måndag

Hm. Jag borde blogga mer, det är en tanke som poppar upp i huvudet väldigt ofta. De tidigare så blanka sidorna i min kalender är fullklottrade med tankar som jag vill dela med mig av. Men blir det några spännande inlägg om dagen? Knappast. Just nu fingurerar bara tid i min hjärna. Hur lite tid jag har. Hur lite tid det är kvar. Hur mycket tid jag egentligen behöver. Och hur respektlöst många behandlar tiden. Förresten, tid? Det är bara ett mänskligt påhitt.

Under helgerna så existerar inte riktigt tid. Man tar dagen som den kommer. Så i fredags kikade jag och Chris Sopranos hela kvällen, käkade pez och kokosmuffins. Under lördagen åkte vi tillbaka i tiden till 1000-talet och vikingatiden. Vi drack mjöd för fulla muggar, lekte lekar (som mitt, Cemils och Viktors lag såklart vann!) och åt kött direkt från benet. Det var kul. Synd bara att jag glömde min kamera hemma, på grund av tidsbrist, så det blev inga bilder på när vi sköt med pilbågen eller drack isländska shots.

Idag hade jag en kort lektion. Det var få i klassrummet och vi läste lite dikter. Sedan var det frivilligt om man ville gå på Gabriel Lidströms minnesstund i aulan. Jag valde att inte göra det. Det känns makabert då jag inte kände honom, att sitta där bland alla sörjande elever. Så jag valde att gå hem.

Stora elevshowen närmar sig med stormsteg. Det är premiär på fredag och hela veckan är fullbokad med repetitioner. Därför kanske bloggen blir lidande. Man vet aldrig. Men den som sa att den härligaste tiden är vårterminen i 3:an måste ha gått i en extremt slapp skola eller inte ha haft någon verklighetsuppfattning. Ska det här vara härligt? Vi stressar hit och dit. Försöker komma närmare 20,0 i betygssnitt genom att slava över skolböckerna. Där emellan ska man försöka hinna roa sig och springa på studentskivor men när måndagens inlämning gnager i bakhuvudet blir även skivorna ett måste. Så ska man hitta den perfekta klänning, snyggaste skorna och slänga iväg ännu mer pengar på små papperslappar som ska ta oss till stjärnorna för en kväll. Det är helt absurt. Jag längtar bara tills den här helvetes veckan är över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback