46 hägrar.
Jakten på vinterskor pågår fortfarande och "Being there" av Jerzy Kosinski ska läsas ut, det är ungefär så min vecka ser ut.

mischa
Nu gör jag som Mischa Barton och blickar framåt...
(Vogue UK, november 2006)


Det är intressant att reflektera över vilken bubbla jag lever i. Mälarhöjden-Östermalm. Det är visserligen inget fel i det utan jag stormtrivs i min lilla skokartong med skola, vänner, shopping och fika. Men som Chris påpekar, det är nästan läskigt hur lite jag egentligen vet om omvärlden trots alla tidningar jag läser eller allt jet-set:ande runt i världen.
Bara för att så ska jag penetrera en annan bubbla just nu, nämligen The OC och äta lite mer Halloween-kakor, bisou!

Sammanfattning: STOCKHOLM

Jag är dålig på att blogga när jag inte känner någon press att göra det heller, tyvärr. Men nu när mannen min befinner sig i Sjöstaden för att laga mat hemma hos bedårande Klasson så finns det inte mycket annat att göra faktiskt än att dricka chai-thé och äta hemmabakade croissanter med hallonmarmelad.

Torsdagen bjöd på shopping med Josefine. Det letades vinterskor för fulla muggar då vintern hade överraskat mig till en sådan grad att jag inte ens hade hunnit kasta ett ögon åt någon typ av skor annat än partypumps. Med slitna Bally-skor på fötterna klafsade jag omkring inne i city och försökte hitta någon typ av nätta skor att spendera vintern i, men icke. Jag fick det bekräftat - precis som varje år, att vinterskor är superfult och otroligt obekvämt. Premiär på vinterjackan var det också, suck.
Hamnade på Kofi med varm choklad OCH en kärleksmums, mycket choklad det, men det gjorde mig gott. Som plåster på såren efter den misslyckade jakten på vinterskor besökte jag solarieöarna och numera kan jag stoltsera med en snygg brun färg. Det där med att vara blek som ett lakan har aldrig varit något för mig. I'm sorry.
Kvällens planer var bio där jag, Klasson och Josefine såg Djävulen bär Prada. Jag som läst boken flera gånger om kan inte direkt säga att jag gillade filmen. Vad hände med Miranda P's Hermès-scarves? Vad hände med att
Andy ska vara fult klädd i början av boken? Okej, jag erkänner att den rutiga, långa kjolen var disaster men fortfarande, så illa var det inte. Usch. Boken var - precis som vanligt, så mycket bättre än filmen. Plus för Meryl Streep's insats som Miranda och plus för alla snygga Chanel-smycken Anna Hathaway bar under filmens gång.
Som vanligt hamnade vi med varsin ho thé på Café 60 efterråt, myspys. 

Fredagen startade på L'Angolo med pingelfika och reunion med diverse flickor efter lovet. Empan var brunbränd och med en Louis Vuitton Speedy 30 på armen tillbaka från semestern med pojkvännen. Fabi hade en massa skvaller att förtälja om "Skinny" och Jade såg höstmysig ut i sin polotröja.
Chris kom till Stockholm vilket innebar familjemiddag hemma för vår del innan vi åkte in mot stan för att dricka vin på August med Thea och Hugo, även Klasson kom förbi senare och hetsade oss alla till öldrickning. Öl och Bella har aldrig varit någon bra kombination så att säga.
Förbi Sjöstaden en snabbis innan vi somnade strax efter 04.

Lördag innebär 1 månad med min sötnos men även middag hemma hos Klasson i Hammarby Sjöstad och sedan förhoppningsvis en liten tillställning. Uppdatering om kvällens events kommer, ship ahoy snyggingar!

Sammanfattning: UPPSALA

Höstlov och Uppsala går hand i hand. Att åka till Uppsala är som att åka på semester med folk man tycker om och alltså var den första halvan av höstlovet perfekt att spendera i Uppsala med pojkvännen och min partner in crime samt bästa vännen My.
Mestadels var det mycket lugnt. Frukost på sängen, halloween-kakbak med den kvinnliga delen av familjen Notrica, promenader i snöstorm och regnrusk och väldigt mycket fika inne i "stan".
Under tisdagen spenderades åtskilliga timmar på MUF, först på dagen för att bara titta in en stund och sedan sushi-kväll nere i den rödmålade grottan. Sushi, trevliga människor och åtskilliga flaskor vin resulterar i dansande till fjortistechno och ett förstört tv-spelsparti, med andra ord var det mycket trevligt.
En snabbis i taxi till Hollinder för att upptäcka att jag, Klasson och Hugo inte kände en själ. Vända tillbaka mot MUF i en discobuss, haha, Aqua på hög volym och allsång medan bussen till taxi körde oss tillbaka till där vi hör hemma.


Någon mer än jag som älskar fjortisbilder tagna efter alldeles för mycket vin?

Onsdagen resulterade i snöstorm. Redan under tisdagsnatten möttes vi av små snöflingor som dalade ner men vem trodde att man skulle vakna upp under onsdagen av att barn leker i snön utanför fönstret. Ett "Jag hatar barn" från Chris följt av "Jag önskar att jag hade ett gevär så skulle jag skjuta barnen från ditt fönster" morrandes från mig. Det var minst 2 dm snö utanför och snöstormen yrde för fulla muggar, Herr Frost hade tydligen bestämt sig för att det var dags att inviga november med snöoväder.
Att pulsa till bussen i mockaloafers var ingen höjdare, inte heller att senare halka fram på stan i 8 cm höga klackar till mina ankelboots. Suck.
Taxitraffiken fungerade inte som den skulle och istället för att kunna krypa in i en varm bil som körde oss till stationen fick vi trotsa vädergudarna igen och gå till stationen för att upptäcka att min tåg var försenat, suck. Än så länge var allt väl, men droppen rann över när mitt tåg fastnade stax utanför Karlberg och satt fast i 40 minuter på grund av snödrivor på spåret och signalfel. Evakuering stod på schemat för oss resenärer vilket resulterade i att vi fick hoppa av tåget och promenera in till Karlberg längst spåret. Om jag var lycklig? Absolut! Väl framme i Karlberg var pendeltåget försenat och jag trodde jag skulle avlida i min skepparjacka från Boomerang. Tunnelbanetrassel som the icing on the cake. Tack. Tack statligt ägda företag, tack SJ och tack så hemskt mycket SL. Jag hatar kollektivtraffik och förlåt om jag undrar; men det snöar i princip halva året i Sverige så hur kan lite snö skapa kaos? SMHI hade varnat för snö i över en veckas tid och ändå så kollapsade hela kollektivtraffiken, hur är det möjligt? Hur är det möjligt att jag måste betala pengar och ändå gå till Karlberg i mörket längst spåret? Hur är det möjligt?

Väl hemma väntade i alla fall en varm dusch, The Killers nya album "Sam's Town" i namnsdagspresent från mammi och pappi samt mat. OC-premiären på TV var inte heller så dum, även om serien har spårat ur en aning måste jag erkänna.

På det stora hela var Uppsala otroligt mysigt (som vanligt)!