lördag - upp till kamp!

Började fredagsmorgonen med ett mycket intressant möte med MSU ÖstraMocco. Över jättekanelbullar (de allra bästa i stan?) och thé diskuterade kring diverse uttalanden och kampanjer som kommer äga rum under året. Superstor plus för den nya styrelsen även om vi saknade Felicia på mötet, alla är som små ljushuvuden och taggade till tusen. Sådant är så himla roligt!

Fortsatte dagen med att skriva under kontrakt till studentskivan. Kände att jag nästan behövt ha med en jurist då det var så invecklat skrivet. Jag hoppas däremot att Empan greppade mer eftersom det var hon som tog på sig ansvaret så huvudarrangör. Sedan bar det av till fredagsfika på L'Angolo, något vi inte gjort på länge. Att bara slappa vid "vårt" bord med hallonpaj och chailatte i timtal det är lyx det.

Dagens moln för solen var definitivt det ostablia vädret. När vi stod i Kungsträdgården och spände öronen för att försöka höra vad Anton Abele hade att säga så öppnades himlen och det haglade som aldrig förr. Men Gud kanske också måste få sörja? Hur som helst så tummen upp för manifestationen och tummen ner för att Stockholms stad snålat på ljudsystemet så att vi med många andra missade utlysandet av den tysta minuten och först hakade på de allra sista sekunderna.
Kvällen fortlöpte i alla fall med vin och potatio skins på Hard Rock med familjen även om sushi var det jag yrkade för. Sedan blev det Illusionisten med Chris i TV-soffan.

Lördagen bjöd på första endagsutbildningen för hösten med MUFStockholm och temat för dagen var yttrandefrihet. Dock deltog jag bara under den allra första talaren där Per Gudmundson, ledarskribent på SvD diskuterade yttrandefrihet och islam. Det bjöds på hotet från omvärlden (?), Tyskland, rondellhundar och revolutioner. Fantastiskt! Och en intressant parentes kring att '68-vänster förutom att blint hylla Marx och Stalin faktiskt hade vettiga aktioner för sig då de publicerade en tidskrift vid namn Puss. Det fascinerande i frågan är att tidskriften efter varje nummer räckte till åtal då vi för ca. 40 år sedan hade lagar kring skändning av den svenska fanan (du fick inte visa bilder på en brinnande flagga) eller publicera bilder på könsorgan eller annan omotiverad nakenhet. Tummen upp för kampen för yttrandefrihet med andra ord!
Vi får se om kvällen bjuder på någon omotiverad nakenhet för hos Sofia kan allt hända. Det är 18årsfest med temat 90tal så det blir Spice Girls och Backstreet Boys för hela slanten!

Kommentarer
Postat av: Anonym

var ska ni ha skrivan?

2007-10-14 @ 19:42:38
Postat av: Bells

Anonym: Frans August.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback