en historisk helg.

Det var kanske inte en helg som går till historien men en historisk helg. I fredags tittade vi på München på TV. Spielberg-filmen som handlade om terrordåden under OS i München 1972 och dess efterdyningar i världen. Mycket spännande och gripande måste jag säga. Det kastade ett nytt ljus över sjuttiotalet.

I lördags vaknade vi och fick genast bråttom. I närheten av Uppsala slott hölls tornerspel. Folk var utklädda i medeltida kläder, vi mumsade på Rolands jävlar och tittade på riddare på häst. Det var faktiskt ganska underhållande även om jag kanske föredrog lunchpausen på Café 018.





Idag fortsatte vi den historiska helgen med att besöka Gustavianum som hade vikingadag. Jag tittade runstenar och ett skådespel om Ibn Fadlans möte med vikingar. Då vikingadagen tycktes hålla på i all oändlighet rörde jag mig så småning om hemåt mot Stockholm. Men trots att jag inte är extremt historieintresserad tyckte jag att det var kul att vässa hjärncellerna igen och ta in lite ny kunskap. Fråga mig någonting om runstenar och jag kan svara på det, haha.

Veckan ser ut att bli späckad. Mycket träning på Sats, det är lika bra att chockstarta. Onsdagar med Bella och Johan samt gårdsfest på L'Angolo. Det kan bli mycket bra!

Kommentarer
Postat av: Josefine

De gör fortfarande reklam för medeltidsutställningen på Kulturhuset (texten på fasaden som stått där sedan... i våras?). Det inte om den fortfarande är igång, men nog borde de ändå ta bort den i annat fall.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback