so long san diego!

Idag har det varit en fin dag trots att vi åker hem imorgon. Vi har ätit supermegafrulle och sedan latat oss i solen. Jag har nu försökt förbättra min solbränna ytterligare och ja, mina vänner får väl se resultatet när jag kommer hem. På fredag 11:40 landar jag i Sverige igen.

I helgen ser det ut att bli lite Pride och vinpimplande. Oh ja, jag saknar storstaden måste jag säga. Så vänner, om ni vill pimpla eller pride:a så hör av er!

TJ

Idag var det ett kraftigt jordskalv i Californien. Lite läskigt tycker jag även om ingen kom till skada. Vi däremot kände inte alls av det då vi befann oss i Tijuana i Mexico med varsin Corona i handen. Tijuana var eh.. ganska sunkigt och turistigt måste jag säga men nu har jag i alla fall varit i ytterligare ett land.

Imorgon är sista hela dagen i USA. Jag vill inte hem.

san diego.

Första dagen i San Diego. Vi bor på en Resort vid beachen och sponsrar Paris Hiltons lyxliv. D et är fint här och varmt. Jag har druckit smoothies hela dagen och börjar misstänka att jag överdoserar nyttigheter. 10 timmars sömn varje natt, stort intag av böcker, nyttig mat och ingen alkohol eller ciggiesar. Jag längtar lite smått efter avgaser och öl på Snaps. Oh well, snart bärdet av hemåt igen.

Idag fick jag ett mail från fina Lina. Det gjorde mig lycklig. Fina Lina kommer vara hemma lagom till att jag kommer hem till Sverige igen. No more Cali för henne? Det återstår att se. Just nu är hon i Israel minsann. Det är ganska underligt faktiskt. Jag såg en tjej som var så himla lik Lina sista dagen i Santa Monica. Den blonda tösen kom åkandes på en skateboard och vände sig om när jag gick förbi. Det var såklart inte Lina, men det var skrämmande likt.

Nu ska jag duscha och skrubba mitt arma ansikte. Jag flagar på näsan. Det är inte så fint som man skulle kunna tro att se ut som Rudolf med röda mulen. So long!

one last night.

Det är sista kvällen i Santa Monica nu. Sedan bär det av till Newport och Laguna Beach i O.C, San Diego och slutligen Mexico och Tijuana. Tequila för hela slanten med andra ord.

Idag checkade ett helt basketlag från Philadelphia in på vårt hotell. Alla är 2 meter långa och svarta som natten. Jag var på väg hem från stranden när de höll på att lassa ur sin buss. "Hey beautiful, what's your name?" Vad kul det skulle ha sett ut om jag stannat och småpratat ett tag. Helan och halvan. En liten flicka som är helt ljusrosa i skinnet efter en överdos av solen och en 2 meter lång man som är svartare än natten. Jag är väldigt glad över att jag har en pojkvän (som just nu flyger hem från Atlanta) där hemma som inte är 2 meter lång utan precis sådär lagom lång. Vad nu än lagom är.

kvällsplaner.

Jag har fått färg. Jag är ganska så mycket brun nu faktiskt. Tillräckligt brun för att skippa stranden ett par timmar. Jag och mammi betade av Fred Segal, Urban Outfitters, J Crew, Victoria Secret och Forever 21 idag på en timme och kom hem med flera kassar. Sedan blev det stranden. På väg ner mot havet träffade jag på några unga hippies i sanden som hade tältat. Jag blev medbjuden att leka - de spelade drinking games och gitarr men jag tackade vänligt nej. De meterhöga vågorna lockade mer. Tur var väl det för en kvart senare kom knarkpolisen och plockade grabbarna.

Nu ska vi in mot Bel Air och sedan Il Sole för middag, so long!

on my mind.

Jag har ett par Pradas i resväskan men det enda jag drömmer om just nu är Chloés fantastiska booties; Oxford style platform pumps. Mjau. Jag tror att jag skulle ha köpt t-shirten jag fingrade på igår på Kitson med texten "Shopaholics anonymous: the 12 step program" över bröstet.

Nu ska jag återgå till att dricka lemonade och bläddra i nya Vogue för att trösta mig själv. Snart väntar Malibu och utflykt.

ödets ironi

Mann's theater var stängt för allmänheten då det var rödamattan-premiär för X-files. Eftersom the Walk of Fame var överfull så begav vi oss till Melrose Place. Där blev jag en panama-hatt från Marc by Marc Jacobs rikare och två armband.

Dagens kändisspaning: Rihanna på stranden.

höstplaner?

Jag kom in på Introduktion till ModevetenskapStockholms Universitet. Om jobbet inte blir som jag trodde i höst så verkar jag ha en alternativ plan i alla fall. Modevetenskap och franska är inte helt fel.

update: santa monica

Santa Monica och Los Angeles är till stor del så som jag trodde att det skulle vara. Väldigt vidsträckt bland annat.Woody Allen har tydligen sagt att Los Angeles är som New York, fast det ligger ner. Ungefär så är det också. Rader efter rader av låga hus.

Det märks att det är hälsosamt i Californien. Rökfria stränder, folk som joggar, åker roller-blades, cyklar och power-walkar överallt, nyttig mat och solbruna lättklädda kroppar. Föresten så spelades Baywatch in på vår strand här i Santa Monica. Det märks. Lifeguard-grabbarna i röda badbyxor här är som klippt och skurna för den serien. Välbyggda, solbrända och flörtiga.

Idag var vi på utflykt till Redondo Beach där man spelade in O.C. Jag har numera sjukt mycket respekt för de redigerare som trixar och trollar med bilder. TV-seriens stammishak The Diner, boardwalken och The Bait Shop var inte mycket att hänga i julgranen i verkligheten.

santa monica

Nu har vi äntligen landat, mentalt och fysiskt. Inget mer flängande i bil på ett tag. Just nu befinner jag mig ett kvarter från stranden och väntar på att min solkräm ska torka innan det blir frukost och strandhäng. Santa Monica verkar fint och precis det jag behöver. En pir tillräckligt bred för att kunna husera ett tivoli samt massvis med restauranger och en strand så pass lång och bred att man alltid kan vara ensam. Idag blir det nog en promenad i vattenbrynet bort mot Malibu för att få lite färg och bränna bort lite frukostbacon. Livet är bra härligt ibland.

recap

Ah, allt detta flängande. Nu har vi lämnat Las Vegas och befinner oss i San Francisco men redan imorgon bär det av nedför highway 101 för ett snabbstopp i Santa Maria innan L.A väntar.

De senaste dagarna har jag: Introducerat mitt hår för Frederic Fekkai och ett tycke uppstod genast. Köpt världens sötaste klänning från Juicy Couture. Mina föräldrar har gift sig. Förälskat mig i San Francisco och Haight Ashbury. Övervägt att börja på Berkeley till hösten och bli hippie. Shoppat alldeles för mycket Ralph Lauren för mitt eget bästa. Ätit alldeles för många amerikanska pannkakor till frukost.

Vi får se när jag tittar in här nästa gång. Min tillgång till Internet är högst sporadisk!

love.

Jag har blivit med Prada. Svart. Mocka.Stilett.

confessions of a shopaholic in Las Vegas

Barneys New York. Saks Fifth Avenue. Neiman Marcus. Rea. Manolo Blahnik. Jimmy Choo. Marc Jacobs. Christian Louboutin. Balenciaga. Miu Miu. Chanel.Gucci. Prada Prada Prada.

Och det bästa av allt; det är nästan gratis.

hälsningar från vildmarken!

Grand Canyon är fantastiskt. Igår var vi på utflykt och flög miniflygplan i kanjonen, därefter promenerade vi mellan klipprång och sedan åkte vi flotte på Colorado River. Det är inte sig likt från fotografier men så pass fantastiskt att man blir mållös.

so long bloggen!

Nu åker jag till USA, eller ja, imorgonbitti i alla fall. Det blir Phoenix, Flagstaff, Sedona, Grand Canyon, Las Vegas, Napa Valley, San Francisco, Los Angeles, Santa Monica, Santa Barbara, San Diego och Mexico. Det är åtminstone planen, sedan får vi se vad som händer. Därför jag är jag lite osäker på hur mycket bloggande det bli.
Men på kärt återseende i alla fall, återvänder den 1/8!


20 minuter senare.

En kopp thé och 20 minuter senare: Jag skrev någonting och jag tror faktiskt att det kan bli ganska bra.

stoned.

"I was happy, somewhere in the middle there. The thing with happiness was... It was boring" - Brian Jones.




Det var en bra film. En riktigt riktigt bra film. Nu vill jag bara sätta mig ner och skriva, egentligen. Men morgondagen innebär allt för mycket för att kunna sitta uppe hela natten och knattra på tangentbordet. Det är synd. Man ska egentligen ta tillvara på de tillfällen då man känner inspiration.

sex,drugs & rock n' roll

Efter tips av diverse människor så har jag hyrt Stoned. Filmen som handlar om Brian Jones liv, grundaren av Rolling Stones. Så nu blir det filmkväll med lillebror.


21 månader

Chris ringde nyss. Vi firar 21 månader idag och det är lite sorgligt att vi inte kan ses. Jag saknar verkligen min långhåriga karl.



kalas hos klasson

Hos Klasson är det alltid partaj. Igår var inget undantag. Jag hade på mig min superfina brudklänning, skinnjacka och 11 centimeters klackar. Vi drack bubbel, åt supergod middag, pratade, fnissade och sedan åkte jag, Sarah och Vici till Snaps för drinkar och mer partaj. Där var charterstämningen hög. Man får fel saker i baren (men blir bjuden), fullt med människor som är lite för runda under fötterna, nya bekantskaper och en doft av Grekland (från det närbelägna gatuståndet). Det var fint det.


 

  

 


god morgon!

Oj oj oj, igår var det trevligt. Lite för trevligt kanske, men inga sorger vilar på mina axlar idag för jag har alldeles för mycket att göra. Två recensioner att skriva pronto, ett besök hos farmor, städning, en snabbis på stan (komsi komsi panamahattar!) och lite planering av packningen till USA. För på söndag åker jag minsann. Det ska bli skönt. Jag längtar efter sol och lite blått hav.




Foto: Vice

I think I've died and gone to couture heaven

Oh my. Idag skulle jag bara in till stan för att köpa en panamahatt och ett grön klänning med broderier. Jag kom hem utan den gröna klänningen och utan panamahatten. För på Judits fann jag den finaste klänning jag någonsin sett. En prinsessbakelse av vit spets. Efter mycket vånda och darriga knän blev den min, precis som en grön krokopräglad kuvertväska från Beyond Retro. Ikväll ska båda två få följa med ut på kalas. Grillfest hos Klasson, KadettpartajKarlbergs Slott och drinkar på Snaps står på schemat. Vi får se vad denna spetsbakelse för mig!





Bilden visar inte upp min fina cupcake från sin bästa sida men när ljuset strejkar så får det bli såhär.

onsdag

Idag händer det verkligen inte mycket i mitt liv. Vädret ser inte ens ut att tillåta mig åka in till stan för att se Carin Westers visning 18.30. Att stå utomhus i regn/eventuellt regn lockar inte. Därför tänkte jag bjuda på lite bilder från de veckor som hittills varit. Ett litet axplock från utgångar, eftermiddagsvin, midsommar, jordgubbsplock och dylikt.


  

 

 

 

sex


Foto: Hedi Slimane

tjejkväll

Igår hade jag fruktansvärt roligt. Jag och Vici var och åt middag och drack massor med vin på Vapiano. Gick och såg SATC-filmen, som var så hemskt sorglig och fnissig på samma gång.Och sedan gick vi ut och drack kanske Stockholms bästa Cosmopolitans.

Det var länge sedan jag hade en riktigt helkväll med en tjejkompis och det var så himla mysigt. Vi bara pratade, skrattade, skvallrade och pratade lite till. Dock var det mindre roligt att det var busstrejk. Jag hade tänkt att vara duktig och ta nattbussen hem men lagom till att sista tunnelbanan hade gått så inser jag att bussarna med största sannolikhet inte går på natten heller. Så det blev att kriga till sig en taxi i alla fall.




klara färdiga gå



Klackarna är på, lösögonfransarna är fastlimmade. Nu är jag redo för middag, SATC-filmen och Cosmopolitans med Vici!

tisdag

Imorse var jag uppe med tuppen för att åka in till stan. Ett besök hos fotspecialisten senare så började jag knalla runt på stan. Att resa utomlands är en lite småjobbig grej egentligen. Plötsligt behöver man så mycket saker som man tidigare tagit förgivet. En liten tvåflaska är inget jag har hemma i badrumsskåpet, eller minilotion. Så jag köpte massor av olika krämer, fuktmasker, lotions, tvålar och dylikt. Så passade jag även på att möta upp mamma för sushi-lunch och var smakråd åt henne när hon köpte sin första Pucci-scarf. Den var så pass fin att jag funderar på att "låna" den för all framtid.

Eftermiddagen spenderade jag med Bret Easton Ellis och ett glas flädersaft i en solstol. Gräset kittlade mellan tårna, solen brände på min hud och lillebror överraskade mig med glass. Det var fint det. Därefter passade jag på att ta en timmes power-walk och nu väntar dusch och klädval inför min kväll med Vici!