Sammanfattning: UPPSALA

Höstlov och Uppsala går hand i hand. Att åka till Uppsala är som att åka på semester med folk man tycker om och alltså var den första halvan av höstlovet perfekt att spendera i Uppsala med pojkvännen och min partner in crime samt bästa vännen My.
Mestadels var det mycket lugnt. Frukost på sängen, halloween-kakbak med den kvinnliga delen av familjen Notrica, promenader i snöstorm och regnrusk och väldigt mycket fika inne i "stan".
Under tisdagen spenderades åtskilliga timmar på MUF, först på dagen för att bara titta in en stund och sedan sushi-kväll nere i den rödmålade grottan. Sushi, trevliga människor och åtskilliga flaskor vin resulterar i dansande till fjortistechno och ett förstört tv-spelsparti, med andra ord var det mycket trevligt.
En snabbis i taxi till Hollinder för att upptäcka att jag, Klasson och Hugo inte kände en själ. Vända tillbaka mot MUF i en discobuss, haha, Aqua på hög volym och allsång medan bussen till taxi körde oss tillbaka till där vi hör hemma.


Någon mer än jag som älskar fjortisbilder tagna efter alldeles för mycket vin?

Onsdagen resulterade i snöstorm. Redan under tisdagsnatten möttes vi av små snöflingor som dalade ner men vem trodde att man skulle vakna upp under onsdagen av att barn leker i snön utanför fönstret. Ett "Jag hatar barn" från Chris följt av "Jag önskar att jag hade ett gevär så skulle jag skjuta barnen från ditt fönster" morrandes från mig. Det var minst 2 dm snö utanför och snöstormen yrde för fulla muggar, Herr Frost hade tydligen bestämt sig för att det var dags att inviga november med snöoväder.
Att pulsa till bussen i mockaloafers var ingen höjdare, inte heller att senare halka fram på stan i 8 cm höga klackar till mina ankelboots. Suck.
Taxitraffiken fungerade inte som den skulle och istället för att kunna krypa in i en varm bil som körde oss till stationen fick vi trotsa vädergudarna igen och gå till stationen för att upptäcka att min tåg var försenat, suck. Än så länge var allt väl, men droppen rann över när mitt tåg fastnade stax utanför Karlberg och satt fast i 40 minuter på grund av snödrivor på spåret och signalfel. Evakuering stod på schemat för oss resenärer vilket resulterade i att vi fick hoppa av tåget och promenera in till Karlberg längst spåret. Om jag var lycklig? Absolut! Väl framme i Karlberg var pendeltåget försenat och jag trodde jag skulle avlida i min skepparjacka från Boomerang. Tunnelbanetrassel som the icing on the cake. Tack. Tack statligt ägda företag, tack SJ och tack så hemskt mycket SL. Jag hatar kollektivtraffik och förlåt om jag undrar; men det snöar i princip halva året i Sverige så hur kan lite snö skapa kaos? SMHI hade varnat för snö i över en veckas tid och ändå så kollapsade hela kollektivtraffiken, hur är det möjligt? Hur är det möjligt att jag måste betala pengar och ändå gå till Karlberg i mörket längst spåret? Hur är det möjligt?

Väl hemma väntade i alla fall en varm dusch, The Killers nya album "Sam's Town" i namnsdagspresent från mammi och pappi samt mat. OC-premiären på TV var inte heller så dum, även om serien har spårat ur en aning måste jag erkänna.

På det stora hela var Uppsala otroligt mysigt (som vanligt)!

Kommentarer
Postat av: Emelie

*valfri medhållande text som syftar på tisdags-kvällen* ALDRIG MER RÖDVIN!

Postat av: Emelie

*valfri medhållande text som syftar på tisdags-kvällen* ALDRIG MER RÖDVIN!

2006-11-02 @ 18:33:15
URL: http://e1989.blogg.se
Postat av: maia

statligt ägda företag? hahah det är väl inte sl/sj:s fel att det är snöstorm eller?

2006-11-04 @ 16:37:07
Postat av: Bells

Maia: Såklart inte, men det är SL och SJs plikt att lösa problemet. Jag betalar en biljett och förväntar mig att bli levererad i tid, inte att behöva gå in till stationen från Karlberg. Vinstintresse och effektivitet går hand i hand.

2006-11-04 @ 17:49:39
URL: http://bells.webblogg.se
Postat av: Gustav

Maia: Alla vet att det är SJ och SL som på magisk väg framkallade snöstormen, alla utom Du vill säga ;)

2006-11-06 @ 00:20:29
Postat av: Calle

Fun fact: SJ (Statens Järnvägar) slår på värmen på spåren exakt samma datum varje år och slår även av dem exakt samma datum varje år, spelar ingen roll beroende på vädret :D That´s the goverment, nej ni alla där ute, det blir en härlig dag då staten inte längre driver företag!

2006-11-08 @ 00:46:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback