torsdag

Jag hade kunnat gissa att dagen efter sådana perfekta dagar som tisdag och onsdag skulle slå tillbaka mot mig - men icke. Naiv som jag är med mitt barnsliga lilla leende (Per Hagman referens) så kastade jag ur mitt paraply ur väskan imorse för att solen lyste utomhus, ett mycket dåligt drag kan vi såhär i efterhand konstatera.
Morgonen förflöt smärtfritt med solande utomhus på Östras skoltrappa och hårt jobb på TEX-lektionen men det var under mattelektionen som herren där ovan valde att straffa mig. Vår lärare meddelade att en brandövning skulle äga rum men att det enbart skulle ta 10 minuter och att vi sedan skulle återgå till lektionen. Plötsligt ringer larmet och vi reste oss alla sakta och lämnade våra saker för att bege oss ut på skolgården. Det regnade. Jag hade inget paraply eller tröja med luva och jag har samtidigt drabbats av ett elakt halsont. Såklart hade Östra råsatsat genom rökbomber och brandbilar som kom för att hämta riktiga elever med stegbil, som var "fast" i diverse klassrum. Så medan älskade Urs stod hurtig på skoltrappan iförd sin självlysande, reflexprydda väst i färget orange så stod vi andra ledsna i regnet. Och ännu ledsnare blev vi när vi meddelades att brandövningen skulle ta 30 minuter och att vi fick gå hem efter vi blivit inräknade - men såklart låg mina mattesaker kvar i klassrummet. Summan av kardemumman är att jag kommer bli dundersjuk.

Ibland beter sig folk som barn. Triangeldraman är vanligare nu än när vi gick i mellanstadiet och jag förstår inte hela hypen med det. Tröttnar folk aldrig på att skvallra, snacka skit och baktala varandra? Jag är åtminstone sjukligt trött på alltihopa men på något sätt blir jag ständigt indragen. Jag ska ständigt försvara min oskuld i frågan och blir ständigt störd under skoldagen/natten för att jag ytterligare en gång ska upprepa min version av händelsen (som jag ofta inte ens upplevt själv). När växer man upp egentligen?

Sjuk som jag är vill jag verkligen inte gå på jazzen ikväll men det är sista gången innan showen på Vasa teatern under Kristi Himmelsfärdshelgen. Nu gäller det att knarka halstabletter så jag mår någolunda bra på lördag då det är grillfest hos Johan. Något som åtminstone piggar upp mig är att jag slutar redan 10.45 imorgon då det är halv studiedag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback