bäst att plugga till studenten

Jajamensan, även om det sker över min döda kropp för det är lite mer än ett år kvar och jag är seriöst skoltrött. Idag har jag visserligen mest lidit över alla långa håltimmar jag har haft så det hann bli en tur till mocco med Lova, Arman och Empan samt en massa tid i matsalen samt journalistsalen. Under dagens första fika diskuterade vi valborg en högtid för båda unga och gamla. Hur man som liten längtade efter att få springa runt i leran i fleecetröja och allvädersstövlar, leka kull och kasta stenkulor i brasan. När man blev något år äldre hängde vi kring lottstånden och drack coca-cola och åt delicatobollar tills vi mådde illa. Sedan gjorde tonåren intrång och vi blev plötsligt benägna att grilla vid vattnet och undvika föräldravandrarna och grabbarna hamnade alltid i slagsmål med Bredäng. Förra året var mest en eskapad i taxi och buss medan vi förflyttade oss över halva Stockholm för att slutligen hamna ute på Djurgården. I år blir det Uppsala för hela slanten och det tror jag kan bli riktigt kul!

Jag kan inte släppa en artikel jag läste i Newsweek i måndags där gick att läsa att om varje amerikans medborgare gav bort 5 cent av varje intjänade 100 dollar skulle man under ett år få ihop tillräckligt med pengar för att lösa AIDS-problemen i Afrika. Det är spännande journalistik.
Något annat som är spännande är allt drama kring dödsskjutningen på Virginia Tech då 33 människor miste livet. Jag hatar dock alla kvällstidningsjobb där man lägger alldeles för stor vikt på alla smaskiga detaljer, ge mig en djuplodande intervju och lite klarhet istället, tack!

Träffade Ellie efter skolan på L'Angolo för att diskutera hennes student. Tänk att min gamla "landet kompis" tar studenten den 7 juni. Tiden går så fort och på tisdag är det dags för hennes skiva på Café Umbra med temat "Du om 10-15 år". Vad ska jag komma utklädd till? Om 10-15 år hoppas jag på att jag är en framgångsrik journalist men studier vid Harvard i bagaget och sjukt snygga kläder. Men att komma som preppy kulturskribent kanske inte är allt för lockande? Eller så får det bli en parodi på hur en typisk Östra Realare ser ut om 10-15 år.

Ikväll väntar förhoppningsvis lite lugn och ro samt att maila iväg intervjufrågorna till mitt frilans-jobb!

Kommentarer
Postat av: Josefine

Det där med Newsweek påminner ju lite om AmEx-RED som jag tycker är ett fantastiskt påfund!

Postat av: fiijaa

hahaha valborg i määlzideeeehh . .

2007-04-18 @ 21:05:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback