recap: yesterday and today

yesterday

Skoldagen flöt på i ett och äntligen efter ett år med nästan konstant ångest släppte något på mattelektionen trots den tidiga timmen och jag förstod äntligen en massa saker som tidigare bara varit en dimma för mig, härligt! Sista förberedelserna inför svenska nationella och sedan slutade jag 12.25 och möttes av Chris på skoltrappan. Fick en bukett blommor, anledning kan vi lämna utanför men det är alltid trevligt att få fräscha blommor till rummet. Trots att jag är ett stort fan av orkidéer så har jag en extra förkärlek till konstnärligt arrangerade snittblommor. Underbart är kort och det är även livslängden på snittblommor men ack så trevligt det är!

Hann även med ett MSU Östra-möte och blev tilldelad diverse uppgifter och debatterade för en hel del intressanta händelser som vi nu ska genomföra, yes! Däremot blev jag fundersam över en speciell fråga som togs upp efter att jag hade avlägsnat mig på konferensrummet; ämnet friskolor. Jag har absolut ingenting emot friskolor och jag tycker att det är positivt att det är lättare att omforma samt öppna friskolor men när beslutet togs att vi ska verka för att Östra Real ska bli en friskola så tog det stopp. För det första är det en känt faktum att Stockholm har många välfungerande och högklassiga kommunala skolor. Inte enbart gymnasium utan även grundskolor. Sedan är det andra argumentet emot en sådan reform att jag tror att det är helt orealistiskt. Jag tror inte att våra -Real och -Latin skolor kommer att omformas till friskolor, inte en chans. Det ligger för mycket tradition bakom denna typ av skolor för att genomgå en sådan reformation. Med andra ord kommer jag inte backa upp vår förenings aktiviteter av detta slag vilket jag tror irriterar en del av styrelsen.

Kvällen startade med ett par drinkar med Empan med pojkvän och vänner och för första gången i år satt jag på en uteservering, visserligen invirad i fleecefilt och under en värmelampa men fortfarande - sommaren är analkande! Vidare på Ellies studentskiva för att mötas av en underlig blandning människor och (nästan) alla lika fantasifullt utklädda. Blev även utsatt för mitt livs mest annorlunda raggningsreplik. "Vad gör du om 10-15 år?" (anspelning på temat) blev frågan och jag svarade käckt "Jag är journalist" varav killen gravallvarligt svarade "Nej du är halvnaken på efterfest hos mig". Oslagbart men inte fick det mig på fall inte utan jag styrde stegen ut på dansgolvet istället med min blonda pingla. Trevlig kväll men tidvis kände jag mig ganska bortsprungen och vilsen måste jag medge.


today

Var tvungen att gå upp efter bara ett fåtal timmars sömn och som en zombie i keps och glasögon traskade jag till skolan för att skriva uppsatsdelen i svenska kurs B nationella. Jag har ingen aning om varför skrivningstiden är 5 timmar då jag själv var klart på endast 60 minuter men valde att sitta kvar och glo in i väggen ytterligare en halvtimme innan jag lämnade in min krönika om vad som är inne och ute. Jag hatar själva termen "inne och ute" för allt handlar fortfarande om att följa sin personliga stil och våga lita på sig själv.
Åkte hem för att äta lunch, sov en stund och sedan har jag latat mig i badkaret och haft lite me-me-me-time vilket så sällan sker nu för tiden. Har även pluggat en del matte och det går faktiskt ganska bra måste jag säga så jag hoppas på det bästa imorgon! Dock ska jag passa på att plugga lite mer nu då lillebror har lämnat huset för att titta på då hans idioter till vänner ska bada i Mälaren, barnen måste ha missat att det är kallt?
Ikväll blir det girlyliciouskväll på TV3 och sedan även en prommis med Vici, arrivederci!

Kommentarer
Postat av: hanna

oh, herregud, det var en oslagbar raggningsreplik... den måste han ha funderat länge på!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback