Betygsstress!

Snart sätts alla betyg, igen. Vårterminen i 9an bestod av betygsstress och gymnasieångest och jag hann aldrig förstå att det var slutet på en hemtam era innan det var dags att slängas in i gymnasieepoken. Helt plötsligt är inte slutbetygen ifrån grundskolan värda någonting längre och mina 300 poäng kan stoppas undan i en fil någonstans och tas fram för att beundras någon gång men de är inte värda någonting längre. Alla timmar jag har valt att plugga under 8an och 9an för att lyckas kämpa ihop bra betyg för att lyckas komma in på min gymnasieskola. Det bör poängteras att det endast krävdes 245 poäng på min linje men jag kom in på alla gymnasium jag sökte till så som, Kungsholmen, Norra real, VRG...
Nu står vi inför en ny omgång av betygsstress, nya betyg som ska påverka framtiden och jag bryr mig inte om att folk försöker lugna mig med att betyg inte är samma sak som en lyckad karriär och framtid, men det där biter inte på mig. I Bells värld är är betyg samma sak som en lysande karriär vilket leder till lycka.
Motivationen att plugga dog ungefär efter sportlovet och jag kan inte direkt säga att jag har jobbat stenhårt under det här året, det finns så mycket annat att pyssla med och fokusera på, men det lindrar inte betygsstressen.
Betygen sätts den 2 juni, inte allt för långtid kvar. Allt skolarbete är nästan slut nu, och det finns inte mycket tid kvar att imponera på lärarna och nu gäller det bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa, men stressen finns fortfarande kvar. Det gäller att fokusera på det långa och välbehövda sommarlovet som kommer sen...

Kommentarer
Postat av: Hannah

Blir nyfiken; hur kommer det sig att du valde Östra framför skolor som EG och VRG? Var det linjen eller något annat?

GIVÈTVIS har betygen en stor inverkan på din framtida karriär. Du kommer ju in på universitet efter dem. Många högskolor kräver ju 20,0 (eller; de bästa i alla fall).

Keep up the good work; och satsa på 20,0!!!

2006-05-22 @ 00:41:18
Postat av: Bells

Hannah: Många tycker det är konstigt att jag inte valde VRG med mina betyg.. men sanningen är den att jag hemskt jättegärna ville gå Sam-Journalistik och då passade Östra real bäst. Jag vill blir journalist och har alltid älskar att skriva, och då passar den här linjen mig perfekt.

Postat av: Hannah

Aha, ok, nej men jag förstår dig. Tycker också om att skriva; jag var chefredaktör för vår skoltidning (äldst i Sverige - från 1910) i ett och ett halvt år. Skriva är underbart, så det måste vara verkligen kul att gå den linje du går!

2006-05-22 @ 23:44:01
Postat av: skryt

skryt

2006-05-23 @ 22:21:18
Postat av: Bells

Hannah: det är det!
Skryt: den svenska avundsjukan slår till?

2006-05-24 @ 07:42:56
URL: http://bells.webblogg.se
Postat av: skryt

nopps..no avundsjuka..fick högre betyg än vad du fick..

2006-05-24 @ 17:01:47
Postat av: skryt

hehe...där blev du tyst

2006-05-27 @ 21:11:09
Postat av: Bells

Skryt: jag brukar inte besvara kommentarer varje dag, men du får tolka det som du vill för att lätta ditt betyngda hjärta. Knapra en valium eller två, och glöm inte bort att andas!

2006-05-28 @ 16:30:09
URL: http://bells.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback