RECENSION: Chic-lit.

Innan min tripp till Rom köpte jag ett gäng chic-lit.böcker och här kommer de utlovande recensionerna:


The A-list,
av Zoey Dean
Redan när jag fick syn på boken så lockades jag av dess spännande baksida och citat tagna ur tidningsartiklar där boken blir hyllad till skyarna. Tydligen ska detta vara den nya ”Gossip girl”, men så var inte riktigt fallet. Boken handlar om Anna Percy som alltid har varit den duktiga flickan ifrån New Yorks Upper East Side, standard WASP. När Anna får chansen att flytta till Los Angeles och bo med sin pappa så tvekar hon till en början men bestämmer sig för att ge det en chans och försöka bli en ny, mer öppen version av sig själv. Inom 24 timmar i staden har hon hunnit vara med om det mesta, och blivit upp över öronen kär.
Boken innehåller alla ingredienser för att lyckas bli en perfekt chic-lit. men den faller på sitt eget bevåg eftersom allting händer lite för snabbt, är lite för orealistiskt och känns som en hopplös kopia av ”Gossip girl”, tyvärr, för den hade potential att bli någonting stort.
Boken får: 3 av 5 möjliga poäng
 
Cocktails for three, av Madeleine Wickham
Chic-lit.-junkie som jag är så fullkomligen älskade jag  Madeleine Wickhams Shopaholic-serie som hon skrev under pseudonymen Sophie Kinsella och därför förväntade jag mig ännu ett mästerverk.
Cocktails for three handlar om tre bästa vänninor och arbetskamrater som den första varje månad möts på The Manhattan Bar i London för att dricka cocktails och skvallra. Allting är frid och fröjd innan de tre ställs för deras livs största utmaning. Roxanne, partypinglan som upptäcker att livet som älskarinna till en gift man inte alltid är så lätt. Maggie, chefredaktör för The Londoner föder barn och inser för första gången i livet att hon har mötts av en utmaning hon inte klarar av. Candice, den tillbaka dragna och försiktiga flickan träffar på ett spöke ur sitt förflutna som lyckas vända upp och ner på hennes liv.
Boken är precis som allt Wickham har skrivit, välskriven, smårolig men den når ändå inte rikigt fram. Shopaholic var nytt, spännande och fräscht, medan det här mest känns som någonting Marian Keyes skulle kunna ha skrivit, det vill säga: upprepningar av tidigare böcker, tråkiga miljöer och människoöden som lämnar en fadd eftersmak.
Boken får: 2 av 5 möjliga poäng

The debutante divorcée, av Plum Sykes
Sykes andra bok efter succéen med Bergdorf Blondes och mina förväntningar var skyhöga. Det rosa omslaget, baksidetexten samt faktumet att Sykes jobbar på Vogue och har fått hjälp av tidningsbranchens största bitch Anna Wintour (som The devil wears Prada handlar om) att skriva denna roman. Och jag blev inte besviken.
Boken handlar om Sylvie som redan under smekmånaden möter den skilda Lauren Blount som fullkomligen älskar att leva som nyskild. Sylvie möts av en helt ny värld när hon träffar Lauren och möter New York tillsammans med henne. Neurotiska damer, galna fester, otrogna äkta män samt shoppingkavalkader är bara några av delarna av Sylvies nya vardag och den stora frågan, kommer Sylvie lyckas få sitt äktenskap att överleva trots the debutante divorcées tvivel?
Underbar bok som jag fullkomligen sträckläste, se så, se till att köpa den för du blir inte besviken!
Boken får: 5 av 5 möjliga poäng

Nothing can keep us together – a Gossip girl novel, av Cecily von Ziegesar
Senaste Gossip girl boken och förväntningarna var skyhöga efter slutet i förra boken. Nate och Blair för alltid eller inte? Graduation time, spännande spännande och boken var som vanligt fylld av gossip gossip gossip, en stor dos glamour och fashion. Precis som jag gillar det med andra ord!
Gossip girl i likhet med The A-list riktar sig till yngre människor, en målgrupp mellan 15-20 ungefär då huvudpersonerna går sista året i High school och tampas med samma problem som vi gör, och igenkänningsfaktorn är hög.
Stäckläste boken, och läste om den igen, och frankly den var defintivt ingen besvikelse. Så för er som missat Gossip girl hypen, be ger er till NK alt. Akademibokhandeln och inhandla hela serien!
Boken får: 5 av 5 möjliga poäng

Kommentarer
Postat av: Josefine

Du borde ge dem poäng från en skala mellan ett och fem! ^^

Postat av: Hannah

Vart i USA utspelar sig Gossip Girl?

2006-04-24 @ 13:09:44
Postat av: Bells

Josefine: tack för tipset. det kan jag göra!

Hannah: New York, främst Manhattan. Så gillar man NY bör man absolut läsa Gossip Girl.

2006-04-24 @ 18:12:04
URL: http://bells.webblogg.se
Postat av: Sofie

Om du gillar såna böcker så måste du bara läsa Shopaholic serien och Trading Up ,min favvo bok of all time!
/sofie

2006-04-24 @ 19:20:27
Postat av: Hannah

Aha, vilken high school? Eller är det någon känd?

2006-04-25 @ 00:23:46
Postat av: Bells

Sofie: har läst!
Hannah: Constance Billard (för flickor) & St. Jude's (för pojkar) samt ett antal internatskolor, som Hanover och Croton bland annat.
Happy reading, för den serien är jättebra!

2006-04-26 @ 00:30:54
URL: http://bells.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback