paris, mon amour

Det är lite sent egentligen att dela med mig av mina fina minnen från Paris, då det nästan gått en vecka sedan jag kommit hem och det har hänt miljontals andra spännande saker. Men jag bestämde mig trots allt, att för min egen del, dela med mig av vad jag egentligen pysslade med i romantikens huvudstad.

Den första dagen traskade vi mest runt i Marais-kvarteren och dregglade över alla fina designerplagg i de små butikerna. Jag föll pladask över en balklänning som jag senare även fick med mig hem till Sverige. Förutom det så hann vi även med att luncha i solskenet, äta rosglassar och sedan även köpa ytterligare en sidenklänning. Mycket promenerande blev det även då det inte var det allra lättaste att hitta till Marc Jacobs butiken. Kvällen spenderades på anrika Bofinger där vi åt sniglar, pilgrimsmusslor och drack Chablis.


  



Andra dagen var det om något ännu varmare än den första. Jag hade varit beredd på att möta våren i Paris men istället mötte jag sommaren. Så den andra dagen höll jag så smått på att krevera i mina jeans. Vi hann med Lafayette innan lunchrusningen var total och sedan åkte vi till St Germain-kvarteren. Där fick jag äntligen sitta på Café de Flore och drömma om Sartre och de Beauvoir en stund. Fint var det där med alla fransmän i solskent. Det blev ändå mest strosande. Vi fortsatte att röra oss mot Latin-kvarteren och sedan upp mot Luxembourg-trädgården för glass och nybakade croissanter. Kvällen spenderades med att dricka ruskigt smaskiga mojitos på Barrio Latino och sedan röra på höfterna till lite salsatoner.




  


Tredje dagen var helt och hållet till för att bilda oss litegrann. Vi tog tåget till Versailles och traskade runt i trädgårdarna, drömde om rosa bakelser och Marie Antoinette. Förutom det hann vi såklart med en guidad tur i slottet. Sista kvällen föll valet på att äta i Latin-kvarteren och mycket riktigt gjorde vi det också. Det är så typiskt franskt att bara hoppa in på första bästa uteservering och ändå få bra mat. Kvällen avslutades med att traska runt över halva Paris, sitta vid Seine och äta crêpes. Det var riktigt fint.



Som vanligt älskade jag sönder Paris med mitt hjärta och jag är mer besluten än någonsin på att åka dit och läsa på Sorbonne i framtiden!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback