nu byter vi plats; följ med mig!



I och med att jag flyttar till Paris tidigt tidigt imorgon bitti så byter vi också blogg. Nu lämnar vi den här bloggen, åtminstone för ett tag för att leka i ett nytt format. Från och med imorgon så ska jag försöka lära mig prata franska, dricka rödvin i min lägenhet, skriva tills fingrarna blöder och dansa tills solen går upp om morgonen. Följ med mig! Vi ses på
ohsoparis.blogspot.com!


söndag.

Idag packar jag, försöker limma ihop trasiga bitar och struntar i att svara i telefonen som ringer var och varannan minut. Orkar inte. Hinner inte. Vill inte. Jag har knappt hunnit plocka fram hälften av det jag ska ha med mig och helst av allt vill jag bara sova. Jag vet inte. Det här känns inte som en bra dag, trots att jag ska prova på min dröm med start imorgon.

lördag.

Familjemiddag och stora kramkalaset ikväll. Men jag älskar kantareller så det är ganska så fint i alla fall. Sedan ska jag börja packa ihop mitt liv. Jag tror att det handlar om att se allt det här som en början på något, och inte ett slut. Det här är en början på mitt vuxenliv och det ska kännas bra i magen. Och jag har en betalning att göra till min landlord 18 000 kronor och det svider, ska ni veta.

du och du och du och jag och du.

och ibland gör det så jävla ont att jag bara vill gräva ner mig under alla kuddar och sluta andas för en stund.


torsdag/fredag/vad du vill.



Vi hann inte riktigt höras igår för det var så fullspäckat schema att jag inte hann andas eller riktigt slå mig till ro förrän efter midnatt. Men; stressfrukost i Uppsala, tågjäktande till Stockholm, en sadistisk tandläkare som försökte slita loss mitt huvud från halsen, en trött frisör som gav mig en trött frisyr, hem till Josefine för att mellanlanda innan jag drack öl med Sebastian, även kallad basisten, och gjorde en ytterst trevlig men lite konstig intervju. Sedan fick jag äta knäckemackor hos Josefine till middag för middagstiden var för länge sedan förbi och till slut hamnade jag i en taxi på väg hem. Det var en omtumlande dag igår, men fin på flera sätt. Ja, det var fint.

Idag ska det fixas och trixas med en hel del inför Paris och annars ska jag försöka klämma in en kopp kaffe med Elisabeth när hon har lekt doktor i tillräckligt många timmar på KI. Puss.


onsdag.

Fy fan vad jag hade varit snygg på 80-talet. Idag har jag kornblå eyeliner, riktig 80-talslugg och tajt fodral. Jag älskar det. Nu sticker jag på dejt med min man, so long!

lördagen i bilder.



I lördags firade jag och mina vänner att jag ska flytta till Paris och vi startade hela morgonen i solen på Kungsholmen med frukost på Petite France.




Om man bor i huset så kan man få frukosten uppskickad i mathissen, hur mysigt är inte det?




På kvällen åt vi algerisk/libanesisk mezemat och hallonparfait hemma hos mig, drack bubbliga drinkar och skrattade. Till en början ville alla gömma sig för kameran och då såg vi någorlunda civiliserade ut. Jag fick världens godaste knäck-kakor av Emelie som tog slut på tre sekunder och massor med andra fina saker.




Sedan glömde vi helt bort att vara vuxna och dansade till Las Ketchup Song och Macarena hela natten lång.


kvällar.

Pojkvän och kycklinggryta. Första avsnittet Gossip Girl säsong tre och Greek. Snart film och glass. Jag äter alltid mycket, men när jag är lycklig så äter jag alltid lite extra. Oh well. Lycka lycka lycka.

tisdag.

Det är så kallt i Stockholm om mornarna. Jag tycker det är härligt. Det är härligt med höst för höst innebär alltid nystart för mig. Jag tycker om att starta om på nytt och sträva efter att bli en bättre människa även om fram i december så inser jag alltid att jag är precis likadan. Jag utnyttjade inte träningskortet till max, jag började inte äta rätt, jag sov fortfarande för lite och filosoferade för mycket. Men själva möjligheten att starta om är fin.

Idag är det dags att beta av ytterligare saker inför Paris. Som hejdålunch med farmor och ett besök hos skräddaren. So long!

popgulliga veganer och regina spektor.

Jag försöker skriva men det krampar, allt krampar och ingenting vill komma ut och fram som jag vill. Under tiden lyssnar jag på Regina Spektor och dricker thé som jag redan bränt sönder tungan på. Är inte Spektor egentligen ganska meningslös? För ett år sedan hade jag försvarat musiken som mysig, gullig och trevlig. Nu känner jag mest att den inte passar mig. Skaver. Jag är inte det minsta popgullig. Alls. Jag är inte vegan i blommig klänning från Beyond Retro, inte heller äger jag tillräckligt många randiga tröjor. Fy skam.

sorgliga ensamma människa.

Jag hatar facebookchatten. Jag hatar att bli hatad av facebookchatten. Det är bara så jävla tragiskt att vara hatad av något man inte kan ta på.

22.39: det är tydligen inte mitt fel. jag är fortfarande älskad av 2000-talet. lillebror kom just och berättade att det finns en facebookversion för gamlingar som ställer till allt.


det är här man ska ha en fyndig rubik, men som vanligt skriver jag bara om min dag.

Jag tror att mina favoritord är fint, härligt och fantastiskt. Åtminstone här i bloggen. Och idag var en fin dag. Jag mötte upp Josefine för att strosa på stan, sitta i Björns trädgård och prata om allt och ingenting i timmar innan det började bli kyligt och då åkte jag hem. Mötte mamma och vi åkte till IKEA för att se till att jag blir Paris bäst utrustade student och nu är jag en klädstång och dörrmattan Borris rikare. Haha. Jag har köpt så sinnessjukt mycket grejer inför min flytt. Ikväll ska jag dricka thé, skriva om kärlek och lyssna på Melissa Horn.

asfaltsmåndag.




Om exakt en vecka så sitter jag i bilen mot Paris. Ser Europa utanför fönstret och lyssnar på musik som pappa har valt för det är han som kör. Det krasar lite i min bröstkorg när jag tänker på det.


ensamhet mellan röda lakan.

Jag har tio missade samtal på min mobiltelefon. Det är inte en ovanlighet eftersom jag så sällan har telefonen i närheten men idag så tryckte jag av tio samtal på raken för att jag var upptagen med att titta på True Blood. Samtidigt så känner jag mig ensam och vill ha sällskap. Det är så ironiskt. Gång på gång avböjer jag samtal för att jag känner att umgängesformen inte passar mig ikväll. Jag orkar inte aktivera mig och föra ett riktigt samtal med någon. Till slut blir jag ombedd att logga in på facebook, och samtidigt som jag tittar på vampyrserier kan jag växla fönster och engagera mig halvt om halvt i ett långrandigt samtal. Jag är ensam tillsammans med alla andra som är ensamma där ute.

söndag.

bild: stylorectic.blogspot.com

Idag har jag befunnit mig långt under isen. Inget vatten kunde rädda mig och det är först nu, någon gång sisådär tolv timmar efter att jag vaknade som jag börjar fungera som en människa. Men, tack alla för en fin kväll igår! Det var skimrande och glittrande. Nu ska jag fundera över om man kanske borde äta någonting och lyssna lite mer på Elin Ruth Sigvardsson, det enda som fungerar en dag som denna. Emellanåt totalt meningslöst och ibland hjärtskärande briljant.

petite france och solskensmorgon.




Idag skiner solen utanför mitt fönster, luften är precis lagom krispig och jag har nytvättat hår. Det känns som en bra start på morgonen. En ännu bättre start är att jag ska möta upp mina vänner på Kungsholmen för att äta frukost på mysiga Petite France. Café au lait och macarons till frukost är inte fel.


fredagstankar.




















Eli Stone
, två avsnitt. Överbliven efterrätt från det jag bakade idag. Pojkvän med lagom mycket skäggstubb. Snart middag och vin med familjen. Jag hör hur grannarna skrattar utanför mitt fönster. Det känns mysigt. Glädje. Det har varit så varmt idag så kopparplattorna på taket värmer fortfarande upp mitt rum. Jag har klänning med små små fåglar på och bara ben.

not1.

Bestäm dig aldrig för att besöka Systembolaget själv om du vet att du ska handla tillräckligt mycket för att försörja en begynnande alkoholist i ett år. Ragga vän med bil. Nu har jag två meter långa orangutang-armar och en trasig rygg. Plus att tanten på tunnelbanan skakade ojande på huvudet när jag ramlade på tunnelbanan som en packåsna med lila kassar.


fredag.

Fredag och ännu en dag i raden av alla dessa dagar. Solen skiner utanför och jag tänker våga mig på bara ben. Idag är det fullspäckat schema, mycket att hinna med innan imorgon då jag ska ha hejdå-middag för mina vänner. Jag ska knäcka ryggen och bära hem halva systembolagets sortiment, laga dessert och eh, kolla att det fortskrider som planerat med cateringen. Jag är petnoga när det gäller det mesta, allt från servetter, doftljus och playlist måste samstämma så idag ska jag sitta framför spotify och knåpa ihop något med frankrikes bästa smäktande kärleksvisor och electro. Om du sitter på något tips så lämna gärna en kommentar (eller om du sitter på en färdig bella-flyttar-till-paris-playlist-för-middag-och-drinkar)!


om du läser så är det här till dig, annars är det bara ord om andras ord.

jag läser ditt blogginlägg men det vet du inte om. när jag har läst klart stannar jag till, andas två tre gånger och sedan läser jag igen. i slutet så kniper det till i hjärtat så hårt att det nästan gör ont på riktigt. jag andas igen. tar en paus och läser den där meningen om och om igen. om jag kände dig så skulle jag ringa och höra hur du mår, eller kanske komma förbi en dag med muffins och koka kaffe åt dig. säga att allting ordnar sig. jag finns här för dig, hör du mig? du kan luta dig emot mig. men så är det ju inte, för du finns ju bara på andra sidan skärmen och vet nog inte om att jag läser och tittar in nästan varje dag för att se hur du har det. jag blir lite lite orolig när du inte uppdaterar fastän jag vet att du inte gör det varje dag. skillnaden är att när du väl skriver någonting så suger det alltid till i maggropen på mig. du verkar så duktig och fin. det skulle jag vilja säga till dig. jag tror att du kanske läser här också, jag får det för mig ibland, men jag kan aldrig riktigt veta. google analytics ger mig bara rysningar längs ryggraden och jag önskar att det var obligatoriskt med fullständigt namn och länkning till facebookprofil bredvid informationen som radas upp. stapeldiagram, cirkeldiagram, grafer, jag tror att jag sov när vi gick igenom det på matten. jag är inte längre säker. emelie kanske minns om vi var upptagna med att äta chokladbollar och rita drinkglas i kalendern istället för att lyssna på allt som sades vara viktigt.

jag älskar när det är träffsäkert och när det gör ont. när jag läser men inte kan sitta stilla utan att det känns för mycket och för hårt. det är bland det bästa jag vet.


*

på den senaste tiden har jag funderat mycket över vem jag är. jag tror inte alltid att jag gillar mig själv och det ska bli skönt att slippa stockholm. jag vill inte bli en stockholmare som skrattar kallt och hårt, kreddar och hypar, och aldrig visar några känslor. jag vill inte vara pretentiös och kantig. jag äcklas av alla som klär sig i svart och som aldrig vågar skratta högt med öppen mun. många säger att paris är helvetet på jorden för att alla ska ha basker, dricka rödvin och prata om svåra saker och ting - för mig är det en plats där jag kan andas och starta om på nytt, vad ni än säger. för jag vill vara varm och omtänksam, dricka söndagskaffe i fönsterblecket och läsa tidningen. att drömma om romaner och skriva poesi är bara en kanal, ett sätt att överleva, inte för att imponera. jag vill så mycket men helst vill jag inte att ni ska se vad det är jag gör för ni bara misstolkar och jag låter er. jag vill att folk ska känna att jag är som solen. det är mycket begärt, jag vet. men det är så det ska vara.

vackra män och fina vänner.

Invalid var ordet. Att först få muskelvävnad torterad och dödad av en naprapat och sedan bege sig iväg på äventyr på Kungsholmen med efterföljande långprommis är inte att föredra. Nu ligger jag fast i sängen och kan typ inte röra mig, kul kul. Annars fika jag med Josefine idag på L'Angolo, jag drack rödvin och hon kaffe medan vi pratade om vackra män, huruvida han har lockigt hår eller inte, musik och livet. Det är så fina konversationer, även om vi ibland spårar ur och skrattar magknipsskratt. För ett par minuter idag kunde man tro att det fortfarande var sommar, solen brände i nacken och det var alldeles för varmt att ha jeans. Jag är inte klar med sommaren 2009 än, snälla, kom tillbaka lite till? Jag vill ha fler fräknar, mer rödbränd hud och solblekta hårtoppar.

torsdag.

Finns det ett bättre sätt att spendera morgonen än att bli torterad i en timme av en naprapat? Ja. Jag vill dricka thé ur sköra engelska koppar, äta hembakt surdegsbröd och läsa morgontidningen i fred. Nåde den som försöker kommunicera med mig innan jag har ätit frukost. Hah. Nu lyssnar jag på Silverbullit, målar eyeliner och lockar håret. Har man ingen anledning att gå upp tidigt på morgonen så kan man lika gärna anstränga sig för att se fin ut resten av dagen. Jag ska möta Joos och flanera i solskenet på Kungsholmen och kanske komma hem med något fint från FvH. Puss!

onsdag.

Nog om landsortsfördomar och romantiserande texter. Idag har jag inte ägnat mina timmar åt speciellt mycket men livet sken upp nu på kvällskvisten då pojkvännen kom hem till mig. Tv-serier och glass i sängen är verkligen inte överskattat. Imorgon blir det en sväng till naprapaten och sedan Fräulein von Hasts utförsäljning och vin. Puss!

"första gången jag var i storstan ägnade jag hela eftermiddagen åt att åka rulltrappa"




Inspirerad av gårdagens filosoferande om landsorter och uppväxt så gjorde jag en snabb demografiskt överblick över mindre samhällen norr om Uppsala dit jag och bekanta har anknytning. Vi pratar om samhällen som har färre antal invånare än vad min stadsdel i Stockholm har, kring 12 000 invånare. Vi pratar om städer/byar med lika många invånare som gick i min grundskola, kring 1 000 stycken. Vi pratar om orter som inte har Mc Donalds eller H&M men kanske har ett Lindex och hör och häpna - Max. Orter som inte har rulltrappor, som inte har biografer, som inte har mer än ett gymnasium, som inte har infralampor på uteserveringarna eftersom det inte finns några uteserveringar annat än en rökruta på kvarterskrogen. Det är så pittoreskt, så charmigt att jag dör lite grann.

djävulen bor i min byrålåda.



Foto: Kacper Kasprzyk


Ibland är jag som ett barn i trotsåldern. Jag går helt enkelt inte och lägger mig, sedan får jag ångest för att jag inte vill sova bort hela morgondagen och ställer väckarklockan väldigt tidigt för att kompensera. Det gör att jag är dödstrött idag och inte alls orkar ut i det fina +20 vädret. Istället "jobbar" jag hemifrån med diverse saker och funderar på huruvida jag ska behålla en kornblå mockaklänning eller inte, detta till tonerna av the Verve.

Josefine replikerade på det här inlägget jag skrev igår och det här var hennes svar:

"Jag skulle utöver denna text knåpa ihop ett inlägg om fördomar mot småstäder, däremot så bestämde sig Bella, som protesterade hej vilt när jag presenterade förslaget, för att sno konceptet rakt av. Och med tanke på att hon hann publicera texten innan mig tänker jag bespara er mödan att läsa allt två gånger. Även om hon mjäkar lite väl mycket. Hon är inte alls så sockersött romantiserande och ödmjuk som det verkar, hon är om inte Ännu mer fördomsfull i förhållande till mig. Hon vill inte ha några sju sorters blommor under kudden - det blir ju smulor i sängen (!), torsdagsmarknaden byts gärna ut mot en promenad längs Götgatsbacken och hon tycker att Thailand är så-å passé för där har hon inte vart sedan 1998 – Sydafrika nästa (!). Så det så. Och hur gärna kan man vilja bo på landet om man ska flytta till Paris inom två veckor? Nej, juste. Det var min hämnd. Tack och hej."

Jag tyckte det var underhållande. Men det får mig att se ut som djävulen själv. Jag är inte så hemsk, faktiskt, jag är ganska så snäll.


kom ihåg detta imorgon.

måste komma ihåg att gå och lägga mig när jag är övertrött. att sitta och skicka bilder till varandra på facebook med egenkomponerade roliga (elaka) bildtexter är inte nyttigt. jag har skrattat så att jag har ont i magen. den där josefine är rätt så rolig!

[ingenting], misfits och rödtjut.




Mötte upp Josefine i Hornstull för att se [ingenting] spela under Liljeholmsbron. Det var inte riktigt min typ av musik, jag drar alldeles för mycket åt det svettiga, sunkiga rockhållet och har lite svårt för mesiga gitarrslingor och ooh:ande och aaah:ande från körande flickor. Men det var inte helt tokigt ska tilläggas. Farbror Blå dök inte upp och avbröt guerillaspelningen och det är ju alltid något positivt. Ungarna i höghusen ovanför fick en godnattvisa på klingande svenska och grannarna fick se något semi-kulturhistoriskt. Efter finpop:en var slut så gick jag och Josefine till Judit och Bertil för att dricka rödtjut. Våra stora gemensamma intressen är skvaller och fantasier, stalking och romantisering. Det ägnade vi oss åt även denna kväll.


Stockholm
verkar bestå av en samling misfits från landsbyggden som flyttat hit för att 1) förverkliga sina akademikerdrömmar 2) slå igenom inom den estetiska sfären. Nästan ingen jag känner har föräldrar som är uppvuxna i Stockholm, eller kanske morföräldrar som är härifrån men lät sina barn växa upp i mindre städer. Det är klart att landsortsromantisering är poppis. Dalarna för mig är ängar, sju sorters blommor att lägga under huvudkudden efter att jag hoppat över sju gärdsgårdar, stillsamma båtturer på Siljan och Soliga Torsdagsmarknaden i Leksand. Men baksidan är tonårsgraviditeter, tidiga alkoholdebuter (men i princip inga droger), tung brottslighet i industristäder och en jävla misär. I princip alla jag känner från landsorten pratar om fredagskvällar på den lokala pizzerian, hembränt, incest i klassen och en himla massa tråkiga timmar att fördriva (men fördomarna är många och generaliseringen stor). Kanske en klassresa till närliggande storstad, eller om man hade tur - Stockholm, någon gång om året. Bra band fick man se på tv eller läsa om i tidningen, likaså mode, teater, restauranger och liknande. Semestra gör man på Gran Canaria/Mallorca/någon grekisk ö eller kanske Thailand de senaste åren. Det är ingenting fel med det, men det är så annorlunda för oss andra. Vi semestrar självklart också på samma ställen (eller gör en avstickare till Dubai), men svennecharter älskar alla ungdomar. Vi drömmer om andra större städer och romantiserar det vi inte har. Ibland undrar jag om jag missade något som inte fick växa upp på landet. Det sägs ju trots allt att ungdomar i Stockholm har mer gemensamt med ungdomar i Tokyo än ungdomar i Dalarna.


tisdag.

  

God morgon världen! Jag har varit på benen i ett par timmar men det bästa med att inte jobba längre är att jag inte har bråttom någonstans. På agendan idag står skomakaren, träffa Sarah och sedan en spelning ikväll med Joos. Jag måste verkligen jobba på min musikfascism. Jag är allt som oftast rätt kräsen och har en bestämd mening med vad som är bra eller dåligt. Om man råkar gilla det jag tycker är uruselt så kan man lika gärna gå och hänga sig, typ, för jag kommer tjata sönder öronen på dig för att förklara varför just din favoritmusik suger. Däremot så har jag upptäckt storheten med Spotify. Idag går jag i åttan igen och lyssnar på Special D och taggar till. Hahahah. Skjut mig.


jag tycker om att avsluta dagen med fina bilder.

Nu ska jag lyssna på Melissa Horn, dricka det sista ur min thékopp, sedan plöja ett par sidor i den obligatoriska rockbiografin innan jag släcker lampan. Imorgon väntar nya äventyr. Puss.

nyttigt internetstalkande och onyttigt städande.

Morgonen spenderades med havregrynsgröt toppade med gojibär och linfrön samt en hälsosam dos av internetstalkande innan jag mötte upp Josefine och traskade i solskenet. Vi åt lunch hemma hos mig och pratade om allt mellan himmel och jord innan hon stack in till stan och jag bestämde mig för att vara duktig. Jag har spenderat eftermiddagen med fruktansvärt tråkiga saker så som att städa byrålådor och rensa bland alla mina nagellack. Trist med nyttigt. Nu väntar True Blood och sömn. Förkylningen gnager bakom näsa och ögon och det vore väldigt trevligt att bli frisk innan veckan drar igång på riktigt. Puss!


hurtful.

Josefine varnade mig men jag kunde inte motstå frestelsen. Jag lyssnade på Erik Hassles debutalbum på Spotify. Jag menar, Hurtful var ju lagom trallvänlig och med tanke på den hypen det har varit runt karln med det röda håret så kunde ju inte debutalbumet vara så kasst? Jo. Backstreet Boys har gjort en comeback i form av en rödhårig karl med Marge Simpson-frisyr. Hade jag varit tolv år gammal hade jag älskat musiken, nu vill jag ha tillbaka mina förlorade minuter. Det gör ont i mina öron.

måndag.

Livet känns onekligen annorlunda när man inte har ett jobb att gå upp till. Idag har jag ägnat morgonen åt att göra absolut ingenting. Jag antar att det är ungefär så livet är om man inte har några måsten. Snart ska jag iväg och möta upp Joos för promenad runt Trekanten och lunch hemma hos mig. Det blir fint, och bra, för idag kan jag inte riktigt andas. Från och med idag och tre månader framåt är det rehab. Det känns lite mindre roligt faktiskt. Och om två veckor åker jag.

myror i benen. bubblor i blodomloppet. rök i munnen.

Jag vill ut och ränna i natten. Jag är trött på att ligga hemma. Det är fint att ligga hemma tillsammans med sällskap men ensam är det mest tristess. Jag saknar den tiden då jag var duktig på att underhålla mig själv, då jag tyckte om att umgås med mig själv. Nu vill jag dricka rödvin och skratta bort söndagen tillsammans med en vän eller två. Jag vill ut och ränna. Jag vill frysa i väntan på tunnelbanan, känna regndropparna i pannan och segheten i kroppen. Fundera över om man verkligen orkar, kanske är det skönare att bara stanna hemma? Det gör i alla fall inte lika ont i fötterna, fuck killer heels. Möta upp någon. Skratta lite. Allt lättar. Skvallra. Konspirera. Dansa. Sedan hem igen. Somna totalt utmattad. Jag har all tid i världen. Imorgon jobbar jag inte, och inte heller de närmsta fem-sex-månaderna. Det känns så jävla knäppt efter att ha jobbat non-stop i över ett år.

söndagstankar.


Det har varit en fin helg, det har det verkligen. Jag har frossat i mat, kärlek och thé. Jag har tittat en massa på tv och somnat när det har varit svackor i programtablån. Jag har druckit världens största cappuccino i solskenet och insett att det kanske var årets sista uteserveringshäng då det fortfarande var behagligt att sitta utomhus. Jag har sovit, och sovit lite mer. Jag har försökt bygga upp mig igen. Men det går inte riktigt. Jag är fast i ett vägskäl och jag vet redan var jag ska gå, men vågar inte riktigt släppa taget och falla. Om exakt två veckor flyttar jag till Paris och jag ser fram emot det fruktansvärt mycket men är rädd så att jag skakar. Ibland kan jag inte andas när jag tänker på det. Jag ska lämna allt och packa väskan. Det känns inte så jobbigt att säga hejdå till familj och vänner men att lämna min älskade pojkvän sedan snart 3 år tillbaka känns obeskrivligt jobbigt. Jag kan inte andas, jag kan inte tänka utan det gör bara ont.

Att vara i ett vägskäl gör att jag är tudelad när det gäller allt. Ska jag ut och dansa eller ska jag stanna hemma? Är jag frisk eller sjuk? Hälsosamt förhållande till mat eller på väg mot helvetet av ätstörningar? Är jag trött eller pigg? Hur mår egentligen mina knän? Ibland känner jag mig som världens ensammaste människa, men andra gånger så blir jag helt varm i magen när jag tänker på alla fina människor som finns i min närhet. Är jag tillräckligt godhjärtad för att förtjäna goda människor i mitt liv? Ofta tar jag rollen som djävul i mina vänskapsrelationer. En intrigmakerska som in i det längsta förnekar när jag har fel. Är det fel? Är det rätt? Frågorna är så många och ikväll vill jag bara stänga av allt och lyssna på Melissa Horn till jag somnar.

lördag.

Igår var det sista dagen på jobbet och sista dagen för mig att lära Malin allt jag kan. Vi firade min sista dag med redaktionslunch på Mornington och jag blev nästan tårögd när jag fick ett Paris-kit av arbetskamraterna. Ost, baguett, rödvin och chokladtryfflar. Efter jobbet spontanfikade jag med JoosMocco. Sedan bar det av på fredagsöl med jobbet innan jag tog mitt pick och pack och åkte till Uppsala. Kvällen spenderades med Breaking and Entering och mitt Paris-kit. Idag är det lördag och jag har lyckats åka på en pangförkylning. Det känns mindre roligt. Men så går det när man ränner för mycket utomhus om natten och sover alldeles för lite. Oh well. Robin Hood-marathon och en balja thé ska nog få mig på benen igen. Puss!

torsdag.

Idag var det inte vackert att gå upp efter blott fem timmars sömn. Jag kände mig döende. Väl på jobbet så låg servern nere så jag spenderade större delen av förmiddagen med att glo in i en vägg och försöka hålla ögonen öppna. Lunchade med Josefine i solskenet och efter en caesarwrap så kändes livet lite lättare. Efter jobbet besökte jag min naprapat för att se vad jag kunde göra åt mitt trasiga vänsterben. Nu är det träningsstop i 3 månader, seriöst rehab och ett par rundor av tortyr. Jag kände mig som en krigsfånge i Soviet när naprapaten klämde på mitt ben. Låt oss göra det klart: jag har en kraftig inflammation som han nu med hjälp av sitt klämmande har gjort till en akut inflammation. Jag får vara glad om jag kan gå i helgen. Men för att se livet från den ljusa sidan: pappa orkade inte laga mat så vi gick till Villa Fridhem och åt middag, min pojkvän är här och passar upp på mig när jag ligger och gnäller i sängen och imorgon är min sista jobbdag. Sedan ska jag bara "jobba" med att skriva, tvinga folk att ställa upp på de sista intervjuerna jag behöver göra i Sverige inför mitt projekt, shoppa, dricka vin och njuta av livet innan jag flyttar.

horor, utspilld öl, mfmb och magknipsskratt.

