Fredag - äntligen update!

Äntligen har jag lite tid att sätta mig ner och knåpa ihop ett inlägg i bloggen, jösses vad jag har haft för mycket mycket (mindre roliga) saker på sista tiden och det känns som en bra idé att sätta allt på pränt.

Det har faktiskt inte hänt så speciellt mycket saker utan allt har mestadels kretsat kring pluggandet och främst på matte, suck. En massa trouble at home också, tjafs och mer tjafs, men det brukar bli så när älskade pappi är på konferens utomlands.

Kan meddela att jag fick reda på i torsdags att vår skoltidning antagligen inte kommer gå igenom eftersom min ena klassföreståndare/mentor har satt sig på tvären och talar emot sig själv. Som de allra flesta vet så får den näst största tidningen i en genre press-stöd av staten för att gå runt, exempelvis så får SvD press-stöd eftersom DN är tillräckligt stor för att gå runt (annons-baserat) själv. Detta är ett fenomen vi har läst om och diskuterat under hela ettan, men tro det eller ej, men när det kommer till skoltidningar så får det minsann bara finnas en tidning, enligt vår lärare. Suck. Sedan anses vi inte heller vara kapabla till att starta en egen tidning, ännu mer suck. Chansa, släppa taget och testa anses vara ren idioti. Men om jag har gett upp? Knappast!
Har haft skolval, och vad jag röstade på förblir en hemlighet som inte är så svår att lista ut.
Sedan har även Jan Björklund från Folkpartiet varit och talat på Östra real, intressant, särskilt diskussionen kring språktesten, vilket jag är för. Feel free to disagree, jag har argument så det räcker.

Igår på dansen testade vi någonting som heter House, enormt lärorikt och roligt. Klicka på
länken för att se och lära er mer. Om jag inte dansade så mycket som jag gör nu så hade jag lätt tagit en kurs i House för det var som att komma närmare dansens rötter, innan all kommersialiserad MVT-koreografi.
Om jag har träningsvärk idag efter all jacking? Yes!

Idag, fredag så vaknade jag och kände mig krasslig. Ont i halsen, igen. Tog en välbehövd sovmorgon och traskade till Östra real lagom till sista lektionen, skönt. Mötte upp Elisabeth efter skolan för att hamna på Zanzibar med en massa människor och en pastasallad. Matthias har klippt sig, det var knappt så att jag kände igen grabben.
Solade med Sarah sedan på Solkungen och det kändes hemskt att behöva sätta en punkt för sommaren och välkomna in hösten igenom att pressa under solarierören igen, men vad gör jag inte för att slippa bli glåmig redan i september...

Ikväll blir det filmmys med "The notebook" och lite vila inför en händelserik dag på stan imorgon med pinglorna och sedan bär det av till Uppsala för valvaka på söndag!
Ciao!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Du är utmanad:

http://stilic.blogg.se/150906181510_utmaning__visa_dina_skor.html

Postat av: Sofia

Du kan ju välja skoltidning som projektarbete i trean. Då borde ingen kunna sätta sig emot.
Men som vi alla vet, Östras lärare kan ha lite märkliga åsikter ibland!

2006-09-16 @ 13:34:47
URL: http://sofias.blogg.se
Postat av: ?

Varför är du för språktest? Självklart tyckler jag med att invandrare ska komma in i vårt samhälle, men ska man verkligen göra det med hjälp av ett test? På två år? Och olika personer lär sig olika snabbt, Vad händer med en person som måste ha 5 år på sig, vad händer med en person som behöver ett halvår på sig? Jag tycker vi har det bra idag,(dvs en skola Bra invandrare inte behöver lära sig på tid, uta efter sin förmåga) Visst, vi behöver satsa mer pengar på det, men fy för blått och språktest! Bra blogg föresten :)

2006-09-16 @ 13:50:09
Postat av: emma

dvs en skola DÄR invandrare inte behöver lära sig på tid, uta efter sin förmåga) råka skriva fel..

2006-09-16 @ 13:51:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback