en sak mindre att oroa sig för

För alla ELLE-prenumeranter/läsare där ute som har fått det juligt röda numret kan njuta av den fantastiska artikeln kring nutidsångest av Calle Norlén. Själv läste jag den på väg hem från skolan idag och det stämde verkligen in på samtiden. Idag är inte ångest något som förknippas med psykhem och lobotomi utan snarare något de allra flesta drabbas av titt som tätt. Hyperventilation på måndagsmorgonen när man inser att det inte finns någonting roligt att sätta på sig i garderoben. Panikkänslor när man ser att ett nytt krig har brutit ut och man inser att man aldrig kommer kunna förstå oroligheterna utan att läsa på sisådär 50år bak i tiden. Det svartnar framför ögonen när man måste byta upp sig till en större storlek i affären och man svär över att man inte tog sig den där löprundan medan det fortfarande var snöfritt på våra vägar. De allra flesta känner säkert igen sig och jag tror att det är ännu värre i storstäder så som Stockholm. Utbudet är så stort att man knappt vet var man ska börja. Det räcker inte med att läsa ELLE för att vara uppdaterad när det kommer till mode - man bör även läsa tusentals bloggar och min ett utländskt magasin. Det är inte lätt nu för tiden. Men det är inte så att jag klagar heller, för det är relativt frivilligt att vara up to date med vad som händer.
Själv känner jag mig lycklig trots min spruträdsla att det har kommit ett vaccin mot livmoderhalscancer. Hur fantastiskt är inte det? Jag kan vaccinera mig mot en av mina ångestkänslor. Jag kan vaccinera mig mot cancer som är den dödsorsak jag är mest rädd för. Gardasil är med andra ord fantastiskt.

Nu för att minska oron så ska jag ta tag i skolarbeten som hänger över axeln. Filosofi, litterär gestaltning och projektarbete - here I come!


Kommentarer
Postat av: malin

förutom att det finns hundratals andra cancerformer som inte går att förebygga så visst, lite lugn sprider det.

2007-11-13 @ 20:52:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback