upprörd

SKANDAL! Den socialistiska föreningen "Röd Vind" på Östra Real höll årsmöte i aulan under lunchen och såklart befann sig MSU Östra Real på plats. Det var det värsta jag har varit med om, en politiskt förtryckande stämning som kvävde allt som har med den enskilda individens frihet att göra.
I aulan befann sig ca. ett trettiotal ungdomar utspridda för att lyssna på vad vänstersympatisörerna hade att säga och kanske ett tiotal höll med om åsikterna som yttrades. De andra tjugo var överlag politiskt obundna men intresserade av att höra vad som hade att sägas. Det bör noteras att vi enbart var fyra medlemmar från MSU.
Lagom en halvtimme in i mötet så var det dags att rösta fram en ny styrelse och jag förstår om jag som MSU-ledamot inte har rätt att rösta men när den tillfälliga ordföranden för Röd Vind meddelar att alla bakom rad två inte har rösträtt (det vill säga ca. 20 stycken) så hamnade yttrandefriheten och demokratin i koma och diktaturen var ett faktum. Argumentet för detta orättvisa beslut var att man enbart hade rösträtt ifall man befunnit sig på fyra stycken tidigare möten men det motsägelsefulla är att detta var föreningens första möte.
Hur kan det då komma sig? Bara för att du bär rosa pashmina-sjal eller har dyra jeans på dig behöver du inte tillhöra moderaterna eller vara högervriden. Så varför inte mina vänner som höll mig sällskap i aulan inte fick rösta förbryllade mig?

Står inte Röd Vind bakom yttrandefriheten? Demokrati? Utmärkt material för MSUs nästkommande kampanj fick vi i alla fall!

Kommentarer
Postat av: Emelie

Jag håller med dig, det här var verkligen skandal. Röd Vind skall få smaka på en saftig lussebulle inom en snar framtid. Att de inte sprang ut ur aulan med svansen mellan benen är obegripligt! Fy vad frustrerad jag blev, vilka jävla hycklare.

Postat av: Sarah

Stalin i gröntröja på östra real?

2006-11-30 @ 12:14:10
URL: http://lyxxflikka.blogg.se
Postat av: Sofie

ojdååå!

2006-11-30 @ 15:02:36
Postat av: Anonym

Håller med. Killarna använde inte riktigt huvudet där. Kan meddela att de efteråt insåg sitt misstag, och förhoppningsvis görs inte något sånt, hjärncellslöst, om igen.

2006-11-30 @ 17:56:01
Postat av: Elvira

det här var det mäst idiotiska jag läst på länge..

2006-11-30 @ 17:59:30
Postat av: Calle

Men tänk om det bara var Rödvindare som fick rösta och de satt längst fram! För det är ju bara medlemmar som står med på röstlängden. Så attackera inte rödvind med diktator anklagelserna för tidigt. För hade de kommit till erat möte så skulle de inte få rösta, enligt stadgan! Men det är bara att göra en kick ass julkampanj! Jag kan komma och dela med mig av mina kunskaper ;)

2006-12-01 @ 01:37:25
Postat av: gustav

Det spelar i och för sig ingen roll om MSU-medlemmarna inte stod med på röstlängden. Om Röd Vind har skyltat med ett öppet möte, så ska mötet hållas öppet.
Om man som Moderat vill gå som åhörare på Socialdemokraternas partikongress så är det fullt möjligt att göra det, men man får inte rösta, utan helt enkelt sitta tyst och se på.. sen så är det en fråga huruvida man får en sittplats eller ståplats :)

2006-12-01 @ 07:16:21
Postat av: Emelie

Det luktade bidrag i aulan och jag skådade alldelles för många trasiga tygskor av märket Converse.

2006-12-01 @ 20:19:50
URL: http://e1989.blogg.se
Postat av: Odd

kom igen Emelie. hoppas att du är en socialist som gör narr av liberaler för om du själv är blå så är du ju lite för stereotyp. Du kommer ju aldrig övertyga någon om du håller på sådär!

2006-12-05 @ 21:50:00
Postat av: Emelie.

Odd: det var ganska ironiskt, även om majoriteten av Röd Vinds anhängare på Östra Real faktiskt hade Converse!

2006-12-07 @ 12:07:39
URL: http://e1989.blogg.se
Postat av: Bells

Bells uppmanar mer än gärna till mer debatt mellan Odd och Klasse :D

2006-12-07 @ 15:58:03
URL: http://bells.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback