en blandad måndag

Solsken och regn, en kombination som inte går ihop i mina ögon. Det är frusterande att vakna och gå till skolan i regn för att sedan svettas i solen under lunchrasten, ta en cigg på vägen hem från skolan för att sedan i nästa sekund dränkas i vatten från skyn.
Skoldagen var som vanligt inte vidare spektakulär men jag och Lova hann i alla fall med en trevlig lunch som avbrott på dagen.

Jag har funderat mycket över streetstyle-hemsidor så som
the Sartorialist, Facehunter och Stockholm Streetstyle för att nämna några. Det är en stereotyp form av människor som fotograferas och hyllas för sin stil (med undantag för the Sartorialist som skrivit ett mycket bra inlägg om det!). För att skaffa streetcredd krävs det idag rätt mix av plagg från H&M, kladdigt läppstift och oborstat hår. Jag klankar inte ner på människor som väljer att ha den här typen av stil, absolut inte för jag fascineras också av deras sätt att se så nonchalant coola ut, men det är inte allt. Stil för mig är någonting personligt och smaken likaså. Att klä sig snyggt är inte något som egentligen går att greppa men smådelarna som material, konst att matcha färger och former är lättare att bedömma. Det är synd att bara visa en viss typ av stil på streetstyle hemsidor för jag känner ett ton av snyggt och originellt klädda människor som inte skulle fotograferas och hamna på internet. En större radar och blandning skulle åtminstone göra mig glad. 

 Åh, det finns så mycket jag borde göra nu men hela kroppen bara strejkar och istället för att göra klart mitt författarporträtt ska jag nog ta och boka in en ny klipptid istället för luggen börjar hänga ner i ögonen, arrivederci!

Kommentarer
Postat av: Malena

Men Satoralist har ju fotat samma folk som StockholmStreetStyle redan har fotat. Så han lär ju vara stereotyp i sin selektion han också isåfall.

2007-05-07 @ 16:09:47
Postat av: Bells

Malena: the Sartorialist fotograferar en större bredd av massan tycker jag. Det går att läsa i ett blogginlägg på hans hemsida vad han anser om det stundtals stereotypa modet i Sverige. Plus att han har inte enbart jagat på Södermalm utan fotograferat välklädda Stockholmare från andra delar av staden också.

Postat av: Lisa

Du skrev precis vad jag har tänkt så himla länge!
Härligt att fler än jag tycker att det börjar bli lite för mycket vintage och orginalitets hets... (även om det är en sjukt cool stil på vissa)
Förresten vill jag säga att du är en toppen bloggare och verkligen en inspirerande människa!
Fortsätt i samma stil!

2007-05-07 @ 22:36:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback