snäll vs. snygg

Ett par timmar under kvällen har spenderats med Vici ute i den kyliga luften. Vi promenerade Mälarhöjden runt och pratade om ditten och datten. Ett av samtalsämnena kom att röra skillnaden mellan att beskriva folk som snygg eller snäll. När man träffar en pojke och sedan berättar om honom för vännerna finns det många adjektiv att använda sig av men oftast handlar det endast om två. Är han snygg eller snäll? Självklart i det långa loppet så trumfar en fin personlighet ett läckert yttre men är det verkligen så vid första ögonkastet? Är inte beskrivningen "snäll" endast ett sätt att berätta för sina vänner att han inte är nästa Brad Pitt? Jag vet inte. Det är nog så jag uppfattar det.

Nu har jag packat. Det blev en himla massa kläder att ta med till Uppsala den här gången men ska man på bankett så ska man. För övrigt tror jag att fina Klasson är tillbaka från Marocko nu och imorgon startar vår partners in crime-helg. Innan mina ögonlock faller ihop på riktigt ska jag ta och titta på ett till avsnitt av underbara Skins!


torsdag

Igår var vi ute och svirade och därav har det varit lite bloggstopp. Josefine kom över på middag först och sedan tog vi vinflaskorna under armen och begav oss hem till Lova för pistagenötter och prat. Det var väldigt trevligt. När vi var lagom sliriga under klackarna gick vi till Kolingsborg där Ace/Stash huserade. Förutom att kösystemet var kaos hade jag väldigt trevligt. Jag kände mig fin i min svarta basker med flor och Josefine såg lycklig ut över alla lysrörsarmband vi haffade på electrogolvet. Det var trångt, svettigt och mycket dans. Idag känner jag mig en aning mörbultad då mina knän inte riktigt ville dansa i högklackat men det ville jag. Spanade lite på supersnygga Hanna Fridén också, som antagligen har en av Sveriges bästa bloggar, jippie.


 


Idag har jag shoppat på stan och lunchat med Sarah. Det var trevligt att orka ta sig ur huset och få andas lite frisk luft. Inhandlade ingenting spännande även om jag stod och dregglade ganska länge över Acne-plaggen på Weekday. Nu ska det packas för imorgon åker jag till Uppsala för deras distriktsstämma!

onsdag

Usch. Imorse var jag uppe med tuppen och klockan sju bar det hemifrån till Sophia Hemmet där jag skulle magnetröntga mina knän. Chris fick följa med och hålla mig i handen för jag har ett uns av läkarskräck. Jag hade en bestämd uppfattning om hur en magnetröntgenmaskin ser ut. En slimmad vit maskin som ser ut som ett lite större solarium. Ja, House kanske inte talar sanning men det här var en chock. Efter att ha strippat av mig kläderna så fick jag gå in i ett rum där en enorm koloss väntade på mig. Vi talar en maskin som ser ut att vara hämtad direkt från Sovjetunionen. Sedan var det bara att sätta på hörselskydden och försöka ligga still medan maskinen vibrerade ackompanjerad av ett ljud som mest liknar en borrmaskin. Efter en halvtimme var det klart och jag fick traska över gården för att göra en vanlig rötgen också. Trots mina knäproblem var jag tvungen att böja benen i diverse positioner för att kunna ta bra bilder. Det kändes ganska paradoxalt.

Nu har jag sovit en timme, ätit en kaka för mycket och städat lite. Ska ta och skriva lite till på projektarbetet för sedan kommer Josefine hit för middag innan det bär av till vindrickarafton hemma hos Lova. Om allt går enligt planerna ska vi slå klackarna (i mitt fall; platta skor) i taket på Ace/Stash sedan!

det mest smickrande

Under det långa elavbrottet roade jag mig med att bläddra igenom NK: s medlemstidningen Stil som landat i brevlådan. Där föll jag över en artikel rörande Fanfiction och började fundera. Egentligen måste det fenomenet vara bland det mest smickrande som finns. En läsare som blivit så pass besatt av ens verk att de inte kan släppa det utan måste skapa något eget utifrån det. Nu kan jag inte säga att jag läser speciellt mycket fanfiction utan bara någon enstaka Harry Potter-novell när suget efter den glasögonprydde trollkarlen blir för stort. Men jag kanske borde utforska den världen mer, för det verkar spännande. Lite som egna tolkningar av ens favoritlåt eller remixövningarna vi höll på med på litterära gestaltningen. Ja, det är smickrande att bli besatt.

tristess och problem

Inget bloggande på hela förmiddagen. Elen har legat nere i Mälarhöjden vilket bara har lett till problem och en enorm tristess. Javisst borde jag ha skrivit mer på mina noveller för laptopen har ändå ett batteri men ändå. Inget internet, inget kaffe, ingen lunch utan bara regn regn regn. För att roa mig själv tog jag en promenad under mitt paraply runt i kvarteren för att se om alla andra led av samma problem som jag. Det var bara Konsum som hade el och för ett par sekunder var jag villig att ta med mig min laptop dit och försöka se ifall de har trådlöst internet. Hade just varit snyggt om jag suttit och surfat där bland hyllorna, men nöden har ingen lag?

Noll inspiration. Det är som en långvarig förkylning som vägrar släppa och det är idag jag måste producera. Mata fram en fantastisk novell men fingrarna strejkar och vill inte röra sig över tangentbordet så fort jag öppnar upp Word. Nu ska jag göra en ny kopp kaffe och försöka igen, och igen och igen tills jag producerat något vettigt.

natti natti

Nu kallar John Blund så det är dags att hoppa i säng. Det blev trots allt en ganska... produktiv dag idag. En novell, tre avsnitt av Anna Pihl och fem koppar kaffe. Inte helt illa. Imorgon blir det mer projektarbete i ett tappert försök att hinna klart till deadline den 3 mars. Jag vet, det är på måndag och tacktack Östra Real för att ni förstör mitt sportlov. Ibland har man otur. På precis samma sätt som att inte grymma Juno vann några priser på Oscargalan inatt. Vad hände? Nej nu ska jag sluta svamla och sova. God natt!


image580
Precis som Cory Kennedy känner jag mig slut som artist nu

backstage

Ungefär såhär coola var vi när vi lekte i fotostudion idag:


   

   


livet som modell

Nja, det där med modellande är nog ingenting för mig. Det var varmt, trångt och jag var mest hungrig. Visserligen hade vi jätteroligt då vi larvade oss och dansade till gammal musik men ändå. Att svulla Max-mat på golvet medan alla rusar runt var inte så glamouröst som jag trott. Kul var det i alla fall.

Nu ska jag jobba med projektarbetet, känn ingen press. Jag skjuter konstant upp det men efter ett par espresso-shots så ska jag nog orka öppna Word åtminstone. För övrigt var Josefine med i Sofis mode idag!

måndag

Det krävs en uppdatering pronto, men jag har egentligen inte gjort så mycket i helgen och det har varit skönt. I lördagskväll lagade jag middag åt Chris och sedan kom Kevin och Josefine över på lite chokladmousse, espresso och Age of Mythology (brädspelet). Det var trevligt. I söndags slappade jag och Chris ända tills Sarah kom förbi med rödvin och lagade middag åt oss. Sedan lirade vi Monopol.

Nu sitter jag i solskenet, lyssnar på något taggat på NRJ och borde packa ihop lite saker inför dagens photo shoot. My behöver modeller och vad gör man inte för en vän? Jodå, man klär ut sig och spexar. Hur som haver, nu ska jag ta tag i livet!

lördag

Ouff! Jag är mätt. Idag startar första dagen av lovet och det firades med jättefrukost så nu är jag supermätt. Man bör notera att jag åt frukosten för fem timmar sedan. För att smälta maten har jag tittat på Heroes säsong 2. Det är fint väder, föräldrarna är borta och jag mår bra.

Igår var jag på Armans spelning (Armand på affischerna?) på Björkhagens fritidsgård. Det var en spännande upplevelse. Jag har inte befunnit mig på en ungdomsgård på flera år och att vara tillbaka i en sådan miljö fick mig att inse att jag är glad att jag är förbi tiden med backläsk och fotbollsspel. Förutom att rocker-grabbarna hade mer volym i håret än vad jag någonsin skådat och flickorna hade bortnoppade ögonbryn så var allt fantastiskt. Arman var som vanligt charmerande och superduktig och stämningen var fin. Med andra ord var det en bra kväll.

Nu ska jag hugga in på en säsong av Weeds och bara ta det lugnt, så som man ska när det är lov.


fredag

Äntligen äntligen lov! Varit en aning inaktiv i bloggen men det blir lätt så när pojkvännen är här. Men ikväll blir det Armans spelning och sedan får vi se. Sarah ska plocka upp oss i sin partymobil så det ska bli spännande att se henne bakom ratten. So long!

rock n' roll

Nyss hemkommen från Stadsteatern där vi såg pjäsen Rock n' Roll. Ett varmt tips till alla som tycker om teater men allt för sällan tar sig i kragen och bokar biljetter. En perfekt nybörjar teater med ett viktigt budskap med andra ord. Pjäsen handlar lite om kärlek, mycket om revolution och politik samt en hel del musik. Det är en parallellhandling mellan Prag och Cambridge och utspelar sig från 1968-1990. Mycket sevärd med ett grymt soundtrack då det är originalmusik från dessa tre decennier som spelas. Flertalet välbekanta ansikten också med Lennart Jähkel i rollen som ärkekommunisten Max, Katarina Ewerlöf som rebelldotter och cancersjuk mamma och Gerhard Hoberstorfer som den förtjusande Jan som förklarar allt med musik. Jag gillade den skarpt och nu är det kanske dags att ta tag i livet och boka nya biljetter till fler spännande pjäser. För egentligen gillar jag ju att gå på teater men det blir aldrig av. Ungefär som för alla människor.

För övrigt så tänker jag drömma om revolution och popmusik inatt. Jag vill också leva i ett decennium där politik är viktigt. Missförstå mig inte, jag är medlem i MUF men det är inte samma typ av revolutionär, livsviktig-utan-detta-kan-jag-inte-överleva-politik. Jag vill ha ungdomsrevolter och frigörelser. Synd bara att man är född 40 år för sent för att få uppleva detta, men i drömmarnas värld är allt möjligt.


onsdag

Fokusera... bara fyra lektioner kvar tills det är lov! Två dagar och fyra lektioner, det ska man väl klara av? Hoppas det för jag är ganska stressad just nu. Mest inför det äckliga projektarbetet som närmar sig deadline men även för en massa annat. Suck. Hur som haver, idag var en fin dag. Höll min monolog på Sv C idag samt fnissade hysteriskt med Sarah. Nu ska jag slänga ihop lite middag och sedan skynda mig till Stadsteatern!

Igår kväll var jag vilse i Vårby Gård. Det var trevligt. Vi åt middag hemma hos Sophia och skrattade mycket. Väldigt informellt men effektivt som Josefine uttryckte det. Jag gillade det skarpt. Dock finns det en massa annat jag inte gillar, men det kan vi ta någon annan dag. Klasson belyste i alla fall en massa viktiga punkter idag. Samma Klasson som för övrigt flyger till Marocko över lovet.

Väldigt trevlig gymnastiklektion idag. Det dansades salsa, dock inte för min del då mitt knä fortfarande är helt trasigt. Hur som helst var det roligt att titta på. Alla var väldigt duktiga men det som var spännande att se är hur man reagerar olika beroende på vilken danspartner man får. Om man hamnar med ett gammalt överfallshångel blir inte stegen lika svängiga som när man grabbar tag i sin bästa vän. Spännande sociologiskt experiment. Sedan förgylldes det extra av att jag mötte Jonte strax efter då han spontandansade charader för mig och Sarah i korridoren. Det är något visst men sådant...


Visst ja, Stadsteatern var det ja, nu ska jag kila!


tisdag

Jag gillar verkligen tisdagar skarpt. Det handlar antagligen om att jag bara har en lektion plus supersovmorgon men ändå. Tisdagar är verkligen min dag. Idag är det soligt ute också vilket gör mig på ännu bättre humör. Promenerade ett tag på stan med kompisarna och nu har jag druckit kaffe och filat lite på min monolog till Svenska C imorgon. På nedervåningen sitter Vici och intervjuar lillebror för sitt projektarbete om syskonrelationer. Jag är just avklarad och det var väl spännande. När man har läst lite Freud som kändes det som om frågorna var ledande, jag kunde ana vad de var de ville ha fram av mina svar. För övrigt får Freud mig att känna mig som en levande kliché. Jag passar perfekt in i mallen som storasyster. Det smärtar mig lite. Jag vill inte bara vara människa, jag vill vara unik.

Ikväll blir det inte mysigt hemmakväll som jag först tänkt utan jag ska med MUF Söderort hem till Sophia i Vårby Gård för middag och möte. Det kan bli väldigt trevligt faktiskt, även om jag antagligen kommer nynna på Florence Valentin hela kvällen. Vi hörs senare!


måndag

Fysjutton vad orättvist! Uppsala har sportlov så pojkvännen kan ligga under täcket och gotta sig idag medan jag fick pallra mig iväg till skolan för att upptäcka att dagens första lektion var helt meningslöst. Vi var 4 personer där så lektionen blev inställd. Suck. Annars var dagen fantastisk! Tog tunnelbanan i solskenet ut till Hagsätra där vi besökte Josefines hus och My plåtade framsidan till min novellsamling som ska tryckas på Vulkan.se. Vidare in mot stan och en redovisning om mormonerna senare ligger jag i sängen och hoppas på middag. Nu gäller det att stå ut den här veckan för snart är det lov!


öronkärlek

Scheisse, jag tror jag är kär. Soundtracket till Juno är så fruktansvärt mysbra att det är helt sanslöst. Nu ska jag dricka hjärteblandning och lyssna lite mer. So long!

helgen

Torsdagen räknas inte som en helgdag men jag börjar min berättelse där i alla fall. För i torsdags var det Alla hjärtans dag, någonting som firades ordentligt. Jag vaknade på morgonen i Mälarhöjden och fick mig en överraskning vid frukostbordet. Fastknutet vid min plats satt ett presentsnöre som jag fick följa runt huset tills jag hittade ett litet paket innehållande fina örhängen och en pusselbit. I skolan sedan fortsatte överraskningarna i och med att jag fick fler och fler pusselbitar och tillslut bildade det en fin bild. Glad som få tog jag tåget till soliga Uppsala där jag fick blommor och blev serverad middag. Jättemysigt att äta mat (där allt var format som hjärtan) tillsammans och sedan avrunda en fantastisk dag med film. Det märks att min man vet hur man överraskar och uppvaktar, någonting som jag uppskattar enormt.

I fredags pallrade jag mig iväg till Stockholm i gryningen för att gå i skolan och på kvällen var det dags att fira Lovas 19årsdag. Det är någonting med Lovas middag på Södermalm för det blir alltid mitt i prick. Tillsammans med närmare 20talet av hennes vänner åt vi god mat, drack mycket vin och skrattade. Jag och Sarah satte upp ett sångnummer och Johan briljerade med sina partytricks. Sedan bar det av ut i natten då vi hamnade på Street vid Hornstull där vi drack mojitos och appletinis. Kvällen avslutades med att underbara Johan bjöd på pommes med grillkrydda medan Arman och Jonte spontandansade på gatan. Fantastiskt!


 
   
Det började lugnt...

  
Sedan lekte vi modebloggerskor...

   
Därefter simmade vi långt under ytan...


image571



Lördagen startade med familjefrukost och ett strålande humör som inte mattades av då jag fick gå en långpromenad kring Djurgården med min favorit-Ellie. Vi diskuterade som vanligt allt mellan himmel och jord. Innan jag tog tåget till Uppsala (igen) blev det scones och mer fniss. Vissa vänner behöver man inte träffa ofta för att hålla igång en bra vänskap, det bara klaffar direkt varje gång man ses.
I Uppsala blev det god middag och sedan streamade vi Juno på datorn. Fantastisk film! Trots att den behandlade ett svårt och ångestladdat ämne kunde jag inte låta bli att le genom hela filmen. Jag älskade den helt enkelt. Härliga Juno och ett glatt soundtrack var en perfekt avslutning på kvällen.

Idag, söndag, var det lugnt. Chris var på möte med valberedningen på MUF så jag åt långfrukost och bläddrade i SvD. Sedan blev det lite promenad och take away-kaffe och nu sitter jag i Stockholm och skjuter upp pluggandet. Som vanligt alltså. Det är väldigt mycket söndag över alltihopa så att säga.


sell out?

Jag har funderat mycket på ett inlägg som Josefine skrev i sin blogg för ett tag sedan. Det handlar om kommersialiseringen av musikindustrin. Jag började fundera på vilken typ av musik jag lyssnar på och hur pass kommersiell den är men sedan slog det mig: jag bryr mig inte. För mig är det viktigast att musiken får mig att känna någonting. Den behöver inte alltid innehålla svar på livets stora frågor utan jag vill endast känna geniuna känslor. Musik behöver inte vara så komplicerat tycker jag, utan snarare simpelt.

Att tjäna pengar i Sverige anses ofta som fult. Ännu värre är det om du tjänar pengar på din konst för då är du en sell out till den stora massan. Men varför måste det vara så? Om jag väljer att endast skriva böcker i mitt liv så hoppas jag innerligt att jag tjänar pengar på det jag älskar, för annars kommer min ekonomi aldrig att hålla sig flytande. Varför är det fult att tjäna pengar på någonting man tycker om? Varför måste kommersiellt alltid betyda att det är dåligt?

Jag lyssnar på mycket musik. Gärna indie som idag är mer av en musikstil än independent music. Vidare snurrar Thåström, franska Raphaël och Myspace-Sarajevo just nu i min iPod. Jag antar att de allra flesta av er skulle säga att Thåström är det mest kommersiella bland dessa band. Mycket möjligt. Men bara för att en stor del av oss svenskar kan tralla med i Ebba Grön-klassiker så som Staten och Kapitalet gör inte musiken till kommersiell anser jag. Jag är ganska tu delad egentligen. Varför ska alltid obskyr musik räknas som finare än det som folk faktiskt tycker om? Varför ska man få mer credd ifall bara ett få tal känner till ens musik? Helt ärligt, är det inte mer credd om man gör någonting gångbart som faktiskt får folk att känna genuina känslor? Eller? Det enda jag vet är att när jag väl skriver en roman så vill jag att så många som möjligt ska läsa den, ta del av min konst. Visst vore det roligt att bli betraktad som en djup kulturnisse men mest av allt vill jag sprida mitt budskap. Gör det mig till en sell out?

lördag

Idag mår jag bättre än vad jag förtjänar. Efter en natt fylld av alkohol och annat dumt så mår jag alldeles prima. Kanske är det för att solen lyser men mest troligt för att jag hade så fruktansvärt roligt igår hos Lova. Det är någonting med hennes fester, det blir alltid lyckat! Hinner inte uppdatera så värst mycket mer för nu ska jag ut och promenera på Djurgården med Ellie. Men jag bjuder på en bild så länge!


image561
Hanna och Klasson visar sin absolut bästa sida!

fredag

Oh sunny day! Synd bara att det är så fruktansvärt kallt idag. Jag vaknade i gryningen i Uppsala och förbannade mig själv för att jag inte tagit med mig min tjocka dunjacka. Synd för nu huttrar jag fortfarande av köld. En utförligare rapport om Alla hjärtans dag kommer senare, men det var finfint!

Idag har jag varit i skolan. Det är KärleksdagÖstra Real. Mysigt initiativ med "Fråga Olle" och hjärtan i taket. Hur som helst är jag hemma nu och ska bada, sova en stund och sedan fixa mig inför ikväll då Lova fyller 19 år och ska ha middag. Det kommer bli jättetrevligt med härliga människor, god mat och mycket vin. Sedan ryktas det om utgång på Street också. Det ser ut att bli en toppenkväll!


image560

onsdag

Ni vet hur man ibland bara går omkring med ett brett leende på läpparna och känner lyckoruset i hela kroppen? Idag var en sådan dag! Jag vaknade av att det var solsken, fick ha min finfina scarf som jag köpte igår och så köpte jag två par skor idag på H&M. Ett par lila och ett par grönblommiga med superhög träklack. Så fina! Men det absolut bästa på hela dagen var att jag slutade jättetidigt och var på stan med mina flickor. Vi fick ett infall, köpte megastora lattes och promenerade från Östra ner till Strandvägen där vi satt i solen och bara njöt. Det är så skönt att bara koppla bort allt plugg hemma och faktiskt unna sig sådana saker som att bara sitta ner och snacka skit utan att titta på klockan stup i kvarten. Det gjorde definitivt min dag! Nu känns allt mycket lättare måste jag säga.

Ikväll ska jag packa väskan för imorgon är det Alla hjärtans dag! Det är ganska lustigt hur jag som singel svor över kommersiella traditioner och åt alldeles för mycket kladdkaka med mina vänner för dämpa ledsamheten över att vara ensam på en dag som kräver tvåsamhet. Nu är det min tur att få vara tillsammans med någon och för andra året i rad tar jag mitt pick och pack och sticker till Uppsala för att pussas. Det är faktiskt mysigt! Så skenhelig som jag är biter jag mig nu i tungan över allt ont jag tidigare sagt och ler brett mot omvärlden igen. Ja, jag är en jobbig typ. Nu ska jag måla naglarna och äta mer Nehaus-choklad och hjärtekakor med rosa glasyr!

tisdag

Jag är så obeskrivligt trött i huvudet idag, något som Johan fick erfara imorse. Jag sa fel ord hela tiden på vägen till skolan och det är inte så kul att låta som en idiot. Hur som helst, idag hade jag projekthandledning och det gick väl sämst. Inte riktigt kanske, men det var definitivt för luddigt för mig. Sedan traskade jag runt på stan med Sarah och fingrade på blommiga plagg. En jättefin klänning från Urban Outfitters, urläckra skor från H&M och en sjal. Då ekonomin inte står på topp (gör den någonsin det?) så fick bara sjalen följa med hem, men det var inte fy skam det heller. Nu väntar ännu mer plugg för ikväll ska jag bara slappa, dricka hjärteblandning och titta på TV!


främling överallt

Dagens låt av Thåström får döpa detta inlägg. Sitter och knarkar musik just nu för att komma i stämning inför mitt grävande journalistik arbete. Nyss hemkommen från skolan och nu dricker jag kaffe. Idag bör jag skriva klart mormonerna, redigera noveller, skriva loggbok och skriva klart en artikel. Oh joy, till råga på allt är mina knän sämre än sämst och jag har dans ikväll. Det är bara att bita i det sura äpplet.


image559

natti natti

Natti natti, nu är det verkligen dags att sussa. Inspirerad av min rosa frilla från i fredags har jag målat naglarna i neonrosa. Finfint. Har annars suttit och knappat på skrivmaskinen hela kvällen, kan inte slitna mig från min darling. Men om jag knåpat ihop något vettigt som ska göra mig till nästan Kafka? Det är frågan om det då jag mest suttit och provat alla funktioner! Stenåldersmaskiner äger, så är det bara. Imorgon är det måndag och jag är faktiskt ganska peppad. Det ser ut att bli en bra vecka, massor med kärlek på Alla hjärtans dag och sedan blir det dunderkalas på fredag då min favorit-Lova fyller 19! Inte illa med andra ord, men ja, nu ska jag sova. God natt!


pretty n' pink

image556

 

Alla bilder fotograferade/lånade av Kevin Thylin

söndag

Helgen har varit finfin måste jag säga! I fredags tog jag det lugnt hela eftermiddagen med TV-tittande, bad och massor med smink innan vi åt superstark thai-mat till middag och sedan tog vårt pick och pack och åkte hem till Josefine. Jag kände mig supercool i min rosa peruk men jag tror att mitt sällskap skämdes en aning över mig! Väl hemma hos Joos bjöds det på ännu mer mat och vin. Finfint alltså. Där stannade ett bra tag, minglande och pratade. För övrigt är mitt alter ego Kandie (utan efternamn och ålder).



   


I lördags tog vi tåget till Uppsala där man kunde se enstaka snöhögar (!) på marken. Vi var på födelsedagskalas och åt tårta, bakade Alla hjärtans dags-kakor i mängder och tittade på American Psycho på film. Jag måste säga att filmen är otroligt överskattad? Halva västvärlden dyrkar Patrick Bateman men jag misstänker att inte allt för många har läst boken. Christian Bale (som förövrigt är med i Mio min Mio) var väldigt bra i rollen som Mr. Bateman men annars var inte filmen mycket att hänga i julgranen. Väldigt lik boken förutom att alla skickliga detaljer saknas. Bret Easton Ellis verk skändades inte, men det fick inte glimra så som det vore värt.

Idag har jag glaserat kakor och nu är jag åter i Stockholm och ska strax äta middag. Sedan ska jag knappa på min fina skrivmaskin hela kvällen och försöka skapa ett mästerverk. Nej, ingen prestationsångest här inte!

ut ur garderoben!

image551

Världens bästa pojken kom just över med världens finaste skrivmaskin till bara mig. Äntligen kan min roman få komma ut ur garderoben! Paris, rödvin och min skrivmaskin, nu gäller det!

josefine, 18 år!

image550

GRATTIS JOSEFINE, 18 ÅR!
Sist ut, eller kanske först in att få leka med de stora flickorna och pojkarna!

Ikväll blir det kalas in på småtimmarna. Just nu sitter jag och lyssnar på Ebba Grön och taggar till, snart middag och lite vin hemma innan det bär av. Det här har varit en bra dag!

natti natti

Nu borde jag hoppa i säng. Hektisk dag imorgon som avslutas med hejdundrande kalas hos Josefine som är sist (eller först?) ut med att fylla 18 år! Det kan bli riktigt roligt för temat är något som faller mig i smaken, och ja, jag hade ett finger med i spelet. Ditt alter ego och jag ska bära peruk.

Funderade över Emelies kommentar till inlägget Dark, Darker, Darko. Halva västvärlden trånar efter Patrick Bateman, varför? Jag älskar Bret Easton Ellis böcker och American Psycho är en favorit men inte är jag superförälskad i Mr. Bateman. Visserligen, någon med det intellektet och klädstilen är kanske svårt att säga nej till men han är alldeles för ihoptrasslad för mig. Jag vet att många kvinnor faller för de killar som halkat lite snett i livet. En chans att få leka mamma utan att behöva ta på sig ansvar, en chans att få hjälpa och få grabben på köpet. Hm? Jag vet inte. Jag tror inte att det är någonting för mig. Att bli tillsammans med en seriemördare alltså, inte ens en kille som tror att han mördat ett flertal stiger på mitt diagram. Det tål att tänkas på och som vanligt tycker jag om att diskutera komplicerade saker över vin, gärna på fester, så vi får väl se hur det blir imorgon. Se upp!

dark, darker, darko

Jag glömde att berätta om det jag egentligen ville blogga om. Hela natten har jag legat vettskrämd och ryckt till vid minsta ljud (typ pappa kommer hem från middag med vän) och konstant trott att jag skulle vakna av att en superläskig kanin stod bredvid sängen. Jag är med andra ord ganska mör idag efter min helvetes natt. Låt mig berätta att jag såg ingen skräckis igår kväll, jag har annars en tendens att skrika som en treårig flicka när någon hoppar fram bakom ett hörn och säger "Bu!". Nej nej, jag såg den kritikerrosade Donnie DarkoTV4 Film. Jag hade förväntat mig ett småmysigt drama till mina chips som enligt påsen ska smaka Italien (?) men icke. Istället fick jag sci-fi-feeling, gömde mig mest under en filt och vågade sedan knappt sova. Trots det kan jag inte sluta tänka på filmen. Den var bra, riktigt bra faktiskt men jag är inte säker på att jag greppade handlingen. Jag tror att jag måste få klura att tag till och sedan återkommer jag till er. För övrigt, är det okej att bli lite småförälskad i Donnie Darko trots att han gör en massa hemskheter?

Som en avslutning kan jag meddela att jag antagligen kommer kika under sängen den närmsta veckan också, för vem vet, det kanske ligger en Frank där, redo att leka med mina tankar.


torsdag

Värst vad fort veckan kilar förbi! Idag känner jag mig effektiv. Jag har varit i skolan, besökt Tingsrätten och fått reda på att T's ex-fru stämt honom flera gånger om, hoppsan. Sedan har jag ringt och skällt på polisen och fått passunderlaget hemskickat till mig. Vidare hann jag med en tur på stan och nu sitter jag här mätt och belåten. Mormonerna kallar och sedan dansen.

Dagens det-var-som-på-film: Sarah kommer över skolgården. Vädret är gråmulet och Sarah skakar ledsamt på huvudet. Sedan spricker hon upp i ett megaleende, sträcker armarna mot skyn och börjar trimuferande springa mot oss. Jag och Lova sätter fart och snart är vi mitt inne i en gigantisk gruppkram. Ja, Sarah var inte bara extra söt idag utan hade även tagit körkort (på första försöket)!

beroenden

Jag tror att jag är den typ av person som lätt lägger mig till med beroenden. Jag är en junkie av en massa onda ting. Först och främst är jag en massiv thédrickare, toppa upp det med en cigg och sedan stresshormoner som flödar så har ni mig i ett nötskal. Mitt senaste beroende har inte slagit till med full kraft än men jag misstänker att kaffe blir min nya last. Allt började så oskyldigt (gör det inte alltid det?) genom att jag skulle lära mig dricka den beska drycken och vips, nu dricker jag kaffe så gott som varje dag för att pumpa runt lite energi i kroppen. Det är hemskt och det absolut värsta är att någon sa till mig att kaffe har samma beroendegrad som kokain. Och något vitt puder har vi inte sett under min näsa än i alla fall.


image549
Från bildserien: Smokers anonymous

hat från datasalen

Otroligt grå onsdag. Det är deprimerande men jag försöker hålla humöret på topp. Sitter och knåpar på ett hatbrev till polisen efter gårdagens incident. Det är i stunder som dessa som jag funderar på att göra som en kär vän till mig och starta en Hatblogg.

För övrigt letar jag efter resultaten från Super Tuesday och det ser relativt ljus ut för Obama!

en tanke

Jag har alltid hävdat att jag är som klippt och skuren för det svenska skolsystemet. Mina studier går lysande och jag har inga problem att slå in information i huvudet eller analysera och bearbeta den i uppsatsform. Att gå upp hiskligt tidigt är inte heller någonting som jag har svårt att göra, jag gnäller bara himla mycket. Men hur kan det då komma sig, om jag är som klippt och skuren för ett inrutat liv som jag jobbar allra bäst på nätterna? Det är såhär strax innan tolv som inspirationen flödar och jag skriver noveller allra bäst? Det är en aning påfrestande för jag ska upp om sisådär 7 timmar men väljer att skriva vidare.

när nerven börjar killa

Jag insåg idag när jag traskade runt på stan att det var väldigt länge sedan jag tog en rejäl shoppingrunda. Jag har tittat runt i de flesta butiker men jag finner ingenting roligt längre, antagligen för att det mesta som skräpar runt på galgarna är vinterkollektioner och jag vill ha blommor, skira material och ballerina skor! Tyvärr finns inte tiden längre att bara strosa från butik till butik men jag lever på hoppet om att få ta lite tid på torsdag och faktiskt få en chans att leta efter godbitar. För tillfället vill jag ha en rutig flanellskjorta, en kort svart kavaj, ny jeans en masse och blommiga klänningar. Ett par killerpumps vore inte helt fel det heller. Oh well, drömma kan man alltid göra!

tisdag - staten vs. jo3

Tisdagar är mina mysdagar, idag blev dock inte sovmorgonen lika lång och härlig under duntäcket för lillebror blir stor och fyller 15 år idag så det var upp för sång i ottan. Annars var dagen mysig. Jag har fnissat hysteriskt och diskuterat presidentval och samhällssystem hela dagen. I mediekunskapen lär vi oss granska personer och tillsammans med Lova, Johan och Sarah for jag över halva Stockholm idag för att besöka myndigheter. Summan av kardemumman är att jag hatar byråkrati. På Skatteverket tog det hundra år att få reda på T's taxerade inkomst då ett smärre problem hade uppstått involverandes kartonger fulla med semlor. Fettisdag och myndigheterna lamslås av grädde och mandelmassa. Vidare traskade vi runt TingsrättenKungsholmen medan Sarah hetsåt sushi innan vi insåg att rätten hade stängt för ombyggnad. Väl inne på Polishuset blev vi psykiskt misshandlade av en sur tant på passexpeditionen som skickade sin chef på oss. Oh well, det måste göras en laglig prövning innan jag får hämta ut T's passunderlag men jag vet att jag har rätt. Tryckfrihetsförordningen ljuger aldrig om jag så väl måste gå till rättegång med det. Sist men inte minst råkade Sarah ut för en smärre Fanta-fontän inne på McDonalds och jag brände sönder tungan på kaffe. Det må inte ha låtit som en sådan underhållande dag, men det var det för jag fnissade konstant åt all tragikomik.

Ikväll blir det tårta i stora lass, Gossip Girl och House på TV samt mer skrivande på min Paris-novell. Livet ser för tillfället ljust ut och det är redan onsdag imorgon, så halva veckan är snart avklarad!


måndag

Oh well, jag är tillbaka igen. Varje helg lovar jag mig själv att uppdatera bloggen och sköta om den som ett barn men efter ett glas vitt glömmer jag alla mina löften. Så nu är vi här igen.

Fredagen var lugn och jag föråt mig hemma innan jag somnade mätt och trött i sängen. I lördags å andra sidan var det andra bullar för efter en försovning som heter duga från Vicis sida tog vi oss till Kungsholmen för stämmoförhandlingar och personval. Kuppning för Josefines del stod på schemat men efter diverse kommunikationsproblem gick det inte hela vägen. Man ska inte gråta över spilld mjölk så vi styrde upp oss till tänderna och sedan bjöds det på fördrink och snittar i Sjöstaden hos Klasson. Lagom runda om fötterna av rosé begav vi oss ut i snöstormen och åkte till Gärdet för banketten. Där bjöds det på mousserande till oss som har åldern inne och sedan blev det som vanligt lite mat, mycket applåder och sång samt en hel del dans till diverse gamla godingar. Jag blev anklagad för att vara pensionär då jag nästan somnade i kaffet men jag tror att jag röjde bort lite av den stämpeln i alla fall under discokulan.

I söndags promenerade jag och Chris en del i snöstormen efter mycket klagande från mannens sida. Sedan blev det Scrubs och surisar i sängen. Idag har jag varit en duktig elev och nu är jag hemma för att luncha och plugga. Egentligen vill jag bara sitta på något café och snacka skit, det är ju trots allt fint väder!

back on track

Jag vet inte varför jag känner mig så glad idag. Visst hade jag en bra morgon men skrivandet gick inte direkt galant. Tre versioner av inledning på samma novell är ingenting att föredra. Jag vill ha perfektion från första början. Men jag hade en trevlig prommis med Vici genom ett regnigt innerstan med thé och lite shopping. Inhandlade inga MJ-skor trots en billig peng utan det blev Fashion Against Aids istället på H&M. Ett Henrik Vibskov-designat linne fick följa med hem och en Timbaland t-shirt. Sedan begav vi oss mot Landstingshuset där vi hämtade röstkort, minglade och lyssnade på Niklas Wykman. Jag är då en dålig MUF:are för sedan lockade lammytterfilén hemma istället för motioner i stämmosalen. Ikväll skulle jag vilja gå ut och dansa med vännerna men för att vara lite fräsch imorgon har jag bestämt mig för att stanna hemma. Synd för min drink och dans-nerv kliar. Men förutom det har jag haft en toppenbra fredag!

oh finemang!

Nu har jag ätit megafrulle, tagit ett bad och rökt morgonciggen. Dags att tackla projektarbetet med en massa bra musik och Uppsalathé. Sedan blir det prommis på Söder med Vici innan vi ska till landstinget och registrera oss inför Stockholms Stämma. Ikväll blir det hemmakväll med familjen med god mat och gott vin. Dagen ser bra ut!