Igår följde jag med Josefine ut på äventyr. Vi började med att gå igenom allt som har hänt sedan vi sist sågs (i fredags - det var en hel del) över ett par öl. Därefter såg vi våra livs första horor på Malmskillnadsgatan på väg mot Nalen dit vi gick för att se MFMB spela. Senast jag såg bandet var på Hultsfred och då tyckte jag så här. Låt oss säga att det var betydligt mycket bättre nu (ljudteknikern sov uppenbarligen inte). Det må ha varit en liten spelning, något man kanske kan kalla intimt och jag hade varit mer peppad om jag hade fått ett referensexemplar av en EP eller några mp3:or innan eftersom "jag jobbar ju med media", haha. Jag må inte vara en musiknörd men MFMB låter i mina öron som en blandning mellan Joy Division och Silverbullit. Det tycker jag är fint. Trots en ovanligt stillastående publik (varför dansar ingen?!) så var det en himla massa energi på scenen och det smittar av sig, åtminstone på mig. Hade jag inte varit halvinvalid i mitt vänsterben hade jag dansat som en galning. Kanske hade publiken varit mer dansant om spelningen inte hade varit på Nalen? Jag vet inte.



Eftersom min kamera är på lagning så blev det inga bilder igår utan vi får nöja oss med Kate Moss & the Gypsies från V Magazine, som trots allt passar ganska bra in i sammanhanget.



Jag är inte den som jagar band eller musik utan allt som oftast upptäcker jag nya saker genom att de kommer till mig. Med andra ord går jag ytterst sällan och ser något jag inte redan vet exakt vad det är, på gott och ont. Förutom på Hultsfred då jag och Josefine hade som mission att se osignade band så har jag tidigare bara upplevt det som så fint kallas för Spånga Pop & Rock. Jag och flera nära vänner fick ett ryck i nian-någongång och åkte ut till Spånga för att på en fritidsgård bevittna hur rockstjärnedrömmar upplevdes då fjortonåriga flickor log sött mot svettiga gitarrspelande pojkspolingar. Nu ska vi inte jämföra MFMB med gitarrspelande pojkspolingar för det är inte fjortonåringar som precis har lärt sig tre ackord som står på scenen utan det är betydligt mer tajt och välgjort än så. Med en charmig dialekt. Som urstockholmare har jag en dialektradar som upptäcker en icke-stockholmare på mils avstånd.


Det sista jag antecknade när jag satt på tunnelbanan hem tidigt imorse var "kycklinglår", jag minns inte riktigt idag vad det var jag ville ha sagt med just det ordet, men i natt kändes det jävligt relevant.


hejdå, vi ses i vimlet. nu ska jag och josefine dricka öl tills vi stupar, gå på en spelning, skratta tills vi får ont i magen. jag mår redan dåligt över att väckarklockan ringer 06.00 imorgonbitti. puss!


onsdag.

Jag är helt slut som artist. Mitt ben har praktiskt tagit gjort mig invalid och att lära någon allt jag kan är som att lära sig själv på nytt. Idag har jag lekt lärare och lärt den nya redaktionsassistenten ungefär allt jag kan. Nu susar det i mitt huvud. Dags att sova någon timme innan den lilla asiaten ska ta med mig med på äventyr. What to wear? Oh well. Sova. Kladda lite med eyelinern och sedan dricka öl. Det kan i alla fall inte vara allt för svårt eller hårt. Hah.

tisdag.

Idag känns livet lite lättare. Det blir Blueberrylunch med pojkvännen och hans jobbarkompisar och i eftermiddag vankas ett tandläkarbesök och sedan myseftermiddag med pojkvännen. Det behövs, så att säga. Annars är det full rulle hela veckan, men det känns bra.