CERVINIA

Så hela familjen Swahn gjorde som de flesta andra år och flydde Sverige under julen och denna gång blev det Cervinia i Italien som blev vår slutdestination.
Vi landade i Milano med fullpackade väskor och skidorna och begav oss upp mot bergen och
Hotel Hermitage. Jag måste bara säga att jag har funnit ett nytt favorit hotell här i världen för Hermitage var verkligen fantastiskt på alla sätt. Att bo i en svit med dvd, jacuzzi, badprodukter från Bvulagi (som doftade av thé och som alla vet är jag mer eller mindre besatt av den drycken), god middag om kvällarna och gratis champagne är aldrig fel.

Varje dag såg mest ut som den förra då det blev tidig uppgång för att ge sig ut i skidbackarna, en del i Cervinia men oftast i Zermatt där även Toblerone-berget Matterhorn ligger (Cervino heter baksidan som ligger i Italien). Lunch på Châlet de Etoile nästan varje dag och deras skaldjurspasta var knappt någonting av denna värld, även om jag är en aning trött på vongole efter en vecka.
Eftermiddagarna spenderades mestadels i jacuzzin, promenerandes i den pittoreska byn, framför dvd:n med OC-boxen eller nere vid SPA och pool-avdelningen. Om kvällarna åt vid goda middagar och det blev även en hel del sömn vilket passade mig perfekt.

Julafton firade vi svenskar som vanligt den 24:e med Grännas julgodis och presentutdelning på rummet men vi firade med resten av italienarna och gästerna på hotellet på galamiddagen den 25:e december.
Och precis som förra året gjorde tomten mig lika lycklig med sina paket även om jag har kommit över det där nervösa pirrandet i magen och den evighetslånga väntan som alltid fanns när jag var liten, tråkigt men sant.
Men några av godbitarna ur årets julklappsskörd var:
- Mulberrys krokopressade mörkbruna plånbok
- iPod nano PRODUCT(red) med gravyr
- Clinique ansiktsprodukter
- Mascara och ögonskuggor från Chanel
- "Borta med vinden"-dvd (min absoluta favoritfilm!)
- Lovikka-vantar
- Gigantiska pärlörhängen

Ett snabbstopp i Milano på mindre än ett dygn blev det på hemvägen och det resulterade i speed-sightsing och även lite window-shopping för min del, plus att jag fick se var pappi köpte förra årets favorit present till mig. Milano är definitivt en stad som jag ska besöka igen.
Hem mot Sverige igen efter en dramatisk resa med dimma, flygförseningar, panikrusningar i Köpenhamn, tax free-shopping och helt utan bagaget som fastnade i Köpenhamn.

Cervinia är perfekt för dig som gillar långa salsgolv när det kommer till skidåkning och god italiensk mat, samt alla italienare i Dsquared-plagg! Utbudet när det kommer till shopping är inte heller allt för dåligt då det bland annat finns Prada, La Perla och Dior att få tag på i några av de små butikerna i byn. Så med andra ord är Cervinia något för alla!

Kommentarer
Postat av: sara

hej hittade ditt inlägg på omvägar. och ska nämligen åka dit på skidresa snart.. hur är det rismässigt i italien och just de området? billigare eller dyrare än sverige? och har du ngt speciellt tips i allmänhet ang orten?
Mvh Sara


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback