Måndag - västerpartister och grabbfika.

Dagens inlägg kommer till största del handla om Lars Ohlys besök på Östra real så om ni inte tål att någon kritiserar vänsterblockets utopi eller helt enkelt kommer gå till personangrepp mot mig så ombedes ni sluta läsa redan här. Det bör även tilläggas att jag inte har haft så pass mycket tid som jag skulle önskat att författa detta inlägg.


Första rikstadspersonligheten som besökte Östra real idag var Peter Althin ifrån Kd som talade om brott och straff, ett intressant ämne som fascinerade de flesta åhörarna i ca. 10 minuter innan man tröttnade att lyssna på mannen som vara malde på om samma ämne i hundra år. Tyvärr. Men han hade bra saker att säga däremot.
Sedan var det snabblunch och läkarbesök för min del innan Vänsterns partiledare Lars Ohly skulle hålla sitt föredrag.

Jag hade verkligen sett fram emot Ohlys besök, som de flesta andra i min bekantskapskrets, delvis för att se hur han skulle bli bemött när han kom till en sådan moderat-skola som ÖRG men främst för att höra vad han hade att säga. Jag är inte allt för insatt i vänsterpartiets tankar på djupet och jag tyckte att det skulle bli intressant att höra vad han hade säga.
Om Ohly var en bra talare? Ja det var han, han snärjde oss nästan alla med sina idiotiska argument men om det höll i längden? Knappast! Svammel om 200 000 jobb inom den offentliga sektorn var hans punch line i varje resonemang, men hur de jobben skulle kunna skakas fram hade han inget konkret förslag på. Frågan är verkligen hur, eftersom man för ett par år sedan skar ner på antalet jobb inom den offentliga sektorn eftersom pengarna inte fanns. Och småföretagande var ingen idé som föll Ohly på läppen, det var tydligt, trots att vi alla vet att småföretagande via sänkt arbetsgivar-avgift och förenklingar av lagar och regler kommer leda till mängder av jobbtillfällen för folk i alla åldrar. Men sänkt arbetsgivar-avgift, det var ingenting att lägga krutet på enligt Ohly. Ren idioti.
Andra fina citat som Ohly kläckte ur sig var "det är bara barn till rika föräldrar som har råd att studera vidare efter gymnasiet". Riktigt hur han tänkte där var det nog ingen som begrep eftersom vi alla veta, det finns många exempel på människor som har gjort klassresor under sina levnadsår från att vara arbetarklass till att idag vara övre medelklass/överklass. Var studielån, extra jobb och stipendium tog vägen? Ja, Ohly verkade glömma bort dessa totalt. Däremot var hans förslag om studielön ganska vettigt måste jag erkänna.
Han brann även för feministiska frågor (vilket alltid intresserar mig som feminist) men på samma sätt baktalade han den politik som den socialistiska regering fört hittills. Det är skam att kvinnor har lägre löner, det anser nog de allra flesta men att jämföra rörmokare med undersköterskor (inom den offentliga sektorn) var ett dåligt exempel då han menade att rörmokaren var en Han och undersköterskan var en Hon och att kvinnan i sammanhanget tjänade sämre. Hur kan det då komma sig då att det socialistiska-blocket har fört denna typ av politik? Att de inte har rättat till, eller kommit någon synlig vart med att rätta till det här problemet? Och det är i den dåligt betalda offentliga sektorn som de kvinnor och män som nu är utan jobb skulle börja jobba, på de arbetsplatser där jobbmöjligheterna i dagens läge inte finns.
Privatisering var ingenting heller att hänga i julgranen trots att hans egen dotter går i en friskola. Dubbelmoral?
Nej, summan av kardemumman var trotsallt:
LÄNGE LEVE KOLLEKTIVET OCH STATEN! ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT!

Upprörda traskade vi i samlad trupp till Zanzi för att spendera någon timme att diskutera grabbiga saker som Armans vilda eskapader i Nynäshamn i helgen och "nötter". Johan passade på att sjunka långt ner på min lista igenom att avslöja en massa saker om säsong 3 i OC som jag ännu inte har sett, morr. Och Emelie Klasson hon somnade så sött hon stödd på Armans mage. Även debatterades det vilt om dagens största skämt, vid namn Lars Ohly, såklart.

Hem för Ben&Jerrys och tv-mys innan det blev långprat i telefonen och nu, ja nu väntar plugget igen. Suck!
Hur som helst, imorgon ska jag iväg med Josefine på fotosession och modella lite, kul!

Ciao!

Kommentarer
Postat av: Laura

Att Lars Ohlys dotter går i en friskola är väl ändå hennes ensak och inte hennes pappas?

Det kan man inte kalla dubbelmoral, däremot kan man säga att han inte ens kan få sin dotter att tycka som han själv...

2006-09-04 @ 22:15:55
Postat av: Bells

Lars Ohly har med största sannolikhet haft ett finger med i spelet när det gäller hans dotters skolval, men det behöver vi inte spekulera i.

Postat av: Joeyish

Hey Bella!
Jag är ärlig ledsen för att jag har sabbat det enda som gjorde dina söndagar hållbara ;P

2006-09-05 @ 12:52:32
Postat av: Vick

Vilken skola går dottern i?

2006-09-05 @ 15:51:24
Postat av: Anna

Vänstern står inte för privatisering, som det vi i det högra blocket gör.

Håller med Laura. Måste du ha samma åsikter som din pappa eller?!

2006-09-05 @ 17:13:39
Postat av: Jossan

Haha, med tanke på allt snack om att Ohlys dotter går i privatskola trodde man ju att det skulle vara Lundsberg eller Sigtun, men det är faktiskt fryshuset som är den utpekade "högstatusskolan"...

2006-09-06 @ 16:38:10
Postat av: pleaaaaaaaaaaasee

såklart ni blir upprörda, det är ju absurt att inte alla har samma förutsättningar som ni!! helvete, idioter...

2006-09-06 @ 23:23:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback